|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Edzia- Widać ze Amelka swietnie sie bawiła. Mała slicznotka Ci rosnie
![]()
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- dziekuje , oj ona codziennie by tam chodziła jej energia jest stale odnawialnia ![]() a jak tam dziewczynki twoje oliwce przeszło ? no i gratulacje bycia rok żoną ![]()
![]() |
#1173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Az strach sie odezwać bo ci taki mały pryk przygada . Moj tz praktycznie do wszystkiego je chilli , bez tego to nie nada , jak do polski jedziemy to kupuje tutaj bo u mnie cieżko dorwac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
Monka z chomika sobie ściagnełam ,masz chomika? poszukaj
stoi u mnie sos sojowy w lodówce i prawie go nie używam ,zapominam o nim a nawet lubię a po czym Ci się w głowie zakręciło ![]() bo ja wychlałam 2 lampki wina i tez mi się kołuje lekko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
U nas nerkowce drogie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi ie wiem po czym ![]() Eeee no to winno cud malinka jak po 2 lapkach wesoła mina ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
Ja kupuje w takim sklepie azjatyckim . Wogole dużo maja tam orientalnych przypraw , Sosow cuda a człowiek nie wie do czego mógłby to dodać a ciekawy , no i dupa . Ja żałuje ze nie zapisałam sobie 2 przepisów od hinduski ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Winko lekko spirtem podprawione
![]() ![]() Indyjska kuchnia też fajna jest żebym ja wiedziała jak to wysłać to by, Ci przesłała ,jutro zapytam młodego jak się wysyła |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
Libra dzięki
![]() Ja ryżu tez nie jem ![]() ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- Widzę ze tam piją kefir z cynamonem , to sobie jutro dodam i spróbuje , ale nie wiem ile , lyzeczke , pól , szczypta . I zastanawiam sie czy dupsko po tym nie boli. Nie wiem ile tam chilli daje sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a dziś jeszcze krem mi nie chciał wyjść i stwierdziłam tak samo jak Evi że ja się nie nadaję do pieczenia tortów;/ ale zawsze jak głupia się upieram że sama upiekę ![]() my po imprezie... padnięta jestem a zamiast iść spać to siedzę ![]() udały się urodziny... było 12 os plus pies ![]() ![]() ![]() jedzenia zostało mi na jeszcze jedną imprezę... a dziś tylko brat z dziewczyną ma przyjść ![]() kala dostała od nas maszynkę do robienia lodów z playdoh i jak nie biegała z psem to robiła lody ![]() a jak śpiewali jej sto lat to się zawstydziła i chowała ![]() idę spać! dobranoc ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no nic przeżyję ten ostatni zimowy podskok ![]() Cytat:
![]() ![]() Libra a pomarzyć dobra rzecz ![]() ![]() strach teraz jeść te wedlowskie cukierki,bo się przez was uduszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 podwójna pierś z kurczaka pół kg winogron (najlepiej ciemnych) mozarella (ja daję 2 opakowania tej z lidla) przyprawa gyros bądź delikat czerwony (lepszy gyros, ale nie przesadź, bo może być piekielnie ostra) sos (wszystkie składniki wymieszać): 4 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżka śmietany pół łyżeczki musztardy pół łyżeczki cukru sól (nie za dużo) piepr (zależy jak ostrą chcesz) Kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w gyrosie lub delikacie, soli i pieprzu, zesmażyc na złoty kolor. Winogrona przekroić na pół, jesli mają duże pestki - usunąć je. Mozarellę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucic do garnka, zalać sosem, wymieszać. Najlepiej na pół godziny odstawić do lodówki. PYYYcha, przepis z wizażu ![]() Małą świetna, figloraj też, u nas podobny ![]() ![]() Nataszka - jak po nocy???? to jakiś rotawirus???szczepiona była?? Aga - przestań tu on next'cie pisać! my mamy ograniczony dostep a tam są takie cudeńka ![]()
![]() |
#1183 | ||
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Gabrysi
![]() Nataszka jak tam mała się czuje ,jak po nocce Cytat:
też chciałam kefir sobie dziabnąć ale patrzę do lodówki a on prtzeterminowany od 28 lutego ![]() Cytat:
![]() u nas tez śniegu nawaliło ![]() Powiem tak jak Pawlak że u sąsiada kret to i sprawiedliwe ale żeby u nas ??? ![]() to jest walka z wiatrakami dosłownie ja już próbowałam wszystko chyba ,poza tym płynem od myśliwych co to sie kropi przy polach żeby dziki nie szły,ale jak mi powiedzieli że nie daj boże mi sie kropla w samochodzie rozleje to ze smrodu zdechnę bo tojest ponoć jakieś mega stężenie ludzkiego potu ,bleeee Twój tato nie jest czasem myśliwym ,zapytaj go może jak to z tym płynem jest,może coś wie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Zakorzenienie
|
Gabrysia: całych przespanych nocy oraz usmiechnietej, wypoczętej mamy.
100 lat ![]() ![]() ![]()
#1185 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Gabrysi
![]() ![]()
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapytam taty,bo ja pierwsze słyszę,ale próbować nie zamierzam ![]() Sto lat dla Gabrysi ![]()
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla Gabi! i dla mamusiu samych przespanych nocy
![]() nataszka, jak tam amelka? tak mnie natchnęłyście że muszę kupić ten węgiel w razie w. To jaki brać - w płynie czy w tabsach? ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- dla poprawy nastroju ![]()
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
U nas bez zmian, mała wymiotowała, nic nie je
![]() nie chce nic, mam nawadniajace ale malo pije ![]() wegla nigdzie nie ma, w trzech aptekach w miescie, dupka ja boli, masuje jej ciagle dupke bo ja boli ![]() smarujemy bepanthenem. noc raczej nie przespana, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zakorzenienie
|
biedna malutka
![]() dobrze, że tłustym dupkę smarujesz. Ja jeszcze polecam linomag zielony i jak bardzo źle to tormentiol lub maść pięciornikową-mojej kiedyś dupkę zaognioną zaleczyło
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA GABRYSI
![]() ![]() ![]() Zdrówka dla chorowitków ![]() Nataszka kup małej napój izotoniczny. I w ogóle niech pije cokolwiek. Jak nie będzie chciała pić i dalej będzie wymiotowała czy miała biegunkę to do szpitala koniecznie. Megi piękna piłeczka i cycki malutkie jak na ciążowe ![]() Dzisiaj mamy ogólne mierzenie garderoby dziecięcej i zdjęcia bo sporo jest za małych.
#1191 |
Zakorzenienie
|
Libra hehe taki kefir tez jest dobry , nie musisz go doprawiac , ino raz cie pogoni . Jaki kefir kupujesz? Masz ulubiony ? Czy bierzesz co popadnie ?
Nataszka o kurcze ale fest ja męczy . Widzę ze masz wątpliwości , jak je masz to jedz , niech ja sprawdza , ja juz wole z dzieckiem w szpitalu leżeć ale zeby mu pomogli . Ale co ma wsadzić do buzi ? Jedzenie ? A w życiu , juz ci pisałam nie ma szans. Ma tylko pić . Tyle . Moze te ilości ktore pije sa wystarczające dla niej , pomalutku po troszeczkę , ja pewnie muli , a cieżko wtedy cokolwiek przyjmować. |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane
![]() mała śpi, a ja myje włoski, pakowałam torbę w razie "w" i będę obserwować, izotoniczny może?? Gabrysiu sto latek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Zakorzenienie
|
Evi aż tak źle tort wyszedł ? Ja specjalnie za milki way nie przepadam ale tort nie wydawał się być mdły.
Machaj ja miałam kiedyś problemy z truskawkami. Masa serowa (sernik na zimno)nie chciała w żaden sposób stężeć. Przeczytałam przy okazji że z truskawkami jest podobny problem jak z kiwi, czyli mają jakiś enzym, który nie pozwala m.in. na tężenie galaretki. Nie wiem ile w tym prawdy bo nie raz galaretkę z truskawkami robiłam i zawsze tężała. Jak dodawałam truskawki (pokrojone w kawałki) do bitej śmietany to też nic się złego nie działo. Jedno jest pewne, że zmiksowane truskawki z serem ni jak nie chciały stężeć mimo dodania większej ilości żelatyny niż była potrzebna. ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Może jak najbardziej właśnie w przypadku odwodnienia. Tam są te wypłukane elektrolity. Te apteczne są obrzydliwe w smaku a izotoniczny dobry słodziutki.
![]() |
#1194 |
Zakorzenienie
|
izz, no, okropny mi wyszedł....za mało cukru do wierzchniej masy a w środku jak bez smaku też, choć sama masa wydawała mi się słodka...naponczowałam rozcieńczonym syropem brzoskwiniowym z cytryną, a smakuje jakbym w wodzie namaczała.
Ale nic to. A i ja nie z tych co jak im nie wyjdzie, to na drugi raz....już drugi raz go nie zrobię. Znajdę coś innego do eksperymentów ![]()
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
Evi spróbuj kiedyś bez okazji zrobić
![]()
#1196 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mój brzuszek Wam dziękuje za komplementy - ale on to malutki jest w porównaniu do Igorowego. Przy Igorze to był brzuchol. Nataszka - bidulka z Twojej Amelki. Ale że ją tak trzyma długo to dziadostwo. A próbowałaś jej dać coś pić z rurką? Mój czasem dla samej rurki chce się napić. Albo soczek taki w małym kartoniku z Tymbarka są z postaciami z bajek - może to ją ruszy. Względnie do buzi coś w strzykawce. Trzeba próbować, żeby się nie odwodniła. Mrowaczku - przekaż Gabrysi moc życzeń, dużo cierpliwości do mamusi, która odtąd będzie jak anioł spokojna i wyrozumiała. ![]()
#1197 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, już jadą soczki w kartoniku z księżniczkami
![]() że ja o tym nie pomyślałam, ale odpukać jest lepsza ![]() wypiłam małymi łykami całą butle herbatki z tym napojem nawadniającym, w saszetkach. I wygląda lepiej ![]() i zjadła pół kiederki. ale pół dnia smarowania odbyciku, kocham tą moją laleczkę ![]() ale jak ja nie lubie takiej bezradności, zobaczymy co będzie wieczorem, dzięki kochane za rady i wsparcie, jak zawsze jesteście nie zawodne ![]() panuje jelitówka u nas, więc i nie omineło małej, niestety tym razem. Mrowaczku jak solenizantka? Sara jak się bawiłaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Natasza - popytać po znajomych, rodzinie czy ktoś nie ma węgla w domu. To niemożliwe aby nikt nie miał węgla. My mamy ze 3 opakowania. Ale u nas dość często biegunka jest. A mała ma gorączkę? Jak tylko zaobserwujesz oznaki odwodnienia to do szpitala. Oliwke kiedyś 6 dni czysciło. Ostatnio było lepiej i po 3 dniach minęło.
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Możesz jeszcze podać małej Ors200 z HIPa. Dobrze działa przy biegunce.
#1199 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej mieć w domu w razie W Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
Taka dieta to nie dla mnie. Ja przez około 1,5 nie jadlam przypraw. Teraz to nawet ziemniaki osłonę mi nie smakują. A kiedyś lubilam pianinie zjesc
![]() Miałam nadzieje ze dzisiaj bedzie dzień bez wymiocin, niestety ale Nataszka zwymiotowala. Je tylko mleko od 4 dni i to niewiele. Bardzo kaszle słychać jak sie jej tam wszystko odrywa. Oliwka na szczęście lepiej, jeszcze pokasłuje ale juz nie tak żeby wymiotowała. my z Tz tez kaszlemy i smarkamy ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.