Jak sobie poradzić? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-29, 19:06   #91
Onnaa88
BAN stały

Dot.: Jak sobie poradzić?

Też odniosłam takie wrażenie,że tak mnie postrzegają a jestem w większości tych mniej zarabiających
Onnaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 19:06   #92
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Owszem próbowałam w zawodzie szukać pracy ale nikt się nie odezwał,wiem że potrzebuje lekarza ale ciężko się za to zabrać

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

To te kursy do czego mi potrzebne jak liczy się bardziej praktyka niż beznadziejna wiedza do niczego nie przydatna.Wiem ile to kosztuje wolałam pięlegniarstwo ale wiem że to już za pózno
jezu! dziewczyno! nic dziwnego,że jesteś taka nieporadna życiowo skoro ciężko Ci się zabrać za wizytę/zatelefonowanie w/do przychodni w celu zapisania się lekarza
Sam To Nazwij jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 19:08   #93
oliwia18
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem próbowałam w zawodzie szukać pracy ale nikt się nie odezwał,wiem że potrzebuje lekarza ale ciężko się za to zabrać

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

To te kursy do czego mi potrzebne jak liczy się bardziej praktyka niż beznadziejna wiedza do niczego nie przydatna.Wiem ile to kosztuje wolałam pięlegniarstwo ale wiem że to już za pózno
Bo w ogóle życie jest ciężkie, ale nikt nie przeżyje go za Ciebie. Tymczasem ty na wszystko znajdujesz wymówki:
-słabo zarabiam, bo mam słabe wykształcenie, ale wykształcenie w ogóle nic nie daje i jest do de i moi znajomi z wykształceniem mają jeszcze gorzej bo są na bezrobociu
-słabo się czuję, muszę iść do lekarza, to dużo kosztuje, ale wiem, że jest za darmo, więc poszłabym, ale właściwie ciężko mi się za to zabrać.
Czyli tak naprawdę czujesz niemoc i jest ci w tej niemocy bardzo dobrze, poza chwilami, gdy chcesz od życia czegoś więcej, trochę więcej pieniędzy.
Pracujesz na 3/4 etatu, chcesz zarabiać więcej, masz wykształcenie w tej kosmetologii, to rusz się- zostań konsultantką którejś z firm kosmetycznych, zaproponuj koleżankom zrobienie paznokci czy depilowanie brwi. Choćbyś miała mieć z tego 10 zł miesięcznie zysku, to jest 10 zł do przodu, jakieś obycie z klientką czy ludźmi.
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 19:10   #94
Onnaa88
BAN stały

Raczej umiem skoro do dentysty,ginekologa i laryngologa chodze bez problemu po prostu psycholog to ostateczność i jak znajoma poszła na NFZ to jej powiedział że większość ludzi ma takie problemy jak ona (stany lękowe) drugi w ogóle zbagatelizował problem to odpuściła sobie w ogóle psychologa i męczy się tak jak ja.
Stary 2015-07-29, 19:12   #95
zakonna
Naczelna Nastolatka

Bo to się idzie do PSYCHIATRY I TERAPEUTY a nie do psychologa. Poza tym, faktycznie, jak koleżanka się męczy, to ty też musisz. Takie życie, nie?
Stary 2015-07-29, 19:12   #96
Onnaa88
BAN stały

To osoba która zarabia takie grosze musi cały czas mieszkać z rodzicami i nie może pozwolić sobie na te zwykłe minimum jakie jest mieszkanie osobno? Piękne czasy,jednak to prawda,że w komunie było lepiej wszyscy byli równi.Teraz jedni mają dużo drudzy nic.NFZ to porażka i jeszcze do 67 trzeba pracować ale przecież nie ma co marudzić tylko do roboty super
Stary 2015-07-29, 19:14   #97
Sam To Nazwij
Rozeznanie

