|
|
#91 | |
|
on tired little feet
|
Dot.: Czy zaczynać od pettingu to wstyd?
Cytat:
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem, jakby mi facet tak powiedział, bardzo bym się zdziwiła. Ja rozumiem, że kobieta może być niegotowa, chociażby z tego względu, że kobiety częściej angażują się przez seks i chcą mieć pewność, że mężczyzna coś czuje... ale jak facet mówi, że nie jest gotowy to jest to dziwne. Pomyślałabym chyba, że prawiczek.
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
Przeczytałam cały wątek i wtrącę swoje 3 grosze
![]() Poglądy można mieć różne, o ile się je jakoś uzasadni, a używasz słownictwa takiego, jakby Ci ojciec wchodził do łóżka w dzieciństwie i miałbyś uraz. Można w rozmowie wtrącić temat, że lubisz stopniowo poznawać dziewczynę w sprawach seksu, ale to koniecznie musi wtedy wyjść. Bo jakby mi facet powiedział w trakcie, że nie chce, bo on chce mi rękę do majtek włożyć a ja mam jemu i absolutnie nie ściągać bielizny, to bym go wyśmiała. |
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie troll, ale co tam.
Dla mnie spoko, ale ja niedoświadczona jestem, a swoje lata mam xD Jak zagadasz i jej to będzie pasować, to czemu nie? Tylko trzeba użyć odpowiednich słów w odpowiednim momencie i tyle. Mnie by to odpowiadało, ale być może jestem w mniejszości. |
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzę z założenia, że w łóżku do niczego nie powinno się nikogo zmuszać, więc jestem w stanie zrozumieć, że ktoś nie chce się spieszyć. Ale chciałabym o tym wiedzieć wcześniej. Jeśli jesteś 27letnim randkującym facetem, to porozmawianie o swoim podejściu do seksu z kobietą z którą randkujesz powinno być czymś naturalnym. I powinien się na to znaleźć czas między randkami.
Gdybym nie wiedziała, że mężczyzna ma takie podejście i w momencie kiedy już dochodzi do pieszczot (które dla mnie są po prostu grą wstępną) by mi powiedział, że do niczego więcej nie dojdzie, to bym była rozczarowana i uznałabym, że go nie podniecam, że mu się nie podobam, a to, że dopiero w tym momencie mi o tym mówi uznałabym za wymówkę. |
|
|
|
#96 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeby nie było- ja z tych bardziej bezpośrednich i lubiących bezpośredniość u innych jestem
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
I własnie w tym jest problem - to jest tak dziwaczne założenie, że nie ma tego jak ubrac w słowa nawet, żeby nie brzmiało kosmicznie
![]() Mozna miec zasady i trzymać się ich choćby nie wiem co, kojarzy mi się to trochę z fanatyzmem ale kazdemu, co lubi. Nie chodze do łóżka na pierwszej randce. Nie całuje nikogo na pierwszej randce. Nie uznaję one night standów. Zero seksu w pierwszych trzech miesiącach. Zero seksu przed ślubem. Ale "bez kilku seansów macanek seksu nie bedzie" jeszcze nie słyszałam. Czy Ty aby na pewno masz tyle lat, ile piszesz, że masz? Bo sorry, ale to jest gadanie gościa z jakimiś ogromnymi kompleksami albo zerowym doświadczeniem. Albo jednym i drugim. |
|
|
|
#99 |
|
on tired little feet
|
Jak dochodzi do pieszczot to NIE jest naturalne że nie chcesz dalej. Tak, powiedzieć jej wcześniej. Nie wypalając na pierwszej randce "na seks waginalny to możesz liczyć około 10 spotkania, wcześniej chciałbym abyś jedynie wsadzała mi rękę w bokserki bo nie chcę być molestowany", ale w normalniej rozmowie, kiedy wypłynie temat seksu powiedzieć jaki masz stosunek. Np. "Dla mnie seks jest bardzo ważny, jest deklaracją uczuć, jestem osobą która potrzebuje czasu aby przyzwyczaić się do drugiej osoby, lubię na początku poświęcić trochę czasu aby lepiej poznać ciało i preferencje partnerki, nie lubię się spieszyć, lubię na początku zacząć od delikatniejszych pieszczot" etc. czy to takie trudne?
|
#100 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Thirky podała dobry przykład, chociaż mi by nawet wystarczyło coś w stylu "nie lubię się w tej kwestii spieszyć" i już bym się domyśliła i wiedziała, na czym stoję. Generalnie zgadzam sie z Atavish. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Tylko teraz jeszcze znaleźć wlasciwy moment. Bo jak powiedzialbym ze nie chce sie spieszyc to dziewczyna moze zrozumiec ze moge nie chciec zadnej intymnosci. A wlascie cos chce tylko powoli. |
||
|
|
|
#103 |
|
Obserwuję .
|
A ja rozumiem autora, bo sama jako dziewczyna wolałabym nie iść od razu na całość. Wolę właśnie najpierw petting, a dopiero po jakimś czasie pełny stosunek, ale..
...różnie w życiu bywa .
|
#104 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
) temat seksu się pojawił, zwykle zapoczątkowany jakimś żartem czy wtrąceniem z podtekstem, co później można przekształcić w poważniejszą rozmowę.
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
jakby mi facet w trakcie przerwał zabawę, to pomyślałabym, że ma jakieś problemy ze sprzętem.
jakby chwilę później nastąpiło tłumaczenie, że nie jest gotowy, chce stopniowo i tralala, to pewnie bym nie uwierzyła, stwierdziła, że wymyśla historyjkę, żeby ukryć problem ze sprzętem i więcej byśmy się nie spotkali |
|
|
|
#106 | |
|
on tired little feet
|
Cytat:
konkretna kobieta z Ciebie
|
|
#107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też bym się zastanowiła, ale to przez ściemnianie. Tak czy inaczej - autor rozważa inne gry i zabawy, więc kwestia sprzętu odpada, co najwyżej uznaje, że świeżo poznana dziewczyna jest godna jedynie tego, żeby pomacać |
|
|
|
|
#108 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
A przy drugim oj joj joj, nie czepiaj się. Nie chodzi czy jest godna czy nie, ale ze mi ciezko przełamać się i isc od razu na glęboką wodę. |
||
|
|
|
#109 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie ogarniam co jest takiego ważnego we włożeniu penisa w pochwę, a jednocześnie wkładanie palców w pochwę jest już mniej ważne.
|
#110 |
|
BAN stały
|
Może podam przykład, wydaje mi się że właściwy, jak kobiet jest u ginekologa, i ma badane piersi, i dól, to dlaczego raczej się nie rozbiera do naga, tylko stopniowo? Aby lepie sie czuła, i nie była od razu obdarta z intymnosci, ja wlascie tak mniej wiecej sie czuje, gdy dochodzi do intymnosci z nowa dziewczyna, raczej wolę stopniowo, na początek pokazac się w bieliznie itd.
|
|
|
|
#111 |
|
Naczelna Nastolatka
|
wizyta u gina jako porównanie do seksu? O matulu....
|
#112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- |
|
|
|
|
#113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Ginekologa podałem jako przyklad, ze jednak cos w tym jest ze takie rozbieranie u tego ginekologa stopniowe a nie od razu calosc, ma wpływ na samopoczucie. |
|
|
|
|
#114 |
|
Naczelna Nastolatka
|
zaczynam podejrzewać, że masz jakiś problem z akceptacja własnego ciała i seksualności.
|
#115 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak czy inaczej - każdy ma prawo do swoich dziwactw i oczekiwań. Ale pytanie było, co druga strona myśli, gdy jest wzięta z zaskoczenia, odpowiedzi są, jakie są. A to troll, myślę, że dobrze się bawi, jak my się tu produkujemy. |
|
|
|
|
#116 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Zakonna pytała czy rozni sie palcowka od wlozenia penisa, to teraz sobie odpowiedz, dlaczego nie jedna dziewczyna da sie macac a nie chce seksu na poczatku? |
||
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez gumka24 Czas edycji: 2016-01-02 o 20:34 |
|
|
|
|
#118 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No przykro mi, ale już pisałam, że u dorosłych ludzi, dojrzałych, takie czynności jak wkładanie palców najczęściej prowadzi do seksu pełnego.
Dlatego cały czas mam wrażenie, bardzo mocne, że nie piszemy o ludziach prawie 30 letnich, tylko jakąś dekadę młodszych.
|
#119 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Tak, pierwsze kontakty z nową dziewczyną mnie lekko stresują, jak ona zareaguje ogólnie, na wlosy lub ich brak, na ksztalt penisa, itd. nie o to chodzi ze cos ze mna nie tak, ale stopniowo czuje sie pewniej. |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak innym, ale dla mnie najdziwniejsze w tym co piszesz nie jest to, że chcesz czekać z pełnym stosunkiem, tylko to, że dopatrujesz się problemu w powiedzeniu o tym dziewczynie. Twierdzisz, że masz 27 lat, więc nie zachowuj się na 17
![]() Wiadomo, nie chodzi o "Cześć, jestem Eustachy i nie penetruję na pietwszej randce", tylko o rozmowę z kimś, z kim się kilka razy widziałeś i kto nadal wyraża chęć spotykania się (skoro ma np. dojść do spotkania u niej/u Ciebie w domu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

Ale żeby nie było- ja z tych bardziej bezpośrednich i lubiących bezpośredniość u innych jestem

.
) temat seksu się pojawił, zwykle zapoczątkowany jakimś żartem czy wtrąceniem z podtekstem, co później można przekształcić w poważniejszą rozmowę.