![]() |
#1171 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Hm ja robię badania prywatnie, bo tak też chodzę do ginekologa, więc mam oryginały przy sobie. Moja znajoma na początku chodziła na NFZ, to badania miała w wersji xero.
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Ja kupowałam kosmetyki z Linomagu jednak, tak jak sa chwalone tak oliwka ponoć średnio wypada, ale jak nie zużyje na dziecko to na siebie
![]() Ja wszystkie badania drukuje bo mam dostęp przez internet, wiec nie wiem jak one bedą traktowane. Oryginał z grupa krwi mam a to najważniejsze, bo musiałam sama odebrać. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#1173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do gbs i reszty badań to nie wiem, ale ja na pewno wydrukuje ostatnia morfologie z portalu pacjenta po prostu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam oliwkę Hipp, sama ją używam i będę się z córą dzielić po prostu
![]()
![]() |
#1175 | |
Zadomowienie
|
Apropo Jacków
![]() ![]() Ja kupiłam oliwkę z Bambino, ale ile ludzi, to tyle opinii na jej temat. Już sama nie wiem... Cytat:
![]()
Będę mamą! Maj 2017! ![]() Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej. Edytowane przez marg0lcia Czas edycji: 2017-03-13 o 10:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Tylko, ze w lux medzie nie mam jak odebrać oryginałów. Mam grupę krwi oryginał a resztę podrukowane z portalu pacjenta, jak podchodzę do recepcji to tez drukują to z portalu pacjenta... ale wydaje mi sie, ze tylko grupę chca oryginał. Zreszta nie wiem gdzie będę rodzic, wiec na razie daje sobie z tym spokój bo tylko sie bardziej denerwuje.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#1178 |
Wtajemniczenie
ski
|
W tym tygodniu dokończę moje zamówienie na gemini i muszę dokupić stelaż do wanienki. Nie planowalam go kupować ale jak go nie kupię to na stole kuchennym będę kąpać a że jest z białego lakieru to aż się boję jak będzie wyglądać ;p ubranka dla dziecka na wyjście przygotowałam. W dwóch rozmiarach w razie czego 56 i 62
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
Kosmetyki bambino maja koszmarny sklad. Margolcia polecam stronke SrokaO, gdzie babka porownuje dzieciece kosmetyki. Najlepiej z drogeryjnych wypada babydream z rossmana i kosmetki HIPP.
![]()
![]() |
#1180 |
Wtajemniczenie
|
Jakiś czas temu chciałam kupić sobie dla porównania tą z babydream, ale zamiast olejku chwyciłam balsam Fur Mama. Myśle sobie ostatnio, że przydałoby się naolejować włosy i tym balsamem chlast na czubek głowy
![]()
![]() |
#1181 |
Zadomowienie
|
Fartuch biedactwo wspolczuje tego stresu
![]() ![]() Glassball u nas tez jest taka sytuacja, ze mamy 3 pary znajomych z maluchami od pol roku do roku, jedni znajomi zostana rodzicami w kwietniu a my w maju wiec robi sie z tego fajna ekipa na wspolne wyjscia z dziecmi i wyjazdy wakacyjne ![]() ![]() ![]() Kingaluna ja robie czesto barszcz czerwony z ziemniakami, tyle ze ziemniaki gotuje osobno, robie z nich puree, nakladam na gleboki talerz i zalewam barszczem, bardzo nam smakuje ![]() Od dwoch dni bola mnie kolana, tak od wewnetrznej strony, czytam ze to normalne w 3 trymestrze ![]() ![]()
16.05.2017 G. ![]() Edytowane przez bunnybe Czas edycji: 2017-03-13 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Fartuszek dobrze, że przeszło. I wiem co to za strach. Sama ostatnio miałam te skurcze i był już potok łez, że rodze. Dobrze, że masz wizytę to dowiesz się co i jak.
I jak to skurcze przepowiadajace to robi się ciekawie w tym 3 trymestrze. Ogolnie nie dochodzi do mnie, że za maks 2 miesiące będzie z nami dziecko. Wczoraj tz powiedział, że przecież dziecko było moim marzeniem. I ma rację, ale myślałam, że spełni się za jakieś 2 lata, a nie 2 miesiące ![]() Co do oliwki to ja używam na siebie Babydream fur mama, a dziecko dostanie olej kokosowy. Mój kalafior ciążowy nadal trwa. Nie wiem czy umówiłam się na testy produktów dr Oetkera na dzisiaj czy na następny poniedziałek. Byłam pewna że na dzisiaj, a w kalendarzu zapisany przyszły. Nikt telefonu od nich nie odbiera więc nawet nie mogłam się upewnić... Vikunia : pierwszy raz o takiej lampce słyszę i zakupu nie planuje. Ogólnie zastanawiam się nad przewijakiem. W wakacje czeka nas dużo wyjazdów. Przewijak przyda się dopóki maluch jeszcze sam za bardzo się nie kręci. A z tego co zauważyłam to 2 miesięczny synek kuzynki już jest bardzo ruchliwy więc nie jestem pewna czy to nie zbędny wydatek, a później będzie mi tylko zajmował miejsce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | ||
Zakorzenienie
|
Vikunia, a czemu wy musicie kupowac cala kuchnie? Tak to w DE wyglada, ze przy wynajmowanym mieszkaniu kuchnia nie jest w ogole urzadzona? Kurcze, to nie fajnie bo to duzy wydatek, rozumiem kupowanie do wlasnego mieszkania, ale do wynajmowanego..
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
#1184 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Te BabyDream to można od pierwszego dnia używać? Cytat:
![]() ![]() Mam zapisane (kupiłam specjalny zeszyt na początku ciąży i wszystko, co może mi umknąć zapisuję w nim ![]() Gdzie był mój mózg, jak brałam Bambino? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie tylko Ciebie nachodzą takie mysli ![]() ![]() Dopiero wstałam ale dlatego zd znowu nie mogłam zasnąć. Zaraz wstaje z lozka musze ugotować ziemniaki i marchew na sałatkę jarzynowa i ogarnąć sie na usg dzisiejsze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam czy był poruszany temat niani elektronicznej... któraś ma lub planuje zakup i może coś polecić? Zaczęłam się rozglądać, ale tyle tego jest, że zupełnie nie wiem jak się za to zabrać ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
Margolcia, jak najbardziej mozna.
ja w pierwszej ciazy tez mialam klapki na oczach i kupilam mega drogi zel do mycia z musteli. Moja siostra go chwalila za zapach to wzielam. po kilku msc uzywania odkrylam sroke to nigdy wiecej tego badziewia nie kupilam. ![]() Czy któras z Was sie orientuje czy mozna brac ortanol na zgage w ciazy? Zaraz umre
![]() |
#1190 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Zasnęłam dopiero po 3.. no i nie mogłam się teraz obudzić 😀 Mi zostało do porodu 74 dni aaaaaaaaaa! Vikunia - mnie się wydaje, że do pokoju maluszka w zupełności wystarczy komoda, ewentualnie można dokupić później szafę ☺ chyba, że chcecie koniecznie kupić - wtedy wzięłabym troszkę mniejszą z przewagą półek. Hania ma miejsce u Nas w szafie i spokojnie się mieścimy. Jak macie teraz tyle wydatków to może odpuście szafę ![]() Glassball - dlatego właśnie się zastanawiam czy nie wziąć od razu takiego do odkurzacza bo może nie mam tyle sił w płucach i nie pociągne za mocno, jakkolwiek to brzmi 😅 choć narazie wrzuciłam na Gemini do koszyka Fride i tak się zastanawiam. Fartuch - ojeju.. Dobrze ze przeszło. Oby to fałszywy alarm! Leż i dużo się relaksuj ![]() Kiwaczka - chyba dużo z Nas ma takie obawy, niestety jak przyjdzie maleństwo na świat życie zmienia się o 360 stopni ale myślę, że z dzieckiem też jest wspaniale, zmienia się podejście do życia a samo życie zmienia się na lepsze mimo płaczu, nieprzespanych nocy. Miłość do dziecka jest przeogromna, wszystko staje się piękniejsze ♡ ja tak myślę. Poza tym z maleństwem też można mieć aktywny tryb życia ![]() ![]() Emilka - też na początku myślałam o dobrych emolientach ale podobno są przeznaczone dla dzieci które mają problemy ze skórą, w innym wypadku mogą bardziej zaszkodzić. Ja zdecydowałam się na rosmanowskie Babydream ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1192 |
Wtajemniczenie
ski
|
Emilka, tak stelaż jest składany ☺ jak się go złoży to mi przypomina suszarke na pranie 😂😂
Margolcia, tobie też to szybko pójdzie- zobaczysz ☺ ja mam ułatwione zadanie bo nie muszę pakować ubranek dla dziecka jak i kosmetyków dla niego. Wszystko dostanę od szpitala. Musze jedynie siebie spakować i ubrania dla męża a do wyjścia jedynie ubranka dla dziecka i dla siebie (ale to w dzień wypisu mąż przywiezie) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście wzielabym fride i katarek. Frida sprawdzi sie przy lekkim katarze, albo wyciaganiu gilonòw
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
Wtajemniczenie
ski
|
Ukraijanka, no ja bym się nie odważyła położyć wanienki z dzieckiem na deskę do prasowania.. jednak stelaż ma uchwyty w których mocuje się wanienke by nie spadła a jak się np. zahaczy stopą o nogę stelaża to mam pewność że wanienka nie spadnie z dzieckiem bo trzyma ją. Moim zdaniem to jest tak samo jakby położyć dziecko samo bez wanienki na tą deskę. Raczej byś tego nie zrobiła w obawie że spadnie. Ale to moje zdanie ☺☺
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj tz miał wanienkę na podlodze i tak mu bylo najwygodniej. Pierwsza kapiel byla wanienka na stole - do zdjęć i zachwytow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Konto usunięte
|
My wanienkę chcemy kłaść na podłodze w pokoju u małej
![]() Zaczynam na prawdę jak bym cofała sie do pierwszego trymestru ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Wtajemniczenie
ski
|
No ja mam jeszcze w kuchni wysepkę (barek) ruchomy i ewentualnie na nim bede trzymać kosmetyki a blat stołu zabezpiecze recznikami przed porysowaniem. Niby 50zł chcą za stelaż, ale to może zostawie na przyszłą wypłatę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7182242 6]
Dopiero wstałam ale dlatego zd znowu nie mogłam zasnąć. Zaraz wstaje z lozka musze ugotować ziemniaki i marchew na sałatkę jarzynowa i ogarnąć sie na usg dzisiejsze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Grabienie Bożeny ![]() Glassball zapytałam mojej przyjaciółki, jaką oni mają, bo nie wiem, ale wiem,że sięga zasięgiem poza mieszkanie i klatkę schodową, w sensie jak wychodzą z psem, to biorą jedną część i widzą czy mały dalej śpi ![]() http://www.euro.com.pl/elektroniczne...a-mbp33s.bhtml Tylko nie jest pewna czy na pewno ten model, ale mówi, że wygląda tak samo ![]() Fartuch ja na zgagę biorę tylko rennie i to też w wyjątkowych okolicznościach, tzn jak już nie mogę wytrzymać, a mam zgagę od początku ciąży. Podobno mleko pomaga, ale nie wiem, bo go nienawidzę i nigdy nie wypiłabym szklanki mleka ![]() Kiwaczka u nas w niektóych szpitalach też dają dla dziecka wszystko, ale nie we wszystkich. Ja zabieram wszystko, co potrzebne, najwyżej nie użyję ![]()
#1199 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() oczywiście chodziło o ogarnianie ahahaha :d |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie czekam z psem u weterynarza
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.