|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nie zwracałam na to uwagi, bo bym na to nie wpadła (do czasu)
Dziwię się, jak niektórym ciężko idzie przyswajanie tego, że każdy jest inny.
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
No wiem, niektórym to ciężko nawet wykonywać nawet i aż obowiązki służbowe, tak wiem, wiem.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pogrubionego nie zrozumiałam. |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Przypominam.
Wypowiadałam się w wątku nie pamiętam którym na temat zatrudniania niani. Pisałam tam o tym, że nie podoba mi się umowa "Legalnej niani" oraz że bałąbym się zatrudnić obcej osoby na etat. Zwłaszcza, że prawodawstwo chroni kombinatorów, bo zwyczajnie nie stać mnie na utrzymywanie obcej niepracującej osoby i niepracowanie, bo dzieckiem zająć się trzeba. Pokrzyczałaś sobie nieprzyjemnie na mnie. Oburzyłaś się o to, że chciałabym żeby niania byłą po prostu w pracy obecna i nie brała zwolnienia co chwilę, również skomentowałaś to że ja sobie mogę pracować na 100% ale niania nie musi, bo nie każdy musi, bo ludzie sa rożni. Później sprowadziłaś całą rozmowę do FORMY zatrudnienia, pomijając aspekt obecności w pracy i wykonywania obowiązków. |
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Sorrki, ale jak macie jakieś stare żale do siebie, to wyjaśniajcie je na PW, bo nie dość, że nijak się to ma do tytułu wątku, to nawet nie była to dyskusja tutaj, tylko nie wiadomo gdzie.
|
|
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
Skoro tak to zapamiętałaś...
Już kończę OT. Nie przenoszę na pw, bo ludzie różne rzeczy wypisują, a publicznie się jeszcze czasem hamują. |
|
|
|
|
#99 |
|
Bang Bang Bang
|
Podejście do kwestii rolet na ostatnim piętrze: po co mi to, przecież i tak nikt mnie nie widzi
Na zewnątrz zapanowały mordercze upały, a człowiek chcąc dłużej pospać budził się mokry jakby wyszedł wprost spod prysznica, bo kochane słoneczko poświeciło przez okno wprost na niego Wytrzymałam kilka dni - później z obłędem w oczach zamawiałam rolety, a do czasu ich przysłania ratowaliśmy się przesłanianiem okien kocem czy narzutą
|
|
|
|
|
#100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie jestem wyczynowym ciężarowcem, nie daję rady na spokojnym oddechu wejść na czwarte piętro obładowana pod samo czoło. Ale gratuluję osobom, które niczym sarenki wskakują z wdziękiem na kolejny schodek
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My szybę w kominku przecieramy bo ja wiem, z raz w miesiącu? dla zasady bardziej niż z potrzeby. A praktycznie codziennie wieczorem jeszcze rozpalamy. |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
-jasne fugi. Nigdy więcej
-pokój na poddaszu ze skośną ścianą,która mnie ogranicza w przemeblowaniach -niebieskie meble. Marzą mi się różowe ściany, ale te kolory nijak nie pasują do siebie |
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
3 drzwiowy samochód. Owszem, z reguły ma dużo ładniejszą linię niż 5 drzwiowy, ale jest okropnie niefunkcjonalny, wsiadanie i wysiadanie z tyłu to mordęga, tak samo wrzucenie cos do tyłu zamiast do bagażnika. Nigdy więcej.
A na 4 piętrze mieszkam, kupiłam mieszkanie zupełnie świadomie. Największą zaletą jest cena - jest spokojnie o kilkadziesiąt tysiecy tansze niz na nizszych piętrach. Mówię o blokach 4 piętrowych, bez windy. I wyzwam co niosę ciężkie zakupy bądź meble, ale ogólem az tak mi nie przeszkadza. Lubie nie mieć sąsiadów nad głową.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
|
#104 | ||
|
lokalna gwiazda
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
"Uważaj na drzwi!!!!" |
||
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie poddasze to największy błąd mojego życia.
Poza tym malutka umywalka, owszem, nie zmniejsza malutkiej łazienki ale jedyne co w niej można umyć bez zachlapania podłogi to czubki palców. |
|
|
|
|
#106 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nie zamieniłabym mojego poddasza na nic innego, deszcz i temperatura mi nie przeszkadza. O jaką siatkę na okno chodzi?
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deszcz wcale nie przeszkadza, dlaczego w ogóle miałby przeszkadzać Temperatura to rzeczywiście minus, ale moim zdaniem jedyny Można zniwelować negatywny wpływ temperatury dobrze izolując dach, ale chłodku w upały to nie będzie, o ile nie sprawimy sobie klimatyzacji
|
|
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Deszcz przeszkadza bo słychać go bardzo głośno w domu Mieszkasz na poddaszu, bezpośrednio pod dachem, bez antresoli nad sobą?Dodam jeszcze do wad poddasza koszty ogrzewania. Niestety jak się nie ma sąsiadów po bokach, tylko dach, to i ogrzewanie więcej wynosi. |
||
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(podobne kicie w avkach plus długi nick na S..Sorki!)A taka klima "przenośna", podobno całkiem sprawnie sobie radzi.. Ja bardzo lubię ten odgłos deszczu, wyczekuję go wręcz ![]() Mam dwa poziomy, na tym bezpośrednio pod dachem głównie śpię, bywa ciepło rzeczywiście ![]() Myślę nad kominkiem w przyszłości, to obniżyłoby koszty ogrzewania..choć przy obecnych zimach niemal bez mrozu te koszty także nie są jakieś duże. Nie mam żadnej siatki na oknach.. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2015-04-16 o 04:16 |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niszczycie moje marzenia ;-)) Chyba najbardziej do mnie przemówił ten upał, mieszkałam już w pokoju, który w lecie niesamowicie się nagrzewał i wspominam to jako męczarnie. Ale głośny deszcz by mi nie przeszkadzał, lubię to
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie bez przymierzania czerwony dres z białą nitką. w domu okazało się, że jest obcisły i teraz wyglądam, jakby mi ktoś obdarł skórę z tyłka. this is halloween.
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Koszyczki na produkty higieniczne pod prysznic. Mam wannę niezabudowaną, nie chciałam na jej brzegach robić wystawki z żeli i szamponów, więc padło na koszyczek. Pani w sklepie zapewniała, że na pewno się będzie trzymał, na wszelki wypadek posmarowałam przyssawki silikonem. Obciążony poniżej normy odpadł po półtorej tygodniu, obtłukując wannę i pozostawiając smugi silikonu na ścianie. Postawiony w rogu pozostawił rdzawe plamy na białej wannie. Wywaliłam w cholerę...
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
ooo też miałam koszyczek taki jakby wiklinowy przy wannie w domku na działce. Ja jak się kąpię, staram się jak najmniej chlapać co by potem całej łazienki nie wycierać, za to jak Tż się kąpie to powstaje istna powódź. Koszyczek leżał sobie na półce przy wannie. Któregoś razu przyjeżdżamy na działkę ( nie było nas 2 tygodnie ) wchodzę do łazienki a tam dziwny zapach. Okazało się, że koszyczek ( zielony ) zamókł i niczym gąbka wchłonął wodę, spleśniał i puścił kolor. Kafelki kremowe zrobiły się zielonkawe ( wyglądało to jak pleśń ),nie mogłam ich domyć.
Tak więc uważajcie na psełdo wiklinowe koszyczki
|
|
#118 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- wystarczy uszkodzenie dachu i kiedyś obudziłam się z wodą kapiącą na twarz (nie trzeba więc mieć sąsiada na górze żeby pływać ),- wnoszenie ciężkich zakupów, - wnoszenie mebli czy głupiej lodówki, - wnoszenie dziecięcego wózka czy roweru, - wszelkie problemy zdrowotne powodujące problemy z chodzeniem (nogi, kręgosłup) i marne 4 piętra urastają do wielkiego problemu, - latem w dach grzeje i jest sauna, - zimną mieszkanie bardzo szybko się wychładza i w porównaniu do mieszkań z sąsiadem u góry jest o wiele zimniej (porównywalne do mieszkania na parterze), - jak czegoś zapomnę i przypominam sobie na dole to wizja wrócenia do mieszkania mnie dobija, szczególnie gdy się spieszę ![]() Nie mam jednak zadyszki i w normalnej sytuacji wejście po schodach dla zdrowej osoby nie powinno być raczej problemem ![]() Cytat:
Aaaa a do mycia szkła w łazience polecam to: https://www.google.pl/search?q=p%C5%...ed=0CAYQ_AUoAQ Edytowane przez 201607111050 Czas edycji: 2015-04-18 o 12:41 |
||
|
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja właśnie teraz zamierzam kupić taki koszyczek z Ikei i powiesić na kaloryferze nad wanną, mam nadzieję, że ten nie zardzewieje...
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Inez
|
Jedną z moich największych pomyłek jest łóżko piętrowe, które dziele z bratem
Pokój mamy mały, mieszkamy (i jeszcze długo będziemy) z rodzicami, przy naszych dwóch osobnych łóżkach nie było jak przejść. Teraz widać chociaż trochę dywanu. No i nie trzeba go jakoś specjalnie składać (wcześniej mieliśmy coś w rodzaju kanapy). Ale jednak druga osoba nad głową, która się wierci i kręci wcale nie umila życia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Wytrzymałam kilka dni - później z obłędem w oczach zamawiałam rolety, a do czasu ich przysłania ratowaliśmy się przesłanianiem okien kocem czy narzutą

Deszcz wcale nie przeszkadza, dlaczego w ogóle miałby przeszkadzać
ja właśnie teraz zamierzam kupić