![]() |
#91 | |
Nindżopesz
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Hmm, z takich do czytania to nic więcej nie czytuję, ponoć ten jest niezły: http://styledigger.com/2015/06/slow-...ak-zaczac.html
Musisz sobie poszperać po archiwum, na dole strony też są jakieś linki n/t stylu. Cytat:
![]() ![]() Macham znad prób wykonania smokey eye. Już jest postęp - nie wyglądam jak obita, tylko jak z deczka niewyspana ale w taki interesująco-nonszalancki sposób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do GW, nawet tych nowych, jestem zupełnie bezkrytyczna ![]() a oglądałaś te animowane? trzymam kciuki za zagojenie i plombę ![]() dobry baru ![]() łyknęłam to cudo i nic, czuję się najnormalniej na świecie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() Cytat:
![]() https://pbs.twimg.com/media/CQfbWV_VEAEnEmT.jpg ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Choć za mna w robo siedzi pasjonat, nawet sztuczny miecz świeltny na biurku ma ![]()
![]() |
#94 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dobry! Macham znad 2 kawy
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faktycznie, to był najgorszy Dior jakiego teściłam. Wypryszczył mnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Bo to, ze czasem ktoś pozłorzeczy na to, czy siamto u siebie to normalne, ale non stop i zaprzeczac wszytskiemu co piszą inni, nawet jesli to sa komplementy, to już przypadek dla psychiatry, jak dla mnie ![]() Jest tyle innych zyciowych problemów na codzien, ze aby sobie robić jeszcze jakieś wydumane, to juz nie mascochizm ale wręcz psychiczne seppuku ![]()
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Btw Przychodzi kobieta do apteki: - Czy może mi pani zaproponować coś skutecznego żebym przestała jeść? - Tak. Plasterek na usta. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak nie chcesz wrażenia cieni/niedospania to na dolnej powiece ograniczyć sie tylko do cienkiej kreski pod rzęsami, grubsze nałożenie cieni robi u mnie efekt podbitego oka ofiary przemocy domowej ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Poza tym kiedy wychodzę na górze poza ruchomą część powieki od razu mam efekt "płakałam całą noc". Wyszło na to, że niepotrzebnie wydałam kasę na śliwkowy cień - zapłakany efekt, i Satin Taupe - za ciepły odcień dla mnie, wygląda "tanio". Trza będzie rzucić na wymiankowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie tak źle we własnej skórze, że zmieniam - a wiadomo, samemu się bagna nie można wyciągnąć Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To jest ucieczka - mnie to nie złości, żal mi ich. A o tym łachu - to najczęstsza odpowiedź (lub w tym typie), kiedy skomplementuję czyjąś kreację ("pierwsze lepsze z szafy chwyciłam"itepe)
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko na góre i tyko na ruchomą część powieki - wyżej rozcieram tylko jakimś jaśniejszym cieniem brzegi Moze kolor nietrafiony? Do rudzielca to by mi bardziej jakies ciemne zielenie i szarości ![]() No i pod kolor oczu trzeba tez dobrze dobrac. Moje ciemne brazowe oczy najlepiej wyglądają w czerni, ciemnym fiolecie, granacie i szmaragdowej zieleni ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
2. szare mi odradzono jak kiedyś wrzuciłam fotkę, w srebrzystych wyglądam bzdetnie (dyskotekowo ![]() Ale po dzisiejszych próbach pogodziłam się z myślą, że przyzwoitego smokey nie zrobię - chyba to nawet nie kwestia koloru cieni i umiejętności tylko koloru skóry dookoła oczu. Musiałabym walić mnóstwo korektora (ale widać go potem) żeby to wyglądało świeżo a nie jak limo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Kurcze czy Ty nie wierzysz w siebie? Tzn szukanie i czerpanie inspiracji jest bardzo ok, ale nie doceniasz chyba siebie i własnych wyborów, które są doskonałe. Znakomitego gustu, wyczucia, wizji. No przecież to jest wszystko Twoje! Ja się zgadzam z Karkki, Ty masz styl! Ty go znasz! Total look to Twoje słowa, Twoja wizja na siebie. 3. Mi też ![]() ![]() Znad ostatnich wolnych chwil dzisiejszego dnia. Dzisiaj dzień z Mam. ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Smołki też nie umiem, lubię, próbuję, naszam, ale za każdym razem wychodzi nierówny szit. Tylko u mnie to brak manualnych zdolności plus nierówne powieki - jedna opada bardziej niż druga. Nawet wizażystki przyznały, że trudne oczy ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-10-30 o 11:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie musi od razu czarny, może inny kolor w letkim macie/satyna, świecidełka to ja tylko i wyłącznie na wieczorne imprezy, w dzień nigdy ![]() ja godzinami przeglądałam wszelkie porady w sieci, zanim nauczyłam się, jak się malowac i jakimi kolorami ![]() https://portal.abczdrowie.pl/wskazow...la-rudowlosych Plus oczywiście zdjęcia gwiazd, żeby podpatrywac ich makijaże http://uk.eonline.com/eol_images/Ent....tg.011312.jpg http://beautifuloutlook.com/wp-conte...eye-shadow.jpg http://planetbeauties.com/wp-content...-1277045gj.jpg http://media.onsugar.com/files/2010/...-Hendricks.jpg Cytat:
![]() Przed smokey obowiązkowo okład z lodu albo torebek po herbacie, bo inaczej podkreśla wszelkie cienie ![]() Ja się od korektora oduczyłam, bo właziły w zmarchy, teraz po takim okładzie na skóre pod oczami nakładam swój najjaśniejszy podkład (o którym wiem, że ładnie się rozciera i nie roluje i nie włazi w szczeliny) i najjasniejszy puder, a na reszte twarzy kolor dobrany do stopnia opalenizny Na szczeście smoki robie tylo od wielkiego dzwonu i jak mi się chce, czyli ostatnio na CP ze 3 lata temu ![]() ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 11:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każda z pojedyńczych racze nie stanowi problemu - problem, zresztą b. miły - to spójność. A o reszcie typu wiek nie wspomnę - po prostu zaczęlam szukać rozwiązań uniwersalnych i dobrze mi z tym. Bo się okazało, że nie ubrania mnie bawią (zauważyłam z niepokojem jakiś czas temu - że nie) tylko bawi mnie i nęci wizja mnie. Jedna. Najlepsza. Jak mój kolor włosów i fryzura uważam za znalezione. Bez wyczucia chyba nie malowałabym Panienek.
![]() |
#107 | ||
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#108 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś używałam szarego, srebrnego i czerni, wrzuciłam na forum fotki i był globalny pojazd, że te kolory mnie postarzają i wyglądają smutno, dziewczyny doradziły fiolety i brązy - a te gwiazdy rude zazwyczaj w szarym i czarnym ![]() ![]() 2. przeczytałam te rady - no kurde, zaledwie trzy rzeczy dobrze na mnie wyglądają ![]() 3. to jedyna nadzieja w magicznym pudrze, przetestuję makijaże jak dojdzie ![]() Tak czy siak skoro Ty coś w końcu wykombinowałaś to będę twardo trenować (z pudrem) ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi to już nawet na imprezę do klubu nie chce się malować smoków, tylko tusz do rzęs, eyeliner i heja na zabawę ![]() ![]() O dziwo po latach wprawy kreski linerem nawet mi równo wychodza, a maluję się tuz przed wyjściem, po zaprawie % z kolezanką ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 12:26 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Jak miałam ciemne włosy to w smoku wygladałam niedobrze,a podobały mi sie strasznie takie makijaże. Jednak po rozjasnieniu włosów okazało się, ze teraz smoky współgrają idealne, a jak ubiore niebieskie soczewki, to juz całkiem wypas
![]() ![]()
#111 | ||
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Absolutnei nie sugeruję
![]() ![]() Generalnie czesto je nosze, oczywiscie na co dzien słabsze wersje, przewaznie w brazach. Ale i mocneijszych sie nie boje dziennych.
#113 |
Zakorzenienie
|
Kochane, powiedzcie mi czy szminka Chanel AD 2011, nowa, bo prosto od producenta ponoć przechowywana w lodówce i której nic nie jest, ani pod względem konsystencji, ani zapachu, ani koloru, to jest dobra czy już otruje?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
#115 | |
Piers do przodu
|
Cytat:
![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Całkiem smaczne są
![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Piers do przodu
|
No to jak wglądają, pachną i nie rozwarstwiają się na koralach ust to nic, tylko używać
![]()
#118 |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Aaaaa, dostałam surprise od małza
![]() ![]() To w ramach - a raczej na pocieszenie chyba tej odysei zębowej ![]()
#119 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie pomogło za bardzo, bo dalej można na niej paznokcie połamać przy zakładaniu może na torebkę przerobię ![]() Cytat:
![]() a co się z korsem stało? ![]() macałam ostatnio w outlecie i nawet mogłabym mieć... Cytat:
![]() 2. ![]() ![]() Cytat:
![]() mogłam wykadrować dekolt ![]() nawet psy na mnie wczoraj krzywo patrzyły a po drodze musiałam wejść do dwóch miejsc... z wielkim kapturem na głowie efekt był jeszcze lepszy ![]() ostatnio bez mejkapu wyglądam jak facet ![]() ![]() Cytat:
ja go na powieki i brwi, a wczoraj nawet na nos ![]() mam jeszcze holograficzny cień (chyba loveley) taki brudny fiolet ze złotem jedno maźnięcie i jest cały makijaż oka Cytat:
z chęcią się biorą za malowanie, a po chwili jest: dziwne masz to oko.. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() 6S? ![]() dla mnie on za wielki ale pewnie jak kolejny raz rozwalę wyświetlacz, to mi chuop wciśnie.... ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- idę robić sajgon ![]()
![]() |
#120 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Mhm ![]() A co masz teraz, ze za wielki? Pytam z ciekawości, bo ja przesiadłam sie z Xperii Z3, która jest wieksza od niego, wiec mi zmalał ![]() Ale plusa nie chciałam, bo mam iPada, wiec what's for ![]() Odpukać, ale jeszcze nie rozwaliłam rozswietlacza w zadnym fonie, jaki miałam ![]() Teraz musze poszukać fajnej obudowy silikonowej. W sumie chciałam Moschinowego kłólika, ale nie widze, aby w pl mozna było nabyć gdzies oryginalny ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.