|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Kochana, aż nie mogę uwierzyć w to, co tu napisałaś! Co z tego człowieka za lekarz, przeciez właśnie po to on tam jest, by służyć pomocą i leczyć, więc dziecko Twoje, ale Ty i dziecko jesteście pacjentami, a jego obowiązkiem!!! jest udzielić Wam pomocy. Wiesz co, uważam, że takie słowa i nieważne czy był zmęczony, czy miał zły humor, nie powinny ujść mu płazem i sprawę należy zgłosić do ordynatora i ukarać delikwenta. Takie zachowanie to bezczelność i szczyt chamstwa, powinien za to odpowiedzieć. Strasznie Ci współczuję, ze trafiłaś na takiego bałwana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dla dzidziusia na razie nic nie kupuję, w pierwszej ciąży kupiłam dopiero jak się dowiedzieliśmy co będzie, a było to późno, bo chyba z 7-8 miesiąc, mała tak się kręciła i odwracała tyłkiem, że wcześniej nie było widać. Jakieś ubranka zostały mi po córce, ale mam nadzieje, że teraz będzie syn. Zosia też czeka na braciszka, a tż chce drugą córkę. I jak tu wszystkim dogodzić ![]()
![]() |
#1143 |
Zadomowienie
|
No a mój chce chłopca a ja chcę dziewczynkę
![]() Kasiuulad przykre że musiałaś takie przeżycie z lekarzem ![]()
![]() |
#1144 |
Raczkowanie
|
kasiuulad - podłość ludzka nie zna granic, niestety. Trzymam kciuki za Ciebie i dzidziusia, będzie dobrze bo jak ma być? TYLKO DOBRZE!
![]() Ja już po wizycie, pan doktor okazał się bardzo kompetentnym, dokładnym i wnikliwym lekarzem. Jestem w 8 tyg, mam zdjęcie mojej fasolki z bijącym serduchem w kształcie białej plamki ![]() ![]() ![]() Życzę Wam zdrówka kochane, jak najmniej stresów a jak najwiecej świetego spokoju i radości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Ewelajna - zrobiłam pizzę z tego linka, dzięki
![]() Wyszła całkiem fajna, ale coś skiepściłam, bo ciasto praktycznie mi nie wyrosło... Ale na pewno jeszcze zrobię, bo dziś tylko taka mała była, na próbę ![]() Cytat:
![]() A te zawroty to pewnie od podnoszenia rąk do góry... Od czekolady też mnie odrzuca, a też jadłam duuużooo ![]() Cytat:
![]() I gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jednak skoro się gotuje te warzywa, to i tak one zginą... Nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() A za radę dot. platformy dzięki! Rozejrzę się za czymś takim ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1146 |
Zadomowienie
|
nadrobilam CAŁY wątek!! Zrobiłam wielocytowanie ale wszystko przepadło buu
Kasiuulad - yyyy "zamordowałabym" tego lekarza Biedactwo, jak on tak mógł.....trzymaj sie BĘDZIE DOBRZE dobrze że kolejny lekarz już normalny. W pracy boję się powiedzieć, ale muszę bo dostałam zwolnienie. W pracy kazali akurat pracować po 10h w nadgodzinach. Praca stresująca i...muszę prosić o pozwolenie na siusiu od kierownika..... Czuję się mega źle, szczególnie że w ciążę zaszłam w baaaardzo kiepskiej kondycji. Miałam przez 2 miesiące zapalenie pęcherza, brałam na początku ciąży antybiotyk Cipronex nie wiedząc że dzidzia już jest, przeziębienie a na 3 dni przed Boży Narodzeniem przyniosłam z pracy grypę żołądkową. Dostałam wtedy Duphaston bo miałam mega skurcze. Biorę go nadal. Ale USG nie miałam żadnego do tej pory. Trochę mnie to martwi. Lekarz każe czekać na to genetyczne - na przełomie 12/13tyg. ZAZDROSZCZĘ wam zdjęć fasolek i słuchania serduszek chlip chlip Rodzicom powiedzielismy i siostrze bo nie da sie ukryc. Mama wczesniej sie domyslila. Wszyscy szczęśliwi ![]() Ubranek nie kupuję jeszcze ani sobie ani Dzidziowi. Przytyłam w 3 tyg 0,9kg. Mam teraz koniec 8tyg/początek 9tyg. Za 2 tyg się przeprowadzamy do innego miasta ( w pracy zostaje tej samej) a nie ma kto nas pakować. Nie mamy jeszcze wynajętego/wybranego mieszkania tam. Mąż w delegacji a ja w łóżku. Pożaliłam się. Ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-14 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Rozeznanie
|
Ja tez myślałam o wózku bo moja Zuza bedzie miała 2 latka 3 miesiące jak sie dzidzius urodzi ale stwierdziłam ze kupie ta dostawke do wózka bo park mam po drugiej stronie ulicy a na miasto jakbym szła czy do galeri na zakupy itp to wezmę malenstwo w nosidełko zakładane z przodu mam takie fajne wygodne od urodzenia mozna używać a Zuze we wózek....raz w życiu popełniłam błąd i wzięłam Zuze na miasto bez wózka myślałam ze nie ma sensu brać wózka bo zaparkowałam w samym centrum i obok wszystkie sklepy a ona tak mi dała popalić biegała wszędzie rozrabiala uciekała mi ze juz nigdy wiecej tego błędu nie popełniłam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Ja mam nadzieje dowiedzieć sie płeć juz w 16 tygodniu bo pójdę prywatnie na takie specjalne badanie usg ktore ma wykryć właśnie płeć Robi je sonograf ktory sie tylko tym zajmuje i maja dać mi zdjęcie potwierdzające płeć na 99% a jeśli nie bedzie pewności lub nie bedzie widać to karzą spacerować i próbują do skutku a w najgorszym wypadku robią kolejne usg bezpłatnie w innym terminie takze juz nie moge sie doczekać jeszcze tylko 5 tygodni Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-14 o 23:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie czytałam też o tej platformie i takiej dostawianej z boku spacerówce. Z platformą różnie bywa, bo ruchliwy 2 latek nie ustoi na niej tylko co chwile gdzieś biega a jak, będzie mocno zmęczony to też klops z tym staniem, a znowu ta spacerówka jest malutka i nie ma budy wcale, ehhh... My chcemy córkę i ja mam przeczucie na córkę ale zobaczymy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1149 | |||||
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
No to zazdroszczę,że możesz dostać jakieś ciuszki od rodziny i znajomych , my raczej będziemy musieli wszystko kupić sami ponieważ niewiele mamy w rodzinie i wśród znajomych osób z małymi dziećmi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do krwawienia to ja jak leżałam w szpitalu to tez lekarze nie mogli znaleźć przyczyny krwawienia , dopiero jak po wyjściu ze szpitala poszłam po 3 tygodniach prywatnie do swojej lekarki to dopatrzyła się krwiaka. Cytat:
![]() My nie mamy preferencji co do płci jest nam wszystko jedno czy będzie to chłopak czy dziewczyna chociaż ja mam jakieś wewnętrzne przeczucie ,że będzie chłopak ![]() ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-15 o 08:17 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Hejka ja od dwóch dni cierpię na bezsenność a dzisiaj w nocy to moja sunia przeszła sama siebie. Wyczuła ze pada chyba śnieg i wariowała całą noc . Teraz biega od 3 godzin po podwórku i tarza się w śniegu
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Jeżeli chodzi o moich najbliższych to mama dowiedziała się pierwsza przed Tż. A to dlatego, że wypadł mi test ciażowy jak wróciłam z zakupów i wyjmowałam jej gazety o które mnie prosiła i prosto pod jej nogi wyyyyyyyyyyypadło. Jak robiłam test to czekała pod drzwiami cała rozświergolona jak by już babcią została. Moja mama jest taka, że dotrzymała tajemnicy nawet przed moim mężem udawała, że jest zaskoczona Tato znowu złapał mojego męża za rękę i zapytał "coś Ty zrobil mojej córeczce?" myślałąm ze pękniemy ze śmiechu z mamą. Siostry udawały przed mamą, że niczego nie wiedzą a mama przed nimi Teściowie??????!!!!!!! Poproszę inny zestaw pytań. A tak poważnie to zupełnie nie zrobiło to na nich wrażenia jakiegokolwiek. AAaaaa i stwierdzili ze zerwałam tradycję rodzinna. Bo ich pierwsza (była już) synowa od mojego męża brata żona jak OGŁASZAŁA ze jest w ciąży przywoziła im zapakowane małe buciki w prezencie. Oni oczywiście puścili nowinę po całej rodzinie Tż mimo, że prosiłam aby nic nie mówić bo są komplikacje i po co później każdemu tłumaczyć co się stało aleee gdzie tam zrozumieją. Cały swiat juz wie bo wyladowałam w szpitalu przed swietami. Trzeba było zrezygnować z sylwestra a jeszcze wczesniej z zaplnanowanych urodzin meza. Inaczej sobie to wyobrazałam ale zycie wszystko weryfikuje po swojemu. Z innej beczki. Jutro mam prenatalne. Trzęsę się jak galareta. Podekscytowana do granic mozliwosci....nie widziałam dzidzi od wyjścia ze szpitala dlatego czuję taki duży strach. Dziewczyny HELP![/QUOTE] U mnie było bardzo podobnie Teściowie praktycznie wcale nie zareagowali potraktowali to tak jakby nie usłyszeli tego . Ale oni zawsze byli dziwni wiec nie spodziewałam się radości. Poza tym Siostra TŻ wpadła mając 18 lat i wychowuje syna sama ba raczej teściowa wychowuje bo ona nie ma nic do gadania tylko jej zdanie się liczy. I jedno wiem na pewno ze mimo nie pracuje to dziecka nie będzie mi pilnowała jak wrócę do pracy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1151 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przed pierwszą ciążą ważyłam 40 kg, przytyłam 11, ale w ciągu 4 miesięcy wróciłam do swojej wagi, teraz mam 41,7 i w ciągu ostatniego tygodnia przytyłam 0,5 kg a wcale nie jem jakoś więcej. Co do mówienia o ciąży pierwszy dowiedział się mąż i córcia (ale ona jeszcze nie rozumie ), później moja siostra i jej TZ i moi rodzice a teściowie dowiedzą się w weekend bo nie chciało się nam myśleć nad prezentem na dzień babci i dziadka więc poszliśmy na łatwiznę ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja marzę o dziewczynce ![]() ![]()
![]() |
#1153 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę że był poruszany temat teściów. Moja teściowa już nie żyje ale jak byłam w pierwszej ciąży to nie interesowała się w ogóle mną ani dzieckiem. Mieszkaliśmy kilkaset kilometrów od siebie więc głównie był kontakt telefoniczny. W czasie ciązy byłam u niej 1 raz. I zawsze to mąż musiał do niej dzwonic bo sama od siebie nie dzwoniła - chyba że coś chciała. No i jak urodzila się nam córa mąż ja powiadomił. A pózniej jak juz mała była w domu to załozyłam się z mężem że ona na pewno do nas sama nie zadzwoni jak tam jej wnuczka się chowa. I miałam rację . Po 6 czy 7 tygodniach mąż zadzwonil do niej bo widział że się jednak nie doczeka telefonu. I wtedy teściowa łaskawie zapytała jak jej wnuczka ma na imię. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
Ja ważę teraz 57 przy niecałych 170cm. Ale schudłam już 3 kg od początku ciąży. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-01-15 o 09:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do teściowej to po trudnych przejściach na początku teraz się znosimy. Jest nawet całkiem zabawna. Ma 6 miesięcy młodszego wnuka od naszej córci, więc usilnie się stara, żeby wszystko było po równo- zaczynając od prezentów kończąc na ilości zdjęć w domu ![]() Dobra idziemy na sanki, pewnie nam iskry pójdą ale co tam
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
ja to bym chciala miec dziewczynke, zawsze marzylam o corecce
![]() jednak ja i moj chlopak czujemy ze to bedzie chlopak zreszta nawet jak po raz pierwszy zobaczylam malenstwo na badaniu usg to pomyslalam ze to bedzie chlopak ale wszystko moze sie zdazyc ![]() co do samopoczucia musialam wczoraj prosic chlopaka zeby pomogl mi wstac bo przez te wymioty zrobilo mi sie ciemno przed oczami ![]() zaczynam sie martwic bo malutko jem a w brzuchu mi burczy ale na sama mysl o jakimkolwiek jedzeniu mam odruch wymiotny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1156 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1157 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W tym roku grypy jeszcze nie było i życzę wszystkim żeby tak zostało. A jak ktoś się zastanawia czy warto to proszę poczytajcie fachowe materiały, porozmawiajcie z gin i lekarzem rodzinnym i na tej podstawie podejmijcie decyzje (nie na postawie wpisu jakiejś obcej baby na forum tzn ani Tasi ani mnie). Amen ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A masz zaplanowane badanie genetyczne? Wiadomo że każdy przypadek inny ale u mnie też w usg była zdrowa ciąża a dopiero test podwójny (czyli to bad z krwi) pokazał przyczynę. Nikt mnie nie kierował, sama płaciłam i trafiłam niestety. Trzymaj się Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Przede wszystkim- kciuki za pranetalne! ![]() Wzrost i waga teraz- 164 cm, i zblizam sie do 66 kg szybkimi krokami ![]() ![]() Tasia, fajnie ze pizza Ci posmakowala, nie wiem czemu cos wyszlo nie tak, ja tez robilam wg przepisu tylko z podwojnej porcji skaldnikow i bylo ok. Moze nastepnym razem wyjdzie idealna ![]() A wlasnie, ktoras z dziewczyn wspomniala, ze piecze domowy chlebek i ma duzo przepisow. Moglabym prosic o jakis?. ![]() Kasialuud, jestes jeszcze w szpitalu? Jak sie czujesz? Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-01-15 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Rozeznanie
|
Tylko płeć 10min usg 39£ a takie dłuższe na ktore ja pójdę trwa 30min płeć i bede mogła na 3d podejrzec maluszka i sprawdza tez ogólnie jak dzidzia sie ma czy wszystko ok to kosztuje 79£ Takze uważam ze to nie jest dużo w porównaniu ze za wizytę u polskiej gin płaciłam 130£ a usg trwało 3 minuty i nawet serduszka nie slyszalam....mam ten gabinet 300m od domu jeśli ktoś mieszka w UK to polecam BABYBOND jak sie wpisze w Google to wyskoczy ich stronka naprawdę byłam bardzo zadowolona w poprzedniej ciazy maja duża ofertę usg genetyczne i polowkowe tez ale to mam ze szpitala za darmo takze skorzystam tylko z tego na płeć
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
źle napisałam, 9 tydzień 2 dzień ![]() ![]()
![]() |
#1161 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już 4kg na plus, od wczoraj oficjalnie w ciążowych spodniach. Jem jak niemowle czyli co 2 godz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1163 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie : czy was tez dziewczyny bola zeby ?
Od paru dni prawie wszystkie zeby mnie bola, nigdy tak nie mialam. ![]() Chyba bede musiala wybrac sie do dentysty, moj chlopak chodzi do polki wiec nie bedzie problemu, dobrze ze w Niemczech jest duzo polakow i bez problemu mozna znalezc ginekologa czy stomatologa ktory mowi po polsku. mieszkam tu od listopada 2013 mialam isc do szkoly uczyc sie jezyka bo w szkole wiadomo jakie bylo podjescie do jezykow obcych zwlaszcza u mnie gdzie skonczylam technikum i nacisk byl tylko na przedmioty zawodowe nakladany jednak gdy zaszlam w ciaze musialam odlozyc te plany bo moj obecny stan mi na to nie pozwala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też miałam taki fart że w 16 tyg zobaczyłam "interes" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mięsa nie jem bo ... mi śmierdzi i koniec ![]() ![]() Mogę patrzeć na warzywa i ser biały ![]() ![]() Siostra jest rozczarowana, że jem normalne rzeczy i nie mam dziwnych zachcianek ![]() ![]() Mam 165cm ważę teraz 51,7kg Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-15 o 12:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tym stanikiem to trzeba bez drutów? Nic nie wiem. Ja rodzić w takim normalnym poszłam. Kurcze a ja dziś dzień na kanapie, szczyt lenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja przy pierwszym dziecku byłam bardzo nastawiona na syna a okazało się, że będzie córka, teraz bardzo się cieszę, bo kupuję sukienki i czesze kiteczki ![]() Cytat:
![]() |
#1168 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tam cała ciążę chodziłam z drutami zresztą jak karmiłam też, nie przemawiają do mnie te bez, zwłaszcza przy moim biuście ![]()
![]() |
#1170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.