Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-31, 10:35   #91
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
kurczak z brokułami + frytki.
Serek pleśniwoy panierowany albo nie w bułce tartej i lekko podsażony +dżem najlepiej żurawinowy i frytki
placki ziemniaczane - ja robię w piątek.
ooo placki ziemniaczane mniam mniam dawno nie jadłam

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Ewik ja i Kuba bedziemy jesc schab z cebulka i papryka. Tz karczekz musztarda. Do tego peczak.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Dziewczyny,czy sa wsrod nas dzieci,ktore nie jedza same? A te ktore jedza,czy dalej sie przy tym brudza?
Dwa obiady gotujesz? Czy dziś wyjątkowo?

Poszperałam trochę w necie i zrobię chyba fasolkę po bretońsku ze strony kotlet.tv albo makaron z brzoskwinią albo właśnie placki ziemniaczane albo pizze na cieście francuskim Sama już nie wiem

Domcia nie je sama. Tzn. czasem próbuje, coś tam chapnie, pochlapie trochę i zaraz się nudzi i idzie porobić coś innego

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 10:53   #92
mala_19kw
Zakorzenienie

Nancy- Oskar szybko się nudzi samodzielnym jedzeniem. Lepiej jak mama nakarmi
Druga sprawa to u nas jedzenie nie może trwać wieczność (a tyle trwa jak je sam) bo cukry mu idą w górę a potem trzeba kombinować żeby zbić.

Deli-pytałaś o paleniu w piecach. Nie wyobrażam sobie już nie palić,właśnie rozpaliłam w kominku bo końcówki palców miałam drętwe z zimna (przy 21st. ).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 10:58   #93
nancykenator
Zakorzenienie

Ewik roznie,czasem 2 czasem jeden a zdarza sie,ze i trzy jak dochodzi zupa. Przez ostatnie poltora tyg gotowakam tylko dla siebue i Kuby,ho tz mial obiady zapewnione w oracy ale na jutro juz musze myslec nad czyms,co sobie bedzie mogl zabrac do oracy i tam odgrzac...stad wlasnie karczrk. Kuba ma za to ostatnio szal na schab,zadnego innego miesa nie chce jesc,wiec dla niego cos innego.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 10:58   #94
LadyWhisper
Zakorzenienie

My nie grzejemy....wlasciwie od stycznia chyba?

Elllmi ja tez mam wszystkie ebooki GoT, w formacie ebookowym zdaje sie

Dziewczyny czy jest tu jeszcze dziecko ktore jest totalnym spiochem??? Pietraszko chodzi spac o 20-21 i spi minimum do 8(nie pamietam, kiedy wstal ostatnu raz przed 8), aczkolwiek standard to 9, a wczoraj obudzil sie o 10, wypil butle mleka i jeszcze dogorywalismy do 11prawie

Aha i odkad nie chodzi do zlobka - ani katarku, ani kaszlu. Z tymze non stop na Singulair jest no i faktycznie trzymam mu diete

Za 19dni maraton a ja chora dodupnie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 11:02   #95
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik roznie,czasem 2 czasem jeden a zdarza sie,ze i trzy jak dochodzi zupa. Przez ostatnie poltora tyg gotowakam tylko dla siebue i Kuby,ho tz mial obiady zapewnione w oracy ale na jutro juz musze myslec nad czyms,co sobie bedzie mogl zabrac do oracy i tam odgrzac...stad wlasnie karczrk. Kuba ma za to ostatnio szal na schab,zadnego innego miesa nie chce jesc,wiec dla niego cos innego.
I robisz to przy dziecku z mamizmem... Szacun Jak nastrój w ogóle?

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jest tu jeszcze dziecko ktore jest totalnym spiochem??? Pietraszko chodzi spac o 20-21 i spi minimum do 8(nie pamietam, kiedy wstal ostatnu raz przed 8), aczkolwiek standard to 9, a wczoraj obudzil sie o 10, wypil butle mleka i jeszcze dogorywalismy do 11prawie

Ale grzeszysz Tak szczerze, to zazdroszczę Domcia ostatnio zasypia ok 21 i śpi max do 7.

Zdrówka!

Lady pytałaś M. o te zdjęcia??? Wiem, że jestem upierdliwa, ale nadal nie wiem jak to zrobić...

Dominika

Alicja
Stary 2015-03-31, 11:04   #96
nancykenator
Zakorzenienie

Ewik nauczylamsie gotowac z Kuba,zmywac,prac,sprzatac . Wszystko robimy razem. A jak nue wykazuje checi to gotuje jak spi albo z doskoku. Samopoczucie...ostatnio lepiej,dziekuje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 11:16   #97
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ellmi ja idę dziś do spowiedzi. Dwa lata nie byłam . stresa mam strasznego, hehehe
Idę tylko dlatego ze chrzciny po świętach są

Nancy Zuzia potrafi sama jeść ale jej się nie chce. Trzeba ja ostatnio ciągle karmić.

Zuzia mi spadła z krzesełka do karmienia. Wychodziła z niego, poleciała i walnela głową o kant mebli. Limo ma na pol czoła. Nie da sobie dotknąć a ma tam trochę krwi.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 11:25   #98
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Ellmi ja idę dziś do spowiedzi. Dwa lata nie byłam . stresa mam strasznego, hehehe
Idę tylko dlatego ze chrzciny po świętach są

Nancy Zuzia potrafi sama jeść ale jej się nie chce. Trzeba ja ostatnio ciągle karmić.

Zuzia mi spadła z krzesełka do karmienia. Wychodziła z niego, poleciała i walnela głową o kant mebli. Limo ma na pol czoła. Nie da sobie dotknąć a ma tam trochę krwi.
O to jeszcze używacie ?
Mi się wydaje że dużo gorzej śpaść z krzesełka do karmienia niż zwykłego , już dawno swoje sprzedałam.

Ucałuj Zuzie.

Drzemki chyba nie będzie, była 30 minut przy okazji uu i to chyba tyle na dziś.

Szaja: ta książka która kupiłam (Jagielski ej) świetna, polecam jak kogoś interesuje taki klimat, połowa już za mna.

A wiosną na czeresniowej super już wiem że warto kupować jednak inne części, super zabawa w porównywanie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 11:32   #99
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A wiosną na czeresniowej super już wiem że warto kupować jednak inne części, super zabawa w porównywanie
Też ją kupiłam. Domci bardzo się spodobała, na razie bardziej niż Naciśnij mnie i Kto się schował

Aga biedna Zuzia. Buziak dla niej

Lecę z Alą do biedry. Paaaa

Dominika

Alicja
Stary 2015-03-31, 11:43   #100
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nancy- Oskar szybko się nudzi samodzielnym jedzeniem. Lepiej jak mama nakarmi
Druga sprawa to u nas jedzenie nie może trwać wieczność (a tyle trwa jak je sam) bo cukry mu idą w górę a potem trzeba kombinować żeby zbić.

Deli-pytałaś o paleniu w piecach. Nie wyobrażam sobie już nie palić,właśnie rozpaliłam w kominku bo końcówki palców miałam drętwe z zimna (przy 21st. ).
Mała, nie no w kominku ja też przepalam, właśnie byłam po drzewo- bo wczoraj z tztem cieliśmy i już nam się nie chciało tarpać, a nie przykryliśmy. Dobrze, że godzine temu poszłam po to, bo teraz wichura+deszcz ze sniegiem i wszystko byłoby mokre.. a tak wieczorem sobie przepalimy i aż miło;
Cytat:
My nie grzejemy....wlasciwie od stycznia chyba?

Aha i odkad nie chodzi do zlobka - ani katarku, ani kaszlu. Z tymze non stop na Singulair jest no i faktycznie trzymam mu diete

Aż takim hardkorem nie jestem;p

Kurde, Wy się tak zachwycacie tymi czereśniowymi książkami a mnie jakoś nie zachwyciła;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 11:55   #101
Lenova
Wtajemniczenie

Blanka też sama nie je , no chyba że to kanapka czy coś co się je widelcem to tak ale zupa kasza czy serek to muszę karmić .

Drugi dzień histeria za histeria , już mnie wściek bierze . Widać że spać jej się chce ale nie pójdzie tylko będzie się wściekać do wieczora . I pampersy znowu nie da zmienić kupa jej nie przeszkadza .
Dajcie z kilo cierpliwości bo zaraz mnie jaki szlag weźmie!!!!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 11:58   #102
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Blanka też sama nie je , no chyba że to kanapka czy coś co się je widelcem to tak ale zupa kasza czy serek to muszę karmić .

Drugi dzień histeria za histeria , już mnie wściek bierze . Widać że spać jej się chce ale nie pójdzie tylko będzie się wściekać do wieczora . I pampersy znowu nie da zmienić kupa jej nie przeszkadza .
Dajcie z kilo cierpliwości bo zaraz mnie jaki szlag weźmie!!!!

Amelka je sama odkąd ... nie pamiętam, od bardzo dawna.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 12:26   #103
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewik tak, klikasz prawym na moj komp -> wlasciwosci -> zaawansowane ust systemu -> efekty wizualne, planowanie itd. -> otwiera Ci sie długa lista z różnymi cudami i musisz mieć zaznaczone "pokaż miniatury zamiast ikon" ;-) mam nadzieję, że zadziała

sorki ze teraz dopiero mialam mega yntensywny weekend

Stary 2015-03-31, 12:27   #104
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
podziel się może lepiej się będzie czytać niż w pdf

Cytat:
biedactwo
ale że jeszcze w krzesełku ci usiedzi u nas by się chyba wściekł

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 12:31   #105
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny ja podczytuję w miarę możliwości z telefonu.
Przyznaję bez bicia, że zeszły tydzień tzn. każdą wolną chwilę, poświęciłam na czytanie serii o Crossie jestem jedną z nielicznych które przeczytały Greya, a więc i po to sięgnęłam i ZDECYDOWANIE lepsze.
Poza tym chodziłam jak zombie. Dawid pobudki urządzał po 5:00 i od razu chciał malować/układać puzzle/autami jeździć.W rezultacie ja o 18:00 już byłam jedną nogą w łóżku a po 20 zasypiałam razem z nim. Wczoraj i dzisiaj wstał przed 7:00 i oby mu tak zostało
Dodatkowo to zgryzł sobie policzki od wewnątrz, plus na wardze po wewnętrznej stronie miał pęcherzyki i pędzlowaliśmy to dezaftanem. Znikło na szczęście, ale jeść za bardzo nie chciał. Plus 5tki dolne się pchają.
Pisałyście o wagach/rozmiarach dzieciaków.
Dawid ma ok 92cm, waży 14,5 kg numer buta 25

Jaka zdrowia dla tych cudnych kruszynek
Iwfka padłam z wizyty a aptece
Misiael powodzenia i cierpliwości przy wizycie t. i zdrowia dla Hani!
Meneq super, że już na nowym, niech się Wam darzy!
Szaja fajne rzeczy tworzysz
Deli oby przeszło z tym kolanem! U nas ostatnio Młodemu się zdarzyło posikiwąc w pampa w nocy. Brawo dla Amelki!
Sylwietta Bartulo na pewno niedługo zaskoczy z nocnikiem
Nancy coś za coś Dawid u mnie się jeszcze paprloli przy jedzeniu takich zup czy półstałych pokarmów :/
Ewik też o plackach ziemniaczanych pomyślałam bo robiłam kilka dni temu :? dzisiaj kurczak w przyprawach, kuskus i warzywa na parze.
Aga buziak w czułko dla Zuzi
Ellmi ja odkąd mieszkam z TZ, właściwie odkąd w ciąży byłam nie była do spowiedzi i pójdę pewno dopiero przed ślubem, także wtedy to chyba s*ać pod siebie będe

