|
|
#91 | ||
|
wańka wstańka
|
Dot.: Rodzinnie....
Cytat:
![]() Kwestia indywidualnego podejścia. Jeśli nie chcesz przekraczać, nie przekraczasz. Autorka też nie musi przecież, musi jednak się liczyć z tym, że jej związek się rozsypie. Sama ciągle się zderzam z reakcją podobną, gdy mówię o tym co robię zawodowo i z kim się spotykam w pracy ( a głównie są to osoby z ostrymi jazdami psychicznymi, po traumach, po wyrokach, na dragach itd.) i pytaniem czy się nie boję. Nie boję się, mam większą wiedzę i tolerancję na niektóre zjawiska niż przeciętna osoba. Między innymi dlatego uważam, ze to jest kwestia indywidualna. Inną kwestią są sprawy wg mnie bardzo istotne, o których pisała cava tj. czy rodzina się przyczyniła do demoralizacji dzieci i jak. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#92 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No, poza normą, w przeciwieństwie do morderstwa z pobudek finansowych... Brevik be, rodzimy Zdzisiek po odsiadce za morderstwo-cacy...
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywistosc jest taka, ze Ciebie w pracy chroni system. Prawda taka że tam w takiej roli, jestes z tysiac razy bezpieczniejsza niż na zewnątrz. Ten człowiek, _zabił_ człowieka. Nie w wiezieniu gdzie byc moze siedział jak mysz pod miotłą, tylko na wolności własnie. Ciekawe bardzo, czy obrończynie "normalnych" by dały np. swoje dziecko pod opieke osobie która odsiedziała wyrok za molestowanie nieletnich, albo powierzyły psa osobie która siedziaaą za wyrzucenie w "afekcie" psa przez balkon. Ja widze naprawdę przepaśc, pomiędzy sytuacjami: - pracuję z wieźniami - mieszkam pod jednym dachem z osobami które zdzgały nozem tescia o pienidze a potem odsiedziały w patologicznym srodowisku 15-25 lat.
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle sprawy nie znamy. A problemem jest to, że autorka myślała, że odciągnie swojego chłopa od braci, a jak widać sprawa jest bardziej pogmatwana. Tu chodzi o komplikacje na całe życie, a ona się obudziła dopiero teraz, bo jej weekend przepadnie :roll eyes: Nie jest zbyt dojrzała jak na swój wiek.
|
|
|
|
|
|
#95 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
|
#96 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi chodzi o to żeby ona się z nim spotkała, oceniła sytuację i tyle. Po co snuć sobie jakieś historie i tworzyć wyobrażenia? Można się skonfrontować i przekonać się samej. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
|
#98 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorka, halo, sama ma się zdecydować na ten ewentualny kontakt. Nikt jej nie zmusi, nie powierzy, bo jest DOROSŁA.
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Istnieje coś takiego jak żal za popełnione czyny. U Breivika on się nie pojawia. Problem w tym, że my nie wiemy jakie były okoliczności zbrodni i czy brat TŻa autorki dokonał jakichkolwiek pozytywnych zmian w swoim życiu. Oczywiście, że istnieje prawdopodobieństwo, ze cała rodzina TŻ z nim włacznie to patologia. Pytanie: co autorka jeszcze znim robi.
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2016-04-20 o 20:35 |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
Ale ona nie musi chcieć i nie ma takiego obowiązku. Niech facet może najpierw wróci na łono rodziny i tą rodzinę pozna. I pokaże swoją postawą, czy warto mu dawać szansę. Poznawanie go od razu przy jakiejś herbatce i sztuczne uśmiechy? To nie ma sensu i nikomu w niczym nie pomoże.
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi o to. Tylko warto porzucić takie wyobrażenia o ludziach że zaraz będą zabijać znowu itd bo to na prawdę szkodzi. Człowiek się boi, zamartwia, po co to? Autorka widzi ze jej facetowi zależy więc albo się pozna z jego bratem albo nie i tu już zależy jak im się będzie układać. Jak dla mnie takiego spotkania nie da się uniknąć. A jak go kiedyś na mieście zobaczą? To będzie uciekać? Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
|
#103 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie rozumiem po co autorka ma się z nim spotykać i na co dać mu szansę???
