Bvlgari (Bulgari) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-06, 11:23   #91
Kattarina
Zakorzenienie

Dot.: Bvlgari (Bulgari)

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Nic nie wyszło z moich planów testowych, siedzę w domu ze spuchniętą połową twarzy :/ Jasmin Noir musi poczekać do przyszłego tygodnia
oj przykro mi. kuruj sie
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 10:33   #92
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Udało mi się wreszcie zapoznać z JN (specjalnie wyszłam wcześniej z domu, żeby przed pracą zdążyć do Sephory )

Niestety pecha miałam, bo w buteleczce Jasmin Noir była jakaś marna resztka na dnie, więc moje testy opierają się na tym, co udało mi się z niej wypsikać.

Jaśmin jest zdecydowanie bardziej dyskretny, nie tak oszłamiający jak w Alienie- na razie nie wiem jeszcze czy to dobrze, czy źle.
Zapach jest spokojny, elegancki, z klasą. Chyba trzyma się dość blisko skóry (ale może to ta mała ilość- niepełne psiki- robi takie wrażenie). Może psiknięty porządnie tam, gdzie trzeba tworzy przyzwoity ogon.
Testowałam też od razu Mon Jasmin Noir- skojarzenie z Kenneth Cole Black było natychmiastowe. Przez ponad godzinę zapach był niemal identyczny, teraz troszkę się zmienia, jakaś taka jakby lekko męska nuta z niego wychodzi. Black miałam w zeszłym roku, ale bardzo krótko, bo coś mnie z nim drażniło; Mon Jasmin Noir tego drażniącego coś nie ma. Ale raczej skupię się nad wersją klasyczną. Tylko że po jednokrotnym teście nie wiem czy go chcę.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 19:57   #93
Kota
Zakorzenienie

Mendosito, J Noir piękny jest, porównawczo z Alienem to wg mnie wypada sto razy lepiej- nie jest tak ostry, brak w nim alienowego plastikowego świderka, JN pachnie zamglonym wieczornym soczystym kwieciem na przepięknej miękiej podszewce.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-08, 20:45   #94
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Koto- Alien to mój absolutny numer jeden i choć znam jego wady (np to walenie obuchem w łeb), to i tak kocham go jak nie wiem

Poszłam po południu do Douglasa na dalsze testy i niestety nie mieli Jasmin Noir Mieli za to Eau de Parfum II i chyba wpadłam po uszy. Zapachu nie da się żadną miarą porównać do JN, nie ta klasa, to raczej taki niezobowiązujący słodziak, ale bardzo mi się spodobał, zwłaszcza po ok godzinie od psiknięcia. No i nie wiem teraz co kupić...

Edytowane przez Mendosita
Czas edycji: 2011-08-08 o 20:46
Stary 2011-08-08, 21:07   #95
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Koto- Alien to mój absolutny numer jeden i choć znam jego wady (np to walenie obuchem w łeb), to i tak kocham go jak nie wiem

Poszłam po południu do Douglasa na dalsze testy i niestety nie mieli Jasmin Noir Mieli za to Eau de Parfum II i chyba wpadłam po uszy. Zapachu nie da się żadną miarą porównać do JN, nie ta klasa, to raczej taki niezobowiązujący słodziak, ale bardzo mi się spodobał, zwłaszcza po ok godzinie od psiknięcia. No i nie wiem teraz co kupić...
Alien, który testowałam dla Ciebie porównawczo przygasa mi teraz pięknie na nadgarstku, mimo plastiku i świdrowania piękny jest, skubany.
ale JN...ach.
A Blv 2 nie pamiętam, trzeba przypomnieć sobie.
A Mon Jasmin Noir to coś pomiędzi JN a Voile de Jasmin. Takie trzy stopnie gamy.
Stary 2011-08-08, 21:13   #96
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Alien, który testowałam dla Ciebie porównawczo przygasa mi teraz pięknie na nadgarstku, mimo plastiku i świdrowania piękny jest, skubany.
ale JN...ach.
A Blv 2 nie pamiętam, trzeba przypomnieć sobie.
A Mon Jasmin Noir to coś pomiędzi JN a Voile de Jasmin. Takie trzy stopnie gamy.
Blv II to moim zdaniem zupełnie inna bajka- brak mu tej klasy i elegancji. Ale podoba mi się (choć teraz mam wrażenie, że jakoś mocno przypomina jakąkolwiek Naomi Campbell)

A wyczuwasz w Mon Jasmin Noir podobieństwo do Kenneth Cole Black? Bo mi się te zapachy wydały wręcz blizniacze
Stary 2011-08-08, 21:18   #97
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Blv II to moim zdaniem zupełnie inna bajka- brak mu tej klasy i elegancji. Ale podoba mi się (choć teraz mam wrażenie, że jakoś mocno przypomina jakąkolwiek Naomi Campbell)

A wyczuwasz w Mon Jasmin Noir podobieństwo do Kenneth Cole Black? Bo mi się te zapachy wydały wręcz blizniacze
Black bym chętnie sobie przypomniała, on mi się bardziej kojarzy z wyziębioną kwiaciarnią z większością białych kwiatów, a w JN tej kwiaciarni nie czuję.
Stary 2011-08-08, 21:29   #98
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Black bym chętnie sobie przypomniała, on mi się bardziej kojarzy z wyziębioną kwiaciarnią z większością białych kwiatów, a w JN tej kwiaciarni nie czuję.
Tak, Black to zimne kwiaty, całe morze zimnych białych kwiatów. Bardzo podobnie odebrałam Mon JN- specjalnie dziś przetestowałam również Black. I trochę pożalowalam, że się go tak szybko pozbylam (mialam go chyba 5 dni)
Stary 2012-10-03, 13:33   #99
Szarada
Zakorzenienie

Z zapachami Bvlgari mam taką relację on/off. Wiele lat temu zafascynował mnie klasyczny Bvlgari Pour Femme EDP, zapach pudru i luksusowego mydła. Nie ponosiłam go jednak długo, raczej nietrwały był na mnie. Jednak do dziś bardzo lubię. Potem przyszła kolej na BLV - co za niezwykłe perfumy! Ten gryzący imbir, chłodno-słodki zapach. Potem był jeszcze krótki flirt z BLV Notte, ale to już nie było to. Rose Essentielle jest także urokliwy, mam próbkę i czasem mam nieprzepartą ochotę nań.

Wszelkie Omnie to dla mnie jedno wielkie nie. Kiedyś spodobał mi się BLV II, też świeżo-słodki, anyżowy, ale nie zdecydowałam się na zakup, bo wydawał mi się anemiczny. Ostatnio zakupiłam próbki Mon Jasmin Noir i jestem w nim zakochana. Mam jednak znowu wrażenie, że jest nie jest to zbyt intensywny zapach i tylko to mnie powstrzymuje przed kupnem. Chcę też odnowić znajomość z Jasmin Noir, które kiedyś miałam w formie EDT, ale teraz chcę potestować globalnie EDP.
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 17:37   #100
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szarada Pokaż wiadomość
Wszelkie Omnie to dla mnie jedno wielkie nie. Kiedyś spodobał mi się BLV II, też świeżo-słodki, anyżowy, ale nie zdecydowałam się na zakup, bo wydawał mi się anemiczny. Ostatnio zakupiłam próbki Mon Jasmin Noir i jestem w nim zakochana. Mam jednak znowu wrażenie, że jest nie jest to zbyt intensywny zapach i tylko to mnie powstrzymuje przed kupnem. Chcę też odnowić znajomość z Jasmin Noir, które kiedyś miałam w formie EDT, ale teraz chcę potestować globalnie EDP.
Szarado, polecam i MJN, i JN w wersji edp. Mam oba flakoniki i bardzo je lubię. Wiosną nosiłam MJN i były bardzo trwałe na mnie. A flakonik JN juz czeka na jesień i zimę. Różnica mięczy JN edt a edp (moim zdaniem) duża. O wiele piękniejsze są w wersji perfumowanej.
Stary 2012-10-03, 21:51   #101
Szarada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
Szarado, polecam i MJN, i JN w wersji edp. Mam oba flakoniki i bardzo je lubię. Wiosną nosiłam MJN i były bardzo trwałe na mnie. A flakonik JN juz czeka na jesień i zimę. Różnica mięczy JN edt a edp (moim zdaniem) duża. O wiele piękniejsze są w wersji perfumowanej.
Nie kuś... Bom spłukana teraz, jak złoto (między pracami). MJN na pewno kupię w przypływie gotówki, na szczęście zostały mi jeszcze próbki, a i próbasy JN EDP lecą do mnie. Nosząc MJN naprawdę dobrze się w nim czułam, tak naturalnie i komfortowo.
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-03, 22:50   #102
Zanthia
Zadomowienie

Czy zwykła brązowa Omnia została wycofana? Nie widze jej w D., S., superpharmach... nigdzie stacjonarnie. Wydaje mi sie ze bardzo lubilam ten zapach, ale go dobrze nie pamietam i jak na zlosc nigdzie ani testera ani samej flaszki.
Zanthia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-04, 07:37   #103
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szarada Pokaż wiadomość
Nie kuś... Bom spłukana teraz, jak złoto (między pracami). MJN na pewno kupię w przypływie gotówki, na szczęście zostały mi jeszcze próbki, a i próbasy JN EDP lecą do mnie. Nosząc MJN naprawdę dobrze się w nim czułam, tak naturalnie i komfortowo.
to tak jak ja.
Stary 2014-07-20, 23:12   #104
marialisa
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to marialisa

Z przyjemnością zostawiam tu moją obserwację n/t zapachu Bvlgari Pour Femme. Otóż ten aromat, który obecnie mozna powąchać m.in. w douglasie, rózni sie w lepszą stronę od poprzedniej wersji. Pamiętam, że parę lat temu, kiedy zachłannie wertowałam wszelkie fiołkowe/pudrowe aromaty, wpadła mi w ręce próbka wyżej wymienionego, i miał on koszmarną bazę, piżmo drzewne z rodzaju "młot pneumatyczny", identyczne z My Queen. Odrzuciło mnie od niego, postawiłam na nim krzyżyk. Ale teraz baza została zmieniona, zapach jest bardzo przyjazny dla nosa, i faktycznie, otulająco-pudrowy, a nie pudrowy dusiciel boa.
marialisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości