|
|
#91 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy
Cytat:
Nie bardzo chce mi sie odpowiadac na protekcjonalny post pelen bolu d.... Nie wiem ile masz lat - zakladam, ze niewiele ponad 20 - ja troche wiecej wiec daruj sobie ten mentorski ton i pouczanie "bo znasz sie na samochodach". Tez sie znam i to bynajmniej nie teoretycznie. Samochody za milion i wiecej widzialam bo wiesz na Warszawie swiat sie nie konczy. jechalam/prowadzilam i porsche i lambo i ferrari i rr - znam ludzi posiadajacych takie samochody i wiem jaki maja do nich stosunek. Najbardziej modla sie do samochodow ci, ktorych na nich nie stac. Co do kosztow utrzymania - nie wiem skad wziales te 1000 pln miesiecznie - tyle to moze kosztowac kazdy samochod - kwestia ile trzaskasz km miesiecznie. Co do zegarkow to swoja wiedze o "prestiżu" chyba czerpiesz z katalogu apartu (edox? Albert riele? Serio?) zadna z wymienionych przez Ciebie firm to nie jest kategoria zegarkow luksusowych (omega to nizsza polka nawet w obrebie wlasnego koncernu (w swatchu za najwyzsza marke uznawany jest Brequet - omega jest znana i popularna - ze wzgledu na linie space i seamaster stad pewnie jest symbolem luksusu) Z popularniejszych marek wymienilabym Audemarsa Piqueta, Breitlinga, IWC, Vacheron-Constantina, Rolexa (bardziej ze wzgledu na cene niz prestiz), Choparda (chociaz firma idzie w dziwnym kierunku-jestem ciekawa co z tego wyniknie ), Patek-Philippe, Zenitha, Cartiera, Girard-Perregaux.Sa tez mlode luksusowe marki chociazby np Franck Muller czy FP Journe. I wiesz - ktos te zegarki i inne dobra luksusowe kupuje. Nawet tu na wizazu sa wątki o rolexie, chanel, pradzie, l.vittonie itp. Dziewczyny z watkow pandorowych maja kolekcje bransoletek za wiecej niz 15tys. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Topdong, jesli chodzi o zegarki to chyba rolex jest jeszcze wyzej od omega.
Na wizazu najpopularniejsze sa chyba zegarki Michael Kors, a z bizuterii dominuje marka Apart i tym pokrewne. Takie mam wnioski po lekturze forum. Zeby nie bylo nie sa to moje typy. Od 20 lat jestem wierna casio i nie planuje go zdradzic chyba ze z jakims applewatch. I tu masz racje modele sa bardzo meskim stylu, poczekam jak dopracuja temat. Mi sie nie spieszy. |
|
|
|
|
#93 | ||
|
Raczkowanie
|
Nie miałabym problemu z noszeniem używanego pierścionka, sama mam sporo takiej biżuterii - nie znoszę współczesnej masówki
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo. Ciężko znaleźć naprawdę piękna biżuterię. Ostatnio widziałam na all używany piękny pierścionek z białego złota ze szmaragdem i brylancikami za 1120 zł. Rozmiar 11 niestety, ja noszę 17.
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LV robi bizuterie, ale jest niespecjalna, nikt z wizazowego watku LV nie chwalil sie by cos kupil. To sa typowo torebkowe watki. |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
znajomy majętny facet powiedział że odkąd go pobili i prawi zabili z powodu wypasionego zegarka - to nie kupuje i nie nosi takich gadżetów.
Ja obawiała bym się nosić pierścionek za 15 tys, bałabym się zgubić, bałabym się że mnie napadną i okradną. |
|
|
|
|
#97 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) http://www.apart.pl/bizuteria/piersc...ylantami/14612 http://www.apart.pl/bizuteria/piersc...rylantami/7507 http://www.apart.pl/bizuteria/piersc...ylantami/13307 O, albo ten http://yes.pl/44704-eternel-platynow...0-025-3596vsh# - tańszy, bo tylko 6,5 koła, ale po prezentacji na dłoni - powiedziałabyś, że to pierścionek za taką kasę?
|
|
|
|
#99 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
To, że najdroższe pierścionki wśród Twoich znajomych kosztują 1500-2000 zł i nie zarabiają oni więcej niż 3000 na rękę znaczy tyle, że najdroższe pierścionki wśród Twoich znajomych kosztują 1500-2000 zł i nie zarabiają oni więcej niż 3000 na rękę. Naprawdę, świat nie kończy się na towarzystwie, w którym się obracasz. Nie, nie trzeba być milionerem. Cytat:
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-05-07 o 16:17 |
||
|
|
|
|
#100 |
|
O RLY?
|
niestety, nie znajdu. pisala to w postach, nie osobnym watku przed grudniem zeszlego roku - czy dalej jest nie wiem.
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Już go nie ma. Widziałam go w kwietniu.
|
|
#103 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny był. Widać było, że trochę lat już ma.
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
Ja tam uważam że pierścionek zaręczynowy będę nosić do końca życia i MUSI być porządny. dla każdego "porządny" oznacza co innego.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu w pierwszym poscie jest dziewczyna, ktora deklaruje, ze czeka na zareczyny od 2007 roku czyli prawie 10 lat. Nie tyle co rekordzistka, ale liczba imponujaca. |
|
|
|
|
|
#107 | |||
|
BAN stały
|
@stupid girl
16 lat, właśnie napisałem egzamin gimnazjalny, a co? ![]() Czyli tak jak mówiłem, pochodzisz albo obracasz się w towarzystwie super biznesu/arystokracji i dla Ciebie normalne jest jeżdżenie autami, jakich na drogach praktycznie nie ma, a ich ceny są wielokrotnością wartości mieszkań przeciętnego człowieka. I spoko ok, good for you, ja nic do tego nie mam. Tylko jeden mały szczegół - większość ludzi nie żyje na takim poziomie, nie wiem czy zauważyłaś No chyba, że mieszkasz gdzieś w Hollywood razem z aktorami ![]() Nie wiesz skąd wziąłem 1000 zł miesięcznie bo albo nie masz własnego samochodu i nie masz pojęcia o kosztach albo za wszystko płaci Ci tata/mąż/facet Koszty napraw (jeśli auto używane), paliwa (założyłem typowe 12-15 tysięcy km na rok), ubezpieczenie (im auto nowsze tym więcej), zmiany opon, myjnia, etc. Pójdziesz w auta typu seria 5 / E-klasa to będzie pewnie jeszcze drożej. Znaczy drożej w sensie 1200-1500 zł/miesiąc, bo dla Ciebie to te auta to jest bida i szmelc, ale utrzymanie średnio miesięcznie Porsche/Lambo a już w ogóle Rolls-Royce'a - hmmm....licz bardziej 6000-10000 zł/miesiąc Co do zegarków to dyskusja ma sens z osobami takimi jak Rena poniżej, która rozumie co jest czym, jest fanką jakiejś marki i ok. A nie z osobą, dla której luksus zaczyna się dopiero od zegarków za 100k w górę, a Omega to jest jak Tico wśród samochodów, hahaha Mamy po prostu inne definicje luksusu ![]() Cytat:
![]() No i super, w Aparcie też da się kupić sensowne ozdoby, nie wydasz fortuny, a wyglądają ładnie - dobra gospodyni wie jak kupić coś fajnego za rozsądną cenę! ![]() I wielki plus dla Ciebie za wierność wobec marki, bardzo szanuję coś takiego, a niby Casio wcale nie jest nie wiadomo jakie. Powiem Ci coś jeszcze...to właśnie z Casio się teraz przesiadłem na Tissota, miałem Casio model Edifice, sprawował się fenomenalnie, więc w pełni rozumiem Twoje przywiązanie ![]() Cytat:
Nawet jeśli to byłby leasing, to i tak oznacza to zarobki rzędu koło 10k w górę, bo i rata leasingowa auta będzie wynosiła około 5-6k Takich ludzi w wieku 35-45 wielu nie będzie, a w tym pierwszym przedziale to pojedyncze osoby, czyli wyjątki ![]() Cytat:
Mam i takich jak opisałaś, mam też takich robiących kwoty 5-ciocyfrowe, w tym jeden jest przedstawicielem jednego z najbardziej elitarnych i odpowiedzialnych zawodów, nie wiem za ile kupił pierścionek, ale stać go naprawdę na wiele. Reszta przemyśleń opisana powyżej
Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-05-07 o 19:10 |
|||
|
|
|
|
#108 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech no zajrzę do segregatora: mercedes clk rocznik 2014. Koszty w 2015 roku: -przegląd 2600 PLN -ubezpieczenie 3000 PLN -wymiana kół z przechowywaniem 2x80 PLN Paliwa, myjni nie liczę, bo jest w tej samej cenie niezależnie czym się jezdzi. Rzeczywiście oszałamiające kwoty w skali roku No i oczywiście kobieta nie może zarobić sama na swój samochód i biżuterię Cytat:
To akurat rzecz powszechnie wiadoma, więc widac jak znasz się na rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- wiesz - w przypadku majętnych ludzi, to oni sami są najsłabszym swoim punktem. Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-05-07 o 19:49 |
||
|
|
|
|
#109 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
350 + 20 + 480 + 20 na przegląd techniczny i pierdoły = 870 zł na miesiąc Póki co nie jest źle, ale mało to to nie jest, jeśli masz na utrzymaniu dom z kredytem. Pora na główny punkt programu: Cytat:
Jeszcze raz powtórzę: prawdopodobnie masz tzw. zawód córka i szpanujesz przed ludźmi nie swoją kasą, autem i innymi luksusami traktując ich z góry, co widać po Twoich postach wobec innych użytkowników, które są wręcz opryskliwe, a nierzadko pełne przekleństw. A dlaczego posądzam Cię o zawód córka a nie że może na to zarobiłaś? Bo osoby które się dorobiły takich pieniędzy znają ich wartość i mają pewien szacunek. Ty go nie masz, bo dostałaś do rączki. Znam osoby podobne jak Ty, na szczęście mają normalne charaktery i nie mają roszczeniowej postawy. Aha i nie spamują kilkuset postów na wizażu w krótkim odstępie czasu ![]() P.s.: chociaż nick masz trafiony
Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-05-07 o 20:29 |
||
|
|
|
|
#110 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobra dzieciaku, myj ząbki, idź lulać i śnić o pieniążkach
|
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego wyższego przedziału już znam więcej ludzi i więcej jeżdżących takimi samochodami Wystarczy przez okno wyjrzeć i popatrzeć co u mnie pod blokiem stoi - nowe bmw x6, roczne x5, audi a5, chyba zeszłoroczne. Po mieście jeżdżą dwie panamery, nowych q7 i touaregów nie liczę, bo to tańszy sprzęt, jeździ s8, naprawdę te samochody mają właścicieli, niestarych w dodatku Również kobiety Mało tego, znam też ludzi, którzy mają samochód za "tylko" dwieście czy 150, ale jacht za czterysta. Wybierz się kiedyś na Mazury, zobacz jakie pieniądze w portach stoją, zobacz za jaką kasę ludzie mają przyczepy kempingowe na Helu - to wszystko są realne kwestie, młodzi ludzie i wcale nie takie wyjątki, jak Ci się wydaje. I nie, wbrew temu co Ci się wydaje, nie każdy z tych ludzi uprawia zawód "synek", czy "córka". Ale ok, wróćmy do tematów Tobie bliższych, czyli zarobków w okolicy 3 tysięcy. Takich znajomych też mam i miałam jak byłam w okolicy 25 roku życia, wtedy się jeździło samochodem za powiedzmy góra 20tys. Ale miało się zegarek za 6 stów, wydawało się na imprezy połowę wypłaty więc dlaczego nie można od takiego gościa, który bez problemu w weekend przewala 5 stów w knajpach, wymagać postarania się bardziej na pierścionek? Bo to nie jest tak, że nie stać, tylko się nie chce z czystej w lokalu zrezygnować :P
|
|
|
|
#112 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może nie zaczynajmy tematu torebek, bo od słowa do słowa dojdziemy do tego, ile dobre torebki kosztują, i topdong eksploduje mózg. ![]() Cytat:
![]() Stupid, pozdrów ode mnie arystokrację z Hollywood i zapytaj Brada czy ma wolny wieczór w przyszły czwartek. |
|||
|
|
|
|
#113 |
|
BAN stały
|
@green witch
No gość który przewala co weekend po 500 zł w knajpach to faktycznie mógłby się bardziej postarać :P Ja do takich ludzi nie należę, mam sporo innych wydatków, chociażby teraz dość drogie studia podyplomowe, no ale co kto lubi, znasz takich ludzi, wiesz o co chodzi ![]() Niemniej jednak muszę zaznaczyć, że żyjesz w dość ciekawej okolicy, że same takie grube fury stoją Podoba mi się! I żebyś mnie dobrze zrozumiała: ja oczywiście wierzę, że ludzie te auta kupują, że nie każdy to synek czy córka, zresztą interesuję się autami to i zwracam uwagę W każdym razie fajnie, że żyjesz pośród ogarniętych ludzi. Ja Tobie powiem, że tacy co zamożniejsi w moim gronie znajomych to też szczerze mówiąc...najbardziej ogarnięci - można się od nich wiele nauczyć, co chyba sama przyznasz ![]() Chodzi po prostu o to ile % społeczeństwa stać na coś takiego i w zależności od regionu to jest pewnie ja wiem...5-15%. Może 20-25% jak ktoś grubo się szarpnie. Plus tak jak mówisz, niektórzy mają przeciętny samochód, ale np. super jacht lub mieszkanie - kwestia priorytetów ![]() Dla mnie póki co to nie ten świat, ale mam jeszcze czas i dlatego dokształcam się w stronę dość ciekawego zawodu i wtedy może za ileś lat jak już będę po 30stce to się ogarnie ![]() @Maromavath Jasne, automaty to droższa sprawa. Ok nie sprecyzowaliśmy: mówiłem o tych z niższej ligi, kwarcowych :P Chciałem po prostu wiesz...w miarę elegancki zegarek, a zależy mi na jego punktualności, nie chce mi się nic nakręcać. Może przyjdzie jeszcze czas, że docenię kunszt i precyzję wykonania mechanizmu automatycznego i zapragnę takowy mieć
Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-05-07 o 21:19 |
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Ci znajomi zamożnieją z postu na post xD.
|
|
|
|
|
#115 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, jest totalną bzdurą.Przy czym zaznaczę, żeby nie było, ja nie uważam że tańszy pierścionek to jakaś obraza dla kobiety, są też takie, nawet na Wizażu które uważają, że to zbędny wydatek i wolą mieć na palcu srebro z cyrkonią, ale pojechać na romantikos wycieczkos Są też ludzie, których faktycznie nie stać, a nie chcą odkładać rok na pierścionek, bo ich TAK CIŚNIE żeby JUŻ się oświadczyć i to jest ok, to fajne, super. Natomiast wystarczy się rozejrzeć po tym ile ludzie kasy przewalają na totalne bzdury, bez których spokojnie mogliby się obejść - wtedy argument "nie stać mnie było na droższy" brzmi po prostu kiepsko. Cytat:
Po prostu widać też te droższe i nie jest to jakiś ledwo zauważalny procenciczek Cytat:
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sieciówki na pewno mają nieco wyższą marżę od lokalnych jubilerów, ale zdecydowanie nie jest to znacząca różnica. Cena pierścionka mimo wszystko wynika w 90% z rodzaju i wielkości użytych materiałów, nie marki. Za daną ilość karatów po prostu trzeba zapłacić i nie ma się co łudzić, że jak pójdziemy do małego, nieznanego jubilera, to zrobimy interes życia w stosunku do Apartu.
|
|
|
#117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No i podobnie kosmiczna marża jest na zegarkach |
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Automatów się nie nakręca. Nakręcają się same jak ruszasz ręką. ![]() Nie da się ukryć. |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
BAN stały
|
No wiem, że same się nakręcają jak ruszasz ręką, ale chyba zdarza się, że nie nosisz zegarka np. przez weekend i wówczas rezerwa chodu może okazać się niewystarczająca. Szafirowe szkło, chronograf i wodoszczelność do 200m mam w swojej komunijnej zabawce dla 9-cioletnich dzieci
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:32.

Podoba mi się!