Nie, nie chciałabym się spotkać i dawać szansy mordercy, sadyście, który się znęca nad zwierzętami ani oprawcy staruszek. Nie i już. Ja bym się nie martwiła, że mnie zarżnie przy torcie u teściowej. Ja po prostu NIE CHCĘ mieć nic wspólnego z takim przestępcą. I doskonale autorkę rozumiem, że ona też nie chce.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-04-20 o 20:36 |
|
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście nie musi, nikt jej nie zmusza, to jej życie, jej komfort. Ale musi się liczyć z tym że związek na tym ucierpi. I tyle. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
|
#105 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spotkania nie da się uniknąć - tu masz rację. I nad tym Autorka się powinna porządnie zastanowić - nad tym co będzie kiedyś. Natomiast na razie wcale nie musi go poznawać. |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale wydaje mi się że taka kontrolowana konfrontacja będzie lepsza- cała rodzina itd, będzie czuła się bezpieczniej niż np jeśli wpadnie na niego gdzieś na mieście.
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
O serio? A mozesz to uzasadnić?
Dlaczego zadzganie teścia nozem (czyli babrnie się _bezpośrednio_!!!! w czyichś flakach i krwi) o pieniadze, jest normalniejsze niż to co zrobił B?
|
|
#108 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
A spotkać się po to, jak już wcześniej mówiłam, ze się nakręca straszliwie i nie tylko swoim spotkaniem z nim ale również tym, że jej TŻ będzie mieszkał z nim w jednym domu i ona tego nie może przeżyć. To jest dziwne: te wizje katastroficzne na podstawie jednej krótkiej informacji.
|
|
|
|
#109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niechże więc ona się zdecyduje - albo z nim jest, albo toleruje decyzję brata. Przecież ona też nie ma prawa zmuszać partnera do zaniechania kontaktów z bratem. A co się z tym później wiąże, to chyba każdy rozgarnięty człowiek rozumie. Albo w lewo, albo w prawo. |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Oczywiście, że nie ma prawa zmuszać partnera do czegokolwiek. Osobiście uważam, że powinna spieprzać w podskokach z tego związku. A nie bawić się w żadne spotykanie w rodzinnym gronie, gdzie dwóch braci jest skazanych za zaciukanie teścia. WTF w ogóle, jakiś koszmar.
Ale dobra, gdybym była z przecudownym facetem, który miałby taką rodzinę, to jednak postawiłabym mu ultimatum. Albo my albo jego rodzina. I wyprowadziłabym się na drugi koniec Polski.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2016-04-20 o 20:44 |
|
|
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#112 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Wiadomo, morderstwo to przeważnie taka czysta i higieniczna czynność....
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten człowiek, zabił członka rodziny, nie obca osobę. Nie przy stole, wiec co jej da siedzenie z nim przy stole? Jak ktoś mówi dzień dobry, do widzenia, je nozem (!!!?) i widelcem przy stole to cos znaczy? A jak siorbie, mlaszcze i jest gburem w tatuażach to znaczy coś innego w tej kwestii? Co jej da obaczenie go przy stole ![]() Tu nie chodzi o to jak on wyglada czy się zachowuje/robi wrażenie na co dzień.
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Ja to bym sie obawiala, ze kiedys braciszek przyjdzie po pozyczke iii... Jak tu mu odmowic?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#115 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Breivik nadal jest przekonany o słuszności swoich przekonań. Szanse na to, ze mordowałby dalej, gdyby wyszedł są bardzo duże. Istnieją też ludzie, którzy nie stanowią tak wysokiego zagrożenia dla społeczeństwa jak Breivik.
|
|
|
|
#116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można wbić nóż w szyję albo w udo. Nie trzeba wbijac i wyciągać flakow. ![]() Cytat:
Z tym stołem to był tylko przykład... chodziło mi ogólnie o spotkanie rodzinne, kiedy autorka będzie mogła się czuć bezpieczniej... śmiać mi się chce ze tak dosłownie to zinterpretowalas Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Zwłaszcza dźganie teścia nożem.
|
|
#118 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Mnie się robi słabo od samego czytania tego zdania. Nie wyobrażam sobie dobrowolnych kontaktów z osobą, która zrobiła coś takiego.
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
Kochane, ale Wy tu temat brata wałkujecie, a przecież to tak naprawdę jeden z wielu problemów. Parka się widuje w sumie raz w tygodniu, żadne nie chce opuścić swojej gospodarki, nie mają pomysłu na to, co dalej. Z tej mąki chleba nie ma i pewnie nie będzie. A za kilka lat z więzienia wychodzi kolejny brat. Będą się kisić razem na tej gospodarce? Pewnie nadal pomysłów będzie brak.
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

W ogóle sprawy nie znamy. A problemem jest to, że autorka myślała, że odciągnie swojego chłopa od braci, a jak widać sprawa jest bardziej pogmatwana. Tu chodzi o komplikacje na całe życie, a ona się obudziła dopiero teraz, bo jej weekend przepadnie