|
|
#91 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak sobie poradzić?
Też odniosłam takie wrażenie,że tak mnie postrzegają a jestem w większości tych mniej zarabiających
|
|
|
|
#92 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-słabo zarabiam, bo mam słabe wykształcenie, ale wykształcenie w ogóle nic nie daje i jest do de i moi znajomi z wykształceniem mają jeszcze gorzej bo są na bezrobociu -słabo się czuję, muszę iść do lekarza, to dużo kosztuje, ale wiem, że jest za darmo, więc poszłabym, ale właściwie ciężko mi się za to zabrać. Czyli tak naprawdę czujesz niemoc i jest ci w tej niemocy bardzo dobrze, poza chwilami, gdy chcesz od życia czegoś więcej, trochę więcej pieniędzy. Pracujesz na 3/4 etatu, chcesz zarabiać więcej, masz wykształcenie w tej kosmetologii, to rusz się- zostań konsultantką którejś z firm kosmetycznych, zaproponuj koleżankom zrobienie paznokci czy depilowanie brwi. Choćbyś miała mieć z tego 10 zł miesięcznie zysku, to jest 10 zł do przodu, jakieś obycie z klientką czy ludźmi. |
|
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
Raczej umiem skoro do dentysty,ginekologa i laryngologa chodze bez problemu po prostu psycholog to ostateczność i jak znajoma poszła na NFZ to jej powiedział że większość ludzi ma takie problemy jak ona (stany lękowe) drugi w ogóle zbagatelizował problem to odpuściła sobie w ogóle psychologa i męczy się tak jak ja.
|
|
|
|
#95 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Bo to się idzie do PSYCHIATRY I TERAPEUTY a nie do psychologa. Poza tym, faktycznie, jak koleżanka się męczy, to ty też musisz. Takie życie, nie?
|
#96 |
|
BAN stały
|
To osoba która zarabia takie grosze musi cały czas mieszkać z rodzicami i nie może pozwolić sobie na te zwykłe minimum jakie jest mieszkanie osobno? Piękne czasy,jednak to prawda,że w komunie było lepiej wszyscy byli równi.Teraz jedni mają dużo drudzy nic.NFZ to porażka i jeszcze do 67 trzeba pracować ale przecież nie ma co marudzić tylko do roboty super
|
|
|
|
#97 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#98 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Możesz wynająć pokój lub kawalerkę, nie będziesz wtedy mieszkać z rodzicami. Ale ty wolisz jakieś idiotyczne decyzje podejmować, które wszystkich tutaj wprawiają w oszołomienie poziomem absurdu.
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
A czy ty kiedyś miałaś depresje albo stwierdzoną nerwicę? Może to nie wymówka ale strach przed ludzmi mnie czasmi paraliżuje,a w pracy miałam omdlenia nie raz w tym już dwa razy w przychodni na zastrzyku na uspokojenie a lekarze co?mają to gdzieś
|
|
|
|
#101 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Masz dopiero 27 lat, ludzie w tym wieku i później się przekwalifilowują, jeśli jest taka potrzeba. Nie jest za późno na zmiany, tylko musisz zmienić podejście, bo bez tego nic się nie uda ;-) |
|
|
|
|
#103 |
|
BAN stały
|
Miałam badania 5 lat temu lekarz powiedział,żebym szybko zaszła w ciąże bo będą pozniej problemy.To chyba z wiekiem już są większe problemy
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Raczej długi króre teraz są zaciągniete?Chyba Ci się pomyliło bo z tego co wiem dług publiczny coraz wyższy i to nie z czasów komuny za komuny zaciągali żeby każdy miał więcej i lepiej,a teraz tylko Ci co kradną i byle się nachapać a zabrać wszystkim Polakom,przecież większość emigruje bo tu to wegetacja
|
|
|
|
#104 |
|
Kawaii strona mocy
|
No cóż, ja nie wyznaję zasady byle szybko, byle już, byle z kim bo kekarz powiedział ;-) najlepiej by było gdybyś znowu się przebadała, a nie wmawiała sobie, że termin na dziecko na pewno już minął.
|
|
|
|
#105 |
|
BAN stały
|
Dość długo nie byłam u lekarza zgadza się,ale zanim będzie mnie na dzieci stać pewnie już będę po menopauzie,jak w ogóle kiedyś będzie mnie na nie stać
|
|
|
|
#106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak długo pracujesz na 3/4 etaty? Nie możesz znaleźć dodatkowo 1/2 etatu? Albo w tym markecie nie można awansować? JA kiedyś pracowałam w budowlanym i można było przejśc na wyższe stanowisko, tylko musiałaś ukończyć specjalną ''akademię''-tak to się nazywało.
|
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
Oczywiście wtedy mój były związek wisiał na włosku i jak widać dobrze,że dziecka z nim nie miałam i nie zrobiłam sobie bo lekarz wywierał presje
|
|
|
|
#108 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zabrać wszystkim Polakom. Jeczysz jak klasyczna przedstawicielka Polski C, która woli zrzucac winę i odpowiedzialność na wszystkich i wszystko i nigdy problemu w sobie nie zauważy. Tylko kradno i ciężko, a zagranico mleko i miód. A przecież tobie się należy ; (((. A należy bo? Masz braki nawet w szkolnej, gimnazjalnej wiedzy, a oczekujesz złotych gór. Dziewczyny ci pomagają, nie chcą żebyś wrypala się w długi, ale nie nie znajo się a bo moja kuzynka ciotka wstaw cokolwiek no i polityki kradno. Wina tuska Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2015-07-29 o 19:34 |
|
|
|
|
#109 |
|
BAN stały
|
W czerwcu minął rok,w mojej pracy grafik jest bardzo zmienny,w ciagu miesiąca potrafi być 11 wersji,jeden miesiąc robie po 180 godzin w drugim np.170 a w kolejnym siedzę 2 tygodnie w domu bo mam 3 miesieczny okres rozliczeniowy.Owszem da się ale dużo po znajomości jest awansów.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
W Poznaniu - na lewo wybudowali na ogródkach działkowych małe domy całoroczne (jako oficjalnie altanki) i byli zdziwieni, jak im Nadzór Budowlany wręczył nakaz rozbiórki albo nakaz zapłacenia 50 tyś opłaty legalizacyjnej za samowole budowlaną.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z twoich wypowiedzi wynika, że: - nie podniesiesz swoich kwalifikacji - nie zdobędziesz wykształcenia - nie zmienisz pracy - nie awansujesz - nie zdobędziesz dodatkowego zajęcia. |
|
|
|
|
#112 |
|
Konto usunięte
|
Wydrukuj to sobie autorko i poczytaj chociaż o przepisach ROD i prawo budowlane. To nic nie kosztuje.
|
|
|
|
#113 |
|
BAN stały
|
Za granicą ponad 2 mln ale większość zameldowana w Polsce więc GUS nie obliczy dokładnie ile osób wyjechało.Wiem,że poł mojego osiedla jest za granicą.Nie muszę czytać ale wiem że długi są bo Polska dopiero teraz się zapozyczyła a nie za czasów komuny wszędzie to piszą
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- To wiem,że do jakieś wysokości budować domu nie można,ale mogą Cie z niego wywalić jak masz mały domek mimo to? |
|
|
|
#114 | |||||
|
.
|
Cytat:
![]() Cytat:
taniej kupisz mieszkanie w Warszawie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#115 |
|
BAN stały
|
Tak a większość ludzi mieszka? I jakoś od 10 lat ich nie wywalili? Więc chyba trzeba mieć sporego pecha żeby kogoś wywalili z domku
|
|
|
|
#116 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Klubie Paryskim i Klubie Londyńskim pewnie w życiu nie słyszałaś. I ciągle odbiegasz od meritum. Co ma emigracja znajomych do twojej własnej, prywatnej sytuacji życiowej? Nic.
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#119 |
|
BAN stały
|
A kto mi da na dojazdy potrzebne rzeczy za studia? Książki?Kredyt studencki mam wziasc? A opłaty w mieszkaniu u rodziców same się opłacą na dziennch studiach czy w wekendy mam pracować według Ciebie? Dobre sobie? Nie bede płodzić bo mnie nie stać,i ja dobrze wiem na co się nadaję nie ty
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.

za komuny zaciągali żeby każdy miał więcej i lepiej,a teraz tylko Ci co kradną i byle się nachapać a zabrać wszystkim Polakom,przecież większość emigruje bo tu to wegetacja

a jeszcze więcej tak mieszka bo niestety nie każdy dostanie kredyt na 30 lat 300 tys.na mieszkanie