Wieczny bałagan w domu - cz.2 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-04, 20:21   #91
I ona
Zakorzenienie

Dot.: Wieczny bałagan w domu - cz.2

Ja dziś nie zrobiłam kompletnie nic..
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 20:27   #92
zakonna
Naczelna Nastolatka

A ja ogarnęłam kuchnię. Od kiedy przemalowaliśmy szafki i ścianę, to mi się nawet chce tam sprzątać. Ciekawe kiedy mi minie
Ale w reszcie mieszkania mam syfozę. Podłogi wołają o litość. Łazienka wygląda makabrycznie wręcz.
Stary 2016-03-04, 20:29   #93
_Matilde_
Biała Dama

Ja ze sprzątania to dzisiaj też nic. Pozałatwiałam na mieście sprawy urzędowe, zakupy, rachunki i zrobiłam obiad. I w sumie chyba tyle

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 23:02   #94
Sondra
Raczkowanie

Ten watek to moja codzienna lektura do snu, codziennie pocieszam sie, ze nie tylko ja wiecznie walcze z niekonczacym sie syfem😨. Mam wrazenie, ze inni jak posprzataja to przez jskis czas maja czysto, a u nas za chwile znowu pierdzielnik. Dzis np. pieknie wysprzatalam kuchnie, po czym moj maz z corka robili oniad na jutro. Na koniec kuchnia wygladala jakby przebieglo przez nia stado dzikich swin. Sprzatnelam wiec znowu, a jutro od nowa...
Sondra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-04, 23:37   #95
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondra Pokaż wiadomość
Ten watek to moja codzienna lektura do snu, codziennie pocieszam sie, ze nie tylko ja wiecznie walcze z niekonczacym sie syfem😨. Mam wrazenie, ze inni jak posprzataja to przez jskis czas maja czysto, a u nas za chwile znowu pierdzielnik. Dzis np. pieknie wysprzatalam kuchnie, po czym moj maz z corka robili oniad na jutro. Na koniec kuchnia wygladala jakby przebieglo przez nia stado dzikich swin. Sprzatnelam wiec znowu, a jutro od nowa...
Ja na temat kuchni to się nawet nie będe wypowiadać. Szafki myte w ubiegłą sobotę już są całe wypalcowane. Ale nie, po prostu nie będe ich myć jutro, bo nie będe co chwila myła wszystkich szafek! Nic bym nie musiała robić tylko sprzątać.
Stary 2016-03-05, 09:31   #96
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Ja dzisiaj nie miałam prądu i dzieci
Udało mi się umyć wannę, umywalkę, zalać syfony kretem. Potem wzięłam się trochę za kuchnię i tyle
Stwierdziłam że sprzątnę jak już wszyscy będą i nie będę mogła w spokoju sobie posiedzieć.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 09:57   #97
I ona
Zakorzenienie

[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;5684098 1]Ja dzisiaj nie miałam prądu i dzieci
Udało mi się umyć wannę, umywalkę, zalać syfony kretem. Potem wzięłam się trochę za kuchnię i tyle
Stwierdziłam że sprzątnę jak już wszyscy będą i nie będę mogła w spokoju sobie posiedzieć.[/QUOTE]

Hehe poprawiłaś mi humor z rana. Pierwszym zdaniem
Masz racje odpoczywaj jak masz spokój chwilowy, sprzątanie nie zając ☺
Stary 2016-03-05, 10:28   #98
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Ale tylko panele do roboty, bez wywalania/ wylewania podłogi?
Akurat szukam stolika Ale nie w tym miejscu kraju

Bez wylewania podłogi. Na podłodze mam wykładzinę dywanową no i te cholerne meble. Obawiam się, że jak wezmę kogoś ze sklepu z panelami z usługą układania, to mi każą te meble wystawić, bo oni nie od tego.

Na stoliku szczeniak wypróbowywał zęby, a kot pazury.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 12:08   #99
_Matilde_
Biała Dama

Aha jak to zawodowcy to mogą mieć wąty, jakby Ci ktoś układał znajomy to dałoby się po kawałku. Bo ja bym chyba właśnie tak zrobiła że część lżejszych mebli bym wyniosła a reszta na bok i robimy partiami. Chociaż możesz zapytać, jak nie bardzo masz możliwość ustawić gdzie indziej

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 13:54   #100
mogg
Zakorzenienie

Ze sprzatania dzis to bylo tylko sprzatanie kubka po kawie - kuchnio nie dam sie - nie posprzatam Cie dzis... zaczyna brakowac talerzy....

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 14:25   #101
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

My dzis robiny parapetowke wiec cale mieszkanie na blysk wczoraj caly wieczor w kuchni, dzis od rana tez a tydzien temu okna wymylam cale bo rolety zakladali i musialam juz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-05, 15:28   #102
I ona
Zakorzenienie

A ja też zakasałam rękawy, zrobiłam rewolucje w kuchni - posprzątałam szafki w środku, porobiłam różne roszady rzeczy w nich i teraz wydaje mi się ta moja kuchnia bardziej praktyczna. Odłożyłam masę szklaneczek/kubeczków, które zaraz wylądują w pudełku w piwnicy. Odgraciłam się trochę ☺ Zajęło mi to 3 godziny..

Wyprałam koc i teraz następne pranie się pierze.

No i zagniotłam ciasto na ciasteczka ☺☺☺
Stary 2016-03-05, 16:20   #103
I am Rock
lokalna gwiazda

A ja przegrzebałam kosz na pranie niemalże do dna, a zazwyczaj trzymam w nim białe rzeczy, których mam mało. Resztę piorę na bieżąco.
I tak się zastanowiłam, co w nim jest, bo nikomu nic nie brakuje.
Białe poszło do pralki, a ja zaczęłam kopać.
I odkopałam 4 pary dziurawych córczynych dżinsów, jedne swoje - zapomniałam, że miałam takie i zasłony częściowo wyblakłe od słońca.
Wszystko poszło won.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 19:03   #104
zakonna
Naczelna Nastolatka

O, widzę, że jakiś dzień na generalne porządki. U nas malowanie się rozrasta, na przedpokój i okolice łazienki. Więc przy okazji wywaliliśmy mnóstwo różnych niepotrzebnych rzeczy. Jakieś ciuchy, buty, milion pudełek itp.
Stary 2016-03-05, 19:10   #105
ksieciunio
Raczkowanie

Dziewczyny, wyczyściłam piekarnik! Jestem z siebie taka dumna, że aż przyszłam się tu pochwalić Jak go kupiliśmy, to obiecałam sobie, że będzie regularnie czyszczony, żeby potem nie płakać nad tym syfem. Ale nie wyszło Znaczy na początku nawet miałam chęci, kupiłam specjalny sprej do piekarników (a raczej kilka różnych), tyle że one w ogóle nie działały, więc szybko mi się odechciało. A piekarnik brudem zarastał... aż zaczęłam się go brzydzić Szukałam i znalazłam metodę: zgnieciona folia aluminiowa i mleczko cif. Wylewamy mleczko i trzemy tą folią. Zmachałam się z 30 min., wszystkiego tak super nie doczyściłam, bo i niektóre przypalenia trzyletnie, ale... wow! Polecam, bo choć robota czasochłonna, to przynajmniej są efekty.

Podczytuję Was od początku pierwszej części. Motywujecie człowieka do sprzątania Dzięki!

ksieciunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 19:13   #106
zakonna
Naczelna Nastolatka

ksieciunio, gratulacje.
Ale przypomniałaś mi coś. Jejku, dziewczyny, jaką grozę dzisiaj przeżyłam. Jakoś tak przez przypadek pochyliłam się mocno nad zmywarką i to co zobaczyłam pod uszczelkami.... Nie wiedziałam, że zmywarkę trzeba myć w takich miejscach.
Normalnie coś ohydnego. Więc jak nie wiedziałyście, to zajrzyjcie do waszych zmywarek w różne zakamarki.
Stary 2016-03-05, 19:21   #107
monikaggg
Raczkowanie

ogarnęłam mieszkanie i nawet udało mi się umyć 2 okna, bo już nie widziałam bloku naprzeciwko, teraz leżę z kociskiem bo coś mu siadło na żołądku i parokrotnie już zwymiotował
monikaggg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 19:35   #108
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
ksieciunio, gratulacje.
Ale przypomniałaś mi coś. Jejku, dziewczyny, jaką grozę dzisiaj przeżyłam. Jakoś tak przez przypadek pochyliłam się mocno nad zmywarką i to co zobaczyłam pod uszczelkami.... Nie wiedziałam, że zmywarkę trzeba myć w takich miejscach.
Normalnie coś ohydnego. Więc jak nie wiedziałyście, to zajrzyjcie do waszych zmywarek w różne zakamarki.
Nie.chce cie martwic ale takie same elementy sa w pralkach
LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 19:37   #109
zakonna
Naczelna Nastolatka

No owszem, wiem, że są uszczelki w pralkach. Nie zamierzam tam zaglądać nawet.
Ale serio, nie przyszło mi do głowy, że w środku zmywarki może się osadzać coś takiego. Przecież codziennie w środku jest gorąca woda i detergenty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-05, 20:09   #110
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
ksieciunio, gratulacje.
Dobrze, że nie mam zmywarki.

Ale ja z domu pedantów, jak już się zabiorę to nawet mikrofalówkę i piekarnik doczyszczę na błysk i latam jak perfecyjna pani domu z namoczonym patyczkiem do ucha po wszystkich zakamarkach... Tyle, że raz na rok, a za dwa dni i tak syf straszny, bo nie umiem odkładać rzeczy na miejsce...

Zresztą jest tyle rzeczy, które nie mają kategorii do tego stopnia, że nie mają też miejsca... to się tak bujają po domu...
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 20:29   #111
ksieciunio
Raczkowanie

Cytat:
ksieciunio, gratulacje.
Dzięki! Ale już mi przeszła ta radość, jak przeczytałam, że prawdopodobnie znowu mam gdzieś syf Boję się zaglądać pod uszczelki zmywarki :P Poczekam z tym chyba do przyszłego weekendu, jak nazbieram nowej energii z kosmosu

ksieciunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:06   #112
szprotka_
Zakorzenienie

Hm, gdzie moja zmywarka ma uszczelki... Chyba wolę żyć w błogiej niewiedzy. Wystarczy mi, że tylko ja potrafię czyścić filtr od zmywary.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-05, 21:11   #113
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Chyba do was dołączę

Zmywarkę miałam w poprzednim mieszkaniu i szczerze mówiąc zanim zaczęłam ją używać to minęło z pół roku. Zbierałam sie do tego i zbierałam, a potem nie chciało mi się jej uzupełniać ani wyjmować z niej czystych naczyń

Teraz się przeprowadziliśmy do ślicznego mieszkania ale juz widzę, że białe meble w salonie ładnie wyglądają owszem ale kurzą się niemiłosiernie

No i trzeba latać ze szmatą co dwa dni
Stary 2016-03-05, 22:52   #114
Buzzerka
Zakorzenienie

Wieczny bałagan w domu - cz.2

Nie umiem nawet pojąć jak moze nie chcieć sie ogarniać zmywarki, a chcieć sie zmywać ręcznie
I uwierz, ze ciemne meble, milion razy bardziej sie kurzą, niestety.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię.
Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach

Mała Mi

"Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania."

Edytowane przez Buzzerka
Czas edycji: 2016-03-05 o 22:59
Buzzerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 01:26   #115
holidayka
Raczkowanie

Cześć Kobietki!
Piszę tutaj 'ku pokrzepieniu serc', bo oto ja - wieczna bałaganiara wreszcie zaczęłam żyć w porządku. Jeszcze niecały rok temu żyłam w takim syfie, że głowa mała - kurzy potrafiłam nie wycierać miesiącami, w szafie mieć kupę ciuchów oczywiście wymieszanych brudne z czystymi, kwiatki zeschnięte, na komodzie/stole/podłodze wiecznie porozrzucane kosmetyki/akcesoria do włosów/ubrania/naczynia sprzed tygodnia - sprzątałam tylko jak ktoś miał przyjść i to upychając wszystko do szafek jak leci, o posprzątaniu w domu i pomocy mamie nie było mowy i tak sobie żyłam w tym syfie, w tej patologii. W tym moim pokoju to na pewno powstała jakaś nowa forma życia Pewnego dnia leżąc i chlipiąc po rozstaniu z chłopakiem powiedziałam sobie "DOŚĆ", zrobiłam chyba z 10 prań, ogarnęłam wszystkie szafki, zmieniłam pościel, umyłam okno, nie zliczę ile worków syfu wywaliłam. Fakt, trzymanie porządku na początku było ekstremalnie trudne, to odkładanie wszystkiego na miejsce - wrrr! Ale z czasem naprawdę wchodzi w nawyk, żeby wszystko segregować, odkładać, nie rzucać na ziemię. I w sumie... Nawet polubiłam to sprzątanie Przychodzi sobota i nawet się nie wzdrygam, jak wszystkiego mniej więcej pilnuję w tygodniu to zrobienie do porządku kuchni, pokoju, łazienki, spiżarki i klatki zajmuje mi 2-3h. Czasami zdarzają mi się chwile słabości, że rzucę jakiegoś ciucha na ziemię, że oderwę się od sprzątania i pół godziny przeglądam fejsa, ale naprawdę przy odrobinie chęci, konsekwencji - da się! Trzeba tylko na początku się pilnować a później robi się to już z automatu Teraz kolejne wyzwanie, muszę nauczyć się prasować zaraz po przyniesieniu ciuchów z suszenia, bo przed wyjściem z domu nie mam czasu i fajne ciuchy mi niszczeją w szafie, bo chodzę tylko w tych niegniotących się
Stary 2016-03-06, 02:10   #116
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez holidayka Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki!
Piszę tutaj 'ku pokrzepieniu serc', bo oto ja - wieczna bałaganiara wreszcie zaczęłam żyć w porządku. Jeszcze niecały rok temu żyłam w takim syfie, że głowa mała - kurzy potrafiłam nie wycierać miesiącami, w szafie mieć kupę ciuchów oczywiście wymieszanych brudne z czystymi, kwiatki zeschnięte, na komodzie/stole/podłodze wiecznie porozrzucane kosmetyki/akcesoria do włosów/ubrania/naczynia sprzed tygodnia - sprzątałam tylko jak ktoś miał przyjść i to upychając wszystko do szafek jak leci, o posprzątaniu w domu i pomocy mamie nie było mowy i tak sobie żyłam w tym syfie, w tej patologii. W tym moim pokoju to na pewno powstała jakaś nowa forma życia Pewnego dnia leżąc i chlipiąc po rozstaniu z chłopakiem powiedziałam sobie "DOŚĆ", zrobiłam chyba z 10 prań, ogarnęłam wszystkie szafki, zmieniłam pościel, umyłam okno, nie zliczę ile worków syfu wywaliłam. Fakt, trzymanie porządku na początku było ekstremalnie trudne, to odkładanie wszystkiego na miejsce - wrrr! Ale z czasem naprawdę wchodzi w nawyk, żeby wszystko segregować, odkładać, nie rzucać na ziemię. I w sumie... Nawet polubiłam to sprzątanie Przychodzi sobota i nawet się nie wzdrygam, jak wszystkiego mniej więcej pilnuję w tygodniu to zrobienie do porządku kuchni, pokoju, łazienki, spiżarki i klatki zajmuje mi 2-3h. Czasami zdarzają mi się chwile słabości, że rzucę jakiegoś ciucha na ziemię, że oderwę się od sprzątania i pół godziny przeglądam fejsa, ale naprawdę przy odrobinie chęci, konsekwencji - da się! Trzeba tylko na początku się pilnować a później robi się to już z automatu Teraz kolejne wyzwanie, muszę nauczyć się prasować zaraz po przyniesieniu ciuchów z suszenia, bo przed wyjściem z domu nie mam czasu i fajne ciuchy mi niszczeją w szafie, bo chodzę tylko w tych niegniotących się
No ja nie wiem, brzmi jak dużo roboty....

Geniusz panuje nad chaosem.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 05:59   #117
zakonna
Naczelna Nastolatka

Nie ma opcji żeby mi się charakter zmienił wiec może jak upadne na głowę to polubie sprzątanie. Innej możliwości nie widzę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-06, 07:34   #118
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma opcji żeby mi się charakter zmienił wiec może jak upadne na głowę to polubie sprzątanie. Innej możliwości nie widzę.
Parę razy updłam a nawet 2 razy zaliczyłam lekki wstrząs mózgu.
Nie pomogło nic.

Ja wegetuję. Wczoraj tylko standard codzienny, 3 prania, zakupy, gotowanie w przód.

Noga mnie boli, nie chce mi się, w dodtatku poniedziałekrano wyjezdzam i juz mnie telepie od czartku rajzefiber. :/

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-06, 08:55   #119
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez Buzzerka Pokaż wiadomość
Nie umiem nawet pojąć jak moze nie chcieć sie ogarniać zmywarki, a chcieć sie zmywać ręcznie
I uwierz, ze ciemne meble, milion razy bardziej sie kurzą, niestety.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nie musisz od razu mdleć

Kwestia przyzwyczajenia po prostu, bo nie miałam tego sprzętu nigdy i musiałam się do niego przekonać.

Poza tym nie uważam zmywania naczyń do najgorszego zajęcia w domu. Sto razy gorsze jest dla mnie prasowanie i mycie okien
Stary 2016-03-06, 09:52   #120
I ona
Zakorzenienie

Ja po wczorajszych wygibasach w kuchni dzisiaj mam zakwasy na nogach.. no i tyle mam po sprzataniu. Ale fakt zmieniając wszystko w szafkach nagimnastykowałam się ogromnie.

Też niestety nie widzę siebie w roli "nie bałaganiary", próbowałam nie raz i niestety nie da rady..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości