Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-14, 21:11   #91
patka2020
Przyczajenie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Fajne rzeczy tam mają . Ale stosunkowo drogo kupuje tam jak coś w promocji jest

Właśnie tanio jest jsk się dobrze zarabia hihi ja kupuję w tych tańszych sklepach lub szukam promocji
Dziś np za kope koszulek na ciszę i legginsy dałam 50 euro i to było z taniego sklepy pomysł ile by z h&m za to samo zawołali hihi. 😀

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Dobra laski spadam w nyny oczy mi się kleją juz 😘buzka papa
no to prawda, ubranka na dzieciaki w h&m maja niewiele niższe ceny od ubrań dla dorosłych moja koleżanka dużo fajnych rzeczy i markowych kupiła w ciuchach, nie tylko ubranek i bucików ale tez zabawki z fisher price, ja np nie potrafię w ogóle kupować,szukać w ciuchlandach, zawsze wychodze z niczym.
patka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:13   #92
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
leżaczek raczej dostaniemy w prezencie Na razie nie zastanawiam się co konkretnie kupimy za to, bo jeszcze w rękach tego nie mam Jak dostaniemy, to zobaczę czego mi brakuję i kupimy

ja na następną wizytę (za 3 tyg) mam zrobić krzywą cukrową, tsh i standardowo mocz
Mogliby dac w gotowce :-P ale badz co badz super gest to sie chwali moj tz tez dostanie cos ale chyba nie az tyle na slub dostalismy zelazko
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:48   #93
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Mogliby dac w gotowce :-P ale badz co badz super gest to sie chwali moj tz tez dostanie cos ale chyba nie az tyle na slub dostalismy zelazko
No my na ślub dostaliśmy bon do media markt na ok 450 zł I cieszyłam się, bo kupiliśmy to co chcieliśmy i czego nam brakowało
i jeśli chodzi o mnie, to mi to bez różnicy czy dadzą kasę, czy bon, bo i tak te pieniądze przeznaczylibyśmy na Małego
ale to prawda, miło z ich strony, bo wcale nie musieliby się składać, lub mogliby sie poskłądać po 5 zł i kupić jakieś spioszki czy coś... ale tam już mają taką tradycję i na większe okoliczności składają sie po ok 20 zł Fajnie, bo to jest dowód na to, że tworzą fajną ekipę

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 21:56   #94
sandeo
Zadomowienie

Cześć!
Pedzicie jak szalone juz sie cieszyłam ze zdążyłam Was nadrobić w 4 cz. Jakie miałam zdziwko kiedy na ostatniej stronie doczytałam o info o nowym wątku
Od przyszłego tygodnia bede W KONCUUUUUU na L4 wiec mam nareszcie nadzieje ze bede mogła cześciej sie tu z Wami relaksować. Nie macie pojęcia jak bardzo juz jest mi potrzebny odpoczynek. Marze o powolnych porankach z ciepłym kakao, ddtvn i pysznym śniadaniu... Póki co wszystko w biegu, praca praca i jeszcze raz praaaacaaa!

Muszę sie pochwalić ze zaczęłam nareszcie odczuwać delikatne smyrmecia dzisiaj zaczęłam 22tc wiec juz chyba czas najwyższy
Stary 2015-04-14, 22:13   #95
majka242007
Zakorzenienie

Hej kochane,
jestem już... miałam taki spadek formy że nawet nie wchodziłam wam nie marudzić... wszystko na raz, ząb, brzuch, bóle itp itd... ale wracam do żywych już dość leżenia mam... kręgosłup przestał nawet dokuczać... tzn boli ale daję już radę posiedzieć troszkę...
Za to już nogi i dłonie zaczęły mi puchnąć echhh
ile jeszcze do sierpnia ?

mam 6,5kg na + ....... dużo szybciej tyję niż z Mają...
Nakupić musiałam znów biustonoszy bo wyrosłam TZ się cieszy a ja stówki ,,wyrzucam,, bo pewnie albo znów wyrosnę albo potem za wielkie będą...

Cytat:
a tak w ogóle jak u Was z rozstępami? bo u mnie na razie spokój i boję się, ze to taka cisza przed burzą... Gdzieś słyszałam, ze jak wychodzą wcześniej to będzie ich mniej, a jak ich długo nie ma, to potem jest ich bardzo dużo... ale nie wiem czy to prawda...
nie sądzę... Ja z Mają nie miałam ani jednego, po porodzie dopiero na biodrze z jednej i z drugiej strony mi wyszły całe dwa nawet nie wiem czy to można rozstępem nazwać bo trzeba mocno się przyjrzeć żeby je dostrzec...
Teraz też jeszcze nie mam i mam nadzieję że nie wyjdą...

OMG- właśnie widzę że czas się przenieść do kolejnego wątku.... Ale mam nadrabiania wow...

