![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dziadek potwór
Laskawie jej tu pewnie pozwola.
Ale nic "ponizej", wszelkie inne placze to histeria ![]()
![]() |
#92 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Oby do wiosny
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież robiła co mogla, prosiła dyrke ile sie dalo. Na sprawdziany za córkę pojsc nie mogla, wiec nie mozna miec pretensji, ze jej nie pomogla sie ogarnąć i zdac, autorka ma 19 lat. Cytat:
Patrz, no nie pomogla corce sie ogarnac... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj to zdanie: boję się o nią, że wyjadę do innego miasta, ona zostanie sama, będzie załamana. Mówisz o dorosłej kobiecie, która ma męża, jest zdrowa. Zachowujesz się jak matki, co boją się puścić dorosłe córki do miasta na studia "bo jak one sobie beze mnie poradzą?" Twój strach o matkę blokuje ci możliwość racjonalnego myślenia o swojej własnej przyszłości, własnym życiu. A przecież to normalna kolej rzeczy, że dzieci zostawiają rodziców by same stworzyć nowe rodziny.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-05-05 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A to tylko ideały panują nad swoim życiem? Co, ubodło Cie, ze Twoja matka może się zwyczajnie wstydzić, ze ma leniwą i nieporadną córkę? No może. Bardzo możliwe, ze się wstydzi, dlatego tak przejęła się słowami dziadka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Być może jest. Ale to nie u dziecka powinna szukać wsparcia tylko u męża.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
Wyszukujesz pisiont usprawiedliwień dla swojego nieogarnięcia i lenistwa. Też mam "nieogarniętą" (jeśli można to tak nazwać) matkę, nawet znacznie bardziej. Jakoś żyję, na studia poszłam bez poślizgu i nie jojczę w internetach, zwalając winę na wszystkich wokół.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Nigdy nie przyszłoby mi do głowy rozliczać własną matkę z tego ile, kiedy i jak płakała. To jest jej własna, prywatna, wręcz intymna sprawa. A ocenianie tego czy miała prawo się podłamać czy nie miała, jest w ogóle totalnie nie na miejscu.
Autorko - ani to, ani jej z rozmowa z dziadkiem to nie twoja sprawa. Ty masz dużo swoich spraw na głowie, którymi powinnaś się teraz zająć, o czym dobrze wiesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
.
|
może zamiast skupiać się nad tym, że matka płacze, weźmiesz się do nauki JUŻ TERAZ? 3 miechy ci zlecą raz dwa, a ty masz jednak sporo do nadrabiania.
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Ojojoj ile tu jadu jest w niektórych
![]() ![]() Jak nic mi nie wyjdzie to znajdę sobie bogatego Araba, w końcu jestem ładna szczupła niczego mi nie brakuje. Oczywiście zartuje bo zaraz baby bez dystansu mnie zaatakują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
plum plum
|
też myślę, że to dobry pomysł na uspokojenie mamy. Zrób plan, solidnie przysiądź do nauki po 1-2h dziennie (małe dawki, ale regularne są lepsze niż wielkie zrywy i zarywanie nocy), pokaż mamie, że jednak umiesz się ogarnąć, idź do jakiejś roboty, zarób sobie na korki, by mieć pomoc w nauce.
![]() |
![]() |
#106 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Matki to jednak maja przerabane
No przeciez. Sama bym sie ze wstydu poryczala, jakby moje dziecko tak sie zachowalo jak autorka, no sorry.
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Widziałam inne Twoje wątki i to co piszesz tutaj jest poniekąd zabawne
![]() Sama siebie określiłaś w innym wątku jako nieogarniętego lenia, który tylko liczy na pomoc innych. Skoro sama tak się opisałaś- a chyba znasz siebie najlepiej- to nie dziw się, że inni też tak to widzą. Przebimbałaś pierwszy semestr, niczego Cię to nie nauczyło i tak samo było w drugim. Może dziadek wyraził się za ostro, ale nie mów, że nie ma w tym ani krzty prawdy. I jeszcze zamiast wziąć to na klatę, bo to tylko i wyłącznie Twoja wina, skoro miałaś jedynki z góry na dół, to jeszcze rzucasz tutaj "potworami" na lewo i prawo. A Twoja mama ma prawo płakać- moja też by płakała. Nauka to był Twój jedyny obowiązek i zawaliłaś, a to nie jest powód do dumy. A to kręcenie i szukanie "haczyków" na nauczycielkę- szkoda słów. Gdyby ta ocena Ci się nie należała, to mogłabyś zdawać egzamin komisyjny, ale wtedy trzeba coś umieć. Daleko na takim kombinowaniu nie zajedziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Uszczypliwość i sarkazm świadczą często o inteligencji. A na tej Ci raczej nie zbywa. Z leniami i kombinatorami wytrzymać dużo gorzej, niż z ludźmi złośliwymi, ale porządnymi. A pomysł z Arabem przedstaw mamie, na pewno jej się samopoczucie poprawi, ze masz taki świetny plan. I ze tak poważnie podeszłaś do problemu, przez który ona sobie oczy wypłakuje. Dobra córka, nie ma co. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na wizażu nic nie ginie, jeśli kiedyś, w przyszłości, ogarniesz się i za kilka lat przeczytasz ten i inne swoje wątki, poczujesz spory niesmak i wstyd, gwarantuję. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-05-05 o 16:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
i co Ci po tej maturze? masz porządną pracę i zarabiasz porządne pieniądze czy ledwo ciągniesz za 1500? bo takich ludzi z maturą jest dużo. ![]() no rzeczywiście koniec świata, że przystąpię do matury za rok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty masz jakiś poważny problem ze sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.