![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Summer podczytuję Was,ale jakoś ciężko z pisaniem...
Asiaczku dziękuję za odp w sprawie wybudzania. Camelitos trzymam kciuki !Mi czop odchodził na pewno z 3 dni,a w sobotę ( dniu w którym odeszły wody)było naprawdę tego dużo. Poza tym tego dnia byłam bardzo senna,bez siły,polegiwałam ...Bóle jak na miesiączke gdzieś 4-5 dni . Kropko fajnie,że wspomniałaś o kąpieli w kałuży,odkąd małej zrobiliśmy prawdziwą kąpiel jest wniebowzięta.Relaks w pełni. Radena, Zgrusia gratulację. Trzymam kciuki za porody. Życzę takiego porodu ,jak mój ,bolesny,ale szybki! Od wczoraj mała lepiej je,oby przybierała...Pieluchy bardziej zamoczone,nie ulewa,nie wymiotuje.Jutro przychodzi położna,zobaczymy. Z nowości to mam sutka chyba naderwanego po dzisiejszej nocy???!!!! Aniama mój czop wyglądał jak śluz płodny z nitkami krwi czerwonej. Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-07-12 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W środę już różnie, czasem brązowy, czasem taki mleczny. A dziś już mleczny, taki płodny śluz w dużej ilości ![]() A kręgosłup już mnie ładnie boli... Jak na ktg nic nie wyjdzie to sama już nie wiem.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na ktg jeszcze sutki pobudzałam ![]() Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-07-12 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja na mopie jeżdżę i obiad robię ![]() Nie mówiąc o tym, że jeszcze chce jechać jutro na oscypka haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja latałam do toalety i wymiotować mi się chciało Po jakimś czasie mąż powiedział,abym lepiej już z toalety nie wychodziło ,bo nie ma sensu ![]() Na skurcz pomagało mi stawanie na palcach ![]() Nie skorzystałam z prysznica,bo wg położnych miałam iść spać ,bo do rana nie urodzę,więc myślałam,że będzie jeszcze mocniej bolało. Pamiętam przerażoną minę męża,jak miałam te skurcze ![]() O 2 rano próbowałam coś do Was napisać z komórki męża,ale nie dałam rady dokończyć posta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zobaczymy za 1,5godz co tam się dzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czujesz szczyt skurczu? Aha,ja miałam skurcze niereg.co 2,3 i 5 min |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie to przepowiadacze które nie mają nic wspólnego z porodowymi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za odp. ws kikuta i rad odnosnie bolącego brzuszka
![]() Dziewczyny, zazdroszczę spokojnych dni. U nas Młody wisi na piersi od 06.00 rano. I nie da się odejsc od niego ani na chwilę. Schemat wyglada tak: Je -> kupa lub uleje -> żąda jesc. Cudem zdążyłam sobie zrobić kanapki na śniadanie - jadłam je już leżąc z nim i karmiąc. Raz mu się tak ulało, że aż się przestraszyłam - to chyba te chlustające wymioty bo leciało prawie jak z fontanny, pod ciśnieniem. Dobrze ze leżał na boczku ![]() Czekam z utęsknieniem aż tz wróci z pracy. Może jakoś go uspokoi albo uda nam się wyjść na spacer... Blanka, dostarczasz emocji - chyba dziś to będzie Twój dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro jest od 6 rano na piersi to chyba trochę tego wypil.? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odbijasz go?odkąd odbijamy ?Malwinkę raczej nie ulewa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Blanka nie wyobrażam sobie jak ty funkcjonujesz z bólami. Mnie boli znów j jedynie dobrze jest mi pod prysznicem lub siedzieć na piłce. Ewentualnie jakues drobne czynności- ale załadowanie pralki i zmywarki było już ciężkie. Ale najgorsze jest leżenie a chciałam się przespać przed nocą i tez po jedzeniu nie najlepiej. Czuje ze niedługo powrót do szpitala. Ale znów dobre wrażenie na mnie zrobił kolejny szpital. I żeby nie było- nadal jest bardzo możliwa opcja cc ale zdajemy się na naturę, choć lekarka powiedziała ze mogę tez wybrać i poprosić o cesarkę jeśli będę już bardzo niecierpliwa. Narazie Tż pojechał do pracy a ha czekam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wróciłam po operacji nogi o 11.00 do domu, to o 18.00 już prasowałam na siedząco ![]() ![]() Mnie boli dół kręgosłupa, ból ten idzie w tyłek i dół podbrzusza które jest mega twarde. I tak trzyma. Ale ja do tych bóli jestem przyzwyczajona, od 12 lat jak mam okres tak mnie boli. Więc dla mnie to żadna nowość. W wannie też mi dobrze, ale nie będę siedzieć cały dzień w wannie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie nie, w szpitalu miał dobre wyniki, teraz jest zażółcony i nie wiem czy to jest jeszcze fizjologiczne czy już nie ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Wczoraj miałam usg i badanie na fotelu przy okazji zdjęcia szwów i jest niby ok.. w pon, jak się nie poprawi to wybieram się już do mojej pani dr, bo wróci z urlopu i niech mnie porządnie zbadają ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Z piersią ok, jest większa, trochę bolesna, ale się karmimy. Czekam aż antybiotyk zacznie działać, żeby zobaczyć poprawę Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Zgadzam się, mam takie same obserwacje, to jest straszne. Jeszcze jak sama po sobie widzę, że z raną może być różnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Bardzo mnie pocieszasz ![]() ![]() miałam robione usg przez brzuch w okolicach rany, bo zgłaszałam ból. Macica czysta, nie widać krwiaków czy ropy. Ale jak się nic nie zmieni to pójdę w pon do mojej pani dr. I tak chce się wybrać aby jej podziękować czekoladkami za cc i jej opiekę w szpitalu ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pepka, to z tego co wiem, to na piczarku może lekko odstawac. Ale faktycznid dodaj mu troche wiecej czasu na brzuszku. Kropek na brzuszku dzisiaj smigal. Juz tal ladnie podnosi glowke i ja obraca ![]() ![]() Cytat:
Kropek ulewa zawsze troch po jedzeniu. Staram sie go odbijac, ale nie zawsze owocnie... Jak to sutek naderwany??? Ja mam porabione, czerwone, ale naderwany ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1217 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ten twój dzisiejszy dzień to jak mój wczoraj. Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, zasnęłam z Prezesem u boku i śniło mi się, że byliśmy u lekarza. Kolejka, że hohohohhoh, więc sobie siedzimy i czekamy, a ten jak nie zacznie popierdywać... Wszyscy na nas patrzą, mnie wstyd.... Budzę się, leżę, a Prezes obok mnie wali pierdy jak stary budowlaniec po browarze i kapuście ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kropkowi raz idą jakby nigdy nic a raz takvsie skręca, że aznie boli! Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Poluś współczuję naderwanego sutka, niestety znam to z czasów Ewki. Teraz o dziwo nic mi się nie dzieje, żadnego nawału, zastojów czy poranionych sutków
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Camelitos weź prysznic lub kąpiel. Nie wiem,czy mi pomogło,ale wzięłam kąpiel o 20 a o 22.30 odeszły wody.
Madziara a ten sutek potraktowałam lanoniliną i karmię normalnie,z zaciśniętymi zębami,ale karmię Dziewczyny a maluchy można kłaść na brzuchu po jedzeniu? Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-07-12 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Wtajemniczenie
|
Ale na obchodzie coś gadali że chcą mi dać czopki o nazwie scopolan.. Przeczytałam w necie co nieco o tym leku i jeszcze jedna dziewczyna tutaj z którą gadałam że ona też je dostała.. Ponoć jak jest akcja porodowa to przyspieszają rozwój a jak nie ma to nic nie robią.. Przed chwilą poszłam się przejść po oddziale patrzę a ona chodzi z mężem po korytarzu w te i w spowrotem i skurcze już ma dość konkretne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Zadomowienie
|
Kochane!
U mnie dziś dzieć też spokojny, więc robimy z tż jakieś papiery i inne załatwienia, wystawiam coś tam po ciąży na grupę lokalną, więc tak zbiorowo na szybko: Zdrówka dla wszystkich potrzebujących mamuś i dzieciaczków! ![]() ![]() Z wypiekami na twarzy czytam o wszystkich czopach i kibicuję! ![]() summer, spokojnie, pępuszek jeszcze chwilę będzie zmieniał kształt aż kiedyś jak u większości ludzi będzie wklęsły. Na pewno jeszcze chwilę trzeba go czyścić. Wydaje mi się, że do poniedziałku możesz spokojnie poczekać na spotkanie ze specjalistą ![]()
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bursztynku kciuki za córeczkę!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
Kurcze dzwonili z laboratorium i nie mogą zrobić badania krwi bo jest zle pobrana próbka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
U mnie nadal akcja odchodzenia czopa plus biegunka plus pobolewanie brzucha, czasem ciut mocniejsze. Chyba jeszcze dziś wieczorem będzie akcja szpital, a data urodzenia chyba piątek 13
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.