Czy zaczynać od pettingu to wstyd? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-02, 18:57   #91
thirky
on tired little feet

Dot.: Czy zaczynać od pettingu to wstyd?

Cytat:
Napisane przez porsche333 Pokaż wiadomość
Oj bo byli, wiec w takim byle otoczeniu, jak pomysle teraz o kopulujacych 14 latkach to wierzyc mi sie nie chce.
A historię to Ty w tym liceum miałeś?

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:06   #92
ciezkiezycie
Raczkowanie

Nie wiem, jakby mi facet tak powiedział, bardzo bym się zdziwiła. Ja rozumiem, że kobieta może być niegotowa, chociażby z tego względu, że kobiety częściej angażują się przez seks i chcą mieć pewność, że mężczyzna coś czuje... ale jak facet mówi, że nie jest gotowy to jest to dziwne. Pomyślałabym chyba, że prawiczek.
ciezkiezycie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:06   #93
201706081317
Konto usunięte

Przeczytałam cały wątek i wtrącę swoje 3 grosze

Poglądy można mieć różne, o ile się je jakoś uzasadni, a używasz słownictwa takiego, jakby Ci ojciec wchodził do łóżka w dzieciństwie i miałbyś uraz.

Można w rozmowie wtrącić temat, że lubisz stopniowo poznawać dziewczynę w sprawach seksu, ale to koniecznie musi wtedy wyjść. Bo jakby mi facet powiedział w trakcie, że nie chce, bo on chce mi rękę do majtek włożyć a ja mam jemu i absolutnie nie ściągać bielizny, to bym go wyśmiała.
201706081317 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:06   #94
sensitiveskin
Raczkowanie

Pewnie troll, ale co tam.

Dla mnie spoko, ale ja niedoświadczona jestem, a swoje lata mam xD Jak zagadasz i jej to będzie pasować, to czemu nie? Tylko trzeba użyć odpowiednich słów w odpowiednim momencie i tyle. Mnie by to odpowiadało, ale być może jestem w mniejszości.
sensitiveskin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:09   #95
Atavish
Zakorzenienie

Wychodzę z założenia, że w łóżku do niczego nie powinno się nikogo zmuszać, więc jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie chce się spieszyć. Ale chciałabym o tym wiedzieć wcześniej. Jeśli jesteś 27letnim randkującym facetem, to porozmawianie o swoim podejściu do seksu z kobietą z którą randkujesz powinno być czymś naturalnym. I powinien się na to znaleźć czas między randkami.

Gdybym nie wiedziała, że mężczyzna ma takie podejście i w momencie kiedy już dochodzi do pieszczot (które dla mnie są po prostu grą wstępną) by mi powiedział, że do niczego więcej nie dojdzie, to bym była rozczarowana i uznałabym, że go nie podniecam, że mu się nie podobam, a to, że dopiero w tym momencie mi o tym mówi uznałabym za wymówkę.
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:14   #96
porsche333
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Wychodzę z założenia, że w łóżku do niczego nie powinno się nikogo zmuszać, więc jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie chce się spieszyć. Ale chciałabym o tym wiedzieć wcześniej. Jeśli jesteś 27letnim randkującym facetem, to porozmawianie o swoim podejściu do seksu z kobietą z którą randkujesz powinno być czymś naturalnym. I powinien się na to znaleźć czas między randkami.

Gdybym nie wiedziała, że mężczyzna ma takie podejście i w momencie kiedy już dochodzi do pieszczot (które dla mnie są po prostu grą wstępną) by mi powiedział, że do niczego więcej nie dojdzie, to bym była rozczarowana i uznałabym, że go nie podniecam, że mu się nie podobam, a to, że dopiero w tym momencie mi o tym mówi uznałabym za wymówkę.
No ale jak to mam wczesniej dziewczynie powiedziec? I co? Bo jak dochodzi do pieszczot, to naturalne jest ze nie chce dalej i prosze abysmy narazie pozostali przy pieszczotach, a tak wczesniej to jak to jej powiedziec?
porsche333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:41   #97
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:

No ale jak to mam wczesniej dziewczynie powiedziec? I co? Bo jak dochodzi do pieszczot, to naturalne jest ze nie chce dalej i prosze abysmy narazie pozostali przy pieszczotach, a tak wczesniej to jak to jej powiedziec?
Nie wiem jak Ty, ale ja jak z kimś randkuję, to między spotkaniami z nim rozmawiam. Smsowo, facebookowo, telefonicznie czy mailowo. I do tej pory (a jestem odrobinę starsza od Ciebie) nie zdażyło mi się abym w tych rozmowach nie pojawił się temat seksu. Można go przecież wywołać nawet dwuznacznym żartem, jakąś flirtującą zaczepką. I wtedy łatwo już poprowadzić rozmowę dalej- na temat preferencji, oczekiwań, etc. Dla mnie to jest tak naturalne, że aż trudno mi to dokładniej wytłumaczyć. Bo to dwójka dorosłych ludzi otwarcie mówi czego chce. Dla mnie prościej być nie może Ale żeby nie było- ja z tych bardziej bezpośrednich i lubiących bezpośredniość u innych jestem
Stary 2016-01-02, 19:46   #98
marble_heart
Raczkowanie

I własnie w tym jest problem - to jest tak dziwaczne założenie, że nie ma tego jak ubrac w słowa nawet, żeby nie brzmiało kosmicznie

Mozna miec zasady i trzymać się ich choćby nie wiem co, kojarzy mi się to trochę z fanatyzmem ale kazdemu, co lubi.
Nie chodze do łóżka na pierwszej randce.
Nie całuje nikogo na pierwszej randce.
Nie uznaję one night standów.
Zero seksu w pierwszych trzech miesiącach.
Zero seksu przed ślubem.

Ale "bez kilku seansów macanek seksu nie bedzie" jeszcze nie słyszałam.

Czy Ty aby na pewno masz tyle lat, ile piszesz, że masz? Bo sorry, ale to jest gadanie gościa z jakimiś ogromnymi kompleksami albo zerowym doświadczeniem. Albo jednym i drugim.
marble_heart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:48   #99
thirky
on tired little feet

Cytat:
Jak dochodzi do pieszczot to NIE jest naturalne że nie chcesz dalej. Tak, powiedzieć jej wcześniej. Nie wypalając na pierwszej randce "na seks waginalny to możesz liczyć około 10 spotkania, wcześniej chciałbym abyś jedynie wsadzała mi rękę w bokserki bo nie chcę być molestowany", ale w normalniej rozmowie, kiedy wypłynie temat seksu powiedzieć jaki masz stosunek. Np. "Dla mnie seks jest bardzo ważny, jest deklaracją uczuć, jestem osobą która potrzebuje czasu aby przyzwyczaić się do drugiej osoby, lubię na początku poświęcić trochę czasu aby lepiej poznać ciało i preferencje partnerki, nie lubię się spieszyć, lubię na początku zacząć od delikatniejszych pieszczot" etc. czy to takie trudne?

Stary 2016-01-02, 19:51   #100
porsche333
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marble_heart Pokaż wiadomość
I własnie w tym jest problem - to jest tak dziwaczne założenie, że nie ma tego jak ubrac w słowa nawet, żeby nie brzmiało kosmicznie

Mozna miec zasady i trzymać się ich choćby nie wiem co, kojarzy mi się to trochę z fanatyzmem ale kazdemu, co lubi.
Zero seksu przed ślubem.

Czy Ty aby na pewno masz tyle lat, ile piszesz, że masz? Bo sorry, ale to jest gadanie gościa z jakimiś ogromnymi kompleksami albo zerowym doświadczeniem. Albo jednym i drugim.
To może napisze inaczej, wstydzę się rozebrać do naga i uprawiać seks, mógłbym tak zrobić, jestem w stanie, ale czułbym się bardzo nie swojo, lepiej się czuję jak sprawy seksualne rozwijają się stopniowo, i nie ma znaczenia ile znam dziewczynę, bo jak pisałem mogę i znać 5 lat, ale jak nie było miedzy nami zadnej intymnosci, to tez nie chcialbym przed nia od razu tego robic, wolę zaczynac od pocałunków, macanek, a potem pełna nagosc i seks.
Stary 2016-01-02, 19:51   #101
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marble_heart Pokaż wiadomość

Zero seksu przed ślubem.

No cóż, jak Tobie się zasady kojarzą z fanatyzmem, to ani "brak seksu bez seansu macanek" ani "chciałbym poczekać do ślubu" Ci się raczej nie spodoba.

Thirky podała dobry przykład, chociaż mi by nawet wystarczyło coś w stylu "nie lubię się w tej kwestii spieszyć" i już bym się domyśliła i wiedziała, na czym stoję.

Generalnie zgadzam sie z Atavish.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 19:57   #102
porsche333
BAN stały

Cytat:
Napisane przez thirky Pokaż wiadomość
Jak dochodzi do pieszczot to NIE jest naturalne że nie chcesz dalej. Tak, powiedzieć jej wcześniej. Nie wypalając na pierwszej randce "na seks waginalny to możesz liczyć około 10 spotkania, wcześniej chciałbym abyś jedynie wsadzała mi rękę w bokserki bo nie chcę być molestowany", ale w normalniej rozmowie, kiedy wypłynie temat seksu powiedzieć jaki masz stosunek. Np. "Dla mnie seks jest bardzo ważny, jest deklaracją uczuć, jestem osobą która potrzebuje czasu aby przyzwyczaić się do drugiej osoby, lubię na początku poświęcić trochę czasu aby lepiej poznać ciało i preferencje partnerki, nie lubię się spieszyć, lubię na początku zacząć od delikatniejszych pieszczot" etc. czy to takie trudne?
W sumie dobry teks te ostatnie zdanie. Tylko jak nie podejmowalismy tematu seksu, to nawet to ciezko powiedziec, bo tak jakbym juz z gory zakladal ze ona na pewno bedzie ze mna sie kochac. Jak spotykam sie z obca dziewczyna to nie wiem czy w ogóle cos z tego wyjdzie, ze umawia sie ze mna to nie znaczy ze leci na mnie, po prostu poznaje mnie, i tu nie wiadomo jak to sie rozwinie, czy w ogole bedzie miala ochote na seks, a tu nagle wypalic jej o tym te tez tak srednio.

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
No cóż, jak Tobie się zasady kojarzą z fanatyzmem, to ani "brak seksu bez seansu macanek" ani "chciałbym poczekać do ślubu" Ci się raczej nie spodoba.

Thirky podała dobry przykład, chociaż mi by nawet wystarczyło coś w stylu "nie lubię się w tej kwestii spieszyć" i już bym się domyśliła i wiedziała, na czym stoję.

Generalnie zgadzam sie z Atavish.
Fakt spodobał mi się tekst thirke Tylko teraz jeszcze znaleźć wlasciwy moment. Bo jak powiedzialbym ze nie chce sie spieszyc to dziewczyna moze zrozumiec ze moge nie chciec zadnej intymnosci.
A wlascie cos chce tylko powoli.
Stary 2016-01-02, 19:57   #103
skatex3
Obserwuję .

A ja rozumiem autora, bo sama jako dziewczyna wolałabym nie iść od razu na całość. Wolę właśnie najpierw petting, a dopiero po jakimś czasie pełny stosunek, ale..

...różnie w życiu bywa .
Stary 2016-01-02, 19:57   #104
thirky
on tired little feet

Cytat:
W sumie dobry teks te ostatnie zdanie. Tylko jak nie podejmowalismy tematu seksu, to nawet to ciezko powiedziec, bo tak jakbym juz z gory zakladal ze ona na pewno bedzie ze mna sie kochac. Jak spotykam sie z obca dziewczyna to nie wiem czy w ogóle cos z tego wyjdzie, ze umawia sie ze mna to nie znaczy ze leci na mnie, po prostu poznaje mnie, i tu nie wiadomo jak to sie rozwinie, czy w ogole bedzie miala ochote na seks, a tu nagle wypalic jej o tym te tez tak srednio.
Nie wiem czy to ja jakaś dziwna jestem, ale jak się z kimś spotykałam to prędzej czy później (raczej prędzej) temat seksu się pojawił, zwykle zapoczątkowany jakimś żartem czy wtrąceniem z podtekstem, co później można przekształcić w poważniejszą rozmowę.

Stary 2016-01-02, 20:08   #105
201803080934
Konto usunięte

jakby mi facet w trakcie przerwał zabawę, to pomyślałabym, że ma jakieś problemy ze sprzętem.
jakby chwilę później nastąpiło tłumaczenie, że nie jest gotowy, chce stopniowo i tralala, to pewnie bym nie uwierzyła, stwierdziła, że wymyśla historyjkę, żeby ukryć problem ze sprzętem i więcej byśmy się nie spotkali
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 20:11   #106
thirky
on tired little feet

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
jakby mi facet w trakcie przerwał zabawę, to pomyślałabym, że ma jakieś problemy ze sprzętem.
jakby chwilę później nastąpiło tłumaczenie, że nie jest gotowy, chce stopniowo i tralala, to pewnie bym nie uwierzyła, stwierdziła, że wymyśla historyjkę, żeby ukryć problem ze sprzętem i więcej byśmy się nie spotkali
zabawnie to opisałaś konkretna kobieta z Ciebie

Stary 2016-01-02, 20:16   #107
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Poważnie byś olała chłopaka, bo mu raz opadł?
Ja też bym się zastanowiła, ale to przez ściemnianie.

Tak czy inaczej - autor rozważa inne gry i zabawy, więc kwestia sprzętu odpada, co najwyżej uznaje, że świeżo poznana dziewczyna jest godna jedynie tego, żeby pomacać .
Stary 2016-01-02, 20:18   #108
porsche333
BAN stały

Cytat:
Przy pettingu widać czy jest wzwód czy nie

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Poważnie byś olała chłopaka, bo mu raz opadł?
Ja też bym się zastanowiła, ale to przez ściemnianie.

Tak czy inaczej - autor rozważa inne gry i zabawy, więc kwestia sprzętu odpada, co najwyżej uznaje, że świeżo poznana dziewczyna jest godna jedynie tego, żeby pomacać .
Przy pierwszym się zgadzam, inne zabawy by było więc widac czy wszystko działa.
A przy drugim oj joj joj, nie czepiaj się. Nie chodzi czy jest godna czy nie, ale ze mi ciezko przełamać się i isc od razu na glęboką wodę.
Stary 2016-01-02, 20:19   #109
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nie ogarniam co jest takiego ważnego we włożeniu penisa w pochwę, a jednocześnie wkładanie palców w pochwę jest już mniej ważne.
Stary 2016-01-02, 20:20   #110
porsche333
BAN stały

Może podam przykład, wydaje mi się że właściwy, jak kobiet jest u ginekologa, i ma badane piersi, i dól, to dlaczego raczej się nie rozbiera do naga, tylko stopniowo? Aby lepie sie czuła, i nie była od razu obdarta z intymnosci, ja wlascie tak mniej wiecej sie czuje, gdy dochodzi do intymnosci z nowa dziewczyna, raczej wolę stopniowo, na początek pokazac się w bieliznie itd.
Stary 2016-01-02, 20:21   #111
zakonna
Naczelna Nastolatka

wizyta u gina jako porównanie do seksu? O matulu....
Stary 2016-01-02, 20:23   #112
gumka24
Raczkowanie

Cytat:
Może podam przykład, wydaje mi się że właściwy, jak kobiet jest u ginekologa, i ma badane piersi, i dól, to dlaczego raczej się nie rozbiera do naga, tylko stopniowo? Aby lepie sie czuła, i nie była od razu obdarta z intymnosci, ja wlascie tak mniej wiecej sie czuje, gdy dochodzi do intymnosci z nowa dziewczyna, raczej wolę stopniowo, na początek pokazac się w bieliznie itd.
ginekologa porownac do spraw seksu?litości.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
gumka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 20:25   #113
porsche333
BAN stały

Cytat:
Nie ogarniam co jest takiego ważnego we włożeniu penisa w pochwę, a jednocześnie wkładanie palców w pochwę jest już mniej ważne.
Samopoczucie? Aby włożyć penisa do pochwy trzeba sie rozebrac itd, przy petingu mozna zostac w bieliznie i np piescic dziewcyzne przez majtki, albo wlozyc rękę w jej majtki, dziewczyna jest pieszczona a przy tym ma bielizne na sobie, lepiej sie czuje. Ja mam podobne odczucia. nawet jak pozniej np przy drugim razie sciaga sie majtki to zosstawia np koszulkę i lepszy komfort psychiczny do seksu rozbiera sie do naga, przynajmniej ja to tak wyobrazam bo nie lubie seksu uprawiac w ubraniu.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez gumka24 Pokaż wiadomość
ginekologa porownac do spraw seksu?litości.

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Ginekologa podałem jako przyklad, ze jednak cos w tym jest ze takie rozbieranie u tego ginekologa stopniowe a nie od razu calosc, ma wpływ na samopoczucie.
Stary 2016-01-02, 20:25   #114
zakonna
Naczelna Nastolatka

zaczynam podejrzewać, że masz jakiś problem z akceptacja własnego ciała i seksualności.
Stary 2016-01-02, 20:26   #115
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
I już masz odpowiedź...

Cytat:
Tak czy inaczej - każdy ma prawo do swoich dziwactw i oczekiwań. Ale pytanie było, co druga strona myśli, gdy jest wzięta z zaskoczenia, odpowiedzi są, jakie są.

A to troll, myślę, że dobrze się bawi, jak my się tu produkujemy.
Stary 2016-01-02, 20:30   #116
porsche333
BAN stały

Cytat:
zaczynam podejrzewać, że masz jakiś problem z akceptacja własnego ciała i seksualności.
No ale jak dziewczyna napisała w tym wątku że ona też woli zaczynać od pettingu to jest ok, a jak ja to juz dziwne, niby dlaczego?

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
I już masz odpowiedź...

Tak czy inaczej - każdy ma prawo do swoich dziwactw i oczekiwań. Ale pytanie było, co druga strona myśli, gdy jest wzięta z zaskoczenia, odpowiedzi są, jakie są.

A to troll, myślę, że dobrze się bawi, jak my się tu produkujemy.
heh, wcale ze dobrze sie nie bawie, bo tylko mi uswiadamiacie ze moje zachowanie jest dziwne, a ktore ja uwazalem za normlane. Jak facet sie dobiera, do dziewczyny a ona pozwala tylko np na macanki czy wlozenie rak w majtki, a nie poozwala sobie majtek zdjąc i wtedy powie sluchaj nie jestem gotowa to wszystko ok, a jak facet zrobi to samo to juz dziwak.

Zakonna pytała czy rozni sie palcowka od wlozenia penisa, to teraz sobie odpowiedz, dlaczego nie jedna dziewczyna da sie macac a nie chce seksu na poczatku?
Stary 2016-01-02, 20:33   #117
gumka24
Raczkowanie

Cytat:
No ale jak dziewczyna napisała w tym wątku że ona też woli zaczynać od pettingu to jest ok, a jak ja to juz dziwne, niby dlaczego?

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

heh, wcale ze dobrze sie nie bawie, bo tylko mi uswiadamiacie ze moje zachowanie jest dziwne, a ktore ja uwazalem za normlane. Jak facet sie dobiera, do dziewczyny a ona pozwala tylko np na macanki czy wlozenie rak w majtki, a nie poozwala sobie majtek zdjąc i wtedy powie sluchaj nie jestem gotowa to wszystko ok, a jak facet zrobi to samo to juz dziwak.

Zakonna pytała czy rozni sie palcowka od wlozenia penisa, to teraz sobie odpowiedz, dlaczego nie jedna dziewczyna da sie macac a nie chce seksu na poczatku?
Bo moze potrzebuje bliskosci zaufania i upewnienia sie co do partnera. To naturalne,.,a Ty opowiadasz o barierach intymnosci , powiedz ze wstydzisz sie swojego ciala albo nie czujesz sie pewnie w seksie a nie porownujesz seks do wizyt u ginekologa, jakby to mialo w ogole cos wspolnego. Bo w seksie nie do przeskoczenia jest najbardziej dla Ciebie zdjecie spodni.

Edytowane przez gumka24
Czas edycji: 2016-01-02 o 20:34
gumka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-02, 20:33   #118
zakonna
Naczelna Nastolatka

No przykro mi, ale już pisałam, że u dorosłych ludzi, dojrzałych, takie czynności jak wkładanie palców najczęściej prowadzi do seksu pełnego.
Dlatego cały czas mam wrażenie, bardzo mocne, że nie piszemy o ludziach prawie 30 letnich, tylko jakąś dekadę młodszych.
Stary 2016-01-02, 20:37   #119
porsche333
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gumka24 Pokaż wiadomość
Bo moze potrzebuje bliskosci zaufania i upewnienia sie co do partnera. To naturalne,.,a Ty opowiadasz o barierach intymnosci , powiedz ze wstydzisz sie swojego ciala albo nie czujesz sie pewnie w seksie a nie porownujesz seks do wizyt u ginekologa, jakby to mialo w ogole cos wspolnego. Bo w seksie nie do przeskoczenia jest najbardziej dla Ciebie zdjecie spodni.
No na poczatku wstydze sie swojego ciała, tak. Jestem w stanie odrazu pojsc na calosc, ale sporo mnie to kosztuje, wiec wole stopniowo, wtedy jest bez stresu.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Tak, pierwsze kontakty z nową dziewczyną mnie lekko stresują, jak ona zareaguje ogólnie, na wlosy lub ich brak, na ksztalt penisa, itd. nie o to chodzi ze cos ze mna nie tak, ale stopniowo czuje sie pewniej.
Stary 2016-01-02, 20:40   #120
Atavish
Zakorzenienie

Nie wiem jak innym, ale dla mnie najdziwniejsze w tym co piszesz nie jest to, że chcesz czekać z pełnym stosunkiem, tylko to, że dopatrujesz się problemu w powiedzeniu o tym dziewczynie. Twierdzisz, że masz 27 lat, więc nie zachowuj się na 17

Wiadomo, nie chodzi o "Cześć, jestem Eustachy i nie penetruję na pietwszej randce", tylko o rozmowę z kimś, z kim się kilka razy widziałeś i kto nadal wyraża chęć spotykania się (skoro ma np. dojść do spotkania u niej/u Ciebie w domu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości