|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)
Cytat:
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówili CI że jest starszy niz OM?
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie dziecko do 4 kg to na spokojnie możesz urodzić ![]() No u mnie nie ma czegoś takiego, że chcę cc i mi ją zrobi, oj nie. Musiały by być naprawdę solidne przesłanki do tego. Uła ![]() Mi i mężowi jakoś ciężko się ułożyć do fiku miku, bo ciągle brzuch gdzieś wadzi. No i ja jakoś nie czuję się komfortowo, jak leżę naga, bo nie czuje się atrakcyjna i cały czas się zakrywam kołdrą, co wkurza małżonka.
|
|
#4865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A mam do Was dosyć dziwne pytanie. ALe czy wycinacie metki w ubrankach? CHodzi mi zarówno o te duże ze wskazówkami do prania itd, jak i te małe przy szyjce. Jak je wyciąć by nie kłuły dziecka? |
||
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brzuch coraz większy i nie mogę się nie niczym skupić tylko czy aby na pewno nie zaszkodzę jakoś Muszę chyba już męża pogonić do wyjazdu bo siedzę tylko i jem a jak będę w ruchu czy w aucie to nie będę tak myśleć o jedzeniu...
|
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w 24tc ważył tyle ile średnio ważą dzieci w 26tc. Pytałam, czy w związku z tym przesunie mi się termin na lipiec, ale mówiła, że jak na razie nie, bo poza wagą wszystko rozwija się tak, jak powinno na tym etapie ciąży. No i mówiła też, że z tą wagą to może być jeszcze różnie, bo to, że teraz tak przybrał nie znaczy, że tak będzie do końca. Bo jeszcze może zwolnić ![]()
|
|
#4869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to odwrotnie mam teraz, nie wstydzę się wystajacego brzucha bo jest lokatorka. I zastanawiam się jak do piątku bez chłopa wytrzymam bo mogłabym codziennie ![]() Cytat:
Już jestem po wizycie wszystko jest dobrze za miesiąc do kontroli mam przyjść i prztyłam 3 kg w ciągu miesiąca. Czyli na plusie jestem juz 6 kg. Nawet położna powiedziała że trochę dużo, tym bardzie że nie byłam chudzinką. Przyszłam do domu zjadłam wszystkie słodkie zapasy i koniec ze słodyczami. Kurde jak to zrobić jak mi się chce cały czas jeść
|
||
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z początku ciąży nie mogłam sie tak jak Wy skupić na "przyjemnościach", a mój mąż nie bardzo też wiedział co może robić i na ile sobie może pozwolić, dlatego ja dodatkowo cały czas musiałam być czujna, zeby nie przeginał ale z czasem on nauczył się takiej "innej delikatności" i wiem, że już nie muszę myśleć za niego
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#4873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Najważniejsze, ze z maluszkiem ok. A waga co by nie było będzie rosła na tym etapie ciąży. U jednego wolniej, a u drugiego szybciej. Z tymi zapasami słodyczy to trzeba było wyrzucić, a nie zjeść hehe.
|
|
#4874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do sexu to u nas ja nie mam ochoty a TŻet niby czasem probuje jakies podchody robi ale za kazdym razem konczy sie to na niczym wiec zaczal odpuszczac
|
|
#4875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale to też zasługa tego pewnie, że mój mąż jest ze mną szczery. Potrafi mi wprost powiedzieć, że w czymś grubo teraz wyglądam i nie ma u nas jakiegoś fochowania się o to, bo ja sama oczekuję od niego takiej szczerości
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-04-14 o 11:42 |
||
|
|
|
#4876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4877 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do 15 jest jeszcze spoooro czasu ![]() Cytat:
Szpital może sobie być nastawiony, ale jak im ponad 5 kg wyszło, to już mogło być niebezpiecznie... Cytat:
Cytat:
Ale po porodzie jak się okazało, że ma 3950 to lekarz powiedział, że te ostatnie usg są obarczone błędem do 500g, bo dziecko jest już za duże, żeby precyzyjnie ocenić. Natomiast poród miałam trudny nie ze względu na wielkość synka - bo był ciężki, ale i długi, więc to się jakoś rozkładało - ale ze względu na problemy z rozwarciem. W sumie parcie było krótkie, pękłam trochę, bo mi się noga z podpórki opsła, ale dużo gorsze i bardziej męczące było czekanie na rozwarcie niż samo "urodzenie".Wody płodowe baaardzo zależą od ilości przyjmowanych płynów - dlatego trzeba uważać ile się pije, a szczególnie podczas upałów Tez mam taką nadzieję... chociaż jeśli zostaniemy w tym banku, w którym mamy obecny kredyt, to będzie duuużo łatwiej i szybciej. Heh, to Małemu numer zrobił ![]() W sumie gdyby nie ciąża, to orzechówka byłaby niezłym pomysłem Ale za galaretę bym ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiesz co, tego jak napisałam wyżej nie będziesz wiedziała... no chyba, że już wcześniej będzie szedł na rekord Jeśli chcesz rodzić sn, to nie ma się co nastawiać, że coś się nie uda. Tak na prawdę to przy przyjęciu do szpitala jeszcze raz Cię pomierzą - Ciebie i malucha - i wtedy zapadnie decyzja. Poza tym jak pisały wcześniej dziewczyny, waga nie jest aż tak bardzo ważna, obwód główki zdecydowanie bardziej ![]() Cytat:
Staram się kupować ciuszki, które albo mają metki na zewnątrz (bodziaki!) albo miękkie materiałowe (Tesco np.). Ostatecznie jak już coś mi się baaardzo podoba, a ma sztywną metkę, to albo wyrywam - nie wycinam, bo krawędzie drapią, albo patrzę, żeby była w miejscu, gdzie maluch ma bok pieluszki (trochę chroni). |
||||||||
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale chyba za malo pociągająca dla niego jestem na sexy..
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
a tak w ogóle jak u Was z rozstępami? bo u mnie na razie spokój i boję się, ze to taka cisza przed burzą... Gdzieś słyszałam, ze jak wychodzą wcześniej to będzie ich mniej, a jak ich długo nie ma, to potem jest ich bardzo dużo... ale nie wiem czy to prawda...
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
co dziś jemy??
roxi- zakladasz nowy watek?? ![]() u mnia dzis sosik z lososiem i makaron do tego mniam ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
nie wiem czy to nie zasluga masla kakaowego..
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do męża, to mimo, że go przecież i tak nie ma w domu, bo ciągle w delegacjach, to jak wraca to tez odnoszę wrażenie, że ciągle ma na mnie ochotę i to chyba nawet jeszcze większą niż przed ciążą nawet mimo tego cellulitu na pupie i nogach
|
|
#4882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do obiadu, to u mnie pewnie bułka z szynką Bo mąż w pracy a samej sobie robić mi się nie chcę... Za to pewnie na kolację coś wymyślimy
|
|
#4883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój też jak przykładam rękę to chwila ciszy a potem kopnie raz, czy dwa, a jak zabiore rękę to dalej kopie, a jak Ł przyłoży to w ogóle rzadko się zdarza, żeby wtedy kopnął Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pierdziele dzwoniła wczoraj do mnie babka i wciskała mi super ofertę telefon nowy na rynku jakiś Acer za 9zł i umowa na 36 doładowań, mówię, że nie jestem zainteresowana to mi wciska na chama, że to jest super oferta bla bla bla powiedzialam z premedytacją, że muszę się zastanowić i ma zadzownić później i nie odbierałam wczoraj to dzisiaj już 15 razy dzwonili, w końcu odebrałam i powiedziałam, że nie chcę tego bo mi się to nie opłaca w ogóle to dalej mi wciskają nosz ☠☠☠☠... idzie oszaleć z nimi.
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
medaliony, ziemniaczki i ... mizeria bo takie piękne ogórki na targu dorwałam tak ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post51033401 ale na tą chwilę piszemy tutaj
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozstępy po poprzedniej ciąży uwidoczniły mi się teraz jeszcze bardziej, nie tak jak u Ciebie .
|
|
#4886 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się spod kolderki jeszcze
i maly Michaśko tez wita sie z wami waląc glowa o moja macice ja nie woem jakies nadppbidliwe to dziecko moje :-P jak zywkle pelno do nadrabiania mialam :-PCytat:
Cytat:
Cytat:
a innego rodzaju zabawy tez niet? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby tak dalej ja wlasnie wcinam kinder czekoladę :-P
|
|||||||||
|
|
|
#4887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mam tendencje. Cytat:
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

hihi

nono ...

brzuch coraz większy i nie mogę się nie niczym skupić tylko czy aby na pewno nie zaszkodzę jakoś

). Taka zielona i chwiejna przeniosłam się rano do salonu,żeby chwilę posiedzieć z Nimi,gdy jedli śniadanie. Na co moja teściowa stwierdziła,że na problemy żołądkowe to może nalewke orzechówke mi da (
Tzn nie jem tyle ile jeszcze potrafiłam zjeść w zeszłym tyg, ale coś kupić musiałam