![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wieczny bałagan w domu - cz.2
Ja dziś nie zrobiłam kompletnie nic..
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Naczelna Nastolatka
|
A ja ogarnęłam kuchnię. Od kiedy przemalowaliśmy szafki i ścianę, to mi się nawet chce tam sprzątać. Ciekawe kiedy mi minie
![]() Ale w reszcie mieszkania mam syfozę. Podłogi wołają o litość. Łazienka wygląda makabrycznie wręcz. ![]()
#93 |
Biała Dama
|
Ja ze sprzątania to dzisiaj też nic. Pozałatwiałam na mieście sprawy urzędowe, zakupy, rachunki i zrobiłam obiad. I w sumie chyba tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ten watek to moja codzienna lektura do snu, codziennie pocieszam sie, ze nie tylko ja wiecznie walcze z niekonczacym sie syfem😨. Mam wrazenie, ze inni jak posprzataja to przez jskis czas maja czysto, a u nas za chwile znowu pierdzielnik. Dzis np. pieknie wysprzatalam kuchnie, po czym moj maz z corka robili oniad na jutro. Na koniec kuchnia wygladala jakby przebieglo przez nia stado dzikich swin. Sprzatnelam wiec znowu, a jutro od nowa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj nie miałam prądu i dzieci
![]() Udało mi się umyć wannę, umywalkę, zalać syfony kretem. Potem wzięłam się trochę za kuchnię i tyle ![]() Stwierdziłam że sprzątnę jak już wszyscy będą i nie będę mogła w spokoju sobie posiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;5684098 1]Ja dzisiaj nie miałam prądu i dzieci
![]() Udało mi się umyć wannę, umywalkę, zalać syfony kretem. Potem wzięłam się trochę za kuchnię i tyle ![]() Stwierdziłam że sprzątnę jak już wszyscy będą i nie będę mogła w spokoju sobie posiedzieć.[/QUOTE] Hehe poprawiłaś mi humor z rana. Pierwszym zdaniem ![]() Masz racje odpoczywaj jak masz spokój chwilowy, sprzątanie nie zając ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Na stoliku szczeniak wypróbowywał zęby, a kot pazury. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Biała Dama
|
Aha jak to zawodowcy to mogą mieć wąty, jakby Ci ktoś układał znajomy to dałoby się po kawałku. Bo ja bym chyba właśnie tak zrobiła że część lżejszych mebli bym wyniosła a reszta na bok i robimy partiami. Chociaż możesz zapytać, jak nie bardzo masz możliwość ustawić gdzie indziej
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Ze sprzatania dzis to bylo tylko sprzatanie kubka po kawie - kuchnio nie dam sie - nie posprzatam Cie dzis... zaczyna brakowac talerzy....
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
My dzis robiny parapetowke wiec cale mieszkanie na blysk
![]() ![]() ![]()
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
A ja też zakasałam rękawy, zrobiłam rewolucje w kuchni - posprzątałam szafki w środku, porobiłam różne roszady rzeczy w nich i teraz wydaje mi się ta moja kuchnia bardziej praktyczna. Odłożyłam masę szklaneczek/kubeczków, które zaraz wylądują w pudełku w piwnicy. Odgraciłam się trochę ☺ Zajęło mi to 3 godziny..
Wyprałam koc i teraz następne pranie się pierze. No i zagniotłam ciasto na ciasteczka ☺☺☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
lokalna gwiazda
|
A ja przegrzebałam kosz na pranie niemalże do dna, a zazwyczaj trzymam w nim białe rzeczy, których mam mało. Resztę piorę na bieżąco.
I tak się zastanowiłam, co w nim jest, bo nikomu nic nie brakuje. Białe poszło do pralki, a ja zaczęłam kopać. I odkopałam 4 pary dziurawych córczynych dżinsów, jedne swoje - zapomniałam, że miałam takie i zasłony częściowo wyblakłe od słońca. Wszystko poszło won. |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Naczelna Nastolatka
|
O, widzę, że jakiś dzień na generalne porządki. U nas malowanie się rozrasta, na przedpokój i okolice łazienki. Więc przy okazji wywaliliśmy mnóstwo różnych niepotrzebnych rzeczy. Jakieś ciuchy, buty, milion pudełek itp.
#105 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, wyczyściłam piekarnik! Jestem z siebie taka dumna, że aż przyszłam się tu pochwalić
![]() ![]() ![]() Podczytuję Was od początku pierwszej części. Motywujecie człowieka do sprzątania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Naczelna Nastolatka
|
ksieciunio, gratulacje.
Ale przypomniałaś mi coś. Jejku, dziewczyny, jaką grozę dzisiaj przeżyłam. ![]() ![]() ![]() Normalnie coś ohydnego. Więc jak nie wiedziałyście, to zajrzyjcie do waszych zmywarek w różne zakamarki.
#107 |
Raczkowanie
|
ogarnęłam mieszkanie i nawet udało mi się umyć 2 okna, bo już nie widziałam bloku naprzeciwko, teraz leżę z kociskiem bo coś mu siadło na żołądku i parokrotnie już zwymiotował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Naczelna Nastolatka
|
No owszem, wiem, że są uszczelki w pralkach. Nie zamierzam tam zaglądać nawet.
Ale serio, nie przyszło mi do głowy, że w środku zmywarki może się osadzać coś takiego. Przecież codziennie w środku jest gorąca woda i detergenty.
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja z domu pedantów, jak już się zabiorę to nawet mikrofalówkę i piekarnik doczyszczę na błysk i latam jak perfecyjna pani domu z namoczonym patyczkiem do ucha po wszystkich zakamarkach... Tyle, że raz na rok, a za dwa dni i tak syf straszny, bo nie umiem odkładać rzeczy na miejsce... ![]() Zresztą jest tyle rzeczy, które nie mają kategorii do tego stopnia, że nie mają też miejsca... to się tak bujają po domu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Hm, gdzie moja zmywarka ma uszczelki... Chyba wolę żyć w błogiej niewiedzy. Wystarczy mi, że tylko ja potrafię czyścić filtr od zmywary.
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
❤ bee happy ❤
|
Chyba do was dołączę
![]() Zmywarkę miałam w poprzednim mieszkaniu i szczerze mówiąc zanim zaczęłam ją używać to minęło z pół roku. Zbierałam sie do tego i zbierałam, a potem nie chciało mi się jej uzupełniać ani wyjmować z niej czystych naczyń ![]() Teraz się przeprowadziliśmy do ślicznego mieszkania ale juz widzę, że białe meble w salonie ładnie wyglądają owszem ale kurzą się niemiłosiernie ![]() No i trzeba latać ze szmatą co dwa dni ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Wieczny bałagan w domu - cz.2
Nie umiem nawet pojąć jak moze nie chcieć sie ogarniać zmywarki, a chcieć sie zmywać ręcznie
![]() ![]() I uwierz, ze ciemne meble, milion razy bardziej sie kurzą, niestety. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." Edytowane przez Buzzerka Czas edycji: 2016-03-05 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Cześć Kobietki!
![]() Piszę tutaj 'ku pokrzepieniu serc', bo oto ja - wieczna bałaganiara wreszcie zaczęłam żyć w porządku. Jeszcze niecały rok temu żyłam w takim syfie, że głowa mała - kurzy potrafiłam nie wycierać miesiącami, w szafie mieć kupę ciuchów oczywiście wymieszanych brudne z czystymi, kwiatki zeschnięte, na komodzie/stole/podłodze wiecznie porozrzucane kosmetyki/akcesoria do włosów/ubrania/naczynia sprzed tygodnia - sprzątałam tylko jak ktoś miał przyjść i to upychając wszystko do szafek jak leci, o posprzątaniu w domu i pomocy mamie nie było mowy i tak sobie żyłam w tym syfie, w tej patologii. W tym moim pokoju to na pewno powstała jakaś nowa forma życia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Geniusz panuje nad chaosem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie ma opcji żeby mi się charakter zmienił wiec może jak upadne na głowę to polubie sprzątanie. Innej możliwości nie widzę.
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pomogło nic. ![]() Ja wegetuję. Wczoraj tylko standard codzienny, 3 prania, zakupy, gotowanie w przód. Noga mnie boli, nie chce mi się, w dodtatku poniedziałekrano wyjezdzam i juz mnie telepie od czartku rajzefiber. :/
![]() |
#119 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
Nie musisz od razu mdleć ![]() Kwestia przyzwyczajenia po prostu, bo nie miałam tego sprzętu nigdy i musiałam się do niego przekonać. Poza tym nie uważam zmywania naczyń do najgorszego zajęcia w domu. Sto razy gorsze jest dla mnie prasowanie i mycie okien ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja po wczorajszych wygibasach w kuchni dzisiaj mam zakwasy na nogach.. no i tyle mam po sprzataniu. Ale fakt zmieniając wszystko w szafkach nagimnastykowałam się ogromnie.
Też niestety nie widzę siebie w roli "nie bałaganiary", próbowałam nie raz i niestety nie da rady.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.