Cytat:
Raczej umiem skoro do dentysty,ginekologa i laryngologa chodze bez problemu po prostu psycholog to ostateczność i jak znajoma poszła na NFZ to jej powiedział że większość ludzi ma takie problemy jak ona (stany lękowe) drugi w ogóle zbagatelizował problem to odpuściła sobie w ogóle psychologa i męczy się tak jak ja.
No to męcz się dalej skoro nie chcesz sięgnąć po pomoc.Tylko po co to jęczenie na wizażu? Skoro i tak wszystko wiesz lepiej. Bez badań wiesz,że jesteś bezpłodna.I bez wizyty u psychologa też wiesz co od niego usłyszysz
Sam To Nazwij jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 19:14   #98
zakonna
Naczelna Nastolatka

Możesz wynająć pokój lub kawalerkę, nie będziesz wtedy mieszkać z rodzicami. Ale ty wolisz jakieś idiotyczne decyzje podejmować, które wszystkich tutaj wprawiają w oszołomienie poziomem absurdu.
Stary 2015-07-29, 19:15   #99
oliwia18
Zakorzenienie

Cytat:
To osoba która zarabia takie grosze musi cały czas mieszkać z rodzicami i nie może pozwolić sobie na te zwykłe minimum jakie jest mieszkanie osobno? Piękne czasy,jednak to prawda,że w komunie było lepiej wszyscy byli równi.Teraz jedni mają dużo drudzy nic.NFZ to porażka i jeszcze do 67 trzeba pracować ale przecież nie ma co marudzić tylko do roboty super
No ale do czego jest ten wpis? Bo mowa jest teraz o tym, co powinnaś zrobić, żeby było ci lepiej.
Stary 2015-07-29, 19:16   #100
Onnaa88
BAN stały

A czy ty kiedyś miałaś depresje albo stwierdzoną nerwicę? Może to nie wymówka ale strach przed ludzmi mnie czasmi paraliżuje,a w pracy miałam omdlenia nie raz w tym już dwa razy w przychodni na zastrzyku na uspokojenie a lekarze co?mają to gdzieś
Stary 2015-07-29, 19:16   #101
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
"Komune" to ty znasz z opowieści, a długi wtedy zaciągnięte, żeby wszyscy równi byli to będą twoje prawnuki spłacać.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 19:16   #102
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Ja chciałam jak już domek kupić nic już tam nie budować.Jestem blisko 30 więc na dzieci to już tak pewnie szans nie będę miała ze względu na nie regularne okresy i dwóch lekarzy 5 lat temu stwierdziło policystyczne jajniki i że z dzieckiem nie mam długo czekać więc już pewnie nawet jestem bezpłodna.Nie leczyłam się badania hormonów wyszły ok,tylko na USG coś tam było widać no i nawracające torbiele to u mnie norma.Zapomniałam wspomnieć o tym jeszcze,że na ginekologa prywatnego też wydałam sporo pięniedzy ale chodziłam też na NFZ gdy zwijałam się z bólu a czekać na wizytę trzeba było miesiąc to ostatecznie wizyta prywatna i tak w kółko.
Hej, hej, ale to było 5 lat temu, nie badałaś się w tym kierunku, więc nie wiesz jak sprawa się dalej potoczyła ;-) moja siostra też miała być bezpłodna a w tym roku urodziła córkę, sama sobie rok wmawiałam, że nie będę mogła mieć dzieci, bo się dowiedziałam o pewnej chorobie, o której nie miałam pojęcia.
Masz dopiero 27 lat, ludzie w tym wieku i później się przekwalifilowują, jeśli jest taka potrzeba. Nie jest za późno na zmiany, tylko musisz zmienić podejście, bo bez tego nic się nie uda ;-)
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 19:22   #103
Onnaa88
BAN stały

Miałam badania 5 lat temu lekarz powiedział,żebym szybko zaszła w ciąże bo będą pozniej problemy.To chyba z wiekiem już są większe problemy

