|
|
#1201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybielanie zębów nową metodą - CARBAMIDE PEROXIDE. Co o tym myślicie?
Wybieliłam sobie zęby o 2 tony. Efekt jest bardzo ładny. Zabieg trzeba powtarzać co pół roku. Nadwrażliwości nie mam. Minęła wraz z zabiegiem wybielania.
Eta ma rację w 100%. Nie warto eksperymentować na własną rękę z zębami bo można sobie jedynie kłopotów narobić.
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
ale ja nie mialam na mysli na noc, tylko na 10-30 minut....te 36% zamiast tych 10% na cała noc...
|
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
daruj sobie 36%, To taka dobra i szczera rada. 36% wali się do zębów leczonych endodontycznie i przebarwionych. I mimo bardzo szczelnego wypełnienia kanałów to bardzo często ząb jest obolały i nie do dotknięcia przez dobę.
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
hmm....czyli wybrac mniejsze stezenie....na te 15 minutek?
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
Zrobisz jak chcesz, ja chciałam Ci tylko doradzic.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Przyczajenie
|
Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
NIEOPŁACONA REKLAMA
Nieopłacona Reklama NIEOPŁACONA REKLAMA
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-21 o 22:45 Powód: post pod postem ! |
|
|
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
gm..a stosowalas te pasty?
masz na mysli te pastę?http://mediweb.pl/sklep/product_info...roducts_id/475 http://allegro.pl/item161444421_czar...30_sekund.html a co sadzicie o tej czarnej pascie? stosowal ktos? Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-21 o 22:44 Powód: post pod postem ! |
|
|
|
|
#1208 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: proste i białe ząbki
Up
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Przyczajenie
|
NIEOPŁACONA REKLAMA
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-21 o 22:35 Powód: NIEOPŁACONA REKLAMA |
|
|
|
|
#1210 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1211 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie, rowniez jestem ciekawa
, te pasty daja taki natychmiastowy efekt, ze uzywasz ich przed impreza?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem tekst podchodzi pod reklamę. Nie wierzę w pasty cuda - one nic nie dają
.
Carpe diem NIE dla dyktatury PiS. Nie jestem Polakiem drugiego sortu. Żaden Polak nie jest. Nie dla ustaw w nocy, nie dla polityki autorytarnej. Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-21 o 22:46 |
|
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
Takie preparaty tylko mogą Ci zniszczyć szkliwo - codzienna higiena + pasta wybielająca z czasem czyni cuda
![]() Wg. mnie dobrą pastą wybielającą jest pasta EMAIL DIAMANT [prod. Francja] cena ok 20 zł. za 50 ml
Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-20 o 10:49 |
|
|
|
|
#1214 |
|
Gość
|
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D
oo kurcze nie wiedziałam.. Eta dziękuje
|
|
|
|
|
#1215 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
moja znjoma uzywa raz na poł roku pasków Whitestrips i efekty sa inponujace
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D
Powiem Wam, że stosowałam przez jakiś czas te paskudne żele wybielające. Nie smakują jak ambrozja, ale jakoś jakoś działają (to było ElceMed czy jakoś podobnie). Ale wystarczy przestać reguralnie ich uzywać (kuracja trwa 14 dni) a zęby znów robią się żółte.
Kiedyś w promocji kupiłam paste Clynomyn (ciemnoniebieską, chyba dla palaczy) i od tamtej pory tylko jej się trzymam. Przez jakiś czas zrobiłam sobie od niej przerwę i z ciekawości kupiłam "Blend-a-med 3d white"... no szajs nieziemski. 9zł poszło w błoto. W ciągu tygodnia zęby nabrały mi takiego brzydkiego koloru jak sprzed czasów Clynomym (kosztuje max 11zł czyli prawie tyle co Blend-a-med). Szybko ją odstawiłam i wróciłam do Clynomynu. Jestem świadoma, że tak dobre działanie Clynomyn zawdzięcza drobinkom ścierającym szkliwo, ale efekt jaki powoduje jest wart tej świadomości. Zawsze jak jestem w aptece myślę o kupnie Elgydium. Pasta kupiona w aptece, chyba mniej szkodzi, niż taki Clynomyn, prawda? Tylko że Elgydium kosztuje dwa razy tyle co Clynomyn... więc jeszcze na razie musi poczekać. a Wy: jakie macie doświadczenie i z Clynomyn i z Elgydium?
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
wybielanie a 'dorobiony ząb'
Hej
![]() Sprawa wygląda w skrócie tak - jakieś 6 lat temu szłam sobie zimą ulicą z rękami w kieszeniach.. efektem tego jest doklejona połowa górnej jedynki Nic sie nigdy z tym zębem nie działo, aż teraz zachciało mi się wybielić zęby, jakąś 'domową' metodą (paski, pasta). No i zastanawiam się, jaki będzie efekt...? Czy nie stanie się tak, że 'moje' zęby mi wybieli, a ten 'doklejony' fragment zostanie taki, jaki jest? Czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem, i może mi doradzić? Ostatecznie pójdę z tym do dentysty, ale ciekawa jestem Waszych doświadczeń... Magda |
|
|
|
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wybielanie a 'dorobiony ząb'
Ja sie spotkalam z takim przypadkiem moja kolezanka miala identyczna sytuacje...
niestety jak chciala sobie wybielic zeby ten "doklejony kawalek" sie nie wybielil i musiala isc wymienic na nowy o innym kolorze bo wyglądał jak zsinialy w stosunku do innych zębów |
|
|
|
|
#1219 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
Hej Madzia, używam czasem tej pasty i z mojego doświadczenia, to kiedy palę efekty są o wiele gorsze. Rzuciłam palenie na kilka miesięcy i po tygodniu stosowania Diamant czerwonej (w żółtej tubce) zęby stały się bielsze, a naturalnie mam lekko żółtawe zęby, więc stały się takie kremowe. Teraz znów palę i pasta nie działa już tak dobrze. Co prawda bezpośrednio po umyciu są czystsze i mają jaśniejszy kolor, ale papierosy wszystko przywracają do stanu pierwotnego. Ale może gdybym w ogóle jej nie używała to zęby zupełnie by zżółciały i ma to jakiś sens?
Najlepiej jak sama sprawdzisz, skoro już ją kupiłaś. Pozdrawiam!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1220 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wybielanie zębów- wątek zbiorczy
chcialabym zrobic sobie nakladki u protetyka, bo mam zel do wybielania, tylko nie wiem czy ten protetyk sie zgodzi zrobic mi takie nakladki, jesli nie wie w jakim celu
A te nakladki sa idealnie dopasowane?? i slina sie do nich nie dostaje?
|
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1222 | |
|
Gość
|
Cytat:
bardzo mi to przeszkadza wizualnie, zwlaszcza ze zeby niestety "pociemnialy" od ilosci kawy i roznica tak czy tak jest widoczna!! Rozmawialam z moim stomatologiem, roznica po wybieleniu niestety tez bedzie widoczna! Nie wiem jaki efekt bedzie po wybielaniu paskami itp.; ja zdecydowalam sie na wybielanie ultrafioletem? - nie znam fachowego slownictwa!!! Efekt bede miala okazje zobaczyc dopiero w maju! W kazdym badz razie wymiana doklejonej jedynki bedzie konieczna. Dziewczyny tylko nie krzyczcie i nie wiem czy taki temat juz byl ?!Chcialam spytac czy ktoras z was miala wybielane zeby "ultrafioletem" ? - (jak juz pisalam wyzej nie znam fachowego slownictwa) Jakie sa za i przeciw takiej wlasnie metody? Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-20 o 10:51 |
|
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy mam racje nie jesem ekspertem...
|
|
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
widzialam na allegro jakiś specyfik tego typu chyba..
wklejam linka http://www.allegro.pl/item164665336_...rantowany.html
|
|
#1225 |
|
Gość
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz! O tego typu wybielaniu wiem tylko tyle ile przedstawil mi to stomatolog... czyli zabieg trwa 1 godzine, wykonywany jest w gabinecie stomatologicznym, nakladaja mi jakies oslonki na usta - by sie nie poparzyly; wlasciwie to nie wiem czy beda nakladac zel - nie spytalam o to
, choc podejrzewam ze sam ultrafiolet nic nie da bez pomocy zelu. Nastepnie w ruch wchodzi maszyna Ciekawa jestem ewentualnych skutkow
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
WITAM WSZYSTKIE ZAINTERESOWANE WYBIELANIEM ZĘBÓW !!!
Ja zdecydowalam się na wybielanie u dentysty, robi odcisk szczęki górnej i dolnej i dostajesz żel, który stosuje się na noc. Fakt, zabieg nie jest tani(650 zł), ale efekty są naprawde zaskakujace. Ząbki zrobiły się piękne, białe. Przed wybielaniem trzeba mieć wszystkie zęby zdrowe więc wybielanie w domu podejrzanymi preparatami naprawde odradzam. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie chciałam pytać ile kosztuje taki zabieg u dentysty i jest DROGI a sama na własną rękę trochę boję się wybielać... sugerujesz, że pasty wybielające są niezdrowe?? niedobrze
|
|
|
|
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
Czytam i czytam kilka ostatnich stron tego wątku i tak się zastanawiam czy zamiast wydawać kupe kasy na wybielanie zębów u dentysty, które moim zdaniem nie jest zbytnio trwałe i trzeba go powtarzać co kilka miesięcy - nie lepiej żebyście wypróbowały bardzo dobrą pastę Ajonę?
Pisałam o niej wcześniej w innym wątku dziewczynie, która chciała wybielać sobie zęby sodą oczyszczoną. Wątek ten został połączony w wątek zbiorowy, w którym teraz odpowiadam. W żadnym wypadku nie jest to z mojej strony reklama tego preparatu Poprostu od dość dawna już używam tej pasty-koncentratu i widzę poprawę w wybielaniu zębów ( pomimo, iż palę Wielu dentystów poleca zamiast zwykłej pasty do mycia zębów - ten właśnie koncentrat Więc może warto go spróbować, zamiast wydawać odrazu fortunę na wybielanie zębów u dentysty? Tymbardziej, że ten koncentrat jest dość tani i dostępny w każdej aptece |
|
|
|
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no. ciekawa jestem czy to bezpieczne i skuteczne... co prawda. fotki PRZED i PO dają dużo do myślenia |
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

, te pasty daja taki natychmiastowy efekt, ze uzywasz ich przed impreza?

A te nakladki sa idealnie dopasowane?? i slina sie do nich nie dostaje?
bardzo mi to przeszkadza wizualnie, zwlaszcza ze zeby niestety "pociemnialy" od ilosci kawy i roznica tak czy tak jest widoczna!! 
, choc podejrzewam ze sam ultrafiolet nic nie da bez pomocy zelu. Nastepnie w ruch wchodzi maszyna
a sama na własną rękę trochę boję się wybielać... sugerujesz, że pasty wybielające są niezdrowe?? niedobrze