![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Conversy.Warte swojej ceny?Czy może coś innego?
Cytat:
Wyglądają naprawdę zgrabnie ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Dot.: Converse
ale czy one na pewno są nieoryginalne ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
dream big
|
kiedyś byłam przeciwniczką trampek, ale raz się skusiłam na conversy i przepadłam, posiadam różowe i szare od 2 lat, białe i kilka dni temu zamówiłam czarne, jedynie do białych nie mam szczęścia, bo już 2 razy reklamowałam, ale za każdym razem otrzymałam nową parę, wszystkie piorę w pralce i mają się świetnie, białe póki co też
![]()
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2015-08-29 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
cherry pie, a możesz mi podpowiedzieć (np. na PW) gdzie zamawiałaś ? Od tygodnia przeglądam sklepy internetowe i nie mogę się zdecydować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
dream big
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomóżcie
![]() 20.08 kupiłam białe niskie Conversy , oryginalne , za 220zł , dziś jest równe 2 tyg jak je mam a nosze w sumie może koło tygodnia bo na zmiane z meliskami , i mi się odkleiły na zgięciach ![]() jak myslicie reklamowac ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
Oto fotki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Nowe rozklejone Converse Proszę o radę
Dziewczyny 20.08 kupiłam białe niskie Converse , oryginalne ,stacjonarnie nie przez neta, za 220zł , dzis jest jak mam je 2tyg a nosiłam je w sumie z tydzień i juz sie rozkleiły na zgieciach , w szoku jestem , buty za 220zł
Jak myślicie reklamowac?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Jesteś pewna oryginalności tych butów ? Ja swoich nie oszczędzam, a mieszkam w górach, teren trudny i nic się z nimi nie dzieje. Poprzednie trampki Marco Tozzi też się podobnie porozklejały. Conversów nic nie rusza... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe rozklejone Converse Proszę o radę
Zużyłam już jedną parę conversów i to do tego stopnia, że miałam dziurę w podecznie na pięcie. Chodziłam w nich dosłownie non stop. Przez zeszłe wakacje robiłam codziennie 8km pieszo do pracy w obie strony. Więc buty naprawdę swoje przeszły. Aktualnie kupiłam drugą parę i tylko czekam, aż mi się troszkę "poluzują" bo starłam sobie nimi piętki.
Szczerze mówiąc, miejsce które wskazałaś to główne miejsce zgięcia i, mogę się mylić, ale chyba nie ma takich butów, które się w tym miejscu trochę nie rozkleją. W moich butach, guma w tym miejscu nie tylko się rozkleiła, ale także pękła po dłuższym chodzeniu. Wszystko zależy od tego jak Ty się z tym czujesz. Ja osobiście nie zanosiłam swoich conversów z takim rosklejeniem. Gdyby odklejało mi się pół podeszwy to inna sprawa ![]()
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Ja bym zaniosła na reklamację. Im szybciej oddasz tym większa pewność, że ją uznają. A mogą oddać Ci po prostu nową parę, chyba że wolisz gotówkę. Myślę, że ogólnie nie będzie z tym problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Bez zastanawiania, zanieś do reklamacji. Nie na takie wady nawet w CCC udawało mi się wygrać.
Byty za 200 zeta po dwóch tygodniach nie do użytku? Tego nie wolno odpuścić. W razie czego pytaj. Mam stos formularzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
To może juz mi podpowiesz jak mam argumentować moją reklamację 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze reklamuję jak coś mi się dzieje z ciuchami czy butami po krótkim czasie. Chociażby w h&m'ie jak coś się skurczy lub zmechaci mówię, że nie satysfakcjonuje mnie jakość materiału po krótkim czasie użytkowania i nie zdarzyło mi się aby nie uznali. Ważne jest, aby powiedzieć, że coś Ci się zepsuło wczoraj/kilka dni temu. Sama raz się nacięłam jak powiedziałam, że 2 tygodnie temu - próbowali mi wmówić, że przez 2 tygodnie chodziłam w butach mimo zauważonej wady i przyczyniłam się tym do pogłębienia jej (oczywiście w nieszczęsnym CCC). Edytowane przez Majessa Czas edycji: 2015-09-03 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Argumentować będziesz, jak odrzucą reklamację. Najpierw idź do sklepu, zgłoś buty do reklamacji, czy też niezgodności z umową. Standardowa procedura, dziesiątki razy to przeszedłem. Po spisaniu pewnie będziesz czekać 2 tygodnie. Niestety, to trochę trwa i z tym już nic nie zrobisz. Zaznacz żądania, zwrot gotówki lub nowa para. W taki przypadku absolutnie nie zgadzaj się na formularzu na naprawę. Argumentować to można krótkim okresem użytkowania. Skoro tak się z nimi stało, to stwierdzasz, że to wada produkcyjna tej konkretnej pary. Na mój gust, to powinni ci uznać od razu. Jeżeli nie, to wtedy wyciągnie się paragrafy.
Już wcześniej ktoś napisał. "Wczoraj zauważyłam" to podstawa. Edytowane przez cupido1 Czas edycji: 2015-09-03 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za taki odzew 😊 jutro postaram się je zawieść i zobaczymy co mi powiedzą , bo jak tak piszecie o ich trwałości to zaczynam wątpic w ich oryginalność ,jeśli tak wyglądają po 2tyg to strach pomyśleć jak bedą wyglądać za pół roku 😕
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
dream big
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Też spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Ja też bym oddała. Mam dwie pary conversów (długich) i po wielu wielu miesiącach użytkowania we wskazanych miejscach mam jedynie delikatne rozklejenie. Tutaj jest dość mocne i to praktycznie w nowych butach.
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że nie ma jednego zbiorczego wątku "converse". Albo ja nie znalazłam
![]() Czy to są oryginalne conversy? Kupiłam je w tkMaxx, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że to podróby ![]() Proszę o opinię doświadczonych conversomaniaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Wyglądają na oryginalne, ale ekspertem nie jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Veredise, ale masz jakieś conversy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Tak, mam 3 pary, które na 100% są oryginalne i jedne, które kupiłam na Allegro i do dziś nie wiem czy są oryginalne czy nie, bo chamską podróbą nie były, ale zniszczyły się znacznie szybciej niż te pozostałe pary kupione w oficjalnym sklepie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Gabi oryginalne
Jakość Conversow pogorszyła się.niestety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki
![]() Kupiłam jeszcze takie, ale nie wiem, czy to damskie, czy męskie ![]() Rozmiar niby damski, bo 39 ![]() Te wydają się lepiej wykonane. Cena ta sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
na 3 pary conversów w 1 mam po 2 latach użytkowania w pracy delikatne odklejone na zewnątrz jak Ty od strony wewnętrznej..bardziej mam zjechane pięty. Reklamacja jak nic.
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
są oryginalne
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
ja polecam conversy, ale fakt kiedyś ich jakość była dużo lepsza. już półtora roku chodzę w moich nowych bordowych i widzę, że podeszwa się już dużo przetarła.
kiedyś miałam oryginalne conversy które kupiłam w lumpie. chodziłam w nich z 5 lat, a nie wiem ile w nich ktoś chodził przede mną. były nie do zdarcia z innych trampków polecam vansy. teraz na topie są slip-ony, zachorowałam na nie muszę je mieć ![]()
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.