![]() |
#1201 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
Teoretycznie w blw bie ma problemu z łyżeczką, ale pod warunkiem, że dziecko ją trzyma, ale tak jak piszesz to na później. Cytat:
Cytat:
Sztućce z Auchan trudno mi niestety powiedzieć czy to stała oferta, wisiało normalnie na dziale. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Fiazo biedna jesteś z tymi kolkami, musisz już być bardzo zmęczona, oby się szybko skończyło. Śliweczka w ksiązce o blw jest napisane: "Moje dziecko ma 8 miesięcy i dotąd dostawalo przecierane jedzenie, czy mjest muż za późno na blw? Odpowiedź ...nigdy nie jest za późno... Niektórzy rodzice zauwazaja, że dzieci, które przyzwyczaiły się do karmienia łyżeczką kiedy pozwoli im się jeść samodzielnie próbują wpychav zbyt bwiele do buzi. Może tak się dziać dlatego, że nie miały one szansy przywyknąć do żucia pokarmu przed przełknięciem albo też dlatego, że pewnie nie miały możliwości, żeby odkryć (dzięki odruchowi wymiotnemu) jak unikać przepełnienia buzi. Zachęcanie dziecka do samodzielnego jedzenia, kiedy nie jest głodne, stanowi dobry sposób, żeby nauczyło się tego. Bez względu na to w jakim wieku jest Twoje dziecko kiedy zaczyna Blw, spróbuj dać mu okazję, żeby włączyło się do wspólnego posiłku, kiedykolwiek ktoś inny je. .... Jeżelo to konieczne podawaj mu od czasu do czasu łyżeczkę przecieranego jedzenia, aż jego umiejętności samodzielnego jedzenia będą odpowiednie by sprostać jego apetytowi." Niestety nie kojarzę nic o niechęci do dotykania jedzenia.
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Dzanet już mało kiedy męczy. Miałam espumisan, podałam i zasnął.
---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Agusia minie czas i "przetrawisz" to. Z własnego doświadczenia wiem. U mnie druga ciąża dopilnowana i na nfz , Tomuś urodzony w terminie, ja bez komplikacji. Jeśli w pierwszej cos sie przeżyło to w drugiej wiesz na co zwracać uwagę i z czym "walczyć" Ale u mnie dzieje sie. Myślałam że mi się śniło jak kobieta krzyczała m.in. że wezwie policję. Po jakimś czasie słychać na klatce domofon, słyszę że ktoś idzie. Ruszyłam się jak usłyszałam że na moim piętrze powitanie. Wyglądam przez okno, radiowóz. Potem młody sąsiad biegal do radiowozu. Nie wiem czy wrócił, nie wiem kto krzyczał bo tam zawsze spokojnie było. Na 5lat mieszkania pierwsza taka sytuacja ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Jeszcze spycharami lód na ulicy zdzierają, dźwięk jakby cos sie zawalało |
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Też tak podejrzewałam, że wcześniejsze zjadanie z łyżeczki może być przyczyną. Zawsze dostawał ilość jedzenia dopasowaną do swojej małej buzi i nie musiał sobie radzić z nadmiarem. Co do niechęci do dotykania to może to minie. Nie wiem czy jakiś wirus jelitówki krąży ale ja dzisiaj czuję się jakby walec mnie przejechał, mam mdłości, ból żołądka i dość często bywam w wc. Ignaś też od 3 dni nie je nic poza cycem i robi dużo śluzowatych kup. Myślałam, że to przez ząbkowanie ale chyba nie. Wczoraj wieczorem Iga mówiła, że jej się chce wymiotować... Jeżeli Ignaś czuje się tak jak ja aktualnie, to w ogóle się nie dziwię, że nie chce dotykać ani próbować jedzenia, bo ja nawet patrzeć nie mogę... ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- No to fiazo niezłe masz atrakcje... agusia, z czasem może zmienisz podejście. Druga ciąża wcale nie musi się tak skończyć jak pierwsza. Poza tym tak jak napisała fiazo- w takiej sytuacji się już wie na co zwracać szczególną uwagę. A jak tam Kini spanie? Napisz żebyśmy mogły Ci pozazdrościć. Z tego co kojarzę to ona chyba jest najbardziej łaskawym czerwcowiątkiem w tej kwestii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Śliweczko oby wirus szybko was opuscił ![]() U nas noc kiepska. M budzila się co godzinę z płaczem, nie pomogly nawet kropelki ![]() ![]()
#1206 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kingusia przesypia nam całe noce bez żadnej pobudki ![]() ![]()
![]() |
#1207 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam stracha, przed problemami z nerkami w ciąży. U mnie to nieuniknione, ale im dłużej będę czekać tym gorzej bo może dojść do sytuacji, że nerki ciąży nie wytrzymają więc max 3-lata różnicy u Nas będzie. Bardziej mnie martwi fakt, że w domu będzie Hania i jak przeżyje ew rozlake na czas szpitala ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gotuje dla Hani buraka i marchewkę. Muszę kupić mniejszy garnek bo mam wkładkę do gotowania na parze z ikeii i czasem wpada do środka za duże garnki mam :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1208 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wracamy właśnie do domku, od 23 grudnia nas tam nie było ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Ja jutro chcę Marysi zapodać gotowaną marchewkę i ziemniaka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, tak szczepilismy na rota. Pneumo mam zostało, ale resztki lekkiego kataru ma więc czekamy. Hani buraczek smakował ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Szerokiej drogi, oby Marysia nie była zbyt upierdliwa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytałam o to rota, bo może dlatego że Hania była zaszczepiona, to przeszła to tak łagodnie... Aaaa no u teściów 4 dni tylko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś musi pracować żebyście mogły odpoczywać ![]() Jak u rodziców, pewnie trochę odpoczelas i miałaś pomoc przy Marysi. Ja za 2tyg jadę do rodziców. Tata ma imprezke urodzinowa 50tka ![]() Oby nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1213 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak u nas, łyzsko wysiadło. 37t1d a waga 2080 masakra ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
Konto usunięte
|
australia teraz już trochę lepiej, bo moja mama wzięła na godzinkę Ignasia i się zdrzemnęłam no i apap sobie zapodałam. Wcześniej bolał mnie żołądek, głowa i delikatnie mięśnie.
Właśnie podgrzałam sobie małą porcję obiadu, może dam radę zjeść, bo jestem dzisiaj na małej miseczce manny i bananie. agusia jak ja Ci zazdroszczę! Zdradź nam jakiś sekret jak tego dokonać? Dużo Kinia na noc wypija? Czy schabowego jej blendujesz? Przyznaj się ![]() Kurczę, ja to bym była nawet mega zadowolona z dwóch pobudek ![]() Madziu i jak Hania jadła tego buraczka? Sama w kawałku? Trafiło coś do brzuszka? Jeżeli tak to nie przestrasz się widoku w pieluszce ![]() Iga podzieliła się dzisiaj z Ignaśkiem bułeczką i nawet obyło się bez krztuszenia. australia a jak Marysia zareagowała na teściów? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1215 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak to się stało. Trafiłyśmy do szpitala z zapaleniem płuc wtedy we wrzesniu i jakos pod koniec pobytu wogóle się już nie budziła w nocy. Tak o poprostu. Nie będę ukrywac, że mnie to martwiło, no ale widocznie tyle jej starcza ![]()
![]() |
#1216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kochana zdrówka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1217 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajnie masz, że możesz się porządnie wyspać. Jest jeszcze jakieś czerwcowiątko, które przesypia noce albo ma chociaż tylko 1 pobudkę? Chyba Misiek od kaski87. Madziu świetna fotorelacja. Drugie zdjęcie extra! ![]() ![]() Dziękuję, idę już spać, może jutro będzie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spokojniej nocki Sliweczko,obudź się jutro zdrowa ![]() Hania od Haneczkab też ładnie śpi ![]() Prasowanie na mnie czeka tylko czy mi się dziś chcę pracować. Wezmę prysznic i się zastanowię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pytanie!
W maju mamy 2 komunie, chrzesnice moja i męża. Macie jakieś aktualne info co kupuje się teraz na komunie ( chrzestni) . Oczywiście mówię o czymś normalnym a nie np.quadzie itp. A jeśli nie prezenty to jaką kwotę się daję. Ja jestem zdania, żeby nie przesadzac. I guzik mnie obchodzi, że inni kupują laptopy i Bóg wie co jeszcze! 10 lat temu kupiłam innej chrzesnicy grubszy złoty łańcuszek z medalikiem. Ale mąż to moje przeciwieństwo w tych sprawach i typ zastaw się bo co ludzie powiedzą... Jak wybrnąć, co kupić? Myśleliśmy o jednakowej kwocie dla obu dziewczynek. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Aneta, pytalas o projektor. Mamy taki https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00...RTEWBG1REW414Z Nie jest jakiś wypasiony, kupiłam w tutejszym SH za niecałe 10 zł. Kuba bardzo lubi, pięknie zasypia sam przy nim |
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
Witam,
Sliweczka współczuję, oby szybko Wam przeszło, zwłaszcza Tobie ![]() Agusia nawet nie wiesz jak ja marzę o choć jednej takiej nocy ![]() Madzia, Hania super sobie radzi, super zdjęcia ![]() Australia to ładnie odpoczelas u Rodziców ![]() Któraś pytała o Irlandię. Film bardzo mi się podobał i jestem nim zachwycona i chciałabym żeby moje życie to był film, ale niestety nie ma tak dobrze. Klify są piekne, ale pod warunkiem jak Miszka napisała jak trafisz z pogodą, co i tak jest też bez znaczenia bo wieje strasznie że malo co ci głowy nie urwie. Na wiosnę jest ślicznie, wszystko zielone i pełno żonkili. Ale większą część roku jest pochmurno szaro i deszczowo no i wietrznie. Duża część gości hotelowych z ktorymi rozmawiam są często zawiedzeni pogoda bo trudno się wtedy cieszyć z widoków i pobytu. Ja mieszka w centrum dużego miasta i mało co ruszam się poza nie, przez to że nie mam samochodu. A co do ludzi przedstawionych w filmie to nie miałam okazji takiego typu poznac ![]() U nas nudy, wczoraj za bardzo nie miałam co robić, chciałam do kogoś pojechac, ale koleżanki mnie olewają, a rodziny brak, poza szwagierka która przyszła wieczorem z synami bo też już jej się nudziło. Noce nadal do dupy, ciągle pobudki mnie wykończe kiedyś. Odkąd Ania napisała o refluksie Maji to zaczęłam się interesować tym, bo nieraz pisaliśmy że Gabi i Maja podobnie się zachowują. Ogólnie na typowy refluks to nie wygląda, ale jest cos takiego jak refluks utajony i nie wiem teraz czy sobie to wkrecilam czy naprawdę objawy się zgadzają, tylko rzecz w tym że nie ma nigdzie dokładnie opisanego tego tylko na forach znalazłam. Myślę czy iść do lekarza, bo wiecie że tu wszystko jest normalne, a z diagnostyka kuleja strasznie. Ale jak pomyślę że młody męczy się nawet że zgaga to mi trochę płakać się chce. Na pewno kupimy dziś mleko antyrefluksowe.
#1221 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O dziwo, nie było ryku na dzień dobry, ale po 2-3 dniach na widok teścia od razu jęczała ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Madziu słodziak nieprzeciętny z Hani ![]() ![]() Justynko oby mleczko pomogło ![]() Miszka my w tym roku mamy komunię chrześniaka męża. Planujemy kupić coś za 1000zł. A co, to się musimy umówić z mamą chrzestną. Osobiscie nie jestem fanką kupowania dronów, quadów i xboxów ale po głębszym zastanowieniu laptop od obydwojga chrzestnych wydaje się sensowny. Myśleliśmy też żeby wykupić jakiś obóz harcerski czy coś na lato ( resztę dołoży z pozostalych prezentów). Generalnie teraz na komunie ogromne kwoty pieniędzy dzieci zbierają. Syn znajomego w maju dostał łącznie prawie 7tysięcy ![]() Aguś ale pięknie Kinia śpi ![]() ![]() U nas znowu syyypie śnieg ![]() A mój kot jaśnie hrabia marznie w łapki ![]()
#1223 |
Zadomowienie
|
Kurna znów trylion stron do nadrobienia
![]() ![]() ![]() U nas ok- leciuchny katar a jutro szczepienie i zawsze po nocnym spaniu mu rzęrzy tak w środku ![]() Wstawiam fotki ukazujace Ignacja w akcji ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#1224 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaśnie hrabia haha ![]() My dziś nie wychodzimy, straszny smog we Wrocławiu :/ Cytat:
![]() Widzę, że u Was już rozróba na całego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko czekac jak u was pojda dzieciaki w teren ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
Uff wrocilismy z tej Słowacji. Ślub udany. Mieszko robił furorę. Z soboty na niedzielę było -38st C. W dzień nie było lepiej, bo -25 w sobotę. Zabezpieczalam mu twarz masłem shea a i tak ma lekkie odmrozenie :/ tyle dobrego, że nie ma żadnych ranek, tylko sucha skóra została
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#1227 |
Konto usunięte
|
Heloł! My już po pierwszej drzemce. Korzystam z tego że starszyznaa w szkole i też śpię
![]() Dzisiaj już na szczęście mnie nic nie boli tylko nadal mam lekkie mdłości. Da się przeżyć. Honcia 1000 zł. na komunię? To bardzo dużo jak dla mnie. W ogóle nie rozumiem co to się porobiło u nas w kraju, że 9-letnie dziecko na komunie dostaje więcej kasy niż para młoda na wesele. Kiedyś się dostawało zegarek, kolczyki i od chrzestnych rower, teraz jakiś kosmos normalnie... Moja córka ma komunię w tym roku. Muszę powiedzieć chrzestnym żeby nie szaleli. soffinka Ignaś jest szalony! Aż się nie chce wierzyć że też jest z czerwca. Mój to ostatnio się stał bardzo leniwy. Przestał pełzać tak dużo jak kiedyś i zwykle położony na brzuchu jęczy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To rozumiem i też się skłaniam, żeby kupić coś razem z chrzestnym zwłaszcza, że on był już chętny kupić wspólny droższy prezent na roczek. Czy już wszystkie dzieci posadzone siedzą stabilnie? ( No bo o te co same siadają to nawet nie pytam) I czy trzymając je w pionie na rękach są stabilne i nie chwieją się na boki jakby wiał silny wiatr? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1229 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Ania
|
Hej hej.😃
Padło pytanie o sen maluchow w nocy. A więc moja Hania wczesniej również przesypiala calutkie noce w sumie od poczatku. Od jakiegoś czasu jednak budzi się w nocy na jedzenie. Ogólnie ze dwa razy,czasem raz. Dziś np jadła o 23:00 juz(ale chyba ją z mężem obudzilismy😈😁 ![]() Ale np ostatnio tylko o 4:00 się obudziła. Także juz nie przesypia całych nocy😃no i nie ma reguły ile zje. Więc nie.ma czego zazdroscic😂 Choc porównując Waszych pierdyriald pobudek to juz tak. Współczuje. Moja Hania się ostatnio budzi o 7:00 niby wyspana. Jednak po pół godzinie zaczyna marudzic k trzeba ja jeszcze uśpić... A ja wstaje o tej 7:00 jak nie przytomna. Muszę zacząć sobie z tym radzić,bo pewnie niedługo tak zacznie wstawać😐 Jak sobie z tym poradzić,żeby humor był ok?? ![]() Ja dziś miałam totalne święto😃 maz zabrał Hanie na górę o 8:00 a ja pospalam do 10:30 prawie. Teraz Hania śpi a ja relaksuje się w kąpieli😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.