![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
emi, rety, jak ten czas leci, 27 tydzien, a dopiero co pisalas, ze sie udalo
![]() u mnie nie ma wciaz widocznego brzucha, a to juz 16 tydzien za zakretem. To wybrzuszenie pod pepkiem to moje sadelko, dlatego nikt nie zwraca na to uwagi, bo mam je od kilku lat ![]() chce w koncu zaczac robic takie fotki z powiekszajacym sie brzuszkiem co tydzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Mnie już leci 29 tydzień aaaaaaaaaaaaa.... Gdzie to śmigło, bo ja nie wiem ![]() ![]() Dzisiaj zamówiliśmy wózek i prawie cała wyprawka gotowa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie szybko było widać. Jakoś tak mi wywaliło brzuch albo puchnął mi przez bóle, skurcze, krwiaka i do tego progesteron w dużych dawkach i gotowe. Choć ja już wczesniej przed każdą @ wygladałam na co najmniej 5-6 miesiąc ![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Początki byly trudne. Duzo wymiotowalam, nawet w 5 mcu sie zdarzało. Mam za soba chyba 4 pobyty szpitalne. Najpierw pechowo kopnął mnie prad- obserwacjia, potem 2-3 krwotoki, myslalam ze juz po wszystkim- przyczyna nieznana. 4 mc juz spokój, teraz końcem czerwca dopadla mnie jelitowka i się odwodnilam ale wszystko ok. Skurczy nie mam, czuje się bdb, waga w normie, nie puchne, teraz zaczynaja się poważne problemy z goleniem pieszczoszki:p jestem na l4, odpoczywam, kompletuje wyprawkę ![]() Smaruj juz brzuszek olejkami bo jak niebawem wystrzeli to może byc za późno i będzie pekal. Brzuszki roznie rosną, moja przyj jest w 17 tyg, taka chudzina, drugie dziecko i nic nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, pozwolę się wtrącić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o szpital w Trzebnicy to rzeczywiście nie mają oddziału patologii noworodka i jeśli coś się dzieje wiozą dziecko do Wrocławia, a mama zostaje w Trzebnicy. Poza tym jest miło i pięknie jak się kogoś zna z personelu, ale to chyba w większości szpitali już tak jest. Kilka lat temu porodówka miała dużo lepsze opinie niż obecnie. Ale oczywiście nie zniechęcam, bo zdania są podzielone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że teraz jest wszystko dobrze.. ![]() Masz już wózek wybrany?
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Mordsith po długim wahaniu między Pajero a Camarelo stanęło na Camarelo Carmela. Ostatecznie zdecydował mój mąż, bo ja to godzinę się kręce koło lodówki zanim zjem śniadanie taka niezdecydowana jestem w tej ciąży
![]() Dzidzia radzę CI nie marnować czasu i brać się za IVF. Szkoda czasu. Zaraz może być nowa PISowska władza i los IVF chyba będzie przesądzony. Chyba, ze macie pieniążki na komercyjne podejście ![]() Powodzenia. Ja też CIę pamiętam ![]()
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dopisuję do swojej listy tych, które mi się podobają. Będę potem pytać jak się sprawdził ;-)
![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na tym zaoszczędziliśmy, bo mieliśmy wydać do 3 tys na wózek a tu taki tani jednak heheh MAm nadzieję, ze nie będę żałowała. Znajoma z wątku mamusiowego ma Camarelo Sevillę i zadowolona. Teraz drugie będzie jeździło wiec chyba wytrzymałe wózki Czemu nikt się nie wpisuje na 1 stronę ![]()
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Ja nawet nie dopuszczalam myśli, że ivf to moja ostatnia deska ratunku. Po 2 IUI dr zaproponowal mi ifv, pamietam wracalam sama z kiniki i cala drogę beczalam. Mogłam od razu się zdecydować, bo wiele się wycierpialam po kolejnych niedudanych IUI potem brakło kasy, ale potrzebowalam czasu wiec dobrze się złożyło.
Nie ma na co czekać... Roznie przebiega leczenie, stymulacja, czasem terans trzeba przekladac ze wzgl na wyniki, to środkow braknie. Ja mialam szczęście, wszystko szlo jak z platka! Tobie też tego życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe słowa
![]() ![]() ![]() Jeszcze raz Wszystkiego dobrego dla każdej z Was ![]() Danae decydujesz się rodzić w Trzebnicy? daj znać po jak wrażenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do IVF masz duzo większe szanse ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
dziadzia, bardzo dobrze ze juz dluzej nie zwlekacie i umowilas was na wizyte, naprawde nie ma na co czekac, jesli sie chce skorzystac z programu.
danae, a jak sie wbic na takie zwiedzanko porodówki ![]() ja jestem na etapie zastanawiania nad szkola rodzenia, nie wiem czy chce w szpitalu na nfz, czy prywatnie. Mozecie cos polecic z tych prywatnych we wroclawiu? na dodatek dochodza mnie sluchy, ze porodowke w moim miescie maja zamknac :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Trzebnica to mój numer 2.
Cytat:
Co za miasto jeśli można wiedzieć? Koleżanka była zadowolona ze szkoły rodzenia w mama Gaja czy coś w ten deseń. Ja z mojej jestem w miarę zadowolona, ale nie wiem czy do polecenia... A na NFZ musisz się wstrzelić z terminem, bo z reguły od któregoś tygodnia możesz dopiero iść. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
EMI jesteś dopisana do listy na pierwszej stronie ![]()
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zaraz tu będzie więcej mamusiek np Kermelka, Evelinke, Niagra itd ![]() Czekamy na nie i na CIebie Dziadzia też ![]() Cytat:
Za spacerówki to Wam raczej nie zdążę zdać relacji, bo mała w gondoli pojeździ pewnie do kwiatnia. Jak najbardziej idź na SR. Najlepiej jak prowadzą położne które pracują w szpitalu w którym będziesz rodziła. Dowiesz się wszystkiego z pierwszej ręki i zwiedzisz porodówkę. JA chodze na NFZ od 21 tygodnia i jestem bardzo zadowolona. Powiem CI że mniejszy strach przed porodem. JA się jeszcze nie boję, ale coś czuję że jak mnie dopadnie to od razu panika na całego ![]() Ja bym chciała żeby już był październik. Tak mnie wszystko boli, puchnę strasznie, biodra bolą, plecy bolą, nogi to tragedia do tego wracają dolegliwości 1 trymestru. A Wy jak się czujecie ?
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Mordsith, u mnie piszą że "uczestniczkami szkoły rodzenia są kobiety w ciąży (od 21 tygodnia ciąży) oraz osoby towarzyszące" ale tak jak mowie, mają zamykać porodówkę :/ muszę się z nimi skontaktować i dowiedzieć, czy to prawda...
dziewczyny, jak znosicie upały? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Juz po wizycie i oficjalnie chciałabym dołączyć do was i zagościć na pierwszej stronie ![]() Niestety bliźniaków nie będzie...a szkoda bo już się napaliłam,ale i tak jestem przeszczęśliwa. Tyle lat czekania i w końcu jest ![]() ![]() Zaczynam 6 tydz według usg,widziałam cos falującego na ekranie co było pulsem serduszka ![]() Za tydz idę do swojej gin( mam zrobić trochę badan ) może choć część da rade na skierowanie? A później zastanawiam się czy jeszcze nie pojechać raz do kliniki..Zobaczę.. Lece was poczytać od początku.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Eleo ja cieżko znosze upały
![]() ![]() Bombka gratuluję z całego serca i witaj wśród ciężarówek. Życzę nudnej ciąży. Szkoda, że nie dwójeczka, ale cieszymy się z jednego twardziela który został ![]()
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Bombka, gratulacje i witamy
![]() ---------- Dopisano o 06:42 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Dziś niby ma być chłodniej ale jest po 6 rano i juz jest gorąco, duszno. Nie wygląda mi to na chłodniej... Wczoraj przez upal spałam juz o 21 :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Mam zrobić mocz morfologia glukoza bialko usr? hbs HCV HIV toxoplasmoza igg igm. Odczyn Coombsa? ?
Nie wiem czy wszystko dobrze rozszyfrowalam.. Powiedzcie mi jeszcze cos ;-)bo mam odstawiac powoli estrofem zmniejszajac dawki,brałam 3*1. Jak to zrobić i po ilu dniach skończyć w ogóle.. Jak bralyscie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Bombka, większość badań to klasyk dla ciężarnych, skieruje cie na nie każdy gin z przychodni
![]() Ja brałam estrofem 2x1 i odstawiłam biorąc przez tydzień tylko wieczorem Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-07-23 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za info
![]() Moja gin przyjmuje tylko prywatnie chyba a nikt inny nie wchodzi w grę. Stąd zastanawia mnie czy może mi w ogóle dać skierowanie na bezpłatne badania... Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-07-23 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Bombka, a ta dr ma umowe z nfz? Jeśli nie, warto się wybrać jednorazowo do przychodni i zleca większość tych badań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wy korzystacie z wizyt na nfz czy prywatnie? Przerażają mnie kolejki u mnie w mieście do ginekologa.. Koleżanka ostatnio siedziała kilka godz czekając na swoją kolej.. To nie na moje nerwy ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
bombka chyba jeszcze nie gratulowałam, więc robię to teraz: szczęśliwej i nudnej ciąży życzę
![]() Ja chodzę prywatnie. Jedyne co to na początku poszłam do lux medu, bo tam mam abonament, że niby chcę ciążę prowadzić i dostałam skierowanie na multum badań. Potem przestałam tam chodzić jak usłyszałam, że oni ciąż wysokiego ryzyka (a za taką automatycznie uważali te po IVF) nie prowadzą... Ale żeby zwolnienie zaproponować z tego tytułu to już nie ![]() Mało się udzielam, bo bardzo kiepsko znoszę tę pogodę. Ciągle mi słabo i głowa mnie boli. Mam zwyczajnie dość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Danae, przestraszylas mnie, to co mnie czeka jak trafię do luxmedu? Co to znaczy ze nie prowadzą takich ciąż?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.