![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D
Dodoil jeszcze 20ml i wiecej nie chce... za to ma teraz czkawkę
![]() ![]() W sumie to sie nie dziwie, ze on ma kolki, jak pożera tyle mleka odrazu, jak to mu zaczyna w brzuszku fermentować to się musi niezła bomba gazowa tworzyc ![]()
![]() |
#92 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli któraś ma duże schizy związane z ewentualnym problemem ze zgryzem przez smoczek to polecam Avent Advanced Orthodonic, taki bez uchwytu, mocno wyprofilowany-drogi, cieżko kupić ale moim zdaniem warto, przy lilce miałam, teraz tez kupiłam ![]() Cytat:
![]() Mała a jak sie robi ten krochmal ? I kiedy to używać ? ![]() Ja przytyłam 15 w ciazy, zaraz po porodzie znikło 6 a te uparte 9 siedzi i siedzi, karmienie nic nie pomogło, no cóż kiedyś pójdzie :p Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pasztetnik a Maksiu miał sprawdzane wedzidelko pod jezorkiem ? Bo anika tez cyca łapała i niby ssala z tym ze po 2 min był wrzask i szarpanie bo w rzeczywistości nie jestw stanie ssac dobrze tak zeby jej leciało cokolwiek więcej niz to co samo pocieknie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko ciągle wszystko odkładam na po chorobie małej ![]() Kurde mam wrażenie że od porodu jakieś fatum nad nami ciąży ![]() ![]() Wybaczcie smęcenie. Ale wysiadam psychicznie już przez to zamartwianie się.
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Pasztetnik, Toska trzymajcie się dzielne kobitki!!!
Udało mi się złapać mocz do kubka, brawo ja ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Kuapouszka, on miał właśnie bardzo krótkie wędzidełko i podcinaliśmy u laryngologa
![]() ![]() A ja dzis od rana w piżamie siedze, nawet przebierac sie w dresy nie mam sily, z reszta i po co, calą dobe tylko albo karmię albo odciągam, ewentualnie śpie pare minut... Dopiero śniadanie zjadlam i spróbuje umyc wlosy bo Maks na chwile usnął, jak wydoil kolejne 80ml + cyc ![]()
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zamotałam małą w chustę, bo nosić jej nie mam siły na rękach i tak śpi już 3 godziny. Czasem oczy otworzy i usypia dalej. W tym czasie upiekłam ciastka z młodym, zjadłam zupę i trochę pogapiłam się w laptopa. A niunia spokojnie oddycha i katar tak nie dokucza w tej pozycji.
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Witam się na odchowalni jako jedna z ostatnich.
![]() Nie mam ostatnio za bardzo czasu ani siły żeby pisać ale czytam wątek na bieżąco.U nas od czasu szczepienia istna masakra, Tymon jest taką jęczybułą ze ciężko z nim wytrzymać.Do tego zaczął mieć kolki,wczoraj dostał takiego ataku ze nie wiedziałam już co z nim robić. W końcu po dwóch godzinach pisku bo płaczem już tego nazwać nie można było pojechałam z nim na IP .Tam mu dali debridat i po pięciu minutach się uspokoił.Jak zasnął po 1 w nocy tak spał do 6 rano.Głupia ja że nie poprosiłam o receptę na ten specyfik ,teraz muszę zbierać małego i iść do przychodni chociaż leje i wieje jak cholera. Mam nadzieje że moja dziwna doktorka nie będzie robiła problemu.
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2015-11-18 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak mowila ze krochmal tez można stosować. Mąż dzisiaj jedzie wiec z tym.krochmalem nie dam rady sama bo później trzeba maluszka woda przemyć. MALA JAKI PAS PORODOWY KUPIŁAŚ? Kiedy stosujesz i jak często ? Tez nad nim myślę bo mam duży bebech :/ Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Zeby sie wyspac bo ostatnio jeszcze pozniej wraca a mlody cos nad ranem zaczal jeczec i sie wiercic ostatnio...
Ale spal ze mna ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Juz dzis idac na spacer z synkiem minelam grupke 3osobowa tych uchodzcow... Jeden to nawet brode i turban mial centralnie wygladal jak bin laden ;/ strach z domu wychodzic. Siostre tz juz zaczepiali i wyzwali od dz**ek ![]() Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Na mojego nie dziala niestety ani kokonowanie, ani szumy, ani bujanie na rękach, po prostu jak ma powod by nie spac to nie zaśnie ni cholery. Za to jak juz w koncu zaśnie to mu wszystko jedno jak i gdzie leży, spi jak zabity. Chociaz w czymś jest bezproblemowy
![]() Cytat:
![]() Dobrze wiedziec o tym specyfiku, jak moj dostanie jakiegos jeszcze wiekszego ataku i koperek nie pomoze to na pewno sprobuje. Mnie jutro czeka wizyta u pediatry, ciekawe jak maly przybiera. I ciekawe czy pediatra czego wart, ide dlatego ze mam go pod domem ![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choć źdźbełko prawdy w tym jest co prawisz ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kuapouszka gotujesz 3 l wody, w tym czasie robisz zaklepkę jak na sos z łyżki czubetej mąki ziemniaczanej, do tego dodajesz wrzątku, mieszasz i wlewasz do reszty wrzątku. To do wanieniki i dolewasz zimnej wody. Można co jakiś czas tak robić albo jak jest jakiś problem ze skórką to np 5 dni pod rzad i na 6 już normalnie wymyć w czymś czego używasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pas taki http://allegro.pl/pas-poporodowy-gor...969070489.html Noszę w sumie od rana do wieczora ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Wita sie córka marnotrawna..ne wiem ile mnie nie było., tu w ogóle...lece czytac
![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Nie dziwie się..teraz miałam doczytać i co? Moja mała ryk a potem mnie obrzygala.. Juz sama nie wiem czy ona ulewa czy ja się doszukuje..
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oooo obudziła się księżniczka po spacerze ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
No ja własnie w końcu zrobiłam zamówienie..3 razy sie zbierałam i cały czas mała mi nie pozwalała..
![]() Okej doczytałam, widze, że nie tylko u mnie jets wiszenie na cycku ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Pasztetnik
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
No i wyniki chyba zle
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do krochmalu Mój maluszek ma pełno tego syfilizmu na buzi :/ to tym krochmalem tez można buzię przemyć? Mąż już pojechał do pracy ![]() ![]()
Przez jedną cudowną chwilę, czujesz że żyjesz ... ![]() Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-11-18 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Kurde moja mała rzadką kupke strasznie zrobiła..
![]() |
#113 | ||||
Wtajemniczenie
|
Taką -> http://www.brightstarts.pl/index.php...ngenuity-60100
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś w tym wietrze i deszczu byłam u ortopedy. Jeszcze wizytę miałam w centrum Warszawy, obok tej kamienicy co ją podpalili ( może słyszałyście ) drogi zamknięte + objazdy + ten deszcz - MASAKRA. Jeszcze jak szłam z dzieckiem i trzymałam nad nim parasolkę ( bo byliśmy tylko w foteliku samochodowym ) to przez przypadek centralnie ją nad nim zamknęłam, więc cała woda poleciała prosto na niego ![]() Cytat:
krolewna nie martw się na zapas, to raczej drobne odchylenia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
hmm 2 lyzki..moze wiecej nie ale zdarza się ze uleje 3 rzazy po jednym karmieniu :/
![]() |
#116 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz co nie powiem CI czy można buźkę bo nie wiem więc lepiej buzi nie. Przynajmniej może z reszty ciałka zejdzie. Moja robi raz rzadką, raz gęstszą. Moze zależy co zjemy i ile wypijemy ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Mała może masz rację
![]() Co do jej wstawania to fakt ciężko jesy..niespokojny ma ten sen i jak się obudzi to chce cyca, na chwilę jestem ja w stanie przytulic i oszukać ale zaraz szuka i nie usnie, i weź tu dzieciakowi nie daj??? No i niestety nie udaje się jej przewijać na śpiocha a ma dupke wrażliwa i jednak co karmienie to i przebieranie zazwyczaj.
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może z tym pasem.faktycznie efekt placebo hehe ![]() ![]() Pieniądze nie duże wiec zamówię ![]() Zazdroszczę ze tyle przesypiasz godzin w nocy u mnie co 3 -4 h budzenie w nocy. Do wczoraj było na zmianę z mężem od dzisiaj przez 3 tyg musze polegać jedynie na sobie dzień i noc ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Moja też strasznie ulewa ostatnio:/ Dzisaj zrobiła wyrzutnie na podłogę aż jak Ją mąż nosił do odbicia. Czasem nawet z godzinę o jedzeniu ulewa. Boję się Ją normalnie zostawić. Całe szczęście, że mam ten monitor oddechu i nianię, bo bym tylko stała i czaiła czy się nie krztusi czy coś
![]() |
#120 | |||
po drugiej stronie szafy
|
Tosia
![]() ![]() Królewno, spokojnie, to nie są duże odchylenia, poczekaj na to co powie lekarz. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A u mnie dalej zero w cyckach. Pstryk i już, wiszą flaki i puste. Przed chwilą próbowałam młodą przystawić, po całym dniu tych prób podnosi histeryczny krzyk już jak widzi że cycek odsłaniam. Nic, popróbuję jeszcze ze 3 dni... Jutro szczepienie, zaczynam łapać stres, już się nastawiam na to co będzie po nim...nie wiem czy nie pojadę do rodziców dzień wcześniej niż planowałam, żeby w razie czego mieć ich wsparcie - boję się trochę, że się z lubym posypiemy psychicznie jak coś się będzie działo. Zwłaszcza że ogólnie jestem od dwóch dni w kiepskiej formie. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.