KWA i kiepskie moderowanie - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-13, 15:14   #91
svenja
Wtajemniczenie

Dot.: KWA i kiepskie moderowanie

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa
eee mogłaś sobie darować
A nie wiem, jakos nie lubie jak sie wizazanki w bambuko robi
Stary 2005-11-13, 15:15   #92
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
eee mogłaś sobie darować
Błagam tylko bez powrotów fistaszkowych drama proszę. To jest kolejny temat, który się przejadł.
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 15:16   #93
awia
Zakorzenienie

ta, to ze zaczyna sie od slow "zlosiu" to tak dla zmylki?
to sie nazywa dorabianie ideologi, wiesz?

ps.przeszukalam swoje wiadomosci, i poza tematem "do jelonka" nie znalazlam zadnych dowodw mojej dzialalnosci dywersyjnej przeciwko Tobie.
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 15:16   #94
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
A nie wiem, jakos nie lubie jak sie wizazanki w bambuko robi
Nie jesteś widocznie na bieżąco,bo nata jest dziewczyną fistaszka i było to wiadome od kiedy tu przyszła.Jakoś się z tym nie kryła,więc nie wiem czemu miałaby być fistaszkiem jak nim nie jest

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 15:21   #95
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natii4
Nie jesteś widocznie na bieżąco,bo nata jest dziewczyną fistaszka i było to wiadome od kiedy tu przyszła.Jakoś się z tym nie kryła,więc nie wiem czemu miałaby być fistaszkiem jak nim nie jest
A kiedy tu sie pojawila? Akurat jak z wizazem pozegnal sie Fistaszek.
I nawet zna sie na tych samych rzeczach, co on. Ale fajna dziewczyna, szkoda, ze moj TZ nie zna sie na mazidlach!
Stary 2005-11-13, 15:22   #96
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Chyba ze zbyt wielką ochotą wszyscy podeszli do tego pomysłu, bo miałam na myśli powód wpisywany podczas banowania, ale taki, który nie będzie się wyświetlał przy nicku danej osoby. Takie info dla banowaczy żeby w razie pytań, mogli odpowiedzieć, bez zbytniego wytężania umysłu i pamięci
a ja myślałam, że mówisz/piszesz o takiej liście podobnej do "listy użytkowników" która byłaby, np. obok listy użytkowników i wlasnie przy każdym użytkowniku byłby napisany powód dlaczego dana osoba dostała BANa
Stary 2005-11-13, 15:34   #97
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia
ta, to ze zaczyna sie od slow "zlosiu" to tak dla zmylki?
to sie nazywa dorabianie ideologi, wiesz?

ps.przeszukalam swoje wiadomosci, i poza tematem "do jelonka" nie znalazlam zadnych dowodw mojej dzialalnosci dywersyjnej przeciwko Tobie.
Dorabianiem ideologii byłoby gdybyś nie stwierdziła, że zgadzasz się z postem m0lly
Nie wiem co uważasz, za działalność dywersyjną, ale więcej nie chciało mi się szukać. Jeden temat, mówisz? Byłoby tak, gdybyś nie pousuwała swoich wypowiedzi w tych wątkach. Tyle w kwestii rozmów w Tobą.

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=targowisko

Edytowane przez Jelonek
Czas edycji: 2005-11-13 o 15:58 Powód: jeden wątek się przemycił ;)
Stary 2005-11-13, 15:36   #98
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
a ja myślałam, że mówisz/piszesz o takiej liście podobnej do "listy użytkowników" która byłaby, np. obok listy użytkowników i wlasnie przy każdym użytkowniku byłby napisany powód dlaczego dana osoba dostała BANa
Tak myślałam, że źle mnie zrozumiałyście. Byłaby to taka ściąga dla nas, kiedy ktoś wypytuje, a za co, a dlaczego, a gdzie zawinił itd.
Stary 2005-11-13, 15:36   #99
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Błagam tylko bez powrotów fistaszkowych drama proszę. To jest kolejny temat, który się przejadł.
Jelonku, myślę, że wystarczyło Twoje upomnienie. Nata oraz Fistaszek na pewno się do niego dostosują... słowa Svenji o Świstaku były niepotrzebne.
Stary 2005-11-13, 15:36   #100
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Napisane przez svenja
A kiedy tu sie pojawila? Akurat jak z wizazem pozegnal sie Fistaszek.
I nawet zna sie na tych samych rzeczach, co on. Ale fajna dziewczyna, szkoda, ze moj TZ nie zna sie na mazidlach!
Chciałam Ci tylko wytłumaczyć że odpowiadałam na wątki myślami Fistaszka, ale tylko te co wizazanki potrzebowały porady z komputerem, telefonem i programem, ale Jelonek już mnie uświadomił że nie mogę tego robić i nie będe bo ja sie na tym nie znam.
nata87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 15:36   #101
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

