|
|
#91 | |
|
czasem troszkę winny
|
Dot.: mój chłopak jest brudasem
Cytat:
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tu jest pies pogrzebany. autorko, musisz popracowac nad soba i sie przemoc. dlaczego nie chcesz mu o tym powiedziec? jesli waszzwiazek ucierpi z powodu takiej uwagi, to chyba lepiej teraz sie o tym dowiedziec, niz za pare lat. poza tym ten zwiazek juz cierpi - nie masz na niego ochoty, nie ma miedzy wami czulosci. w najgorszym wypadku rzuci Cie za to, ze go zaganialas do wody i mydla - dla mnie to smieszne conajwyzej odwagi. usiadz spokojnie, wycisz sie, wyobraz sobie te rozmowe - przygotuj sie mentalnie. a potem pogadaj.
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Widzicie przemogłam się dzisiaj i kiedy przyszedł w przepoconych skarpetkach to powiedziałam mu w końcu, że ma iść do łazienki i umyć stopy, a skarpetki wyrzucić na dwór. I co? Olał mnie i powiedział, że mu się nie chce! normalnie zamurowało mnie. Czyli widzicie już wie, że ja to czuję i nawet się nie zawstydził!
PS. w mieszkaniu o dziwo ma on bardzo czysto. Edytowane przez kobieeta Czas edycji: 2015-09-03 o 19:24 |
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coz, albo nauczysz sie egzekwowac od niego to na czym ci zalezy, a on nauczy sie szanowac twoje samopoczucie albo coz... tego kwiata wciaz pol swiata
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
które łatwo nasuwa się na myśl po przeczytaniu Twojego posta, zacytowanego wyżej. Autorko, tupnijże wreszcie nogą, nie pozwól mu na takie traktowanie! |
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wy wymieniliscie komunikaty i tyle.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli kompletny brak szacunku do ciebie. Innymi słowy - nie kocha, świadomie rozwala związek. Może smród ma być odstraszaczem "spadaj wreszcie!"?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
a może to jego taktyka
![]() pamiętacie film "jak stracić chłopaka w 10 dni - czy coś w tym stylu. Może on po prostu chce abyś go rzuciła - bo ja sobie nie wyobrażam sytuacji, że przychodzi sobie zakłada nogę na nogę i siedzi sobie w najlepsze gdy odór aż w oczy szczypie - postaw sztywny warunek a zobaczysz co wybierze |
|
|
|
|
#101 |
|
Przepompownia Ścieków
|
Autorko, czy w innych sprawach Twój TŻ też Cię czasem olewa? Wiem, pisałaś, że się dogadujecie i w ogóle, ale może też nie widzisz wszystkiego? Jakoś trudno mi uwierzyć, że on tak olewczo się zachowuje tylko w tej jednej sytuacji...
W sumie favianna dobry trop złapała chyba. Może Ty po prostu jesteś na co dzień bardzo ugodowa w stosunku do TŻ, nie czepiasz się, bo chcesz być "fajną dziewczyną", która się nigdy nie denerwuje, bo "fajne dziewczyny się nie wkurzają". Jak to jest, Autorko? I nie chcę nikogo urazić, ale śmieszy mnie tytuł wątku - jak jakieś wyznanie w talk show
Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-09-03 o 19:51 |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę chcesz spędzać czas na wąchaniu czyiś skarpet? Nie wierzę, że potrafisz z nim normalnie rozmawiać jak odór unosi się po pokoju.
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie nie potrafię wtedy normalnie z nim rozmawiać, bo czuję złość na niego, tak jak było dziś i on to widział i wiedział doskonale o co mi chodzi, a stóp i tak nie umył. Czy jestem bardzo ugodowa w stosunku do niego? Chyba nie, tak jak wspominałam często gadaliśmy na dużo poważniejsze tematy, on umiał mi niektóre rzeczy powiedzieć wprost i ja jemu też. Na co dzień on mnie nie olewa, nie zauważyłam tego, oprócz właśnie kwestii higieny. Albo nic się nie odzywa, udaje, że nie słyszy albo "nie chce mi się".
|
|
|
|
|
#104 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
xDDD ten wątek to skupisko stereotypów. Z jednej strony niemyjący się faceci ze wsi z rodzin wielodzietnych a z drugiej "facety nie rozumiejo, trzeba powtarzać i obchodzić się jak z jajkiem, MĘŻCZYŹNI JUŻ TACY SĄ". Weź się go spytaj dlaczego kiedyś się mył i dbał o siebie a teraz nie i nie odpuszczaj dopóki nie usłyszysz jakiejś konkretnej odpowiedzi. Potem zakomunikuj mu, że jeżeli nie wróci do dawnych nawyków to z nim zerwiesz. I pamiętaj, że w okolicy pewnie jesteś znana jako "dziewczyna tego brudasa". Takie życie, brud przysłania urodę, talent, inteligencję i najlepszy charakter na świecie.
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
no proszę Cię - może faktycznie jest Ci ciężko postawić konkretne ultimatum - ale wyobraź sobie, że masz ten smrodek znosić do końca życia. A może spróbuj z innej strony - idź z nim się wykąpać
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale tak przy okazji: jak sobie wyobrażasz w wieku np. 60-70 lat pilnować faceta, aby się umył? Będziesz go biła, policję wzywała, dzieci na niego szczuła? Bo z czasem takie cechy się niestety tylko wyostrzają. Nieraz widziałam babeczki normalnie wyglądające, czyste, z facetami, którzy przy nich wyglądali jak menele, śmierdzący i obrzydzający. Chcesz być taką panią w przyszłość, o której inni będą myśleć "co ona robi z tym śmierdzielem??". Zastanów się, serio. Odpowiedz mi skąd w Tobie aż taka desperacja, aby być w związku z kimś, kto Cię brzydzi i to nie od wczoraj, a od dawna? |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
![]() Po tylu latach, od pół roku facet się przestał myć. Musi być jakiś powód. Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-09-03 o 20:05 |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Powiem mu. Jutro się nie widzę z nim wyjątkowo, ale jeśli w sobotę znów przyjdzie brudny to niech się dzieje co chce, ale mu powiem. Już i tak dzięki temu wątkowi powiedziałam mu więcej niż przez te pół roku. Zobaczymy, co będzie.
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to byl przyklad po to zeby latwo bylo sobie cos wyobrazic istnieje milion wersji roznych sytuacji, tylko ze to co napisalam oddawalo to o co mi chodzilo ![]() daleka jestem od pisania ze cos ma jakies byc bo to normalne czy bo taki jest swiat ale choc jakis ogolnik musialam zarysowac bo watek zmierzal w standardowe: rzuc go! ;P
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2015-09-03 o 20:07 |
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyno, jesteś tak tolerancyjna, że aż coś się człowiekowi robi. Ja bym siedzieć i rozmawiać normalnie z kimś kto śmierdzi nie mogła. Zresztą nie robiłabym tego. Wygoniłabym chłopaka do domu i spotkała się z nim dopiero jak będzie czysty a co dopiero mówić o seksie.
Trochę stanowczości bo będzie Cię tak cały czas olewał. Mówisz mu, umyj stopy, on że nie a Ty dalej nic nie robisz tylko potulnie siadasz i z nim rozmawiasz. Trzeba stanowczo " Ok nie myjesz nóg, to idź do domu". A tak on wie, ze nic nie musi bo Ty się nie postawisz i nic z tym nie zrobisz. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Ja bym zadzwoniła i powiedziała, że jak chce do mnie przyjść to ma się umyć bo nie będę jego skarpet wąchała.
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się brzydziła wprowadzić śmierdziela pod swój dach.
Po prostu miałabym odruch wymiotny. A dotknąć to już w ogóle odpada. Skoro jesteś z nim w stanie wysiedzieć w jednym pokoju, to chyba oznacza, że to ci za bardzo nie przeszkadza? Ot, upierdliwa drobnostka.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
To samo. Pan zostałby wystawiony za drzwi. Nie wiem co musiałoby ze mną być nie teges, żeby siedzieć ze śmierdzielem i to kilka lat. Pogrubione: no właśnie.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Ależ z Ciebie mameja autorko.
Co ten facet ma w sobie takiego, że jesteś gotowa wdychać opary śmierdzących gir, byleby tylko przypadkiem księciunia nie urazić i w efekcie nie stracić? No co? To miłość, powiadasz? Miłość w pakiecie z superowymi doznaniami zmysłowymi. Bo chłopczykowi się nie chce. No idealnie. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-09-03 o 20:20 |
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
a smarków z nosa nie wydłubuje?
nie czyści sobie paznokci nożem?
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Nie chcę go rzucać, chcę najpierw wyjaśnić sytuację, dać mu szansę na zmianę. On ogólnie jest sympatycznym chłopakiem, dobrym, pomocnym. Oczywiście zaraz będzie, że wychwalam "misia", ale trudno. Zerwanie to ostateczność, jeśli mimo, że to wyjaśnię, nic się w tej kwestii nie zmieni. Dlatego, że go kocham i chcę wyjaśnić problem, dać mu szansę na zmianę tylko nie wiedziałam jak to zrobić i poprosiłam o porady, to od razu znaczy jestem zdesperowana? Pojawia się problem i bez prób rozwiązania mam go rzucić?
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-09-03 o 20:20 |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chcesz wyjaśnić problem? Więc zrób to albo dalej upajaj się pięknymi zapaszkami. Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-09-03 o 20:37 |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
To może zacznij problem rozwiązywać od razu bo długo się do tego zbierasz.
Swoja drogą, nie boisz się, że nawet jak teraz chłopak się ogarnie, to że w przyszłości problem nie wróci?
|
|
#120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przy okazji masz szanse nauczyc sie rozwiazywania trudnych sytuacji i bycia asertywna, wiec mimo ze sytuacja slaba to jednak malenki plus w tym moze sie ujawnic ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
najlepiej jak mowi przyslowie mrowek patrzec do horyzontu a nie poza niego (zartuje, to powiedzenie psychologow ;P ) |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.