![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
dobra, sory za te smerfy, troche sie zle wyraziłam, nie chodziło mi o to, ze dziecko automatycznie zrobi salon w smerfy. ja jako dziecko bym zrobiła.
mnie rodzice nie pytali. moze dlatego własnie, ze wybrałabym te smerfy, a moze dlatego ze do wieku jakichś 15 lat mało mnie obchodziło co sie dzieje w domu poza moim pokojem. nie uwazam tego za pato. jak rodzice pytają - tez nie uwazam. Ale podawanie tego w dyskusji "dlaczego nie powinno byc dnia bez dzieci w ikea" troche mi zgrzyta, bo wtedy mozna tam isc w jakikolwiek inny dzien. Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-09-27 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Inez
|
Proszę was, przecież nikt nie mówi, że przedszkolak ma wybierać meble do salonu czy smerfowe płytki
![]() ![]() Jak ma być dzień bez dzieci to ja zamawiam też dzień bez starych zrzędzących ludzi, dzień bez kobiet, bez mężczyzn i dzień bez bezdzietnych. Nie ma szans żeby ikea coś takiego zrobiła, bo rodziny z dziećmi to szpora grupa ich klientów, wcale nie jakoś przewrażliwiona, też bym się wkurzyła jakby mnie do sklepu nie wpuścili bo dzisiaj dzień bez Kasiek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Konto usunięte
|
Trzeba poczekac na tragiczny wypadek pt pieciolatek zmiazdzony rogowka w magazynie samoobslugowym. Dopiero wtedy ludzie zaczna myslec...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
kiedyś pracowałam z facetem który w sklepach spędzał czas, rano w sobotę jechał z rodziną i chodził po centrum handlowym, jadł obiad, pił kawę, i nadal chodził .... i tak co tydzień
![]() Jestem na TAK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kafelki też nie były moim pomysłem, a ironiczną odpowiedzią na mojego posta, więc nie przesadzajmy, że jestem za tym, żeby pytać dziecko przy wyborze syfonu ![]()
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozumiem że rodzice chcą coś kupić, ale spędzanie wolnego dnia w sklepie?? Po co? Żeby meble i gres pooglądać?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Wiele zależy od rodzaju podejmowania wyboru. Z mezem njpierw patrzymy na wymiary, funkcjonalność, materiały, trwałość, łatwość czyszczenia i uzytkowania a sam kolor czy ogolnie pojety design jest mocno na końcu i na ten końcowy etap jedziemy do sklepu i wybieramy front szafek z 4 odcieni bieli czy obicie kanapy. Serio decyzja może być podjęta wraz z potomstwem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
No ale dlaczego nie? Jasne, że można się przejść do takiego sklepu z dzieckiem, to może być dla niego atrakcją. W wątku nadal chodzi o jeden dzień bez dziecka, czy jak zwykle żyje on już własnym życiem? XD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisałam, że dziecko ma uczestniczyć w życiu rodziny. Nie spodziewałam się tego, że jakaś zdrowa, normalna rodzina żyje spędzając weekendy na sklepach. Wg mnie jednak większość rodziców potrafi w sklepie ogarnąć swoje pociechy.
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
A owszem mnie dziwią osoby spedzajace wolny czas w centrach handlowych zamiast gdziekolwiek indziej. Sa wsrod nich zarowno rodziny z dziećmi jak i single czy pary oraz rodzinki z nastolernimi dziećmi.
Sama nie przepadam jednak jest to najszybsze rozwiazanie kiedy trzeba zakupy po prostu zrobić. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Może i często jest, na szczęście nie zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba muszę poważnie porozmawiać z moją matką, bo odebrała mi tyle możliwości spędzania czasu z rodziną. I zamiast brać mnie na zakupy pozwalała mi się bawić. A i dobrze, że ja dzieci w planach nie mam, bo bym go nie zabierała na fascynujące kupowanie krzeseł. W dodatku czy naprawdę nie na innej opcji niż brać dziecko do sklepu? Rozumiem, że meble czy kafelki chce się wybrać we dwójkę, ale np. spożywcze można nawet zamówić przez neta. A widzę potem te dzieci umęczone takie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W dodatku czy naprawdę nie na innej opcji niż brać dziecko do sklepu? Rozumiem, że meble czy kafelki chce się wybrać we dwójkę, ale np. spożywcze można nawet zamówić przez neta. A widzę potem te dzieci umęczone takie...[/QUOTE] wyobraz sobie ze czasami naprawde nie ma innej opcji...a nie wszedzie jest opcja zakupów prze tel czy neta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wizażowy Kot Igor
|
Niestety, obawiam się, że możesz mieć słuszność. Niestety, zawsze najpierw u nas następuje tragedia a potem się myśli, jak można było jej zapobiec.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bo: a) na tygodniu matka, która pracuje nie ma czasu iść do Ikei, bo o 16 wraca do domu, gotuje obiad, chce wyjść na spacer z dzieckiem, i poczytać mu bajkę wieczorem, bo idzie spać o 20. W sobotę np ma cały dzień wolny, więc KIEDY MUSI KUPIĆ NOWĄ SOFĘ (nie w ramach rozrywki) ma czas rano iść do Ikei, a później zabrać dziecko na spacer do lasu. b) do Ikei i innych tego sklepów chodzi się zazwyczaj raz na ruski rok i jest to normalna część życia rodzinnego, która zdarza się raz na X lat, więc nie rozumiem jak zabranie dziecka nawet raz w roku do takiego sklepu można porównywać do zabierania dzieciństwa ![]() c) jeśli chcę wydać parę tysięcy zł i sklep mówi mi, że nie mogę do niego przyjść z dzieckiem kiedy chcę to to przeżyję, ale jak mówi mi, że nie mogę przyjść z dzieckiem w dzień gdzie większość społeczeństwa (w tym ja) ma czas to idę na zakupy gdzie indziej, bo nie będę brała urlopu na tygodniu, albo najmowała niańki w sobotę, bo mi się to po prostu nie opłaca. d) Eliminacja pewnej grupy klientów w weekend to by była po prostu dyskryminacja poziom hard ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
jeśli do Ikea chodzi się raz na ruski rok, to nie wiem skąd tam te tłumy.
Dziwię się, że IKEA nadal ma problem ze zrobieniem sklepu internetowego, tym bardziej, ze normalnie ma opcję kompletowania i wysyłki zamówień wielkogabarytowych.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-09-27 o 20:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
b) Zakładasz idealną wizję. Jakby rodzice nie brali swoich pociech, żeby pobawiły się na ekspozycjach sklepu, to by tego wątku nie było. c) I będziesz miała święte prawo kupować gdzie indziej, nikt nie broni. d)Nie upieram się, że to musi być w weekend. Odpowiadam tylko na twoją, dziwną dla mnie, argumentację, że w weekend ma się więcej czasu dla dzieci, dlatego chce się iść do sklepu z nimi. Ja myślę odwrotnie - jest dzień wolny, dziecko nie jest w przedszkolu, to nie będę tracić czasu na spacery po sklepie. P.S. "na tygodniu" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Jako matka dwójki rzeknę:
jestem za dniem bez dziecka w sklepie, szczególnie jeżeli sklep z tej okazji zorganizuje mi opiekę za jakieś symboliczne 10 zł-wtedy mogę sprawnie i przemyślanie zrobić zakupy. Nie muszę się martwić o bezpieczeństwo swoich i cudzych dzieci. Nie muszę słuchać wrzasków. Nie muszę stać w miejscu, bo ktoś walczy na wyobrażone miecze. kiedyś na wizażu była afera czy pozwolić dziecku wybierać cokolwiek, moje w wieku 2. lat wybierały/wybierają sobie ubranko z dwóch proponowanych, wybierają desery, warzywa, obiadek-chcę uczyć je podejmowania decyzji ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- dziadzie kalwaryjski, w większości państw europejskich na dużych basenach jest dzień bez mężczyzn-to dopiero dyskryminacja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajny pomysł na dzień bezdzieciowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Niestety zakupy domowe w Ikei muszę robić z dziećmi czy z dzieckiem- ze względu na to, że są prawie cały czas ze mną. Spożywkę często zamawiam, z wyjątkiem zakupu w sklepach, które takiej opcji nie dają, czy gdy kupuję pieczywo, mleko itd. produkty które kupuję codziennie/prawie codziennie. Nie lubię zakupów z dziecmi, zwłaszcza, ze jedno zakupów zwyczajnie nie cierpi. Z drugiej strony widzę pozytywny aspekt robienia zakupów razem: dzieciaki coraz lepiej ogarniają kwestie zakupowe, sprawiają coraz mniej kłopotu i coraz więcej podczas zakupów współpracują i pomagaja niż przeszkadzają. Ostatnio jednak zauważam spadek mojej tolerancji, na niektóre zachowania dzieci w sklepie. Dla przykładu dziś HMie robiłam zakupy, dwa maluchy usiadły przy wieszakach i waliły w metalową ściankę, bo fajny dawała odgłos ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#118 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzeczywiście chyba za bardzo się wczułam ![]() Cytat:
Obowiązki, które opisałam nie są jedynymi w domu, ojciec ma inne, ale już nie chciało mi się o nim pisać...
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Konto usunięte
|
nope, nadal uważam że masz OZM bez posiadania dziecka. jednak upieranie się że jeden dzień w miesiącu/tygodniu, w środku tygodnia, gdy na sklepie nie ma dzieci (ale organizuje im się dodatkową opiekę w bawialni albo po prostu nei wchodzi się z nimi jak do makro), to zamach na czyjąś wolność osobistą (podczas gdy w PL jest jednak sporo sklepów gdzie się dzieci nie wprowadza), to przedwczesne OZM. przeciętny człowiek albo by się ucieszył że dzieci mu nie będą na szyi wisieć, albo by to olał bo nie umrze jak zamiast w środę pojedzie w czw
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
ale wyprawę do ikei się planuje to nie jest biedronka która jest za rogiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.