![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja zapachowa siostra :)
Czytając (i oglądając
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest jeszcze Evee ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Prady Intense co prawda nie znam, ale klasyczną lubię, kiedyś zstanawiałam się nad jej zakupem, ostatnio moje myśli znowu krążą wokół niej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem na Wizazu zbyt krótko, żeby poznać lepiej inne wizażanki, a tym bardziej znaleźc zapachową siostrę. Ale może teraz ją znajdę?
Moimi faworytami są z reguły zapachy cięzkie i raczej słodkie. Delikatne świezaki tez mi się podobają, ale rzadko kiedy na mnie samej - wyjątkiem jest Miracle, Eternity i Romance, które są lekkie, świeże i kwiatowe. Oprócz nich moimi faworytami są: - Eden (Cacharel) - Allure - Sicily (Dolce & Gabbana) - Ogródek Nilowy (Hermes) - Coco Mademoiselle - Flower by Kenzo - Nina by Nina Ricci - Pure Poison (Dior) - Flowerbomb (Victor & Rolf) - IsaBella (Isabella Rosselini-Coty) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Tak, tak, potwierdzam, 321981125346 to moja siostrzyczka zapachowa
![]()
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
poszukuję siostry / może bliźniaczki? /
samsara l' instant cerutti 1881 euforia wild musk / wspomnień dawnych czar/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
Moją 'zapachową' siostrą jest Doridee, a ona pewnie nawet o tym nie wie!
![]() Tak czy inaczej, pamietam, że chciała mi wyslac probke Cristobala, ktory jest moim ukochanym zapachem, tak jak jej ![]() ![]() Na podstawie roznych wypowiedzi wychodzi mi, ze obie lubimy takze: Tempore, Desnudę, Hot Couture i pewnie pare innych cieplych zapachow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Chyba z siostra nie musze sie zgadzac dokladnie w kazdym calu
![]() Tak wiec stwierdzam jakas bliskosc...stopien pokrewienstwa ![]() z homykiem ze wzgledu na milosc do Aliena i Madness, z Rozterka poprzez faworyzowanie Magie Noire, z Pomadka bo tak jak ja zachwyca sie Edenem. I tez dziewczyny ktore dostrzegaja piekno w Champs Eysees tez sa mi w jakis szczegolny sposob bliskie. Tyle na dzisiaj...poszukuje dalej tego co nas laczy... Pozdrawiam wszystkie bratnie dusze ![]() Edytowane przez orioni Czas edycji: 2007-01-11 o 22:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Faktycznie uwielbiam ciepłe zapachy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
To teraz moja kolej
![]() Lubię: Kadzidlane , tajemnicze zapachy np[B]BC, Nu , Czarna mańka[/B] "Jadalne", słodkie np: Lolitka, mira bai, OI (Nie przepadam za to za angel i "L" Lempickiej. Nie budza we mnie skrajnych emocji ..są mi raczej obojętne) Bogate , orientalne kompozycje : Initial, Byzance( w tym wypadku jestem nieco zaskoczona swoja fascynacją ![]() Lubie też pikantne azzaro visit , Niewinne ulotne eau the blanc , zmysłowe allure sensuelle,Owocowe radosne baby doll, bezpretensjonalne jabłkowe all about eve , drzewne nature millenaire Nie lubie: Wszelkich szyprów Kwiatowych morderców ;np SMS, Kwaśnych owocowych odświeżaczy :np DKNY Nie przepadam za [B]Noa[/B] kalsycznym oraz wszelkimi jego odmaniami. Morskie są mi raczej obojętne .No może poza cool water którego szczerze nie znosze. Nie przepadam tez za wielbionym le feu . w każdym razie nie musze miec flaszki. Mam miniaturke którą od czasu do czasu sobie wącham ![]() Nie moge przekonać się do ogródka nilowego chociaż przyznaję że ma w sobie to "coś" To narazie takie ogólne rozeznanie ![]() Jak wpadnie mi cos wiecej do głowy to dopiszę To kto jest moja siostrą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Lalesiu, Ty i Kasiulka jesteście także jesteście moimi "siostrami"
![]() Z zapachów które ja uwielbiam to m.in. Hot Couture, Gucci II, Angel: klasyk, Innocent, Le Lys, Mira Bai, niedługo przylecą do mnie Pola Elizejskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie, mamy sporo wspolnych pozycji ![]() ![]() ![]() ![]() Gucci II coraz bardziej mnei przekonuje, mam ostatnio ochote na taki typowo owocowy zapach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
A czy znajdzie się moja zapachowa siostra?
![]() Zapachy na topie to: - Le Feu - Dune - Gaiac - Tea For Two - Burberry Woman (dawny London) - Neonatura Cocoon - Organza - Lacoste Pour Femme - Eau Par Kenzo, Pure Jil Sander Nie wsiąkłam w świat kadzidlaków, choć BC wydaje mi się ciekawe, przez chwilę fascynował mnie Crystal Noir i Smok, ale niestety, są dla mnie za ciężkie, jakaś ich nuta mnie męczy ![]() ![]() Czy ktoś poznaje się w tym opisie? ![]() Tak było ![]() Teraz się jednak pozmieniało, bo Smok wskoczył na zaszczytne drugie miejsce w porywach do pierwszego ![]() Teraz wygląda to raczej tak: Etra, Baiser du Dragon, Dune, OI, Theorema, Cristobal, Gaiac, Tea for Two, Mentafollia, Jardin sur Nile, BC, COS, Madness Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2007-08-27 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Darzę sentymentem i używam Dune... Szanuję Organzę klasyka - nieprzyzwoita do mnie nie przemawia... Przyjaźnię się z Pure JS - to chyba jeden z niewielu, który tolerują moi pacjenci ![]() Mile wspominam Burberry...za towarzystwo w dobrych czasach w Londynie... Na mojej Mamie Lacoste pachnie pięknie i za to je lubię ![]() Gaiac`a swego czasu pożądałam...ponieważ ktoś chciał zamienić szybko na Le Feu ![]() TfT nie znam...wszystko przedemną ![]() To jak będzie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() TfT jest specyficzne, ale baaardzo je polubiłam, świetnie poprawia humor przy kiepskiej pogodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
BAN stały
|
W sumie to powinienem szukać zapachowego brata, ale siostra też człowiek.
![]() ![]() Z kobiecych zapachów cenię: czarna Coco, Coco M., Organza, Desire, Cinema, Dune, D&G red cap, ST Dupont Femme, słonik Kenzo, Roma, Halloween. Ma ktoś podobne upodobania? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
czyli Endżi
|
Gryx, ja tam bardzo chciałabym mieć zapachowego brata
![]() To i ja wywieszę ogłoszenie na tej tablicy, bo jestem ciekawa ![]() Moi ulubieńcy: - Flowerbomb EDP i Flowerbomb Extreme - Addict - Miss Dior Cherie - L LL - Angel klasyczny i Angel Lys Generalnie: mocno, otulająco i słodko. Paczula, wanilia, jaśmin, lilie i truskawki mile widziane ![]()
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Ja zauważam swoje zapachowe pokrewieństwo u wielu wizazanek .
pewnie to dlatego, że moje upodobania zapachowe sa baaardzo zróżnicowane ![]() Przedewszystkim Fiołki - Ryjek - a dodatkowo uwielbienie dla Smoka, kadzideł, Ambry, l'Artisanów wszelakich, Clssique i mamy Kattarinę Kadzidła i Lutki - Mariolasl, Sabbath, D'ou Vient... ( i tutaj jeszcze Frycek ) Słodziaczki - no własnie, kto lubi to co ja ? Heiress, L - Lempickiej, Hypnotic Poison, Casmir ?? no kto ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Sun Moon Stars, Madness, Must, Mauboussin, Le Baiser du Dragon, Nemo, Black Cashmere, Theorema, Eau des Merveilles, Dune, Gaiac, Feminite du Bois, Surrender...
I ambra na deser. Siostro, gdzież się błąkasz?
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Ciekawe czy znajdzie sie moja siostra zapachowa
![]() Uwielbiam wszelakie magiczne,tajemnicze zapachy-pachnące biała magia,elfami,basniowymi lasami...ogrodami tuberozowymi ![]() ![]() Uwielbiam kompozycje pachnące czystościa-ale nie taką świeżakowata tylko magiczną..jak Passage d'Enfer L'Artisana'a......Clean L'Eau d'Hiver - Frederic Malle - dla mnie druga skora...esencja mojje osobowosci,podobne do la chase.. La chasse aux Papillons L'Artisan...czysta magia...jak musniecie elfich skrzydel Passage d.Enfer...L'Artisan - bardziej niepokojące intrygujace..ale magiczne.. Le Feu Light - na mnie do zludzenia pachna jka Passage d'Enfer(tylko passage jest pikantniejsze) Clean - Clean Cristalle Chanel - niezwykle magiczny zapach...jak zapach elfich szat.. Blonde Versace - tuberozowy ogrod..lubie mieszac la chasse z kropleka blonde W ogole perfumy L'Artisan'a..sa przepiekne..z wyjatkiem mure et musc-dla mnie zbyt kwasne Flower by Kenzo- czasam jak mam ochote na pudrowa slodycz Poison Diora - ale tylko na wyjatkowe chwile..wtedy potrzeba ich użyc..ja kiedy czuje sie samotna,czuje w nich bardzo nutke tuberozy...pięknieja w niskich temperaturach Une Folie de rose, Rose d'Amour, Un Zest de Rose - Parfums de Rosines Lily et Spice i miodowe Bluebell - Penthaligons Lumiere - Rochas - na mnie rozwija sie w przepiekna swiezo scieta róże o poranku... YR Rose Absolue - ciepla,mlecznma róża(tak na mnie sie rozwija..zupelnie nieprzeslodzona) Elvie-Oriflame - zapach lasu pelnege czarow,elfow i driad ![]() I wszelakiego rodzaju fiolki...Najpiekniejsze dla mnie w Violette verte - L'Artisan i Violetta di Parma Borsari i Violete Menthe J.Ch.Brosseau ![]() Na lato uwielbiam Le jardin Sur Le Nil...to jedyny świezak,ktorego lubie...i..zapach zielonje herbaty(YR Le vert E.Arden Green Tea) Poza tym kocham zapach prawdziwego olejku różanego.. Nie znoszę swiezych,swidrujacych,owo cowych perfum..zimnych,metaliczn ych,kwaśnych.. (wyjątkiem ze świezakow jest Sur le Nil..) Nie potrafie polubić kompozycji kadzidlanych,cięzkich,zaw iesistych,mrocznych-to nie moj klimat..moich klimatem jest biala magia:_)przesiaknieta zapachem tuberozy,lipy,irysów.. Nie znosze wszelakich słodziankow..mdli mnie od nich..(wyjątkiem jest czasowa ochota na Yang et vanille AA Guerlaina i Vanille Bourbon YR - ale to musze miec na nie nastroj) Na pewno są perfumy,które na pewno by mi się spodobały,ale po prostu większości nie znam..Marze o poznaniu Fragile,Simply..perfum z edycji Frederic Malle'a...marzenia... Czy znajdzie sie osoba,która lubi to co ja?
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, ![]() Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2007-08-27 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Narnijko, może z zapachami róznie bywa, ale jesteś moja siostrą ...jakby to nazwać .. hmmmm ... no po prostu uwielbiam te same klimaty co ty ... Biała Magia, Elfy, Zimowe ogrody Narni i Świat elfiego Sylmarilionu ... itp.......
Ps. Chciałabym zobaczyć Twoje prace - bo musze być natchnione .... jak tak czytam ... ehh rozmarzyłam się ![]() Nie wszystkie zapachy, które wmieniasz znam - nie znam jeszcze L'eau d'Hiver - chętnie poznam ![]() Passage d'Enfer uwielbiam, tak jak i Poison Diora - najbardziej Hypnotic Le Feu nie znam zupełnie, to samo z Cristalle, Blondie, Elvie ![]() Podzielam Twoje zdanie na temat zapachow fiołkowych ![]() No i oczywiście Un Jardin sur le Nil - jak równiez Un Jardin en Meditteranee, ktorego u Ciebie co prawda w spisie nie ma ... Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2007-08-27 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Części Twoich zapachów nie znam, więc nie mogę się wypowiadać ![]() ![]() Prawie w stu procentach moją siostrą zapachową okazała się Khy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy znajdzie się moja zapachowa siostra
![]() Hot Couture, Mira Bai, Lacoste Pour Femme, Angel, Alien, Słonik, Lolitka, Gucci II, Innocent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby co, służę próbkami niektórych moich zapachów. Tymczasem przejrzę jeszcze raz listę Khy. Aha, i pamiętam że w kolekcji Mskladaczka było dużo "moich" ![]() Edit: MoniaK, dużo wspólnego widzę z Kasiulką i Burn. Tak mi się wydaje ![]()
![]() |
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba faktycznie jestesmy zapachowe siostry, nie blizniaczki, ale... Z Twojej listy nie pasuje mi tylko SMS [tzn. zapach doceniam, mialam nawet mala 30 ml flaszke, ale mnie meczyla ta metaliczna nuta, ktora na mnie byla mega wyczuwalna] i Surrender, bo go nie znam. Cala reszte bardzo lubie a Dune, Smoka i EdM uwielbiam ![]() Edytowane przez mskladaczek Czas edycji: 2007-08-27 o 14:08 Powód: literowki ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, nie chcę kusić, ale na Allegro jest przepiękny ekstrakt Must
![]() http://allegro.pl/item229678385_must...rfum_30ml.html Pokusa, pokusa... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.