Gdyby bezdomny chciał korzystać z waszej łazienki - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-27, 01:58   #91
BellaB
Przyczajenie

Dot.: Gdyby bezdomny chciał korzystać z waszej łazienki

Bezdomnego bym nie wpuściła. Raz był u mnie jakiś inny listonosz. Taki młody, na zastępstwo. Raz w życiu go widziałam. Zapytał, czy może skorzystać z WC. Wpuściłam go. Siedział ok. 15 minut w kibelku, a potem szybko podziękował i poszedł. Jak się możecie domyślać robił kupę. No cóż, zostawił po sobie smród i lekki bałagan w muszli. Przemogłam obrzydzenie, wszystko ładnie umyłam, odkaziłam. Luz. Czy żałuję? Nie. Chłop był w terenie, nacisło go, zdarzyło się, trudno. Udostępniłabym WC ponownie listonoszowi, czy też kurierowi.
BellaB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-27, 12:38   #92
WhiteCherry
Zakorzenienie

nie wpuściłabym nikogo obcego, kto znikąd nagle sie pojawia pod drzwiami i chce tylko skorzystać z łazienki z prostej przyczyny - bałabym sie, ze wystarczy że sie obróce, a on mi przywali czymś w głowe, okradnie i ucieknie ;d
Stary 2016-03-27, 23:14   #93
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BellaB Pokaż wiadomość
Bezdomnego bym nie wpuściła. Raz był u mnie jakiś inny listonosz. Taki młody, na zastępstwo. Raz w życiu go widziałam. Zapytał, czy może skorzystać z WC. Wpuściłam go. Siedział ok. 15 minut w kibelku, a potem szybko podziękował i poszedł. Jak się możecie domyślać robił kupę. No cóż, zostawił po sobie smród i lekki bałagan w muszli. Przemogłam obrzydzenie, wszystko ładnie umyłam, odkaziłam. Luz. Czy żałuję? Nie. Chłop był w terenie, nacisło go, zdarzyło się, trudno. Udostępniłabym WC ponownie listonoszowi, czy też kurierowi.
To ja bym udostępniła łazienkę listonoszowi, którego znam. Ten Twój strasznie się zachował. Potem wstyd w oczy spojrzeć.

Mnie dziwią znajomi, którzybędąc w gosciach załatwiają u mnie 2. Z jednej strony rozumiem, że ich przycisnęło, a z drugiej jestem w szoku, że ich to nie peszy i to taka normalna sprawa.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-27, 23:20   #94
ellish
Zakorzenienie

No wiesz czasami z 2jką inaczej się nie da, nie ma wyboru. Ja tam w ogóle nie zwracam uwagę czy ktoś u mnie jest na 1 czy 2. Zawsze mam na wierzchu odświeżacz żeby gość w razie czego sobie użyl, żeby się bardziej komfortowo poczuł. Bo może się niezręcznie czuć zostawiając po sobie "zapach".
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-27, 23:22   #95
Wieszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
To ja bym udostępniła łazienkę listonoszowi, którego znam. Ten Twój strasznie się zachował. Potem wstyd w oczy spojrzeć.

Mnie dziwią znajomi, którzybędąc w gosciach załatwiają u mnie 2. Z jednej strony rozumiem, że ich przycisnęło, a z drugiej jestem w szoku, że ich to nie peszy i to taka normalna sprawa.
Mnie też to dziwi, ale ja jestem chyba mało wyrozumiała w tej materii. Dla mnie norma to pobudka, pójście do toalety, zrobienie 1 i 2 a potem prysznic i nie ma opcji, żeby chciało mi się kupę za zakupach czy w gościach. No, ale zauważyłam, że inni ludzie nie mają regularnego trybu życia i "nie znają dnia ani godziny"
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-27, 23:27   #96
zakonna
Naczelna Nastolatka

Serio? Serio dziwi cię, że ludziom może się chcieć zrobić kupę w niespodziewanych porach? Ty nie miewasz rozwolnienia, zatrucia, jelitówki, nigdy nie zjadłaś ani nie wypiłaś czegoś, co niespodziewanie spowodowało przyśpieszony pasaż w jelitach?
Ogólnie dziwi mnie ta histeria na punkcie DEZYNFEKCJI toalety po użyciu jej przez listonosza/kuriera/hydraulika.
Tak samo jak mnie dziwi, że ktoś miałby się WSTYDZIĆ, że musiał skorzystać z toalety żeby się wypróżnić. WTF, co za wątek.....
Stary 2016-03-28, 01:32   #97
Zenobia_87
Raczkowanie

Od tej pory chyba zacznę umawiać się do znajomych nie na porę jaka im pasuje, ale pod godzinę mojej defekacji coby nikomu nie zbrukać toalety.
Zaraz okaże się, że najlepiej w gościach nie sikać też ani nie zmieniać podpaski podczas okresu.
Nigdy nie zauważyłam po wizycie gości niespodzianki w kiblu. Może mam normalnych znajomych, którzy potrafią użyć szczotki klozetowej i domestosa jak przypadkiem nabrudzą.
Popraw się, babo, na tej swojej wdzięcznej twarzy
Albo mi się za jedno tysiąc złych słów zdarzy.
Zenobia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 08:01   #98
stesia
Zakorzenienie

jeśli chodzi o 2 to ja mam chyba jakąś wewnętrzną blokadę i w gościach nie dałabym rady zrobić, nawet często mam tak że jak ktoś jest na mieszkaniu to mi się nie chce a jak zostanę sama/z kimś kto i tak siedzi zamknięty w pokoju to wtedy czuję że muszę, ale ja nie mam tak że codziennie o tej samej porze, i czasem zdarza się tak że nagle mnie przyciśnie i muszę iść jak najszybciej
stesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 11:48   #99
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stesia Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o 2 to ja mam chyba jakąś wewnętrzną blokadę i w gościach nie dałabym rady zrobić, nawet często mam tak że jak ktoś jest na mieszkaniu to mi się nie chce a jak zostanę sama/z kimś kto i tak siedzi zamknięty w pokoju to wtedy czuję że muszę, ale ja nie mam tak że codziennie o tej samej porze, i czasem zdarza się tak że nagle mnie przyciśnie i muszę iść jak najszybciej
Mam tak samo. I wiem, że to jest złe. Jednak w gosciach bym się wstydziła i wolałabym wcześniej wrócic do domu. Niech inni robią u mnie, przecież im nie zabraniam. I nie jest to nigdy zatrucie. Po prostu chcą, to idą. I nie brudzą. Dziwi mnie, że tak potrafią ;-) dodatkowo z mojej łazienki wszystko slychac i kazdy to wie. Ja mam blokadę i bym się wstydziła. Mam nadzieję, że wyjasniłam Zakonna.
Stary 2016-03-29, 09:00   #100
effcia82
Zakorzenienie

Też mam opory co do defekacji "w gościach". W klopach publicznych już się nauczyłam chociaż obrzydza mnie to i krępuje trochę.
Pamiętam jak zachciało mi się sikać w szczerym polu. Trzymałam 5 godzin aż dotarliśmy do cywilizacji. Myślałam, że mi uszami wyjdzie ale dałam radę
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 10:06   #101
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Serio? Serio dziwi cię, że ludziom może się chcieć zrobić kupę w niespodziewanych porach? Ty nie miewasz rozwolnienia, zatrucia, jelitówki, nigdy nie zjadłaś ani nie wypiłaś czegoś, co niespodziewanie spowodowało przyśpieszony pasaż w jelitach?
Ogólnie dziwi mnie ta histeria na punkcie DEZYNFEKCJI toalety po użyciu jej przez listonosza/kuriera/hydraulika.
Tak samo jak mnie dziwi, że ktoś miałby się WSTYDZIĆ, że musiał skorzystać z toalety żeby się wypróżnić. WTF, co za wątek.....
Mnie też dziwi taka histeria. Może dlatego, że niejedno w życiu widziałam, a moja toaleta niejedno przeżyła :P
W sumie miałam kiedyś bardzo głupią (żenującą wg niektórych) historię. Jechałam autobusem do Bratysławy, wyjazd z Wawy, coś mi nie pasowało od samego początku (ból głowy, żołądka, w sumie nic niezwykłego, ale było gorzej niż zwykle :P). Dojechałam do celu po 4, stolica Słowacji o tej porze to wymarłe, smutne jak moje cztery litery i ciemne miasto. No nigdzie nie mogłam znaleźć publicznej toalety, a czułam się coraz gorzej i nie była to tylko konieczność wspomnianej 2jki... Kierowałam się w kierunku McDonalds i stacji benzynowej (z 2 km z buta), nie zdążyłabym (jak dotarłam to odkryłam, że i tak wszystko było zamknięte :P). Wstyd było walić do ludzi, więc jak zobaczyłam babkę wychodzącą z kamienicy z psem to zapytałam, czy może wie, gdzie tu jest toaleta, bo się źle czuję. Zaprowadziła do swojej. Podziękowałam, syfu nie zostawiłam. Normalna sprawa, życzliwość, z którą spotkałam się nie pierwszy raz w trakcie podróży.
Jeśli myślicie, że w randomowym mieście nawet powyżej 100 tys. mieszkańców łatwo jest znaleźć toaletę to się mylicie :P Czasami nie ma jej nawet w takich miejscach jak dworzec kolejowy/autobusowy, a co tu gadać o jakiejś części miasta, nawet centrum, po godzinie 20 Często nie ma innego rozwiązania, jak wejść do knajpy/restauracji, ale to pewnie siara? Nie piszę już o miasteczkach mniejszych...
Nie mam problemu z tym, co robią moi goście w toalecie, ale raczej nigdy nikt syfu nie zostawił. Nie miałabym też problemu skorzystać z toalety w jakiejkolwiek sytuacji u znajomych.
Natomiast obcej osoby do aktualnego mieszkania bym nie wpuściła, bo się boję i nie otwieram nigdy nikomu, poza wspomnianą pocztą, kurierem. Te osoby wpuściłabym do toalety bez problemu.
effcia brawo, postaraj się na drugi raz 'trzymać' wspomnianą 2 :P
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 12:05   #102
effcia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Mnie też dziwi taka histeria. Może dlatego, że niejedno w życiu widziałam, a moja toaleta niejedno przeżyła :P
W sumie miałam kiedyś bardzo głupią (żenującą wg niektórych) historię. Jechałam autobusem do Bratysławy, wyjazd z Wawy, coś mi nie pasowało od samego początku (ból głowy, żołądka, w sumie nic niezwykłego, ale było gorzej niż zwykle :P). Dojechałam do celu po 4, stolica Słowacji o tej porze to wymarłe, smutne jak moje cztery litery i ciemne miasto. No nigdzie nie mogłam znaleźć publicznej toalety, a czułam się coraz gorzej i nie była to tylko konieczność wspomnianej 2jki... Kierowałam się w kierunku McDonalds i stacji benzynowej (z 2 km z buta), nie zdążyłabym (jak dotarłam to odkryłam, że i tak wszystko było zamknięte :P). Wstyd było walić do ludzi, więc jak zobaczyłam babkę wychodzącą z kamienicy z psem to zapytałam, czy może wie, gdzie tu jest toaleta, bo się źle czuję. Zaprowadziła do swojej. Podziękowałam, syfu nie zostawiłam. Normalna sprawa, życzliwość, z którą spotkałam się nie pierwszy raz w trakcie podróży.
Jeśli myślicie, że w randomowym mieście nawet powyżej 100 tys. mieszkańców łatwo jest znaleźć toaletę to się mylicie :P Czasami nie ma jej nawet w takich miejscach jak dworzec kolejowy/autobusowy, a co tu gadać o jakiejś części miasta, nawet centrum, po godzinie 20 Często nie ma innego rozwiązania, jak wejść do knajpy/restauracji, ale to pewnie siara? Nie piszę już o miasteczkach mniejszych...
Nie mam problemu z tym, co robią moi goście w toalecie, ale raczej nigdy nikt syfu nie zostawił. Nie miałabym też problemu skorzystać z toalety w jakiejkolwiek sytuacji u znajomych.
Natomiast obcej osoby do aktualnego mieszkania bym nie wpuściła, bo się boję i nie otwieram nigdy nikomu, poza wspomnianą pocztą, kurierem. Te osoby wpuściłabym do toalety bez problemu.
effcia brawo, postaraj się na drugi raz 'trzymać' wspomnianą 2 :P
Dwójkę trzymałam całe lata. Szkoła, studia - od prawie rana do powrotu do domu. Dopiero w pracy się przemogłam i zaczęłam korzystać. Może problem byłby przy silnej biegunce - choć raz mnie przycisnęło ale blokada psychiczna o dziwo była silniejsza niż fizjologia. Dotarłam do domu zrobiłam i zemdlałam
Obecnie zawsze noszę ze sobą zapas loperamidu.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 12:49   #103
Czarna2000
Inez

Gdybym była sama w domu nie wpuściłabym nikogo. Bałabym się Zwłaszcza, że w naszym mieście ostatnio wiele się słyszy o włamaniach i kradzieżach, a po osiedlach kręcą się podejrzani mężczyźni, który mają niby być ze spółdzielni i chcą coś sprawdzić . Oczywiście nie ma wcześniej żadnej informacji na ten temat .
Mieszkam koło szpitala i myślę, że gdzieś tam znajdzie się łazienka dla kogoś w podbramkowej sytuacji.
Jakby znajomy zadzwonił i poprosił o udostępnienie WC to nie miałabym z tym problemu, gdyby przyszedł z zaskoczenia byłoby mi wstyd bałaganu, który mam wiecznie w łazience . Może jest czysto i higienicznie, ale na sznurkach suszą się majtki, na koszu leżą jakieś ubrania, których zapomniałam wziąć etc.
Nie wnikam co goście robią w łazience. Jak idą do WC to chyba nie trudno się domyślić po co. Jak musi 2 to ją po prostu robi. Jeszcze nikt nigdy nie narobił syfu.

Sama wstydzę się załatwiać 2 w miejscach publicznych, ale jak sytuacja tego wymaga, to robię.
Czarna2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 14:21   #104
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość
Dwójkę trzymałam całe lata. Szkoła, studia - od prawie rana do powrotu do domu. Dopiero w pracy się przemogłam i zaczęłam korzystać. Może problem byłby przy silnej biegunce - choć raz mnie przycisnęło ale blokada psychiczna o dziwo była silniejsza niż fizjologia. Dotarłam do domu zrobiłam i zemdlałam
Widocznie nie masz problemów jelitowych też ich nie mam, ale znam osoby, które takie problemy mają i czasami taki problem się zdarzy... Ostatnio taka dyskusja była na forum podróżniczym i okazało się, że dużo osób przyznało się do takich problemów (tam była gównoburza o korzystanie z toalet dla niepełnosprawnych, kiedy się MUSI )
Ja tam bym niczego nie trzymała, jesli nie muszę

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 14:33   #105
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez effcia82 Pokaż wiadomość

Jak ja przetrzymam, to potem ni chu chu. Także nie rozumiem tej krępacji Ludzka rzecz
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 21:40   #106
marianna144
Wtajemniczenie

Wizaz poszerza moje horyzonty serio
kurde nigdy nie pomyslałabym ze komus moze przeszkadzac ze ZNAJOMY robi kupe podczas wizyty.
a jak to jest jak sie wynajmuje mieszkanie?nie przeszkadza wam/nie brzydzicie sie ze nawet nie znajomi ale obce osoby robiły kupe do tej toalety ktora wy uzytkujecie? czy moze na kazdym mieszkaniu od razu wymieniacie kibel?
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 22:10   #107
2011607111034
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ja też zbieram szczenę z podłogi Borze, nie wiem, może po prostu obracam się w towarzystwie taktownych, kulturalnych ludzi, którzy nie komentują pory i miejsca załatwiania potrzeb fizjologicznych swoich znajomych. Kosmos.
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-29, 22:23   #108
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
Wizaz poszerza moje horyzonty serio
kurde nigdy nie pomyslałabym ze komus moze przeszkadzac ze ZNAJOMY robi kupe podczas wizyty.
a jak to jest jak sie wynajmuje mieszkanie?nie przeszkadza wam/nie brzydzicie sie ze nawet nie znajomi ale obce osoby robiły kupe do tej toalety ktora wy uzytkujecie? czy moze na kazdym mieszkaniu od razu wymieniacie kibel?
Bingo wynajmuję mieszkanie i wymieniłam sedes :-P w innych wymienialam tylko deskę.
Stary 2016-03-29, 23:02   #109
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Bingo wynajmuję mieszkanie i wymieniłam sedes :-P w innych wymienialam tylko deskę.
czyli tu gdzie wymieniłas kibelek zamierzasz mieszkac dłuzej czy wyjatkowo Cie obrzydzał?
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-30, 07:11   #110
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
czyli tu gdzie wymieniłas kibelek zamierzasz mieszkac dłuzej czy wyjatkowo Cie obrzydzał?
I to i to. No i to własciciel płacił.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości