![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy
Cytat:
Nie bardzo chce mi sie odpowiadac na protekcjonalny post pelen bolu d.... Nie wiem ile masz lat - zakladam, ze niewiele ponad 20 - ja troche wiecej wiec daruj sobie ten mentorski ton i pouczanie "bo znasz sie na samochodach". Tez sie znam i to bynajmniej nie teoretycznie. Samochody za milion i wiecej widzialam bo wiesz na Warszawie swiat sie nie konczy. jechalam/prowadzilam i porsche i lambo i ferrari i rr - znam ludzi posiadajacych takie samochody i wiem jaki maja do nich stosunek. Najbardziej modla sie do samochodow ci, ktorych na nich nie stac. Co do kosztow utrzymania - nie wiem skad wziales te 1000 pln miesiecznie - tyle to moze kosztowac kazdy samochod - kwestia ile trzaskasz km miesiecznie. Co do zegarkow to swoja wiedze o "prestiżu" chyba czerpiesz z katalogu apartu (edox? Albert riele? Serio?) zadna z wymienionych przez Ciebie firm to nie jest kategoria zegarkow luksusowych (omega to nizsza polka nawet w obrebie wlasnego koncernu (w swatchu za najwyzsza marke uznawany jest Brequet - omega jest znana i popularna - ze wzgledu na linie space i seamaster stad pewnie jest symbolem luksusu) Z popularniejszych marek wymienilabym Audemarsa Piqueta, Breitlinga, IWC, Vacheron-Constantina, Rolexa (bardziej ze wzgledu na cene niz prestiz), Choparda (chociaz firma idzie w dziwnym kierunku-jestem ciekawa co z tego wyniknie ![]() Sa tez mlode luksusowe marki chociazby np Franck Muller czy FP Journe. I wiesz - ktos te zegarki i inne dobra luksusowe kupuje. Nawet tu na wizazu sa wątki o rolexie, chanel, pradzie, l.vittonie itp. Dziewczyny z watkow pandorowych maja kolekcje bransoletek za wiecej niz 15tys. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Topdong, jesli chodzi o zegarki to chyba rolex jest jeszcze wyzej od omega.
Na wizazu najpopularniejsze sa chyba zegarki Michael Kors, a z bizuterii dominuje marka Apart i tym pokrewne. Takie mam wnioski po lekturze forum. Zeby nie bylo nie sa to moje typy. Od 20 lat jestem wierna casio i nie planuje go zdradzic chyba ze z jakims applewatch. I tu masz racje modele sa bardzo meskim stylu, poczekam jak dopracuja temat. Mi sie nie spieszy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
Raczkowanie
|
Nie miałabym problemu z noszeniem używanego pierścionka, sama mam sporo takiej biżuterii - nie znoszę współczesnej masówki
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Mam to samo. Ciężko znaleźć naprawdę piękna biżuterię. Ostatnio widziałam na all używany piękny pierścionek z białego złota ze szmaragdem i brylancikami za 1120 zł. Rozmiar 11 niestety, ja noszę 17.
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
LV robi bizuterie, ale jest niespecjalna, nikt z wizazowego watku LV nie chwalil sie by cos kupil. To sa typowo torebkowe watki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Konto usunięte
|
znajomy majętny facet powiedział że odkąd go pobili i prawi zabili z powodu wypasionego zegarka - to nie kupuje i nie nosi takich gadżetów.
Ja obawiała bym się nosić pierścionek za 15 tys, bałabym się zgubić, bałabym się że mnie napadną i okradną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.apart.pl/bizuteria/piersc...ylantami/14612 http://www.apart.pl/bizuteria/piersc...rylantami/7507 http://www.apart.pl/bizuteria/piersc...ylantami/13307 O, albo ten http://yes.pl/44704-eternel-platynow...0-025-3596vsh# - tańszy, bo tylko 6,5 koła, ale po prezentacji na dłoni - powiedziałabyś, że to pierścionek za taką kasę? ![]()
![]() |
![]() |
#99 | ||
BAN stały
|
Cytat:
To, że najdroższe pierścionki wśród Twoich znajomych kosztują 1500-2000 zł i nie zarabiają oni więcej niż 3000 na rękę znaczy tyle, że najdroższe pierścionki wśród Twoich znajomych kosztują 1500-2000 zł i nie zarabiają oni więcej niż 3000 na rękę. Naprawdę, świat nie kończy się na towarzystwie, w którym się obracasz. Nie, nie trzeba być milionerem. Cytat:
![]() Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-05-07 o 15:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
O RLY?
|
niestety, nie znajdu. pisala to w postach, nie osobnym watku przed grudniem zeszlego roku - czy dalej jest nie wiem.
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Już go nie ma. Widziałam go w kwietniu.
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Śliczny był. Widać było, że trochę lat już ma.
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
Ja tam uważam że pierścionek zaręczynowy będę nosić do końca życia i MUSI być porządny. dla każdego "porządny" oznacza co innego.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu w pierwszym poscie jest dziewczyna, ktora deklaruje, ze czeka na zareczyny od 2007 roku czyli prawie 10 lat. Nie tyle co rekordzistka, ale liczba imponujaca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |||
BAN stały
|
@stupid girl
16 lat, właśnie napisałem egzamin gimnazjalny, a co? ![]() Czyli tak jak mówiłem, pochodzisz albo obracasz się w towarzystwie super biznesu/arystokracji i dla Ciebie normalne jest jeżdżenie autami, jakich na drogach praktycznie nie ma, a ich ceny są wielokrotnością wartości mieszkań przeciętnego człowieka. I spoko ok, good for you, ja nic do tego nie mam. Tylko jeden mały szczegół - większość ludzi nie żyje na takim poziomie, nie wiem czy zauważyłaś ![]() ![]() Nie wiesz skąd wziąłem 1000 zł miesięcznie bo albo nie masz własnego samochodu i nie masz pojęcia o kosztach albo za wszystko płaci Ci tata/mąż/facet ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No i super, w Aparcie też da się kupić sensowne ozdoby, nie wydasz fortuny, a wyglądają ładnie - dobra gospodyni wie jak kupić coś fajnego za rozsądną cenę! ![]() I wielki plus dla Ciebie za wierność wobec marki, bardzo szanuję coś takiego, a niby Casio wcale nie jest nie wiadomo jakie. Powiem Ci coś jeszcze...to właśnie z Casio się teraz przesiadłem na Tissota, miałem Casio model Edifice, sprawował się fenomenalnie, więc w pełni rozumiem Twoje przywiązanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-05-07 o 18:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niech no zajrzę do segregatora: mercedes clk rocznik 2014. Koszty w 2015 roku: -przegląd 2600 PLN -ubezpieczenie 3000 PLN -wymiana kół z przechowywaniem 2x80 PLN Paliwa, myjni nie liczę, bo jest w tej samej cenie niezależnie czym się jezdzi. Rzeczywiście oszałamiające kwoty w skali roku ![]() No i oczywiście kobieta nie może zarobić sama na swój samochód i biżuterię ![]() Cytat:
To akurat rzecz powszechnie wiadoma, więc widac jak znasz się na rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- wiesz - w przypadku majętnych ludzi, to oni sami są najsłabszym swoim punktem. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-05-07 o 18:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
BAN stały
|
Cytat:
350 + 20 + 480 + 20 na przegląd techniczny i pierdoły = 870 zł na miesiąc Póki co nie jest źle, ale mało to to nie jest, jeśli masz na utrzymaniu dom z kredytem. Pora na główny punkt programu: Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze raz powtórzę: prawdopodobnie masz tzw. zawód córka i szpanujesz przed ludźmi nie swoją kasą, autem i innymi luksusami traktując ich z góry, co widać po Twoich postach wobec innych użytkowników, które są wręcz opryskliwe, a nierzadko pełne przekleństw. A dlaczego posądzam Cię o zawód córka a nie że może na to zarobiłaś? Bo osoby które się dorobiły takich pieniędzy znają ich wartość i mają pewien szacunek. Ty go nie masz, bo dostałaś do rączki. Znam osoby podobne jak Ty, na szczęście mają normalne charaktery i nie mają roszczeniowej postawy. Aha i nie spamują kilkuset postów na wizażu w krótkim odstępie czasu ![]() P.s.: chociaż nick masz trafiony ![]() Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-05-07 o 19:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobra dzieciaku, myj ząbki, idź lulać i śnić o pieniążkach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wystarczy przez okno wyjrzeć i popatrzeć co u mnie pod blokiem stoi - nowe bmw x6, roczne x5, audi a5, chyba zeszłoroczne. Po mieście jeżdżą dwie panamery, nowych q7 i touaregów nie liczę, bo to tańszy sprzęt, jeździ s8, naprawdę te samochody mają właścicieli, niestarych w dodatku ![]() ![]() Mało tego, znam też ludzi, którzy mają samochód za "tylko" dwieście czy 150, ale jacht za czterysta. Wybierz się kiedyś na Mazury, zobacz jakie pieniądze w portach stoją, zobacz za jaką kasę ludzie mają przyczepy kempingowe na Helu - to wszystko są realne kwestie, młodzi ludzie i wcale nie takie wyjątki, jak Ci się wydaje. I nie, wbrew temu co Ci się wydaje, nie każdy z tych ludzi uprawia zawód "synek", czy "córka". Ale ok, wróćmy do tematów Tobie bliższych, czyli zarobków w okolicy 3 tysięcy. Takich znajomych też mam i miałam jak byłam w okolicy 25 roku życia, wtedy się jeździło samochodem za powiedzmy góra 20tys. Ale miało się zegarek za 6 stów, wydawało się na imprezy połowę wypłaty ![]()
![]() |
![]() |
#112 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może nie zaczynajmy tematu torebek, bo od słowa do słowa dojdziemy do tego, ile dobre torebki kosztują, i topdong eksploduje mózg. ![]() Cytat:
![]() Stupid, pozdrów ode mnie arystokrację z Hollywood i zapytaj Brada czy ma wolny wieczór w przyszły czwartek. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
BAN stały
|
@green witch
No gość który przewala co weekend po 500 zł w knajpach to faktycznie mógłby się bardziej postarać :P Ja do takich ludzi nie należę, mam sporo innych wydatków, chociażby teraz dość drogie studia podyplomowe, no ale co kto lubi, znasz takich ludzi, wiesz o co chodzi ![]() Niemniej jednak muszę zaznaczyć, że żyjesz w dość ciekawej okolicy, że same takie grube fury stoją ![]() ![]() ![]() ![]() Chodzi po prostu o to ile % społeczeństwa stać na coś takiego i w zależności od regionu to jest pewnie ja wiem...5-15%. Może 20-25% jak ktoś grubo się szarpnie. Plus tak jak mówisz, niektórzy mają przeciętny samochód, ale np. super jacht lub mieszkanie - kwestia priorytetów ![]() Dla mnie póki co to nie ten świat, ale mam jeszcze czas i dlatego dokształcam się w stronę dość ciekawego zawodu i wtedy może za ileś lat jak już będę po 30stce to się ogarnie ![]() @Maromavath Jasne, automaty to droższa sprawa. Ok nie sprecyzowaliśmy: mówiłem o tych z niższej ligi, kwarcowych :P Chciałem po prostu wiesz...w miarę elegancki zegarek, a zależy mi na jego punktualności, nie chce mi się nic nakręcać. Może przyjdzie jeszcze czas, że docenię kunszt i precyzję wykonania mechanizmu automatycznego i zapragnę takowy mieć ![]() Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-05-07 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Ci znajomi zamożnieją z postu na post xD.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przy czym zaznaczę, żeby nie było, ja nie uważam że tańszy pierścionek to jakaś obraza dla kobiety, są też takie, nawet na Wizażu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No i podobnie kosmiczna marża jest na zegarkach |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Automatów się nie nakręca. Nakręcają się same jak ruszasz ręką. ![]() Nie da się ukryć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
BAN stały
|
No wiem, że same się nakręcają jak ruszasz ręką, ale chyba zdarza się, że nie nosisz zegarka np. przez weekend i wówczas rezerwa chodu może okazać się niewystarczająca. Szafirowe szkło, chronograf i wodoszczelność do 200m mam w swojej komunijnej zabawce dla 9-cioletnich dzieci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.