Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-27, 15:15   #1201
poli230
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez Leslye Pokaż wiadomość
na szczęścia jeszcze 3 dni i kończymy 34 tc co tydzień mi sprawdzają szyjkę narazie nie spadła poniżej 2,5 więc może wolniej się skraca...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Dziewczyny mam pytanie: koszule dolce sono albo italian fashion jakie rozmiary brałyście bo ta ich rozmiarówka jakaś jest dziwna
Wzięłam s, wczesniej nosilam xs czasem s. Są ok

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez poli230
Czas edycji: 2017-07-27 o 15:16 Powód: Z dolce sono
poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 15:59   #1202
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez Leslye Pokaż wiadomość
na szczęścia jeszcze 3 dni i kończymy 34 tc co tydzień mi sprawdzają szyjkę narazie nie spadła poniżej 2,5 więc może wolniej się skraca...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Dziewczyny mam pytanie: koszule dolce sono albo italian fashion jakie rozmiary brałyście bo ta ich rozmiarówka jakaś jest dziwna
Ja nosiłam S/M, wzięłam M I jest ok, trochę luzu mam. Spokojnie brzuszek ciążowy wchodzi, mówię o Italian Fashion.

Po wizycie wszystko ok 😊 tętno małego ok, szyjka długa i zamknięta, rozwarcia brak, leży główka do dołu 😊
Miałam pobierany ten gbs, na wynik czeka się do 7 dni, ale ja chodzę na nfz wiec będę miała do odbioru na kolejnej wizycie.

Kolejna wizytę mam 17 sierpnia, wtedy mam usg ze wszystkimi pomiarami i ktg. Kolejne wizyty co tydzien. L4 dostałam do 12.09, powiedziałam, że mam nadzieje ze do tej pory to już dawno urodze 😁

BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 16:23   #1203
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Ja nosiłam S/M, wzięłam M I jest ok, trochę luzu mam. Spokojnie brzuszek ciążowy wchodzi, mówię o Italian Fashion.

Po wizycie wszystko ok 😊 tętno małego ok, szyjka długa i zamknięta, rozwarcia brak, leży główka do dołu 😊
Miałam pobierany ten gbs, na wynik czeka się do 7 dni, ale ja chodzę na nfz wiec będę miała do odbioru na kolejnej wizycie.

Kolejna wizytę mam 17 sierpnia, wtedy mam usg ze wszystkimi pomiarami i ktg. Kolejne wizyty co tydzien. L4 dostałam do 12.09, powiedziałam, że mam nadzieje ze do tej pory to już dawno urodze 😁

Ile synio waży?
Niezle z l4, słyszalam, ze wielu lekarzy daje tullko do tp a tu taka odmiana i w ogole 1.5 miesiąca, ja mam zawsze 30 dni

Stary 2017-07-27, 16:27   #1204
marttb
Zakorzenienie

leslye - i oby jak najdłużej się już nie skracała

blekitnams - super że jednak spojenie w normie, leż i bycz się

blond - super że wszystko dobrze mi na dłużej niż miesiąc nie wystawią L4, niby nie mogą. Jak widać da się. Ja teraz 8 sierpnia na wizycie też już ktg mam mieć

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 17:14   #1205
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Ile synio waży?
Niezle z l4, słyszalam, ze wielu lekarzy daje tullko do tp a tu taka odmiana i w ogole 1.5 miesiąca, ja mam zawsze 30 dni

Nie ważyła mi synka 😊 jak juz mówiłam ja chodzę na nfz i ogólnie w ciąży należą się podobno 3 usg, a ja i tak mam częściej. Wage i wszystkie pomiary bedziemy robic na kolejnej wixycie 😊.Dzisiaj sprawdziła mi tylko ułożenie, bo ostatnio było posladkowe. A co do l4 to ja zawsze dostawałam na 2 miesiące 😊
Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
leslye - i oby jak najdłużej się już nie skracała

blekitnams - super że jednak spojenie w normie, leż i bycz się

blond - super że wszystko dobrze mi na dłużej niż miesiąc nie wystawią L4, niby nie mogą. Jak widać da się. Ja teraz 8 sierpnia na wizycie też już ktg mam mieć
Dziękuję 😘 no mi właśnie zawsze na 2 miesiące wystawia wiec chyba jednak się da i żadnej kontroli do tej pory nie miałam 😊

Stary 2017-07-27, 18:30   #1206
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blonde super, że na badaniach wszystko ok.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 18:30   #1207
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Hej jutro Was poczytam, dzisiaj tak mnie boli głowa.
Nie wiem czy od tego że farbowałam włosy? Nigdy tak nie miałam, i zapach mi nie przeszkadzał a tu takie coś :/
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-27, 19:33   #1208
maluchna30
Zadomowienie

Blond super że wizyta udana.
Schmett współczuję bólu głowy. Nie sądzę że to od farby. Raczej pogoda, ciśnienie itp.
Za mną tragiczna noc. Nie spałam do 5 rano, walczyłam z wysokim pulsem i waleniem serca. A dzień też masakra. Pół przepłakałam, cały przeleżałam. Nawet piżamy nie zdjęłam. Zaraz idę się kąpać i mam nadzieję że szybko usnę. Na szczęście mamusia zabrała mi Olę na noc.
Stary 2017-07-27, 20:05   #1209
juka_juka
Wtajemniczenie

Maluchna co się dzieje?Czemu płakałaś?Może skonsultuj ten puls..Może coś się dzieje.Ja bardzo kiepsko zasypiam.Myszka mi tak grzebie po szyjce i pęcherzu że nie jestem w stanie zasnąć.A potem się tak rusza że brzuch boli.Dopiero jak zasypia to i ja zasypiam czyli ok 1 czasem później.Ale potem już śpię.

Blond super że wszystko dobrze😊

Madzialenka udanego wypoczynku,zapomniałam Ci napisać.

Madziek życzę cierpliwości.Mnie szlag trafiał od tych styków wiertów i w ogóle.Ale ja to choleryczka Ty wydajesz się spokojna😃

Schmet moze faktycznie ciśnienie.Albo i farba.Mnie potrafiła głowa rozboleć jak mąż robił gładzie gdzie tego zapachu prawie nie czuć a mi przeszkadzał.
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 21:06   #1210
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
A można jakoś wyczuć, że szyjka się skraca? Bo ja coraz częściej czuję tam kłucie. W ogóle czuję taką presję, że to juz zaraz, a ja taka niegotowa. Codziennie piorę i prasuję. Muszę dokupić potrzebne rzeczy, bo z dnia na dzień czuję się coraz gorzej.

No ja właśnie siedzę nad morzem i od dwóch dni cały czas coś mnie kłuje tak mniej więcej 2 cm poniżej początku owłosienia łonowego... ale tylko wtedy gdy na przykład podnoszę sie z pozycji leżącej albo wstaje z krzesła. I jeszcze jak siedzę to mam wrażenie jakby mnie ktoś ściskał miedzy odbytem a łechtaczka? Ale to nie boli... i tak sie zastanawiam czy to normalne? Tydzień temu byłam u gina i szyjka Ok długa i zamknięta... odczuwa któraś z Was coś takiego? Bo zastanawiam sie żeby moze tutaj jakiegoś lekarza odwiedzić?

