Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-29, 15:14   #1201
kasia_pimpasia
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Jeeeej moja bierze za wizytę 50, 60 zł, przy czymś powarzniejszym góra 100zł...
Stary 2007-08-29, 15:57   #1202
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

na szczescie za jakis 3 miesiace pewnie zdjeme gore
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 17:27   #1203
alufa
Zakorzenienie

właśnie wróciłam od orto. mam straszne rusztowanie z wyciągów przy odrobinie czasu zrobię fotkę i się Wam pochwalę

orto mówiła, że te przerośnięte dziąsła trzeba rozmasować i że to lekki stan zapalny. powiedziała też, że zęby cofnęły mi się za bardzo (i co dalej? to chyba nic strasznego ) i dała mi mocniejsze wyciągi. mówiła, że ładnie noszę wyciągi i że inni ją oszukują bo nie noszą wyciągów:P

a gumasy mam świecące w ultrafiolecie (trzeba będzie przetestować ) różowe i zielone na przemian
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 17:42   #1204
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
no ja tak trafiłam,że za jedną wizytę potrfiła brać ode mnie 250 zł...a poniżej 100 nie schodzi
niestety za samą zmianę gumek bierzepo 100-150 złotych
A aft to mam całą rodzinę jedna sie goi i druga sie pojawia, da sie przezyc jesli nie sa wielkosci paznokcia
nie moge sie doczekac kiedy go zdejme wlasnie ze wzgledu na afty

Kurcze no to nie ciekawie moja bierze za wymiane 1 drutu w łuku ok 50-60 zł, jeżeli wymienia dwa no to dwukrotnie.

A może daj nogę od tej orto, i poradz się jeszcze innej. Fakt, że nie długo do końca, ale chyba coś pisałaś że efekty sa kiepskie, może powinnaś jeszcze ponosić ten aparat, dla lepszego efektu. Ja na twoim miejscu poradziłabym się jeszcze innego specjalisty.
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 17:45   #1205
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylweczka Pokaż wiadomość
Nie nie i jeszcze raz nie....takie gumki wygladaja ochydnieAle jesli chcesz to mozesz sobie takie sprawic zakładajac jasny roz i zjesc duzo musztardy kieleckiejja w taki sposob nabyłam moje kremowe-wygladało to ochydnie...
Kurcze to jakie wziąść, żeby nie były mocno kolorowe, a jednocześnie żeby lekko wygladały, myslałam o jakis w kolorze zęba..
Stary 2007-08-29, 17:54   #1206
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

wiesz, no tak,ale u mnie zaden inny ortodonta nie chce poprawiac czyjejs roboty
Poza tym czuje sie oszukana wlasciwie bo na poczatku mialam nie wyrywac czworek i nie wyrwalam,a po 1,5 roku noszenia aparatu moja orto mowi do mnie, ze moze jednak wyrwac te czwórki....
stracilam kase i dwa lata:|
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 18:53   #1207
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
Kurcze to jakie wziąść, żeby nie były mocno kolorowe, a jednocześnie żeby lekko wygladały, myslałam o jakis w kolorze zęba..
Miałam przez przypadek jedną ligaturkę w kolorze zęba (pisałam o tym jakiś czas temu) i była normalnie beznadziejna. Nie przebarwiła się wprawdzie mimo picia codziennie kawy, ale brzydko mi to wyglądało naprawdę...sto razy lepsze były dla mnie srebrne a teraz napawam się fiolecikiem ciemnym
Stary 2007-08-29, 19:00   #1208
smv
Zakorzenienie

iseniu ale czemu tak sie boisz kolorow??
masz jedyna oakzje pokolorowac zeby i co przez caly rok skzolny bedziesz nosila w kolorze zeba???
Mi sie wydaje ze jestesmy na tyle mlode, piekne i w ogole fajne i skromna jestem;P ze mozemy szalec nawet zkolorowaniem zebow
ja am weslee za miesiac i nei bede patrzyla czy to wesele czy nie biore kolorowe gumczasy ;D A CO!
Stary 2007-08-29, 19:11   #1209
~Gonia~
Rozeznanie

hej dziewuchy! Ja już po wakacjach właśnie wróciłam znad morza i przyznam że miałam strasznie dużo do nadczytania tych Waszych pościków aparacik mam już prawie 2 tyg. i ząbki już nie bolą (jupi ), no może z wyjątkiem jednej 5, ale to już nie to samo co na początku

Jak tak czytałam te Wasze posty to kilka razy napotkałam się ta taki skrót TZ albo Tż i zastanawiam się co on oznacza mogłaby mi któraś to wyjaśnić?
dzieki wielkie i buźki dla wszystkich

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 19:16   #1210
~Gonia~
Rozeznanie

A to jedno z moich ulubionych zdjęć z tych wakacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2618.jpg (65,5 KB, 69 załadowań)

Stary 2007-08-29, 19:25   #1211
smv
Zakorzenienie

Tz towarzysz zycia tez nie wiedzialam co to znaczy ;D)
extra zdjecie? w jakim miescie bylas nad morzem?)
Stary 2007-08-29, 19:31   #1212
~Gonia~
Rozeznanie

aaaaa, to teraz już rozumiem byłam w kołobrzegu pogoda niezbyt sprzyjająca, ale zawsze trochę zapasu jodu się nałapało

Stary 2007-08-29, 20:15   #1213
smv
Zakorzenienie

no dokladnie ja w tym roku bylam we wladyslawowie tez pogody nie mialam za idelanej ale jod jak najbardziej wskazany)
Stary 2007-08-29, 20:39   #1214
nusia1987
Raczkowanie

GG do nusia1987

hello, no wiec po pierwszej wizycie hehe, ale nie ma sie z czego tak cieszyc, bo Pani Orto zapytała oczywiscie czy mam jakas chorobe albo uczulenie, i tu sie sprawa komplikuje,bo mam, na nikiel , czy coś tam, jak nosze nie srebrną biżuterie ,to zaraz mi sie robią ,jakies krostki. No wiec musze jaknajszybciej zrobic sobie testy, a wtedy wszystko sie okaze. Pani orto powiedziała ,ze miała ,juz pacjentke która prawie sie udusiła, przez to uczulenie, wiec nie chce miec mnie na sumieniu hehehe

hmmm... niewiem kurde, ale jakos tak sie przejełam tą wizytą ,że nawet nie zapytałam ile płace czy cóś i wyszłam, ale Pani Orto nawet nic nie mówiła ,podziekowała ,dała pare ulotek i DO Widzenia , niewiem, jak pójde nastepnym razem to przeprosze ,ze tak sie zamotałam i nawet nie zapytalam ile sie należy

a jak sie okaże ,ze mam silne uczulenie na nikiel, to nie bede mogła nosić łami-szczęki buuuuuuuu oby tak nie było

Pozdrawiam
Stary 2007-08-29, 20:43   #1215
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
wiesz, no tak,ale u mnie zaden inny ortodonta nie chce poprawiac czyjejs roboty
Poza tym czuje sie oszukana wlasciwie bo na poczatku mialam nie wyrywac czworek i nie wyrwalam,a po 1,5 roku noszenia aparatu moja orto mowi do mnie, ze moze jednak wyrwac te czwórki....
stracilam kase i dwa lata:|
Kurcze, ja bym sie tak nie poddawała, musisz wziąć jakiegos orto na litość pogadać, że zdajesz sobie sprawę z tego, że dokońca nie da się naprawić czyiś błędów, ale jesteś zdesperowana i nie wiesz co robić... napewno znajdzie się jakaś dobra dusza, która Ci pomoże tylko nie możesz dać się spławić... a po za tym to i tak nie masz nic do stracenia najwyżej zostaniesz u tej... apropos wyrywania czwórek, ja miałam jako alternatywe wypiłowywanie ząbków... Uszy do góry.
Stary 2007-08-29, 20:49   #1216
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
iseniu ale czemu tak sie boisz kolorow??
masz jedyna oakzje pokolorowac zeby i co przez caly rok skzolny bedziesz nosila w kolorze zeba???
Mi sie wydaje ze jestesmy na tyle mlode, piekne i w ogole fajne i skromna jestem;P ze mozemy szalec nawet zkolorowaniem zebow
ja am weslee za miesiac i nei bede patrzyla czy to wesele czy nie biore kolorowe gumczasy ;D A CO!
Kurcze to właściwie nie dokońca chodzi o wakacje, bo ja juz od dobrych paru lat nie mam wakacji tylko urlop , bardziej chodzi mi o to, że poprostu w sezonie jesienno-zimowym zmieniam garderobę na bardziej stonowaną, czyli szarości, beże, brązy, czernie no i się obawiam, że turkusowe bądź różowe ząbki mogą zbyt mało poważnie wyglądać na tym tle, latem to co innego słońce lekkie kolorowe ciuszki, klapki, kapelusze i torebki.... no ale zawsze mogę póść w gamę, wiśni, fioletów... a a do tego niedługo zostanę chrzesną , choć akurat w rodzinie wszystkie dzieciary zachwycają się ząbkami cioci...
Stary 2007-08-29, 20:55   #1217
smv
Zakorzenienie

hehe eee tam;P to co ze zima? zima musi byc kolorowa i wesola a nie smutna i szraa
oczywiscie to tylko moj punkt widzenia i skoro tak wolisz to bedzie tak jak ci sie marzy
mozesz wybrac sobie taki kolor wrzosowy, mnie sie bradzo podobal i wlasnie jest taki stonowany.., ewentualnie bialy ale mysle ze z bialmy moze sie cos stac (zabariwanie)
ja mimo ze patrze na symulator zawsze na miejcu wybieram inne ;D
Stary 2007-08-29, 23:42   #1218
emeczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusia1987 Pokaż wiadomość
hello, no wiec po pierwszej wizycie hehe, ale nie ma sie z czego tak cieszyc, bo Pani Orto zapytała oczywiscie czy mam jakas chorobe albo uczulenie, i tu sie sprawa komplikuje,bo mam, na nikiel , czy coś tam, jak nosze nie srebrną biżuterie ,to zaraz mi sie robią ,jakies krostki. No wiec musze jaknajszybciej zrobic sobie testy, a wtedy wszystko sie okaze. Pani orto powiedziała ,ze miała ,juz pacjentke która prawie sie udusiła, przez to uczulenie, wiec nie chce miec mnie na sumieniu hehehe

hmmm... niewiem kurde, ale jakos tak sie przejełam tą wizytą ,że nawet nie zapytałam ile płace czy cóś i wyszłam, ale Pani Orto nawet nic nie mówiła ,podziekowała ,dała pare ulotek i DO Widzenia , niewiem, jak pójde nastepnym razem to przeprosze ,ze tak sie zamotałam i nawet nie zapytalam ile sie należy

a jak sie okaże ,ze mam silne uczulenie na nikiel, to nie bede mogła nosić łami-szczęki buuuuuuuu oby tak nie było

Pozdrawiam
może nie będzie tragedii z tą alergią? ja mam koszmarne uczulenie na nikiel, uczula mnie wszystko: biżuteria, guziki w ubraniach... a aparat nie na początku się bałam że może mnie zacząć uczulać, no ale mija prawie rok, a aparat i buźka są grzeczne

ciekawa jestem czy na lotniskach piszczą bramki, gdy przechodzi osoba z druciakiem na zębach

(...)

staraj się kobito bo samo nic z nieba nie spadnie. wierność męża też.
emeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 09:43   #1219
zlosnica85
Raczkowanie

Powiem ci tak: jak nie miałam aparatu to zawsze na lotnisku piszczałam, wszyscy znajomi się ze mnie śmiali że pewnie mam jakieś blaszki w glowie i dlatego zawsze piszczą bramki haha bardzo śmieszne
Od kiedy mam aparat jeszcze ani razu nie zapiszczała żadna bramka

Dziwne...
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 12:50   #1220
AppleGirl
Rozeznanie

Emeczka mi nic nie piszczało, w prawdzie nie było to lotnisku, ale bramka jak to bramka, chyba wszystkie takie same

Tak się zastanawiam czy w aparacie retencyjnym można pić kawę, jeść jogurt, czekoladę itp. ?
AppleGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 14:13   #1221
Julka16
Przyczajenie

aparat

Wiecie ile mniej wiecej kosztuje aparat na zęby(Nie stały)
Prosze o odp
Julka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 15:32   #1222
kasia_pimpasia
Przyczajenie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie wróciłam z wizyty. Mam aparat i zielone gumki. Jasne i ciemne. Aparat trochę srapie mnie po wewnętrznej stronie warg, ale mam jakiś wosk od ortodontki. Czy wy też macie na wewnętrznej stronie obręczzy takie rureczki czy coś?
Stary 2007-08-30, 15:59   #1223
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_pimpasia Pokaż wiadomość
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie wróciłam z wizyty. Mam aparat i zielone gumki. Jasne i ciemne. Aparat trochę srapie mnie po wewnętrznej stronie warg, ale mam jakiś wosk od ortodontki. Czy wy też macie na wewnętrznej stronie obręczzy takie rureczki czy coś?
tak a co? język obciera?? ja pamiętam, że baaaardzo długo nakładałam na te "rureczki" wosk, bo nie mogłam się przyzwyczaić
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 16:03   #1224
AppleGirl
Rozeznanie

Kasia czytając Twojego posta chciałam sprawdzić językiem czy mam coś takiego, ale zapomniałam, że już nie mam aparatu Chodzi Ci o wewnętrzną stronę pierścienia? Tak, są tam jakieś wypustki, nie wiem jak to nazwać.
Stary 2007-08-30, 16:13   #1225
~Gonia~
Rozeznanie

Oooo! Zielone jasne i ciemna a ja się właśnie nad takimi zastanawiałam możesz tu wrzucić jakieś foteczki?

Stary 2007-08-30, 16:15   #1226
rutka_86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AppleGirl Pokaż wiadomość
Kasia czytając Twojego posta chciałam sprawdzić językiem czy mam coś takiego, ale zapomniałam, że już nie mam aparatu Chodzi Ci o wewnętrzną stronę pierścienia? Tak, są tam jakieś wypustki, nie wiem jak to nazwać.

oj tos sie zapedziła hehe dobre . A ja nadal walcze z ty6m kafelkiem na podniebieniu . Mowie juz troche lepiej ale nadal seplenie . kurcze wczoraj bylam pozalatwiac sprawy urzedowe i w banku to sie sama z siebie smialam bo mi tak ladnmie to mowienie szlo ze hoho az sie dziwie ze babka mnie jakos zrozumiala. no ale dzis jest l.epiej . Po jakim czasie Wyu zaczeliscie w miare normalnie mowic bo ja juz czasami mam ochote se ta plytke chjrzaniona wydlubac
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 16:30   #1227
carla_87
Raczkowanie

ja dopiero mam 6 dni aparat i tez dzwinie mowie tez sama z siebie sie smieje.najlepiej jest jak sie zdenerwuje, to wtedy tak mi sie sepleni ze szok moj TŻ mi dokucza ze niby mnie nie rozumie, tak sie ze mna droczy...eh... ciekawe co bedzie jak załoze góre.mam nadzieje ze na studiach nie bede miec duzo zaliczen i egzaminów ustnych a co do wosku, to nie moglam nim trafic w zamki jak mi obcierały wew strone warg i sie poddałam
carla_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 16:37   #1228
AppleGirl
Rozeznanie

Rutka zatem mamy ten sam problem, ja także mówię niewyraźnie, to przez moją retencję, ale powoli się przyzwyczajam Już nie mam tak częto ochoty wyrzucić tego dziadostwa przez okno, więc są postępy
Stary 2007-08-30, 17:18   #1229
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_pimpasia Pokaż wiadomość
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nom jak juz sie wcześniej dowiedziałaś, my tez mamy takie niby wypusteczki które na poczatku będą cię drażniły i obcierały w jezyk, ale z czasem przejdzie. Dowiedziałam sie, ze podobno jak orto je przekreci przy zdejmowaniu aparatu, to pierscien sam odpada, wiec dobrze ze one tam sa hehe
Acha!!! Prosimy o prezentacje gumeczek
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 18:53   #1230
kasia_pimpasia
Przyczajenie

No więc nie jest to rewelacyjne zdjęcie (mój telefon... ach!)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00307.JPG (89,8 KB, 98 załadowań)

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości