|
|
#91 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Hmm, z takich do czytania to nic więcej nie czytuję, ponoć ten jest niezły: http://styledigger.com/2015/06/slow-...ak-zaczac.html
Musisz sobie poszperać po archiwum, na dole strony też są jakieś linki n/t stylu. Cytat:
Macham znad prób wykonania smokey eye. Już jest postęp - nie wyglądam jak obita, tylko jak z deczka niewyspana ale w taki interesująco-nonszalancki sposób Kurde, na tutorialach to takie banalne...
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do GW, nawet tych nowych, jestem zupełnie bezkrytyczna ![]() a oglądałaś te animowane? trzymam kciuki za zagojenie i plombę ![]() dobry baru łyknęłam to cudo i nic, czuję się najnormalniej na świecie , ale może to się długo wkręca
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Cytat:
![]() https://pbs.twimg.com/media/CQfbWV_VEAEnEmT.jpg ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() Choć za mna w robo siedzi pasjonat, nawet sztuczny miecz świeltny na biurku ma
|
|
#94 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry! Macham znad 2 kawy
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Faktycznie, to był najgorszy Dior jakiego teściłam. Wypryszczył mnie Chanela najlepszy imo jest Lift na noc stary, bo nowy ujdzie, ale stary był lepszy. Diora tylko seria Hydro. Guerlaina AR na noc ten drożsiejszy, ale faktycznie skład taki-se i nie wiem jakim cudem działa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Rejcz już na ziemię mnię sprowadziła ![]() Cytat:
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||||||
|
|
|
#95 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Bo to, ze czasem ktoś pozłorzeczy na to, czy siamto u siebie to normalne, ale non stop i zaprzeczac wszytskiemu co piszą inni, nawet jesli to sa komplementy, to już przypadek dla psychiatry, jak dla mnie ![]() Jest tyle innych zyciowych problemów na codzien, ze aby sobie robić jeszcze jakieś wydumane, to juz nie mascochizm ale wręcz psychiczne seppuku
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Btw Przychodzi kobieta do apteki: - Czy może mi pani zaproponować coś skutecznego żebym przestała jeść? - Tak. Plasterek na usta.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sekret w dobrych cieniach, żeby się nie osypywały i nie odłaziły ![]() Jak nie chcesz wrażenia cieni/niedospania to na dolnej powiece ograniczyć sie tylko do cienkiej kreski pod rzęsami, grubsze nałożenie cieni robi u mnie efekt podbitego oka ofiary przemocy domowej
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 11:07 |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale spotkałam i takie, które tak piszą zupełnie tak jak niektóre odpowiadają na komplement, że ładnie wyglądają "A gdzie tam, tylko stary łach na siebie wrzuciłam."
|
|
|
|
#99 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale rozumiem że masz inna wizję Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#100 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Poza tym kiedy wychodzę na górze poza ruchomą część powieki od razu mam efekt "płakałam całą noc". Wyszło na to, że niepotrzebnie wydałam kasę na śliwkowy cień - zapłakany efekt, i Satin Taupe - za ciepły odcień dla mnie, wygląda "tanio". Trza będzie rzucić na wymiankowy. |
|
|
|
|
#101 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie tak źle we własnej skórze, że zmieniam - a wiadomo, samemu się bagna nie można wyciągnąć Cytat:
Cytat:
u mnie ostatni dzień - tutaj, i też pazury będą czerwoneCytat:
Cytat:
Cytat:
To jest ucieczka - mnie to nie złości, żal mi ich. A o tym łachu - to najczęstsza odpowiedź (lub w tym typie), kiedy skomplementuję czyjąś kreację ("pierwsze lepsze z szafy chwyciłam"itepe)
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko na góre i tyko na ruchomą część powieki - wyżej rozcieram tylko jakimś jaśniejszym cieniem brzegi Moze kolor nietrafiony? Do rudzielca to by mi bardziej jakies ciemne zielenie i szarości ![]() No i pod kolor oczu trzeba tez dobrze dobrac. Moje ciemne brazowe oczy najlepiej wyglądają w czerni, ciemnym fiolecie, granacie i szmaragdowej zieleni normalnie jak się tak wymaluję, to sama się w nie w lustrze gapię
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 12:03 |
|
|
|
|
#103 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. szare mi odradzono jak kiedyś wrzuciłam fotkę, w srebrzystych wyglądam bzdetnie (dyskotekowo ), fiolety zgaszone są ok i chłodne brązy, chłodny taupe. Zielonego na oczach jakoś nie lubię chociaż pewnie by przeszedł, granat wygląda przytłaczająco i tandetnie, śliwki, burgundy dają zapłakany efekt.Ale po dzisiejszych próbach pogodziłam się z myślą, że przyzwoitego smokey nie zrobię - chyba to nawet nie kwestia koloru cieni i umiejętności tylko koloru skóry dookoła oczu. Musiałabym walić mnóstwo korektora (ale widać go potem) żeby to wyglądało świeżo a nie jak limo Może magiczny puder sobie poradzi.
|
|
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Kurcze czy Ty nie wierzysz w siebie? Tzn szukanie i czerpanie inspiracji jest bardzo ok, ale nie doceniasz chyba siebie i własnych wyborów, które są doskonałe. Znakomitego gustu, wyczucia, wizji. No przecież to jest wszystko Twoje! Ja się zgadzam z Karkki, Ty masz styl! Ty go znasz! Total look to Twoje słowa, Twoja wizja na siebie. 3. Mi też Tak samo samo to postrzegam. Nie jako wyrachowanie. Znad ostatnich wolnych chwil dzisiejszego dnia. Dzisiaj dzień z Mam. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Smołki też nie umiem, lubię, próbuję, naszam, ale za każdym razem wychodzi nierówny szit. Tylko u mnie to brak manualnych zdolności plus nierówne powieki - jedna opada bardziej niż druga. Nawet wizażystki przyznały, że trudne oczy Dały radę, ale należę do tych trudniejszych przypadków. Czemu mnie to nie dziwi.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-10-30 o 12:17 |
||
|
|
|
#105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie musi od razu czarny, może inny kolor w letkim macie/satyna, świecidełka to ja tylko i wyłącznie na wieczorne imprezy, w dzień nigdy ![]() ja godzinami przeglądałam wszelkie porady w sieci, zanim nauczyłam się, jak się malowac i jakimi kolorami https://portal.abczdrowie.pl/wskazow...la-rudowlosych Plus oczywiście zdjęcia gwiazd, żeby podpatrywac ich makijaże http://uk.eonline.com/eol_images/Ent....tg.011312.jpg http://beautifuloutlook.com/wp-conte...eye-shadow.jpg http://planetbeauties.com/wp-content...-1277045gj.jpg http://media.onsugar.com/files/2010/...-Hendricks.jpg Cytat:
![]() Przed smokey obowiązkowo okład z lodu albo torebek po herbacie, bo inaczej podkreśla wszelkie cienie ![]() Ja się od korektora oduczyłam, bo właziły w zmarchy, teraz po takim okładzie na skóre pod oczami nakładam swój najjaśniejszy podkład (o którym wiem, że ładnie się rozciera i nie roluje i nie włazi w szczeliny) i najjasniejszy puder, a na reszte twarzy kolor dobrany do stopnia opalenizny Na szczeście smoki robie tylo od wielkiego dzwonu i jak mi się chce, czyli ostatnio na CP ze 3 lata temu
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 12:35 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każda z pojedyńczych racze nie stanowi problemu - problem, zresztą b. miły - to spójność. A o reszcie typu wiek nie wspomnę - po prostu zaczęlam szukać rozwiązań uniwersalnych i dobrze mi z tym. Bo się okazało, że nie ubrania mnie bawią (zauważyłam z niepokojem jakiś czas temu - że nie) tylko bawi mnie i nęci wizja mnie. Jedna. Najlepsza. Jak mój kolor włosów i fryzura uważam za znalezione. Bez wyczucia chyba nie malowałabym Panienek.
|
|
#107 | ||
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
|
#108 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
I tak nie jestem.Cytat:
Kiedyś używałam szarego, srebrnego i czerni, wrzuciłam na forum fotki i był globalny pojazd, że te kolory mnie postarzają i wyglądają smutno, dziewczyny doradziły fiolety i brązy - a te gwiazdy rude zazwyczaj w szarym i czarnym Z perspektywy czasu stwierdzam, że czerń całościowo rzeczywiście mi nie służyła a taupe jest lepszy od szarego.2. przeczytałam te rady - no kurde, zaledwie trzy rzeczy dobrze na mnie wyglądają Fiolety, korektor i czarny tusz. Ale ja po prostu nie jestem prawdziwym rudzielcem tylko przerabianym latem więc może dlatemu.3. to jedyna nadzieja w magicznym pudrze, przetestuję makijaże jak dojdzie Chciałam wykombinować jakiś smokey na codzień więc zabawa z okładami odpada.Tak czy siak skoro Ty coś w końcu wykombinowałaś to będę twardo trenować (z pudrem)
|
||
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi to już nawet na imprezę do klubu nie chce się malować smoków, tylko tusz do rzęs, eyeliner i heja na zabawę rozleniwiłam sie na stare lata, jak miałam 20 lat, to przed dyskoteka potrafiłam 15minut same oczy malowac w jakieś wymyślne cieniowania ![]() O dziwo po latach wprawy kreski linerem nawet mi równo wychodza, a maluję się tuz przed wyjściem, po zaprawie % z kolezanką
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-10-30 o 13:26 |
|
|
|
|
#110 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Jak miałam ciemne włosy to w smoku wygladałam niedobrze,a podobały mi sie strasznie takie makijaże. Jednak po rozjasnieniu włosów okazało się, ze teraz smoky współgrają idealne, a jak ubiore niebieskie soczewki, to juz całkiem wypas
Wiec korzystam
|
#111 | ||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Teraz "trzeba" smołkować poza ruchomą albo malować jaskółę - jaskółka za sztuczna dla mnie, nie lubię.---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#112 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Absolutnei nie sugeruję
Tylko wspominam, skoro mowa o smokach ![]() Generalnie czesto je nosze, oczywiscie na co dzien słabsze wersje, przewaznie w brazach. Ale i mocneijszych sie nie boje dziennych.
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, powiedzcie mi czy szminka Chanel AD 2011, nowa, bo prosto od producenta ponoć przechowywana w lodówce i której nic nie jest, ani pod względem konsystencji, ani zapachu, ani koloru, to jest dobra czy już otruje?
|
|
|
#114 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#115 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Całkiem smaczne są
![]() Cytat:
|
|
|
|
#117 |
|
Piers do przodu
|
No to jak wglądają, pachną i nie rozwarstwiają się na koralach ust to nic, tylko używać
|
#118 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Aaaaa, dostałam surprise od małza
ajfona ![]() To w ramach - a raczej na pocieszenie chyba tej odysei zębowej
|
#119 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie pomogło za bardzo, bo dalej można na niej paznokcie połamać przy zakładaniu może na torebkę przerobię ![]() Cytat:
![]() a co się z korsem stało? ![]() macałam ostatnio w outlecie i nawet mogłabym mieć... Cytat:
2. Cytat:
mogłam wykadrować dekolt ![]() nawet psy na mnie wczoraj krzywo patrzyły a po drodze musiałam wejść do dwóch miejsc... z wielkim kapturem na głowie efekt był jeszcze lepszy ![]() ostatnio bez mejkapu wyglądam jak facet ![]() Cytat:
ja go na powieki i brwi, a wczoraj nawet na nos ![]() mam jeszcze holograficzny cień (chyba loveley) taki brudny fiolet ze złotem jedno maźnięcie i jest cały makijaż oka Cytat:
z chęcią się biorą za malowanie, a po chwili jest: dziwne masz to oko.. ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() 6S? ![]() dla mnie on za wielki ale pewnie jak kolejny raz rozwalę wyświetlacz, to mi chuop wciśnie.... ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- idę robić sajgon
|
|
#120 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Mhm A co masz teraz, ze za wielki? Pytam z ciekawości, bo ja przesiadłam sie z Xperii Z3, która jest wieksza od niego, wiec mi zmalał ![]() Ale plusa nie chciałam, bo mam iPada, wiec what's for ![]() Odpukać, ale jeszcze nie rozwaliłam rozswietlacza w zadnym fonie, jaki miałam ![]() Teraz musze poszukać fajnej obudowy silikonowej. W sumie chciałam Moschinowego kłólika, ale nie widze, aby w pl mozna było nabyć gdzies oryginalny
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

Kurde, na tutorialach to takie banalne...

)

Rejcz już na ziemię mnię sprowadziła

Tak samo samo to postrzegam. Nie jako wyrachowanie.