|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() właśnie wchodziłam na tą stronę tej firmy i u nas w mieście też jest.. może się zapisze, ciekawi mnie strasznie co siedzi w brzuszku. Niby najwcześniej mogę 16 lutego iść a 14 marca mam wizytę w szpitalu, muszę to przemyśleć.. Ja teraz bym synka chciała, żeby tż smutno nie było bo teraz ma 4 babki w domu (ja, Olivia, suka, kotka ) ![]() co do wózka podwójnego to chyba nam się już nie przyda, przynajmniej mam taką nadzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 |
Rozeznanie
|
Moja Zuzia jest z 12 Maja 2012 ale to nie duża różnica...ja mam pierwsze usg ze szpitala na 24 stycznia wiec drugie pewnie bedzie gdzieś ok 24 marca dlatego chce iść tam do babybond 22 lutego (wtedy bede równe 16t0d) ostatnia byłam bardzo zadowolona a jestem strasznie ciekawa jaka plec bo mam 2 córki juz...i tez mam suke w domu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | ||
Zakorzenienie
|
Mój tż mówi, że jemu to obojętne, byle zdrowe
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() anafora Skąd jesteś tak trochę dokładniej ![]() ![]() ![]() Dziewczyny a co z klubem ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj u ginekologa. Niby ciąża rozwija się ok, ale jak powiedziałam, że miałam robione zdjęcie rentgenowskie ręki 22 listopada (nie miałam bladego pojęcia o ciąży, prawie w połowie grudnia test był jeszcze negatywny) to dostałam skierowanie na badania prenatalne. Nie wiem co o tym myśleć. Niby mówi, że dziecko dobrze się rozwija, a tu na prenatalne wysyła. Mam mieszane uczucia.
Do tego cały czas mam brać Luteinę, ale powiedział, że nie ma przeciwwskazań do współżycia, ale bez szczególnych szaleństw. Więc odbijemy sobie - odkąd wiemy o ciąży, to nic nie było, bo byłam w takim szoku, że nie zapytałam, czy mogę (a byłam wcześniej dwa razy u lekarza) W poniedziałek idę jeszcze raz do mojego ginekologa, ponieważ do poniedziałku mam L4 i będę mieć przedłużone. Wtedy też umówimy się na kolejna wizytę i dostanę skierowanie na badania. Dzwoniłam do kliniki, gdzie mogę zrobić badania prenatalne i powiedziano mi przez telefon, że samo zdjęcie rtg nie jest powodem do badań prenatalnych (więc nie wiem, czy lekarz mi dzisiaj czegoś powiedzieć nie chciał, czy "woli dmuchać na zimne"). Ale mam przyjechać do nich 07.02 na 10:00. TP mam obliczony na podstawie ostatniej miesiączki na 12.08.2014 r. według miesiączki jestem w 10 tygodniu a według USG 9t/2d. Różnica jest niewielka, więc lekarz uważa, że warto się trzymać TP z OM, bo jedne dzieci rosną szybciej, a inne wolniej i te terminy będą się zmieniać z każdym miesiącem. A popatrzyłam właśnie na zdjęcie USG, które robił mi 30.12.2013 inny lekarz, do którego poszłam awaryjnie i dopiero teraz zauważyłam, że tam jest podany termin porodu- też na 12.08.2014 r. Zabieg ręki mogę dopiero mieć zrobiony po połogu - ginekolog twierdzi, że niby operują ciężarne, a potem zdarzają się komplikacje z ciążą, więc mam nie ryzykować. Terminu zabiegu będę szukać gdzieś na początek listopada. Nie wiem, jak to będzie- małe dziecko w domu, a ja zabieg ręki i opatrunek na jakiś czas, możliwe, że hospitalizacja. Przepraszam Was, mam zły dzień, musiałam się wyżalić. Zaraz zabieram się za nadrabianie wątku... Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-01-15 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wg OM jestem w 12t i 4d. A lekarz nie skieruje Cie na badanie? Poprosić zawsze można przecież. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() hahahahaha moja siostra też dzowoni i pyta czy z Mc ma mi przywieść skrzydełka z lodami w jednym kubeczku podane jeszcze z sosem słodko-kwaśnym. Nabija się babicha ze mnie. Sama nie wiem skąd ludziom do głowy przychodzą takie pomysły, że takie dziwadła możemy łączyć ze sobą i się tym jeszcze zajadać. Jakie wy tu jesteście wszystkie kruszynki chudziutkie. Ja to aż wstydzę się przyznać. No ale cóż trudno ważę 73 kg przy wzroście 174. Pielęgniarka jak mnie ważyła to trzy razy kazała mi zejść z wagi bo oczom nie wierzyła, że tyle ważę. Jestem po prostu ubita i tych kg nie widać. Nogi mam szczupłe biodra normale ale raczej wąskie za to brzuszysko po ślubie się "wylało" ![]() ![]()
![]() |
#1176 |
Zakorzenienie
|
Tez wlasnie czytam ze same chudzinki tu sa, Ja strasznie przytylam gdy bylam w ciazy we wrzesniu bo taki mialam wielki apetyt ale jak poronilam to mnie odrzucilo od wszystiego na miesiac a jak znowu zaczelam jesc to nabralam na wadze nie wiem ile dokladnie waze bo przez ostatnie dwa miesiace od kiedy zaszlam po raz drugi w ciaze malo jadlam i nie mam wagi w domu
![]() mam 1,70 i waze cos okolo 70 - 75 cos w tym przedziale a moze i mniej nie mam pojecia, ale kazdy mowi ze mam nieproporcjonalne cialo bo tu szczupla a biust ogromny ![]() ![]() ja dzis zaczynam 11 tydzien ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja po raz drugi będąc w ciąży, uwielbiam mięso a odrzuca mnie raczej od słodyczy. Za to wszelkie owoce i warzywa mogłabym jeść non stop. Wczoraj chciałam zrobić kisiel truskawkowy ale okazało się, że skończyły mi się truskawki a w sklepie nie było mrożonych ![]() Dziś na obiad zrobiłam synkowi pęczak z gotowanym kurczakiem. Polałam to sosem ze śmietany, jogurtu, pieprzu i dużej ilości koperku. Dobrze, że zrobiłam więcej, bo wyszło genialne. takie a la risotto ![]() Teraz idę robić cannelloni ze szpinakiem. Widać, że przeszły mi mdłości i znowu mam zapał do gotowania. Tylko nie wiem czy przeszły po witaminie B czy samoistnie ![]()
![]() |
#1178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
166 cm, waga z 24.12 52,8 kg, a dzisiaj rano na wadze w domu 53,00 kg. Położna mnie ważyła i u niej waga wskazała 54 kg - ale byłam po 2 śniadaniu i w jeansach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oj bywają różne apetyty ja ostatnio też coś takiego jadłam, że mąż patrzył na mnie jakbym zwariowała, ale co to było hmmm ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1180 |
Zadomowienie
|
Jejku dziewczynki wy tak ładnie i dużo piszecie a ja nawet nie mam czasu do was coś więcej napisać
![]() ![]()
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie czy ktoras z was chodzila moze do szkoly rodzenia ?
bo ja sie nad tym zastanawiam, jestesmy z chlopakiem w jednym wieku mamy po 20 lat i kompletnie zieloni w temacie porodu i lepiej sie w jakis sposob do tego przygotowac zwlaszcza gdy to pierwsza ciaza ![]() z tego co czytalam to powinno sie chodzic od 22 tyg bo wtedy mijaja wszystkie dolegliwosci ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() Moje Słoneczko przespało dzisiaj całą noc ![]() ![]() Kasiuulad a co tam u Ciebie?
