|
|
#91 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie się tu dobrze znamy, o swych sprawach rozmawiamy cz 13 :)
Cytat:
![]() a powiedz mi jak wygląda lot z takim dzieckiem teraz? Kapi siedział u Was na kolanach czy sam? Patrzyłam bilety i dla 2latka jest droższy niż dla osoby dorosłej Nie rezygnuj Kacperek musi sie przyzwyczaić do siusiania na siedząco ale uda się Noce nie zapeszając są dobre jeśli nie ma kataru. Dalej o 20 idziemy myj myj, potem mleko w łóżeczku i spać. Od kilku dni zasypia nawet do 40 minut czyli długo w jego przypadku ale sam wala się po łóżeczku, ,śpiewa sobie, wali nóżkami w szczebelka. No właśnie bo jednak śpi w starym łóżku bo z nowego co noc o tej samej porze przybiegał do na s z płaczem ale mam plan znów go tam położyć i zobaczyć co będzie teraz Dobrze że wyniki Tża k szukaj przyczyny w proszku, ubraniach i jedzeniu i koniecznie przebadaj siebie Cytat:
Odesłano portfel do mamy Cytat:
super że powód okazał sie tak błahy i łatwy do rozwiązania |
|||
|
|
|
|
#92 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Didiego to już poważny chłopak i ślicznie mu było w tej muszce ![]() Cytat:
Ile dokładnie miała twoja Daria jak zaczęłaś (i w sumie skończyłaś z powodzeniem) odpieluchowywanie? O! Ekstra, że lampka zadziałała ![]() Cytat:
Jak Kubuś lepiej śpi w starym łóżku to widocznie jeszcze nie czas na zmiany. Kapi soje łóżko lubi bo nawet w nocy przesunie się trochę do nas a potem wraca do siebie, ale często ciągnie i mnie. Mi to jednak odpowiada dużo bardziej niż jak mieliśmy łóżeczko. To niemożliwe, że bilet dla dwulatka jest droższy, bo jak 2-latek (ukończone 2lata) to traktowany jest jak dorosły i bilet kosztuje tyle samo dlatego, że dziecko ma swoje siedzenie. Udało mi się go chwilkę przytrzymać w jednym miejscu i nawet siedział ładnie z zapiętymi pasami ![]() My byliśmy dziś na ostatnim szczepieniu (opóźnionym o rok!) i na bilansie 2 latka. Kapi ma 86,5 cm i ok 12kg (bo 12,4 ważył w ciuchach i pieluszce). Pochwaliła go za zaawansowany rozwój i mowę. Teraz powoli będę chciała go odstawić od butelki bo już czas, tylko sobie tak myślę,czym tu na początek zastąpić picie mleczka? |
|||
|
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czemu ale jak brałam 2 dorosłych i dziecko to pokazywało 1704zł a jak skasowałam dziecko to 1034zł ![]() Brawo za szczepienie i bilans zapisałam Kubę na 8.3 na szczepienie ale jeszcze nie wiem co zaszczepimy bo 2 mamy w plecy ![]() Aldi ślicznie wyglądaliście na weselu ![]() Wczoraj mieliśmy iść do zoo do ptaszarni ale taki śnieg zaczął sypać i odpuściłam ale dziś byliśmy na dinozaurach przy narodowym |
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ja tak na szybko bo nie wiem czy wiesz, ze Izetka zostala po raz drugi mama i Igusia jest juz na swiecie
|
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgoś już nie pamiętam ale chyba przed 2 urodzinami już albo zaraz po.
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co dalej tak ci dziwnie pokazuje? może zaznaczyłaś coś jeszcze przypadkowo? a to było dziecko co ma ukończone 2 lata? jakie to daty i jaki kierunek to aż z ciekawości sprawdzę Cytat:
nawet będąc u niani więc nie jest źle. Od momentu zaczęcia minęło 6 dni, do momentu aż zaczął wołać ![]() Ile Daria ma wzrostu? |
||
|
|
|
|
#97 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fikusek no i u Was również super, że udało Wam się ze spaniem młodszej pociechy i dobrze, że to był taki "błahy" powód ale szacunek dla Was że to odkryliście
|
|||
|
|
|
|
#98 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie nie pamiętam dokładnych dat ale jakoś 6.09-13.09 i wydaje mi się że to na powrocie tak mi dziwnie pokazywało a od tamtej pory nie zaglądałam więc nie wiem. Patrzyłam na trasie Wawa-Alicante 2 dorosłych i 2 dorosłych i niemowlę powyżej 2 lat. Podobno loty z przesiadką ale taką około 1,5h są dużo tańsze więc muszę poszukać. Widzisz jaki Kacperek jest zuch? też szybko załapał z nocnikiem Cytat:
![]() Niech powie na co zbiera to mu pomogę Ja bym próbowała na Twoim miejscu. Nie wiem czy Didek czuje ale patrząc na Kubę wiem że dzieci w tym wieku potrafią już wstrzymywać i próbować zrobić. Spróbuj może wprowadzić siusianie do nocnika po jakimś posiłku albo tak jak u nas przed kąpielą. |
|||
|
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Daria ile ma wzrostu nie mam pojęcia bo zmierzyć się mały dziad nie da a na bilansie ją tylko zwazyli. Ubranka na 98 nosi w niektóre 92 też jeszcze wejdzie ale to te co były na wyrost a pznaczone niby że 92.
