![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII
Cytat:
![]() to już body z h&mu, czapeczki z h&mu, skarpetki z h&mu, smoczki z aventu, dobrze, że nie ten sam szpital, bo by nam dzieciaki pomylili ![]() ![]() kinga,a butelka ma 60ml, pewnie taka wiesz, gratisowa objętość, ale w sumie na łyka wody się przyda, czemu nie ![]() Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-25 o 21:21 Powód: . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja najlepiej się czułam z żelami, miałam dośc krótkie, ale wyglądały super. Ale po zdjęciu miałam straszne paznokcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
A ja nadal nadrabiam poprzedni wątek wariatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale super prezenciki ![]() nie no to moje dziecko będzie niejadkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#97 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#98 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie ma czegoś takiego jak zzo na życzenie, jedynie za wskazaniem lekarza (w tym szpitalu w sensie i mówiła, że najbliżej nas zzo robi na życzenie Poznań). gazu też nie mają, generalnie ta położna powiedziała, że prysznic jest czaderski ![]() O i jeszcze coś! Ona w czasie porodu w którymś momencie wysyła też do łazienki. Nie na siku, ale żeby usiaść na to drugie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-25 o 21:48 Powód: . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- A co z tymi przepisami, że każdy szpital musi zapewnić znieczulenie na życzenie Pacjentki? ![]() Ja wiem, że jest jeszcze kwestia, że nie zawsze jest anestezjolog na dyżurze, który to znieczulenie może podać no ale jednak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Z tym zzo to pewnie chodzi o to ze nie maja anestezjologa 24h...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
dokładnie
![]() a z tymi przepisami to nie wiem, to się chyba Polska nazywa ![]() ![]() Dziś też rozmawiałyśmy o suplementacji w ciązy. Czy Wy wszystkie łykacie witaminy? Bo mój gin np.nie popiera, w sensie uważa to za niepotrzebne faszerowanie się i raczej stawia na dietę i różnorodność potraw. Jak jest u Was? Jestem jedyną, która nie łykała nic oprócz kwasu foliowego do 20 tygodnia? Teraz magnez i żelazo, ale ogólnie żadnego dha nic mi gin nie zalecał i zgłupiałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Ja łykałam jakiś czas witaminy ale je odstawiłam, bo też słyszałam opinie, że zdrowa dieta wystarczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i nie tylko przy znieczuleniu ogólnym się tego używa, bo ja miałam znieczulenia w kręgosłup i też mi zakładali ![]() ja tam wole nie mieć lakieru (a tym bardziej hybrydy czy żelu), jakoś się przemęczę, wolę ułatwiać personelowi medycznemu robotę niż utrudniać ![]() poza tym przyzwyczajam się powoli do krótkich paznokci, bo przy Maluchu to wiadomo ze krótkie trzeba...... dziś spiłowałam tak na półkrótko i mi dziwnie ![]() Cytat:
![]() Fajnie ze jesteś ze SR zadowolona ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() własnie gin powiedział, że suplementację można zacząć jak coś z wynikami nie tak, czyli np. dlatego teraz łykam żelazo ![]() Aaaa kinga, byłam z męzem na pizzy, ale nie wypiłam coli, specjalnie dla Ciebie ![]() koktajlowa czyli podejście jak u mnie, fajnie ![]() ![]() Ewusia każdy gin ma mega różne podejście naprawdę.. wszystko powinno być ujednolicone! ![]() Idę spać ![]() ![]() Edytowane przez Jerzyczka Czas edycji: 2015-11-25 o 22:07 Powód: . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Zostawić Was na chwilę i juz nowy wątek
![]() Przyszłam się tylko pożegnać i powiedzieć do jutra. Dobrej nocki:-* |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam :P ile wy piszecie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Okropne byly:p ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam lekko się machnął tylko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Chcialam tylko napisac ze rozumiem uaoo i mam nadzieje kochana ze mala dala juz o sobie znac seria kopniakow
![]() Daj znac po wizycie jutro jak tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Ależ wy pedzicie... Nabazgrałem posta jeszcze w starym wątku i sie dziwie czemu mi błąd wyskakuje a tam juz zamknięte...
KASIULENKOWO nie martw sie na zapas. Leżałam z dzoewczyna ktora 6ty tydz boryka sie z malowodziem. AFI wacha sie miedzy 3-8. Co jej sie zwiększy to pociekna... To co jej kazali to pic, pic, pic... Wodę nie soki tylko sama woda 3-4 litry dziennie. Z racji ze jej wody odpływają ma robione badania krwi co 2 dni na jakieś infekcje... Poza tym zawsze mogą ci zrobic jeszcze amnioinfuzje Nie mam siły odczytywać wszystkiego... Podczytuje was w przerwach na odciągnięcie mleka ![]() Nie ma co sie martwić gotowaniem... Pierwsze 2 tyg dziecko najnormalniej głownie śpi... Dopiero pozniej zaczyna sie jakaś mała aktywność... Trudniej bywa jak dziecko juz większe- wtedy trzeba kombinować... I z moich doświadczeń laktacyjnych. Przy chłopcach miałam laktator avent ręczny- z racji ze gdzies zagonił to trzeba było kupic cos innego. W szpitalu wypożyczyłam elektryczny tufi i nim rozkręcałam laktację. Potem kupiłam medale swing. I tak odciagam pokarm i stwierdzam ze sądziłam ze elektrycznym to jednak bedzie ciut szybciej... A wychodzi na to ze tak samo długo trwa ściąganie mleka ręcznym co elektrycznym... Czy wygodniej? No troszkę tak... Nie trzeba pompować tylko podtrzymywać lejek Laktatora przy piersi. Ręcznym samemu intuicyjnie dozuje sie sile i częstotliwość ruchów, w elektrycznym trzeba klikać miedzy trybami. Moje wnioski? W sumie to nie wiem czy warto było wydać kilka razy wiecej na elektryczny? Moze z czasem to docenię- bo nie zapowiada sie bym szybko sie z nim rozstała, ale jak dla mnie ręczny był w zupełności wystarczający... ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Jerzyczka prysznic to na pewno fajna sprawa mi ciepła woda zawsze łagodziła bóle menstruacyjne, także ja się też na prysznic szykuję a zzo tylko jak już nie dam rady
Mi gin na początku nic nie kazała zażywać oprócz kwasu foliowego i dha ale endokrynolog kazała witaminy dla ciężarnych z jodem a teraz jeszcze jem magnez i żelazo więc łącznie 11 tabsów dziennie bleee |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
kamilka jesteś, co u Ciebie jak się czujesz, jak po pobycie w domu, jak Martynka? opowiadaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.