Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-25, 21:21   #91
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Jerzyczka super, ale fantów nazbierałaś I tym sposobem mamy identyko smoczki dla dzidziusiów
Ja też dostałam taki sam zestaw gadżetów
Może Kuba pokaże wszystkim czego to on nie potrafi i się obróci. A jak nie to trudno. Ważne żeby się urodził zdrowy i silny, a to czy to będzie poród SN czy CC to już drugorzędna sprawa.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Skąd ludzie biorą takie przemyślenia?
dokładnie, ważne, żeby był zdrowy i żeby wszystko było ok
to już body z h&mu, czapeczki z h&mu, skarpetki z h&mu, smoczki z aventu, dobrze, że nie ten sam szpital, bo by nam dzieciaki pomylili

kinga,a butelka ma 60ml, pewnie taka wiesz, gratisowa objętość, ale w sumie na łyka wody się przyda, czemu nie

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-11-25 o 21:21 Powód: .
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:21   #92
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś to faktycznie nie można było mieć absolutnie nic, bo oni po paznokciach patrzyli też czy nic złego się nie dzieje, ale pewnie technika mocno poszła do przodu Trzeba dopytać w szpitalu czy u nich wolno czy nie
Nie nie, u mnie bez znaczenia, bo nie zrobiłam hybryd ani nic, a na co dzień jakoś zawsze brakuje czasu na pomalowanie

Ja najlepiej się czułam z żelami, miałam dośc krótkie, ale wyglądały super. Ale po zdjęciu miałam straszne paznokcie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:26   #93
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kinga, bo pytałaś o wymiary koszuli, więc ja mam XL i tak:

w ramionach: 41cm
pod pachami: 52cm
w biodrach: 62cm
Dziękuję jutro pomierzę i sobie zamówię
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:27   #94
Jerzyczka
Wtajemniczenie

A ja nadal nadrabiam poprzedni wątek wariatki
Stary 2015-11-25, 21:40   #95
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Butelkę Avent, smoczek Avent, milion próbek, z 5 gazet
ja właśnie też dziś Vizir, z pewnością sobie wypróbuję
A mam już tyle próbek emolium, że nie muszę całego opakowania kupować, bo ostatnio w aptece też dostałam
Coś tam z Johnnsona jest Najbardziej się cieszę z tego aventu

Z informacji nowych: mój szpital nie przewiduje znieczulenia zewnątrzoponowego, ale jest bardzo za ochroną krocza i nie jest ono cięte rutynowo. Ta kobitka przechodzi niedługo na emeryturę i po wielu latach doświadczeń i obserwacji wie, że współpraca i dużo ruchu w pierwszej fazie porodu = sukces. Szpital jak najbardziej za kontaktem skóra skóra i karmienie odbywa się jeszcze w sali porodowej.
Cytat:
W ogóle jedna laska spytała się nagle położnej, czy to że ona nie je parówek w ciąży oznacza,że jej dziecko nie będzie lubiło parówek
Z tżtem myśleliśmy, że padniemy ze śmiechu
a dlaczego nie dają zzo?
ale super prezenciki
nie no to moje dziecko będzie niejadkiem
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:41   #96
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Ruda drugą operacje miałam kilkugodzinną więc była to głęboka narkoza) pazury można mieć, 14 grudnia tylko skracam żeby dzidzi krzywdy nie robić, bo w mojej klinice przy cc mogę mieć paznokcie jakie chce
W moje urodziny azurki:
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ja w styczniu TZta wysle do sklepu zeby moja w komis wstawil bo w tym roku mi sie zeszlo i nie zdazylam
No pewnie trzeba spróbować mi się akurat na olx udalo sprzedać
Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
ja też miałam prostą tylko dół ozdobiony koronką - najwyżej uszyję córce sukienkę do komunii w ramach oszczędności
Plan dobry!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:41   #97
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Tak.

Myślę, że jak się położę to się ruszy. Zawsze tak jest. Oby.
Spróbuje z tą latarką.. co mi szkodzi.
Cytat:
Dziewczyny nie ma co naskakiwać na Uaoo. Tak jak napisała jest z dzieckiem sama w domu i co ma zrobić? A TŻ nie zawsze ma taką pracę, że może w każdej chwili się urwać i gnać do domu. Nie ma co osądzać.
Niech spróbuje najpierw rozruszać Małego. Przecież każda z nas już chociaż raz miała napędzonego stracha przez lokatora w brzuchu, który za nic się nie chciał ruszyć.
Zresztą tak jak chyba Malwi kiedyś pisała, nie wszystkie ruchy jesteśmy w stanie wyczuć więc nie jest powiedziane, że Mały od południa się ani razu nie ruszył. Uaoo nie leżała bezczynnie cały dzień i nie wczuwała się tylko czy jest jakiś ruch czy nie
zgadzam się w 100%. Uaoo, spokojnie, maluszek się na bank ruszy a jeśli dostaniesz boleści to marsz na ip teraz połóż się, rozluźnij i nie denerwuj niczym
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ja gdzieś czytałam ze do porodu powinno się nie mieć pomalowanych paznokci, zwykły lakier zmyjesz a z hybrydą będzie problem
ja hybrydę miałam do października, a potem zrezygnowałam właśnie ze względu na szpital wole nie mieć nic, niech sobie widzą lekarze wszystko co się dzieje u mnie, nawet na paznokciach chociaż jakoś mi tak łyso, miałam takie długie, a teraz bez lakieru i króciutkie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 21:42   #98
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Butelkę Avent, smoczek Avent, milion próbek, z 5 gazet
ja właśnie też dziś Vizir, z pewnością sobie wypróbuję
A mam już tyle próbek emolium, że nie muszę całego opakowania kupować, bo ostatnio w aptece też dostałam
Coś tam z Johnnsona jest Najbardziej się cieszę z tego aventu

Ogólnie pierwsze spotkanie dotyczyło ciąży, więc hmm wynudziłam się skoro już 35 tydzień mam Ale babka, to przełożona tych położnych, znajoma teściowej, więc do mojego męża ciągle po imieniu i w ogóle była mega miła Spotkanie polegało głównie na naszych pytaniach i jej odpowiedziach Trwało ponad 3h, a były nas 3 parki tylko Żeby nie przedłużać tych spotkań do 6 tygodni mamy mieć dwa razy w tygodniu, żeby do świat i mojego porodu się wyrobić, bo mam termin najwcześniej

Z informacji nowych: mój szpital nie przewiduje znieczulenia zewnątrzoponowego, ale jest bardzo za ochroną krocza i nie jest ono cięte rutynowo. Ta kobitka przechodzi niedługo na emeryturę i po wielu latach doświadczeń i obserwacji wie, że współpraca i dużo ruchu w pierwszej fazie porodu = sukces. Szpital jak najbardziej za kontaktem skóra skóra i karmienie odbywa się jeszcze w sali porodowej.

Spytałam się jej, skoro ona taka doświadczona położna, czy mały ma szansę się obrócić. Powiedziała mi szczerze, że powinnam się nastawić na cesarskie cięcie, bo są przypadki gdzie dziecko się obraca, ale raczej są marne szanse i na tyle kobiet, które widziała to po 34 tygodniu mało dzieci się obracało. Ale nie może powiedzieć, że się nie uda, no bo nie może Nie kazała się denerwować, choć jasno dawała do zrozumienia, że cesarka na życzenie to naprawdę ogromna głupota, bo poród naturalny to jednak matka natura wymyśliła. Ale, że jeśli są wskazania to nie ma dyskusji, że ułożenie pośladkowe to wskazanie do cc.

Także tego dziewczyny.. nie łudzę się już na naturę.. ale może może? Może mały przebije system i się obróci?

