Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 12:05   #91
Curly81
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XXII

Cytat:
Napisane przez Sandrinha Pokaż wiadomość
Czy na takie śliskie włosy próbowałyście sprężynkowych gumek Invisibooble? Są naprawdę skuteczne - tak przynajmniej twierdzi moja siostra, która ma takie właśnie włosy.
Wasze córcie mają piękne włosy! Ach! te dziecięce, niczym niezniszczone cudowne kłaczki
Bardzo nie lubiłam, jak mama czesała mi warkocz dobierany. To znaczy lubiłam mieć go na głowie, bo był spokój, ale sam moment czesania to katorga! Tym bardziej, że mama ma włosy proste jak drut i nigdy mnie nie rozumiała

A czy maskę z siemienia lnianego robi się tak samo jak żel? Próbowałam doszukać się więcej przepisów, ale poza żelem, niczego nie znalazłam. Pewnie przeoczyłam.
O właśnie muszę kupić te gumki i wypróbować.Mi się raczej nie zsuwają ale córce non stop.Może akurat będzie to dobre rozwiązanie.

Maski z żelu lnianego nigdy nie robiłam.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 15:37   #92
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Smerfetka ja mam wcale nie lepszy bo z lidla Myszka też używała z biedronki
O to jednak kupię
Cytat:
Napisane przez SceneQueene Pokaż wiadomość
Mam i uwielbiam!!! Kupiłam w Realu, lepszego oleju nie miałam.

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

Wiem i dlatego chcę właśnie go kupić o przetestować bo tak chwalisz i chwalisz...

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 16:08   #93
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Szybko, póki się pozbyłam dziecka
z tej strony skręt lepszy, lepiej wycieniowane

A z tej gorzej, od zawsze (winię za to moją fryzjerką,która mnie obcinała jakbym miała przedzialek na środku a jak zaczeszę na bok, mam mniej wycieniowane)

I końcówki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_2430.jpg (136,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_2429.jpg (104,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_2428.jpg (104,3 KB, 29 załadowań)

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2015-04-15 o 16:11
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 16:11   #94
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dałam jeszcze w załączeniu bo tych w poście nie dało się powiększyć.

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-04-15, 16:38   #95
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

hej melduje sie w nowym watku
bylam dzisiaj u fryzjerki, wyszlam srednio zadowolona. z pozytywow to obciela mi cala zniszczona dlugosc. jutro po myciu poprosze Tz zeby zrobil zdjecie i wstawie. fryzjerka wysuszyla mi je na suszake, srednio zdrowo, ale teraz mam takie ladne fale. ale jutro wroci grzywa lwa
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 18:22   #96
solaola
Zakorzenienie

A ja dziś pochwalę się swoimi miernymi efektami, ale jak cieszą po takim długim czasie bez loczków
Zdjęcie kiepskawe bo z kamerki, włosy jeszcze schły i na końcówkach mam sucharki, ale muszę je dobrze zabezpieczać bo ich odgniatanie to zmora... I tu do Klaudenc za wprowadzenie mnie do najlepszych odżywek na wyspach
Myte szamponem naked for kids truskawkowym, potem alberto balsam almond&honey, potem kapka odzywki superdrugowej z malina, a do stylizacji serum naked divine curls + guma do włosów Mam nadzieję ze wytrzymają tak do jutra, bo idę na rozmowę o pracę i mam stresa
wlosy1.jpg

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 19:49   #97
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Dziewczyny, powiedzcie, co myślicie o piciu drożdży na przyspieszenie rośnięcia włosów? Moja znajoma ma świetne efekty i mnie korci, żeby spróbować.
Stary 2015-04-15, 20:59   #98
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
A ja dziś pochwalę się swoimi miernymi efektami, ale jak cieszą po takim długim czasie bez loczków
Zdjęcie kiepskawe bo z kamerki, włosy jeszcze schły i na końcówkach mam sucharki, ale muszę je dobrze zabezpieczać bo ich odgniatanie to zmora... I tu do Klaudenc za wprowadzenie mnie do najlepszych odżywek na wyspach
Myte szamponem naked for kids truskawkowym, potem alberto balsam almond&honey, potem kapka odzywki superdrugowej z malina, a do stylizacji serum naked divine curls + guma do włosów Mam nadzieję ze wytrzymają tak do jutra, bo idę na rozmowę o pracę i mam stresa
Załącznik 5961145
Jeeeej ale cudne falki a ja właśnie w moich zbiorach nie mam mojej ukochanej almondandhoney.. karygodne wprost, tyle tego mam teraz że zdradzam z czym innym haha.

A w ogóle nie mówiłam Wam, że będę grać damską wersję Scrooge'a opartą na postaci Dr House w szkolnej sztuce

krolewna_smieszka - piłam drożdże kiedyś, były obrzydliwe i efektu zero poza rewolucją żołądkową. Poza tym trzeba uważać, żeby sobie w brzuchu jakiegoś grzybka nie wyhodować, bezpieczniej chyba w tabletkach brać. Mam takie w tabletkach ale nie brałam ich za długo. W każdym razie świeże do picia mają smak przeokropny xD

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-04-15 o 21:01
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 22:33   #99
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Hmm, Klaudenc, nie przekonujesz mnie do picia tych drożdży. Smak bym może jeszcze przetrwała, ale ja mam duże problemy z żołądkiem i bez tego, to może sobie jednak daruję...

A płukanka z siemienia lnianego została moim kolejnym KWC.
Uwielbiam efekt po niej. Niesamowicie mi podbija skręt i wygładza loki. Dzisiaj po niej nałożyłam też na końce serum Garniera i na całą długość sporo tego kiepskiego żelu Herbal Essences (bo dziś się nigdzie nie wybieram, to oszczędzam żel Andalou :P). Dzięki stylizatorom znacznie mniej puchu, efekt wyszedł przepiękny! Włosy są tak sprężyste, że aż sobie nakręciłam filmik, jak nimi macham na pamiątkę. Jak z reklamy są! (Drugie zdjęcie jest po machaniu głową ) Będę sobie robić tę płukankę raz na tydzień, może raz 2 tygodnie. Częściej mi się raczej nie będzie chciało, a też nie chcę przedobrzyć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15kwietnia2015.jpg (29,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15kwietnia2015_2.jpg (33,2 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez krolewna_smieszka
Czas edycji: 2015-04-15 o 22:46
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 23:59   #100
Iwonalodz
Zakorzenienie

Dziewczyny ponieważ sknocili składy żeli Joanny, może polecicie jakieś, których Wy używacie? Przejrzałam dziś półkę w Rossmannie i dramat używałam wcześniej mrożącego Joanny i Isany, zanim zmienili składy może z Lidla kupię? tylko czy on jest mocny czy słaby? Chyba, że polecicie swoje sprawdzone, będę bardzo wdzięczna!

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 07:11   #101
zagubiona94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martyyn Pokaż wiadomość
Ja kupiłam ostatnio na promocji hebe jakąś fuzję z olejem arganowym. O ile czysty mi nie służy, to tutaj nie narzekam: dosłownie pół kropli rozcieram w dłoniach, "skubię" końcówki i wcieram w resztę co mi zostanie na dłoniach. I puch jest znacznie mniejszy, aż sama jestem zaskoczona.
O proszę, to coś fajnego wynalazłaś Ja w sumie wolę nowych zabezpieczaczy nie kupować, bo szkoda mi kasy, jak i tak skończy się strąkami... Choć kusisz tym... może skuszę się na argan oil z biedronki, 5 zeta to nie dużo

Cytat:
Napisane przez karllii Pokaż wiadomość
A powiem Ci że coś w tym jest. Dzisiaj farbowałam odrost...i włosy pięknie uniesione u nasady ! Nawet coś tam próbuje się kręcić
Co do podpinania to nie opłaca mi się to totalnie, na drugi dzień moje włosy i tak wyglądają beznadziejnie, a reanimacja nic nie daje, ba, wyglądają jeszcze gorzej, puch się robi niesamowity. ( skrapiam wodą, ugniatam, troszkę stylizatora)
Ooo, no to widocznie faktycznie coś jest na rzeczy.
Ach, no rozumiem...

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Ostatnio też nie zabezpieczam, na szczęście nie zauważyłam rozdwojeń i zniszczeń przy bogatej pielęgnacji
No to dobrze, że nie ma rozdwojeń, tylko pozazdrościć U mnie bogata pielęgnacja leży i kwiczy, bo jak za dużo dam to są strąki, z drugiej strony to mi się nie chce trzymać wszystkiego po kolei na głowie, lenistwo Chociaż ogólnie większość końcówek jest bez rozdwojeń, troszkę tylko mam z przodu, no i w zniszczonych miejscach od spodu, choć zniszczenia to nie wiem skąd się tam wzięły, tam to tragedia, ale mam takie włosy w tych miejscach chyba już od dawna, więc taka widocznie ich uroda.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 07:32   #102
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Hmm, Klaudenc, nie przekonujesz mnie do picia tych drożdży. Smak bym może jeszcze przetrwała, ale ja mam duże problemy z żołądkiem i bez tego, to może sobie jednak daruję...

Uwielbiam efekt po niej. Niesamowicie mi podbija skręt i wygładza loki. Dzisiaj po niej nałożyłam też na końce serum Garniera i na całą długość sporo tego kiepskiego żelu Herbal Essences (bo dziś się nigdzie nie wybieram, to oszczędzam żel Andalou :P). Dzięki stylizatorom znacznie mniej puchu, efekt wyszedł przepiękny! Włosy są tak sprężyste, że aż sobie nakręciłam filmik, jak nimi macham na pamiątkę. Jak z reklamy są! (Drugie zdjęcie jest po machaniu głową ) Będę sobie robić tę płukankę raz na tydzień, może raz 2 tygodnie. Częściej mi się raczej nie będzie chciało, a też nie chcę przedobrzyć.
Kup sobie tabletki z drożdzami jak już chcesz i rób przerwę po opakowaniu tak słyszałam..A Twoje włosy zawsze dla mnie wygądają fajnie,kiedy nie wrzucisz.
A jakie dajesz proporcje na tą płukankę?Może ja robiłam zbyt gęsty i dlatego takie marne efekty miałam?Ile dajesz łyżek jak gotujesz na jaką ilosc wody i potem jak rozcieńczasz?

Stary 2015-04-16, 07:54   #103
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chciałam pić drożdże, ale bolał mnie po nich brzuch wiec odpuściłam i biorę Drovit jestem juz po jednym opakowaniu, ale jak na razie super efektów nie ma.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 08:06   #104
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Napiszcie coś proszę i podpowiedzcie, bo ja tak poświęciłam kilka wolnych chwil które miałam na zrobienie zdjęć

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2015-04-16 o 08:07
Stary 2015-04-16, 16:27   #105
Klaudenc
Moderator

Elunka, Twoje włoski wyglądają na szczęśliwsze niż ostatnio. Z tego co widzę są bardzo delikatne, nakładasz maski i odżywki od nasady czy tylko na długości? U blondhaircare kiedyś czytałam że dobre efekty na takich włosach daje nałożenie maski przed myciem, a potem umycie włosów przy nasadzie tak żeby piana spływała i umyła resztę, nie wiem czy próbowałaś takiego sposobu
Stary 2015-04-16, 17:30   #106
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Okropnie delikatne i cienkie sa nakladam na całą długość ale jednak u nasady najmniej. Od dawna, jeszcze nim tu trafiłam, mylam tylko nasade i splywalo po włosach. Oj,są szczesliwsze. I ja też

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Maskę przed myciem rozumiem. Ale odzywke też przed myciem? A jak daje najpierw proteinowa, potem emolientowa to jak to pogodzić?

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2015-04-16, 17:57   #107
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrinha Pokaż wiadomość
Czy na takie śliskie włosy próbowałyście sprężynkowych gumek Invisibooble? Są naprawdę skuteczne - tak przynajmniej twierdzi moja siostra, która ma takie właśnie włosy.

A czy maskę z siemienia lnianego robi się tak samo jak żel? Próbowałam doszukać się więcej przepisów, ale poza żelem, niczego nie znalazłam. Pewnie przeoczyłam.
Mam invisibooble U mnie nawet ładnie trzymają włosy, choć muszę ciaśniej związać. Troszkę mi je jednak odkształcają, ale bez tragedii. Nawet je lubię

Maskę z siemienia można dawać przed myciem, samo siemię na włosy, albo dodać trochę glutka do maski po umyciu i zmyć już wodą

Cytat:

A z tej gorzej, od zawsze (winię za to moją fryzjerką,która mnie obcinała jakbym miała przedzialek na środku a jak zaczeszę na bok, mam mniej wycieniowane)

I końcówki:
Też mam mocniejszy skręt z jednej strony, konkretnie z prawej, od zawsze Nie nakładasz na nie przypadkiem zbyt dużo albo zbyt wysoko maseczki, odżywki? Wydają się troszkę obciążone, zwłaszcza u góry właśnie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Załącznik 5961145
Falo-loczki eleganckie

Cytat:
Dziewczyny, powiedzcie, co myślicie o piciu drożdży na przyspieszenie rośnięcia włosów? Moja znajoma ma świetne efekty i mnie korci, żeby spróbować.
Szczerze - ja się nie odważę, to już wolę zażywać moje witaminki B-complex

Cytat:

Normalnie zawsze mnie zazdrość bierze, jak widzę Twoje cudneeee loczki

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponieważ sknocili składy żeli Joanny, może polecicie jakieś, których Wy używacie? Przejrzałam dziś półkę w Rossmannie i dramat używałam wcześniej mrożącego Joanny i Isany, zanim zmienili składy może z Lidla kupię? tylko czy on jest mocny czy słaby? Chyba, że polecicie swoje sprawdzone, będę bardzo wdzięczna!
Z lidla mam ten czarno-zielony, jest nieco słabszy, niż męska isana i mrożąca joanna, ale ma swoją moc

Cytat:
Okropnie delikatne i cienkie sa nakladam na całą długość ale jednak u nasady najmniej. Od dawna, jeszcze nim tu trafiłam, mylam tylko nasade i splywalo po włosach. Oj,są szczesliwsze. I ja też

Maskę przed myciem rozumiem. Ale odzywke też przed myciem? A jak daje najpierw proteinowa, potem emolientowa to jak to pogodzić?
Możesz spróbować zarówno maskę, jak i odżywkę przed myciem
Jeśli chcesz złożonej pielęgnacji, to najpierw proteinowa, potem emolientowa i mycie Ale możesz mieć zbyt delikatne włoski na taką złożoną pielęgnację.

A to moje z dziś, jeszcze troszeczkę wilgotne, kilka dni po hennie, bez lampy:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.04.2015 fitomed,kallos omega+morelka3,glutek sporo umywala (1).jpg (108,7 KB, 34 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 18:16   #108
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czy aby nie kupić oleju winogronowego ale widziałam go tylko w Biedrze, a koleżanka któraś kiedyś mówiła ze nie widziała po nim efektów bo może dlatego, że był z Biedrony.
Dla moich włosów olej winogronowy jest za ciężki, albo mam za słaby szampon

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Dzięki.A ile Twoja córcia ma lat?
Co do zdjęć jakie wrzuciłam to w więkoszosci był zrobione jak była młodsza..Tu masz jak miała :
1 zdj. - 3 latka i 1 miesiąc
2 zdj.- 3,5 roku
3 zdj.- 3,5 roku
4 zdj.-4latka
5 zdj.-3,5 roku
6zdj.-4lata i 4 mce z wycieczki wrzesniowej na Korfu,
7 ostatnie zdjęcie.sprzed mca na ktorym ma 4 latka i 10mcy.

Włosy sćinałam jej sama 5razy po kilka cm.Scinam co jakiś czas jakieś 4-5cm,żeby odświeżyć i wyrównać.Końce się jej rozjaśniają od słońca a generalnie ma ciemne i głupio to wygląda,wiec tne chociaż nie ma zniszczonych..Jak widzisz włosy na 6 i 7 zdj.są mniej wiecej takiej samej długości bo po Korfu był podcinane z 5cm.Różnica między zdjęciami 6 i 7...6mcy.One praktycznie tak samo wyglądają odkąd miała 3latka z kawałkiem.Na zdjęciu pierwszym gdzie trzyma ją mój mąż jest po pierwszym większym podcięciu na prosto,żeby wyrównać tył bo były z tyłu dużo dłuższe niż przód.
Moja córka 3 tygodnie temu skończyła 3 lata, włosy podcinałam jej ze 3 razy. Ostatnio 3 miesiace temu, z 5 cm.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 18:19   #109
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Z lidla mam ten czarno-zielony, jest nieco słabszy, niż męska isana i mrożąca joanna, ale ma swoją moc
Dziękuję! tak, o nim myślałam . W takim razie zakupię i będę szukała czegoś mocniejszego bez alkoholu w składzie.

Piękne na fotce a na czym stylizowane?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!

Edytowane przez Iwonalodz
Czas edycji: 2015-04-16 o 18:36
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 18:21   #110
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Twoje włosy wyglądają jak włosy mojej córki. Jak przesadzę z pielęgnacją to właśnie takie cos ma na głowie, zwłaszcza na drugi dzień po myciu.
Odnoszę się tylko do samego wyglądu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2015-04-16, 19:06   #111
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dla moich włosów olej winogronowy jest za ciężki, albo mam za słaby szampon

Moja córka 3 tygodnie temu skończyła 3 lata, włosy podcinałam jej ze 3 razy. Ostatnio 3 miesiace temu, z 5 cm.
Ja 5 razy po 5cm.Wczesniej tez dwa razy ja miała pół roczku i roczek ale mniej 2-3cm tylko i gównie tył bo był dłuższy i równałam...
A jakie masz nożyczki?Ja tnę takimi zwykłymi od papieru itp. i chyba muszę kupić coś profesjonalnego.Myślisz,ż e to ma znaczenie?Masz jakieś porównanie?Jakimi obcinasz sobie?

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2015-04-16 o 19:11
Stary 2015-04-16, 19:13   #112
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja 5 razy po 5cm.Wczesniej tez dwa razy ja miała pół roczku i roczek ale mniej 2-3cm tylko i gównie tył bo był dłuższy i równałam...
A jakie masz nożyczki?Ja tnę takimi zwykłymi od papieru itp. i chyba muszę kupić coś profesjonalnego.Myślisz,ż e to ma znaczenie?Masz jakieś porównanie?Jakimi obcinasz sobie?
Ja tam też tnę zwykłymi do papieru. Jak pracowałam w salonie fryzjerskim, słyszałam, że dobre nożyczki do włosów to spory wydatek, te tanie a już w ogóle marketowe nie nadają się nawet do nauki strzyżenia na główkach. Miałam w ręku takie profesjonalne, niby za 2500 zł... i nie czułam różnicy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2015-04-16, 19:25   #113
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Cytat:
Kup sobie tabletki z drożdzami jak już chcesz i rób przerwę po opakowaniu tak słyszałam..A Twoje włosy zawsze dla mnie wygądają fajnie,kiedy nie wrzucisz.
A jakie dajesz proporcje na tą płukankę?Może ja robiłam zbyt gęsty i dlatego takie marne efekty miałam?Ile dajesz łyżek jak gotujesz na jaką ilosc wody i potem jak rozcieńczasz?
Ja dałam 2 szklanki wody i 2 łyżki siemienia. Potem już nie rozcieńczałam. Gotowałam dość długo, pewnie z 10-15 min na niedużym ogniu, co jakiś czas mieszając, (częściej na początku) aż woda się zrobiła dość ciemna. Glutek może z 1 mały się tylko zrobił. Płukanka była zupełnie rzadka, ale roztarcie jej w palcach dawało uczucie śliskości.
Ja robię tak, że wlewam ją do sporej miski, przez chwilę taplam w niej końcówki (ile dam radę wsadzić do miski, aż do wysokości ucha :P), odciskam, a potem powolutku wylewam na głowę tak, żeby jak najwięcej spłynęło po włosach, a jak najmniej zostało na skalpie. Mój skalp nie lubi gdy cokolwiek na nim jest, ale tragedii po siemieniu nie ma. :P
A wcześniej normalne OMO.

Cytat:
Szczerze - ja się nie odważę, to już wolę zażywać moje witaminki B-complex
Przyjaciółki po medycynie mi je poleciły na paznokcie, to będę brać, może na włosy też pomogą.
Drożdże odpuszczam. :P

Cytat:
Normalnie zawsze mnie zazdrość bierze, jak widzę Twoje cudneeee loczki
Ale się wczoraj ludzie gapili na moje włosy, byłam z nich dumna. Im są dłuższe, tym robią większe wrażenie. Na razie zapuszczanie idzie mi dobrze.
Stary 2015-04-16, 19:29   #114
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam też tnę zwykłymi do papieru. Jak pracowałam w salonie fryzjerskim, słyszałam, że dobre nożyczki do włosów to spory wydatek, te tanie a już w ogóle marketowe nie nadają się nawet do nauki strzyżenia na główkach. Miałam w ręku takie profesjonalne, niby za 2500 zł... i nie czułam różnicy
Nie pomyslałabym,że tyle moga kosztować nozyczki nawet profesjonalne.

Stary 2015-04-16, 20:07   #115
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Nie pomyslałabym,że tyle moga kosztować nozyczki nawet profesjonalne.
http://www.hairstore.pl/?podkat=685&...odkat=0&sort=4

mogą i więcej.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

co myślicie o "kolorowych" włosach?
Zainspirowałam się tym filmikiem
https://www.facebook.com/Vlechten.me...message_bubble
i

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2015-04-16, 20:08   #116
Klaudenc
Moderator

Ja zwykłymi, ale ostrymi nożyczkami tnę od 6 lat już i mimo że wcale nie zabezpieczam włosów to nie rozdwajają się ani nic takiego złego się nie dzieje
Stary 2015-04-16, 20:18   #117
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Też mam mocniejszy skręt z jednej strony, konkretnie z prawej, od zawsze Nie nakładasz na nie przypadkiem zbyt dużo albo zbyt wysoko maseczki, odżywki? Wydają się troszkę obciążone, zwłaszcza u góry właśnie

Możesz spróbować zarówno maskę, jak i odżywkę przed myciem
Jeśli chcesz złożonej pielęgnacji, to najpierw proteinowa, potem emolientowa i mycie Ale możesz mieć zbyt delikatne włoski na taką złożoną pielęgnację.

A to moje z dziś, jeszcze troszeczkę wilgotne, kilka dni po hennie, bez lampy:
Mam problem właśnie z górą.Co bym nie robiła to takie przyklapnięte
A powiedz mi jeszcze, jak chcę mniej złożoną pielęgnację to samo OMO wystarczy nie? Raz odżywka proteinowa,raz emolientowa, sprawdzając co mi pasuje?

Mam cudne loki, uwielbiam je! Obiejrzałam chyba większość zdjeć na Twoim blogu
Cytat:
Twoje włosy wyglądają jak włosy mojej córki. Jak przesadzę z pielęgnacją to właśnie takie cos ma na głowie, zwłaszcza na drugi dzień po myciu.
Odnoszę się tylko do samego wyglądu.
A dziękuję
A podpowiesz jak pielęgnujesz włosy córci?

Cytat:

Ale się wczoraj ludzie gapili na moje włosy, byłam z nich dumna. Im są dłuższe, tym robią większe wrażenie. Na razie zapuszczanie idzie mi dobrze.
No wcale sie nie dziwię, że się gapili
Cytat:
jakie drogie!

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-16, 20:47   #118
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A dziękuję
A podpowiesz jak pielęgnujesz włosy córci?
Myję jej włosy przeważnie Alterrą Sensitive lub wygładzającą, teraz tym czym sobie - YR do kręconych z baobabem (ale on obciąża włosy wg mnie), jako odżywkę daję Aussie do włosów długich. Suszę suszarką, jak mamy czas i ochotę bawić się w układanie, biorę trochę żelu Loreal Dual Stylers Bouncy&Tender (teraz go nie mam, więc robię bez żelu), włosy zwijam w spiralki i suszę ugniatając. Nie zależy mi na objętości ale ogólnie na nadaniu kształtu włosom, bo tak to robi się jej z tyłu jeden wielki lok z całości i wygląda... jak pokręcona

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2015-04-16, 21:10   #119
Sandrinha
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez myszka2020
Mam invisibooble U mnie nawet ładnie trzymają włosy, choć muszę ciaśniej związać. Troszkę mi je jednak odkształcają, ale bez tragedii. Nawet je lubię

Maskę z siemienia można dawać przed myciem, samo siemię na włosy, albo dodać trochę glutka do maski po umyciu i zmyć już wodą
Też ciaśniej związuję. Na wszystkich filmikach instruktażowych wiążą tylko trzy razy. Może na pierwsze użycie wystarcza

elunka88 łączę się z Tobą w cierpieniu, moje włosy są dosyć podobne, może tylko trochę ich więcej. I jeszcze sobie grzywkę sprawiłam coś mnie opętało chyba...

krolewna_smieszka Masz piękne włosy! Też bym się gapiła

Czy olej rycynowy może uczulić albo podrażnić? Po zmyciu swędziała mnie skóra głowy i na linii włosów. A może to po szamponie? Albo po połączeniu jednego z drugim...
Sandrinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-16, 21:13   #120
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Karolca jak możesz daj kiedyś zdjecie włosów Corci po skończeniu zabiegów
Ogólnie nie mam nic ani nawet nie Słyszalam o niczym, co używasz

Sandrinha fajnie, ze nie jestem sama z takimi trudnymi włosami

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości