Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 08:59   #1171
Emilia 25
404 Not Found

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
No cześć
Było cześć wszystkim, ale dla Ciebie będzie oddzielne cześć.
Stary 2010-05-19, 09:01   #1172
*Insane
Ona przychodzi nocą ;)

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
dziekuje INSANE i AYU aleeee w ksiazce jest napisane, ze 3 lyzki to dopiero od 3 czy 4 fazy.... bo w 2 fazie tylko 2 lyzki sa dopuszczalne i tylko taką dawkę nalezy spozywac
ale ok, skoro Wy tak jecie i chudniecie to pozostane przy tym i dalej bede tak jadla robie z 2 owsianych i 1 pszennych
3 łyżki zawierają już swoje kalorie i węgle, ale dają też najlepsze efekty
I w której książce, pierwszej, czy drugiej ??
Bo ja tego nie pamiętam, pierwsze placki robiłam z przepisu z książki i też z 3 łyżek

No to ja dopijam kawkę i idę pakować minerałki..
Stary 2010-05-19, 09:04   #1173
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
Już tam gdzieś mi dziewczyny proponowały, ale mówiłam, że nie ma opcji Ale wydaje mi się, że któraś Dukanka też na początku miała jakieś problemy z okresem, nie chcę wprowadzać w błąd ale wydaje mi się, że chyba Emila3000..?
u mnie co 28 dni co do minuty

dziewczyny a u lekarza bylyscie?
Cytat:
HEllo Dukaneczki i jeden Dunaku
Chyba zanotowałam dzisiaj mały, kolejny spadeczek... ale nie wiem bo w kazdym miejscu w pokoju mam inna wage
dzisiaj mam 11 dzien diety, 1 dzien P. Zjadlam placuszki, 2 jajka i plaster szynki, popiłam kawka i jest gites

Mam pytanko odnosnie placuszkow... w ksiazkach są rozbiezne informacje...
1. robie sobie placuszki wg przepisu i to zjadam na raz raz dziennie
2. moge zjesc tylko 2 lyzki otrębów czyli nie moge zjesc calej porcji placuszkow w jeden dzien tylko sobie podzielić

która wersja jest dobra? heeelp
nie wiem gdzie masz problem
to Twoja sprawa co z tymi otrebami zrobisz - masz 2 lyzki (i 1 pszenna i masz je w jakikolwiek sposob zjesc na raz - mozesz na sucho prosto z kartonu, mozesz w postaci placka - jak wyjdzie Ci jeden wielki placek to jesz jeden, jak zrobisz sobie 6 plackow z tej porcji to jesz 6 plackow
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:09   #1174
moose1979
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Było cześć wszystkim, ale dla Ciebie będzie oddzielne cześć.
zmykam do pracy... miłego dzionka
moose1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:11   #1175
tabinga
Raczkowanie

Cześć wszystkim wita się tu z Wami dukanowa Małgośka. Dzis przytargałam druga wagę-wyniki dokładnie takie same spadek -0,43kg hura hura. Wcięłam na sniadanie placki z szynka i sałatą, kawkę. Teraz zjadłam jogurt naturalny i wypiłam pokrzywkę, zrobiłam do pracy sałatkę-łosos plus warzywa. Na obiad pierś plus surówka. Na podwieczorek hm chyba nic na kolację twaróg z rzodkiewką.Miłych chwil, relaksu, uśmiechów i do znów Kochani. Życie z Dukanem jest super-wiosennie mi
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:13   #1176
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość

nie wiem gdzie masz problem
to Twoja sprawa co z tymi otrebami zrobisz - masz 2 lyzki (i 1 pszenna i masz je w jakikolwiek sposob zjesc na raz - mozesz na sucho prosto z kartonu, mozesz w postaci placka - jak wyjdzie Ci jeden wielki placek to jesz jeden, jak zrobisz sobie 6 plackow z tej porcji to jesz 6 plackow
no w tym mam problem, ze w nowej tej rozowo-zielonej ksiazce, jest napisane, ze otrebow nalezy jesc tylko 2 lyzki dziennie a 3 lyzki to dopiero od 4 fazy, a to w jaki sposob mam je jesc to wiem i to nie jest dla mnie problemem

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez *Insane Pokaż wiadomość
3 łyżki zawierają już swoje kalorie i węgle, ale dają też najlepsze efekty
I w której książce, pierwszej, czy drugiej ??
Bo ja tego nie pamiętam, pierwsze placki robiłam z przepisu z książki i też z 3 łyżek

No to ja dopijam kawkę i idę pakować minerałki..
dzieki w tej nowej zielono rozowej, zaraz jak znajde to powiem gdzie dokladnie

strona 19

Edytowane przez czarownica3006
Czas edycji: 2010-05-19 o 09:15
czarownica3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:14   #1177
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
no w tym mam problem, ze w nowej tej rozowo-zielonej ksiazce, jest napisane, ze otrebow nalezy jesc tylko 2 lyzki dziennie a 3 lyzki to dopiero od 4 fazy, a to w jaki sposob mam je jesc to wiem i to nie jest dla mnie problemem

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

2 lyzki owsianych i 1 pszenna dla lepszej porcelany
tak pisze w 2 ksiazce
nie moze byc wiecej niz 2 lyzki owsianych

Edytowane przez Emila3000
Czas edycji: 2010-05-19 o 09:15
Stary 2010-05-19, 09:14   #1178
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim wita się tu z Wami dukanowa Małgośka. Dzis przytargałam druga wagę-wyniki dokładnie takie same spadek -0,43kg hura hura. Wcięłam na sniadanie placki z szynka i sałatą, kawkę. Teraz zjadłam jogurt naturalny i wypiłam pokrzywkę, zrobiłam do pracy sałatkę-łosos plus warzywa. Na obiad pierś plus surówka. Na podwieczorek hm chyba nic na kolację twaróg z rzodkiewką.Miłych chwil, relaksu, uśmiechów i do znów Kochani. Życie z Dukanem jest super-wiosennie mi
Dziś sporo osób ma spadki Gratuluję

A mi jesiennie Byłam przed chwilą na zewnątrz, nie idźcie tam Zimno i mokro.
Stary 2010-05-19, 09:20   #1179
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
2 lyzki owsianych i 1 pszenna dla lepszej porcelany
tak pisze w 2 ksiazce
nie moze byc wiecej niz 2 lyzki owsianych
ok teraz juz rozumiem, poprostu jest duzo rozbieznych informacji i juz zwariowalam, ze moze za duzo ich wpierdzielam ale jednak jest ok

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

haha nie ma to jak czytac ze zrozumieniem tam jest rodzial o owsianych a ja wzielam to za ogolna ilosc otrębów
dzieki
Stary 2010-05-19, 09:20   #1180
d666666
Wtajemniczenie

Super AYU)) a ja wlasnie po wazeniu- i wyszlo 2 kg mniej od poniedzialku- bylo 95.5 a jest 93.5, a nawet potem bylo 93.2, wiec. W ogole to witam i pozdrawiam Was)) Ja tez po sniadanku- placek otrebowy, kilka plastrow lososia wedzonego i kubek maslanki- nie moglam sie powstrzymac, bede pic, ale nie litrami...teraz zielona herbata i pokrzywka moczopedna. W lodowce mam same ryby, pod rozna postacia, wiec zakupy czas zrobic. Pozdawiam i sie bardzo ciesze. Juz sie nie boje wagi!!!
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:25   #1181
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
zmykam do pracy... miłego dzionka
Dziękuję i wzajemnie.
Ja też muszę popracować, a siedzę na wizażu. Wyłączam sie na razie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 09:34   #1182
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:
u mnie co 28 dni co do minuty

dziewczyny a u lekarza bylyscie?
To sorki za błąd, myślałam że to Ty pisałaś
Nie byłam, ale chyba się wybiorę. Wiem jednak, że moja siostra jak się odchudzała, to też nie miała okresu..

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
A mi jesiennie Byłam przed chwilą na zewnątrz, nie idźcie tam Zimno i mokro.
o nie... a ja muszę wyjść za moment
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:40   #1183
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:tysia:) Pokaż wiadomość
To sorki za błąd, myślałam że to Ty pisałaś
Nie byłam, ale chyba się wybiorę. Wiem jednak, że moja siostra jak się odchudzała, to też nie miała okresu..

o nie... a ja muszę wyjść za moment
idz koniecznie
to bardzo nie zdrowe trzymac w sobie takie stare endomertium
Stary 2010-05-19, 09:40   #1184
majowa_b
Raczkowanie

hejka, z samego rana mnie urzędy zdenerwowały...Ech! Na wadze minimalny spadek i to cieszy. Pogoda dalej przygnebiająca i ciśnienie bardzo niefajne. Gratuluhje wszystkim spadeczków i małych i dużych
Stary 2010-05-19, 10:03   #1185
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

strona 19
Ja jem tylko 2 łyżki owsianych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-19, 10:08   #1186
Lily Rose
Rozeznanie

Hej dziewuchy!
Ja melduję się ze spadkiem 300 gram, warto było nie jeść nutelli na wieczór, może jutro zobacze magiczne 5 na wadze?
Ach, żartuje, mogę poczekać spokojnie na tą piątkę, niech wszystko idzie z umiaremAle jestem happy!Schudłam już prawie 3 kg!!A jem tak jak mówicie- żeby nie było.

Najdroższy Aniołek 7.12.2010 [']

Lily Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:32   #1187
fatal21
Wtajemniczenie

Mam zadanie dla dobrych Dukanowych kucharek!W niedziele mam tzw "zmówiny"Tzn zapoznanie teściów.I szykuje się suto zastawiony stół, a ja bidulka będę na Pw.Co mi doradzicie?Zapiekanym mięsem zajadam się w tygodniu!Wiem mogę sobie zrobić sałatkę i rosół, ale co więcej?
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:05   #1188
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez majowa_b Pokaż wiadomość
hejka, z samego rana mnie urzędy zdenerwowały...Ech! Na wadze minimalny spadek i to cieszy. Pogoda dalej przygnebiająca i ciśnienie bardzo niefajne. Gratuluhje wszystkim spadeczków i małych i dużych
A Omena na TVN mówiła, że ciśnienie wysokie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Mam zadanie dla dobrych Dukanowych kucharek!W niedziele mam tzw "zmówiny"Tzn zapoznanie teściów.I szykuje się suto zastawiony stół, a ja bidulka będę na Pw.Co mi doradzicie?Zapiekanym mięsem zajadam się w tygodniu!Wiem mogę sobie zrobić sałatkę i rosół, ale co więcej?
Może roladki z piersi kurczaka? Rozbić pierś, położyć np. szynkę, jakieś warzywka, zawinąć, zapakować w folię aluminiową i na godzinę do piekarnika w 180 stopniach.
Albo kieszonki z piersi kurczaka z serkiem wiejskim, są gdzieś w przepisowni.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Znalazłam kolejne słowa pocieszenia dla zastoinek i wzrostowych, tym razem na dieta.pl (autorką postu jest basia_as5):

"Kochane w związku z tym,że każda dieta ma swoje etapy i fazy. I na kazdej diecie sa zastoje. Znalazłam cos bardzo interesujacego i nakazuje każdej dietującej przeczytac od słowa do słowa, od kropki do kropki OKI?
cytuje:
"Zastoje i wzrosty podczas spalania tkanki tłuszczowej są normalne i fizjologiczne. Podkreślam, że waga pokazuje ile waży nasze całe ciało, nie tylko tłuszcz jak mamy !!!
Tak więc ważąc się codziennie obserwujemy wagę zarówno tłuszczu jak i wody w organizmie (pominę tu dla uproszczenia masę kości, narządów wewnętrznych, skóry, włosów, paznokci i co tam jeszcze sobie wymyślicie, a co należy do was, nawet implanty, rozruszniki i metalowe blaszki w mózgu...)

Tak więc skupmy się na razie na dwóch parametrach: tłuszcz i woda.

TŁUSZCZ
Podczas stosowania diety wysokobiałkowej oraz przy jednoczesnym braku węglowodanów (szczególnie faza p) znajdujemy się w stanie KETOZY. To moment, kiedy nasz organizm czerpie energię z rozkładu tłuszczu (z braku glukozy w organizmie), jest to bardzo efektywny proces i do tego oszczędzamy mięśnie, ponieważ na krótkotrwałych głodówkach organizm najpierw żywi się mięśniami, dopiero potem przechodzi na tłuszcz. My dostarczamy mnóstwo białka z pożywieniem, więc małe nadgryzanie mięśni (białka) jest szybciutko uzupełniane zjadanymi proteinami.
Spalanie podczas ketozy, jest równomierne raczej i nie podlega wielkim wahaniom (pod warunkiem braku odstępstw w diecie, szczególnie groźne są węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym, czyli te co najszybciej rozkładają się na cukry proste - glukoza. Glukoza jest naszym największym wrogiem i przerywa ketozę. Trzeba znów czekać co najmniej dwa dni zanim ketoza powróci, i to pod warunkiem ścisłego przestrzegania diety po wpadce. To czas kiedy organizm wyczerpie źródło zachomikowanego cukru w wątrobie (glikogen), potem ponadgryza mięśnie, potem będzie nas terroryzował hipoglikemią - bóle głowy, drgawki i dopiero na końcu wejdzie w ketozę i zacznie spalać na powrót tłuszcz !!!!)

WODA
Inną bajką jest woda w naszym organizmie. Wszystkie tkanki naszego ciała zawierają wodę, są uwodnione, nawet tłuszcz !!! zawartość procentowa wody podlega bardzo wysokim wahaniom zarówno w ciągu doby jak i w cyklu miesięcznym u kobiet.
To właśnie woda jest odpowiedzialna za chwilowe i przejściowe wzrosty i przestoje na wadze !!!
Kiedy widzimy wzrost lub przestój wskazań wagi należy na spokojnie przeanalizować kilka czynników, min. zatrzymanie wody w organizmie.

Czynniki powodujące przejściowe zatrzymanie wody w organizmie:
- hormony kobiece w cyklu miesięcznym, hormonem powodującym największe wahania wody, to estrogen i od jego stężenia w stosunku do progesteronu (II cześć cyklu) zależy ilość zmagazynowanej w tkankach wody, krzywa stężenia obu tych hormonów jest praktycznie identyczna z krzywą ilości zatrzymanej wody przez kobietę. Na wykresie poniżej, jest to niebieska linia. Zauważcie, ze już na dwa tygodnie przed @ mamy bardzo duży wzrost po kilku dniach poziom opada, po to aby potem jeszcze wzrosnąć, krzywa opada dopiero przy @ i wtedy rejestrujemy duże spadki wagi i się cieszymy, że schudłyśmy.
Błąd, Błąd, Błąd - Ja wiem, że czynnik psychologiczny jest ważny i że się cieszymy, Ja sama wtedy się cieszę , jednakże ten spektakularny spadek wskazań wagi to nie efekt spalonej tkanki tłuszczowej, ale wynik usunięcia wody z organizmu. Pamietajmy tkanka tłuszczowa się ciągle spala równomiernie i powoli, proces spalania tłuszczu nie podlega żadnym wpływom hormonów kobiecych i nie ma związku z zatrzymaną przez te hormony wodą w naszych tkankach !!!

http://www.zgapa(...)e_pl.png

- sól - słone potrawy również przejściowo zatrzymują wodę w tkankach, mechanizm zwykłej osmozy, czyli wyrównywania stężeń po obu stronach bariery (błona komórkowa). Kiedy zjemy coś słonego, to ta sól (jony Na+ i Cl-) przechodzą do krwioobiegu i zakłócają równowagę osmotyczną w jakiej jest normalnie nasze ciało (homeostaza). Nasz organizm stara się tę równowagę przywrócić na wiele sposobów. Po pierwsze chcąc usunąć nadmiar jonów, uruchamia mechanizm pragnienia (pijemy wodę) w celu rozcieńczenia tych dodatkowych jonów (wtedy właśnie do naszych tkanek i komórek napływa woda i zostaje tam zatrzymana do czasu wymiany jej na czystą i usunięcia jej z organizmu), nadmiar wody oczywiście zostaje usunięty przez nerki i to jest drugi sposób powrotu organizmu do równowagi i przywrócenia prawidłowych stężeń jonów (usunięcie jonów wraz z dodatkową wodą). Proces trwa od kilku godzin do kilku dni, zależy od kondycji naszych nerek (klirens), od ilości wypitych płynów, od "słoności" potraw (ilość jonów jakie zjedliśmy).

- glukoza - podobnie jak sól też przejściowo zatrzymuje wodę w organizmie. Dopuki glukoza krąży we krwi i jest obecna w płynie tkankowym, powoduje identyczne reakcje i uruchamia podobne mechanizmy w celu jej rozcieńczenia. (To substancja osmotycznie czynna, tak jak sól i wiele innych związków, np. ALKOHOL - dokładnie to produkty jego przemian metabolicznych). po zjedzeniu słodkich rzeczy chce się nam pić. Nie ugasimy pragnienia napojem z cukrem, wręcz przeciwnie odwodnimy się jeszcze bardziej. Żeby ugasić pragnienie należy pić wodę mineralną lub napoje izotoniczne.
Pamiętajmy również, że węglowodany jakie jemy podczas fazy p+w, rozkładają się na glukozę i przejściowo wtedy zatrzymujemy wodę. Absolutnie nie wolno rezygnować z warzyw podczas tej fazy, brak witamin, mikroelementów z warzyw powoduje utratę funkcjonalności wielu enzymów (również tych spalających tłuszcz) i nie jesteśmy w stanie suplementować ich braku syntetycznie, łykając pigułki z witaminami...

- błonnik - również przejściowo magazynuje wodę, z tą różnicą jednak że nie magazynuje tej wody w naszych tkankach, ale wiąże ją w swoich włóknach i po przejściu przez jelita zostaje wydalony razem ze związaną wodą. Pamiętajmy jednak, że na Dukanie codziennie jemy otręby i codziennie w naszych jelitach zalega kilkaset gramów uwodnionego błonnika, oczywiście przy regularnych wypróżnieniach masa błonnika dostarczona i wydalona się zeruje, więc nie musimy wtedy brać tej masy pod uwagę. Sytuacja się komplikuje kiedy występują u nas zaparcia !!! Wtedy razem z masami kałowymi nasz napęczniały i ciężki od wody błonnik również kumuluje się i zalega w jelitach, powodując zastoje lub wzrosty na wadze.

- mięśnie - nasze mięśnie są bardzo uwodnione i tym samym sporo ważą, bo woda jest ciężka. Jeśli ćwiczymy (szczególnie kiedy ZACZYNAMY ćwiczyć) nasze mięśnie stają się sukcesywnie coraz cięższe, może to mieć istotny wpływ na wskazania wagi. Wtedy ratujmy się centymetrem, mięśnie objętościowo są mniejsze niż tkanka tłuszczowa i jeśli notujemy spadki w centymetrach i zastój lub przyrost na wadze, możemy spać spokojnie z błogim uśmiechem, bo chudniemy i tkanka tłuszczowa dalej się spala.

Podsumowując - zastój lub wzrost wagi nie oznacza braku spalania tłuszczu ( a przecież o to nam chodzi, prawda?)
Należy najpierw dokładnie przeanalizować kilka czynników i obserwować, obserwować i jeszcze raz obserwować swój organizm.
Zapisujmy codziennie co jemy, to pozwoli nam przy przestojach innych niż podałam, wyeliminować "przeszkadzajki" chudnięcia w diecie. Ponadto będziemy mogli stworzyć sobie taki piękny trend i wykresik jak u Iwony i bez stresu chudnąć, będziemy mogli zająć się ważniejszymi rzeczami od załamywania rąk nad wagą, która pokazuje FIZJOLOGICZNE PRZESTOJE, nie mające nic wspólnego z najważniejszym - spalaniem tłuszczu, który sobie idzie własnym rytmem !!!"

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

O i jeszcze to, tej samej użytkowniczki

cytuje:
"Niestety nasza waga nie spada jak w zegarku,
czasem dzieją się z nią dziwne rzeczy. Jeśli już
zwątpiłaś w skuteczność swojej diety, weź szklankę
wody do łapki i popijając czytaj:

..::Waga lekko spada -> Przy ograniczeniu pokarmu i
jedzeniu większej ilości warzyw, przyspieszających
perystaltykę jelit, przewód pokarmowy jest prawie
pusty, co od razu widać na wadze.

..::Waga stoi w miejscu -> Trzymamy dietę, kiszki
marsza grają, a tu nic. Ano dlatego, że organizm
jeszcze chroni swój magazynek tłuszczowy.

..::Waga lekko spada -> Dobra nasza: organizm
zaczyna czerpać zapasy z magazynu!

..::Waga znów stoi w miejscu-> Pełna mobilizacja
organizmu, który przesatwia się na oszczędne
spalanie energii. Wszystkie mechanizmy obronne
pracują na pełnych obrotach.

..::Waga skokiem rusza w dół->Organizm
zaakceptował kryzysowe wyżywienie. Czerpie energię
z zapasów(z boczków też)

..::Waga stoi w miejscu->Kryzys kryzysem, ale
wszystko ma swoje granice. Włącza się alarm-
przestawiamy się na jeszcze oszczędniejsze
gospodarowanie energią.

..::Waga stoi w miejscu->Organizm przyzwyczaja się
do nowej wagi.

..::Waga skokowo idzie w dół->Jednak nasz organizm
sięga po zapasy tkanki tłuszczowej.

..::Waga stoi w miejscu->Organizm przyzwyczaja się
do nowej wagi-uznaje ją za coś normalnego.
Akceptuje też zmniejszone zapasy.

Gdy przebrniemy przez wszystkie te etapt odchudzania,
dalej idzie, jak po maśle ale PAMIĘTAJMY, ŻĘ
NAJGORSZYM NA ŚWIECIE POMYSŁEM, JEST
REZYGNACJA Z DIETY, GDY WAGA UPARCIE STOI
W MIEJSCU!
Wtedy właśnie dajemy organizmowi sygnał do
wzmożonej oszczędności i każdziutki gram tłuszczu,
cukru i białka, każde ciacho i buła(czasem zjedzone
"w nagrodę" za sukces)jest skrupulatnie magazynowane
na "czarną godzinę"

Wrzucę do do pierwszego postu

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-05-19 o 11:12
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:13   #1189
dodaeich
Przyczajenie

Dziewczyny a powiedzcie czy olej parafinowy i taka parafina z apteki na przeczyszczenie to to samo? Tego oleju nigdzie nie mogę znaleźć!
dodaeich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:17   #1190
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaeich Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie czy olej parafinowy i taka parafina z apteki na przeczyszczenie to to samo? Tego oleju nigdzie nie mogę znaleźć!
tak, wlasnie o to chodzi
nie mozna jej podgrzewac bo sie robi toksyczna, ale do majonezu sie nadaje
Stary 2010-05-19, 11:17   #1191
Dapenoxu
Raczkowanie

Witam wszystkich dukających uczestników tego wątku : )
Sama zaczęłam dopiero od wczoraj ale zanim podjęłam tą arcytrudną decyzje (brak czekolady... brak czekolady... brak czekolady...!)
to minęło sporo czasu, przeanalizowałam wszystko sobie dokładnie, a że mam 'trochę' nadprogramowych kilogramów to zmobilizowało mnie to działania : P

Na wizazu jestem już spory kawałek czasu ale raczej biernie czytam wątki bo w zasadzie za każdym razem kiedy potrzebuję informacji to wyszukiwarka mi je odnajduje i się nie udzielam.
Tym razem będzie inaczej ...potrzebuję wsparcia :P

Twój post Ayu bardzo mnie zmotywował
Dapenoxu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:21   #1192
madzia9018
Raczkowanie

Mam problem z Dukanem
To co schudłam to tylko na I fazie, tzn podczas miesiąca II fazy zrzuciłam dodatkowo tylko 1 kg. W sumie jestem na tej diecie 37 dni i zrzuciłam 4 kg, ale i taka waga skacze że raz waże 64 a na następny dzien 65. Juz mam tego dośc a na dodatek zaparcia z którymi walczę juz od 3 dni

Proszę powiedzcie mi dlaczego moja waga stoi w miejscu? Czy tylko ja mam taki problem?
Stary 2010-05-19, 11:21   #1193
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Tak, to to samo
Stary 2010-05-19, 11:23   #1194
Achika
Zadomowienie

a u mnie dzis kolejny spadek DD tym rzem o 300 gram....

do pierwszego celu zostalo mi 100 gram,

Cel wyznaczony przez dukana juz osiagnelam w tescie wyszlo mi dokladnie 52,1....D ale generalnie wtedy chcialam schudnac tylko 5 kg...teraz widze ze moglabym jeszcze troche bo jednak mam troche tego tluszczu tu i uwdzie
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:24   #1195
dodaeich
Przyczajenie

Dzięki Emila3000. chociaż ten olej mam, bo nic nie mogę znaleźć w tych sklepach, albo Poznań nie jest pro dukanowy, albo wszystko wykupili
dodaeich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:26   #1196
joanasz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
/............/cytuje:
"Niestety nasza waga nie spada jak w zegarku, /...../
Wrzucę do do pierwszego postu
Bardzo dobry pomysl
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:29   #1197
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Dzięki Emila3000. chociaż ten olej mam, bo nic nie mogę znaleźć w tych sklepach, albo Poznań nie jest pro dukanowy, albo wszystko wykupili
Tylko nie smaż na nim, bo robi się toksyczny Tak dla pewności piszę

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Bardzo dobry pomysl
Już wrzucone
Stary 2010-05-19, 11:37   #1198
Ewakuacja69
Rozeznanie

Ayu- swietna rzecz wyszukalas
a ja obcinam dzienna dawke kofeiny o polowe, a zamiast tego bede pic zielona herbatke i moze w koncu yerba mate zakupie

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:37   #1199
joanasz
Rozeznanie

Hejka i Dzien dobry Wszystkim dukajacym
Widze, ze tu znowu spadkowo sie zrobilo gratuluje wszystkim jak nie spadkow to wytrwalosci.
U mnie przez ostatni tydzien byl wlasciwie zastoj bo wczoraj wazylam tyle co 6 dni wczesniej, a przez ten czas to na( +) to na (-) i tak sobie skakalo.
Dzisiaj po wczorajszych warzywkach jest najnizsza waga od 18 dni 65.1 kG od wczoraj -0.2. Narazie obserwuje sobie to spokojnie zobaczymy co sie bedzie dalej dzialo
co do wieku to ja juz jestem chyba w takim co to trudniej - jak tu niektore z was pisaly, w przyszlym roku mozecie mi zaspiewac piosenke ze znanego kiedys serialu TV Ale jestem mloda, czuje sie mlodapiekna i powabna. Mąz mnie ubostwia , pomimo tluszczyku, wiec.... Młodosc to stan umyslu Mozna byc mlodym do poznej starosci
Pozdrawiam z posterunku, trwam w dukanie
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:18   #1200
magdasz123
Przyczajenie

Witam wszystkich w trakcie, kończących, i dopiero zaczynających dietę Dukana, jak ja. Dzisiaj zaczęłam zobaczymy co z tego wyniknie, tylko za bardzo nie jestem obeznana jako początkująca, więc dziewczyny zaawansowane proszę o podpowiedź, niestety jedno śniadanko mi dzisiaj przepadło (za późno wstałam ale nie z mojej winy)-zjadłam drugie o 9.30 jak tylko wstałam 2 jajeczka na miękko+trochę twarożku nie dam rady całego, popiłam duuużą ilością wody jakieś 0,5 litra, ok.13 pierś z kury na teflonie+placuszki otrębowe+woda, na popołudnie planuję tuńczyka z kefirem, a na noc twarożek. Dzisiaj wychodzą więc tylko 4 posiłki, jutro poprawa.Tylko powiedzcie mi skoro zjadłam już dawkę dzienną otrębów czyli 3 łyżki to więcej na dzień już nie mogę? I ile można kefiru wypić w ciągu całego dnia, z tego co wiem dzienna dawka nabiału nie powinna przekroczyć 500.Poradźcie coś bo nie wiem czy dobrze zaczynam a czeka mnie oprócz dzisiaj jeszcze 6 dni uderzeniówki (tak wyszło z testu Dukana).
magdasz123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości