![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tupperware
Elu - ultraplus jest rewelacyjny, wart swojej ceny. Od ponad roku mama przygotowuje w nim mieso, okolo 2-3 razy w tygodniu, nie ma praktycznie sladow zuzycia. Potrzeba naprawde minimalnej ilosci tluszczu (do calego kurczaka okolo lyzki), nie solimy potraw a przygotowane w tym ustrojstwie nawet tym solacym smakuja i nie doprawiaja.Mieso jest soczyste, a jednoczesnie przyrumienione, do tego nie trzeba co chwila zagladac do niego i pilnowac. Po prostu wstawiamy do piekarnika i juz, trzeba tylko pamietac, ze naczynie ma maksymalny czas przebywania w wysokiej temparaturze (chyba 2 godziny).
Naprawde polecam. To ostatnio szlagier wsrod prezentow imieninowych u znajomych rodzicow - kazdy, kto sprobowal maminych potraw przygotowanych w ultraplusie, sugeruje, ze chcetnie cos takiego przygarnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
no to następny tupperwarowy zakup będzie ultraplus
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
a dzis kupiłam sobie na allegro w ramach prezentu urodz.-imieninowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Co przygotować w pojemnikach Tupperware
robótkaa masz może przepisy na jakieś drinki, napoje przygotowywane w shakerze Tupperware?? Moja mama włąśnie zamowila kilka naczyn z tej firmy i poszukuje przepisów...Postaram sie niedlugo sama jakies wkleic
![]()
![]() |
#95 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
ja dzis zapytam mamy i napewno cos napisze ale wyobrazia dziala wiec ja ostatnio wymyslilam sobie goraca czekolade... wlalam tam goracego mleka opakowanie z saszetki goracej czekolady odrobina wody dosypalam ciutke cukru cynaamonowego i trzepalam tym w szejkerze az do momentu kiedy uzyskalam pianke... pozniej przelalam do kubla posypalam kakaem i bylo duzo lepsze niz w jakiej kolwiek kawiarni pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Ja już kiedyś pisałam,że też byłam konsultantką, a teraz w moim domu są spotkania, dlatego jestem na bierząco. Osobiście już nie sprzedaję, jednak mogę też wszystko mieć taniej.Przepisów mam ogrom, ale nie na kompie, bo mi padł,a na nowo nie chciało mi się wklepywać, tym bardziej,że mam wydrukowane wszystko i posegregowane na poszczególne pojemniki.Ciągle jeszcze dostaję ksera nowych.Kma wpiszę tu po południu jakiś, możesz na mnie liczyć.Zobacz jednak ile jest przepisów do mix maxa- to też shaker, tylko większy.Link do nich podała tuż przed twoim postem Ela -moderator.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki robótka,nawet nie zauważyłam,ze tam jest jakiś link z przepisami......zajrzałam i jest wiele ciekawych...teraz tylko czekam na dostawe i zaczynam gotować.Nie moge sie doczekac
![]()
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Kma mam problem z kompem i narazie musze szybko napisać, bo już pyłga i za chwilę pewnie będzie koniec Wpiszę ,ale musi być naprawiony.Za
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
oki,dzięki
![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Cały czas mam problem z kompem, już kilka razy pisałam, ale mi zjadł post- łakomy komp.Dziś jakoś wszędzie udało się napisać to może też dam radę.
Sos rdzawy(do ryb) Majonez: 2 zółtka, 1 szklanka oleju,sok z 1 cytryny.Z tego utrzepać majonez.Dodać troszkę chili lub carri, rozgnieciony ząbek czosnku- na koniec 1 jogurt i odstawić na godzinę, by przeszły smaki./w/g Makłowicza/ Sos śliwkowy(do wędlin,kurczaka) Składniki:4 łyżki powideł,1 łyżka utartego chrzanu,1 łyżka oleju słonecznikowego, 2 łyżki gęstej śmietany,2 łyżki czerwonego wina,sok z cytryny i sól do smaku. Wszystko razem utrzepać w Mix- maxie. Smacznego! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
robótka ja (a dokadnie moja mama
![]() ![]()
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj wreszcie przyszły naczynia: szczęsliwa trójeczka, mix-max shaker, miska do ciasta, pojemnik do przechowywania sera i jeszcze jedna miska do przechowywania...dziś zrobiłam pyszne cappucino,na kolacje planuję jakieś bułeczki upiec
![]()
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Kma, cieszę się, że masz już pojemniki.Mnie dystrybutorka ciągle namawia ,żeby znów zacząć robić pokazy, ąle w tym wieku już się nie ma zbytniej ochoty - mam kłopot z nogami i nie wiem, czy jeszcze chcę.Zyczę przyjemnego kucharzenia w nowych pojemnikach.
Podpowiem - dobrze zaproponować ,by ktoś kupił w prezencie gwiazdkowym wam inne. Edytowane przez robótka Czas edycji: 2006-11-20 o 00:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
poprosze o przepis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
moja mama "dostala" sheker mix maxi chcialabym prosic o przepisy, poniewaz moja mamuska nie wiem jak moze to wykorzystac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
Witam. Niedawno stałam się posiadaczką cudu kuchennego. Mogłabym prosić o jakies przepisy? Dziekuję serdecznie
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
BAN stały
|
![]()
Reklama na Wizazu jest płatna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
pojemnik tupperware
witam!
posiadam pojemnik tupperware, niestety nie wiem do czego służy. nie mam też kontaktu z konsultantką tej firmy. pomóżcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
kupiłam pare dni temu "Kuchmistrz" firmy tupperware. czy ktoś wie jak dokładnie go uzywać bo probuję i wszystko twarde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Max Mix
Witajcie!
DZiś staalm sie posiadaczką szejkera Max Mix (wymienilam kody kreskowe Winiar na nagrode). Niestety nie posiadam przepisów które mogłabym wykorzystać do stosowania. Bardzo proszę o kilka podpowiedzi ![]() mój mail karolina.100@wp.pl
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
W mix maxie możesz mieszać np ciasto na naleśniki, mąkę ze śmietaną do zagęszczania zup itp.-żadnych grudek.
Można też r4obić w nim likiery- np, spirytus, cukier, śmietanka kremówka( trochę schłodzona, nie za mocno), esencja kawowa-PYCHA! Ja mam dwa mix maxy, jeden waśnie do takich rzeczy, w drugim trzymam mleko-wytrzymuje dużo dłużej niż w tradycyjnych opakowaniach. Ostrzegam jeszcze jedna taka reklama to zbanuję !! Reklama na Wizażu jest płatna -zapoznaj sie z Regulaminem. Nutka Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2007-11-16 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
GDZIE TU JEST JAKAS REKLAMA???? uwielbiam produkty tej firmy ale sa dla mnie troche drogie i niestety nie moge miec tego co najbardziej bym chciala. ale moze kiedys sie dorobie. licze na przepisy od was. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Nutka nie gryzie!
|
asiulko reklame wycielam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
Po prostu napisałąm, czym się zajmuję- nie wiedziałam, że to płatne
![]() Co do mix maxa, to można w nim mieszać płyny zimne i gorące- w tym jest lepszy od shakera. Ja, jak już pisałam, trzymam w nim mleko, jak je dodaję do kawy, to wystarczy kilka razy wstrząsnąć i mam pycha kawę z pianką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
KAWA PO GRECKU
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej - 2 łyżeczki cukru - 100 ml schłodzonej wody mineralnej nie gazowanej - łyżeczka mleka - kostki lodu Do Mix Maxa wlać 50 ml wody, wsypać kawę i cukier i roztrzepać do rozpuszczenia cukru. Ubitą pianę przelać do podłużnej szklanki. Przepłukać Mix Maxa 50 ml wody i przelać ją do szklanki. dodać 2-3 kostki lodu, łyżeczkę mleka i pić przez słomkę. MALIBU I - 250 ml śmietanki 30% z kartonika - 2 łyżki Coco-Fix - 100 g koniaku lub wódki Wszystkie składniki wymieszać w Mix Maxie krótko ale energicznie. Shaker z zawartością schłodzić w lodówce przez kilka minut. Uwaga: Zamiast Coco-Fix można dodać Nutellę. Otrzymamy wówczas likier czekoladowy. MALIBU II - 75 ml mleka skondensowanego - 75 ml likieru Malibu - 50 ml białej wódki Mleko i wódkę wlać do Mix Maxa i schłodzić w zamrażarce. Po wyjęciu dodać Malibu, zamknąć shaker i ubijać, aż potroi objętość. Przed podaniem dobrze schłodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Jeśli chcecie jeszcze jakieś przepisy na cokolwiek z tupperware to w miarę możliwości prześlę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
w ogole dlaczego rzeczy z tupperware mozna kupic tylko na prezentacji?? szczerze mowiac nie mam czasu na prezentacje ani mozliwosci sproszenia osob i zorganizowania prezentacji a jestem zachwycona produktami tej firmy. szkoda ze tak jest.
poprosze o jakies fajne przepisy do mix-maxa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Zorganizowanie prezentacji nie jest konieczne. Jest wielu konsultantów, którzy sprzedadzą ci produkty tupperware poza prezentacją. Prezentacje organizuje się z kilku powodów:
1. co tu ukrywać, na prezentacji będzie większa sprzedaż, a tym samym konsultant więcej zarobi, 2. osoba, która zorganizuje prezentację, otrzymuje prezenty(nieraz bardzo drogie, warte nawet kilkaset złotych)-to zależy od wysokości sprzedaży 3. użytkowanie wielu produktów wymaga wyjaśnienia. O ile np. korzystanie z mix-maxa nie jest skomplikowane, to już nie każdy będzie wiedział, jak używać otwieracza do puszek, czy Cudu Kuchennego. Unika się w ten sposób wielu kłopotów, bo nie ma potem niezadowolonych klientów, którzy po prostu nie wiedzieli, do czego mogą używać pojemników i np. myśleli, że Cud Kuchenny to taki cedzak za kilkadziesiąt złotych ![]() Co do przepisów, to w Cudzie Kuchennym można ugotować pyszny rosół rybny-bierzemy np. pstrąga, kroimy go na kawałki, do tego dajemy pokrojone warzywa, przyprawy, jakie kto lubi, kostki rosołowe, vegetę itp. To wszystko zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na jakieś 30-40min. Ważne!: w tym czasie nie wolno odkrywać pojemnika. Po tym czasie mamy gotowy pyszny rosół rybny bez roznoszącego się po całym domu zapachu ryb! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.