![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Kinga super, ze wszystko dobrze.mu mnie tez czasem takie ciche dni...
Dark mysle, ze powinnas wyluzowac, odpoczac. Nie warte niczego te twoje nerwy. Musicie tez porozmawiac ze soba. Moj maz dzisiaj wstal przed 8 i zrobil zakupy na swieta. Potem ugotowal kapuste z grzybami, wypatroszyl karpie,nbedzie robil w galarecie. Na obiad ugotowal miesko w sosie grzybowym z pure i pojechal z coreczka na urodziny kolezanki z przedszkola. Wrocili o 19:00 i pojechal do fryzjera. Nie moge narzekac ze sie nie stara... Ja ogarnelam kuchnie po gotowaniu, wykapalam corke impolozylam spac. Czekam jeszcze na meza bo mial do sklepu skoczyc mi po cole po fryzjerze, bo mam ochote caly dzien ![]()
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Misia wszystkiego najlepszego!
Kinga super że wszystko w porządku ![]() Nadia najgorsze te nieprzespane noce. Ja znów zaczęłam w miarę przesypiac. Juz mi się organizm znów do 7h przyzwyczail, a tu zaraz kolejna zmiana. Widzę że kłótnie z chlopami na tapecie. Ja się idealnie wpasowuje bo dziś miałam to samo i to właśnie też o porządki. Temat powraca u nas jak bumerang i to ja dostaje opiernicz za bałagan. Choć mój do pedantow nie należy. Tylko jego drażnią inne rzeczy niż mnie. Ale tak mnie wkur... że ryczalam chyba z godzinę. A wierzcie mi ją się nie wyleguje na kanapie godzinami. Ale to nie ma znaczenia bo generalnie robie bałagan którego można byłoby uniknąć. Aj szkoda gadać. Faceci są do dupy. Na szczęście dzieci dziś w miarę spokojne. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Słuchamy sobie kolęd z moją Oliwką
![]() ![]()
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Włoski pofarbowałaś? Jaki kolor? Ja na jasny brąz, ale u mnie wychodzi taki ciemny brąz. Polly nie czytaj głupot w internetach ![]() ![]() Mój mąż zawsze gotował, sprzątać to ja lubię sama, ale nie usługuję mu też we wszystkim, umie się sam oporządzić ![]() Nadia też mnie czasami nachodzą wątpliwości czy sobie poradzę. Korzystam ze stron mp.pl, bebiprogram.pl, 1000 pierwszych dni, Nestle, standardy w pediatrii, ale to bardziej niekiedy od tej strony medycznej mnie interesuje. Mam książki takie o żywieniu dzieci po siostrze i je przeczytałam już w 3 miesiącu ciąży, przeczytałam poradnik żywienia piersią, ale głównie idę na żywioł. Myślę, że wszystko wyjdzie w praniu. Przewinąć i nakarmić umiem. Najbardziej się boję niewyspania ale damy radę. Mi się wydaje, że jako matka w praniu najwięcej się dowiem. To będzie mój pacjent priorytetowy i królik doświadczalny hehe. Biedne dziecko ![]() ![]()
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aktualnego stanu mojego mieszkania nawet nie potrafię opisać - przez tydzień kiedy byłam w szpitalu mój mąż najwyraźniej biegał w butach po domu bo wszędzie jest pełno ziemi aż chrzęści pod nogami. wszystko brudne i porozrzucane. Suszarki z praniem rozłożone tak jak je zostawiłam... ale ja to olałam stwierdziłam że jak tak mu dobrze to proszę i ja sama tego sprzątać nie będę. ![]() ![]() kinga dobrze że już jesteś spokojniejsza i poczułaś w końcu ruchy. Ja od kilku dni mam stresa w inną stronę - zastanawiam się czy moje dziecko jakiejś nerwicy po tym szpitalu nie ma bo kopie jak szalona. bardzo żywo reaguje na wszystkie dźwięk. W szpitalu był remont i cały czas słychać było wiercenie i szumy ktg i mała po jakimś czasie zaczęła świrować. teraz jak usłyszy bzyczenie jakieś to też od razu mnie kopie. Jak mama włączyła maszynkę do mielenia to znowu - poszłam do innego pokoju i spokój. Myślicie że to normalne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Polly
ja często mam wrazenie, że młoda robi u mnie fikołki i w końcu wyskoczy przez pępek ![]() ![]() Wzięłam kąpiel, boże jak mi dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
polly - mnie moje małe kopnęło 24 razy w niecałe 20minut jak podłączyli mi ktg. Mnie wydaje się to dziwne miałam wrażenie że ewidentnie chce pozbyć się tego "podsłuchu" ale lekarz stwierdził że ktg jest ok - więc chyba nic złego się tam jednak nie działo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=monicca1989;5385691 3
Tzn że wybiję 38t i kładą Cię do szpitala?[/QUOTE] Tak . Powiedziała ze przy cukrzycy szybciej starzeje sie łożysko i gęstnieją wody płodowe wiec maja taka procedurę ze od 38 tyg ostry monitoring w szpitalu |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko moja kopie mocno prawie cały czas. Miała tylko krótki epizod kiedy delikatnie się wypychała. ![]() Cytat:
Moja chyba próbuje sobie dziurę wykopać. ![]() Tęsknię za wanną. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
ale to będziesz musiała iść w 38 czy tylko jeśli coś nie tak na badaniach się pokaże?
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() moooniaaaa ale bym zjadła takiego biszkopta ![]() Ja szczerze mówiąc padłam wieczorkiem i położyłam się na trochę ale nie zasnęłam ![]() Wyprzedaż w home&you się zaczyna online, pewnie największa będzie w wigilię bo tak piszą ludzie na fb, normalnie super czas na zakupy ![]() ![]() ![]()
#106 | ||
Zakorzenienie
|
O właśnie, reszta jakoś przejdzie, w dzień jestem w stanie dać z siebie wszystko ale w nocy często się denerwowałam tym wstawaniem, szczególnie kiedy następnego dnia szłam do pracy
![]() Lewek polecam Twojemu mężowi pokazać to http://rekamimamy.pl/urlop-wychowawczy-to-oksymoron/ jeśli nie poskutkuje to zaproponować żeby sam się przekonał jak łatwo jest utrzymać dom w czystości i porządku przy dwójce Aniołków, a Tobie w tym czasie polecam spędzić cały dzień poza domem np. na sprzątaniu w nowym domu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nasze maluszki już bardzo dobrze słyszą i reagują na dźwięki spoza brzuszka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Sąsiadka miała cukrzycę i urodziła bez problemu sn.
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)
Wlasnie nie ! Myślałam ze tak bedzie,dlatego dzis zapytałam i ku mojemu zdziwieniu powiedziała ze nawet jest preferowany poród SN przy cukrzycy. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Bede musiała iść. Jak byłam teraz w szpitalu to było duzo mam cukierkowych i juz do porodu zostawały. Edytowane przez sowa2806 Czas edycji: 2015-12-19 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj miałam dzień jarania się wózkiem, złożyłam, obejrzałam z każdej strony, wypróbowałam na sucho i wydaję się naprawdę w porządku zobaczymy jak się sprawdzi z ładunkiem.
![]() co najważniejsze jest lekki, łatwo się składa i zajmuje niewiele miejsca. najlepsze życzenia urodzinowe dla Misi, i TŻeta Polly ![]() co do kłótni to u nas na razie spokój jakoś ta ciąża pozytywnie na nas wpłynęła, chyba zbliżyliśmy się do siebie jeszcze bardziej. co do obowiązków domowych u nas wygląda tak, że sprzątam raz ja raz mąż, ugotować też potrafi, a jak już wkur...ie się na niego po całości to pranie wstawi i rozwiesi.i na błysk wysprząta ![]() Z gotowaniem jest tak, że ja lubię gotować ale mi się nie chcę w tygodniu,czasami coś zrobię, a tak to oboje jemy coś w pracy. obiady gotuje na weekend no chyba że jedziemy do moich rodziców to wtedy nie :P, jak będę na zwolnieniu to będę gotować, mój to jak ostatnio byłam to nawet był zadowolony bo jak wychodził z pracy to dzwonił, że będzie za 45 min i mu podgrzewałam albo wstawiała do piekarnika. pod choinkę dostanę zestaw do crem brule mam zamiar robić w święta ![]()
#109 |
przyczajony tygrys
|
Ja na swojego tz nie moge narzekac. Owszem, czasem palnie cos i jest mi przykro. Staram sie mu mimo wszystko (po jakims czasie-jak ochlone) wytlumaczyc jak to odebralam i dlaczego mi przykro.
Teraz w ciazy na prawde mi duzo pomaga. U nas od poczatku byl jakis podzial obowiazkow. Luzny. Np ty odkurzasz i scierasz kurze, ja podlogi i np pranie. A jak mi niedawno umyl okno w sypialni ( nie cidrpie brudnych okien i zaciekow po deszczu. No skreca mnie ![]() ![]() ![]()
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oni naprawdę potrafią tylko trzeba dać im możliwość wykazania sie. Moj ostatnio pomagał mi prasować a potem sam powiesił firanki!a jak juz kiedyś wspomniałam, tylko przekracza próg domu teściów i nagle staje sie tak niepełnosprawny ze nie potrafi po sobie kubka wynieść do zlewu. Zapytałam sie kiedyś dlaczego to robi to wytłumaczył ze w domu wie ze ja za niego tego nie zrobie a tam mamusia nadskakuje to nie chce jej przykrości robic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój TŻ też doskonale potrafi sprzątać, już nie raz się wykazał ![]() Teraz też stara się mi pomagać, do szpitala przyjeżdżał codziennie, dlatego nie złoszczę się o bałagan bo wiem że u mnie siedział zamiast sprzątać. Ale tez i nie zamierzam sama tego ogarniać - ja tam w spa i dla przyjemności nie siedziałam. Edytowane przez Dorka__00 Czas edycji: 2015-12-19 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
przyczajony tygrys
|
Sowa, grunt to dobre wytlumaczenie
![]()
#114 |
Zakorzenienie
|
Emma ale on uważa że jak zostaje sam z dziećmi (rzadko ale się zdarza, choc max na 3-4h) to mieszkanie wygląda lepiej niż jak ja zostaję. Bo on od razu sprząta a ja nie. Coś w tym jest, tylko ze ja jak sprzatam to dokładnie, a on byle ze środka i oby nie leżało na drodze. Wnerwia go namiar rzeczy, a ja mam ich sporo. Jak to baba chyba. Dziś mi zarzucił ze mam kilka par okularów przeciwsłonecznych. Nie rozumiemy się w tym temacie jak i w wielu innych niestety
![]() Co z tego ze zostawilabym go na cały dzień z dzieciakami? Puszczalby im bajki przez co by mniej brudzili. A ja staram się ich zajmować różnymi rzeczami np pozwalalam balaganic w kuchni. Nie gotowalby tyle co ja, nie zrobił prania które robie codziennie ani mnóstwa innych czynności które robię ja. Ogarnalby chatę z grubsza i wyszloby ze ma rację. |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ też pomaga ile się da.
![]() ![]()
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Doceniłam jego szczerość która umocniła mnie w przekonaniu ze nie ma i nie bedzie wyręczania. Wokół mnie jest tyle par gdzie kobieta przyzwyczaiła faceta do nieróbstwa ze az mi sie żygać chce. Np matka 3 dzieci, siedzi w pracy. Wraca tatuś i dzieciom na obiad daje po jogurcie, bo za cieżko jest z lodówki wyjąc i odgrzać! |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uploadfromtaptalk1450557379744.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Czasy się zmieniły. Kobiety pracują tak jak mężczyźni, rodzą dzieci więc dlaczego niby miałyby same prowadzić dom? Mój brat ma 20 lat, mieszka z rodzicami ale sam pierze swoje ubrania, sprząta łazienki, podłogi, nie potrafi jeszcze zbytnio gotować ale wiem, że jego żona będzie miała z nim dobrze
![]() ![]() ![]()
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
matki tak mają, ciagle się martwią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.