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Raczej długi króre teraz są zaciągniete?Chyba Ci się pomyliło bo z tego co wiem dług publiczny coraz wyższy i to nie z czasów komuny za komuny zaciągali żeby każdy miał więcej i lepiej,a teraz tylko Ci co kradną i byle się nachapać a zabrać wszystkim Polakom,przecież większość emigruje bo tu to wegetacja
Stary 2015-07-29, 19:23   #104
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Miałam badania 5 lat temu lekarz powiedział,żebym szybko zaszła w ciąże bo będą pozniej problemy.To chyba z wiekiem już są większe problemy
No cóż, ja nie wyznaję zasady byle szybko, byle już, byle z kim bo kekarz powiedział ;-) najlepiej by było gdybyś znowu się przebadała, a nie wmawiała sobie, że termin na dziecko na pewno już minął.
Stary 2015-07-29, 19:24   #105
Onnaa88
BAN stały

Dość długo nie byłam u lekarza zgadza się,ale zanim będzie mnie na dzieci stać pewnie już będę po menopauzie,jak w ogóle kiedyś będzie mnie na nie stać
Stary 2015-07-29, 19:25   #106
MagdalenaSzs
Rozeznanie

Cytat:
Więc skoro wierz, że tych dwóch nie pomogło, to do nich nie idź, znajdź innego terapeute. Poczytaj trochę wątków, sama sie przekonasz, że czasami trzeba przejść kilku specjalistów zanim się trafi na ''tego'', z którym można współpracować.
Jak długo pracujesz na 3/4 etaty? Nie możesz znaleźć dodatkowo 1/2 etatu? Albo w tym markecie nie można awansować? JA kiedyś pracowałam w budowlanym i można było przejśc na wyższe stanowisko, tylko musiałaś ukończyć specjalną ''akademię''-tak to się nazywało.
Stary 2015-07-29, 19:25   #107
Onnaa88
BAN stały

Oczywiście wtedy mój były związek wisiał na włosku i jak widać dobrze,że dziecka z nim nie miałam i nie zrobiłam sobie bo lekarz wywierał presje
Stary 2015-07-29, 19:26   #108
201604130936
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Raczej długi króre teraz są zaciągniete?Chyba Ci się pomyliło bo z tego co wiem dług publiczny coraz wyższy i to nie z czasów komuny za komuny zaciągali żeby każdy miał więcej i lepiej,a teraz tylko Ci co kradną i byle się nachapać a zabrać wszystkim Polakom,przecież większość emigruje bo tu to wegetacja
Popracuj nad polskim i historia, zwłaszcza np o panu Gierku. Jaka większość emigruje. Mamy tu 40 mln ludzi. Ile za granicą? Sorry ale twoja klasa to żadna grupa badawcza. Obracam się w raczej dobrze wykształconym towarzystwie. Nie emigrowal i nie planuje nikt. Magia. I nie gadaj o hajsie bo nie każdy mógł skończyć studia w terminie czy dziennie. Tylko trzeba coś robić zamiast wpadać na głupie pomysły brania kredytów na które cie nie stać.

Zabrać wszystkim Polakom. Jeczysz jak klasyczna przedstawicielka Polski C, która woli zrzucac winę i odpowiedzialność na wszystkich i wszystko i nigdy problemu w sobie nie zauważy. Tylko kradno i ciężko, a zagranico mleko i miód. A przecież tobie się należy ; (((. A należy bo? Masz braki nawet w szkolnej, gimnazjalnej wiedzy, a oczekujesz złotych gór. Dziewczyny ci pomagają, nie chcą żebyś wrypala się w długi, ale nie nie znajo się a bo moja kuzynka ciotka wstaw cokolwiek no i polityki kradno.
Wina tuska

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-07-29 o 19:34
Stary 2015-07-29, 19:28   #109
Onnaa88
BAN stały

W czerwcu minął rok,w mojej pracy grafik jest bardzo zmienny,w ciagu miesiąca potrafi być 11 wersji,jeden miesiąc robie po 180 godzin w drugim np.170 a w kolejnym siedzę 2 tygodnie w domu bo mam 3 miesieczny okres rozliczeniowy.Owszem da się ale dużo po znajomości jest awansów.
Stary 2015-07-29, 19:32   #110
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Gdzie tak ludzie mieszkają? gdzie ludzie mieszkają na ogródkach działkowych? Gdzie się takie rzeczy dzieją?
Umrę po prostu zaraz na wylew albo coś.
W Poznaniu - na lewo wybudowali na ogródkach działkowych małe domy całoroczne (jako oficjalnie altanki) i byli zdziwieni, jak im Nadzór Budowlany wręczył nakaz rozbiórki albo nakaz zapłacenia 50 tyś opłaty legalizacyjnej za samowole budowlaną.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 19:33   #111
oliwia18
Zakorzenienie

Cytat:
W czerwcu minął rok,w mojej pracy grafik jest bardzo zmienny,w ciagu miesiąca potrafi być 11 wersji,jeden miesiąc robie po 180 godzin w drugim np.170 a w kolejnym siedzę 2 tygodnie w domu bo mam 3 miesieczny okres rozliczeniowy.Owszem da się ale dużo po znajomości jest awansów.
Czy jest zatem jakikolwiek sposób, żeby mogło Ci się żyć lepiej?
Bo z twoich wypowiedzi wynika, że:
- nie podniesiesz swoich kwalifikacji
- nie zdobędziesz wykształcenia
- nie zmienisz pracy
- nie awansujesz
- nie zdobędziesz dodatkowego zajęcia.
Stary 2015-07-29, 19:35   #112
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
W Poznaniu - na lewo wybudowali na ogródkach działkowych małe domy całoroczne (jako oficjalnie altanki) i byli zdziwieni, jak im Nadzór Budowlany wręczył nakaz rozbiórki albo nakaz zapłacenia 50 tyś opłaty legalizacyjnej za samowole budowlaną.
Wydrukuj to sobie autorko i poczytaj chociaż o przepisach ROD i prawo budowlane. To nic nie kosztuje.
Stary 2015-07-29, 19:37   #113
Onnaa88
BAN stały

Za granicą ponad 2 mln ale większość zameldowana w Polsce więc GUS nie obliczy dokładnie ile osób wyjechało.Wiem,że poł mojego osiedla jest za granicą.Nie muszę czytać ale wiem że długi są bo Polska dopiero teraz się zapozyczyła a nie za czasów komuny wszędzie to piszą

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

To wiem,że do jakieś wysokości budować domu nie można,ale mogą Cie z niego wywalić jak masz mały domek mimo to?
Stary 2015-07-29, 19:38   #114
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Nie jeszcze można iść na studia stracić mnóstwo czasu i pieniędzy i wylądować na bezrobociu
lol. a wystarczy iść na odpowiednie studia dziennie, żeby nie bulić i mieć później robotę.

Cytat:
To musisz poznać ludzi koło siebie bo takich jest mnóstwo z takimi pomysłami jak ja a jeszcze więcej tak mieszka bo niestety nie każdy dostanie kredyt na 30 lat 300 tys.na mieszkanie
no litości. nie potrzebujesz od razu mieszkania w centrum o powierzchni 100m2, żeby wydać 300 000zł. taniej kupisz mieszkanie w Warszawie.
Cytat:
Lepszej pracy?

A myślisz,że nie szukałam ? Każdy proponuje najniższą krajową pracuje na 3/4 etatu i zarabiam 100-200 zł więcej niż najniższa krajowa.Gdy pytałam jakiś czas temu o cały etat to niestety ale nie ma narazie szans bo mamy za dużo ludzi na sklepie.Wtedy miałabym szanse zarabiać o te 500 zł więcej.Nie leczę się bo mam inne problemy z zatokami,wydaję na leczenie obecnie 100 zł miesięcznie ( leczenie sterydami i antybiotykami ) do tego leczenie paradontozy,kolejny ząb do kanalowego leczenia,i jeszcze ból brzucha z lewej strony ? Wszystko kosztuje a psycholog to kolejny koszt no chyba,że czekać pół roku na wizytę
gdybyś się zapisała x czasu temu na wizytę na fundusz to byś już była w trakcie leczenia. głupie wymówki sobie znajdujesz. i ty powinnaś iść do psychiatry i terapeuty a nie psychologa.

Cytat:
Nawet tyle nie oczekuje a według Ciebie co jest konkretne na wszystko potrzebna jest kasa na rozwijanie zainteresowań na kursy itd. Niestety

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Zawsze interesowała mnie medycyna ale zaoczne studia kosztują sporo kasy więc tak to wygłąda a nikt mi nie pomoże bo nie dostaję wzparcia od rodziców,na wszystko zarobić muszę sama.
no sorry, na medycynę to się nie nadajesz.

Cytat:
Ja chciałam jak już domek kupić nic już tam nie budować.Jestem blisko 30 więc na dzieci to już tak pewnie szans nie będę miała ze względu na nie regularne okresy i dwóch lekarzy 5 lat temu stwierdziło policystyczne jajniki i że z dzieckiem nie mam długo czekać więc już pewnie nawet jestem bezpłodna.Nie leczyłam się badania hormonów wyszły ok,tylko na USG coś tam było widać no i nawracające torbiele to u mnie norma.Zapomniałam wspomnieć o tym jeszcze,że na ginekologa prywatnego też wydałam sporo pięniedzy ale chodziłam też na NFZ gdy zwijałam się z bólu a czekać na wizytę trzeba było miesiąc to ostatecznie wizyta prywatna i tak w kółko.
policystyczne jajniki to nie wyrok bezpłodności, można spokojnie mieć dzieci. zanim jednak weźmiesz się za płodzenie dzieci to ogarnij swoje życie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-29, 19:38   #115
Onnaa88
BAN stały

Tak a większość ludzi mieszka? I jakoś od 10 lat ich nie wywalili? Więc chyba trzeba mieć sporego pecha żeby kogoś wywalili z domku
Stary 2015-07-29, 19:39   #116
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Za granicą ponad 2 mln ale większość zameldowana w Polsce więc GUS nie obliczy dokładnie ile osób wyjechało.Wiem,że poł mojego osiedla jest za granicą.Nie muszę czytać ale wiem że długi są bo Polska dopiero teraz się zapozyczyła a nie za czasów komuny wszędzie to piszą

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

To wiem,że do jakieś wysokości budować domu nie można,ale mogą Cie z niego wywalić jak masz mały domek mimo to?
Polska się zapożyczyła za czasów komuny i niedawno wszystko spłaciliśmy, teraz dług spłacany jest z tych ostatnich lat :-D
Stary 2015-07-29, 19:40   #117
oliwia18
Zakorzenienie

Cytat:

O Klubie Paryskim i Klubie Londyńskim pewnie w życiu nie słyszałaś. I ciągle odbiegasz od meritum. Co ma emigracja znajomych do twojej własnej, prywatnej sytuacji życiowej? Nic.
Stary 2015-07-29, 19:41   #118
201604130936
Konto usunięte

Cytat:

Puścili Cie z historii w gimbazie? Dziwne. Ale nie o tym wątek.
Stary 2015-07-29, 19:42   #119
Onnaa88
BAN stały

A kto mi da na dojazdy potrzebne rzeczy za studia? Książki?Kredyt studencki mam wziasc? A opłaty w mieszkaniu u rodziców same się opłacą na dziennch studiach czy w wekendy mam pracować według Ciebie? Dobre sobie? Nie bede płodzić bo mnie nie stać,i ja dobrze wiem na co się nadaję nie ty
Stary 2015-07-29, 19:42   #120
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Polska się zapożyczyła za czasów komuny i niedawno wszystko spłaciliśmy, teraz dług spłacany jest z tych ostatnich lat :-D
A obecna sytuacja jest naturalną konsekwencją polityki kredytowej gierka, która nas upupila. Autorko nie dziękuj za darmowe korki.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości