Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-14, 10:59   #4861
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 4 :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
A to nieeeee lepiej jak masz byc zmierzla i nam marudzić to spij i do popołudnia hihi

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Ale czekaj, podobno jak Bartus spi a TŻ jest w domu to Wy inaczej spędzacie czas wiec nie ściemy mi tu, ze bedziesz nadrabiać nas tu
Wczoraj było 2 razy, boli mnie dziś tu i ówdzie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:03   #4862
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
nono ...
Stary 2015-04-14, 11:14   #4863
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
N

Ja boję się tego, że Mały będzie miał ponad 4 kg... Bo 3,5 to jest tak w sam raz Tak jak juz tu pisałam, jeśli do kolejnej wizyty Iguś przybierze więcej niż powinien, to będę pytała o ewentualne cc... Tzn zapytam jak duże musi być dziecko, żeby lekarz zlecił cc... Bo dla jednego 4kg dziecko będzie już za duże na sn, a dla drugiego nie koniecznie...
AA myslisz że na tym etapie są w stanie ocenić wagę ewentualną dziecka?
Nie mówili CI że jest starszy niz OM?

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:14   #4864
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Ja blizej tp mam zamiar poprosic lekarza zeby zmierzyl Mala i oszacowal wage. Jak bedzie duza to chce cc. A jak bedzie taka do 3500 i glowka w dol, wszystko bedzie okej, nie bedzie okrecona pepowina to sprobuje sn. Tam sobie wymyslilam
Ciekawe co Twój lekarz na to Takie dziecko do 4 kg to na spokojnie możesz urodzić
No u mnie nie ma czegoś takiego, że chcę cc i mi ją zrobi, oj nie. Musiały by być naprawdę solidne przesłanki do tego.

Cytat:
Uła

Mi i mężowi jakoś ciężko się ułożyć do fiku miku, bo ciągle brzuch gdzieś wadzi. No i ja jakoś nie czuję się komfortowo, jak leżę naga, bo nie czuje się atrakcyjna i cały czas się zakrywam kołdrą, co wkurza małżonka.
Stary 2015-04-14, 11:18   #4865
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Doskonale Cie rozumiem, ja też mocno cierpię na bóle kręgosłupa. W czwartek mam nadzieję, że dostanę L4, ponieważ siedzenie dla mnie teraz powyżej 3 godzin to dramat i łzy. Dobrze, że mam wyrozumiałego szefa i często ostatnio pracuję w domu. A co do poduszki to ja sobie uszyłam i próbuję spać, ale po kilku godzinach ląduje na ziemi, ponieważ nie umiem się przewracać z boku na bok. Jednak nawet na chwilę polecam. Później będę ją wykorzystywać do karmienia, ponieważ mam mocne postanowienie karmienia dwójki na raz, a idealnie mogę się okręcić poduchą dwa razy i dzieci będą akurat pod piersiami. Może dla
Ciebie też wystarczy tylko jedna poducha własnie?
U mnie najgorzej jest w nocy. Bo budzi mnie ból i nawet obrócić się za bardzo nie mogę. No typowa rwa kulszowa mnie dopadła.
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Fiona, zszokowalo mnie to pytanie, chyba bym babie cos powiedziala niemilego... no sa chyba jakies granice.

W ogole strasznie mnie denerwuja niedyskretne pytania rodziny o zarobki i inne typu "ile zaplaciliscie za samochod"... Szlag mnie trafia, bo ja nikomu do portfela nie zagladam, niech kazdy swojego nosa pilnuje. Ech
hehe a ja uwielbiam te "dyskretne" spojrzenia w kierunku mojego brzucha;d Bo u mnie czasem widać, a jak inaczej się Mały ułoży to nie widać. I jest taka jedna dziewczyna w sklepie co prawie się zgina, żeby się przyjrzeć. Pewnie się zastanawia czy to wina ciastek czy ciąża;d
A mam do Was dosyć dziwne pytanie. ALe czy wycinacie metki w ubrankach? CHodzi mi zarówno o te duże ze wskazówkami do prania itd, jak i te małe przy szyjce. Jak je wyciąć by nie kłuły dziecka?
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:21   #4866
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Mi i mężowi jakoś ciężko się ułożyć do fiku miku, bo ciągle brzuch gdzieś wadzi. No i ja jakoś nie czuję się komfortowo, jak leżę naga, bo nie czuje się atrakcyjna i cały czas się zakrywam kołdrą, co wkurza małżonka.
mi też brzuch coraz większy i nie mogę się nie niczym skupić tylko czy aby na pewno nie zaszkodzę jakoś

Muszę chyba już męża pogonić do wyjazdu bo siedzę tylko i jem a jak będę w ruchu czy w aucie to nie będę tak myśleć o jedzeniu...
Stary 2015-04-14, 11:23   #4867
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
mi też brzuch coraz większy i nie mogę się nie niczym skupić tylko czy aby na pewno nie zaszkodzę jakoś

Muszę chyba już męża pogonić do wyjazdu bo siedzę tylko i jem a jak będę w ruchu czy w aucie to nie będę tak myśleć o jedzeniu...
tez mam podobnie nie moge podczas sie skupic no i opcji coraz mniej w sumie sie nie dziwie mężowi ze nie chce ze mną nic robic.. ale kurdev
Stary 2015-04-14, 11:27   #4868
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
No jak ostatnio byłam u gin, to mi powiedziała, ze według niej na dzień dzisiejszy Iguś będzie miał minimum 3,600 - 3,800 g.
Bo w 24tc ważył tyle ile średnio ważą dzieci w 26tc. Pytałam, czy w związku z tym przesunie mi się termin na lipiec, ale mówiła, że jak na razie nie, bo poza wagą wszystko rozwija się tak, jak powinno na tym etapie ciąży. No i mówiła też, że z tą wagą to może być jeszcze różnie, bo to, że teraz tak przybrał nie znaczy, że tak będzie do końca. Bo jeszcze może zwolnić

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:29   #4869
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe co Twój lekarz na to Takie dziecko do 4 kg to na spokojnie możesz urodzić
No u mnie nie ma czegoś takiego, że chcę cc i mi ją zrobi, oj nie. Musiały by być naprawdę solidne przesłanki do tego.

Uła

Ja to odwrotnie mam teraz, nie wstydzę się wystajacego brzucha bo jest lokatorka. I zastanawiam się jak do piątku bez chłopa wytrzymam bo mogłabym codziennie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
U mnie najgorzej jest w nocy. Bo budzi mnie ból i nawet obrócić się za bardzo nie mogę. No typowa rwa kulszowa mnie dopadła.

hehe a ja uwielbiam te "dyskretne" spojrzenia w kierunku mojego brzucha;d Bo u mnie czasem widać, a jak inaczej się Mały ułoży to nie widać. I jest taka jedna dziewczyna w sklepie co prawie się zgina, żeby się przyjrzeć. Pewnie się zastanawia czy to wina ciastek czy ciąża;d
A mam do Was dosyć dziwne pytanie. ALe czy wycinacie metki w ubrankach? CHodzi mi zarówno o te duże ze wskazówkami do prania itd, jak i te małe przy szyjce. Jak je wyciąć by nie kłuły dziecka?
Mnie też denerwuje jak ktoś bezczelnie gapi się na mój brzuch. Ja wycinam wszystkie metki, młodemu też. Zostawiam mały kawałeczek metki a potem strzępię resztę nitek. I albo wszystkie mi się uda albo kilka ich zostaje. Jest to trochę czasochłonne ale ta reszta nitek jest miękka i mam pewność że nie porobilam dziur podczas obcinania.

Już jestem po wizycie wszystko jest dobrze za miesiąc do kontroli mam przyjść i prztyłam 3 kg w ciągu miesiąca. Czyli na plusie jestem juz 6 kg. Nawet położna powiedziała że trochę dużo, tym bardzie że nie byłam chudzinką. Przyszłam do domu zjadłam wszystkie słodkie zapasy i koniec ze słodyczami. Kurde jak to zrobić jak mi się chce cały czas jeść
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:29   #4870
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
tez mam podobnie nie moge podczas sie skupic no i opcji coraz mniej w sumie sie nie dziwie mężowi ze nie chce ze mną nic robic.. ale kurdev
A ja tam facetom się nie dziwię, że nie bardzo się wychylają do seksu z kobietą ze sporym już brzuszkiem, bo skoro ja nie czuję się pociągająca, to oni też mogą nas tak postrzegać. Wiadomo każdy facet jest inny
Stary 2015-04-14, 11:33   #4871
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Ja z początku ciąży nie mogłam sie tak jak Wy skupić na "przyjemnościach", a mój mąż nie bardzo też wiedział co może robić i na ile sobie może pozwolić, dlatego ja dodatkowo cały czas musiałam być czujna, zeby nie przeginał ale z czasem on nauczył się takiej "innej delikatności" i wiem, że już nie muszę myśleć za niego Ale my dużo o tym rozmawiamy, ja mu tłumaczę co jest ok, a co sprawia mi dyskomfort i jak już do czegoś dojdzie, to ufam mu całkowicie i jest fajnie Bez fajerwerków, bo raczej tak na spokojnie, ale przyjemnie poza tym już drugą wizytę z rzędu gin mi sama mówiła, że nie widzi przeciwwskazań dla współżycia i kazała nam wręcz korzystać z tego, bo to jest przyjemne doznanie dla Maluszka (ponoć czuje jakieś kołysanie podczas orgazmu)

Igorek

Stary 2015-04-14, 11:36   #4872
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Już jestem po wizycie wszystko jest dobrze za miesiąc do kontroli mam przyjść i prztyłam 3 kg w ciągu miesiąca. Czyli na plusie jestem juz 6 kg. Nawet położna powiedziała że trochę dużo, tym bardzie że nie byłam chudzinką. Przyszłam do domu zjadłam wszystkie słodkie zapasy i koniec ze słodyczami. Kurde jak to zrobić jak mi się chce cały czas jeść
super, że wszystko w porządku !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:36   #4873
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
No jak ostatnio byłam u gin, to mi powiedziała, ze według niej na dzień dzisiejszy Iguś będzie miał minimum 3,600 - 3,800 g.
Bo w 24tc ważył tyle ile średnio ważą dzieci w 26tc. Pytałam, czy w związku z tym przesunie mi się termin na lipiec, ale mówiła, że jak na razie nie, bo poza wagą wszystko rozwija się tak, jak powinno na tym etapie ciąży. No i mówiła też, że z tą wagą to może być jeszcze różnie, bo to, że teraz tak przybrał nie znaczy, że tak będzie do końca. Bo jeszcze może zwolnić
U mnie w 23 tc malutka ważyła 580 g, więc też pewnie nie urodzi się z wagą 3 kg, ale tak jak piszesz dzieciaczki mogą jeszcze zwolnić.
Cytat:
Ja to odwrotnie mam teraz, nie wstydzę się wystajacego brzucha bo jest lokatorka. I zastanawiam się jak do piątku bez chłopa wytrzymam bo mogłabym codziennie

Mnie też denerwuje jak ktoś bezczelnie gapi się na mój brzuch. Ja wycinam wszystkie metki, młodemu też. Zostawiam mały kawałeczek metki a potem strzępię resztę nitek. I albo wszystkie mi się uda albo kilka ich zostaje. Jest to trochę czasochłonne ale ta reszta nitek jest miękka i mam pewność że nie porobilam dziur podczas obcinania.

Ale tu nie chodzi absolutnie, że się wstydzę brzuszka, bo jestem z niego dumna. Chodzi o dodatkowe kg i cellulit, który bardzo mi się uwidocznił i dlatego nie czuje się komfortowo będąc nago.

Najważniejsze, ze z maluszkiem ok. A waga co by nie było będzie rosła na tym etapie ciąży. U jednego wolniej, a u drugiego szybciej. Z tymi zapasami słodyczy to trzeba było wyrzucić, a nie zjeść hehe.
Stary 2015-04-14, 11:36   #4874
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:
Moja niunia nie wiem czemu, ale zawsze jak fika i przyłożę rękę do brzucha, to przestaje i dopiero jak zdejmę dłoń to znowu zaczyna się ruszać Chyba mnie nie lubi
Moja też tak robi , ja sobie to tak tlumacze ze jak czuje cieplo mojej dloni to zaciekawiona ''podplywa'' sprawdzic co to i wtedy przestaje kopac

Co do sexu to u nas ja nie mam ochoty a TŻet niby czasem probuje jakies podchody robi ale za kazdym razem konczy sie to na niczym wiec zaczal odpuszczac
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:40   #4875
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:

Super, że wszystko jest ok a ze słodyczami, to wierzę Ci, że jest trudno, bo mam tak samo. Dlatego ja drastycznie nie odstawiam wszystkiego na raz, ale tak jak pisalam wczesniej - zamienilam wszystko co czekoladowe na zwykle herbatniki maślane. Też słodkie, ale zawierają na pewno mniej cukru

Cytat:
A ja tam facetom się nie dziwię, że nie bardzo się wychylają do seksu z kobietą ze sporym już brzuszkiem, bo skoro ja nie czuję się pociągająca, to oni też mogą nas tak postrzegać. Wiadomo każdy facet jest inny
A ja się chwalę swoim brzuszkiem przed tż I w ogóle nie czuję skrępowania - wręcz przeciwnie jak się wykąpię, to wchodzę do sypialni, zdejmuję wszystko - do majtek i każę się mężowi smarować balsamem czy kremem na rozstępy I jakoś nie widzę, żeby go to odpychało, przeciwnie, jak tylko widzi, że się rozbieram, to sam przyłazi Ale to też zasługa tego pewnie, że mój mąż jest ze mną szczery. Potrafi mi wprost powiedzieć, że w czymś grubo teraz wyglądam i nie ma u nas jakiegoś fochowania się o to, bo ja sama oczekuję od niego takiej szczerości Ale też ciągle mi powtarza, że teraz mu się bardziej podobam (chodzi o cyce i pupę) i że brzuszek mam fajny i wg

Igorek

Edytowane przez mms_22
Czas edycji: 2015-04-14 o 11:42
Stary 2015-04-14, 11:41   #4876
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

ja sie wczoraj wazylam tez mam 6kg juz na + ... ciekawe co bedzie potem..
Stary 2015-04-14, 11:41   #4877
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Vea, teoretycznie moglabym zrobic sobie dzien lenia, ale to wiaze sie z ciaglym podjadaniem, albo calodniowym byczeniem sie w wyrku, a tu maz na obiad wroci, a na 15 ro pracy jade wiec kurcze trzeba sie ogarnac, a nawet tego mi sie nie chce... :-/
Mąż wracający na obiad nie jest dla mnie argumentem, ale ja zdecydowanie Nieperfekcyjna Pani Domu jestem A do 15 jest jeszcze spoooro czasu

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Ja rodziłam Ami to ze mna na sali była dziewczyna co usg tez wskazywało ponad 5 kg dziecko i chociaż ona błagała o cesarkę to kazali jej rodzić naturalnie. Dziecko miało ponad 4800 a ona się nieżle umęczyła i popękała. Ja po cesarce lepiej chodziłam niz ona po cc. Ale tamten szpital był nastawiony na naturalne porody i zawsze zwlekali do końca z cc. Dlatego teraz tam nie rodzę.
Tego nie rozumiem
Szpital może sobie być nastawiony, ale jak im ponad 5 kg wyszło, to już mogło być niebezpiecznie...

Cytat:
U mnie w święta mój siostrzeniec tak patrzy na mnie i mówi "Mas w brzuszku Igolka? Pokaz" Też ma 3 lata i od początku siostra mu opowiadała o tym, że będzie miał kuzyna, ale do tej pory nie zwracał na to uwagi... Dopiero teraz się zainteresował, jak mi brzuch wywaliło Później siostra mi opowiadała, że jak go przebierała do spania to mówi do niego "Ale masz brzucholek" (bo ma taki okrąglutki), na co on "bo mam tam dzidziusia, jak ciocia" Fajne są takie małe dzieciaczki i ich pomysły
Hah słodziak

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dziękuje
Tak tak wiem,że z tym terminem to tak nie działa(ja poprostu tylko żyję nadzieją,że Mały jednak nie będzie Gigantem i mnie nie sponiewiera ).
No właśnie sama się zastanawiałam,bo wydaje mi się,że brzuch mam normalnej wielkości jak na ten czas. Winiłam tę kroplówe za zwiększoną ilość wód.
Fajnie,że już macie mieszkanie wybrane i kciuki coby się udało z tymi zapisami powalczyć. Załatwianie kredytu...dużo cierpliwości życze . Banki potrafią przeczołgać.

Heh no w sumie to logiczne jakby nie patrzeć, bo przecież w brzuchu mamy jedzenie. idąc tym tokiem...no musiałaś Ją zjeść .
My mieliśmy taką zabawną sytuacje na USG połówkowym.Na korytarzu czekał tata z noworodkiem. Gdy weszliśmy do gabinetu i zaczęło się badanie to ten Maluch zaczął płakać. Mój lek.przykłada USG i tak mówi do Roberta "ooo słyszysz jak głośno braciszek płacze, aż na korytarzu słychać" Mina Robsona bezbłędna!

Jeszcze nie sprzedałam Wam newsa z mojego świątecznego chorowania. Z pt/sb w nocy tak mnie przeczołgało,myślałam ,że zejde(teściowa zrobiła sos grzybowy ). Taka zielona i chwiejna przeniosłam się rano do salonu,żeby chwilę posiedzieć z Nimi,gdy jedli śniadanie. Na co moja teściowa stwierdziła,że na problemy żołądkowe to może nalewke orzechówke mi da (), po czym przysuneła do nosa talerz i mówi" specjalnie dla Ciebie galarete zrobiłam". Myślałam,że się tam rozpłacze z tej bezsilności. Wymiotowałam jak kot całą noc, brzuch to już tak mnie bolał ,że szkoda, a Ona wyskakuje z % i galaretą. Nawet nie miałam siły dyskutować,ale dzięki Bogu TZ Ją wyprostował i spytał,czy jest poważna,żeby kobiecie w ciąży po takich rewolucjach proponować takie jedzenie i alkohol!?!
Wiesz co, Żuk na usg z wieczora przed porodem miał być średniakiem 3500 Ale po porodzie jak się okazało, że ma 3950 to lekarz powiedział, że te ostatnie usg są obarczone błędem do 500g, bo dziecko jest już za duże, żeby precyzyjnie ocenić. Natomiast poród miałam trudny nie ze względu na wielkość synka - bo był ciężki, ale i długi, więc to się jakoś rozkładało - ale ze względu na problemy z rozwarciem. W sumie parcie było krótkie, pękłam trochę, bo mi się noga z podpórki opsła, ale dużo gorsze i bardziej męczące było czekanie na rozwarcie niż samo "urodzenie".

Wody płodowe baaardzo zależą od ilości przyjmowanych płynów - dlatego trzeba uważać ile się pije, a szczególnie podczas upałów

Tez mam taką nadzieję... chociaż jeśli zostaniemy w tym banku, w którym mamy obecny kredyt, to będzie duuużo łatwiej i szybciej.

Heh, to Małemu numer zrobił

W sumie gdyby nie ciąża, to orzechówka byłaby niezłym pomysłem Ale za galaretę bym

Cytat:
To samo powiedział mi lekarz. Jeżeli dziecko na usg wg wymiarów jest niby starsze o tydzień, dwa, to nie oznacza wcześniejszego porodu tylko to, że jedne rodzą się dzieci co ważą 3 kg i takie co ważą 5 kg.

Cytat:
A tak w ogole to wlasnie widze, ze sie nam zbliża magiczne 5.000, zakładać kolejny czy ktoś przejmuje pałeczkę ?
Siem goopio pytasz... pewnie, że zakładać

Cytat:
Odsłoniłam brzuch na co on stwierdził "ee nie widać" Ale jak byłam ok 12 tc i wysłałam zdj usg mojej siostrze przez mms-a, to jak mu pokazała stwierdził "o myszka Miki"

Ja właśnie nie wiem jakie podejście ma moja gin... Dlatego zapytam. Ja bardzo chciałabym urodzić naturalnie, ale jesli Mały będzie miał ponad 4 kg, to będę się zwyczajnie bała...

Wiesz co, tego jak napisałam wyżej nie będziesz wiedziała... no chyba, że już wcześniej będzie szedł na rekord Jeśli chcesz rodzić sn, to nie ma się co nastawiać, że coś się nie uda. Tak na prawdę to przy przyjęciu do szpitala jeszcze raz Cię pomierzą - Ciebie i malucha - i wtedy zapadnie decyzja. Poza tym jak pisały wcześniej dziewczyny, waga nie jest aż tak bardzo ważna, obwód główki zdecydowanie bardziej

Cytat:
Końcową na pewno nie

Cytat:
Staram się kupować ciuszki, które albo mają metki na zewnątrz (bodziaki!) albo miękkie materiałowe (Tesco np.). Ostatecznie jak już coś mi się baaardzo podoba, a ma sztywną metkę, to albo wyrywam - nie wycinam, bo krawędzie drapią, albo patrzę, żeby była w miejscu, gdzie maluch ma bok pieluszki (trochę chroni).

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:42   #4878
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że wszystko jest ok a ze słodyczami, to wierzę Ci, że jest trudno, bo mam tak samo. Dlatego ja drastycznie nie odstawiam wszystkiego na raz, ale tak jak pisalam wczesniej - zamienilam wszystko co czekoladowe na zwykle herbatniki maślane. Też słodkie, ale zawierają na pewno mniej cukru

A ja się chwalę swoim brzuszkiem przed tż I w ogóle nie czuję skrępowania - wręcz przeciwnie jak się wykąpię, to wchodzę do sypialni, zdejmuję wszystko - do majtek i każę się mężowi smarować balsamem czy kremem na rozstępy I jakoś nie widzę, żeby go to odpychało, przeciwnie, jak tylko widzi, że się rozbieram, to sam przyłazi Ale to też zasługa tego pewnie, że mój mąż jest ze mną szczery. Potrafi mi wprost powiedzieć, że w czymś grubo teraz wyglądam i nie ma u nas jakiegoś fochowania się o to, bo ja sama oczekuję od niego takiej szczerości Ale też ciągle mi powtarza, że teraz mu się bardziej podobam (chodzi o cyce i pupę) i że brzuszek mam fajny i wg
ja tez sie nie wstydze wypinam ten brzuch coby widzial haha
no ale chyba za malo pociągająca dla niego jestem na sexy..
Stary 2015-04-14, 11:44   #4879
mms_22
Zakorzenienie

a tak w ogóle jak u Was z rozstępami? bo u mnie na razie spokój i boję się, ze to taka cisza przed burzą... Gdzieś słyszałam, ze jak wychodzą wcześniej to będzie ich mniej, a jak ich długo nie ma, to potem jest ich bardzo dużo... ale nie wiem czy to prawda...

Igorek

Stary 2015-04-14, 11:45   #4880
SugarbabyLove
Zakorzenienie

co dziś jemy??

roxi- zakladasz nowy watek??

u mnia dzis sosik z lososiem i makaron do tego mniam

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
a tak w ogóle jak u Was z rozstępami? bo u mnie na razie spokój i boję się, ze to taka cisza przed burzą... Gdzieś słyszałam, ze jak wychodzą wcześniej to będzie ich mniej, a jak ich długo nie ma, to potem jest ich bardzo dużo... ale nie wiem czy to prawda...
nie na razie nie mam.. mam za to te stare rozstepy ktore sie zrobily jasne i malo widoczne.. nie wiem czy to nie zasluga masla kakaowego..
Stary 2015-04-14, 11:47   #4881
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Ja zawsze byłam z tych, co chowały się pod kołdrą mimo, że jestem szczupła i nie powinnam mieć jakiś wielkich kompleksów i tak jak pisałam brzuszka absolutnie się nie wstydzę tylko jestem z niego dumna
Co do męża, to mimo, że go przecież i tak nie ma w domu, bo ciągle w delegacjach, to jak wraca to tez odnoszę wrażenie, że ciągle ma na mnie ochotę i to chyba nawet jeszcze większą niż przed ciążą nawet mimo tego cellulitu na pupie i nogach
Stary 2015-04-14, 11:48   #4882
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
co dziś jemy??

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

nie na razie nie mam.. mam za to te stare rozstepy ktore sie zrobily jasne i malo widoczne.. nie wiem czy to nie zasluga masla kakaowego..
a w poprzedniej ciąży w którym mies Ci wyskoczyły?

Co do obiadu, to u mnie pewnie bułka z szynką Bo mąż w pracy a samej sobie robić mi się nie chcę... Za to pewnie na kolację coś wymyślimy albo pojedziemy na kauflandu na wędzoną kiełbaskę

Igorek

Stary 2015-04-14, 11:49   #4883
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
A co do braku taktu, to jak byłam po chleb rano to sprzedawczyni zapytała czy planowałam tą ciążę Nie no trzymajcie mnie....

Niespodziewajka jesczze zdążysz wszystko kupić

Moja niunia nie wiem czemu, ale zawsze jak fika i przyłożę rękę do brzucha, to przestaje i dopiero jak zdejmę dłoń to znowu zaczyna się ruszać Chyba mnie nie lubi
co za babsztyl wredny
mój też jak przykładam rękę to chwila ciszy a potem kopnie raz, czy dwa, a jak zabiore rękę to dalej kopie, a jak Ł przyłoży to w ogóle rzadko się zdarza, żeby wtedy kopnął

Cytat:
A to nieeeee lepiej jak masz byc zmierzla i nam marudzić to spij i do popołudnia hihi

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Ale czekaj, podobno jak Bartus spi a TŻ jest w domu to Wy inaczej spędzacie czas wiec nie ściemy mi tu, ze bedziesz nadrabiać nas tu
osz ty ! Ja ci dam, czy ja byłam kiedyś nad wyraz zmierzła tutaj ?

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

Ja mam to samo, ciągle się tak zastanawiam, a po wszystkim czekam na jakieś kopniaki, żeby wiedzieć, że wszystko w porządku wczoraj w nocy coś się rozwinęło i nawet mi się chciało, ale to był szybki szpil i nie zdążyłam się nawet skupić na sobie za bardzo

Cytat:
Mój niby według ostatniego USG może mieć przy porodzie 3300.

Ja pierdziele dzwoniła wczoraj do mnie babka i wciskała mi super ofertę telefon nowy na rynku jakiś Acer za 9zł i umowa na 36 doładowań, mówię, że nie jestem zainteresowana to mi wciska na chama, że to jest super oferta bla bla bla powiedzialam z premedytacją, że muszę się zastanowić i ma zadzownić później i nie odbierałam wczoraj to dzisiaj już 15 razy dzwonili, w końcu odebrałam i powiedziałam, że nie chcę tego bo mi się to nie opłaca w ogóle to dalej mi wciskają nosz ☠☠☠☠...
idzie oszaleć z nimi.
Stary 2015-04-14, 11:52   #4884
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
co dziś jemy??

ja dziś serwuje rosół z makaronem.
medaliony, ziemniaczki i ... mizeria bo takie piękne ogórki na targu dorwałam

tak

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post51033401

ale na tą chwilę piszemy tutaj

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:53   #4885
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Na razie zauważyłam dwa nowe, ale małe
Cytat:

Rozstępy po poprzedniej ciąży uwidoczniły mi się teraz jeszcze bardziej, nie tak jak u Ciebie .
Stary 2015-04-14, 11:53   #4886
beaciorq
Zadomowienie

Witam się spod kolderki jeszcze i maly Michaśko tez wita sie z wami waląc glowa o moja macice ja nie woem jakies nadppbidliwe to dziecko moje :-P jak zywkle pelno do nadrabiania mialam :-P
Cytat:
Co do przytulanek to ja nie mam problemu bo nie mam ochoty tzn ostatnio miałam... W nocy ale zaraz zasnelam
tez nie mam kompletnie chęci a jak cos juz jest to chce to jak najszybciej zrobic hehe a tż juz mnie na kolanach blaga zebym sie Zlitowala nad nim :-P
Cytat:
ja tak mam często ostatnio... nabiera mnie nagle w nocy, ale zanim wybudzę męża, to mi się odechciewa i zasypiam my wczoraj zadziałaliśmy od nie pamiętam kiedy Wiadomo, że nie jest tak jak było wcześniej, ale i tak jakoś nam to humory i samopoczucie poprawia

Cytat:
co do zgagi, to ja w zyciu chyba jej nie miałam, więc i teraz nie mam... tzn póki co nie mam....
tez nie wiem co to zgaga ale czasami mam cos chyba jak refluks taka jakby zgaga ale nie piecze i uczucie jakby mialo mi sie zaraz ulać :-P
Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
U nas posucha już od 3 miesiecy
a innego rodzaju zabawy tez niet?
Cytat:
A ja sie dzis zastanawiam po czym to mi Julka jeszcze dzisiaj NIE skacze! Normalnie wszędzie... I co dziwne - tez tak macie (?!) - ze Wam juz sporo powyzej pępka sięga ?
oj tak wysoko moja dzidzia jest wczoraj jak na usg pokazywala nam kregoslup to lekarka miala glowice nad pepkiem sporo
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Raz poczulam powyzej pepka, pewnie reka machnela, przewaznie czuje kopanie bardzo nisko gdzie ma stopy/nogi
ja tez czuje bardzo nisko z ttm ze moj ma tam ręce i glowe wiec wali mnie glowa w macice :-P
Cytat:
Niektore ciążowki sa takie szczupłe maja tylko brzuszek.
21 TYDZIEN 6KG a liczylam ze 8 za cala ciążę. Buu
A ja czuje się jak baleron 6kg to jeszcze nie tak duzo nie zamartwiaj sie tym
Cytat:
Dzień dobry mnie dziś obudził falujący brzuch cześć nocy spałam na plecach i bolą mnie bardzo. Dziś mam wizytę i zaczyna mnie lekki stres łapać. Na zastępstwo za męża młody ze mną spał, bo jak to argumentował sama będę się bała w nocy
trzymam kciuki
Cytat:
witam się w 25 tc
Ja dziś nie wstanę chyba. Pół nocy nie spałam. Tak mnie plecy i biodro bolały, że wstać do toalety nie mogłam Później upchałam sobie poduszki między nogami i było trochę ulgi. Chyba muszę sobie poduszkę tą długą kupić.
A kupujecie poduszkę do karmienia? Czy jest to przydatne czy zbędny gadżet?
ja polecam cebuszke mam i sobie chwale no i do karmienia tez podobno sie nadaje.
Cytat:
Potwierdzam - NIE DA SIĘ Ja od piątku miałam sobie odmawiać i przez weekend było nawet spoko, ale wczoraj już nie wytrzymałam Tzn nie jem tyle ile jeszcze potrafiłam zjeść w zeszłym tyg, ale coś kupić musiałam No i zastąpiłam wszelakie czekoladowe cudeńka zwykłymi maślanymi herbatnikami, więc trochę czuję się rozgrzeszona
widze ze niezle trzymasz sie postanowienia oby tak dalej ja wlasnie wcinam kinder czekoladę :-P
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-14, 11:55   #4887
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
mi już kilka wyskoczyło pod pępkiem, po bokach i na boczkach ale ja mam tendencje.

Cytat:
co dziś jemy??

U mnie pomidorówka z ryżem z wczoraj i pieczone skrzydełka z sałatką
Stary 2015-04-14, 11:55   #4888
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Ja pierdziele dzwoniła wczoraj do mnie babka i wciskała mi super ofertę telefon nowy na rynku jakiś Acer za 9zł i umowa na 36 doładowań, mówię, że nie jestem zainteresowana to mi wciska na chama, że to jest super oferta bla bla bla powiedzialam z premedytacją, że muszę się zastanowić i ma zadzownić później i nie odbierałam wczoraj to dzisiaj już 15 razy dzwonili, w końcu odebrałam i powiedziałam, że nie chcę tego bo mi się to nie opłaca w ogóle to dalej mi wciskają nosz ☠☠☠☠...
idzie oszaleć z nimi.
A ja się wycwaniłam i jak dzwonią z jakąś ofertą, to mówię nie dziękuję i się rozłączam, bo inaczej nie da rady z nimi
Stary 2015-04-14, 11:57   #4889
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość

widze ze niezle trzymasz sie postanowienia oby tak dalej ja wlasnie wcinam kinder czekoladę :-P

Igorek

Stary 2015-04-14, 11:58   #4890
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się wycwaniłam i jak dzwonią z jakąś ofertą, to mówię nie dziękuję i się rozłączam, bo inaczej nie da rady z nimi
No tak trzeba robić, tylko ja jeszcze chciałam ochrzanić tą głupią babę, że dzwoni od 7 razy 15 razy ale to już facet dzwonił. Prowizję z tego mają to dupe by sobie dali ogolić za nową podpisaną umowę

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości