|
|
#1201 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Próbować do skutku III
Uprzyj się, aby leakrz kontrolowala pęcherzyki. To bardzo ważne. CLo ci na pewno nie zaszkodzi pod warunkiem, że będzie pilnowane. Może być tak, że będziesz muswiała zwiekszyć dawkę, ale to tylko wtedy jeśli okaże się (własnie na USG), że slabo się stymulujesz, tzn słabo organizm reaguje na lek i pęcherzyki nie rosną. No i przy kontroli USG nie ma ryzyka ciąży wieloraczej (najwyżej bliźniaki). Mądry lekarz zabroni współżycia, gdy jest więcej dojrzałych pęcherzykow (max 2 szt), bo wie, czym to może grozić.
Sam lek nie jest szkodliwy. Ja czuje się dobrze, mój organizm też. Ładnie rosną mi pęchrzyki... Gin powinna ci zrobić USG przed zaleceniem leku, tak kontrolnie i dla zobrazowania sytuacji. Ale ty sama teraz powinnaś dopilnować, żeby zanim weźniesz Duphaston sprawdzić, ile i jak urosły pęcherzyki i czy pękły. Myślę, że ok 14-15 dc. Takie moje zdanie. Clo daje się wspomagająco przy kłopotach z zajściem w ciąże, to taki kopniak dla pęcherzyków i owulaccji. Wielu kobietom pomógł, naprawdę, Tylko Dobrze by było, gdyby był kontrolowany. Ulotek nie czytaj-strachy na lachy i tyle. Tylko czlowiek sie denerwuje. Ja zyję i mam sie świetnie ![]() Nie martw się, Wszystko będzie dobrze. Miłego weekendu (bo wyjeżdzam). Pozdrawiam A. |
|
|
|
#1202 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ami silna z ciebie dziewuszka, az mnie podziw bierze bo ja zaczynam wymiękać chociaż to dopiero początek ![]() W dodatku jakoś nie jestem na dzień dzisiejszy przekonana co do tych tabletek. Jejku chyba zwraiuję
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
ostatnio jakaś smutaśna chodzę i jeszcze na dodoatek rano znalazłam to (pewnie juz to gdzieś cztałyście, ale wkleję może ktoś nie zna):
Oczekując dnia narodzin, niunia zwraca się do Boga: Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żyła? Jestem zbyt mała i bezbronna?” Bóg odpowiedział: “Spośród wielu aniołów wybralem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą.” Niunia pyta dalej: Ale powiedz co będę tam robiła? Tutaj w niebie nic nie robie, tylko śmieję się i śpiewam ze szczescia.” Bóg odpowiedział: “Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Bedziesz czuła jego milość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce.” Ponownie niunia pyta: “ Jak ja zrozumiem ludzi, ktorzy będą mowić do mnie nieznanym językiem? Bóg odpowiedzial: “Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałaś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył jak je wymawiać.” Niunia zapytuje: “A co powinnam zrobić, gdy zechce porozmawiac z Toba?” Bóg odpowiedzial: Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą.” Niunia zastanawia sie: “Słyszałam, że na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?’ Bóg odpowiedział: Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie.” Mówi niunia: “Ale na zawsze pozostanę już smutna, bo nigdy Cię już nie zobaczę.” Bóg odrzekł : “Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie.” W niebie zapanowala cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy niunia pospiesznie zapytała: “Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi jakie jest imie mojego anioła?” Odpowiedział jej Bog: “Jej imie nie jest ważne. Będziesz ją wołała po prostu –MAMO." wiem, że wszystkie usłyszymy kiedyś to magiczne słowo
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Słoneczka,
ja dzisiaj byłam ponownie się kłóć. Tym razem progesteron, prolaktyna, powtórka tokso, chlamydia i listerioza. W przyszłym cyklu FSH, LH, TSH i powtórka prolaktyny. Mam nadzieję że wyniki będą dobre. mamy nowa zafasolkowaną, udało się yasirah
|
#1205 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wrrrr ale jestm zagubiona ![]() Życze miłego wyjazdu
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
becia- właśnie się poryczałam jak przeczytałam to co napisałaś.nie wiem co się ze mną dzieje.
|
|
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
Beciu bardzo wzruszające to twoje opowiadanko, aż płakuniać mi się chce
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki.
Ale dzisiaj zimno, szaro, buro i ponuro, pada deszcz i jest zaledwie 14 st. C, idealna pogoda na poprawienie humoru
|
|
|
|
#1209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic tylko pogratulować
Ale mam dzisiaj pytań ![]() Właśnie wyczytalam na innym forum, że Duphaston może poprawić śluz ale to chyba jakieś nieporozumienie? U mnie ze śluzem to przez ostatnie miesiące jakaś bieda. zawsze się dość sporo ze mnie lało (nawet kiedyś myslałam, ze to jakaś nieprawidlowość a tu masz, to było takie potrzebne) a teraz skompo jak nie wiem co
|
#1211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas też zimno... założyłam dzisiaj pończochy samonośne pod kiecke, bo pomyslalam że na rajstopy jescze za ciepło i jak zawialo to... brrrrrrrrrrrrrrr
|
|
#1212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę,że możesz spróbować z tym Clo, tylko monitoruj cykl, tak jak pisała Ami, a tak w ogóle to powiedz lekarzowi,żeby dał skierowanie na badania hormonów, niech się nie ociąga badziewiak jeden, może w tym leży przyczyna. |
|
|
|
|
#1213 |
|
Rozeznanie
|
kindziu zadzwoń może do gina i powiedz mu o swoich obawach, to powinno cię uspokoić. ja nie dostałam skierowania na żadne hormonki, ani przed tabletami anty ani po poronieniu, wszystko robię prywatnie na swój koszt.
|
#1214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
becia, manto powinnas dostac za takie opowiesci...
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Amilamija - gratuluję tak pozytywnego nastawienia!!!
Szczerze podziwiam. Silna z Ciebie kobieta, nie ma co!! Brawo!! W tej sytuacji nie ma innego wyjścia i wszystko Wam się uda ![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#1216 |
|
Zakorzenienie
|
Becia......rany ja jestem w pracy.....
Łzy ocieram ukradkiem bo się wzruszyłam tą opowieścią Piękne i tyle ![]()
|
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś w ramach poprawiania humorku lecę na balejaż bo odrosty już straszą
Przy okazji podetnę trochę włoski. U nas dziś ładna pogoda 20 stopni i słoneczko. Trzymajcie się dziewczyny. Miłego dnia Wam życzę |
|
|
|
#1218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1219 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kachula nie było moim zamiarem, żebyscie się smutały lepioej juz nic nie pisze w końcu weekend się zbliża i ma być weselej ...
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
Becia jestes wielka ... cudowne opowiadanie jak wieszkosci z Was lezka mi poleciala
dla tz napisze tato u nas pogoda nie bardzo jesien idzie ... a dzis kupilam sobie sandalki a co za 20 zl wkoncu przecena byla ![]() Jednak jutro jedziemy nad to jezioro z Pio siostra i mamy zamiar co nieco wypic hihi a wczesniej odwiedzimy kuzynke bo termin miala na przedwczoraj a jeszcze nie chce mala wysjc na swiat
|
|
|
|
#1221 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
Ja zaraz jade do mojej przyjaciolki do szpitala malego bobaska ponosic , prawdopodobnie w niedziele albo poniedzialek juz do domku z dzidzia przyjdzieno wiec milego dzionka i niesmutajcie sie juz wiecej |
|
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
Coś ruch zmalał, pewnie wszystkie nadrabiacie tygodniowe zaległości w pracy co?
Jukolku to super ze wyjazd jednak się uda. Właśnie dostałm smska od kumpelki ze studiów, starają się o bobaska od 4 miesięcy i nadal nic, smutno mi sie zrobiło. A może uda nam się zafasolkować razem i obie bedziemy dumnie wypinały brzuszki na zajęciach i bez problemu zdawały egzaminy ![]() jejku jeszcze dwie godziny i do domku.
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero do Was zajrzałam, bo nie mam siły od rana boli mnie głowa, a właściwie to nie boli tylko napier...... - wypycha mi oczy , pulsują skronie - fatalnie - i jeszcze to ciśnienie... 85/55 heheSuper pogoda na porządki lub czytanie książki, a ja nadaję się tylko do łóżka w zaciemnionym pomieszczeniu ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i życzę milutkiego weekendu, odpoczywajcie, regenerujcie siły, bo wiecie... już jutro wrzesień , a wrzesień będzie wymagał całej masy sił i chęci... by pokonać PRAGNIENIE! |
|
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu niestety przez wizazyk zaległosci wystąpiły i nie moge sie uporać...Ale o 15 do domciu!!! Do roboty |
|
|
|
|
#1225 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewuszki zycze miłego weekendu
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
Tak jest Kasieńko- wrzesień miesiącem przyjemności!!!
Też się czuję niezbyt, pogoda mnie dobija,ledwo co siedzę, musiałam wypić kawkę,żeby nie paść na twarz. Życzę wam kochaniutkie udanego weekendu,owocnych staranek,nie dajcie się pragnieniu. ![]() |
|
|
|
#1227 |
|
Rozeznanie
|
Roxi
A my wrzesień zaczniemy nieciekawie, TŻa nie będzie na weekend mam nadzieję ze nadrobimy w poniedziałek![]() Jakbym sie juz nie pojawiła to owocnego weekendu Słoneczka
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi witaj w klubie tez czuje sie masakrycznie glowa mnie boli i spie na siedzaco
a kawa nic nie daje przedtem mama mi zrobila a ja wypilam lyk i tak mnie niedobrze sie zrobilo tz nawet obiadu nie zjadl ...Chyba po tych tabletkach cos zaczyna sie dziac bo czuje ze jajniki pracuja sobie
|
|
|
|
#1229 |
|
Zadomowienie
|
a ja nie wiem czy wam pisałam ale byłam na pogrzebie 36 letnia kobieta na porodówce zmarła bo lekarze kazali jej rodzic normalnie dziecko było owiniete pepowina i zmarło chyba godz po porodzie jej 2 godz po porodzie pekła macica i tez zmarła. i dzis na pogrzebie wszystko było dobrze do momentu kiedy zobaczyłam ojca zalanego łzami niosacego ta malenka trumienke na rekach nie mogłam powstrzymac łez to było takie nie sprawiedliwe ze takie malenstwo musi w ziemi lezec..
|
|
|
|
#1230 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[quote=Anisia25;5145424]ja ostatnio mialam tempke 37.1 i mimo tego pare godzin pozniej przyszla @... chociaz moj lekarz stwierdzil, ze cykl i wydolnosc cialka zoltego jest idealna.. dokładnie im więcej dni z wysoką tempką tym lepiej,szkoda tylko,że do tej pory to tylko złudne nadzieje. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.

na myjni samochodowej u wujka
10 luty 2009

od rana boli mnie głowa, a właściwie to nie boli tylko napier...... - wypycha mi oczy
, pulsują skronie - fatalnie - i jeszcze to ciśnienie... 85/55 hehe
mam nadzieję ze nadrobimy w poniedziałek