Córcia 10.9.2012 ![]() Edytowane przez izka-1987 Czas edycji: 2014-01-15 o 15:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | ||||||||
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do ręki, lepiej iśc na zabieg zaraz po połogu i mieć sprawna rękę, niż sięmęczyć i cierpieć przy małym dziecku, bo dziecko będzie rosło, będzie coraz cięższe i będzie trzeba pewnie nosić, a tak to zrobisz zabieg i szybko wrocisz do pełnej sprawności. Na pewno ktoś Ci pomoże w czasie, gdy będziesz zaraz po zabiegu! Cytat:
![]() W kwestii teściów, moja kochana teściowa, przedszkolanka z wykształcenia, już wielokrotnie ogłosiła wszem i wobec, że nasza córeczka to jej pierwsza wnusia i ona będzie ją kochąc najbardziej, nawet jak będą inne wnuki to pierwsza wnusia będzie zawsze naj i babcia bedzie ja najbardziej kochac, wlasnie dlatego, ze jest pierwsza. Sorry, ale jak tak można w ogole gadac?! Dla mnie takie wynurzenia są niesmaczne i krzywdzace, o czym nie omieszkalm jej powiedziec haha Cytat:
![]() Skonsumowałam bagietke czosnkowa i szykuje sie do dorsza. Dziwne jest to, ze na łososia patrzeć nie mogę, a dorsza zjem chętnie. Na kolacje w planach faszerowany bakłażan. Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-01-15 o 15:59 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Rozeznanie
|
Witam
Dziś miałam robione usg genetyczne Dzidziuś to prawdziwy olbrzym bo ma CRL 5,5cm. Wszystkie badania wyszły super, i trwały one bardzo długo . Lekarz wszystko mi pokazywał i tłumaczył. Niesamowite było widzieć te wszystkie akrobacje, jak doktor chciał żeby dzidziuś się obrócił to kazał mi zakaszleć i mały bąbel kręcił się w kółko, to samo gdy się śmiałam ![]() Jestem bardzo zadowolona i nie wiem czemu mam przeczucie że będzie chłopiec, nic oczywiście nie było widać ale tak jakoś mówię i myślę o NIM ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Bardzo mało się udzielam bo ciągle jestem czymś zajęta. Teraz jak moje przeziębienie poszło w niepamięć zajmuje mnie bardzo remont i urządzanie mieszkania które dostaliśmy. Zamówiłam dziś przepiękną kuchnię w białym lakierze z drewnopodobnym blatem i frezowanymi uchwytami. Kupiliśmy też farby do pokoju i przedpokoju. Jeśli chodzi o mnie to nie mam o czym pisać bo moja ciąża przebiega bezobjawowo, no może trochę dużo sikam, ale zachcianek nie mam żadnych, staram się tylko zdrowo odżywiać, codziennie zjadam porcję warzyw i owoców. Numerem jeden są owoce z jogurtem naturalnym. Przytyłam 1kg, jeśli w ogóle ale nie jestem najszczuplejsza ale też nie gruba, mam po prostu masywny dół ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Zapomniałam jeszcze napisać że dostałam płytę z nagranym usg, będzie to super pamiątka i nie mogę się doczekać kiedy pokaże je moim rodzicom i siostrze ![]() Edytowane przez M_aria Czas edycji: 2014-01-15 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No a ja dziś wstałam na wagę i 1kg mniej ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
hej, ja nadal w szpitalu, nie krwawie ale znowu brazowe plamienia sa, poza tym duzo spie bo od wczoraj boli mnie głowa(od kroplowki z magnezem chyba) jutro mam byc badana ale watpie czy mnie wypuszcza po tak szybkim powrocie.
Jak jutro bedzie cos wiadomo to napisze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was dziewczyny.
Także jestem w ciąży i przybliżony termin mam na 26 sierpień. Przybliżony dlatego, że na dzień dzisiejszy sama musiałam sobie ten termin wyliczyć z uwagi, że mieszkam w UK i ciąża prowadzona jest tutaj. Pierwsze spotkanie z lekarzem mialam 31 grudnia, gdzie potwierdzona ciąża została przez zwykly test ciążowy, ktory sama zrobiłam w domu, a pierwsza wizyta z położną wyznaczona jest na 21 stycznia. Prawdopodobnie bede miała zrobione badanie moczu i nadal bede czekać na pierwsze USG , ktore jak w liście napisano odbędzie sie między 12 a 14 tyg. Także jak na razie jestem sceptycznie nastawiona do tutejszego podejscia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy zaczyna Wam już wychodzić brzuch? Jestem w połowie 11 tygodnia i nie wiem czy to już ciąża, czy tylko moje obżarstwo?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój tata dzisiaj stwierdził, że takiego brzucha to ja nigdy nie miałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za rady odnośnie kaszlu, zrobię syrop z cebuli
![]() Cytat:
U mnie zaczyna delikatnie widać brzuszek. A jeszcze ani rodzice ani teściowie ani szef nie wie ![]() ![]()
![]() |
#1192 |
Wtajemniczenie
|
Powiedzcie mi czy wysypka na brzuchy, czesiowo pokazujaca sie na plecach oraz pojedyncze plamki na rekach to normalny objaw w ciazy? Wizyte mam u lekarza za kilka dni i nie wiem czy sie tym martwic.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() patrycja19894 Ja miałam swędzącą wysypkę na rękach jakoś w pierwszym miesiącu, wyglądało jak uczulenie. Potem sama zniknęła. Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-01-15 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A o co chodzi z tym klubem? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z wagą spoko spoko możemy sobie rękę podać. Wymiary podobne 175cm, 71kg (przed ciążą mam na myśli) też większość wagi powyżej bioder. Teraz to w ogóle wyglądam ![]() ![]() To jeszcze na teściową ![]() ![]() Zresztą z tym babciowaniem też strach się bać bo jak się młody urodził to usłyszałam cytuje: "Bóg mi dał szansę żebym mogła naprawić wszystkie błędy które popełniłam przy wychowaniu B(czyli meża mojego)". Potem jeszcze snuła plany jak to ja bym mogła jakiś doktorat robić najlepiej za granicą żeby ona mogła młodego wziąć do siebie i tak się cudownie zajmować. Ot taka kochająca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ufff dobrze że napisałaś, bo już sie zaczynałam martwić. Trzymamy kciuki i czekamy na wieści |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam 163 cm i ważę 57 kg.
![]() |
#1196 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na spokojnie wszystko sobie zrobicie, super gratuluje ![]() jak pomysle ze czeka mnie teraz przeprowadzka to sie troche obawiam jak dam rade ale po kilku miesiacach planujemy kredycik i mieszkanko jak juz poznamy miasto i.....no wlasnie wypadnie to na koncowke ciazy czyli malowac scian nie bede raczej Troche sie obawiam 2014 to bedzie rok samych zmian u nas ![]() USG na plytce ?nie wiedzialam ze tak sie da wow Super pamiatka ![]() Cytat:
![]() Jestem przeziebiona i przemeczona wiec mam 2 tyg zwolnienia wiec moge pisac. Zauwazylam ze stres brak snu i przemeczenie poteguja mi mdlosci ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I ja nie wiem co wy macie z tymi teściowymi, moja jest w porządku. Każdy ma jakieś wady, trzeba to zaakceptować i tyle. Wy na pewno też nie każdemu pasujecie z charakteru, tak to już jest. A te kobiety wam urodziły takich a nie innych Tżtów. Aha, zapomniałam się zapytać. Byłam u mojego gina w 10 tc i zrobił usg, sprawdził wyniki. Wszystko było ok. Następna wizyta jak będę w ok. 15 tc. Nic nie wspomniał o tym badaniu genetycznym. Dał mi tylko namiary gdzie mam zrobić usg 3d i w jakim terminie. O co chodzi, zapomniał, nie muszę mieć tego badania? Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-01-15 o 21:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś na badaniu lekarz przełączył aparat tak żeby pokazywał obraz 3d więc może takie programy ma ten sprzęt |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja chyba nigdy nie usne ....
Ja nie wiem skad mi przyszlo do glowy ze 100% platne zwolnienie liczy sie od podstawy obecnej a nie sredniej z 12 mcy ( jestem po podwyzkach ostatnio, ciezko na nie pracowalam dluugo i nawet z niech nie skorzystam jesli bede na zwolnieniu) Cos ubzduralam sobie ze na macierzynskim dopiero sie te srednie sie liczy....czy sie myle? Kalafior ciazowy zamiast mozgu Jak to jest dziewczyny wiecie cos? Ech mam dzis zly dzien Dodam tylko ze bylam ostatnio u ....onkologa Chce mi sie plakac na to wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.