Wy o myciu okien gadacie.. nawet mnie nie denerwujcie umyłam w zeszłym tygodniu wszystkie okna, wyszorowałam ramy po zimie i co!! I qrwa wczoraj taka wypiz.ducha przyszła że okna wyglądają jakby z kilka lat nikt ich palcem nie dotknął

Ale debilny nowy wizaż. Jak cytujecie to mi się wszystko zlewa

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 12:43   #106
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,czy sa wsrod nas dzieci,ktore nie jedza same? A te ktore jedza,czy dalej sie przy tym brudza?
Oliwka je sama ale długo to trwa, często musze jej podgrzewać bo wystygnie, i czasem się brudzi czasem nie. Czasem zbieram całą miseczkę sppagetti z podłogi bo jej się nie chcący wywaliło. Kanapki sama też je. Czasem jak widze że traci entuzjazjm przy jedzeniu to karmię ją. Zdecydowanie lepiej je jak np ja siedze obok i tez jem.
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a w jakim masz formacie? w pdf?
i dzięki za przepis

śnieżyca u nas kupiłam sobie na święta baleriny
Tak mam wszystkie w pdf ale nie narzekam, dobrz misię czytało.
Ja chciałam w skórzanej wiosennej kurtce w Święta ale chyba nie ma opcji.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae co ktorys raz mowi, ze chce w toalecie albo wrecz jest samoobsluga od poczatku do konca, ale o odpieluchowaniu mowy nie ma. A dzis mnie zalatwila: bylysmy w lazni i zazywajac relaksujacej kapieli nagle wstala i na pelen regulator: ROBIE SIUSIU (oczywiscie po japonsku), ale chyba wszystkie panie obok wziely to za ostrzezenie tylko ;-)
Dobra
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
My tez palimy. Było kilka dni że rozpalaliśmy po południu ale tewraz znowu na okrągło.
Cytat:

Ale grzeszysz/ Chocia zoliwka ostatnio zasypia 221-21:30, z reguły jedna pobudka, około 7 przekładamy ją do wózka i śpi dalej w ózku bez bujania, czasem nawet do 8.
Cytat:
O to jeszcze używacie ?
Mi się wydaje że dużo gorzej śpaść z krzesełka do karmienia niż zwykłego , już dawno swoje sprzedałam.
Ja tez sprzedałam i Oliwka je przy stoliku.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kurde, Wy się tak zachwycacie tymi czereśniowymi książkami a mnie jakoś nie zachwyciła;p
Spróbuj kraina uważności, Oliwce bardzo sie podoba.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wy o myciu okien gadacie.. nawet mnie nie denerwujcie umyłam w zeszłym tygodniu wszystkie okna, wyszorowałam ramy po zimie i co!! I qrwa wczoraj taka wypiz.ducha przyszła że okna wyglądają jakby z kilka lat nikt ich palcem nie dotknął

Ale debilny nowy wizaż. Jak cytujecie to mi się wszystko zlewa
Dlatego ja nie myje bo jeszcze do świąt mi milion razy zapaćka okna.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 13:16   #107
insolito
Zadomowienie

Dziecko śpi, mąż w kuchni, robi obiad- tak to można żyć. Jeszcze, żeby mnie zgaga i skurcze nie męczyły to byłoby idealnie

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 13:26   #108
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
O to jeszcze używacie ?

Ucałuj Zuzie.

Cytat:
podziel się może lepiej się będzie czytać niż w pdf

biedactwo
ale że jeszcze w krzesełku ci usiedzi u nas by się chyba wściekł

Uzywamy, ale ona rzadko w nim siedzi. Nie chce w nim jeść. W ogóle nie chce w kuchni jeść.
Ale dziś ją coś naszło i sama do niego wsiadła. A potrafi wejśc i wyjśc z niego. A wolę by w kuchni siedziała w tym krzesłku niż na krześle, bo mamy składane krzesła w kuchni za 15 zł. I ona na nie nie raz wychodziła i nei wiem jak to robiła, że ono się składało.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 13:52   #109
Ewik86
Zakorzenienie

Lady kocham Cię! Dziękuję Ci bardzo za pomoc!!!!

Hope też zaczęłam czytać Crossa (Greya też całego przeczytałam), ale coś nie może mnie wciągnąć. Może dlatego, że przez miesiąc udało mi się przeczytać 20 parę stron - brak czasu

Insolito współczuję zgagi. Mnie męczyła i z Domcią i z Alą. Ale w drugiej ciąży było gorzej - nawet po herbacie ją miałam

Byłam w biedronie i kur** oczywiście jak wracałam zaczął padać deszcz ze śniegiem. Dodatkowo szłam pod wiatr, więc nie muszę mówić jak wyglądałam jak doszłam do domu

Dominika

Alicja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-31, 13:56   #110
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ewik, czyli pomoglo?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

elllmi wyslij na pw maila to przesle

Stary 2015-03-31, 14:02   #111
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik, czyli pomoglo?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Yes Yes Yes

Dominika

Alicja
Stary 2015-03-31, 14:04   #112
LadyWhisper
Zakorzenienie

nooo to sie ciesze

Stary 2015-03-31, 14:13   #113
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
nooo to sie ciesze
Ja jeszcze bardziej Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję Wiedziałam, że tu znajdę pomoc

Dominika

Alicja
Stary 2015-03-31, 14:39   #114
hope01
Zakorzenienie

Ewik no mnie wciagnelo bardziej niz Grey

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 16:06   #115
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero dwójki jej wychodzą. A "5" ma już?
Pola nie ma jeszcze 2 trójek, a dwójki jej teraz wyszły ostatnio, pozostałe zęby już dawno ma

Cytat:
Musze pochwalic od 5 dni Amelka ma suchego pampa w nocy. W ogole w szoku jestem jak latwooo poszlo nam z odpielucuowaniem.

Ej czy tylko my juz nie grzejemy w domu? ;p
Super!

My tylko wieczorem palimy w piecu, ok. 18, żeby wodę zagrzać, to i na grzejniki i podłogówkę jeszcze idzie, ale pali się max do 22/23, więc tylko 5 godzin

Cytat:
Pola je sama. Brudzi się w zależności od tego, jaki ma dzień, nieraz przy jedzeniu zupy czy jogurtu nawet buzi sobie nie pobrudzi, a innym razem ziemniakami potrafi się cała uchlaptać

Cytat:
Drzemki chyba nie będzie, była 30 minut przy okazji uu i to chyba tyle na dziś.
No to to chyba tez jest drzemka?
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 16:14   #116
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola nie ma jeszcze 2 trójek, a dwójki jej teraz wyszły ostatnio, pozostałe zęby już dawno ma

Super!

My tylko wieczorem palimy w piecu, ok. 18, żeby wodę zagrzać, to i na grzejniki i podłogówkę jeszcze idzie, ale pali się max do 22/23, więc tylko 5 godzin

Pola je sama. Brudzi się w zależności od tego, jaki ma dzień, nieraz przy jedzeniu zupy czy jogurtu nawet buzi sobie nie pobrudzi, a innym razem ziemniakami potrafi się cała uchlaptać

No to to chyba tez jest drzemka?
Niby tak ale obudziła się 3 razy i popłakiwała. Teraz śpi, godzinę już, nie dałaby rady do wieczora
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 16:33   #117
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Uzywamy, ale ona rzadko w nim siedzi. Nie chce w nim jeść. W ogóle nie chce w kuchni jeść.
Ale dziś ją coś naszło i sama do niego wsiadła. A potrafi wejśc i wyjśc z niego. A wolę by w kuchni siedziała w tym krzesłku niż na krześle, bo mamy składane krzesła w kuchni za 15 zł. I ona na nie nie raz wychodziła i nei wiem jak to robiła, że ono się składało.

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
I

A i moje dziecko samo odstawiło smoka! Pewnego wieczoru przed snem wcale się nie upominała i chyba zapomniała

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
IFWKA[/B], tez tak mam, wqrw jak tylko oczy otworze, tez mi sie zdarzy na małego huknąc a potem rycze, chyba menopauza mi sie zaczyna
?

Cytat:
Hej ja dzis zamierzan wyglancowac lazienke. Wczoraj pierwszy raz cielam drzewp pila elektryczna haha ;d z noga lepiej ale chyba pojde do lekarza bo jednak to byla noga po przejsciach.

Ej czy tylko my juz nie grzejemy w domu? ;p

brawa za suchego pampa!
ja sobie nie wyobrazam nie grzac caly dzien, malo tego nie wyobrazam sobie nawet wieczorkiem nie przepalic, brrrrrrrrr. wczoraj dalam mamie kase na pol tony wegla

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

Hania w nocy strasznie kaszlała, aż zwymiotowała taki odrywający bardzo jest ten kaszel:/
zdrowka! a do lekarza nie idziecie?

Cytat:
A

U nas dwójeczka na nocnik i woła sama ale siku to jak utrafi. Najbardziej jej się podoba sikania na stojąco w wannie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Ja już nie wiem co na obiady robić. Nie cierpię gotować, a odkąd TŻ poszedł do nowej pracy muszę to robić Dziś naleśniki z serem, jutro mięso ze skrzydła w przyprawie gyros + frytki, a co w czwartek? Może coś polecicie prostego i szybkiego? Tylko nie spaghetti, bo było w sobotę
frytki z frytkami?

Cytat:
kurczak z brokułami + frytki.
Serek pleśniwoy panierowany albo nie w bułce tartej i lekko podsażony +dżem najlepiej żurawinowy i frytki
placki ziemniaczane - ja robię w piątek.
uwielbiam! ale ze z frytkami????????????

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny,czy sa wsrod nas dzieci,ktore nie jedza same? A te ktore jedza,czy dalej sie przy tym brudza?
kuba czasem jeszcze sie brudzi

Cytat:
hej

Filip je sam; a co do brudzenia, to zależy co je i jaki ma nastrój; ostatnio pięknie zjadł rosół z makaronem, nawet jednej plamki na koszulce nie miał, a innym razem upapra sie jak świnka, więc nie ma reguły najgorzej jak go najdzie na jedzenie jak Elmo (nasladuje naszego psa) [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
o

Poszperałam trochę w necie i zrobię chyba fasolkę po bretońsku ze strony kotlet.tv albo makaron z brzoskwinią albo właśnie placki ziemniaczane albo pizze na cieście francuskim Sama już nie wiem

:

Cytat:
E

ojojoj, ucaluj ja!

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2015-03-31 o 16:43
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 16:37   #118
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziecko śpi, mąż w kuchni, robi obiad- tak to można żyć. Jeszcze, żeby mnie zgaga i skurcze nie męczyły to byłoby idealnie
zgaga, brrrrr; dopóki nie zaszłam w ciążę, to nie wiedziałam w ogóle co to; teraz już się boję kiedy się zacznie

Cytat:

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 17:49   #119
marsi11
Zakorzenienie

Pstryku ser plesniowy i zurawina to polaczenie absolutnie idealne

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-31, 17:55   #120
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Pstryku ser plesniowy i zurawina to polaczenie absolutnie idealne

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
no wiem, napisalam przecie ze uwielbiam tylko jakos te frytki mi nie podchodza do tego

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości