![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja zapachowa siostra :)
Cytat:
![]() ![]() Chociaż ostatnio ciągnie mnie do mniej słodkich woni i sama nie wiem od czego zacząć testowanie abym się za bardzo nie zniechęciła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety moge 'zaszalec' dopiero w przyszlym tygodniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
niecnotliwa dziewica
|
Odświeżam wątek, zwłaszcza, że odkryłam pokrewieństwo zapachowe z Contax (
![]() Powinowatość owa polega na uopodobaniu do: czarnej Coco, Angela, szwedzkiej Ninki, Theoremy, Angela, smoczego ekstraktu i paru jeszcze innych. Musta, o ile się nie mylę TfT i BC. Witaj, siostrzyczko ![]()
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ja sie zastanawiam cały czas czy mam gdzieś jakaś siostrę zapachowa (brat tez może być). Kiedyś miałam ale już na wizażu jej nie ma.
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie czytam i widzę, że mamy duzo wspólnego Aragonte
![]() Oprócz Etry, która po prostu ze mnie znika i Mentafolii, której nie znam, pozostałe zapachy mam lub chętnie bym widziała w swojej kolekcji ![]() Ja do ulubionych nie mogę nie dodać Dzinga, Mechant Loup, Glorii, Innocenta, Ogródka śródziemnomorskiego... Lubię też klasyczną Organzę, Poison i niekóre szypry: Mitsuoko L'heure bleu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Sióstr to chyba nie mam, jest kilka blisko spokrewnionych, z dużą częścią wspólną ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Margot, ![]() ![]() Zapomniałaś jeszcze o Dzing!u. Must, BC i TfT też ![]()
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miry Bai nie znam, Lacoste pour Femme i Gucci II lubię, choć nie przesadnie. Natomiast Hout Couture, Alien, Angel, Słonik i Innocent to moje klimaty. ![]()
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lolitka jest śliczna, ja ją wyczuwam tylko na sobie i na nikim innym ![]() Cytat:
![]() Do moich ulubieńców doszły ostatnio Neonatura Cocon i Perles Lalique ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Czyżby Córka D'Artagnana i Czarna Orchidea?
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
O moją zapachową siostrę chyba nie będzie łatwo
![]() Mój perfumowy gust mam dosyć zróżnicowany - z jednej strony kadzidła, z drugiej słodziaki, a do tego (bardzo rzadko, ale jednak) zapachy kwiatowe. Raczej nie przepadam za zapachami zielonymi, bardzo rzadko mi się któryś podoba. Kocham zapach cynamonu i wanilii, bardzo lubię zapachy jadalne. Zapachem nr 1 jest dla mnie Shalimar we wszystkich wersjach. Przepadam za Lutensami - moje najukochańsze to Ambre Sultan, Cherqui, Un Bois Vanille, Fleurs d'Oranger, Fleurs de Citronnen, Rousse, Gris Clair i Rahat Loukoum. Poza tym Frederic Malle Vetiver Extraordinaire, Musc Ravageur i Iris Poudre (bardzo nie podoba mi się Noir Epices), Habanita, kadzidła Comme des Garcons (oprócz Avignon - to dla mnie za ciężki kaliber), Kasaneka, Nu, Black Cashmere, a z ostatnio poznanych Olivier Durbano Rock Crystal - przepiękny jest ![]() Bardzo lubię także Stellę, Champs-Elysees, Theoremę, Madness, żółte Les Belles, Pure Poison, a ostatnio także L'instant. Lubie także zapachy L'artisan, ale ponieważ trzymają się na mnie średnio jakieś dwie godziny, to raczej nie przymierzam sie do kupna flaszki. Lubię także zapachy Parfum d'Empire - nie znam jeszcze wszystkich, ale te które znam bardzo ładnie się na mnie układają ![]() EDIT: z Angelem się niezbyt lubimy ![]() Znajdzie się ktoś kto lubi to co ja? ![]() Edytowane przez Agia* Czas edycji: 2007-11-21 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
To teraz ja szukam siostry..
Moje gusta zapachowe najbliższe są Monice ![]() Hot Couture, Angel, Neonatura mam i uwielbiam. Szczególnie HC - nie rozstaję się z flaszką od kilku lat. Słonika lubię ![]() Innocent i Mira Bai - cudne, ale za mało trwałe ![]() Alien, Moniś mi nie podszedł... jednak ten jaśmin na "nie" .. Bardzo lubię OI A tak oprócz tego lubię klasyki z ogonem: klasyczny Amarige, Organza, Poison, Joop Femme, Poeme.. jakoś nie przepadam za nowościami ![]() Aha! I nie znoszę jak ktoś w pracy używa tych samych perfum ![]() ![]() Edytowane przez Yola Czas edycji: 2007-11-21 o 17:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jolu, czy doszły już Perles do Ciebie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | ||
BAN stały
|
Cytat:
HP uwielbiam, Lolite edp i L Cytat:
![]() Cos mi sie noseknosek jeszcze kojarzy ze lubi Addict 2 którego bardzo lubię. A homyk z Alienem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to się przypomniałam ![]() Na Perles czekam.. czyli może jutro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Agnysko, tak myślałam o Córce- Ona ma jednak szerszy zakres ulubieńców- zdaje się też i Angel u niej wchodzi w grę.
I o innych kilku duszach. Też o Marteczce. A coś i Czarna Zuzia rzuca ostatnio znajome nazwy- dziś np. Ysatis ![]() A o Czarnej Orchidei nie pomyślałam. Musze wybadać sprawę w najbliższym czasie. Yolu, Perles... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie czekam na próbkę od Moni żeby je przetestować .. tak że jeszcze nie wiem... a co.. są nietrwałe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Moje zapachowe siostry to Kijanka i Mariolasl
![]() ![]()
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje siostry zapachowe to to E i kijanka ![]() ![]() ![]() A zapachowymi kuzynkami ![]() ![]() ![]() ![]() Tak bylo od poczatku mojej bytnosci na forum i tak juz pozostalo ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
rude jest piękne:)
|
A oto moje ulubione zapachy,które teraz uzywam AROMATICS Elixsir - jeden z najbardziej ukochanych zapachó od lat ,zapach silnie obecny ,ale nie meczacy w pierwszej fazie gorzki , by za chwilke rozkwitnąc akordem kwiatowym,gdzie chlód rózy łaczy się w doskonałej równowadze ze zmysłowym cieplem jasminu, ylang-ylang(jedyny ,który moge uzywac jak mam migrene) YSATIS - piekny chłodna elegancja walczy z prowokujaca zmysłowościa . FENDI - wyrafinowane i orginalne ,korzenne akcenty i suche nuty perla sie niczym szampan, EAU de Soir -bardziej miękki niż Fendi ,lagodniejszE ,zmysłowE. MITSUOKO- cierpkie ,ziołowe, ( niestety tyciutko zostało na liście do zakupu) L; HEURE BLEUE - delikatne i zmysłowe niczym aksamit na mojej skórze,nostalgiczne( n a liście zakupu ,odrobinka mikra w butelce) JIL SANDER NR.4.- ekspresja, zmysłowośc ,elegancja COCO- kwiatowy ,oraz korzenny akcent przechodzacy w głeboki, ciepły zapach ambry. SHALIMAR - uwielbiam za ten niesamowity słodko-balsamiczny zapach na mojej skórze( te perfumy testowałam pare m-cy zanim oswoiłam je ze swoją skóra) DOLCE VITA - iskrzacy pełen życia cieple słonce zamkniete we flakonie, EAU DE GUCCI - głeboki ,zmysłowy ,ciepły ale inaczej . Skonczyło mi sie BLACK CAHMIRE DC ale nie przewiduje zakupu, raczej myśle o Pi . TE które wymieniłam musze miec zawsze
![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2007-11-21 o 18:58 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Zuziu, z wymienionych prez Ciebie nosiłabym bardzo chętnie AROMATICS Elixsir YSATIS , FENDI, EAU de Soir , MITSUOKO,
L; HEURE BLEUE - nie znam JIL SANDER NR.4. COCO, SHALIMAR - lubię , ale czy bym nosiła DOLCE VITA -tez lubię i tez nie wiem, czy bym nosiła, EAU DE GUCCI - BLACK CASHMERE. Czyli większość z Twoich zapachów z przyjemnoscią bym powitała u siebie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moimi siostrami zapachowymi są Mariolasl i E. Co do Marioli, to rzeczywiście pała ona znacznie większą niż ja miłością do wszelakich kadzidlaków, a co się tyczy E, to ona może się pławić od rana do wieczora w słodziakach przez duże S, a ja nie zawsze potrafię je nosić bez..migreny. Niewątpliwie jestem także blisko spokrewniona z Khy ![]() ![]() ![]() Łączy nas wszystkie jedno, że kochamy zapachy orientalne, namiętne, gorrrące i esencjonalne, a także przekonanie o tym, że kwiatki najlepiej pachną w wazonie, a nie we flakoniku. Cieszy mnie również niezmiernie,że często również nasze poglądy na różne sprawy są bardzo zbliżone. ![]() Siostrzyczki i kuzynki pozdrawiam was bardzo goraco ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
rude jest piękne:)
|
Jes, jes znalazłam siostre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Buu, a ja nie mam zapachowej siostry, nikt nie chce się do mnie przyznać...
Kto lubi Shalimar, Gris Clair, BC, Poeme, Angela, Narciso edt, Dune, Scenty, Ogródki, Hirisa, 24 Faubourg Hermesa, Iris Poudre, MR FMalle, Zagorsk i Kyoto CdG, Premier Figuier L'Artisana, FdB, żółtą Ninę Spicy Delight, Smoka, Dolce Vite, L LL, Coco edp...? Kto, kto mnie przygarnie? ![]() Edytowane przez joasiak1 Czas edycji: 2007-11-21 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z tego mam jak wiesz tylko Poeme i 24 F. A, Scent klasyczny też b. cenię (odmieniam to słowo we wszelkich przypadkach) Po prostu kuzynki... Bezszyprowe ![]() A Twoja siostra na pewno się znajdzie. Wyjdzie gdzieś z pomroki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;5846476]
![]() ![]() ![]() Niewątpliwie jestem także blisko spokrewniona z Khy ![]() ![]() ![]() [/quote] Kuzynko Kijanko ![]() A więc tak - kwiatki jak u Kijanki - tylko w wazonie ![]() ![]() ![]() ![]() A co lubię? Lubię się pławic w gestych, korzennych, przyprawowych aromatach. Lubię też słodziaki - spożywczaki. Kocham ambrę, paczule, nuty drzewne, skórzane, żywiczne, zielne. Kadzidło lubię ale to gorące. Najbliżej zapachowo mi do Hiszpańskiej Myszki, Panny Róży, Kijanki i Marioli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja już nie bardzo szyprowa niestety. Coś mi się pokiełbasiło w nosie i nie mogę już nosić szyprów. Jeszcze tego nie przebolałam ![]() Koto miła, wyczytałam, że nie znasz L'heure Bleue - jak już dowlekę się do poczty z Covetem, to dorzucę próbkę tegoż ![]() ps A ja też nie wszystko ze swojej listy mam, ale to jest właśnie to, co chciałabym mieć ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.