![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co myślicie o Matce 15-orga dzieci proszącej o specjalną emeryturę?
O ekonomii wiedzą tyle, że żeby doić kaskę z nieopodatkowanych (!) diet poselskich, to trzeba obiecać wszystko co tylko się da, żeby utrzymać się w sejmowych ławach. Taka wiedza jest dla nich wystarczająca. A że ciemny lud to kupuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
Nie. Matka może pozwać dorosłe dzieci o alimenty, jak się na nią wypną. Męża albo byłego męża też można pozwać o alimenty, jak się wypnie. Ta pani jest akurat świetnie zabezpieczona. ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Mnie ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- A tak swoją drogą, opowiem Wam historię mojego kolegi z pracy, Francuza. Bardzo a propos w tym wątku. Kolegę nazwijmy X. Matka urodziła go w wieku nastu lat. Ojciec się wypiął. Jego nazwisko figurowało w akcie urodzenia, ale niestety na tym się bycie ojcem skończyło. Matka ułożyła sobie życie z innym facetem, który X-a wychowywał. X przeżył w spokoju 50 lat bez biologicznego ojca. Nawet go nie bardzo pamiętał, bo widział go może ze trzy razy, jak był jeszcze w wieku przedprzedszkolnym. No i po 50 latach okazało się, że stary i schorowany papa trafił za sprawą francuskiej opieki społecznej do domu spokojnej starości. Niestety - okazało się, jego mizerna emerytura nie wystarczy na opłacenie opieki na starość. Zatem opieka społeczna odnalazała synka - czyli X - i podała go do sądu o alimenty na starego i schorowanego ojca. Bo dlaczgeo państwo francuskie miałoby pana utrzymywać, skoro dzieci mają taki obowiązek. X bronił się oczywiście, że ojciec nigdy sie nim nie interesował ani nie łożył na jego utrzymanie, a wychowywał go mąż matki. Na próżno. Przegrał we wszytskich możliwych instancjach. I teraz na tatusia płaci. --- Także tego. Dlaczego dzieci tej pani nie mogą? Byłoby im łatwiej, rozłożyłoby się na 15 osób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety jak widać wystarczy napisać list do Pani premier, żeby nie trzeba było od własnych dzieci brać pieniędzy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
To (historia kolegi Francuza) jest tylko dowód na to, w jak żałosny sposób ustawione są przepisy i jak żałośnie potrafią funkcjonować nie tylko polskie sądy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
Jak mamusia o nich nie pamięta, to czemu pani premier jej nie przypomniała? Tak tak. Wybory. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
.
|
gdyby matki takich dzieci MYŚLAŁY a nie unosiły się głupią dumą, że "one nic nie chcą od płodziciela dziecka" to byłoby inaczej. wystarczy iść do sądu, żeby były orzeczone alimenty. jak facet nie płaci dobrowolnie to zgłasza się do komornika.
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytując klasyka - na jakim ty świecie żyjesz? Wiesz, do jakich wybiegów uciekają się tatusiowie, byle tylko nie dać dziecku (choć dziecko tu bywa najmniej ważne, ważne, by ani 5gr nie poszło w ręce @#%^$## czyli w ich języku eks) ani grosza? Jak bezczelnie potrafią ukrywać dochody, przepisywać firmy na nowe... panie? Polecam poczytać rozmowy z takimi ancymonami, były jakiś czas temu w natemat choćby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jakby wychowala czlowieka ktory wynalazlby lekarstwo na HIV czy inna smiertelna chorobe, jakby wychowala genialnego lekarza to mozna argumentacje przyjac, ale co jej dzieci takiego wybitnego zrobily dla spoleczenstwa? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Jak mowa o dorabianiu sobie to to nie tak że pani 41 lat nie pracowała. Pewnie trochę popracowała - tyle że na czarno. I wszyscy byli szczęśliwi bo hajs się zgadzał a nie obniżała szans na zasiłki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Konto usunięte
|
Tymczasem w teleekspresie pokazywali dumna matke otoczona swoim potomstwem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
No i ... na tym sie kończy, ale zawsze jest to obrona dla dziecka przed chciwym tatusiem w przyszłości.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niektórzy mówią ze dzieci sa potrzebne żeby podać rodzicowi szklankę wody na starość. Przecież oni mogliby ją utopić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Pomijając ten fakt ekonomiczny to tu doszło do niesprawiedliwości.No bo co z innymi matkami +15 dzieci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
ctrl alt delete
|
Ja pie*olę.
Ja, jako dziecko z normalnej rodziny, mogę tylko powiedzieć, że mnie by było WSTYD, gdyby moja matka musiała na starość żebrać u pani Kopacz. Pięknie pani Grażyna wychowała tę piętnastkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
w ogóle czytam sobie komcie pod jakims artykułem a tu nagle
Droga Pani Ewo Kopacz! Spłodziłem 15 dzieci z różnymi kobietami, chciałbym prosić o przyznanie specjalnej emerytury, za mój, jak to (Pani nazwała w przypadku tej kobiety) nadzwyczajny wysiłek! XD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
Urodzenie tylu dzieci nie jest dowodem niezwykłości tylko głupoty i bezmyślności . Od kiedy to emeryturę specjalną dostaje się te cechy? dobrze mówią 15 dzieci po stówie to już jest dodatkowe 1500. Niech placą matce, której jedyną zasługą jest to, że zachodziła w ciążę i rodziła jak królica.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=kalincia;52574006]Urodzenie tylu dzieci nie jest dowodem niezwykłości tylko głupoty i bezmyślności .
Edytowane przez 201708250923 Czas edycji: 2017-08-24 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() Tylko z jakiej paki akurat ta pani ma ją dostać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
.
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() Ale, ale - a co w sytuacji matki z 14-tka dzieci? Od ilu dzieci będzie ta emerytura specjalna?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama znam rodzinę z taką ilością dzieci. Kobieta urodziła i wychowała 15, ale aktualnie jest och 14. Jeden syn zmarł krótko po osiągnięciu pełnoletniości. Najmłodszy syn jest młodszy od niektórych wnuczek ![]() Fajna rodzina, bardzo zżyta. Myślę, że nie pozwoliliby iść mamie do TV. Przykro się to czyta, ponieważ tamci (w sensie ta moja znajoma rodzina) poza wychowaniem takiej ilości dzieci ciężko pracowali przy prowadzeniu gospodarstwa rolnego. Oboje opłacali składki KRUS. Teraz każde z nich otrzymuje emeryturę poniżej 1000 zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
.
|
nie wiem, czemu tak żałujesz ich, skoro mają prawie tysiaka, a płacili składki do KRUSu. moja babcia ma podobną emeryturę, ale z racji własnej działalności gospodarczej, płaciła duuuuuuuuuuuużo więcej do kasy państwa. żenada.
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
A w sumie wlaśnie, czemu nie płaciła składek? Przecież jest mowa o dojeniu krów itd. Mieli gospodarstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Żałuję, gdy porównuję do tej Pani, która ani grosza nie wpłaciła, a zapewne dostanie porównywalną kwotę emerytury. Do osób opłacających składki ZUS nie ma co porównywać, bo to faktycznie żenada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Zgodnie z art. 144 1 Kodeksu rodzinnego i opiekuńczego zobowiązany może uchylić się od wykonania obowiązku alimentacyjnego względem uprawnionego, jeżeli żądanie alimentów jest sprzeczne z zasadami współżycia społecznego." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
U nas jeszcze pół biedy, ale jakie miałaby życie w UK, Niemczech albo Skandynawii mając tyle dzieci! Wtedy można byłoby śmiało powiedzieć zawód-matka. Tam za jakieś 10-20 lat dostałaby medal za ratowanie białej Europy, bo rzuciła wyzwanie muzułmankom.
Jednak kobieta moim zdaniem moralnie ma rację. Skoro Andrycz, Górski, Bielicka czy Kuroń dostawali takie specjalne emerytury, to dlaczego ona, zapewne bardziej jej potrzebująca, nie ma jej dostać? Dlaczego "gwiazdy" i "politycy" mogą dostawać takie bonusy, a inni nie? Mój tatko buduje Polskę od czasów Gierka do teraz. To jest mniej warta praca niż "artystyczna", "sportowa" czy "polityczna"? Dlatego jestem skrajnie prawicowy, bo jestem za prawdziwą równością. Gdyby nie było takiego kretyńskiego prawa, zapewne nie byłoby problemu. ZUS podobno jest poważną instytucją. Czy prywatna firma ubezpieczeniowa bawiłaby się w takie rozdawnictwo pieniędzy? Wątpie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.