A mnie sie od początku nie podobał ton, atmosfera tej dyskusji. Odniosłam wrazenie, ze to Jelonek jest troche napastliwa, ale cóż, kazdy moze kiedyś stracic cierpliwosć. Jeszcze jedno mnie uderzyło (zwłaszcza na pierwszej stronie watku), mianowice syndrom myslenia grupowego - czyli w skrócie i bardzo pobieżnie "góra ma zawsze racje, nie kłóćcie sie z nami, bo i tak nie wygracie"
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 15:39   #102
aleksandra999
Wtajemniczenie

A może już damy sobie spokój ...?
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 15:39   #103
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Jelonku, myślę, że wystarczyło Twoje upomnienie. Nata oraz Fistaszek na pewno się do niego dostosują... słowa Svenji o Świstaku były niepotrzebne.
Ale ja liczyłam się z tym rejestrująć sie że mogą być nie przyjemne słowa za Fistaszka i wcale nie obraże się za to, co będzie napisane co do mojej osoby też bym była podejrzliwa. Ale nie ukrywałam i nie ukrywam ze to mój TŻ.
Stary 2005-11-13, 15:40   #104
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Napisane przez aleksandra999
A może już damy sobie spokój ...?
popieram bo legenda fistaszka na wizazu co krok sie powtarza
Stary 2005-11-13, 15:41   #105
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Tak myślałam, że źle mnie zrozumiałyście. Byłaby to taka ściąga dla nas, kiedy ktoś wypytuje, a za co, a dlaczego, a gdzie zawinił itd.
a może lepiej zrobić taką ściąge też dla nas, abyśmy nie zasypywali Ciebie i Zło pytaniami " a dlaczego X dostał BANa?" coś podobnego do tej "Oślej Ławki" która miała kiedyś powstać. po prostu zamiast całych wątków byłyby tam tylko nicki i powód BANa.
Stary 2005-11-13, 15:42   #106
awia
Zakorzenienie

pfff. wiesz co? nie masz sie chyba do czego przyczepic, naprawde. rzeczywiscie czepialam sie w watku "do jelonka", i tylko tam pokasowalam swoje posty by nie musiec ,tak jak tutaj, zbierac ciosow na leb.

ten post:

nie swiadczy totalnie o niczym. zero agresji, grzecznie spytalam, podziekowalam, przeprosilam za klopot.

reszta natomiast odnosila sie do targowiska jako takiego i jego formy a nie do CIEBIE i twojego MODEROWAIA.nie bylo tam nnic do Ciebie, zadnych wycieczek osobistych, czy jak pisala smoczyca "dokopywania"

naprawde zaczyna brakowac ci argumentow chyba, a rzeczowa rozmowa juz dawno zmienila sie w przepychanke, czego Tobie, jako Super Moderatorowi, gratuluje.
Stary 2005-11-13, 15:44   #107
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nata87
Chciałam Ci tylko wytłumaczyć że odpowiadałam na wątki myślami Fistaszka, ale tylko te co wizazanki potrzebowały porady z komputerem, telefonem i programem, ale Jelonek już mnie uświadomił że nie mogę tego robić i nie będe bo ja sie na tym nie znam.
Zostales/las o tym uswiadomiony/a juz ladnych pare tygodni temu (patrz watek statusy, sprzed chyba 3 tygodni), a nic kompletnie sobie z tego nie robisz, ba, wypowiadasz sie wrecz w niektorych watkach w liczbie mnogiej, podajesz kontakt do swojego "TZ-a", cytujesz jego wypowiedzi. Jakies klopociki z percepcja?
Stary 2005-11-13, 15:45   #108
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nata87
Ale nie ukrywałam i nie ukrywam ze to mój TŻ.
A jak mialas/miales inaczej wytlumaczyc zbieznosc IP tak, zebys nie zostal/a zbanowany/a jako klon fistaszka? Eeeeech.
Stary 2005-11-13, 15:48   #109
Jelonek
Zakorzenienie

