![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
W kolejnym cyklu po laparoskopii. Wyglądało niemal identycznie jak laparo z tym, że nie pilam magicznego płynu. W szpitalu dwie noce :-( w trakcie zabiegu usunęli mi polipy i przegrodę w macicy. Na usg dr P.tych elementów nie widział..
#92 |
Raczkowanie
|
Kamila
Przy niedrożnych jajowodach i takich biednych pęcherzykach to tylko mi wiara pozostaje. Muszę coś robić żeby nie zwariować od tego wszystkiego. Nie udzielam się za bardzo na forum tylko czytam i kibicuje wszystkim dziewczynom. Myślę zapytać Dr-a jak się leczyć w tym czasie kiedy będziemy zbierać pieniądze na prywatne podejście do IFV. Nie odpuściłam tematu tylko te nieszczęsne koszty. Nie sądzę żeby wymyślił inne leczenie dla mnie. Już wcześniej pytałam Go o powtórzenie laparoskopii i o leczenie endometriozy to stanowczo to odradził. Stwierdził, że nie mamy na to czasu przez endometriozę właśnie. Jeśli chodzi o zioła to przed pierwszą wizytą u naszego Dr-a zaczęłam tą kurację, ale przed pierwszym podejściem przestałam bo bałam się, że leki mogą działać nie tak jak trzeba, a Dr-a nie pytałam bo myślałam, że mnie wyśmieje. Podczas ostatniego podejścia ośmieliłam się Go zapytać to odparł, że wszystkie zioła jak najbardziej on popiera i zaczął żartować o trawce ![]()
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
27.05.2016r serduszko ![]() ![]() ![]() ![]() Od stycznia z nami nasz mały WIELKI CUD ![]() Edytowane przez alutka29 Czas edycji: 2016-02-06 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ani_ka3;55246346]Moje Gratulacje GGI! Mnie też mąż pociesza, żebym się nie przejmowała i nie załamywała. A ile masz lat i jakie amh miałaś?[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- mam 29 lat obecnie ale już nie długo... a AMH kurka nie pamietam. Bardzo dawno temu robiłam.
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Ja po laparoskopii zaraz miałam w kolejnym cyklu histeroskopie operacyjna i jak dostałam @ po histeroskopii to już zaczynałam przygotowania, polegające na wyciszanie jajników. Wizytę u dr P.miałam akurat w 2 dc i od razu dał mi receptę na antykoncepcję
![]()
15.11. ![]() 11.12. serduszko ![]() ![]() 7.02. ostatnia wizyta u dr P. TP: 28.07. Oliwierek ![]() cudzie trwaj ![]() ![]() Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2016-02-06 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
BeataAmelka powodzenia jutro na wizycie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Patrycja to chyba ja mialam dzis przyjemnosc z Toba rozmawiac do poludnia przed gabinetem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze będzie dobrze ![]()
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,jestem tu nowa ale czytam was od dawna mam pytanie czy mogłybyście napisać jak wygląda laparoskopia w Dębicy tak od początku. Dr.P. Wysyła mnie i się troche boję
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dr oddzwonia, informuje Cie o terminie przyjęcia do szpitala i ewentualnych badaniach jakie trzeba zrobić. Ich koszt ok. 60 zł. W dniu przyjęcia do szpitala udajesz się na izbę przyjęć. Panie a mnie były niezbyt mile, założą kartę, zrobią ekg, przebierasz się w pizamke i jedziesz winda na piętro. Juz nie pamiętam jaki jest jego numer. Następnie pielęgniarki zmierza Ci ciśnienie, sprawdza wyniki badań i wskażą Ci sale, gdzie będziesz sobie leżeć. O 13:00 można zjeść jeszcze zupę szpitalna a od 15 piciie magicznego płynu. Musisz mieć 1,5 l swojej wody, aby rozpuścić proszek, który pielęgniarki Ci wręcza. Smak jest okropny, warto wcisnąć cytrynke lub czymś przepic. Po tym płynie będziesz biegać 2-3 godzinki do wc :-( :-( :-( dla mnie to była najgorsza rzecz z całej laparoskopii. Tego dnia jeszcze zastrzyk i nic więcej ciekawego się nie dzieje.
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak masz juz skierowanie od dr P to w 1dc wysylasz sms do dr Gawlika i czekasz cierpliwie na tel, czasem dzwoni po kilku dniach a czasem dosc ssybko. Ja czekalam jeden dzień. Dr G pyta który dzien cyklu, jakie badania mialas, czy masz dzieci itd. Ustala termin w ktorym musisz sie zglosic. Najpierw idzie sie do rejestracj na dole, tam panie pielęgniarki badaja cisnienie, robia wywiad i ekg. Pozniej przebierasz sie w pizamke i na oddzial. Tam jakies papiery i przydzieleja sale. Ja w dniu w ktorym trafilam na oddzial nie moglam juz nic jesc. Dostaje sie do taki proszek do Zrobienia magicznego plynu, koniecznie wez ze soba minerlna niegazowana 1.5l l. Pozniej wywiad z anastazjologiem. Na drugi dzien dostajesz jednorazowa koszulke i czekasz az wezma cie na blok operacyjny. Na kolejny dzien jak jest wszystko ok idziesz do domku ![]() Ja anastazjologa prosilam o leki przeciwwymiotne bo mnie meczy po narkozie wiec zanotowal i dostalam i bylo oki ![]() Pielegniarki sa bardzo fajne. Ja tylko zle wspominan cewnik, bo mnie ograniczal, ale przezylam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety nie dr nie miał dla mnie dziś dobrych wieści ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Ok dzięki 😊 a 2 dzień i jak samopoczucie po laparoskopii długo dochodzi się do normy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszego dnia po wypiciu magicznego płyny, możesz jeszcze pić tylko wodę do północy. Następnego dnia, z samego rana (ok.5) pielęgniarki mierzą temperaturę. OK.6-7 chodzi ksiądz z Komunia. Później pielęgniarki zakładają wenflon, przebierasz się w fartuch operacyjny i czekasz na swoją kolej. Pielęgniarki na salę operacyjna przewoza Cie na specjalnym łóżku, jedziesz z swoją poduszka i kołudra.
Tam już wszystko szybko się dzieje, zasypiasz i budzisz się po godzinie jak juz jest po wszystkim. Pielęgniarki przewoza Cie z powrotem na salę, na której wcześniej leżałas. Tego dnia ja nic nie jadłam, niektore dziewczyny biszkopty jadły. Samopoczucie po narkozie to kwestia indywidualna. Ja czułam się dobrze, koleżanka obok bardzo źle. Dostajesz przeciwbólowe w kroplowce. Pielęgniarki bardzo miłe, także możesz prosić o wszystko. Ja cewnika nie mialam, tego dnia nie wstawalam do wc. Przespalam całe popołudnie i cala noc. Wieczorem obchod. Dr sprawdzał ile krwawimy. Warto mieć swoje podpaski. Pizamke na przebranie. Ja moja bardzo zabrudzilam :-( Następnego dnia o 5 mierzenie temperatury, o 6 ksiądz o 8 obchod i można przygotowywać się do wyjścia. Wszelkie zwolnienia itp.wypisuje Pani na miejscu.
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kochana bardzo mi przykro :-( a inseminacje robilas? Czy tez dr skreslil taka mozliwosc?? Mnie na ostatniejj wizycie tez powiedzial ze jak sie nie uda przez max 4 cykle to tez in vitro i tez prywatnie. Wiem jak to jest z kasa, sami sie tez zastanawiamy skąd taki szmal wziasc :'( wazne ze torbiele sie chociaż wchlonely. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Dzięki czyli da się przeżyć a cewnik to nie zawsze zakładają?
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Agga jesli masz daleko z debicy do domu popros pielegniarki przed wyjazdem do domu o przeciwbolowki. I jesli zazywasz jakies leki typu euthyrox to wez ze soba
![]() Na to wyglada ze nie zawsze jest cewnik zakladany. Nie wiem czym to idzie. Ja chcialam wieczor by mi wyciagneli po laparo, ale dr powiedzial ze dopiero rabo bym nie wstawala do wc. Bo na mojej sali nie bylo wc i trzeba bylo latac na korytarz :-/ Edytowane przez elah86 Czas edycji: 2016-02-06 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Ja już pierwszego dnia mało pilam. W dniu operacji nic nie pisalam, na salę wzięli mnie ok.14 to od rana chodziłam do wc by wszystkiego się pozbyć. Tak mi pielęgniarki mówiły. Wiec pewnie mój pęcherz był pusty
![]()
#115 |
Wtajemniczenie
|
A mnie czeka ciezko czas bo moja bliska sasiadka,koleżanka,ma cesarkę w następny piątek,a w ciazy bylysmy razem😞,także będę miala cudne niemowlę za sciana,chlopczyka.Boże,da j mi siły!
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-06 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Ja cewnik mialam,niestety i bylo to moje najgorsze wspomnienie z laparo,bo mi go zalozyli o 6 rano,a po ok 12 dopiero mialam laparo,a to bylo tak nieprzyjemne.
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Justyna, co do pierwszego postu to proponuje zrobić listę Staraczek (nick, wiek, od kiedy starania), drugą listę z dziewczynami które zostaną mamusiami, no i można dopisać tez listę tych, które w najbliższym czasie testują.
Wątek się powieksza, coraz więcej nowych dziewczyn się pojawia, z pewnością taka lista byłaby fajnym "uporządkowaniem" nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny oriętujecie się może czy AH robią przed zamrażaniem czy po rozmrożeniu?? Pytam bo po punkcji ustaliłam z lekarzem, że robimy AH i przy protokole z pierwszego transferu było napisane:
"W 1 dobie hodowli stwierdzono sześć zapłodnionych komórek jajowych. W 5 dobie hodowli wykonano embriotransfer dwóch zarodków. Wykonano nacięcie osłonki przejrzystej zarodków AH. Trzy blastocysty zostały poddane krioprezerwacji...". Teraz miałam criotransfer i informacji na protokole o AH żadnej. Jak myślicie nacieli wszystkie 5 czy tylko 2?? Nie wiem jak to zinterpretować. W klinice przed transferem nie miałam wizyty u lekarza. Po transferze poszłam zapłacić i kwota wydawała mi się za mała ale przy tych emocjach nie zapytałam... dopiero teraz zaczęłam analizować. Kurcze było by źle gdyby nie były nacięte. Edytowane przez Vella91 Czas edycji: 2016-03-21 o 16:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Kamila
Moje AMH w maju 2014 wynosiło 4,2. Przy pierwszym podejściu miałam 8 jajeczek (4 się zapłodniło), przy drugim 11 (6 się zapłodniło), a ostatnio 8 z czego tylko 5 było dojrzałych i 5 się zapłodniło. W 5 dobie miałam podane 2 zarodki w stadium moruli, wykonano też nacięcie otoczki. Zawsze tak słyszałam od embriologów, że nie są najlepszej jakości. Tutaj na podkarpaciu nie za bardzo jest u kogo konsultować, ale nie wykluczam takiej możliwości. Kasia Endometrioza u mnie wyszła przy pierwszym podejściu do IFV. Pytałam Dr-a czy leczymy ją przed drugim podejściem to powiedział, że nie ma sensu. Zobaczymy co teraz mi doradzi! Ale ta @ to jest jednak @, Ci co na nią czekają to nie dostają, a Ci co jej nie chcą to przychodzi. Obyś się szybko doczekała ![]()
05.2014 - I wizyta u Dr-a, PCOS, niedocz. tarczycy, hiperprl, asthenozoospermia, 11.2014 endometrioza, III podejścia do IFV-MZ ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Betty3131 Czas edycji: 2016-02-07 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Betty,to Ty masz super amh,powinnaś mieć wiecej komórek ale tez nie bylo zle,czemu,niby,mialyby byc zlej jakości ?Naprawdę tak Ci mowili?Mi za to zachwalali,ze są piękne i sie cieszyłam i co z tego skoro die nie udalo,a na pewno jeden z tych pieknych byl chory,a moze i wiecej.A Ty wszystkie podejścia robiłaś u Dr P?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy Edytowane przez kamilamimila Czas edycji: 2016-02-06 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.