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 21:54   #1211
juka_juka
Wtajemniczenie

Mnie też coś kłuje i boli w pochwie dzisiaj.Kłucie mam od dawna szyjka akurat wtedy się nie skracała.Gin niby mówił że to bóle rozrostowe.Ale dzisiaj to jakieś takie inne uczucie.I pierwszy raz twardnienie mnie lekko zabolało.Rozmawiałam z mamą i mówiła że takie skurcze będą już na porządku dziennym tylko żeby właśnie uważać żeby nie były regularne.Kasia ja podobny ucisk czuje jak stoję.Jakby mi córcia mega naciskała na pochwę i pęcherz jednocześnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-27, 22:21   #1212
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Właśnie jak to jest z rozwarciem?Jak się robi zewnętrzne to lepiej rokuje niż wewnętrzne?Są w ogóle jakieś objawy?
Tak, jak jest rozwarcie zewnętrzne to pół biedy, ale jak jest wewnętrzne, to gorzej. U mnie własnie szyjka 33 mm i rozwarcie zewnętrzne na opuszek. Od środka jestem pozamykana na szczęście.
Cytat:
A można jakoś wyczuć, że szyjka się skraca? Bo ja coraz częściej czuję tam kłucie. W ogóle czuję taką presję, że to juz zaraz, a ja taka niegotowa. Codziennie piorę i prasuję. Muszę dokupić potrzebne rzeczy, bo z dnia na dzień czuję się coraz gorzej.

Czułam to podczas chodzenia, takie silne ciągnięcie brzucha i bolesne spinanie brzucha zwłaszcza po wysiłku/długim chodzeniu. Jak poszłam na L4 i trochę odpuściłam, to przeszło.
W poprzedniej ciąży skracanie szyjki zaczęło się od... grypy żołądkowej w poniedziałek, a w czwartek trafiłam na IP ze skurczami.
Cytat:

Super, że wszystko ok 😀
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 22:23   #1213
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Mnie też coś kłuje i boli w pochwie dzisiaj.Kłucie mam od dawna szyjka akurat wtedy się nie skracała.Gin niby mówił że to bóle rozrostowe.Ale dzisiaj to jakieś takie inne uczucie.I pierwszy raz twardnienie mnie lekko zabolało.Rozmawiałam z mamą i mówiła że takie skurcze będą już na porządku dziennym tylko żeby właśnie uważać żeby nie były regularne.Kasia ja podobny ucisk czuje jak stoję.Jakby mi córcia mega naciskała na pochwę i pęcherz jednocześnie.

To ja juz nie wiem ... nie chce histeryzować bo to pewnie normalny objaw ... tylko dziwi mnie to ze nasila sie np gdy chce nogę do góry podnieść np jak sie po kąpieli wycieram...

Stary 2017-07-27, 22:31   #1214
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziek życzę cierpliwości.Mnie szlag trafiał od tych styków wiertów i w ogóle.Ale ja to choleryczka Ty wydajesz się spokojna😃
Dzięki, przyda się No zasadniczo jestem spokojna, to prawda, ale w sytuacji kiedy zaczynam 33 tydzień, w domu mam pełny roz☠☠☠☠ i wszystkie meble w kawałkach, to czuję, żezaczynam tracić grunt pod nogami, a moja cierpliwość gdzieś się ulatnia...

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 06:24   #1215
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Schmetterling, maluchna, Kasia jak się dziś czujecie?

Juka dzięki 😘 tak,.to skurcze przepowiadające Braxtona.

Ale miałam noc. Brzuch mnie o 4 nad ranem rozbolał i tak mnie przeczyscilo, że hoho. Na szczęście dziś dobrze.

Stary 2017-07-28, 07:46   #1216
89Otojestkasia
Rozeznanie

Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Schmetterling, maluchna, Kasia jak się dziś czujecie?

Juka dzięki tak,.to skurcze przepowiadające Braxtona.

Ale miałam noc. Brzuch mnie o 4 nad ranem rozbolał i tak mnie przeczyscilo, że hoho. Na szczęście dziś dobrze.

Cały czas to samo ale chyba faktycznie to bóle rozrostowe ? To dziwne kłucie i ciągniecie... dzidziutek sie bardzo intensywnie rusza i czasem jak mnie tam ma dole pokopie to tez zaboli. No i ten bol przy wstawaniu i podnoszeniu nóg to moze więzadła? Pytałam sie profesora przed wyjazdem w jakich przypadkach mam jechac na kontrole? Powiedział tak: bol brzucha jak na okres, krwawienia - plamienia i mocne skurcze.

A tak po za tym wskakuje zaraz w kostium i spadamy na plaże bo mega pogoda a jak u Ciebie?

Aaa i współczuje nocy z przeczyszczaniem.... moze coś zjadłaś?

Stary 2017-07-28, 08:13   #1217
poli230
Zadomowienie

Mój też mówił, że to rozchodzące się więzadła. Będę za tydzień na wizycie to znów o to dopytam.

Kasia, ale super, że pogoda Wam dopisuje. Odpoczniesz, zrelaksujesz się przed porodem. Super

Stary 2017-07-28, 08:50   #1218
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
To ja juz nie wiem ... nie chce histeryzować bo to pewnie normalny objaw ... tylko dziwi mnie to ze nasila sie np gdy chce nogę do góry podnieść np jak sie po kąpieli wycieram...

U mnie to samo i lekarz potwierdził, że to normalne.

Blond nie narzekaj. Bardzo mało przytyłas ja 11kg, ale przede mną jeszcze dwa miesiące.

Madziek masz bardzo kulturalną ekipę

Przypomniał mi siə mój szalony pomysł z pierwszej ciąży, zeby sobie zrobic do porodu warkoczyki na całej głowie, zeby było wygodniej bo niestety muszę głowę myc codziennie, zeby jakos wyglądać.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 09:14   #1219
juka_juka
Wtajemniczenie

Aniołek ciągnięcie całego brzucha?Bo mnie często ciągnie przy chodzeniu ale po bokach i mówił że to więzadła.

Madzialenka tak się domyśliłam że to bh.Boję się czy to nie za wcześnie jednak.

Kasia wydaje mi się że jest ok.Ja wczoraj myślałam że szyjka mnie boli a sie okazało że chyba kości bo mnie bolało przy zmianie pozycji.

Wiecie podczytuje wątek na belly jest friends.Trzy dziewczyny już urodziły.To jest straszne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-28, 09:56   #1220
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Kasia, Schmett, Maluchna, Madzialenka dużo zdrówka dla Was, oby było tylko lepiej

Kasia zazdroszczę pogody, włączałam kamerki z nad morza i na większości widać deszcz więc chyba masz wyjątkowe szczęście

lilka_vanilka nie wiem czy to mało, czuję się grubo mam nadzieję, że po porodzie szybko uda się to zrzucić
A co do włosów może suchy szampon? Ja myję włosy co drugi dzień i drugiego dnia zazwyczaj trochę popsikam, żeby je odświeżyć

Juka a wszystko z tymi dzieciaczkami ok? Ja jestem w grupie wrześniówek na fb i tam chyba większość w szpitalu leży, ciągle coś nie tak
Stary 2017-07-28, 10:11   #1221
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia, Schmett, Maluchna, Madzialenka dużo zdrówka dla Was, oby było tylko lepiej

Kasia zazdroszczę pogody, włączałam kamerki z nad morza i na większości widać deszcz więc chyba masz wyjątkowe szczęście

lilka_vanilka nie wiem czy to mało, czuję się grubo mam nadzieję, że po porodzie szybko uda się to zrzucić
A co do włosów może suchy szampon? Ja myję włosy co drugi dzień i drugiego dnia zazwyczaj trochę popsikam, żeby je odświeżyć

Juka a wszystko z tymi dzieciaczkami ok? Ja jestem w grupie wrześniówek na fb i tam chyba większość w szpitalu leży, ciągle coś nie tak
Jedna urodziła w 25t.Mały przeżył ale teraz już nie ma od niej wieści.Jedna bliźniaki w 35 chyba i wszystko ok bo dziewczynki duże.No i jak na wcześniaki to super czas.Jedna w 32,córa dostała najpierw 1 pkt bo nie oddychała mimo że dostała sterydy wcześniej.I serduszko nie biło.Potem już było ok ale stan dalej nieciekawy.No i kolejna w 35.Z mała wszystko dobrze dostała 10 pkt ale w inkubatorze leży.Jak tak czytam te historie to odliczam do 37t..Dziewczyny czy Wy też macie brzuchy na udach jak siedzicie?
Stary 2017-07-28, 10:14   #1222
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Jedna urodziła w 25t.Mały przeżył ale teraz już nie ma od niej wieści.Jedna bliźniaki w 35 chyba i wszystko ok bo dziewczynki duże.No i jak na wcześniaki to super czas.Jedna w 32,córa dostała najpierw 1 pkt bo nie oddychała mimo że dostała sterydy wcześniej.I serduszko nie biło.Potem już było ok ale stan dalej nieciekawy.No i kolejna w 35.Z mała wszystko dobrze dostała 10 pkt ale w inkubatorze leży.Jak tak czytam te historie to odliczam do 37t..Dziewczyny czy Wy też macie brzuchy na udach jak siedzicie?
o kurczę, na fb jedna urodziła w 24 tc i odzywa się co jakiś czas, z małym coraz lepiej, ale pewnie jeszcze dużo czasu spędzą w szpitalu
Nasze dzieciaczki jak na razie super się trzymają i oby tak dalej
Stary 2017-07-28, 10:25   #1223
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurczę, na fb jedna urodziła w 24 tc i odzywa się co jakiś czas, z małym coraz lepiej, ale pewnie jeszcze dużo czasu spędzą w szpitalu
Nasze dzieciaczki jak na razie super się trzymają i oby tak dalej
Tak..Nasze są grzeczne i wytrzymają do terminówKurde tak teraz myślę że może brzuch mi opadł?Chyba że tak urósł że leży na udach..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-28, 10:26   #1224
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:

Zobacz Łebe chociaż jak teraz patrzę na radary pogodowe to za godzinę ma byc przelotny opad ...

Co do mycia włosów przed ciaza musiałam myć i układać codziennie ... na szczęście mam to szczęście ze robiła mi to fryzjerka a teraz myje włosy w soboty i środy nic mi sie nie przetłuszczają to jest szok po prostu za to po porodzie pewnie będe łysa...

Stary 2017-07-28, 10:40   #1225
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Tak..Nasze są grzeczne i wytrzymają do terminówKurde tak teraz myślę że może brzuch mi opadł?Chyba że tak urósł że leży na udach..
mój tak lekko się opiera jak siedzę pochylona do przodu, ale mam wrażenie że nadal jest wysoko
Cytat:
Zobacz Łebe chociaż jak teraz patrzę na radary pogodowe to za godzinę ma byc przelotny opad ...

Co do mycia włosów przed ciaza musiałam myć i układać codziennie ... na szczęście mam to szczęście ze robiła mi to fryzjerka a teraz myje włosy w soboty i środy nic mi sie nie przetłuszczają to jest szok po prostu za to po porodzie pewnie będe łysa...

faktycznie jesteś szczęściarą, chyba tylko w Łebie taka pogoda i tyle ludzi na plaży
Ja nie lubię włosów po fryzjerze, jak mi umyją po farbowaniu to po powrocie do domu i tak myję sama
Stary 2017-07-28, 10:50   #1226
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
mój tak lekko się opiera jak siedzę pochylona do przodu, ale mam wrażenie że nadal jest wysoko

faktycznie jesteś szczęściarą, chyba tylko w Łebie taka pogoda i tyle ludzi na plaży

Ja nie lubię włosów po fryzjerze, jak mi umyją po farbowaniu to po powrocie do domu i tak myję sama

Wiesz mnie juz moje dziewczyny dobrze znają chociaż początki tez były trudne ale po tylu latach doszłyśmy do ładu

Stary 2017-07-28, 11:08   #1227
marttb
Zakorzenienie

Cytat:

Jak byliśmy nad morzem to prognozy nawet godzinę do przodu się myliły. Super że pogoda dopisuje

Te bóle to już norma u nas, trzymajcie sie dzielnie i nie dajcie im ja miewam dni że boli mnie wszystko i dni kiedy mogę skakać pod sufit

Wczoraj naszło mnie na kopca kreta, no i o 21 jechaliśmy do sklepu po składniki, a o 22 zaczęłam go robić za to dzisiaj dzień zaczelismy kawką i ciachem

Zaraz jedziemy szukać jakiegoś prezentu, bo idziemy dzisiaj na urodziny do chrzesniaka męża. Śmiałam się że ewidentnie się starzejemy skoro zamiast chodzić na 18- stki znajomych to chodzimy na 5te urodziny Mąż mówi, że przecież byliśmy ostatnio na 18-stce, to mu przypomniałam że na tej dla dorosłych gdzie się pieniądze zbiera

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-28, 11:22   #1228
juka_juka
Wtajemniczenie

Ja uwielbiam stan moich włosów po fryzjerzeSama tak nie potrafię o nie zadbać i ułożyć.Aktualnie zapuszczam więc u fryzjera dwa lata nie byłamPo porodzie idę na farbowanko i jakieś fajne strzyżenie.Marzy mi się sombre ale ja i bez rozjaśniania mam siano więc odpuszczę.Za to znowu pojawiły mi się mega pryszcze na twarzy i na dodatek na dekolcie.Ogólnie wyglądam okropnie.Dobrze że w oczach męża jest inaczej bo ciągle mnie komplementuje.Ja się śmieje że córcia będzie piękna i mądra skoro matce urodę zabrała a z mózgu zrobiła żelek
Stary 2017-07-28, 11:41   #1229
agnieszka_kak
Zadomowienie

Mnie tez sie wlosy nie przetluszczaja, wrecz przeciwnie- zrobily sie suche. Musze kupic sobie jakies maseczki, bo koncowki regularnie podcinam a i tak wygladaja jak siano. Przed ciaza mylam co 2 dni, a teraz co 3 (bardziej po to, zeby ulozyc ladnie, niz zeby umyc).

Dzisiaj wzielam pol dnia wolnego w pracy, bo przyszla pani -takie odpowiednik poloznej srodowiskowej. Powiedziala mi, co mam kupic- dla siebie nic, podobno wszystko mam w paczce od ubezpieczyciela. W tej paczce nie ma nawet polowy rzeczy, ktore wy kupujecie (na pewno nie ma zadnej jednorazowej bielizny ani wkladek laktacyjnych), wiec jeszcze przejrze ja raz patrzac na polska liste. Dla dziecka kazala kupic jakies specjalne termofory (metalowe butelki), gdyby mu bylo zimno. Te termofory podobno sa dostepne wszedzie, wiec nie powinno byc problemu. Tak to jest w kraju, gdzie w zimie w mieszkaniach ludzie utrzymuja temperature 16 stopni i twierdza, ze 18 stopni to goraco .

Dowiedzialam sie tez, ze w ramach mojego ubezpieczenia przysluguje mi 51 godzin opieki pani poloznej. W tym 2h za bycie obcokrajowcem, hehe.

Caly tydzien sie nie odzywalam, bo w poprzedni weekend malowalismy pokoik a potem mialam bardzo intensywny tydzien w pracy. Jutro chcemy skonczyc pokoj (jeszcze listwy podlogowe tylko), to wkleje kilka zdjec. Narysowalam pirata na scianie!
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-28, 12:03   #1230
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasia u nas też słonko od rana leżeliśmy na plaży teraz jedziemy na wycieczkę do Gdyni. Wczoraj na kolację była pizza. Obstawiam ją.

Blond dzięki dziś już czuję się lepiej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości