![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: J. Hiszpański
Hola!
Uczę się hiszpańskiego i chciałabym osłuchać sie z wymową i w ogóle z językiem. Czy znacie może jakieś hiszpańskie filmy..najlepiej takie które byłybym dostępne z napisami? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
w Biedronce jest fajny slownik za 14,90 - z gramatyka, rozmowkami
![]()
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim
![]() jestem początkującą co do nauki hiszpańskiego. ii moje pytanie jest takie, jakie książki polecacie, żeby móc bardziej poznać ten język.? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Hola!
Sama uczę się hiszpańskiego i co mogę Tobie polecić to żebyś nie skupiała się zbytnio na gramatykach, podręcznikach itepe Dużo ważniejsza jest praktyka, osłuchanie, rozumienie, pisanie. Wiadomo, że podstawowe konstrukcje gramatyczne trzeba znać, ale nada mas - od tego są inne języki ![]() ![]() Reasumując, słuchaj piosenek/radia, oglądaj filmy, tłumacz sobie jakieś teksty, rozmawiaj/pisz z obcokrajowcami/innymi miłośnikami ... i nie przejmuj się tym, że na początku może być trudno. Z własnego doświadczenia wiem, że gdy po jakimś czasie wrócisz do czegoś czego nie rozumiałaś wcześniej w ogóle i zdasz sobie sprawe, że nagle rozumiesz dużo/wszysto, to to jest bezcenne ![]() Mucha suerte ![]()
![]() |
#95 |
Rozeznanie
|
hola
![]() Mam 27 lat i szukam kogoś POCZĄTKUJĄCEGO(najchętnie j w moim przedziale wiekowym ![]() ![]() Może we dwie lepiej nam pójdzie? ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu sie zgodze w 100%. Problem polega jedynie na tym, ze nie wszyscy maja talent do lapania w locie ... wiec ta technika nie sprawdzi sie u kazdego. U mnie zadzialala ![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Też się zgodzę, bo hiszpański jest po prostu pięknym jezykiem. Słucham mnóstwo podcastów i z każdym rozumiem coraz więcej
![]() ![]() ![]()
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
dzięki
![]() ale z tego co widzę to gramatyka i tak nie jest trudna..chyba że tylko tak mi się wydaje ;P lubię języki obce, z chęcią uczyła bym sie włoskiego i hiszpanskiego jednoczesnie, ale to za duze ryzyko.. ![]() byee ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się uczę od roku hiszpańskiego sama, ale z przerwami, teraz jak do czegoś wracam co było dla mnie trudne mówie sobie "jakie to banalne", nawet oglądając hiszpański serial z napisami, widzę błędy bo się przysłuchuje. Tak więc, obecnie oglądam El internado i El barco - polecam strasznie!! Wciąga masakrycznie w dodatku język <3 el internado liczy 7 sezonów a el barco narazie 3odcinki z napisami polskimi a o to link: http://www.internat.pun.pl/viewforum.php?id=70 http://www.internat.pun.pl/viewforum.php?id=66 naprawde POLECAM!! ja osobiście korzystam z książki "Język hiszpański dla początkujących" O.Perlina ale baaardzo mało ćwiczeń, ogólnie w porządku książka, dodatkowo używam Hiszpański w pigułce: pisać PW jakby ktoś chciał linka z chomikiem żeby ściągnąć lub szukać na google chomika kr3jzolek ![]() ![]() ![]() i oczywiście korzystam z internetu. Dzisiaj wybieram się za poszukiwaniem innej książki, chce sprawdzić "Mówimy po hiszpańsku" K.Sabika ![]() aaaa no tak i jeszcze mam u siebie na dysku: Edgard Audio kurs Hiszpanski - kurs podstawowy - mnóstwo rozmówek (takie lekcje) możesz słuchać w tramwaju itd. Ja np nigdy nie patrzałam na wymowe :| a to wielki błąd np.: vosotros - zawsze czytałam tak jak piszą ale się czyta bosotros ;p tak więc piszcie jak coś, chętnie się pouczę z wami ![]() Kupiłam No hay problema! dla początkujących A1-A2 i powiem, że ładnie opisane, jest z 7 zadań do każdej lekcji i płyta jak się wszystko wymawia ![]() Edytowane przez Czarnaroe Czas edycji: 2011-03-01 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
I ja się chętnie przyłączę
![]() ![]()
![]() |
#101 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Czarnaroe, dzięki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Fajnie byłoby jakoś się zgrać na jakiejś stronie i się razem uczyć, albo jakieś pytania wpisywać, tylko że ja np jak czytam to dużo rozumiem ale ciężko jest mi coś samej napisać, chociaż ciągle wszystko przepisuje z książek ;p
Nie ma sprawy lovebird ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
zgadzam się z Czarnaroe. ogólnie to fajnie by było porozmawiać z kims po hiszpansku
![]() przynajmniej mozna by bylo sprawdzic swoją wiedzę :P ja szczerze mowiac moze i bym cos zrozumiala gorzej z odpowiedzią ;] ____________ lubię komplikować sobie życie. ![]() aaaaaaaaa.. kocham hiszpanski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobry pomysł! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Pomyśle o tym, może jakiś blog z chatboxem albo na facebooku grupe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Zróbmy coś takiego!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Ja już jakiś czas temu myślałam nad założeniem jakiegoś forum językowego, nie tylko z hiszpańskim, ale też z innymi językami, gdzie byłyby rozpisane gramatyki, jakieś ćwiczenia, ważniejsze słówka, czy rozmowy w danym języku (forum z podforami językowymi), ale bałam się, że nie będzie na to za bardzo chętnych, a dla 5 osób bez sensu coś takiego robić... Ale nie wiem, czy to dobry pomysł, może ktoś ma jakieś lepsze?
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Ja już robie forum, ale tylko hiszpańskie ale dodać temat : inne języki także mogę, oczywiście robie to po swojemu, może wam się nie spodobać, ale jak będziecie chętni do pomocy to pewnie, podam linka za jakiś czas jak skończę.
Nie jestem w tym profesjonalna odrazu mówie, ale jak nic z tego nie wyjdzie to przynajmniej sobie utrwale wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martii=*, dzięki za chęci, na pewno się przydadzą, jak nie mi, to Czarnaroe Ja doświadczenie w forach jakieś tam mam, bo od paru lat w tym siedzę, ale pomoc zawsze się przyda ![]()
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2011-03-03 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Dobra, to ja podam adres swojego: http://jezykowo.feen.pl
Jeśli Wam się bardziej spodoba u Czarnaroe, to nie ma problemu. Głupio wyszło, że obie się za to zabrałyśmy w tym samym czasie... Ale ja swoje zostawię, bo jest na różne języki, nie tylko hiszpański, a Czarnaroe chciała tylko, ewentualnie głównie hiszpański, o ile dobrze zrozumiałam. Ja w każdym razie nie chciałam się skupiać na jednym i wiem, że kilka osób będzie chętnych na właśnie takie coś. Więc jak chcecie, zobaczcie sobie oba, możecie też się na dwóch zarejestrować. Czarnaroe, mam nadzieję, że nie jesteś zła. Takie rozwiązanie mi się wydało najlepsze...
Edytowane przez lovebird Czas edycji: 2011-03-04 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
No to się ciesze, oczywiście u Ciebie też się zarejestruje i postaram pomóc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
!Hola chicas!
?Qeréis hablar espańol? Invito uns vez más ![]()
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
escribi
![]()
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Hola!
Nececito ayunda! Mam napisać chrakterystyke Niemców i Japończyków. Coś tam napisałam z wielkim trudem,bo kompletnie nie wiedziałam co pisać. Moja prośba jest taka: Czy mógłby ktoś mi to sprawdzić? Wiem że pewnie narobiłam dużo błędów, dlatego potrzebuje pomocy. Los alemanes son trancillos y callados,pero se gustan fiestas.Beben mucho cerveza.Los alemanes son gente muy organiza.Los alemanes cuida por ambiente.En Alemańa es siempre muy limpio.Los hombres alemanes son bastante guapos,pero las alemanas son feas. Los japoneses son trabjadores y cultos.Ellos siempre llevan elegante ropa.Tienen equipo electronico moderno.La gente en Japon es bajo y delgado.Normalmente los japoneses son morenos.Ellos tienen sesgados ojos.En Japon vive mucha gente, por eso ellos aprecian algo privacidad.Los japoneses son muy trabajadores,todo dia pasan en trabajo.Tiene tiempo libre pequeńo. Sorrki,ale nie pisałam z hiszpańskimi znakami,bo nie mam ich na klawaturze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.