Awio skończ już proszę, bo aż nieprzyjemnie to czytać. Kilka osób się za Tobą wstawiło, więc poczułaś, że możesz jechać dalej, ale może znajdź już sobie inny temat do rozmów, dobrze? Masz coś do mnie- pisz PW. Nie każdy lubi być świadkiem tego typu rozmów. Ja uważam, że masz "ale", Ty, że nie i zakończmy. Mam nadzieję, że w kolejnym wątku o moderowaniu się nie spotkamy. Czy zdanie "tyle w kwestii rozmów z Tobą" jest zbyt mało jednoznaczne? Pytanie retoryczne, niech pozostanie bez Twojej odpowiedzi.
Stary 2005-11-13, 15:52   #110
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
a może lepiej zrobić taką ściąge też dla nas, abyśmy nie zasypywali Ciebie i Zło pytaniami " a dlaczego X dostał BANa?" coś podobnego do tej "Oślej Ławki" która miała kiedyś powstać. po prostu zamiast całych wątków byłyby tam tylko nicki i powód BANa.
O rany, komu by się chciało prowadzić taki notesik I nie jest to oferta dla tych, którzy podjęliby się tego Póki co po chwili namysłu przypominamy sobie kto za co wyleciał, ale taka rubryczka podczas banowania "powód" byłaby fajna. Po prostu głośno myślę
Stary 2005-11-13, 15:54   #111
awia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia
naprawde zaczyna brakowac ci argumentow chyba, a rzeczowa rozmowa juz dawno zmienila sie w przepychanke, czego Tobie, jako Super Moderatorowi, gratuluje.
wiec proponuje jeszcze zamknać temat i dać mi bana, wtedy bedzie dobrze spelniony, moderatorski obowiazek.
Stary 2005-11-13, 15:55   #112
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
Zostales/las o tym uswiadomiony/a juz ladnych pare tygodni temu (patrz watek statusy, sprzed chyba 3 tygodni)
hmmm, wtedy to mi się trochę oberwało, że Fistszek wypowiada się za moim pośrednictwem. Nata chyba nie brała w tym udziału

Cytat:
Napisane przez svenja
nic kompletnie sobie z tego nie robisz, ba, wypowiadasz sie wrecz w niektorych watkach w liczbie mnogiej, podajesz kontakt do swojego "TZ-a", cytujesz jego wypowiedzi. Jakies klopociki z percepcja?
to chyba dobrze, że Fistaszek z Natą pomagają dziewczynom w sprawach z kompem i telefonem? w żadnym z tych wątków nie ma "od Fistaszka: ......................... ............."
Stary 2005-11-13, 15:56   #113
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez awia
smoczyco- jestes niesprawiedliwa.
dlaczego?:
3. ja jestem tylko zwyklym uzytkownikiem, ktory czasem pisze to, co mysli.
nie naleze do zadnych grup na forach, nie mam grona przyjaciolek wsrod wizazanek, nie udzielam sie nalogowo.i to chyba czyni mnie dosc obiektywnym uzytkownikiem.

Powiem szczerze, że mam zbyt dużo pracy i zmartwień innej natury by się z Tobą publicznie sprzeczać, zresztą jestem pokornym cielaczkiem, barankiem, spokojna duchem i nie lubię się kłócić. Nie chce mi się przekopywać forum, żeby Ci udowodnić że przytyków z Twej strony było więcej. Zresztą, zdaje się że pewne wypowiedzi zostały już wyedytowane...

Wnioskując z cytowanego przez Ciebie postu, ja jestem nieobiektywna i nie piszę tego co myślę radzę Ci się dobrze zastanowić, zanim na przyszłość sięgniesz po równie daleko idące generalizacje Ja bardzo długo byłam zwykłą użytkowniczką. Zresztą uważam się za nią nadal. Przede wszystkim dyskutuję na tematy mnie interesujące, a oprócz tego troszkę sprzątam. Myślę że cieszę się dużą popularnością - tak, dostaję tego dowody, myślę że dużo osób mnie tu lubi - nie bez kozery. Może w jakiś sposób na tę sympatię zapracowałam? Nikt Ci przecież nie broni wyrażania swego zdania i udzielania się zgoła nałogowo, jak wiele z nas. Być może i Ty nawiążesz tu jakies przyjaźnie, czego Ci serdecznie życzę - ja mam tu wiele przyjaciółek, które poznałam osobiście i za którymi bym w ogień wskoczyła. Co nie znaczy, że będę ich bronić zawsze i wszędzie, biorę udział w tych dyskusjach, które mnie poruszają w jakiś sposób. Umiem zrugać przyjaciółkę, jeśli gada ewidentne bzdury.

Z mojej strony EOT, mam tylko jeszcze jedną drobną prośbę - bądź łaskawa pisać mojego nicka z wielkiej litery. Na dwie Twoje wypowiedzi, dwa razy podajesz mojego nicka pisanego z małej litery. A ja bardzo tego nie lubię, od razu widać cały ogrom szacunku jaki się zywi do swego adwersarza w dyskusji...

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 16:00   #114
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez awia
wiec proponuje jeszcze zamknać temat i dać mi bana, wtedy bedzie dobrze spelniony, moderatorski obowiazek.
Halo, halo, czy jest na sali admin? I czy regulamin przewiduje bana na własne zyczenie?

Przepraszam, ale nie mogłam się pohamować i już znikam z tego wątku

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 16:02   #115
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awia
Cytat:
Napisane przez awia
]wiec proponuje jeszcze zamknać temat i dać mi bana, wtedy bedzie dobrze spelniony, moderatorski obowiazek.
Widzisz, nawet odpowiadasz sama sobie Nie potrafisz skończyć dyskusji bez jadu?
Stary 2005-11-13, 16:08   #116
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm, wtedy to mi się trochę oberwało, że Fistszek wypowiada się za moim pośrednictwem. Nata chyba nie brała w tym udziału
Mam dzisiaj troche czasu Prosze:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...072#post863072
"Dziewczyna" doczytala 26 pazdziernika, a potem nic sobie z tego nie "robila".
Cytat:
to chyba dobrze, że Fistaszek z Natą pomagają dziewczynom w sprawach z kompem i telefonem? w żadnym z tych wątków nie ma "od Fistaszka: ......................... ............."
To chyba niedobrze, ze bezposrednio czy nie, na wizazu udziela sie osoba, ktorej udzielono stalego urlopu od portalu? Ban staly to chyba pojecie dosc jasne?
Co do drugiego pytania: jasne, ze nie ma, ale widze, ze dziewucha swietnie zna sie na kompie i komorkach, zupelnie jak jej chlopak! Co za dobrana para!
A poza tym, patrz post nr 17:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...642#post921642

Rece opadaja.
Stary 2005-11-13, 16:13   #117
PaniKota
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Dzizas, zastanawiam się skąd bezustannie biorą sie ataki na Jelonka... Jakoś nikt nie kwsetionuje zasadności poczynań Złosia czy Magusi, ale niech no Jelon coś napisze, kogoś zbanuje, zaraz mini zlocik i włos rozszczepiany na czworo.
Nie ma dymu bez ognia, najwyraźniej Jelonek raczej wyraża siebie, przez co staje się stroną w dyskusji niż na "bezosobową obecność kojącą" - w czym nie ma nic złego, ale do moda bardziej pasuje ta druga opcja.
(Zło to jeszcze inna bajka - wydaje mi się, że reakcje użytkowniczek zależą od płci moda czy admina - z facetem się tak nie dyskutuje jak z kobietą, ale to już temat dla psychologa)

Nie śledziłam interakcji Jelonka i Awii, więc zaczynam żałować, że się w tym wątku wypowiedziałam, nie wykluczam że w takim jazgotliwym babińcu i święty może stracić cierpliwość
PaniKota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 18:26   #118
antywizaż
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Widzę, że konieczne będzie jednak cytowanie wypowiedzi Alea, Aleaa, Autorka, Fina !, neelaa, anafora, ana-fora, natasha_v (tudzież m0lly), żeby utwierdzić w przekonaniu, że nie były lepsze od fistaszkowych
no i co z tymi cytatami, czyżbyś sie rozmyśliła?
antywizaż jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 18:33   #119
svenja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antywizaż
no i co z tymi cytatami, czyżbyś sie rozmyśliła?
Zieeeeeeeeeeeeeeeeew. To sie nudne robi...
Stary 2005-11-13, 18:37   #120
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svenja
Zieeeeeeeeeeeeeeeeew. To sie nudne robi...
nudne i irytujace :/ nick "antywizaż" na kafeterii miała Rencik albo Kotowiec i może tym razem to któraś z nich?
monyczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości