![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pierwsza wizyta
15 latka "daje dupy" a 18 latka to już pewnie " uprawia miłość"
![]() może warto popracować nad szacunkiem do drugiej osoby? mam czasem wrażenie, że niektórzy na seks nastolatek reagują jak na szczyt demoralizacji i najgorsze zło świata porównywalne z bombą atomową ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie rozumiem po co piszecie, że zła jestem, że mnie nakryła na seksie, a to nie prawda, zła bym była jakby mnie w czasie aktu nago przyłapała, a my byliśmy przykryci i normalnie leżeliśmy. I co z tego, że się dowiedziała, że uprawiam seks, teraz też to wie, i nie wstydzę się tego, wstydzę paradować się nago. ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- No dokładnie, i jeszcze te teksty, że 15 latek chcę tylko zamoczyć, a już 18 czy 20 latek będzie kochał aż po grób. Wystarczy wątki tutaj poczytam i widać jak was kochają wasi pełnoletni faceci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
Czyli według twojego zdania, studentka studiująca dziennie trudny kierunek który uniemożliwia jej nawet dorywczą prace, mieszkająca w wynajmowanym pokoju, sama sobie piorąca gotująca, nie jest dorosłą osobą bo ośmiela się brać od rodziców pieniądze na ten wynajmowany pokoik, i żywność? Chyba pojęcia dorosłości ci się pomyliły. Z ostatnim twoim zdaniem się zgadzam, i właśnie o to mam pretensje do mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I tu cie zdziwie, nie uwazam, ze tak maja wszystkie nastolatki. Bo wiem, ze jest wiele nastolatkow, ktore: a) wiedza, ze idzie sie do gina i po zabezpieczenie b) nie szastaja tym jako argumentem na swoja droslosc. I niech sobie ten seksu uprawiaja. Na zdrowie. Ale nie osoby bedace rozwojem na etapie dziecka, ktore probuja udowodnic tym cos swiatu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I tu cie zdziwie, nie uwazam, ze tak maja wszystkie nastolatki. Bo wiem, ze jest wiele nastolatkow, ktore: a) wiedza, ze idzie sie do gina i po zabezpieczenie b) nie szastaja tym jako argumentem na swoja droslosc. I niech sobie ten seksu uprawiaja. Na zdrowie. Ale nie osoby bedace rozwojem na etapie dziecka, ktore probuja udowodnic tym cos swiatu. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Merys: ale ja rozumiem, ze sytuacja byla niezreczna i krepujaca. Natomiast nie rozumiem, czemu autorka zamiast ja wziac i przelknac, bo w zyciu nie zawsze jest przyjemnie i z gorki, wpada w dziwna histerie i straszliwie to wszystko wyolbrzymia. Badzmy ze soba szczerzy, ilu rodzicow, ktorzy dopiero co dziecko odchowali, na informacje, ze jej de facto dalej dziecko, prowadzi sobie swobodnie pozycie seksualne zareaguje: no to fantastycznie! Gratulacje! Anty wam kupic?. Uwazam, ze i tak wykazala sie jako rodzic, bo zadbala o zabezpieczeni i nie poszla droga zakazow i wyzwisk, ktora czesto dziewczyny opisuja. Ja watkow o swoim pozyciu nie zakladam, wiec do lozka mi prosze nie zagladac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Absolutnie nie uwazam, ze rodzic ma jakas powinnosc zajmowania sie wnukami, z ktorymi rodzic sobie nie radzi. Jak sie jest na tyle doroslym, aby sobie to dziecko zrobic (a zabezpieczen dzis do wyboru do koloru) to sie jest na tyle doroslym, aby je wychowac. A jak nie no to coz, problem matki i ojca, a nie biednych dziadkow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Masz poglądy bardzo dziwne i do tego totalny beton, wszystko u ciebie czarne albo białe. Ja studiuję i uprawiam seks z chłopakiem ale wiem o tym że nie ma antykoncepcji na 100% jakbym wpadła to mam się wieszać? Mam prawo liczyć w takiej sytuacji na pomoc ojca dziecka i rodziców jeśli ich na to stać w końcu toby był ich wnuk. Inna sytuacja gdy robię sobie świadomie dzieciaka a potem lecę po pomoc do rodziców i inna gdy jest wpadka. Nieszczęścia chodzą po ludziach a nikt z seksem nie będzie czekał do czasu ukończenia studiów/znalezienia dobrej pracy/ i kupna własnego mieszkania bo w takim razie większość z nas była by trzydziestoletnimi dziewicami. Podobnie sytuacja dotyczy np jakbym miała wypadek poważny i nie mogła pracować i otrzymała rentę socjalną całe 600 zł uważasz że utrzymałabym się sama? Także oczekiwałabym wsparcia rodziny,choćby aby przyjęli pod dach swój. Wypowiadasz się jak typowa osoba z rodziny wielodzietnej, narobić dzieci i kopa w tyłek radźcie sobie sami bo rodzice przywidujący mają dzieci tyle na ile ich stać i często wspierają finansowo już dorosłe swoje dzieci a nawet kupują mieszkania na start. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Przepraszam bardzo autorka nie uprawia seksu ona daje dupy. Żal. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Po cholerę w ogóle cały czas gadasz o wpadce? Autorka i jej chłopak od początku stosowali antykoncepcję, a teraz - po wizycie u ginekologa - będą stosować dwie metody i autorka ani słowem nie powiedziała, że się nie zgadza, że to straszne, że fuj, że nie. Gdyby wątek dotyczył nastolatki, która nie chce stosować antykoncepcji, bo nie - spoko. Można by cośtam gadać o wpadce i konsekwencjach. Ale wątek dotyczy intymności u ginekologa podczas badania. Co Ty masz z tą wpadką? To, że wpadki się zdarzają znaczy, że można poniżać dziewczyny i kobiety w czasie badania ginekologicznego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
Przerażają mnie niektóre tu wygłaszane poglądy. Jak gdyby pewne osoby z choinki się urwały. Świat nie jest czarno-biały, a moim zdaniem autorka nie zrobiła nic takiego, co dawałoby podstawy do jechania po niej z góry na dół.
Autorko, masz rację. To, co się stało, stać się nie powinno. Cóż można więcej napisać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Łał.
Aż musiałam się zarejestrować, żeby tu napisać. Wyzywanie autorki od trolli, nazywanie dzieckiem, a nade wszystko piętnowanie za to, ze w ogóle mogła zacząc życie seksualne... Jestem pod wrażeniem. Dziewczyno, nie czytaj tego. Nie pytaj na forum typu wizaż, czy słusznie zrobiłaś. bo usłyszysz stek bzdur (poza paroma wypowiedziami, które były racjonalne) Byłam w identycznej sytuacji. Miałam lat 16, gdy moja matka wybitnie wtrącała się w moje życie seksualne, które dopiero zaczynałam. Dziś mam lat 26. Nie zaszłam w ciążę, dziś jestem rozsądną osobą- szkoda tylko, ze mam niesamowity żal do matki. Długi czas miałam poczucie, że robię coś złego. Tez bym pewnie nie była zachwycona, gdyby moja córka w wieku 15 lat przespała się z chłopakiem, ale to co można zrobić w takim momencie to uświadomienie dzieciaka o konsekwencjach- również prawnych, kupno tabletek, lub prezerwatyw i ROZMOWA. Rodzice nie mają prawa rządzić seksualnością swojego dziecka. Mogą je uświadomić. Twoja matka nie ma prawa się w to wtrącać. Miała prawo się zdenerwować, nie mniej jednak- nie powinna nazywać Cię gówniarą. Dla niej zawsze pozostaniesz dzieckiem, ale ona chyba wścieka się, że zrobiłaś coś bez jej akceptacji i wiedzy. Nie jesteś dzieckiem. Jesteś młodą, dorastającą kobietą. Bądź rozważna nie dla swojej matki, a dla siebie i oby kiedykolwiek była w stanie zrozumieć tą sytuację. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-04-15 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale mam trochę inne zdanie na temat wolności seksualnej dziewczynek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Tobą. Jakbym w wieku 15 lat powiedziała rodzicom, ze nie maja prawa wtrącać się w moje życie seksualne odcięli by mnie od wszystkiego.
![]() |
#109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() PS. Myślę, że autorka postu nie miała na myśli sytuacji skrajnych, takich jak ekscesy naszej wizażowej Julii ![]() Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-04-15 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dziewczna nie powie własnej matce 'wyjdź z gabinetu', uważasz, że jest na tyle pewne siebie, swoich praw i godności, że odmówi czegokolwiek chłopakowi, do którego ma słabość?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moge byc betonem, przynajmniej nie bede latac do konca zycia nad dzieciarnia i nie dam sie wykorzystywac na zasadzie: bo wpadki sie zdarzaja, wiec teraz mi pomoz finansowo i chowaj je. Nie porownuj wypadku do nie umiejetnosci zabezpieczania sie. I spudlowalas, jestem jedynaczka ![]() Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-04-15 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jest pewna siebie, zapewne nie jest nawet na tyle decyzyjna. Ja nie byłam. Tylko co ma jedno do drugiego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Możemy się tylko domyślać na podstawie tego: Cytat:
![]() Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-04-15 o 15:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Coffee: odnosilam sie do komentarza autorki, ze jej mama sie rozgladala po gabinecie, zeby sobie poogladac. Nie sadze, aby fascynowalo ja ogladanie takich rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i najważniejsze: jaki pozytywny wpływ na rozwijająca się seksualność młodej dziewczyny ( już nie dziewczynki, naprawdę wystarczy znajomość podstawowych faktów dot rozwoju człowieka żeby wiedzieć, że okres dojrzewania rózni się od dzieciństwa) będzie miało takie zawstydzanie, obardzanie winą i kreowanie wokół seksu atmosfery czegoś złego? Już nie mówiać o tym jak takie pierwsze doświadczenie z wizyty u ginekologa może wpływać na pozniejsze regularne badania i dbałość o zdrowie Naprawdę przeraża mnie to co czytam, zwłaszcza w kontekście edukacji seksualnej w Polsce. W szkole jest na marnym poziomie, w domu- jak widać. to skąd młodzież ma czerpać wiedze- internet? Jak miałam 16 powiedziałam mamie, że chciałabym zacząć brać tabletki anty ( jeszcze przed rozpoczęciem współżycia). Nie była zachwycona, zapytała czy to nie za wcześnie ( ale baz naskakiwania czy zawstydzania) ale ja się wycwaniłam argumentem, że powinna się cieszyć, że jej ufam i chce być odpowiedzialna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||
Rozeznanie
|
Skisłam XD
A ja dzisiaj czuję się 80-letnią babinką. Czy to znaczy że nią jestem? ![]() Cytat:
![]() ![]() I do Autorki chyba to doszło, stąd te awantury i rzucanie się szczupak wyciągnięty z wody. Cytat:
Kuriozalny temat. 15-latka, która nie miała oporów bzykać się z chłopakiem w domu rodziców, gdy ci jeszcze w domu byli robi awantury, bo matka nie wyszła z gabinetu podczas badania ![]()
Edytowane przez Jazgotek Czas edycji: 2015-04-15 o 15:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Autorka, mogła być najzwyczajniej w świecie bardzo zestresowana całą tą sytuacją, sparaliżowało ją i dlatego bez słowa sprzeciwu rozebrała się przy matce. Później, kiedy emocje opadły, zaczęła to wszystko analizować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie mogę czytać tego wątku. Od kiedy uprawianie seksu likwiduje prawo do intymności, prywatności i poszanowania jako pacjenta i jednostkę ludzka.
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Smutne. Niektórzy traktują autorkę jak zbrodniarkę.
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-04-15 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Naczelna Nastolatka
|
czyli modemu człowiekowi nie należy się szacunek dla niego bo seks uprawia?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.