![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tupperware
Witam kochane wizazanki,mam pytanie a zarazem prosbe,od dluzszego czasu kupuje rozne rzeczy typu :miseczki,salaterki,miski "specjalne"do ciasta drozdzowego znanej firmy TUPPERWARE.Chcialam zapytac czy ktoras z was rowniez choruje na rzeczy tej firmy czy sa to tylko przeplacone buble.Niedawno spotkalam znajoma,ktora stwierdzila,ze kupila w hipermarkecie tansza a niczym sie nie rozniaca mise do ciasta i wychodzi jej idealne.Prosze poradzcie!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tupperware
mam kilka rzeczy tupperware i jestem bardzo zadowolona. fakt - kosztuja wiecej niz w markecie ale ich jakosc oraz trwalosc jest duzo wyzsza.
od niedawna mam ta slynna mise do ciasta, ale szczerze powiem, ze jeszcze jej nie wyprobowalam - bede piec w ten weekend. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a o co chodzi z ta misa do ciasta? taka wyjątkowa ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zobaczymy jak to pojdzie, dzis lub jutro bede robic buleczki drozdzowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ciesze sie ze jest osoba ktora rozwniez jest zadowolona z tej firmy a miske do ciasta polecam z calego serca w zyciu nie robilam ciasta drozdzowego z racji wyrabiania rekami a tu nic :szybko,prosto,zawsze wyrosnie i jest pyszne.Paczki z przepisu podanego do misy sa rewelacyjne-mnie i mojej rodzinie bardzo smakuja.Napisz jak wyszlo ciasto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja poproszę o sprawozdanie, bo brzmi to niezwykle zachecająco ![]() BTW ile to cudo kosztuje ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
przeciez ciasto zawsze samo rosnie
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przymnajmiej taka jest teoria, zobaczymy jak praktyka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
zrobilam ciasto na pizze - kolo 2 w nocy mi sie zebralo na pieczenie
![]() sprawa wyglada tak: maka plus sol do miski, drozdze do kubeczka z ciepla woda i cukrem - zmieszane, dodane do maki, pomieszane lekko lyzka. miska zamknieta pokrywka, nie kladlam jej w cieple miejsce ani nic - po prostu stala sobie na blacie. ciasto uroslo ladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja mam rozne miseczki, miske do ciasta-ale zwyklego, zwijana podkladke do wyrabiania ciasta, kubeczki plastikowe, foremki do ciastek etc - mama je kupila jak bylam w podstawowce, teraz jestem na studiach-ze wszystkiego korzystamy, nic sie nie rozlecialo, wszystko jest w dobrym stanie
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Ja mam spora kolekcje tych naczynek i jestem z nich bardzo zadowoloa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Mam cala mase produktow Tupperware, juz sie nawet maz smieje, ze za niedlugo to bedziemy spac w plastiku
![]() ![]() Wymienialam juz kilka rzeczy, dolna czesc mlynka do pieprzu (pekla), jedna miske poniewaz plastik zaczal sie obierac ( rozwarstwiac? tak sie to chyba nazywa) i pokrywke z pojemnika do kawy (guma nie trzymala juz dobrze). Z wymiana nie bylo zadnych problemow i mimo tych kilku wpadek, nadal pozostalam fanka Tupperwary ![]()
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Moja mama ma bzika na punkcie tych naczyn.Mamy maselniczki, pojemniki, miarki, kubeczki i ta slynna miske. Naprawde sa swietne.Nie przechodza zapachem zywnosci, sa elastyczne i trwale. tylko szkoda ze takie drogie(to jedyna rzecz ktora powstrzymuje moja mame przed rozszerzaniem kolekcji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja tez posiadam te miski, pojemniczki a nawet tluczek do ziemniakow
![]() Jakosc o niebo lepsza od 'supermarketowych' odpowiednikow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
hymmm no same peany
![]() Zadowolona jestem z miseczek orbital-super pomysł mieli z tym unoszącym sie wieczkiem ![]() Ok są solniczka i pieprzniczka- faktycznie sol nie zatyka otworków dzieki tym dziobkom , ktore je przebijają. Zwykłe miseczki (te 2 na ostatnim zdjeciu) niczym mnie nie ujely, wedlina wcale dłuzej sie nie przechowuje, mimo upuszczania powietrza. Mam kubek na smietane - nooo moze przechowuje sie dłuzej... moze... Mam mix-max shaker - i to uważam za porażkę, szczeg. w robieniu naleśników, grudki mąki zostają, a zeby je rozbic musiałabym trząchać tym pól dnia! Do sosów moze być- ale zeby wymieszac smietane z czyms tam, to wcale nie potrzebuje mix-maxa za 50zł- lezy nie uzywany. Mam pudełeczko na kanapki - nie uzywane. Kupiłam sobie formy silkonowe do ciast ale nie T. i jestem znich zadowolona. Zapłaciłam po 20zł za szt. (T. chyba 80zł) i nie wiem czym moze je T. przewyzszać??? Mysle ze nie które ich rzeczy można kupić, za nie które lepiej nie przepłacać. No chyba ze sie cierpi na chroniczny nadmiar kasy ![]() Wklejcie zdjęcia lub chociaz nazwy tych produktów T., które uważacie za strzał w 10. Moze skusze sie na cos jeszcze. Na razie chce sobie dokupic duża miske Orbital i moze Harmoniusza. Do reszty przekonania nie mam ![]() Podobna kolorystykę ma firma Gio Style i ładne wzornictwo, mozna łączyc ich akcesoria z Tupperwarem. http://www.tupperware.pl/today/1544.html http://www.10x10.co.kr/street/brands...d=&pagesize=60 - ja mam ich suszarke na naczynia. Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 Czas edycji: 2005-11-21 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aha no to zle zozumialam ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zakupiłam na allegro osławioną misę 7l do ciasta drożdżowego i teraz nie mogę się doczekać aż przyjdzie. Kupiłam też formę do galaretek Liliana. No zobaczymy czy to warte swej ceny! A, i jeszcze mam ochotę na stolnicę z wałkiem, co o nich myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ja mam zarówno stolnicę jak i wałek i jestem bardzo zadowolona ,jeśli masz mało miejsca to przydatna rzecz :stolnice zwijasz w rulon i chowasz , rozkładasz ja na lekko wilgotny stól w celu lepszego przyklejenia się ,nie odchodzi ,nie odrywa sie ,jest nieruchoma dla mnie jest super-napisz jakie pierwsze wrazenia z miski i liliany(tez je mam a miska u mnie to juz hit)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
A dla mnie ta miska do ciasta drożdżowego to...niewiele warta jest.
Byłam u znajomych, gdzie gospodyni ma bzika na punkcie tych produktów i tak na próbę zrobiłam ciasto. Po pierwsze w ich przepisach jest stosunkowo bardzo dużo drożdży pewnie dlatego bez problemów rośnie. Samo potrzepywanie nie wyrobiło ciasta, "dorobiłam" ręcznie i gospodarz powiedział, że zdecydowanie jest różnica, że mu się wreszcie drożdżami nie odbija. A po ostatnie to próbowałam takiego patentu w domu wsypałam wszystko do wielkiego gara, potrząsłam nim trochę i efekt był taki jak w tej misce... bez komentarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Moja mama ma tą miskę do ciasta i robi w niej pyyyszne ciasto na rogaliki drożdżowe
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
mama mojego TŻ pracowała w tej firmie i ma chyba wszystko co tuperrware wyprodukowało, kuchnia od stóp do głów w rzeczach tuperwarre.
My z moim TŻ z tej racji mamy tez mnóstwo pudełeczek, miseczek, garnków, nozy i osławioną mise do ciasta a także karuzele do odsączania sałaty (polecam) obieraczke do warzyw (z nią obieranie ziemniaków zajmuje połowe czasu), wkadaczka do jajek (na goracą wode), dwustronne tarełka (b. wygodne, mozna wpąć w miske tak poziomo i taki śmieszny platikowy nóż do masła, bardzo fajny ![]() Naprawde uważam ze ta firma ma świetne rozwiązania, chyba projektantami sa gospodynie domowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Mój TŻ raz robił racuchy w tej misce ale dla przyspieszenie wsadził mise do wanny z gorącą woda i nic nie wyszło (chyba woda była za gorąca). Ja sie jeszcze nie podejmowałam niczego w niej bo nie mamy piekarnika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Kto ma przepis na Tupperwerowski kompot? Pamietam ze sypało sie rodzynki , jakblka, zalewało wodą.... ale ile i co jeszcze???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
też trochę kupilam tych misek (co mnie podkusilo ?
![]() 1.miska do drozdzowego-jednak nie ma to jak robione tradycyjną metodą-lezy nie używana ![]() 2.liliana do galaretek i serników na zimno-po co mi to ![]() 3.maselniczka-tego to ja w ogole prawie nie uzywam.ani tupperware ani zadnej innej. 4.miska do robienia m.in.barszczu czerwonego(zapomnialam nazwy)-pare razy ją wykorzystalam,ale z powodzeniem moglabym sie obejsc bez niej ![]() 5.shaker-to chyba jedyny zakup z którego jestem w miare zadowolona. 6.pojemniki do przechowywania wędliny-moze mialo dzialac,ale nie dziala. i jeszcze mam pare innych rzeczy o ktorych nie chce mi sie juz pisać. jako ze jestem w gorącej wodzie kąpana to kupilam to na 2 pokazach,bo tak pieknie zachwalali ![]() ![]() ![]() ![]() a one lezą bo moze sie jeszcze kiedys przydadzą ![]() ![]() ![]() a moze ja jestem nie przyzwyczajona do luksusu i musze sie narobić zeby mi bardziej smakowalo? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Tu jest kilka przepisów, niestety na kompot nie ma
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szybko sie do nich przekonałam, nic nie przechodzi zapachami, wszystko sie długo trzyma, są tez specjalne pojemniczki do zamrażania, do mikrofali. Ja jestem zachwycona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.