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam za wiele doświadczenia z odpieluchowywaniem, ale jak dla mnie powinnaś spróbować i to jak najbardziej. Kacprowi nie przeszkadzała ani mokra pieluszka ani kupka, a jednak dość sprawnie poszło. Wy w sumie macie już połowę drogi za sobą, więc jak dla mnie osiągniecie cel dużo szybciej. Cytat:
sprawdziłam te bilety i u mnie wszystko normalnie.. musisz zerknąć sobie jeszcze raz ciekawa jestem czy podobni z Kapim wzrostowo. A ile ważyła? |
||
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahaha no to mamusia się komuś bardzo spodobała strasznie się cieszę że oddano portfel Dziękuje za pomysł takie sikanie u nas już dawno, rano po obudzeniu, przed drzemką po drzemce i przed kąpielą, tak już działamy kilka miesięcy, odkąd mamy nocnik Cytat:
Pewnie znowu zapeszę ale u nas się uspokoiło, Dawid spokojnie wysiedzi 30 min na bajce nawet bawiąc się siedzi, książkę czytamy albo i kilka to siedzi, więc to chyba bunt na zmiane pieluchy a nie na siedzenie mokry pampers mu nie przeszkadza zupełnie ale już mokre ubranie tak
|
||
|
|
|
|
#102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chce oglądać tych biletów bo jeszcze nic nie postanowione a do tego szwagierka namawia nas żebyśmy polecieli wszyscy razem w lipcu i nie wiem co robić... Dzieki że zajrzałaś ![]() Cytat:
Ja też się cieszę Yyy to na co mu w ogóle ta pieluszka skoro Didek tak ładnie siusia na nocnik? U nas wciąż jest ten problem że Kuba nie potrafi załatwić się na siedzący i wstrzymuje dotąd aż może się położyć, ukucnąć albo stanąć A właściwie to jak Wy odpieluchowujecie? zdejmujecie pieluszkę i pytacie co chwila czy chce siku czy maluch biega w pieluszce i jak sam powie to dopiero rozbieracie czy jeszcze inaczej? |
||
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Konto usunięte
|
hej
Brawa dziewczyny za odpieluchowywanie, Aldrin myślę, że Dawidek już jest gotowy na zdjęcie pieluchy Ja muszę się przyznać, że wogóle nie chce mi się za to zabrać teraz. Poczekam do wiosny gdy mała będzie więcej na dworze. Bo u nas wszędzie są dywany i wyobrażam sobie co by z nimi się stało gdyby Igula latała w samych majtach Chociaż i my mamy mały postęp, Iga zaczęła robić kupę na duży sedes, bo mówi że mama tak robi i ona chcę. I jak naciśnie guzik to nie ma kupy Prad bardzo się cieszę, że portfel się odnalazł Dostałaś się do kampanii ariela? Ja całkiem zapomniałam wysłać zgłoszenie. |
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli tylko masz trochę cierpliwości to próbujcie z nocnikiem bo Didek jest juz świadomy Kupiłam pieluchy z rossmana i chyba nie podeszły młodemu bo miał brzydki tyłek więc go wczoraj puszczałam bez pieluchy i widzę że on po pierwsze nie chce robić na nocnik a po drugie w ogóle nie przerywa zabawy i orientuje się że sie zesikał dopiero jak zaczyna tupać nogami w kałuży [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;56616901]hej Brawa dziewczyny za odpieluchowywanie, Aldrin myślę, że Dawidek już jest gotowy na zdjęcie pieluchy Ja muszę się przyznać, że wogóle nie chce mi się za to zabrać teraz. Poczekam do wiosny gdy mała będzie więcej na dworze. Bo u nas wszędzie są dywany i wyobrażam sobie co by z nimi się stało gdyby Igula latała w samych majtach Chociaż i my mamy mały postęp, Iga zaczęła robić kupę na duży sedes, bo mówi że mama tak robi i ona chcę. I jak naciśnie guzik to nie ma kupy Prad bardzo się cieszę, że portfel się odnalazł Dostałaś się do kampanii ariela? Ja całkiem zapomniałam wysłać zgłoszenie.[/QUOTE] Brawo dla Igusi kupiliście jej tą małą deskę czy przytrzymujesz ją na dużej?Śmieszna jest ta Wasza księżniczka kiedy się do nas wybieracie?Co do konkursów to ja najczęściej biorę linki z wątku właśnie bo nie mam kiedy wyszukiwać albo z tej stronki co Ci kiedyś wrzucałam łowca konkursów. Najwięcej ludzie dodają na e-konkursy ale mi ta strona nie pasuje jakoś :/ Metaksa była przed walentynkami tu http://www.kissyourhoney.com/gate i na fb a klocki dostaliśmy do testów z babyonline do Ariela się nie dostałam ale mi nigdy nic tam nie dali oprócz monte ale tu było mało zgłoszeń. Całkiem nie wiem jak ich do siebie przekonać z reszta pamiętasz że Ty się załapałaś na pieluchy a ja nie
|
|
|
|
|
|
#106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbuj kochana z tym odpieluchowywaniem zobaczysz, że pójdzie wam ekspresem wczoraj jednak dostał takiego małpiego rozumu, że myślałam, że tż-ta wykończy. Najpierw zrobił kupę w majtki (gdzie już mu się to raczej nie zdarza) potem zawołał siku, ale tż nie wiedział o niespodziance, która przy siuśkach wypadła z majtek, a potem obydwaj w to weszli, potem Kapi uwiesil sie zlewu i probowal nasikac do kociej kuwety, ale nie sciagnal spodni, a jadl jogurtto wymsknela mu sie miseczka i caly byl umazany (od glowy do stop), tż sie az zastanawial jak to mozliwe, oczywiscie jogurt tez wszedzie naokolo, potem Kapi probowal skakac z sofy na domek z kartonu albo podstawial sobie swoje krzeselka i wchodził na niego i ile razy sie wywalil albo wpadl do srodka to nawet nie zliczyl.. i to w sumie zdarzylo sie w jakies 4 godz az niania mowila ze Tomek wykonczony porankiem. Oczywiście było jeszcze kilka małych rzeczy ale to już codzienność, poza całym skakaniem, bieganiem itp Tż stwierdził, że nawet dżemu nie będzie dawał na śniadanie żeby nie miał za duzo energii ![]() Cytat:
![]() [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;56616901]hej Brawa dziewczyny za odpieluchowywanie, Aldrin myślę, że Dawidek już jest gotowy na zdjęcie pieluchy Ja muszę się przyznać, że wogóle nie chce mi się za to zabrać teraz. Poczekam do wiosny gdy mała będzie więcej na dworze. Bo u nas wszędzie są dywany i wyobrażam sobie co by z nimi się stało gdyby Igula latała w samych majtach Chociaż i my mamy mały postęp, Iga zaczęła robić kupę na duży sedes, bo mówi że mama tak robi i ona chcę. I jak naciśnie guzik to nie ma kupy Prad bardzo się cieszę, że portfel się odnalazł Dostałaś się do kampanii ariela? Ja całkiem zapomniałam wysłać zgłoszenie.[/QUOTE] przy dywanach to sama nie wiem czy kiedykolwiek zdecydowałabym się na pozbycie się pieluch, albo siedzielibyśmy cały dzień w łazience hahah myślę, że Igusi też pójdzie szybciutko. A przeszkadza jej mokry pampers? |
||
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś temat odpieluchowania zaczę ogarniać jak wyzdrowiejemy, bo ostatnio nawet w pampie woła lulu (tak Pradip u nas tak dzieci mówią
) z tym, ze woła ale pampers robi się momentalnie ciepły, czyli woła w trakcie już ![]() Jak czytam o Kapim to jakbyś opowiadała o jakimś nadczłowieku, skąd on ma tyle siły? kurcze to Dawid mega grzecznym dzieckiem jest nie wspina się na nic, jedynie na oparcie kanapy ale to tylko jak ktos obok niego jest, teraz po tych ćwiczeniach nauczył się na krzesło wychodzić i patrzec przez okno ale raz się mu zabroniło i teraz woła jak chce popatrzeć, na nic nie skaczę, zupełnie dwa różne światy jak chodzi o ruchliwość Ewelika a próbowałas Igusie chociaz na chwile zostawić bez pampersa? Dawid tylko raz zrobił siuku tak mocniej tzn tak, że spodnie przesiąkły ale kałuży nie było teraz siedzi na kanapie, bawi się na dywanie i zrobi lekko tzn tak, ze majtki mokre a resta na nocnik, więc może Igusia szybko załapie? ale tak jak mówie to chyba zalezy od dziecka, z czasem samo nie bedzie chciało pampersa ![]() Jak sie czujesz? Jak Igusia ? Pradip ty to masz szczęscie w tych konkursach, brawo ! Co tam u Was? Jak Kubuś? Wakacje już postanowione że w Hiszpanii? |
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak siedzi to dorasta? dobre a kiedyś siedzenie kojarzyło mi się ze starością ![]() Szkoda że ten mój łobuziak nie chce współpracować z nocnikiem puszczam go od kilku dni bez pieluchy i pytam co chwila czy chce ale on teraz na wszystko odpowiada że tak a jak widzi że daje mu nocnik to zwiewa :/ No i do tego dochodzi że on nie umie załatwić się siedząc...A o taplaniu się we własnych siuśkach nawet mi nie mów Małgoś poleciłabyś mi znów jakieś ubezpieczenie od rezygnacji z lotu? Cytat:
To są dzieci które nie wspinają sie po meblach? Mój juz nie raz spadł z krzesła ale włazi na nie notorycznie bo mamy takie ze sprężynami i fajnie się na nich skacze Szczęścia nie mam wcale i w grach losowych rzadko biorę udział ale mam dar lania wody i co i raz cos tam wpada ![]() U nas leci dzień za dniem. Kuba nadal prawie nie mówi ale wcale przez to nie jest cichym dzieckiem Czekamy na wiosnę bo dwór to nadal ulubione miejsce Co do wakacji to trzeba w końcu coś postanowić ale mam dylemat i chyba właśnie zapytam w klubie co myślicie.Ewelika zarejestruj sie z tego linka https://ekspert.☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/pl/secu...a54de03f57dffc tu jest dużo więcej kampanii niż na trnd |
||
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Prad jak zaczęła chcieć na sedes to kupiłam jej taką mała deskę i schodek. I siedzi teraz jak na prawdziwym tronie
A co to za strona, bo link nie działa? Kochana ja z chęcią do was bym przyjechała ale narazie nie dam rady, może za tydzień? Bo w tym przyszłym K wyjeżdża na szkolenie. Małoś Kacper to żywe srebro Jak nasika w pampersa to jej nie przeszkadza, ale jak ma mokre spodnie to już strasznie krzyczy Aldrin no właśnie Iga jak puszczę ją przed kąpielą na golasa, to czasami sika na całego. Najlepsze jest to, że się zawsze przestraszy własnych siuśków i sikając jednocześnie przed nimi ucieka Co u nas? Ja się czuję okropnie, całkiem inaczej niż z Igą. Na nic nie mam siły, non stop czuję żołądek, chociaż mniej mnie boli niż na początku. Już kilka razy zasłabłam, ostatnio nawet jak byłam sama z Igą na dole a K na górze. Aż się przewróciłam, na szczęście nie straciłam przytomności tylko zrobiło mi się ciemno przed oczami. Ale co się strachu najadłam to moje. Próbuję się jakoś ogarnąć ale ciężko mi to idzie. Iga to teraz straszny łobuziak o ile gdy siedzi tylko ze mną to jest grzeczna, o tyle jak reszta wraca z pracy coś w nią wstępuje. Gada jak najęta, śpiewa, tańczy, pomaga w kuchni. Ale wystarczy nie dać jej jakiejś drobnostki jest bek jakby jej się coś stało. Ma hopla na punkcie ipada. Jest to u nas zabroniona rzecz, schowana w najdalszym kącie, bo inaczej ciężko jej go odebrać. Dziś rano poszłam do łazienki, K leżał na łóżku a ta chodziła po pokoju. W pewnej chwili weszła na pufę i sobie na niej siedziała. K zapatrzył się w telewizor odwraca głowę, a Igi nie ma. A ona zadowolona stoi na parapecie. Mało co zawału nie dostał. Teraz nawet na chwilę nie będę mogła jej zostawić w pokoju. Jej ulubionym sposobem na zakazane rzeczy jest słodka minka, oczy jak u kota w shreku i pytanie ,,mama mozie niunia ,, Upodobała sobie szafkę w kuchni mojej mamy i wyobraźcie sobie, że jej wytłukła już prawie wszystkie małe talerze. Wystarczy chwila jak dopada jej i już po talerzu. przez to musiałam odkupić mamie 12 nowych talerzy
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;56793801]Prad jak zaczęła chcieć na sedes to kupiłam jej taką mała deskę i schodek. I siedzi teraz jak na prawdziwym tronie
A co to za strona, bo link nie działa? Kochana ja z chęcią do was bym przyjechała ale narazie nie dam rady, może za tydzień? Bo w tym przyszłym K wyjeżdża na szkolenie. Aldrin no właśnie Iga jak puszczę ją przed kąpielą na golasa, to czasami sika na całego. Najlepsze jest to, że się zawsze przestraszy własnych siuśków i sikając jednocześnie przed nimi ucieka Co u nas? Ja się czuję okropnie, całkiem inaczej niż z Igą. Na nic nie mam siły, non stop czuję żołądek, chociaż mniej mnie boli niż na początku. Już kilka razy zasłabłam, ostatnio nawet jak byłam sama z Igą na dole a K na górze. Aż się przewróciłam, na szczęście nie straciłam przytomności tylko zrobiło mi się ciemno przed oczami. Ale co się strachu najadłam to moje. Próbuję się jakoś ogarnąć ale ciężko mi to idzie. Iga to teraz straszny łobuziak o ile gdy siedzi tylko ze mną to jest grzeczna, o tyle jak reszta wraca z pracy coś w nią wstępuje. Gada jak najęta, śpiewa, tańczy, pomaga w kuchni. Ale wystarczy nie dać jej jakiejś drobnostki jest bek jakby jej się coś stało. Ma hopla na punkcie ipada. Jest to u nas zabroniona rzecz, schowana w najdalszym kącie, bo inaczej ciężko jej go odebrać. Dziś rano poszłam do łazienki, K leżał na łóżku a ta chodziła po pokoju. W pewnej chwili weszła na pufę i sobie na niej siedziała. K zapatrzył się w telewizor odwraca głowę, a Igi nie ma. A ona zadowolona stoi na parapecie. Mało co zawału nie dostał. Teraz nawet na chwilę nie będę mogła jej zostawić w pokoju. Jej ulubionym sposobem na zakazane rzeczy jest słodka minka, oczy jak u kota w shreku i pytanie ,,mama mozie niunia ,, Upodobała sobie szafkę w kuchni mojej mamy i wyobraźcie sobie, że jej wytłukła już prawie wszystkie małe talerze. Wystarczy chwila jak dopada jej i już po talerzu. przez to musiałam odkupić mamie 12 nowych talerzy [/QUOTE]nie pomyślałam że zaczaszkuje :/ https://ekspert.stre etcom.pl/pl/secured/user/share-regi stration/9943007d671bad411da54de03 f57dffc usuń 2 spacje haha siusiająca w biegu Igula Kuba czasem chce żeby go posadzić na kibelku ale stęknie 2 razy i mówi że już ![]() Przyjeżdżajcie kiedy możecie tylko daj znać wcześniej ![]() Współczuje złego samopoczucia
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajrzałam do klubu [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;56793801]Prad jak zaczęła chcieć na sedes to kupiłam jej taką mała deskę i schodek. I siedzi teraz jak na prawdziwym tronie A co to za strona, bo link nie działa? Kochana ja z chęcią do was bym przyjechała ale narazie nie dam rady, może za tydzień? Bo w tym przyszłym K wyjeżdża na szkolenie. Małoś Kacper to żywe srebro Jak nasika w pampersa to jej nie przeszkadza, ale jak ma mokre spodnie to już strasznie krzyczy Aldrin no właśnie Iga jak puszczę ją przed kąpielą na golasa, to czasami sika na całego. Najlepsze jest to, że się zawsze przestraszy własnych siuśków i sikając jednocześnie przed nimi ucieka Co u nas? Ja się czuję okropnie, całkiem inaczej niż z Igą. Na nic nie mam siły, non stop czuję żołądek, chociaż mniej mnie boli niż na początku. Już kilka razy zasłabłam, ostatnio nawet jak byłam sama z Igą na dole a K na górze. Aż się przewróciłam, na szczęście nie straciłam przytomności tylko zrobiło mi się ciemno przed oczami. Ale co się strachu najadłam to moje. Próbuję się jakoś ogarnąć ale ciężko mi to idzie. Iga to teraz straszny łobuziak o ile gdy siedzi tylko ze mną to jest grzeczna, o tyle jak reszta wraca z pracy coś w nią wstępuje. Gada jak najęta, śpiewa, tańczy, pomaga w kuchni. Ale wystarczy nie dać jej jakiejś drobnostki jest bek jakby jej się coś stało. Ma hopla na punkcie ipada. Jest to u nas zabroniona rzecz, schowana w najdalszym kącie, bo inaczej ciężko jej go odebrać. Dziś rano poszłam do łazienki, K leżał na łóżku a ta chodziła po pokoju. W pewnej chwili weszła na pufę i sobie na niej siedziała. K zapatrzył się w telewizor odwraca głowę, a Igi nie ma. A ona zadowolona stoi na parapecie. Mało co zawału nie dostał. Teraz nawet na chwilę nie będę mogła jej zostawić w pokoju. Jej ulubionym sposobem na zakazane rzeczy jest słodka minka, oczy jak u kota w shreku i pytanie ,,mama mozie niunia ,, Upodobała sobie szafkę w kuchni mojej mamy i wyobraźcie sobie, że jej wytłukła już prawie wszystkie małe talerze. Wystarczy chwila jak dopada jej i już po talerzu. przez to musiałam odkupić mamie 12 nowych talerzy [/QUOTE]Współczuje złego samopoczucia oby szybko wszelkie dolegliwości minęły, czekaj bo ja sie pogubiłam to który to już dokładnie tydzień? hahaha z Iguli też niezły gagatek jest fajne takie aniołeczki z rogami malutkimi ![]() U nas szpital na całego w domu wszyscy chorzy, a Dawid męczy się z zapaleniem oskrzeli do tego zaczyna antybiotyk działać i wymiotuje wydzieliną biedactwo małe a matka nie może z nim siedzieć tylko musi pracowac
|
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej tak Didka rozłożyło Biedaczysko... zdrówka kochany ![]() Ja się obawiałam przez ostatni tydzień choroby bo Kuba był zapisany na szczepienie i UWAGA wczoraj pozwoliłam zrobić MMR... już nawet nie chciałam robić mu wcześniej badania krwi bo pewnie znów bym coś wynalazła na nie... Kuba bardziej się rzucał przy badaniu i mierzeniu niż przy samym wkuciu. Dostaliśmy skierowanie na kontrolę chodu Wy chodziłyście z maluchami na to? Położna od razu zapisała nas na 3 dawkę infanrixu za 6 tygodni bo wiedziała że sama się znów szybko nie pojawię Ewelika a Ty zaszczepiłaś w końcu Igulę? |
|
|
|
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
Aldrin to już 15 tydzień za moment zacznie się 5 miesiąc, a mi ciągle stan z pierwszego trymestru nie przechodzi
Biedny Dawida Iga też telroche kaszle ale boję się z nią jechać do przychodni, żeby nie złapała czegoś gorszego. Prad nie szczepilam, mamy powtórkę oka My dziś cały dzień byliśmy na dworze, piękna pogoda u nas. Iga szalała z Wiktoria, a mi się nawet udało pozagrabiac cześć podwórka Jak tam przygotowania do świąt? U nas kiepsko, jakoś nie mogę się zabrać za sprzątanie. Jak Iga śpi to padam razem z nią, a jak nie spi trzeba ją pilnować. Wczoraj weszła mi na drabinę, ustala na najwyższym stopniu i krzyczała,, mama trzymaj niunie, bo spadnie,, i tyle było z mojego zdejmowania firanek ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- I się jeszcze pochwalę, Idze w ciągu tygodnia wyszły 3 trójki, jeszcze tylko jedna nam została ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- miałam ostatnio egzamin końcowy na Półrocze i dostałam z niego cztery 5 i jedna 4 normalnie jestem z siebie dumna, bo naprawdę był ciężki
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;57065816]Aldrin to już 15 tydzień za moment zacznie się 5 miesiąc, a mi ciągle stan z pierwszego trymestru nie przechodzi
Prad nie szczepilam, mamy powtórkę oka My dziś cały dzień byliśmy na dworze, piękna pogoda u nas. Iga szalała z Wiktoria, a mi się nawet udało pozagrabiac cześć podwórka Jak tam przygotowania do świąt? U nas kiepsko, jakoś nie mogę się zabrać za sprzątanie. Jak Iga śpi to padam razem z nią, a jak nie spi trzeba ją pilnować. Wczoraj weszła mi na drabinę, ustala na najwyższym stopniu i krzyczała,, mama trzymaj niunie, bo spadnie,, i tyle było z mojego zdejmowania firanek ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- I się jeszcze pochwalę, Idze w ciągu tygodnia wyszły 3 trójki, jeszcze tylko jedna nam została ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- miałam ostatnio egzamin końcowy na Półrocze i dostałam z niego cztery 5 i jedna 4 normalnie jestem z siebie dumna, bo naprawdę był ciężki [/QUOTE]Już??? Ty przestań szaleć z tymi grabiami i firankami dobrze? Widzisz sama że Iga garnie się do pomocy Kurcze znów oczko wróciło a masz to co ostatnio jej pomogło?Gratuluję zęboli ja to już nie pamiętam jak to było choć zaraz sobie przypomnę bo lada chwila pewnie 5 się u Kuby pojawią Ja tam w temacie świąt nic jeszcze nawet nie myślę bo mama wyjeżdża i mi smutno
|
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Nawet nie wiesz jak nie mogę się doczekać, kiedy Iga zacznie mi pomagać sprzątać tak na poważnie
Cały czas jej smaruje srebrem, może szybciej jej zejdzie W sumie Iga chyba nawet tego wychodzenia zębów nie poczuła To Kuba ma już prawie komplet uzębienia A gdzie mama wyjeżdża? Pomyśl o tym , że spędzicie sobie spokojnie święta we troje, nacieszysz się mężem... |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin - To wyjdzie na to, że Didi sam się odpieluchuje
![]() oj tak... mój syn ma dużo energii ale jak znów gdzieś usiądzie na dłużej to zaraz lecę sprawdzać czy nie ma gorączki. Dziś położyliśmy się na łóżku i w ciągu 30 min zasnął a ja już się martwie czy wszystko OK... nie było wstawania na siku 20 razy, bawienia się zabawkami, próbowania się kłócić ze mną, że jego kapcie są "blue" a nie czerwone jak jest w rzeczywistości ... no i zasnął wcześniej bo 21.40 a nie 23-24 jak znów ostatnio chodzi spać Tylko się cieszyć że macie takiego grzecznego i ułożonego syneczka, dzięki temu może zdecydujecie się na kolejne? ![]() Pradip - Dorasta czy starzeje, w każdym razie się zmienia i chwilkę siedzi w jednym miejscu ![]() widocznie jeszcze nie czas u Kubusia na nocnik. Może zostaw w takim razie temat i wróć za jakiś czas. Kochana nie orientuję się w ubezpieczeniach tzn nie widziałam takiego gdzie można byłoby po prostu zrezygnować z lotu, jeśli chodzi o przyczyny losowe itp to tak, ewentualnie spóźnienie się na samolot, ale to chyba trzeba jakoś udowodnić (no zepsuło się auto i masz rachunek za lawete) no nie wiem.. myśle, że takie jakbyś chciała o ile istnieje będzie bardzo drogie ale możesz poszukać, może jest a o tym nie wiem? może u was jest ciut inaczej? Ewelika śmieszna ta Igusia co się boi własnych siuśków Kacper za każdym razem wylewa swoje siuśki do toalety, mówi im bye bye itp, czasami idąc z tym nocnikiem zdąży się z nimi przywitać typu "cześć sisi" i macha im ręką, a jak zrobi fufu to dopiero "musi" zobaczyć ![]() Niezły gałgan (jak to mówi moja babcia) z tej Igusi. Już widzę jej tą słodką minę i jak pyta czy może? haha Planujecie coś na urodziny? Współczuję kiepskiego samopoczucia i mam nadzieję, że szybko przejdzie ![]() Aldrin - jak się czujecie? lepiej wam troszkę? wyściskaj Didiego! Pradip - Super, że szczepienie z głowy ![]() kontrola chodu? a co to? tutaj tego nie ma... a to jest w standardzie, widzisz coś niepokojącego? Ewelika - oo to super, że są kolejne zęby. Ja już zapomniałam o nich choć Kacper nadal bardzo się ślini czasem aż mu cieknie po brodzie Kacper ma teraz manię mycia zębów po 20cia razy dziennie ![]() gratulacje super ocen zdolniacho! U nas przygotowań do świąt brak... nie wiem czy będziemy organizować coś ze znajomymi bo mama jednej koleżanki zmarła i nie wiem czy będą mieli ochotę na spotkania... U nas dwa dni temu Kapi bardzo kiepską miał noc i nad ranem zwymiotował... na szczęście tylko 2 razy i to pod rząd ale powiem wam że strasznie dużo nerwów nas to kosztuje.... |
|
|
|
|
#117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to za kontrola chodu? [1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;57065816]Aldrin to już 15 tydzień za moment zacznie się 5 miesiąc, a mi ciągle stan z pierwszego trymestru nie przechodzi Biedny Dawida Iga też telroche kaszle ale boję się z nią jechać do przychodni, żeby nie złapała czegoś gorszego. Prad nie szczepilam, mamy powtórkę oka My dziś cały dzień byliśmy na dworze, piękna pogoda u nas. Iga szalała z Wiktoria, a mi się nawet udało pozagrabiac cześć podwórka Jak tam przygotowania do świąt? U nas kiepsko, jakoś nie mogę się zabrać za sprzątanie. Jak Iga śpi to padam razem z nią, a jak nie spi trzeba ją pilnować. Wczoraj weszła mi na drabinę, ustala na najwyższym stopniu i krzyczała,, mama trzymaj niunie, bo spadnie,, i tyle było z mojego zdejmowania firanek ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- I się jeszcze pochwalę, Idze w ciągu tygodnia wyszły 3 trójki, jeszcze tylko jedna nam została ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- miałam ostatnio egzamin końcowy na Półrocze i dostałam z niego cztery 5 i jedna 4 normalnie jestem z siebie dumna, bo naprawdę był ciężki [/QUOTE]Poważnie już 15 tydzień? ojej współczuje tych dolegliwości, kiedy masz wizytę następną? tzn kiedy płeć poznamy? Ty lepiej nic się nie przemęczaj i nic nie rób w domu, okna nie zając mąż umyje Brawo za ząbki, nam również wychodzą 3 i to 2 lub 3 na raz ale u nas nie jest już tak bezobjawowo Cytat:
Cytat:
nie wyobrażam sobie jak można kochac druga istotkę równie mocno ![]() Dawid już biega, szaleje jak zwykle tylko kaszle a jak się zakaszle mocno to wymiotuje, do jutra mamy antybiotyk, zobaczymy co dalej będzie, nigdy w życiu bym nie powiedziała, że dziecko ma zapalenie oskrzeli Kurcze a wy nadal nie wiecie skąd te wymioty zostało wam jeszcze coś do sprawdzenia w tym temacie?
|
|||
|
|
|
|
#118 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=e49b640a255e4f36f4ca038 9c216c83b5b764891_6122d6f 2c8cf5;57098911]Nawet nie wiesz jak nie mogę się doczekać, kiedy Iga zacznie mi pomagać sprzątać tak na poważnie
Cały czas jej smaruje srebrem, może szybciej jej zejdzie W sumie Iga chyba nawet tego wychodzenia zębów nie poczuła To Kuba ma już prawie komplet uzębienia A gdzie mama wyjeżdża? Pomyśl o tym , że spędzicie sobie spokojnie święta we troje, nacieszysz się mężem...[/QUOTE] Ale ze mnie świnia ![]() Ja to już wolę żeby Kuba mi po prostu nie przeszkadzał ale mąż co chwila powtarza żeby się młody szykował bo zaraz będzie z nim młotkiem tłukła ![]() Mama do sanatorium jedzie a my na śniadanie w niedziele pewnie do cioci a na obiad i poniedziałek do męża rodziny pojedziemy wiec tylko wtorek w domku spędzimy ale ja to wole się włóczyć niż zalegać na kanapie ![]() Cytat:
![]() Szkoda że nic mi nie podpowiesz z tymi ubezpieczeniami ale dzięki za chęci ![]() Chyba w standardzie bo doktor zapytała sie od kiedy Kuba chodzi a jak odpowiedziałam to stwierdziła że według niej wszystko jest ok ale lekarz od bioderek na pewno nam mówił żeby sie pokazać za rok od drugiej kontroli ![]() Ale jednak te wymioty są coraz rzadziej? Cytat:
![]() Teraz Wam 3 wychodzą? a 4 już są? Kuba gdzieś od wakacji ma wszystkie do 4 i teraz pewnie 5 niedługo sie pojawią :/ Serio częściej myślicie o drugim? A jak mąż? Mama sie wczoraj mnie pyta czy chciałabym mieć dziewczynkę. Odpowiadam że tak a ona pyta dalej czy zamiast Kuby. No to mówię że nie zamiast tylko oprócz a czemu pyta. A mama, że jak powiedziałam że będzie Kuba to ona nie potrafiła sobie wyobrazić że ma być chłopak a nie dziewczyna ale teraz sobie nie wyobraża jakby młody jednak nią był nie ma to jak logiczne rozmowa ![]() Cieszę sie że Didek lepiej się czuje ale kaszel faktycznie musi go męczyć
|
||
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 juz mamy dawno a 3 wychodzą dopiero teraz Oboje z mężem jesteśmy zgodni, że chcemy 2 ale nie możemy się zdecydować na ten krok, wcześniej bo marudny i ciągle płacze, potem trzeba go nauczyć spać, a teraz jak wszystko juz jest to jest nam wygodnie i po co znowu babrać się w pieluchach? ale jak jestem u znajomych i tam mają taką małą istotkę grzeczną kochaną i widzę, że Dawid też do niej lgnie to coraz mi bliżej do tej myśli ale strach, jak to będzie, jak sobie poradze nie daje spokoju, no i tak w kółko
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
Małgoś na urodziny zrobimy małą imprezkę tzn. dziadkowie i chrzestni. Upiekę tort, zrobie obiad. Połączony pewnie z 30 rocznicą ślubu moich rodziców, bo oni ją mają 19 kwietnia. W tym roku fajnie się składa, bo akurat ma urodziny w sobotę. Myślę cały czas nad prezentami. Mieliśmy jej kupić rower, ale stwierdziłam, że może dopiero dostanie go pod choinkę, bo narazie jest za mała. A chciałam jej kupić taki, żeby na parę lat posłużył a nie tylko rok. W zamian myślę, nad biegowym, ale sama nie wiem czy będzie umiała na nim jeździć. Od moich rodziców sama sobie zażyczyła lalę, a chrzestny dokupi jej do tej lalki spacerówkę. Chrzestna pisała, że może kupi stoli z krzesełkiem. I w sumie więcej nie mam pomysłów, bo raczej wszystko ma
Aldrin wizyta przed świętami 21 marca i pewnie się dowiemy, kto tam siedzi Ja mam jakieś swoje przeczucia ale narazie nic nie mówię, zobaczymy czy się sprawdzą Wiesz co ja też nie wiem jak dam radę drugie dziecko pokochać tak mocno jak Igę. Czasami sobie myślę, że przecież to jest niewykonalne. Przecież ja ją tak mocno kocham jak nikogo na świecie. Ale jak spytałam się mamy jak zdołała pokochać brata i czy mnie kocha bardziej od niego, to kazała mi się iść przebadać na głowę. Stwierdziła, że przez hormony coś ze mną nie tak I wogóle nie ma różnicy pierwsze, drugie czy piąte dziecko, bo każde kocha się tak samo mocno Więc się nie zastanawiajcie tylko działajcie nad rodzeństwem dla Dawidka Ja miałam ten sam problem co ty, że teraz tak fajnie, Iga już duża i znów pieluchy. Ale szczerzę ci powiem, że gdybym się teraz nie zdecydowała, to mała została by jedynaczką. Bo później już całkiem nie chciałoby mi się pakować w to wszystko od nowa, gdy Igula poszłaby do szkoły Chociaż u mnie bardzo dużym impulsem było to, że widzę jak Iga potrzebuje towarzystwa. Strasznie lgnie do dzieci. Wiem, że pierwsze 2 lata to będzie niezła jazda ale później to taka różnica 2,5roku myślę, że będzie odpowiednia i dzieciaki będą się fajnie dogadywać. Prad ja o kontroli chodzenia pierwszy raz słyszę. U nas w tym roku w pierwszy dzień przyjeżdża do nas rodzina K, a w drugi my jedziemy do moich dziadków. Tak wogóle to coś mi dziś przyszło do głowy, że chyba moi dziadkowie w tym roku w kwietniu obchodzą 60 rocznicę ślubu, muszę porozmawiać z mamą bo pasuje coś im zorganizować U nas ten rok jest pełen okrągłych rocznic. rodziców ślubu 30, nasza 5, teściowej 50 urodziny, mojej bratowej 40, K 30, szwagra 20 i bratanicy 10. Do tego w maju mamy komunię i chrzest, a w październiku wesele. Tak więc znów musimy się trzymać tylko za kieszeń
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

pewnie jeszcze wiele wpadek będzie ale chyba to działa. Od kilku dni wszystkie kupki na nocnik (oprócz jednej), ale nadal muszę pilnować bo w zabawie bardzo się zapomina. No nic, będziemy kontynuować
ale mam plan znów go tam położyć i zobaczyć co będzie teraz 
super że powód okazał sie tak błahy i łatwy do rozwiązania 

Chociaż i my mamy mały postęp, Iga zaczęła robić kupę na duży sedes, bo mówi że mama tak robi i ona chcę. I jak naciśnie guzik to nie ma kupy