|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
aaliyah, katakumba - o ktorej Wy chodzicie spac
![]() Wczorajsze usypianie bylo ciezkie... Karola nawet na recach ryczala i nie chciala zeby jej odlozyc do lozeczka, masakra, ale a ktoryms odlozeniem dala juz spokoj i zasnela Ale brzuszek jej raczej nie bolal, bo plakala calkiem inaczej niz przy kolkach ![]()
#1172 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
xandra dzis po lewatywie ..sa male skurczyki... lekarz mówi ze urodzi dziś albo sn albo cc... najwazniejsze ze w końcu sie uda! trzymam kciuki
![]() mbu nadal w szpitalu.. mala ma żółtaczkę a mamusia anemie i nie ma sil sie nią zajmować.. po takim porodzie nic dziwnego...dali jej sie wymeczyc... niobe u nas wczoraj to samo bylo..mala chciala spac ale marudzila ze szok do 23 znowu.. dzis idziemy do lekarza..od czasu szczepionek... z jedej kupy dziennie zrobily sie 3 potem 5... potem jakies wodniste (nie martwilam sie bo dzieci na cycu moga miec kupe po kazdym karmieniu) ale ostanio zaczely pojawiac sie takie glutki przeźroczyste ala katar.. a dzis w nocy byl tylko taki glut z ze smużką krwi... masakra tak sie przestraszyłam ![]() lekarz kazal sie zameldowac... wiec lecim.. trzymajcie kciuki by to nie bylo nic poważnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze chcoiaz porod jesli sn to bedzie lekki trzymam kciukasy zeby poszlo szybko i bezbolesnie ![]() Cytat:
![]() wracaj do sil i zdrowka jak najszybciej ![]() Mam nadzieje, ze Malej zoltaczka szybko minie Cytat:
niech te mrozy szybko mina, bo nciezko bedzie ![]() a dzis u mnie na termometrze -18 Cytat:
![]()
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
no to wróciliśmy moje dziecko darlo sie bardziej niż na szczepieniu
![]() Iga waży 6700 gr ktoś tu ma większe dziecko? (chyba mam jakieś turbo mleko) przybiera ok 300gr na tydzień.. nie wiadomo co jej jest.. dostala jakies saszetk do picia (mam podawać łyżeczką ciekawe jak?) i mam pobrac jej mocz do pojemnika ![]() ![]() to ide sie zabawiac w pielęgniarkę ![]() aha i najlepsze musimy odstawić sab simplex... to horror z kolkami zacznie sie od nowa...... Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-01-06 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do podaania lyzezcka to powinno Ci sie udac, ja dawalm Karolinie wapno na lyzeczce i calkiem ladnie szlo ![]() kladlam ja na polezaco i potroszeczku wlewalam do buzki, chcoiaz potem stwierdzilam, ze lepszy bylby taki zakraplacz i prosto na jezyczek wkraplac i pewnie szybciej by poszlo lapanie moczu to dla mnie czary mary u takiego malucha ![]() siedzenie i czekanie na fontanne, u chlopca chyba latwiej troszke tak mi sie wydaje ![]()
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
rozrobiłam pol saszetki w swoim mleku w wyparzonym sloiczku i podalam takim dozownikiem od ibuprofenu dla dzieci(byl w gadzetach ze szpitala) to taka jakby stzykawka
![]() ![]() teraz czas wymyśleć jakiś patent na pobór moczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No pozno... ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wspolczuje Mbu, zeby sie to dla niej nie skonczylo jakas depresja poporodowa. Takie przezycia, 35 szwow... ![]() A Xandra tez ma juz chyba dosyc... |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() edit - u mnie po nocce pamper tak napompowany, ze jakby ktos nim w glowe dostal to niezle by zabolalo ![]() no ale Karola sama sie budzi ok2-3 a potem 5-6
...zabij wszystkie moje demony, a moje anioły też mogą umrzeć... Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-01-06 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
racja, ale 1.30 jak dla mnie to i tak pozno
![]()
#1181 |
BAN stały
|
A my dziś mamy szaleństwo małej się na dobre poprzekrecało i nie spała mi od 2 - 5.00 w nocy. Za kazdym odstawieniem do łozka sie budzila i krzyk wiec trzymalam ja dluzej niz zawsze u siebie a tutaj nic potem otwarla oczka i sobie lezala w lozeczku jakies 10 min i znowu krzyk i tak w kolko. zasnela o 5.00 wstala po 6.00 i tak do 10.00 poprostu jestem padnieta po tej nocy. Nie wiem o co jej chodzi kolki nie ma bo to nie placz na kolke poprostu widac ze to bardziej taki zlosliwy w stylu "nie bede sama lezec w łozeczku"
Mbu - nie wiem co sie stało ale zeby az tyle szwow musieli dawac dla mnie to szok jak to przeczytalam. Ja mialam 4 zew i kilka wewnatrz ale bez przesady. Trzymaj sie i dochodz do siebie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() U mnie nie za wesolo niestety, kolki sie skonczyly a moje dziecko ciagle placze i niechce spac, przerobilismy juz chyba wszystko, mi juz rece opadaja bo mala nawet jak noszona na rekach jest to ryczy ![]() czy ktoras z was ma moze jakis sprawdzona sposob na uspokojenie czy uspanie takiego krzykacza?? ![]()
#1183 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() ![]() Mbu życzę dużo zdrówka dla Ciebie i malutkiej biedactwo się nacierpiałaś a teraz jeszcze ta anemia ![]() xandra mam nadzieje że poród pójdzie szybko i bezboleśnie i będziesz dzisiaj tulić swoje maleństwo Nika.83 współczuje nocki mam nadzieję że mój mały się nie przestawi i nadal będzie tak spał jak dotychczas od 21 do 2 wstaje na jedzonko beknie sobie hehe i śpi dalej do 7 rano i wstaje razem z budzikiem taty do pracy ![]() "Magdalena" a może zapakuj ja w becik i pośpiewaj jej piosenki heheh ja nie potrafię co prawda śpiewać tylko wyje ale na mojego zawsze to działa uspokaja się jak słyszy mój spokojny głos. A może smoczka niech pocmoka troszke?? scorpionec trzymam kciuki żeby szybko Idze przeszło! ładnie przybiera na wadze ![]() ![]() powklejajcie zdjęcia swoich szkrabów uwielbiam oglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zadomowienie
|
Mialam Wam kiedys pokazac moja tekturowa kolyske jaka z pracy dostalismy
![]() Karolinka w niej nie za często spi - bo teraz w niej leza jej zabaki ![]() Zreszta zeby ja pobujac to wygodniej na lezaczku Kolor jest taki jak na pierwszej fotce edit: ja niedobra zapomnialam napisac: Gosiaczek, Paula - sliczne wasze chlopaki ![]()
...zabij wszystkie moje demony, a moje anioły też mogą umrzeć... Edytowane przez niobe7 Czas edycji: 2009-01-06 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zadomowienie
|
hej mamusie ja tak na szybciora
mielismy kontrolke u gp, wsio w pariatkie 2 szczepiony w nozynki Gabrysia, nie wiedzialam ze moje dziecko tak moze krzyczec, teraz biedaczek spi i chyba odchoruje, bo juz ma 37 i 2 ale czekam na rozwineicie sie wypadkow,jestem ready wiec spoko katakumba a jak u ciebie? 7 godzin w konsulacie? choliwka czarno to widze
![]() |
#1186 |
Zadomowienie
|
zgodnie z zyczeniem
![]()
#1187 |
Zakorzenienie
|
niobe śliczna karolcia.. i widze ze mata"na tapecie" tak jak u nas
![]() a to moja wcale nie mala ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-02-25 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Raczkowanie
|
Co z ta pogoda? Słoneczko swieci a na termometrze -10 brrr....
Lena wstala dzisiaj o 4.30 zjadla i stwierdzila ze moz zaczac juz dzien ![]() ![]() ![]() Magdalena pisalas ze macie placzace problemy. My niestety tez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Macie juz @ ? Pytam te niekarmiace piersia mamy, bo domyslam sie ze karmiace nie maja. Ja juz mam i powiem wam ze masakra ![]() ![]() ![]() Oj pochwalilam mala i zaczyna plakac...zmykam ![]() A oto moja Lenka w dniu chrzcin ![]() Edytowane przez nelijka Czas edycji: 2009-01-06 o 13:14 Powód: Dod. zdjecia |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
BAN stały
|
Mam pytanie troszke z innej bajki otoz kupiłam ostatnio balsam ujedrniajacy z Garniera ten zolty przeczytalam ze tam jest kofeina wiem ze w ciazy nie mozna bylo uzywac a teraz jak to jest z tymi balsamami???sliczne te Wasze pociechy!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nie bylo goraczki. Za tydzien kolejna seria szczepien... LIsey, Katakumba chyba mieszka daleko od Londynu i stad te 7 godzin poza domem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Raczkowanie
|
Karolinka i Iga sliczne i jakie juz duze
![]() ![]() Nika.83 nie wiem jak z ta kofeina, ale ja nie karmie piersia wiec sie nawet nie interesowalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zadomowienie
|
scorpioniec - no mata jak najbardziej teraz
![]() potrafi sobie lezec i gadac i troche jest spokoju ![]() Iga slicznie wyglada w reczniczku i to spojrzenie ![]() nelijka - slicznie wygladala Twoja panienka na chrzcinach ![]()
#1193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
sliczna ![]() Cytat:
moje kochanie zasnelo o 1230 wstal o 14 zjadl 80 ![]() ![]()
![]() |
#1195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rowniutko 36h od szczepienia temka utrzymywala sie na poziomie 37 i kawalek... mala glównie spala tylko ja budzilam na karmienie i zmiane pieluszki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak Twoja miala taka tempke to nie gonilas na pogotowie? bo az sie boje, mam tez syropek bo kazala kupic,taki niby dobry i jak bedzie mial temp to mam dac a potem za 4-6 godzinek,jak na razie luzik, bo mierze mu co 2 godzinki,a jak Twojej rosla? szybko czy wolno?
![]() |
#1197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mala miala szczepienie ok 13... potem poszlismy na spacer itd.. do wieczora zachowywala sie normalnie... po kapieli jak ja wzieam na cyca to zauwazylam ze ma zimne rączki a bużke rozpaloną.. zmierzylam temp i miala te 38,6 (lekarka powiedzial ze tak moze byc i kazala wtedy podac czopek z paracetamolu chyba 80gr czyli od 6kg).. mala nie miala sily ani jesc ani plakac i zasnela..spala calą noc ja wstawalam co 2h mierzyc jej temp i miala ok 37... nad ranem na siłe dalam jej jeść.. caly dzień miala te 37 z kawalkiem i tylko spala ja musialam ja budzic na jedzenie..(balam sie zeby sie nie odwodnila) dopiero nastepnej nocy spadla jej tempka do 36,6 lekarka powiedziala ze jesli temp bedie wyzsza niz 39 to na pogotowie ale to sie rzadko zdarza.. syropek pewie ma w skladzie paracetamol.. bedzie dobrze.. maly sobie poradzi.. ale wem co czujesz bo mi serce pękalo jak Iga taka slabiutka leżała... a za 3 tyg znów to samo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zadomowienie
|
no i mi pielegniarka mowila o tempce itp,dlatego kupilismy ten syropek, no ma paracetamol,i smak truskawkowy, jakby to mialo pomoc
![]() no i za iesiac to samo ![]()
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze kregoslup boli Cie od noszenia Gabrysia. Mnie boli czasami w odcinku ledzwiowym a zzo nie mialam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.