A poza tym to wariatki jesteście, co z tego, że ja gaduła też, ale Wy dziś przeszłyście same siebie
Super tyle prezentów aż żałuję, że nie chodzę na sr, może by mi też coś dali
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:44   #99
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
a dlaczego nie dają zzo?
ale super prezenciki
nie no to moje dziecko będzie niejadkiem
nie dają,bo.. nie
nie ma czegoś takiego jak zzo na życzenie, jedynie za wskazaniem lekarza (w tym szpitalu w sensie i mówiła, że najbliżej nas zzo robi na życzenie Poznań). gazu też nie mają, generalnie ta położna powiedziała, że prysznic jest czaderski i że pacjentki zazwyczaj nie chcą z niego wychodzić taką ulgę daje.
O i jeszcze coś! Ona w czasie porodu w którymś momencie wysyła też do łazienki. Nie na siku, ale żeby usiaść na to drugie Bo wtedy ponoć ładnie główka się wstawia w kanał rodny w tej pozycji Dodała potem, że ona to monitoruje i sprawdza co chwilę jak się pacjentka czuje, co by na klopie nie urodziła

Czas edycji: 2015-11-25 o 21:48 Powód: .
Stary 2015-11-25, 21:52   #100
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
to już body z h&mu, czapeczki z h&mu, skarpetki z h&mu, smoczki z aventu, dobrze, że nie ten sam szpital, bo by nam dzieciaki pomylili

Spanko też identyko z LaMillou

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

A co z tymi przepisami, że każdy szpital musi zapewnić znieczulenie na życzenie Pacjentki?
Ja wiem, że jest jeszcze kwestia, że nie zawsze jest anestezjolog na dyżurze, który to znieczulenie może podać no ale jednak...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 21:52   #101
Eleo765
Zadomowienie

Z tym zzo to pewnie chodzi o to ze nie maja anestezjologa 24h...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 21:56   #102
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Spanko też identyko z LaMillou
dokładnie
a z tymi przepisami to nie wiem, to się chyba Polska nazywa prawo prawem, a szpital i podejście szpitala zapewne swoje to na razie jedyny minus tej porodówki, ale jest najlepsza w regionie i raczej jej nie zmienię..

Dziś też rozmawiałyśmy o suplementacji w ciązy. Czy Wy wszystkie łykacie witaminy? Bo mój gin np.nie popiera, w sensie uważa to za niepotrzebne faszerowanie się i raczej stawia na dietę i różnorodność potraw. Jak jest u Was? Jestem jedyną, która nie łykała nic oprócz kwasu foliowego do 20 tygodnia? Teraz magnez i żelazo, ale ogólnie żadnego dha nic mi gin nie zalecał i zgłupiałam.
Stary 2015-11-25, 22:01   #103
niepozorna
Zakorzenienie

Ja łykałam jakiś czas witaminy ale je odstawiłam, bo też słyszałam opinie, że zdrowa dieta wystarczy Wszystkie wyniki mam książkowe więc nie zamierzam wracać do łykania czegokolwiek.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 22:03   #104
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to nie jest tak, że ja się nie boję, ani nie stresuje. Umieram ze strachu i strasznie stresuję. Boję się, że mnie położą, a ja mam jeszcze jedno dziecko, którym muszę się zająć. Jakbym miała takie skurcze jak wczoraj wieczorem to bym już dawno pojechała na IP, ale nie mam.
mam nadzieje ze jednak jest wszystko ok
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Niepozorna ten klips to pulsoksymetr i mierzy saturacje krwi ale nie wiem na ile lakiery czy hybrydy maja wplyw jesli chodzi o jego prace

Wyslane z Lumia920.
nam położna na SR mówiła ze lakier może zaburzać jego prace i wtedy sie go przypina np do ucha
i nie tylko przy znieczuleniu ogólnym się tego używa, bo ja miałam znieczulenia w kręgosłup i też mi zakładali

ja tam wole nie mieć lakieru (a tym bardziej hybrydy czy żelu), jakoś się przemęczę, wolę ułatwiać personelowi medycznemu robotę niż utrudniać

poza tym przyzwyczajam się powoli do krótkich paznokci, bo przy Maluchu to wiadomo ze krótkie trzeba...... dziś spiłowałam tak na półkrótko i mi dziwnie
Cytat:
Dziś też rozmawiałyśmy o suplementacji w ciązy. Czy Wy wszystkie łykacie witaminy? Bo mój gin np.nie popiera, w sensie uważa to za niepotrzebne faszerowanie się i raczej stawia na dietę i różnorodność potraw. Jak jest u Was? Jestem jedyną, która nie łykała nic oprócz kwasu foliowego do 20 tygodnia? Teraz magnez i żelazo, ale ogólnie żadnego dha nic mi gin nie zalecał i zgłupiałam.
ja biorę witaminy z DHA i Jodem. Zarówno gin jak i endokrynolog mi je zalecali

Fajnie ze jesteś ze SR zadowolona

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:04   #105
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
dokładnie
a z tymi przepisami to nie wiem, to się chyba Polska nazywa prawo prawem, a szpital i podejście szpitala zapewne swoje to na razie jedyny minus tej porodówki, ale jest najlepsza w regionie i raczej jej nie zmienię..

Nie, nie widzę takiej potrzeby. Zgadzam się z Twoim gin, zresztą moja gin tak samo twierdzi. Ja tylko żelazo biorę przez anemię. No i kwas foliowy brałam jakoś do 21 tc.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 22:04   #106
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja łykałam jakiś czas witaminy ale je odstawiłam, bo też słyszałam opinie, że zdrowa dieta wystarczy Wszystkie wyniki mam książkowe więc nie zamierzam wracać do łykania czegokolwiek.
To uff myślałam,że jestem sama
własnie gin powiedział, że suplementację można zacząć jak coś z wynikami nie tak, czyli np. dlatego teraz łykam żelazo

Aaaa kinga, byłam z męzem na pizzy, ale nie wypiłam coli, specjalnie dla Ciebie

koktajlowa czyli podejście jak u mnie, fajnie ulżyło mi dziewczyny trochę

Ewusia każdy gin ma mega różne podejście naprawdę.. wszystko powinno być ujednolicone!

Idę spać

Czas edycji: 2015-11-25 o 22:07 Powód: .
Stary 2015-11-25, 22:06   #107
niepozorna
Zakorzenienie

Pizza Ja to mam ochotę na wszystko o czym jest wspomniane na wątku

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 22:07   #108
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Zostawić Was na chwilę i juz nowy wątek

Przyszłam się tylko pożegnać i powiedzieć do jutra. Dobrej nocki:-*
Stary 2015-11-25, 22:11   #109
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa kinga, byłam z męzem na pizzy, ale nie wypiłam coli, specjalnie dla Ciebie
Ale mi się miło zrobiło dziś mnie wszyscy jedzeniem katowali wszyscy takie dobroci jedzą i jakiś dzień tego paczka macie czy jak, przecie to nie tlusty czwartek dziś. Ty rano o pączku, rodzice ze kupili pączki, mąż sobie pączka na drogę kupił.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 22:14   #110
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ale mi się miło zrobiło dziś mnie wszyscy jedzeniem katowali wszyscy takie dobroci jedzą i jakiś dzień tego paczka macie czy jak, przecie to nie tlusty czwartek dziś. Ty rano o pączku, rodzice ze kupili pączki, mąż sobie pączka na drogę kupił.

Biedna Na pewno niedobre te pączki mieli

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 22:15   #111
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Nie ogarniam :P ile wy piszecie :P
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:19   #112
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj tz mnie rozwalil, bo ucieszony wczoraj zakomunikowal,ze super, ze za chwile tlusty czwartek to domowe paczki zjemy. A ja na to "jak niedlugo? Pogrzalo Cie? Do lutego kupa czasu!" ten gamon sie pomylil i myslal, ze tlusty czwartek przed adwentem jest

Cytat:
Okropne byly:p ))))
Stary 2015-11-25, 22:19   #113
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
No napewno, dobry pączek o tej porze roku? nie możliwe
Stary 2015-11-25, 22:21   #114
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tz mnie rozwalil, bo ucieszony wczoraj zakomunikowal,ze super, ze za chwile tlusty czwartek to domowe paczki zjemy. A ja na to "jak niedlugo? Pogrzalo Cie? Do lutego kupa czasu!" ten gamon sie pomylil i myslal, ze tlusty czwartek przed adwentem jest

Oj tam lekko się machnął tylko

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 22:21   #115
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Chcialam tylko napisac ze rozumiem uaoo i mam nadzieje kochana ze mala dala juz o sobie znac seria kopniakow
Daj znac po wizycie jutro jak tam
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:21   #116
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
No napewno, dobry pączek o tej porze roku? nie możliwe

Też tak sądzę

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 22:37   #117
kamilka
Zadomowienie

Ależ wy pedzicie... Nabazgrałem posta jeszcze w starym wątku i sie dziwie czemu mi błąd wyskakuje a tam juz zamknięte...
KASIULENKOWO nie martw sie na zapas. Leżałam z dzoewczyna ktora 6ty tydz boryka sie z malowodziem. AFI wacha sie miedzy 3-8. Co jej sie zwiększy to pociekna... To co jej kazali to pic, pic, pic... Wodę nie soki tylko sama woda 3-4 litry dziennie. Z racji ze jej wody odpływają ma robione badania krwi co 2 dni na jakieś infekcje... Poza tym zawsze mogą ci zrobic jeszcze amnioinfuzje

Nie mam siły odczytywać wszystkiego... Podczytuje was w przerwach na odciągnięcie mleka
Nie ma co sie martwić gotowaniem... Pierwsze 2 tyg dziecko najnormalniej głownie śpi... Dopiero pozniej zaczyna sie jakaś mała aktywność... Trudniej bywa jak dziecko juz większe- wtedy trzeba kombinować...

I z moich doświadczeń laktacyjnych. Przy chłopcach miałam laktator avent ręczny- z racji ze gdzies zagonił to trzeba było kupic cos innego. W szpitalu wypożyczyłam elektryczny tufi i nim rozkręcałam laktację. Potem kupiłam medale swing. I tak odciagam pokarm i stwierdzam ze sądziłam ze elektrycznym to jednak bedzie ciut szybciej... A wychodzi na to ze tak samo długo trwa ściąganie mleka ręcznym co elektrycznym... Czy wygodniej? No troszkę tak... Nie trzeba pompować tylko podtrzymywać lejek Laktatora przy piersi. Ręcznym samemu intuicyjnie dozuje sie sile i częstotliwość ruchów, w elektrycznym trzeba klikać miedzy trybami. Moje wnioski? W sumie to nie wiem czy warto było wydać kilka razy wiecej na elektryczny? Moze z czasem to docenię- bo nie zapowiada sie bym szybko sie z nim rozstała, ale jak dla mnie ręczny był w zupełności wystarczający...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-25, 22:40   #118
ahnessy
Rozeznanie

Jerzyczka prysznic to na pewno fajna sprawa mi ciepła woda zawsze łagodziła bóle menstruacyjne, także ja się też na prysznic szykuję a zzo tylko jak już nie dam rady

Mi gin na początku nic nie kazała zażywać oprócz kwasu foliowego i dha ale endokrynolog kazała witaminy dla ciężarnych z jodem a teraz jeszcze jem magnez i żelazo więc łącznie 11 tabsów dziennie bleee
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 22:41   #119
niepozorna
Zakorzenienie

Kamilka fajnie, że się odezwałaś Co u Was słychać? Jak Martynka?

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-25, 22:45   #120
kinga1701
Zakorzenienie

kamilka jesteś, co u Ciebie jak się czujesz, jak po pobycie w domu, jak Martynka? opowiadaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości