Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-13, 10:16   #1171
marg0lcia
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Po 8 obudził mnie kurier i przywiózł zamowienie z gemini, teraz przyjechał selgros ale nie ma jednego produktu na którym mi zależało bo płyn do płukania i teraz czekam co na to dział reklamacji :/ . Jeszcze ma przyjść paczka z Allegro wiec można powiedzieć, ze prawie mam wszystko :P
Co do oliwki ja kupiłam, ale nie wiem czy odrazu jej będę używać
Ja miałam raz badane przeciwciała, ale oboje z Tz mamy taka sama grupę krwi. Zreszta na oryginale grupy krwi cos tam jest o przeciwciałach. A powiedzcie mi, bo wszędzie chucha oryginały badań. Czy te ktore ja sobie drukuje z portalu pacjenta to a oryginały ? Czy muszę isc do placówki, chociaż oni tez tylko drukują.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Jaką masz oliwkę?

Hm ja robię badania prywatnie, bo tak też chodzę do ginekologa, więc mam oryginały przy sobie. Moja znajoma na początku chodziła na NFZ, to badania miała w wersji xero.

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:19   #1172
gornek
Zakorzenienie

Ja kupowałam kosmetyki z Linomagu jednak, tak jak sa chwalone tak oliwka ponoć średnio wypada, ale jak nie zużyje na dziecko to na siebie
Ja wszystkie badania drukuje bo mam dostęp przez internet, wiec nie wiem jak one bedą traktowane. Oryginał z grupa krwi mam a to najważniejsze, bo musiałam sama odebrać.

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:21   #1173
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Po 8 obudził mnie kurier i przywiózł zamowienie z gemini, teraz przyjechał selgros ale nie ma jednego produktu na którym mi zależało bo płyn do płukania i teraz czekam co na to dział reklamacji :/ . Jeszcze ma przyjść paczka z Allegro wiec można powiedzieć, ze prawie mam wszystko
Ja miałam raz badane przeciwciała, ale oboje z Tz mamy taka sama grupę krwi. Zreszta na oryginale grupy krwi cos tam jest o przeciwciałach. A powiedzcie mi, bo wszędzie chucha oryginały badań. Czy te ktore ja sobie drukuje z portalu pacjenta to a oryginały ? Czy muszę isc do placówki, chociaż oni tez tylko drukują.

A co chcesz drukować? Oryginał musisz mieć tylko grupy krwi, w lux medzie to badanie odbiera się osobiście więc mam na papierze.

Co do gbs i reszty badań to nie wiem, ale ja na pewno wydrukuje ostatnia morfologie z portalu pacjenta po prostu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:21   #1174
felliciti
Wtajemniczenie

Ja polecam oliwkę Hipp, sama ją używam i będę się z córą dzielić po prostu O emolientach też słyszałam, że nie ma sensu kupować przed porodem, bo używa się ich tylko przy problemach skórnych.
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:24   #1175
marg0lcia
Zadomowienie

Apropo Jacków właśnie oglądałam powtórkę wczorajszego MasterChefa Juniora i pokazywali na koniec, co będzie za tydz i Jacek powiedział: wszystkie Jacki to dzielne chłopy i się nie poddają

Ja kupiłam oliwkę z Bambino, ale ile ludzi, to tyle opinii na jej temat. Już sama nie wiem...

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Ja polecam oliwkę Hipp, sama ją używam i będę się z córą dzielić po prostu O emolientach też słyszałam, że nie ma sensu kupować przed porodem, bo używa się ich tylko przy problemach skórnych.
HIPP ma bardzo podobny skład do BabyDream z Rossmanna

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.

Edytowane przez marg0lcia
Czas edycji: 2017-03-13 o 10:25
Stary 2017-03-13, 10:25   #1176
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Po 8 obudził mnie kurier i przywiózł zamowienie z gemini, teraz przyjechał selgros ale nie ma jednego produktu na którym mi zależało bo płyn do płukania i teraz czekam co na to dział reklamacji :/ . Jeszcze ma przyjść paczka z Allegro wiec można powiedzieć, ze prawie mam wszystko :P

Te drukowane nie będą akceptować w szpitalu. Musisz mieć oryginalne z pieczątką analityka i podpisem. U mnie jest tak że idę na badanie do labo, oni przesyłają oryginalne wyniki do karty pacjenta i jak jestem na wizycie to ginka ma w karcie wyniki i te które mam mieć oryginały normalnie mi oddaje. A jeśli u Ciebie nie ma w karcie wyników to wszystkie powinnaś w labo odbierać oryginały.
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:29   #1177
gornek
Zakorzenienie

Tylko, ze w lux medzie nie mam jak odebrać oryginałów. Mam grupę krwi oryginał a resztę podrukowane z portalu pacjenta, jak podchodzę do recepcji to tez drukują to z portalu pacjenta... ale wydaje mi sie, ze tylko grupę chca oryginał. Zreszta nie wiem gdzie będę rodzic, wiec na razie daje sobie z tym spokój bo tylko sie bardziej denerwuje.

gornek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 10:29   #1178
Kiwaczka
Wtajemniczenie

W tym tygodniu dokończę moje zamówienie na gemini i muszę dokupić stelaż do wanienki. Nie planowalam go kupować ale jak go nie kupię to na stole kuchennym będę kąpać a że jest z białego lakieru to aż się boję jak będzie wyglądać ;p ubranka dla dziecka na wyjście przygotowałam. W dwóch rozmiarach w razie czego 56 i 62 jeszcze męża musze spakować i wyniki badań dodać do torby no i tyle.

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:30   #1179
fartuch
Zakorzenienie

Kosmetyki bambino maja koszmarny sklad. Margolcia polecam stronke SrokaO, gdzie babka porownuje dzieciece kosmetyki. Najlepiej z drogeryjnych wypada babydream z rossmana i kosmetki HIPP. kosztuja grosze, a nie maja konserwantow, parabentow i innych swinstw. Ja oliwki nie kupilam, synek ma super skore po samym plynie do kapieli babydream. Zamiast oliwki wolałabym chyba olej kokosowy albo inny naturalny.
Stary 2017-03-13, 10:32   #1180
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość

HIPP ma bardzo podobny skład do BabyDream z Rossmanna
Jakiś czas temu chciałam kupić sobie dla porównania tą z babydream, ale zamiast olejku chwyciłam balsam Fur Mama. Myśle sobie ostatnio, że przydałoby się naolejować włosy i tym balsamem chlast na czubek głowy
Stary 2017-03-13, 10:33   #1181
bunnybe
Zadomowienie

Fartuch biedactwo wspolczuje tego stresu dobrze, ze sie wszystko wyciszylo

Glassball u nas tez jest taka sytuacja, ze mamy 3 pary znajomych z maluchami od pol roku do roku, jedni znajomi zostana rodzicami w kwietniu a my w maju wiec robi sie z tego fajna ekipa na wspolne wyjscia z dziecmi i wyjazdy wakacyjne tez mysle, ze taka niepewnosc i swiadomosc ze to nieodwracalna decyzja to normalne obawy pod koniec ciazy, mialam znajoma ktora urodzila i zaczela panikować ze jakby chciala isc teraz do kina to nie moze i ona chce isc isc do kina wiadomo, ze zycie przy dzieciach sie zmienia ale ja nie rozpatruje tego w kategoriach gorsze/lepsze bedzie po prostu inne

Kingaluna ja robie czesto barszcz czerwony z ziemniakami, tyle ze ziemniaki gotuje osobno, robie z nich puree, nakladam na gleboki talerz i zalewam barszczem, bardzo nam smakuje

Od dwoch dni bola mnie kolana, tak od wewnetrznej strony, czytam ze to normalne w 3 trymestrze czuje sie coraz bardziej ociezala i niesprawna

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-03-13 o 10:34
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 10:35   #1182
marta6704
Zakorzenienie

Fartuszek dobrze, że przeszło. I wiem co to za strach. Sama ostatnio miałam te skurcze i był już potok łez, że rodze. Dobrze, że masz wizytę to dowiesz się co i jak.
I jak to skurcze przepowiadajace to robi się ciekawie w tym 3 trymestrze.

Ogolnie nie dochodzi do mnie, że za maks 2 miesiące będzie z nami dziecko. Wczoraj tz powiedział, że przecież dziecko było moim marzeniem. I ma rację, ale myślałam, że spełni się za jakieś 2 lata, a nie 2 miesiące

Co do oliwki to ja używam na siebie Babydream fur mama, a dziecko dostanie olej kokosowy.

Mój kalafior ciążowy nadal trwa. Nie wiem czy umówiłam się na testy produktów dr Oetkera na dzisiaj czy na następny poniedziałek. Byłam pewna że na dzisiaj, a w kalendarzu zapisany przyszły. Nikt telefonu od nich nie odbiera więc nawet nie mogłam się upewnić...

Vikunia : pierwszy raz o takiej lampce słyszę i zakupu nie planuje. Ogólnie zastanawiam się nad przewijakiem. W wakacje czeka nas dużo wyjazdów. Przewijak przyda się dopóki maluch jeszcze sam za bardzo się nie kręci. A z tego co zauważyłam to 2 miesięczny synek kuzynki już jest bardzo ruchliwy więc nie jestem pewna czy to nie zbędny wydatek, a później będzie mi tylko zajmował miejsce.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:39   #1183
ukrajinka
Zakorzenienie

Vikunia, a czemu wy musicie kupowac cala kuchnie? Tak to w DE wyglada, ze przy wynajmowanym mieszkaniu kuchnia nie jest w ogole urzadzona? Kurcze, to nie fajnie bo to duzy wydatek, rozumiem kupowanie do wlasnego mieszkania, ale do wynajmowanego..

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Z polecenia położnej też kupiłam Fride, Katarek lepszy dla starszakow Absolutnie nie gruszke.
a czemu nie gruszke? u nas sie sprawdza I jest latwiejsza do mycia niz cokolwiek innego.
Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Jaka lampka? Co ona ma robic? Grzac? Pierwsze słyszę ale jestem ciekawa o czym mowisz.

Dziewczyny wczoraj mialam ciezki wieczor, miałam regularne skurcze typowo porodowe. Odrazu przypomniał mi sie caly porod. Byly dosc regularne co 7-10 minut. A do tego mega mnie przeczyscilo, co tez jest oznaką rozpoczynajacego się porodu wzielam dwie nospy i trzy magnezy i na szczescie przeszlo po godzinie. Tz byl bardzo przerazony, ja to samo. Dzis mam usg trzeciego trymestru a jutro wizyte u swojej gin.
ojej, prawdziwe straszaki! dobrze, ze na strachu sie skonczylo
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:39   #1184
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Te drukowane nie będą akceptować w szpitalu. Musisz mieć oryginalne z pieczątką analityka i podpisem. U mnie jest tak że idę na badanie do labo, oni przesyłają oryginalne wyniki do karty pacjenta i jak jestem na wizycie to ginka ma w karcie wyniki i te które mam mieć oryginały normalnie mi oddaje. A jeśli u Ciebie nie ma w karcie wyników to wszystkie powinnaś w labo odbierać oryginały.
Wydruki mogą być zwykłe lub z podpisem elektronicznym i wtedy to są "oryginały" - one nie istnieją w innej wersji.

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
W tym tygodniu dokończę moje zamówienie na gemini i muszę dokupić stelaż do wanienki. Nie planowalam go kupować ale jak go nie kupię to na stole kuchennym będę kąpać a że jest z białego lakieru to aż się boję jak będzie wyglądać ;p ubranka dla dziecka na wyjście przygotowałam. W dwóch rozmiarach w razie czego 56 i 62 jeszcze męża musze spakować i wyniki badań dodać do torby no i tyle.

Czy te stelaże są składane, czy nie?
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:47   #1185
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:

Jesteś moim mistrzem Ja do szpitala to w ogóle nie jestem gotowa, nawet jeszcze nic nie uprałam i mam jedną koszulę jestem w czarnej d*****... do tego mam meksyk na całe mieszkanie przez zmianę mebli i jakoś brak weny do ogarniecia, a raczej sił.

Cytat:
Kosmetyki bambino maja koszmarny sklad. Margolcia polecam stronke SrokaO, gdzie babka porownuje dzieciece kosmetyki. Najlepiej z drogeryjnych wypada babydream z rossmana i kosmetki HIPP. kosztuja grosze, a nie maja konserwantow, parabentow i innych swinstw. Ja oliwki nie kupilam, synek ma super skore po samym plynie do kapieli babydream. Zamiast oliwki wolałabym chyba olej kokosowy albo inny naturalny.
Znam jej stronę i byłam tam i nie wiem, co mi strzeliło, ze to wzięłam. Ogólnie pracuję w drogerii i kupiłam to u siebie, wiecie, gadałam z dziewczynami itd i sie chyba zakręciłam i wszystko mi się pomyliło Sprzedam na olx

Te BabyDream to można od pierwszego dnia używać?

Cytat:
Jakiś czas temu chciałam kupić sobie dla porównania tą z babydream, ale zamiast olejku chwyciłam balsam Fur Mama. Myśle sobie ostatnio, że przydałoby się naolejować włosy i tym balsamem chlast na czubek głowy
to sobie naolejowałaś

Mam zapisane (kupiłam specjalny zeszyt na początku ciąży i wszystko, co może mi umknąć zapisuję w nim ), że dobry jest olej lniany lub kokosowy.

Gdzie był mój mózg, jak brałam Bambino?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 10:51   #1186
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Ja się nie boję samego porodu ale tego co nas czeka "po". Przyznam się szczerze że zaczęłam nawet myśleć że źle zrobiliśmy że po 3 miesiącach małżeństwa już zaszlam w ciążę.. panika mnie ogarnia jak pomyślę że nie będzie już spontanów ze znajomymi, a zastąpi to płacz dziecka w nocy. Ciężko mi tym bardziej że zaczęliśmy starania dot. budowy domu

Nie tylko Ciebie nachodzą takie mysli ja tez czasami tak myśle, czy dam radę, czy bede dobra mama, czy dzidzia bedzie zdrowa... Na szczęście mam tz który skreśla dni w kalendarzu do porodu i juz planuje wakacje w przyszłym roku w ciepłych krajach z Maya... Jego radość rozwiewa wszystkie moje watpliwości każdego dnia.. On mowi ze teraz nasze wakacje beda piękne

Dopiero wstałam ale dlatego zd znowu nie mogłam zasnąć.
Zaraz wstaje z lozka musze ugotować ziemniaki i marchew na sałatkę jarzynowa i ogarnąć sie na usg dzisiejsze przeraża mnie ograbianie Bożeny bo juz od dawna jej nie widzę

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:53   #1187
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Fartuszek dobrze, że przeszło. I wiem co to za strach. Sama ostatnio miałam te skurcze i był już potok łez, że rodze. Dobrze, że masz wizytę to dowiesz się co i jak.
I jak to skurcze przepowiadajace to robi się ciekawie w tym 3 trymestrze.

Ogolnie nie dochodzi do mnie, że za maks 2 miesiące będzie z nami dziecko. Wczoraj tz powiedział, że przecież dziecko było moim marzeniem. I ma rację, ale myślałam, że spełni się za jakieś 2 lata, a nie 2 miesiące

Co do oliwki to ja używam na siebie Babydream fur mama, a dziecko dostanie olej kokosowy.

Mój kalafior ciążowy nadal trwa. Nie wiem czy umówiłam się na testy produktów dr Oetkera na dzisiaj czy na następny poniedziałek. Byłam pewna że na dzisiaj, a w kalendarzu zapisany przyszły. Nikt telefonu od nich nie odbiera więc nawet nie mogłam się upewnić...

Vikunia : pierwszy raz o takiej lampce słyszę i zakupu nie planuje. Ogólnie zastanawiam się nad przewijakiem. W wakacje czeka nas dużo wyjazdów. Przewijak przyda się dopóki maluch jeszcze sam za bardzo się nie kręci. A z tego co zauważyłam to 2 miesięczny synek kuzynki już jest bardzo ruchliwy więc nie jestem pewna czy to nie zbędny wydatek, a później będzie mi tylko zajmował miejsce.

Ja przewijalam tylko na łóżku na pokładach. Na początku ciężko mi było ustać nad przewijanie przez ból po cc a potem bałam się, że synek się zsunie. Mąż przewijal na przewija ale jak dla mnie był zbędny
Nie pamiętam czy był poruszany temat niani elektronicznej... któraś ma lub planuje zakup i może coś polecić?
Zaczęłam się rozglądać, ale tyle tego jest, że zupełnie nie wiem jak się za to zabrać wiem, że chce z kamerą i podglądem i żeby zasięg był w ogrodzie ale po wstępnym rozeznaniu juz wiem ze masę czasu w necie mi to zajmie

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:54   #1188
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ukrajinka Pokaż wiadomość
Vikunia, a czemu wy musicie kupowac cala kuchnie? Tak to w DE wyglada, ze przy wynajmowanym mieszkaniu kuchnia nie jest w ogole urzadzona? Kurcze, to nie fajnie bo to duzy wydatek, rozumiem kupowanie do wlasnego mieszkania, ale do wynajmowanego..

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

a czemu nie gruszke? u nas sie sprawdza I jest latwiejsza do mycia niz cokolwiek innego.

ojej, prawdziwe straszaki! dobrze, ze na strachu sie skonczylo
Wiesz, pisze tylko to co mówiła położna, właśnie ze względów higienicznych. Szczerze to nie wiem jak wyglądają te gruszki dzisiaj, ale kiedyś chyba faktycznie nie dało się ich calkowicie doczyscic.
Stary 2017-03-13, 10:55   #1189
fartuch
Zakorzenienie

Margolcia, jak najbardziej mozna.
ja w pierwszej ciazy tez mialam klapki na oczach i kupilam mega drogi zel do mycia z musteli. Moja siostra go chwalila za zapach to wzielam. po kilku msc uzywania odkrylam sroke to nigdy wiecej tego badziewia nie kupilam.

Czy któras z Was sie orientuje czy mozna brac ortanol na zgage w ciazy? Zaraz umre

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 10:56   #1190
talusiax33
Zadomowienie

Dzień doberek

Zasnęłam dopiero po 3.. no i nie mogłam się teraz obudzić 😀
Mi zostało do porodu 74 dni aaaaaaaaaa!

Vikunia - mnie się wydaje, że do pokoju maluszka w zupełności wystarczy komoda, ewentualnie można dokupić później szafę ☺ chyba, że chcecie koniecznie kupić - wtedy wzięłabym troszkę mniejszą z przewagą półek. Hania ma miejsce u Nas w szafie i spokojnie się mieścimy. Jak macie teraz tyle wydatków to może odpuście szafę

Glassball - dlatego właśnie się zastanawiam czy nie wziąć od razu takiego do odkurzacza bo może nie mam tyle sił w płucach i nie pociągne za mocno, jakkolwiek to brzmi 😅 choć narazie wrzuciłam na Gemini do koszyka Fride i tak się zastanawiam.

Fartuch - ojeju.. Dobrze ze przeszło. Oby to fałszywy alarm! Leż i dużo się relaksuj daj znać jak po wizycie.

Kiwaczka - chyba dużo z Nas ma takie obawy, niestety jak przyjdzie maleństwo na świat życie zmienia się o 360 stopni ale myślę, że z dzieckiem też jest wspaniale, zmienia się podejście do życia a samo życie zmienia się na lepsze mimo płaczu, nieprzespanych nocy. Miłość do dziecka jest przeogromna, wszystko staje się piękniejsze ♡ ja tak myślę. Poza tym z maleństwem też można mieć aktywny tryb życia Będzie dobrze

Emilka - też na początku myślałam o dobrych emolientach ale podobno są przeznaczone dla dzieci które mają problemy ze skórą, w innym wypadku mogą bardziej zaszkodzić.
Ja zdecydowałam się na rosmanowskie Babydream

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:56   #1191
ukrajinka
Zakorzenienie

Cytat:

A co myslisz o desce do prasowania zamiast stelaza? To wedle pomyslu MamaSmerfuni
Cytat:
no wlasnie bardzo dobre sa oliwki z hipp czy babydream, nie zawieraja parafiny, a naturalne oleje. Ja jednak stosowalam olej kokosowy.
Który dzieje się wbrew rozumowi
ukrajinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-13, 10:57   #1192
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Emilka, tak stelaż jest składany ☺ jak się go złoży to mi przypomina suszarke na pranie 😂😂

Margolcia, tobie też to szybko pójdzie- zobaczysz ☺ ja mam ułatwione zadanie bo nie muszę pakować ubranek dla dziecka jak i kosmetyków dla niego. Wszystko dostanę od szpitala. Musze jedynie siebie spakować i ubrania dla męża a do wyjścia jedynie ubranka dla dziecka i dla siebie (ale to w dzień wypisu mąż przywiezie)

Stary 2017-03-13, 11:02   #1193
fartuch
Zakorzenienie

Ja osobiście wzielabym fride i katarek. Frida sprawdzi sie przy lekkim katarze, albo wyciaganiu gilonòw katarek odpalam przy gestym ciezkim katarze, i uwazam ze każda mama powinna go miec. Ja przy kazdej ciezszej chorobie dziekuje ze go mam, bo noce bylyby kompletnie nieprzespane.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-13, 11:03   #1194
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Ukraijanka, no ja bym się nie odważyła położyć wanienki z dzieckiem na deskę do prasowania.. jednak stelaż ma uchwyty w których mocuje się wanienke by nie spadła a jak się np. zahaczy stopą o nogę stelaża to mam pewność że wanienka nie spadnie z dzieckiem bo trzyma ją. Moim zdaniem to jest tak samo jakby położyć dziecko samo bez wanienki na tą deskę. Raczej byś tego nie zrobiła w obawie że spadnie. Ale to moje zdanie ☺☺

Stary 2017-03-13, 11:07   #1195
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Ukraijanka, no ja bym się nie odważyła położyć wanienki z dzieckiem na deskę do prasowania.. jednak stelaż ma uchwyty w których mocuje się wanienke by nie spadła a jak się np. zahaczy stopą o nogę stelaża to mam pewność że wanienka nie spadnie z dzieckiem bo trzyma ją. Moim zdaniem to jest tak samo jakby położyć dziecko samo bez wanienki na tą deskę. Raczej byś tego nie zrobiła w obawie że spadnie. Ale to moje zdanie ☺☺

Jezu, mnie to przeraża mojej kolezance odtatnio syn spadl z przewijaka, a odwrocila sie na sekunde po pieluche...

moj tz miał wanienkę na podlodze i tak mu bylo najwygodniej. Pierwsza kapiel byla wanienka na stole - do zdjęć i zachwytow
Stary 2017-03-13, 11:11   #1196
Konto usunięte

My wanienkę chcemy kłaść na podłodze w pokoju u małej

Zaczynam na prawdę jak bym cofała sie do pierwszego trymestru znowu zatkany nos po spaniu i jem śniadanie takie jakie jadłam przez miesiac dzien w dzien na początku ciazy: pokrojone w plasterki kiwi, jabłko i banan :p

Stary 2017-03-13, 11:12   #1197
Kiwaczka
Wtajemniczenie

No ja mam jeszcze w kuchni wysepkę (barek) ruchomy i ewentualnie na nim bede trzymać kosmetyki a blat stołu zabezpiecze recznikami przed porysowaniem. Niby 50zł chcą za stelaż, ale to może zostawie na przyszłą wypłatę

Stary 2017-03-13, 11:12   #1198
marg0lcia
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7182242 6]
Dopiero wstałam ale dlatego zd znowu nie mogłam zasnąć.
Zaraz wstaje z lozka musze ugotować ziemniaki i marchew na sałatkę jarzynowa i ogarnąć sie na usg dzisiejsze przeraża mnie ograbianie Bożeny bo juz od dawna jej nie widzę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Grabienie Bożeny

Glassball zapytałam mojej przyjaciółki, jaką oni mają, bo nie wiem, ale wiem,że sięga zasięgiem poza mieszkanie i klatkę schodową, w sensie jak wychodzą z psem, to biorą jedną część i widzą czy mały dalej śpi Osobiscie nie kupuję, bo nie będzie mi potrzebna.

http://www.euro.com.pl/elektroniczne...a-mbp33s.bhtml

Tylko nie jest pewna czy na pewno ten model, ale mówi, że wygląda tak samo

Fartuch ja na zgagę biorę tylko rennie i to też w wyjątkowych okolicznościach, tzn jak już nie mogę wytrzymać, a mam zgagę od początku ciąży. Podobno mleko pomaga, ale nie wiem, bo go nienawidzę i nigdy nie wypiłabym szklanki mleka

Kiwaczka u nas w niektóych szpitalach też dają dla dziecka wszystko, ale nie we wszystkich. Ja zabieram wszystko, co potrzebne, najwyżej nie użyję

Stary 2017-03-13, 11:18   #1199
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Grabienie Bożeny

Glassball zapytałam mojej przyjaciółki, jaką oni mają, bo nie wiem, ale wiem,że sięga zasięgiem poza mieszkanie i klatkę schodową, w sensie jak wychodzą z psem, to biorą jedną część i widzą czy mały dalej śpi Osobiscie nie kupuję, bo nie będzie mi potrzebna.

http://www.euro.com.pl/elektroniczne...a-mbp33s.bhtml

Tylko nie jest pewna czy na pewno ten model, ale mówi, że wygląda tak samo

Fartuch ja na zgagę biorę tylko rennie i to też w wyjątkowych okolicznościach, tzn jak już nie mogę wytrzymać, a mam zgagę od początku ciąży. Podobno mleko pomaga, ale nie wiem, bo go nienawidzę i nigdy nie wypiłabym szklanki mleka

Kiwaczka u nas w niektóych szpitalach też dają dla dziecka wszystko, ale nie we wszystkich. Ja zabieram wszystko, co potrzebne, najwyżej nie użyję
ahahahahahaha oeeezu co za słownik ahahaahahaha
oczywiście chodziło o ogarnianie ahahaha :d
Stary 2017-03-13, 11:18   #1200
felliciti
Wtajemniczenie

Właśnie czekam z psem u weterynarza od paru dni nic nie je, wymiotuje żółcia, ma dreszcze, nie mogę patrzeć jak się tak cały trzesie... Zrobilismy mu badania i wyszło białko w moczu. Mam nadzieje, ze dostanie leki i będzie lepiej. Jest juz z nami 16 lat i z każdym takim przypadkiem sie boje o niego okropnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości