|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() mam tylko 1 kombinezonik-misia, który kupiłam po genetycznym. Kiedy planujesz zakupy? Ja pewnie we wrześniu zacznę a na poważnie październik.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Kupilam 2 zestawy (spioszki, body, sliniaczek i czapeczka) o takie :
![]() |
#1173 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jednakże założyłam sobie, że do końca października wszystko będę mieć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Śliczne!
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
![]() Dla człowieka jest największym przytulakiem, czasem się budzę zdziwiona - jak śpię musiał przyjść i 'ułożyć' mnie tak, że obejmuję go całego ramieniem, on przy mojej piersi wyciągnięty jak długi ![]() Gorszy jest dla swojej kociej towarzyszki niestety, jakoś szczególnie się nie tolerują. A ciążę i ja liczę z USG ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() dawno mnie nie było, bo się ogarnialiśmy z nowymi meblami i na nic czasu... w niedziele byłam na tym weselu, wybawiłam się nie powiem ![]() ![]() jutro popołudniu grzecznie nadrobię wszystko, bo nie było kiedy ![]() tymczasem gratuluję brzuszków, dzieciaczków, zakupów i całej reszty ![]() 3mam kciuki za kolejne wizyty ![]() Kefii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 |
Zadomowienie
|
Kluska kubrak kotek ma fajny ,mój miał tak granatowy zwykły. Jak wróci że spaceru to też mojemu zrobię fotke, mój to łaźi swoimi ścieżkami, szczególnie latem, cały dzień poza domem. I charakterek ma taki...glaskasz go glaskasz , aż nagle ugryzie bo mu się znudziło...
Brrr zimno sie dzis zrobiło...już jesień czuje...ja chce upały...słoneczko... |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem nienormalna pod względem zakupów i przygotowywania....zawsze muszę mieć wszystko wcześniej....wtedy czuję się bezpieczniej
![]() Suknie ślubną kupiłam w styczniu i czekała do września ![]() Jak zbliża się okres świąt to zawsze kupuje prawie wszystko 2 miesiące wcześniej....mam bzika totalnego.... ![]()
![]() |
#1178 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też ciągle płaczę, bo jak sobie przypominam o moim domu i tym wszystkim to jest placz. Nie mogę przywyknąc tutaj, bo mi się cholernie nie podoba tu, te drogi, domy itp. Martwie się tym bardziej finansami, czy sobie damy rade, bo tylko TŻ pracuje, datego liczymy na jakieś benefity... Miło wiedzieć, że jest Kielczanka na emigracji na forum ![]() __ Dziewczyny dobrze wiedzieć, że nie tylko ja nic nie mam ![]() Kluska: sama nie wiem kiedy, nie planuję ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-22 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też jeszcze nie zaczęłam nic kompletować. Wydaje mi się, że mam jeszcze tyyyyle czasu. Zacznę w listopadzie.
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Dobry wieczor! Co zagladam to Wy o jedzeniu. Ja wlasnie jestem po pomidorkach z mozarelka
![]() ![]() Jak wczoraj zaczelyscie z podsumowaniem roku to i ja sie zaatanowilam - i nic specjalnego. Stracilam prace i ciagle czekam na spraqe w sadzie, ktora zdanim prawniczki jest wygrana, ale sam fakt ze ma sie odbyc to stres. Przeprowadzilismy sie w kwietniu i okazalo sie to kompletnym niewypalem. No i jeszcze teraz domek 50km od lublj a. Przeraza mnie ta odleglosc, ale licze na to, ze w przyszlym roku jak pojawi sie bobas, a my domek przerobimy po naszemu to ostatni punkt stanie sie olbrzymim plusem ![]() A zakupow ja jeszcze nie robilam. Ale siostra moja i owszem. I tak mam jakis misiowy gruby kombinezon, kilka krotkich bodziakow, jakies spioszki i przebranie dyni na 62cm ![]() ![]()
#1181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie jestem jeszcze ja ![]() Dziś pojechałam do auchana po te 3xbody za 10 zł i po body została cena- 10 zł i puste wieszaki ![]() kupiłam za to jedno body i jedną bluzeczkę więc jakby co to dzieciak goły chodzić nie będzie ![]()
![]() |
#1182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tz jest z ksm-u :P Obydwoje do garow chodzilismy wiec prawie jak moje osiedle :P
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Raczkowanie
|
Ale zasuwacie z tymi postami. Ledwo udało mi się nadrobić, a to tylko 1 dzień. Widzę, że najprawdopodobniej urodzę ostatnia, bo z USG mam termin na trochę później.
Ja nic nie kupuję jeszcze, dopiero pod koniec roku, przed szałem świątecznym.Boję się po prostu zapeszyć ![]() ![]() Nie sypiam w nocy, bo jest pełnia. Całą noc się drapię, mam uczulenie na ciele, a do tego masakryczne migreny. Chodzę do pracy, zamierzam do końca, ale już wiem, że mnie wyleją, także pod koniec roku L4 i odpoczywam. Zazdroszczę wam, że znacie płeć, czujecie ruchy. Z jednej strony tego chcę, a z drugiej chcę jak najdłużej w ciąży być. Bardzo chciałam zajść, a teraz zastanawiam się czy to dobry pomysł. Jednak młoda jestem i nie wiem czy nie za wcześnie ![]() ![]() Wy macie takie śliczne brzuszki, szczególnie te w 18-20 tygodniu, aż płakać się chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
hej dziewczyny, nie zasnęłam w końcu, już (przez to chyba) doła łapię, bo dzieciak potrzebuję snu, a ja ani w nocy ani w dzień i tylko się słaniam...
za to sobie znów zrobiłam dyżur w kuchni- posprzątane, zrobiona pyszna zupa dyniowa, smalczyk z cebulką i jabłkiem(tylko sobie kawałek opuszka przycięłam, zaczynam się przyzwyczajać) i na kolację pieczony kurczak z pieczonym kalafiorem i ziemniaki- padam, jak dziś nie będę dobrze spać, to już nie wiem co (tyle że śpiąca jeszcze nie jestem, ale internet leżał odłogiem, to zajęcia mam sporo ![]() ![]() Kefii, trzymam kciuki za mamę, oby jednak się odwróciło i było coraz lepiej! brzuszki wreszcie widziałam- co jeden to inny ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() a tu mi pokazuje 18 tc http://dzieci.pl/kalkulator-tygodni-...uticaid=6112c1 o a tu http://www.familie.pl/kalkulator-ciazowy#result 16 tc i 4 dni zgłupiałam....[/QUOTE] ja z baby boom, bo tam mam suwaczki i mi same liczą, zgadza się to z tym, co słyszę na wizytach. dałam sobie drugi suwak wg usg, żeby też liczyło samo, a dzieciak i tak się urodzi, jak będzie chciał ![]()
![]() |
#1185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój mąż jest super, ale jak widzi sklep to jest chory. Takie moje przeciwieństwo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1187 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ja zaczęłam kupować jakieś drobiazgi.
Moja mama kupiła pakę ubranek, do tego mam kilka body i wejściowych ubranek. Do tego chusta i próbne pieluchy wielorazowe. W sumie za niecałe 4 miesiące spokojnie moge juz rodzic, w międzyczasie bedziemy sie przeprowadzać, wiec bedzie sporo roboty z urządzeniem mieszkania.
#1189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
myślę że z dziecięcymi rzeczami jeszcze poczekam- to przecież taka przyjemność wszystko kupować, nie mogę się jej pozbawić od razu... już pisałam wcześniej-z ubrankami poczekam pewnie do 7-8 miesiąca, jak już będę wiedzieć, czy małe dziecko czy duże, a reszty i tak nie mam gdzie trzymać
![]() |
#1190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A może na noc nie jedz pieczonego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw się na zapas, nawet na bezrobociu się dostaje jakieś pieniądze z zusu zamiast macierzyńskiego (dużo tego pewnie nie jest, ale zawsze nie zostaniesz bez grosza ![]() na dziecko nigdy nie jest za wcześnie, nie ma co żałować, tylko cieszyć się- pracę zawsze sobie jakąś znajdziesz a zz dzieckiem za 10 lat może być kłopot! głowa do góry!
![]() |
#1192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ejani a to nie jest tak ze dziecko w nocy sie bawi a spi jak sie poruszasz ? Ja moje przylapuje w nocy o 2 czy 5 jak sie bawi i wcale nie spi :P
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#1195 |
Wtajemniczenie
|
A zapisałyście się już do szkoły rodzenia?
I do jakiejś położnej środowiskowej?
#1196 | ||||||||
Gang Iren
|
Zastanawiam sie czy to watek przyspieszyl czy ja ostatnio cos mniej czasu mam,bo co wejde to kilka stron nadrabiania
![]() Cytat:
Lowy swietne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za usg! Ale nie nastawiaj sie,ze powiedza o plci,bo nie zawsze mowia... Cytat:
W jakim sa wieku? Cytat:
Trzymaj sie kochana! ![]() Cytat:
Pisalas do mnie o klub? Kurcze nic nie widzialam... Cytat:
![]() |
#1197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, ale różnie to może być. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-08-22 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle od przeszło 2 lat jem obiadokolację na noc (jak wracaliśmy ok 21 zanim się upiekło/usmażyło/ugotowało to nawet i 23 była) a takie problemy mam od 3 dni:/ a dziś specjalnie kurczak, bo pewne było, że go nie zjem za dużo, bo może nie tyle pieczone, co słone podejrzewam (choć też tak jadam na ogół)
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Jeszcze nie. Mamy upatrzone jedno, czekamy jeszcze na rożne formalności i mam nadzieje, ze w przeciągu 2 tygodni podpiszemy umowę przedwstepna.
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
Do położnej nie, nawet nie wiem szczerze mówiąc po co mi ona ![]()
![]() |
#1200 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
a z tą położną to nie do końca ogarniam temat. wiem, że z medicovera mi jedna wizyta przysługuje, z nfz też ale nie wiem za bardzo o co z tą położną chodzi. to jest jakiś obowiązek? ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- [QUOTE=gosia261282;4240174 9]Zastanawiam sie czy to watek przyspieszyl czy ja ostatnio cos mniej czasu mam,bo co wejde to kilka stron nadrabiania ![]() tak się właśnie zastanawialam dziś, że chyba masz mniej dla nas czasu, albo że Cię przegapiałam...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.