SugarbabyLove ale poszalałaś z zakupami
Ja dziś byłam w Rossmanie po Lovele ale 1 sztuka tylko została w promocji... Tylko płymy do płukania były - wzięłam... I w domku weszłam na sklep online i jeszcze dwa dokupiłam, będę miała zapas. Za pół ceny były...

patka2020 Witam

beatrix28 śliczne ciuszki

Roxana- pościel bardzo ladna ... ta z linka ale 390zł za 3 elementy to chyba przesadzona już jest cena... Jak sądzisz? Widziałaś ją ,,na żywo,,??? Pomacałaś??? Bo wizualnie bardzo mi się spodobała... Ale czy ja wiem czy warto?
Puszczam Ci PW

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Cześć!
Pedzicie jak szalone juz sie cieszyłam ze zdążyłam Was nadrobić w 4 cz. Jakie miałam zdziwko kiedy na ostatniej stronie doczytałam o info o nowym wątku
Od przyszłego tygodnia bede W KONCUUUUUU na L4 wiec mam nareszcie nadzieje ze bede mogła cześciej sie tu z Wami relaksować. Nie macie pojęcia jak bardzo juz jest mi potrzebny odpoczynek. Marze o powolnych porankach z ciepłym kakao, ddtvn i pysznym śniadaniu... Póki co wszystko w biegu, praca praca i jeszcze raz praaaacaaa!

Muszę sie pochwalić ze zaczęłam nareszcie odczuwać delikatne smyrmecia dzisiaj zaczęłam 22tc wiec juz chyba czas najwyższy
NO W KOŃCU WOLNE SOBIE ROBISZ Odpocząć trzeba przed porodem... potem na 5tym biegu będziemy
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 23:06   #96
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Roxana u nas jest tylko jedna przychodnia i trzech ginekologów , u wszystkich trzech juz bylam . Jeden za stary i USG nie robi , drugi to ten z prenatalnego co mi tylko powiedzial ze ilosc nog i raczek sie zgadza a trzeci to moj gin czyli ten co nigdy mi badania na fotelu nie zrobil .. Także sama widzisz że nie bardzo mam w kim wybierac ...

Nie śpię , jakiś niepokoj mnie zlapal dziwny. Wzielam tabletki ziolowe na sen i czekam az przyjdzie ..ehhh
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 05:49   #97
moniska139
Zadomowienie

Obudziłam się, leżę i leżę i myślę już późno bo tesciowie poszli do pracy i radia nie słyszę. Patrzę na telefon i radia nie słyszę bo jeszcze nie wstali. Godzinę lezakuję i wstać mi się nie chce.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 05:54   #98
roxana_lu
Zakorzenienie

mms to Ci powiem fajny gest z ich strony bo sumka całkiem pokaźna ja nie liczę na nich z pracy TŻ, tam pracują sami co to dzieci nie znoszą, szukają specjalnie hoteli na wakacje gdzie nie mogą jezdzic dzieci a małżeństwo? Never. Wiec generalnie nie nastawia sie TŻ nawet na szczere gratulacje w tej kwestii za to ja mam tak fajne koleżanki na uczelni, ktore juz tera tłumnie sie do mnie wybierają i co chwile jakies ciuszki czy drobiazgi podsyłają

Co do pizzy to dobrze, ze odczytałam teraz bo z rana checi na takie cos nie mam, Uf !

patka spokojnie, nie jestes jedyna, która wejdzie do lumpka i nie widzi NIC. Ja nigdy nic nie dorwałam tam wiec w ogole zrezygnowałam z chodzenia a co do faktycznie drogich ciuszków to jak dla mnie to sa sklepy coccodrillo (bez promocji jak sie kupuje no ale jakość nie do zdarcia, przynajmniej mi sie nie trafiło nic a sporo junior z tego sklepu miał ciuszków) no i Wójcik, którego nie znoszę

sandeo w koncu siadziesz na dupsku i bedziesz odpoczywac! No i cześciej u nas bywać poprawka -
Kakao, forum, ddtvn i sniadanko bo wiesz, my juz jak rodzina, a z rodzina sie rano nie przytwitasz ? no i gratki za ruchy, beda coraz częstsze i mocniejsze

majka no faktycznie bardzo mało Cie u nas ostatnio ale najważniejsze, ze powolutku powracasz do jako takiej formy (bo idealnie to juz w ciazy niestety nie bedzie). mi na szczęście az tak piersi nie rosną, w sumie to wcale, tylko często sa takie nabrzmiałe no i coraz cześciej po kilka kropelek siary leci... Ale tak jak miałam przy juniorze pewnie po porodzie zrobią sie balony wiec pewnie przed samym porodem zakupie jakies większe staniki a powiedz mi kiedy Ty masz cc ?
Co do pościeli to mi znajoma polecała bo sama ja zakupiła ale osobiście jej nie macalam (moze pora sie do znajomej wybrać i oblukać ). Drogo, wiem ale strasznie podobają mi sie te pościele nie wiem, musze jeszcze z tym pospać troche i sie zastanowić co w koncu wybrać

niespodziewajka to faktycznie biedna zbytniego wyboru nie masz jedynie co Ci pozostało to próbować porozmawiać z lekarzem i nakłonić go, zeby dla Twojego spokoju raz na jakis czas Cie przebadał na fotelu, moze sie uda?
A cóż to za wieczorny spadek formy? Nie wolno sie stresowac w ciazy !

----
Ja sie obudziłam na siku o 5:50 i juz zasnąć nie mogłam, kataru dostałam, słaba jestem a patrzy na mnie góra ciuchow do prasowania. No dobra, chyba jutro...
Lece budzić juniora i odprawić go do przedszkola. Na szczęście TŻ ma dzis wolny dzien wiec mi co nie co poogarnia w domu

---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Obudziłam się, leżę i leżę i myślę już późno bo tesciowie poszli do pracy i radia nie słyszę. Patrzę na telefon i radia nie słyszę bo jeszcze nie wstali. Godzinę lezakuję i wstać mi się nie chce.

dobre
Ja to zawsze pierwsze co to patrze na godzine zaraz po przebudzeniu, nawet w nocy jak siku ide

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 06:22   #99
martulka0991
Zadomowienie

Witajcie gaduły ;-) ja po nocce jakas zmeczona jestem, mala tak kopala ze az soe budzilam :-P a od 4.30 wiercilam sie z boku na bok :-/ ale moj maz wczoraj z pracy wrocil zmeczony ale szczesliwy bo dzis wyplatka ;-) ja jeszcze leze, ale cos chyba brzusio jedzonka sie domaga wiec trzeba cos upolowac ;-) ale nie wiem na co mam ochote... Na obiad bedzie tortilla z gyrosem i warzywami ;-) dzis zaszalejemy

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Ja dzis lenoa w koncu nie mam ;-) po sniadanku wlaczam ddtvn i biore sie za szafe ;-) nie ma to tamto ;-) dzis snilo mi sie ze mialam jechac do szpitala a nie mialam popranych ubranek i maz dzis sie z rana ze mnie smial ze pewnie dzis pranie bede robila ;-) ale nie... Dzis posegreguje rozmiarami ciuszki te uzywane co dotarly do mnie na swieta ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 06:31   #100
dd1dd
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj byłam przed 22 w domu,głowa mi pękała z wrażenia i od razu padłam

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Wiedziałam, wiedziałam
Gratulacje
dziękuję Ty to już dawno wiedziałaś
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest tttt !!!!! ale skoczyłam z radości !!

Jak wrażenia ? Szczęśliwa ?
Szczęśliwa, że wszystko ok i że mam czarno na białym tą płeć i fotkę potwierdzającą też W ogóle trafiłam na bardzo fajnego tego doktorka i wyszłam bardzo zadowolona To możesz zmienić moją niespodziankę na dziewczynkę
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Super!

Cytat:
Ale super gratuluje
dziękuję
Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Wrr. Byłam w h&m, upatrzyłam sobie spodnie na ich stronie. W jednym ich nie mają, byłam tam w weekend. No to dzisiaj pojechałam do innego, jeszcze dalej. A tam nie ma w ogóle działu ciążowego ! A h&m wielkości supermarketu...

dd1dd gratuluję udanej wizyty
dziękuję ja już ze spodniami z h&m dałam sobie spokój, kupiłam jedne takie normalne i więcej nie kupuję bo po co w moich normalnych jeszcze mnie nic nie opija bo są niskie także tego..
Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
dd1dd gratuluje wizyty
dziękuję ładne ubranka
Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość

Aaaaa gratulacje!
dziękuję
Cytat:
Wspaniałe wieści

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Aaaa super
Jednak różowe ciuszki się przydadzą
tak się cieszę, że nie będę musiała wystawiać mega paki na allegro
Stary 2015-04-15, 06:44   #101
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patka2020 Pokaż wiadomość
no to prawda, ubranka na dzieciaki w h&m maja niewiele niższe ceny od ubrań dla dorosłych moja koleżanka dużo fajnych rzeczy i markowych kupiła w ciuchach, nie tylko ubranek i bucików ale tez zabawki z fisher price, ja np nie potrafię w ogóle kupować,szukać w ciuchlandach, zawsze wychodze z niczym.
Nom tez kupuje w ciucholandach ale mam tylko jedem dziecięcy w mieście i nie zawsze się coś trafi hihi

Cytat:
No my na ślub dostaliśmy bon do media markt na ok 450 zł I cieszyłam się, bo kupiliśmy to co chcieliśmy i czego nam brakowało
i jeśli chodzi o mnie, to mi to bez różnicy czy dadzą kasę, czy bon, bo i tak te pieniądze przeznaczylibyśmy na Małego
ale to prawda, miło z ich strony, bo wcale nie musieliby się składać, lub mogliby sie poskłądać po 5 zł i kupić jakieś spioszki czy coś... ale tam już mają taką tradycję i na większe okoliczności składają sie po ok 20 zł Fajnie, bo to jest dowód na to, że tworzą fajną ekipę
Bony to fajny pomysł ja myślałam żeby powiedzieć rodzice jakby chcieli coś do bobo kupić żeby kupili leżaczek i mate albo fotelik do karmienia . Coś co się przyda 😊

Cytat:
Cześć!

No to super będziesz częściej z nami i fajnie ze w końcu czujesz ruchy ☺😍

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Hej kochane,
jestem już... miałam taki spadek formy że nawet nie wchodziłam wam nie marudzić... wszystko na raz, ząb, brzuch, bóle itp itd... ale wracam do żywych już dość leżenia mam... kręgosłup przestał nawet dokuczać... tzn boli ale daję już radę posiedzieć troszkę...
Za to już nogi i dłonie zaczęły mi puchnąć echhh
ile jeszcze do sierpnia ?

mam 6,5kg na + ....... dużo szybciej tyję niż z Mają...
Nakupić musiałam znów biustonoszy bo wyrosłam TZ się cieszy a ja stówki ,,wyrzucam,, bo pewnie albo znów wyrosnę albo potem za wielkie będą...

nie sądzę... Ja z Mają nie miałam ani jednego, po porodzie dopiero na biodrze z jednej i z drugiej strony mi wyszły całe dwa nawet nie wiem czy to można rozstępem nazwać bo trzeba mocno się przyjrzeć żeby je dostrzec...
Teraz też jeszcze nie mam i mam nadzieję że nie wyjdą...

OMG- właśnie widzę że czas się przenieść do kolejnego wątku.... Ale mam nadrabiania wow...

SugarbabyLove ale poszalałaś z zakupami
Ja dziś byłam w Rossmanie po Lovele ale 1 sztuka tylko została w promocji... Tylko płymy do płukania były - wzięłam... I w domku weszłam na sklep online i jeszcze dwa dokupiłam, będę miała zapas. Za pół ceny były...

patka2020 Witam

beatrix28 śliczne ciuszki

Roxana- pościel bardzo ladna ... ta z linka ale 390zł za 3 elementy to chyba przesadzona już jest cena... Jak sądzisz? Widziałaś ją ,,na żywo,,??? Pomacałaś??? Bo wizualnie bardzo mi się spodobała... Ale czy ja wiem czy warto?
Puszczam Ci PW

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

NO W KOŃCU WOLNE SOBIE ROBISZ Odpocząć trzeba przed porodem... potem na 5tym biegu będziemy
Ojej mi też często palce puchna ale i.orzed ciąża puchnely. . Co do proszku dla dzieci fajnie ze promocja była u nas tego proszku nie ma są jakieś z dm i z rossmana ale nie kupuje .. używałam przy marcelu tez zwykłego proszku tylko płyn sensitiv ..☺

Cytat:

leniwus pospolitus z rana haha

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj byłam przed 22 w domu,głowa mi pękała z wrażenia i od razu padłam

dziękuję Ty to już dawno wiedziałaś

Szczęśliwa, że wszystko ok i że mam czarno na białym tą płeć i fotkę potwierdzającą też W ogóle trafiłam na bardzo fajnego tego doktorka i wyszłam bardzo zadowolona To możesz zmienić moją niespodziankę na dziewczynkę

dziękuję

dziękuję ja już ze spodniami z h&m dałam sobie spokój, kupiłam jedne takie normalne i więcej nie kupuję bo po co w moich normalnych jeszcze mnie nic nie opija bo są niskie także tego..

dziękuję ładne ubranka

dziękuję

tak się cieszę, że nie będę musiała wystawiać mega paki na allegro
Właśnie wczoraj nie wychwycilam cie no .. gratuluję udanej wizyty 😘

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 07:04   #102
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cześć laseczki własnie jem zdrowe śniadanko

dd1dd gratulacje pewnej córeczki widzisz bez usg wczorajszego wiedziałam,że będzie córcia to szalej teraz na zakupach

majka przecież możesz tu wchodzić i marudzić ale jak juz jest lepiej to super, oby tak dalej mi puchną stopy... nie wiem jakie ja buty będę nosić

sandeo oo super,że nareszcie urlop będzie "sąsiadko "moja

a mo mąż dziś do mnie pojedziemy do miasta.. wejdziemy do lumpka a ja szok aż nie wierzę w jego słowa LUMPKA - przecież już miałam zakaz Wczoraj poprosiłam go żeby przyniósł mi ciuchy z piwnicy bo chcialam posegregować zobaczyć co mam, co dokupić... laski załamałam się!! 3 godziny je przeglądalam.. kregosłup to myślałam,że mi pęknie w pół:-/ dużo ciuchów wyrzuciłam jakies 2 worki.. nie wiem czy od tego leżenia w kartonach ale niektóre wyglądały kiepsko... a uwierzcie,że jestem z tych dbających o ciuchy! jeden komplecik jaki kupiłam w sklepie za 70 zł a Boria miał raz wygląda jakby był z lumpka za 2 zł:-/ nie wiem, nie wiem.. średnio mi się to widzi ...bardziej mam zadbane te teraz ciuchy co Boria nosi. Wczoraj to się własnie wzruszyłam jak zobaczyłam pierwsze ubranko Boryska w jakim przyjechal do domu..ech nie mogę uwierzyć ,żeza 4 miesiące przyjade z takim drugim Najlepsze pajace to się zachowały firmy carters
Stary 2015-04-15, 07:06   #103
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Witam się

Pogoda do Jakoś tak szaro buro ponuro
Zaraz sie zbieram w sobie , idę ogarnąć codzienny poranny syf , potem obiad zrobię , dziś chyba sos pieczarkowy ..

Cytat:
niespodziewajka to faktycznie biedna zbytniego wyboru nie masz jedynie co Ci pozostało to próbować porozmawiać z lekarzem i nakłonić go, zeby dla Twojego spokoju raz na jakis czas Cie przebadał na fotelu, moze sie uda?
A cóż to za wieczorny spadek formy? Nie wolno sie stresowac w ciazy !
Spróbuje następnym razem ale wątpię , no i następna wizyta w 32 tygodniu wiec troche sobie poczekam

A w nocy to nie wiem co to było , kołatanie serca dziwny lęk , jak w innym świecie byłam ale po tych tabletkach na szczescie usnełam ..
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 07:23   #104
mms_22
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja z kolei wstałam dzisiaj z dziwnymi skurczami brzucha... ze3 miałam pod rząd, ale na razie mi przeszło, więc mam nadzieję, że to tylko te przygotowujące (czy jak tam to się zwie)

Cytat:
zobaczysz, jak niedługo się rozszaleje i dobrze, że idziesz na wolne, bo odpoczynek Ci się należy

Cytat:

mms to Ci powiem fajny gest z ich strony bo sumka całkiem pokaźna ja nie liczę na nich z pracy TŻ, tam pracują sami co to dzieci nie znoszą, szukają specjalnie hoteli na wakacje gdzie nie mogą jezdzic dzieci a małżeństwo? Never. Wiec generalnie nie nastawia sie TŻ nawet na szczere gratulacje w tej kwestii za to ja mam tak fajne koleżanki na uczelni, ktore juz tera tłumnie sie do mnie wybierają i co chwile jakies ciuszki czy drobiazgi podsyłają

Co do pizzy to dobrze, ze odczytałam teraz bo z rana checi na takie cos nie mam, Uf !
fajnie Ja Ci powiem, że na żadne prezenty nie liczę, bo jeśli nie dostaniemy czegoś, to po prostu kupimy ale cieszę się, jak wiem, że ktoś coś szykuje, bo to takie fajne uczucie jak wiesz, ze ktoś robi dla Ciebie coś bezinteresownie Ja sama uwielbiam robić prezenty takim małym dzieciom, bo nie mam wtedy takich dylematów, jak przy robieniu prezentu komuś dorosłemu

a jeśli chodzi o pizze, to odchorowałam ją :/ jak się najadłam, że w nocy musiałam wstać i zrobić sobie herbatę, bo aż mi żołądek skręcało za dużo zjadłam na raz ale dzisiaj już jest ok i mogłabym zjeść następną

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-04-15 o 07:26
mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 07:49   #105
Nicole`_
Zakorzenienie

Hej Wiatm sie w nowym watku

Wczoraj tyle napisalyscie, ze nie bylam w stanie byc na biezaco Mielismy goscia i co chcialam odpisac to juz cala nastepna strona byla No i nowy watek Ciekawe ile ich do sierpnia natworzymy

Dd11dd, gratuluje coruni

Wczoraj kurier nie dojechal z moim zamowieniem, nibh dzisiaj ma byc miedzy 10-12... no zobaczymy

Dzisiaj tez mam ambitny plan porzadki w szafie porobic, pogoda taka do bani, ze i tak nigdzie sie nie wybieram. Tylko male zakupy obiadowe i tyle... w wiekszosc rzeczy w mojej szafie wcale sie nie mieszcze, pochowam je do workow, bo na pewno jeszcze dlugi czas wiekszosci nie ponosze...

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

A, jeszcze chcialam Wam napisac, ze tak sie wczoram na meza wkurzylam, ale nie klocilismy sie, po prostu mnie zdenerwowal to Mala tak kopala, ze w szoku bylam... chyba odczuwa mocno moje samopoczucie
Stary 2015-04-15, 07:51   #106
MsLullaby
Zakorzenienie

Hej ho ja zaraz się ogarniam i idziemy na zakupy, dziś na obiad tortilla z kurczakiem

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:06   #107
majka242007
Zakorzenienie

Hej laseczki
Przyjęli Maję do szkoły !!! Jupi takie szczęście mnie ogarnęło
Bo ma adres zameldowania u tatusia czyli w innym mieście zupełnie i tutaj to niby nie nasz rejon... Ale udało się!!! Jestem przeszczęśliwa że z tym moim bembzolem nie muszę jeszcze latać i załatwiać

Cytat:

majka no faktycznie bardzo mało Cie u nas ostatnio ale najważniejsze, ze powolutku powracasz do jako takiej formy (bo idealnie to juz w ciazy niestety nie bedzie). mi na szczęście az tak piersi nie rosną, w sumie to wcale, tylko często sa takie nabrzmiałe no i coraz cześciej po kilka kropelek siary leci... Ale tak jak miałam przy juniorze pewnie po porodzie zrobią sie balony wiec pewnie przed samym porodem zakupie jakies większe staniki a powiedz mi kiedy Ty masz cc ?
Co do pościeli to mi znajoma polecała bo sama ja zakupiła ale osobiście jej nie macalam (moze pora sie do znajomej wybrać i oblukać ). Drogo, wiem ale strasznie podobają mi sie te pościele nie wiem, musze jeszcze z tym pospać troche i sie zastanowić co w koncu wybrać
To jak już pomacasz tą pościel to daj znać Bo serio poważnie się nad nią zaczęłam zastanawiać...
Albo wezmę ta co na foto albo tą co ty linka dałaś... W sumie cenowo 100zl różnicy więc bez tragedii a chcę mieć pościel porządnej jakości... I tak trzeba wkłady dokupić, prześcieradło itd więc pewnie nawet ta różnica może się zmniejszyć.

cc prawdopodobnie 3 sierpnia a czemu pytasz ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg phpThumb_generated_thumbnailjpg2.jpg (83,2 KB, 21 załadowań)
Stary 2015-04-15, 08:07   #108
Mravka
Zadomowienie

Dzień dobry

Roksana dziękuje za założenie nowego wątku

dd1dd ogromne gratulacje z okazji potwierdzenia córeczki! Twoja cierpliwość została wynagrodzona

patka Witam nową mamusie

mms ja tak ostatnio przegiełam w pizzy hut. Myślałam,że nie dojde do domu. Najgorsze,że tak jadłam z zachlanności,a przecież Pan mógł zapakować . A jak tam wybór komody do pokoju Igora? już zdecydowaliście?
Miło ze strony współpracowników TZ w kwestii tego bonu. U nas w pracy w sumie to tak różnie z tymi upominkami. Ja bynajmniej się nie nastawiam,a jeśli coś będzie to się ucieszę.

beatrix ooo,ale się obłowiłaś! śliczne ubranka

Ambiwalentna a może w piwnicy masz wilgotno? i dlatego sie takie niefajne porobiły? mnie też czeka przeglądanie ubranek,ale mam je w kartonach w garderobie, więc liczę,że są w stanie nienaruszonym

Robson dziś przyszedł do nas w nocy(czasem ma takie akcje) tak się kokosił,że wstałam aby się jakoś ułożyć. Ja sie podnosze,a ten myk na moją półówkę . Cwaniak. Wyglądało jakby tylko czekał kiedy zrobię Mu miejsce. Swoją drogą coś czuje,że jak pojawi się Tymek to Rob będzie często nas nawiedzał.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:09   #109
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość

Dzisiaj tez mam ambitny plan porzadki w szafie porobic, pogoda taka do bani, ze i tak nigdzie sie nie wybieram. Tylko male zakupy obiadowe i tyle... w wiekszosc rzeczy w mojej szafie wcale sie nie mieszcze, pochowam je do workow, bo na pewno jeszcze dlugi czas wiekszosci nie ponosze...

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

A, jeszcze chcialam Wam napisac, ze tak sie wczoram na meza wkurzylam, ale nie klocilismy sie, po prostu mnie zdenerwowal to Mala tak kopala, ze w szoku bylam... chyba odczuwa mocno moje samopoczucie

Ja tez dziś więcej powera mam w końcu więc biorę się za prace domowe

A co do kopniaka to ostatnio mieliśmy taką sytuację z TZ... Siedzimy gadamy , on do brzuszka : synku ty mói itd... A ja mu mówię : Ty się chłopie nie napalaj ile znam dziewczyn co miały mieć synka a tu córcia w 32tc sie okazała... I mówię mu ... Bedziesz miał piękną coreczkę kochanie i w tym momencie oberwałam taaakiego kopa az mi oczy wyszły... TZ w śmiech i mówi że synek jednak po jego stronie stoi i żebym z niego baby nie robiła
Stary 2015-04-15, 08:09   #110
Olenka_24
Zadomowienie

Hej Mamusie

Ale popędziłyście , już nowa część zatem witam się z Wami w nowej części. Musicie mi wybaczyć ale na razie nie mam możliwości żeby udzielać się na bieżąco, staram się Was podczytywać od czasu do czasu ale na odpisywnie już ciężko znaleźć moment mam nadzieję że niebawem uda mi się tu częściej zaglądać.

Buziaki dla Was wszystkich

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:17   #111
asienka_182
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim
Przepraszam ze moją dluuuuga nieobecność no ale to była siła wyzsza...
A więc zacznę moze od soboty
Wstalam zjadłam śniadanie ogarnelam się trochę i pojechałam do kosmetyczki. Siedziałam u niej na poczekalni i zaczęłam się denerwować bo miała pół godziny opóźnienia a ja jeszcze mialam dojechać do fryzjera.. No ale się wyrobiła pojechałam do fryzjera stres mnie strasznie zjadal ale próbowałam o tym nie myśleć ze względu na dzidzie pogoda była świetna 22 stopnie o lepszej nie mogłam marzyć wróciłam do domu i sie troche odświeżyłam... Po jakimś czasie przyjechał Tż z kamerzysta i fotografem a ja jeszcze w stanie surowym bo nie ubrana Ale jeszcze było trochę czasu więc wszystko było na spokojnie jak juz bylam ubrana przyjechali teście na błogosławieństwo raz dwa i po zaś daliśmy w podziękowaniu takie albumy w skrzynce no i byl czas do kościoła...
Poszliśmy do kancelarii sie nieoficjalnie podpisać i zaś do kościoła na wieeelkie wejście... Tak się stresowałam że myslalam ze zemdleje a nie miałam się nawet czego napic no ale akurat wyszedł po nas ksiądz podszedl do nas i sie śmiał ze stres zostawić za drzwiami ale się udalo bo jak juz przeszłam i usiadlam to się niczym nie denerwowalam oczywiście na przysiędze przy końcówce zaczelam się trochę śmiać bo Tż mnie rozśmieszył no ale to nic no i tak zlecial kosciol jeszcze ksiądz byl taki wporzadku i sie śmiał ze mamy się bawić a jutro zobaczymy co żeśmy narobili pojechaliśmy zaś na sale i stres przed pierwszym tancem ale poszlo gladko i zaś juz bez stresowo do 6 rana i do dooomku ) to mniej więcej by bylo na tyle

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

A no i dzisiaj wizyta także wieczorem będą relacje nr 2 i w ogóle dziękuję wam za trzymanie kciuków
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:20   #112
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość

majka przecież możesz tu wchodzić i marudzić ale jak juz jest lepiej to super, oby tak dalej mi puchną stopy... nie wiem jakie ja buty będę nosić
eee wystarczy że TZ się ze mną musi męczyc... Na całe szczęście kłótliwy nie jest, wysłucha przytuli i czeka aż przejdzie...
Jak to jakie buty duże hehe
Jak rodziłam Maję /noszę r35-36/ pojechałam w balerinkach r37 bo takie nosiłam od 8miesiąca gdzieś...
Przy wyjściu ze szpitala czułam się jak bidula jakaś co znalazła buty na smietniku kilka r za dużych hahhaa
Nie wpadłam na to żeby wziąć do szpitala buty w swoim normalnym rozmiarze. I tak szlam jak ciamajda do auta z klapiącymi o 2 rozmiary większymi balerinami
Stary 2015-04-15, 08:21   #113
Molise
Zakorzenienie

Dzień dobry
Znowu mi się erotyki śniły
Dobrze, że z mężem w roli głównej

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:22   #114
springtime
Rozeznanie

Cześć mamusie

Witam się z rana wymęczona po nocy. Dostałam wczoraj takiej migreny, że TŻ o 24 jeździł po okolicy w poszukiwaniu Apapu. Zaczęło się delikatnym bólem głowy o 19, a o 23 leżałam i wyłam w poduszkę z bólu Dzieci chyba czuły, że coś jest nie tak, bo tak kopały i się wierciły jak nigdy. Wzięłam 2 tabletki i zasnęłam przed 2. To moje pierwsze tabletki przeciwbólowe w ciąży, mam nadzieję, że nie zaszkodzą bobciom.
Stary 2015-04-15, 08:23   #115
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Przepraszam ze moją dluuuuga nieobecność no ale to była siła wyzsza...
A więc zacznę moze od soboty
Wstalam zjadłam śniadanie ogarnelam się trochę i pojechałam do kosmetyczki. Siedziałam u niej na poczekalni i zaczęłam się denerwować bo miała pół godziny opóźnienia a ja jeszcze mialam dojechać do fryzjera.. No ale się wyrobiła pojechałam do fryzjera stres mnie strasznie zjadal ale próbowałam o tym nie myśleć ze względu na dzidzie pogoda była świetna 22 stopnie o lepszej nie mogłam marzyć wróciłam do domu i sie troche odświeżyłam... Po jakimś czasie przyjechał Tż z kamerzysta i fotografem a ja jeszcze w stanie surowym bo nie ubrana Ale jeszcze było trochę czasu więc wszystko było na spokojnie jak juz bylam ubrana przyjechali teście na błogosławieństwo raz dwa i po zaś daliśmy w podziękowaniu takie albumy w skrzynce no i byl czas do kościoła...
Poszliśmy do kancelarii sie nieoficjalnie podpisać i zaś do kościoła na wieeelkie wejście... Tak się stresowałam że myslalam ze zemdleje a nie miałam się nawet czego napic no ale akurat wyszedł po nas ksiądz podszedl do nas i sie śmiał ze stres zostawić za drzwiami ale się udalo bo jak juz przeszłam i usiadlam to się niczym nie denerwowalam oczywiście na przysiędze przy końcówce zaczelam się trochę śmiać bo Tż mnie rozśmieszył no ale to nic no i tak zlecial kosciol jeszcze ksiądz byl taki wporzadku i sie śmiał ze mamy się bawić a jutro zobaczymy co żeśmy narobili pojechaliśmy zaś na sale i stres przed pierwszym tancem ale poszlo gladko i zaś juz bez stresowo do 6 rana i do dooomku ) to mniej więcej by bylo na tyle

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

A no i dzisiaj wizyta także wieczorem będą relacje nr 2 i w ogóle dziękuję wam za trzymanie kciuków
Witam świeżo upieczoną żonkę
Fotki jakies do Klubu dawaj kochana
Stary 2015-04-15, 08:24   #116
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Cześć mamusie

Witam się z rana wymęczona po nocy. Dostałam wczoraj takiej migreny, że TŻ o 24 jeździł po okolicy w poszukiwaniu Apapu. Zaczęło się delikatnym bólem głowy o 19, a o 23 leżałam i wyłam w poduszkę z bólu Dzieci chyba czuły, że coś jest nie tak, bo tak kopały i się wierciły jak nigdy. Wzięłam 2 tabletki i zasnęłam przed 2. To moje pierwsze tabletki przeciwbólowe w ciąży, mam nadzieję, że nie zaszkodzą bobciom.
EDIT: Mierzyłam sobie też ciśnienie i najpierw mialam w normie 125,87, a za kilkanaście minut 98/60 Wiem, że trzeba się obawiać wysokiego ciśnienia w ciąży, ale takie wahania też chyba nie są dobre?
Stary 2015-04-15, 08:24   #117
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie

Nie martw się na pewno nie zaszkodzą... Apap ten zwykły możemy wziąć do 5 tabletek na dobę
Stary 2015-04-15, 08:27   #118
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj nie wychwycilam cie no .. gratuluję udanej wizyty ��
dziękuję
Cytat:
dd1dd gratulacje pewnej córeczki widzisz bez usg wczorajszego wiedziałam,że będzie córcia to szalej teraz na zakupach

a mo mąż dziś do mnie pojedziemy do miasta.. wejdziemy do lumpka a ja szok aż nie wierzę w jego słowa LUMPKA - przecież już miałam zakaz Wczoraj poprosiłam go żeby przyniósł mi ciuchy z piwnicy bo chcialam posegregować zobaczyć co mam, co dokupić... laski załamałam się!! 3 godziny je przeglądalam.. kregosłup to myślałam,że mi pęknie w pół:-/ dużo ciuchów wyrzuciłam jakies 2 worki.. nie wiem czy od tego leżenia w kartonach ale niektóre wyglądały kiepsko... a uwierzcie,że jestem z tych dbających o ciuchy! jeden komplecik jaki kupiłam w sklepie za 70 zł a Boria miał raz wygląda jakby był z lumpka za 2 zł:-/ nie wiem, nie wiem.. średnio mi się to widzi ...bardziej mam zadbane te teraz ciuchy co Boria nosi. Wczoraj to się własnie wzruszyłam jak zobaczyłam pierwsze ubranko Boryska w jakim przyjechal do domu..ech nie mogę uwierzyć ,żeza 4 miesiące przyjade z takim drugim Najlepsze pajace to się zachowały firmy carters
chciałam zaszaleć wczoraj ale ta głowa przed kupiłam w smyku outlecie 2 bluzeczki i spodnie i 2 bluzy dla dziewczynki wszystko już większe.. jakoś miałam nosa hehe ale mówię w razie co wymienię na ubranka dla chłopca jak będziemy wracać

matko 3h? ale tego musiałaś mieć
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Hej
Dd11dd, gratuluje coruni

Wczoraj kurier nie dojechal z moim zamowieniem, nibh dzisiaj ma byc miedzy 10-12... no zobaczymy
Dziękuję
dla dzidzi coś pokupowałaś???
Powiem Ci, że coś w tym jest... ja wczoraj się tak denerwowałam przed wizytą i czułam jak szaleje ostro, muszą chyba coś odczuwać albo to wina torcika z ikei, kawy i pepsi
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
dd1dd ogromne gratulacje z okazji potwierdzenia córeczki! Twoja cierpliwość została wynagrodzona

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-04-15 o 08:30
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 08:30   #119
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Mravka no niby nie mamy wilgotno w piwnicy.. może dlatego,że jednak niewyprasowane itp Nie mogę jednak narzekać bo ciuszków i tak pełno zostało... ech bodziaków to np mam 30 szt rozmiar 56-62 pajaców 23 szt dlatego te gorsze powyrzucałam, mogłam wybrzydzac mało mam zauwazyłam spodenek bo tylko 5 szt muszę poszukać jakieś hmm legginsy dla chłopca? no bo co będzie zakładać bodziaki latem i jakieś spodenki bawełniane nie?

Asienka to teraz już mogę pogratulować!! WSzystkiego DOBrego Na Nowej Drodze życia!!! DUżo miłości i szczęscia Kochana dla Ciebie i męża jeszcze trochę i dołączy do Was nowa miłostka p.s coś czuję,że wrócisz dziś z córcią kochana choć wiem,że nastawiasz się na syna - nie gniewaj się ale często jak kobieta akurat chce syna ( a rzadko) to ma córcie o której marzy 99% mam
Stary 2015-04-15, 08:36   #120
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Mravka no niby nie mamy wilgotno w piwnicy.. może dlatego,że jednak niewyprasowane itp Nie mogę jednak narzekać bo ciuszków i tak pełno zostało... ech bodziaków to np mam 30 szt rozmiar 56-62 pajaców 23 szt dlatego te gorsze powyrzucałam, mogłam wybrzydzac mało mam zauwazyłam spodenek bo tylko 5 szt muszę poszukać jakieś hmm legginsy dla chłopca? no bo co będzie zakładać bodziaki latem i jakieś spodenki bawełniane nie?

Asienka to teraz już mogę pogratulować!! WSzystkiego DOBrego Na Nowej Drodze życia!!! DUżo miłości i szczęscia Kochana dla Ciebie i męża jeszcze trochę i dołączy do Was nowa miłostka p.s coś czuję,że wrócisz dziś z córcią kochana choć wiem,że nastawiasz się na syna - nie gniewaj się ale często jak kobieta akurat chce syna ( a rzadko) to ma córcie o której marzy 99% mam
No dziękuję bardzo no zobaczymy czy wogole się dzisiaj pokaże co to za ktoś no zobaczymy jak coś czy Ci sie uda bo siostra też obstawia ze bedzie to córka a mama ze syn bo wszystkie wymiotujace maja syna i nas w rodzinie heh i sie założyły wczoraj byliśmy na zakupach jak później porobię zdjęcia to wstawie co kupiliśmy dla bobelka no i kupiłam sobie moje upragnione białe conversy
A co do zdjęć ze ślubu to u mnie nikt nie robił poza fotografem chyba ze juz bardzo późno to jak zgram jakies ładne to zamieszczę w klubie
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości