|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbować do skutku III
|
|
|
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monisiu kochana, towarzyszko niedoli!!! Do mnie przylazła ta wredna @ wczoraj wiec doskonale Cię rozumiem....Beczałam chyba z godzine po pracy, bo przyszła jak byłam w robocie.....też wiedziała kiedy ![]() Nie smuć sie, lecimy tym samym cyklem prawie i zobaczysz że będzie dobrze |
|
|
|
|
#1174 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za wsparcie bardzo mi pomagacie! teraz nie pozostaje nic innego jak zastosowac sie do apelu Roxy i zaczac szalec we wrzesniu, pozdrawiam i do jutra, papa
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Roxy - Ty szalona kobieto!!!
Ja też mimo smuteczku przez @ uśmiałam sie do łez prawie!!! Dobrze że sama w biurze jestem bo komiczny to widok jak sie smieje z monitora.... ![]() ![]() :hah aha:Pomysł jest rewelacyjny zaraz jak męzus wróci z 2 zmiany to mu zakomunikuję ze to jest odgórny rozkaz z wizażyku i musi sie dostosować zaraz jak ta menda @ sobie pójdzie...Chociaż jak na razie to zmuszać go nie musze....hehehe
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 21 wrzesnia wraca moj TZ wiec bedziemy musieli nadrobic za caly miesiac
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
roxi-dołączam się do Twego apelu- ja też będę jak sprite, taki dwu litrowy,największy- pragnienie źle skończy
musze tylko męża psychicznie i fizycznie na to przygotować już dzisiaj nakarmiłam go kurczakiem-dużo białka![]() pozdrawiam was wszyskie.i trzymam kciuki za wrzesień
|
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko
Roxi ale Ty to masz pomysly ![]() Wiecie co bede pracowac przez 2 tyg w zastepstwo ale sie nie smiejcie na myjni samochodowej u wujka hihi tz nie bardzo zadowolony ale przynajmniej bedzie kasa na ciuszki a wujek mi zginac nie da |
|
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kaska na ciuszki zawsze sie przyda nie?? ![]()
|
|
|
|
|
#1181 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was Wszystkie moje kochane staraczki!
Boze jak ja sie za wami stesknilam! Przepraszam Was za tak dlugie milczenie ale duzo sie dzialo ostatnio, a gg padlo i nie wiem jak sprawic by dzialalo na nowo (to szczegolnie do mojego Wariatka Kasiulki i M@gd@lenki- przepraszam Was ze nie odpisywalam). Wiec u mnie zaczela sie szkola, masa nauki a dodoatkowo wszelkie emigracyjne rzeczy sie ruszyly wiec jestem juz po fotkach i skanowaniu odciskow (w oczekiwaniu na ID i social seciurity number-nareszcie!), przede mna lekarz w piatek i badania plus masa szczepionek, i tu modle sie obym w ciazy nie byla, bo bym nie przeyla jak by cos sie kruszynce stalo przez te szczepionki. Ale to pewnie sprawdza na miejscu. Co jeszcze, chorowalam, paiowalam a teraz znow nas na pustynie wywialo i kisimy sie w 29 palms. I moze bardzo dobrze, bo w dniu wyjazdu ominol nas huragan Dean (chyba tak to sie pisze ) a dzis u nas bylo trzesienie ziemi wiec nas tez ominelo. Dzis wracamy do domku i juz sie doczekac nie moge tesknie za klimatyzacja ![]() Buziaki dla Was wszystkich a jak do domku dojade to tez fotki wrzuce a co!
|
#1182 |
|
Rozeznanie
|
Podziwiam te dziewczyny co się tak badają, mierzą sprawdzają. Ja nie mam cierpliwości. Na wet nie poszłam na monitoringi. Ech szkoda gadać.
|
|
|
|
#1183 |
|
Przyczajenie
|
Z tym Spritem to oryginalne, nawet zabójczo oryginalne. Dzięki dziewuszki za wszystko. Czasami lepiej jak się ktoś wyżali. Buziaki i to bardzo wielgachne.
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi ale sie usmialam z tego Twojego pomyslu,hehe dobre!!!!
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no dobrze Goniu ze sie odezwałaś. ciągle sprawdzałam gg. musisz cosik wykombinować, żeby można było gawedzieć ![]() pozdrawiam Was kochane staraczki
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale sie ciesze, ze ten dzien juz sie prawie konczy. Ostatni raz tyle plakalam ponad rok temu
Czasami tak jest, ze w jeden dzien wyrzucasz wszystko co siedzi w tobie, a z czym normalnie jakos nacodzien dajesz sobie rade.Nic to, jutro nowy dzien, nowa szansa, zeby bylo lepiej. A najwazniejsze ze pojawil sie pomysl co zrobic zeby tak sie stalo. Troche to tajemnicze, wiem. Musialabym wrocic do pisania pamietnika, a nie pisalam od 2 lat, szkoda, bo nie lubie jak mi tak zycie ucieka. Slodkich snow wizazowe kolezanki |
|
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
trzymałyście kciuki, to wypada mi zdac relację.... Jestem pozytywnie nastawiona do dalszych starań o dziecko. Ani razu nie padłło haslo in vitro. Lekarz przesympatyczny, serdeczny. Przywitał się, podał rękę. Ale i kompetentny i dokładny. O wszystko wypytał ze szczegółami i mnie i TZ-a, o rodzinę, dzieci w rodzinie itd, oglądał jego wyniki. I sprawa ma sie tak: Najważniejsze i bezdyskusyjne - rzucenie palenia. Od tego zaczął. Dał TZ-owi wizytównkę do miejsca, gdzie oduczaja palić i podobno maja swietne rezultaty. Nawet najwięksi twardziele rzucali. Po drugie - dostał skierowanie na badanie od...chrapania. Podobno problemy z oddychaniem w czasie snu maja duży wpływ na płodność. Dyskusja z TZ-em była smieszna, bo on przez sen nie zdaje sobie sprawy czy chrapie i jak oddycha, a ja z lekarzem rozmawiałam o jego chrapaniu i oddechu. TZ- na mnie patrzył jak na zjawisko i nie wierzyl, a lekarz sie smial... Po trzecie - dostał leki - cos na podniesienie testosteronu i ma wspomagająco dalej brać kwas foliowy i Androvit. Ma także zrobić USG. Oboje mamy zaszczepić się na żółtaczkę i zrobić badania genetyczne. TZ pewnie będzie płacił, ale ja dostałam namiary i skierowanie na bezpłatne badania genetyczne ( w ramach jakiejś akcji na PCO) z czego jestem niezmierie zadowolona. Następna wizyta za 6 tyg, z nowym badaniem nasienia, powtorzonymi badaniami hormonów i wynikiem USG. Obudziła się we mnie nadzieją...Teraz musze z TZ-em trochę powalczyć o te papierochy i badania...Ale czego się nie robi dla marzeń ![]() Dobrej nocki, A. |
|
|
|
#1189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ami super, że masz takie nastawienie. Tylko pozazdrościć
|
|
|
|
|
#1190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ami tak trzymac |
|
|
|
|
#1191 |
|
Rozeznanie
|
Bazylijko! Kochana glowka do gory, mi jakis czas temu tez sie taka beksa wlaczyla, za wszystkie czasy, mimo wszystko uwazam taki efekt "mokrych oczu" za bardzo oczyszczajacy, i oby w twoim przypadku tez tak bylo. Ja z zasady plakula nie jestem, ale jak mi sie uzbiera to poryczec musze.
Buziaczki dla was dziewczynki. Frida ja rowniez podziwiam dziewczyny ktore robia to wszystko, ja tam po prostu sie non stop bzykam i tyle Mam zbyt pogmatwany plan dnia zeby robic to wszystko wiec robie tylko to co najprzyjemniejsze ![]() Ja juz w domku! ALLELUJA i klima jest ufffff... Dobranoc kochane!
|
#1192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdrosze ci tej klimy, ze musisz ja miec Uwielbiam goroco Zmykam do wyra, a jutro moja mama przylatuje |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do klimatu bazylijko to wlasnie wracajac do domu rozmawialismy o tym z mezem. Ja tez cieplolubna jestem ale to co sie dzieje w 29palms to masakra, u nas w Carlsbad lepiej bo nad oceanem ale tam...uhhh... Na cwiczeniach ponad 30 marines tracilo przytomnosc lub mdlalo, a w tych ich furach wojennych metalowych blachach ponaqd 70 stopni wiec mozna sobie wyobrazic. No to cmokaski! I kolorowych snow
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
witam staraczki/staraczko-kawiary/itp
![]() Kolejny chlodny ranek, ale byc moze bedzie dzisiaj cieplo Ja po prostu nie wiem jak to zrobilam, ale pomylilam godzine 6.45 z 7.45... spoznilam sie do pracy 20 minut.. i jakos sie tym nie przejelam... Hihihi chyba zima idzie, bo spalabym i spala. Klade sie spac przed 22 i budzik nie jest w stanie mnie obudzic... (moj malz rowniez)Wiecie co, pojechalabym w gorki albo na grzyby ))) lubie po lesie latac z koszykiem, albo smigac po gorach ![]() Dzisiaj jest piateczek, wiec zadnego smutania sie w watku, tylko same pozytywne fluidki. Ciezarne przybywajcie i fluidami obdarzajcie ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Słoneczka!!!
Zaraz was podczytam co tam naskrobałyście, jednak wcześniej mam do was pytanie. Czy jesli skok temp występuje w każdnym cyklu to oznacza, że owu była i jajeczkowanie również? Pytam bo gin przepisał mi Clostibedyg, któey jak wynika z ulotki jest m.in. na wywołanie jajeczkowania i cykle bezowulacyjne i inne tego typu raczej mnie nie dotyczące. Nie chę, żeby mi się coś poprzestawiało po tym Clo jeśli jest ok. A może to nie zaszkodzi? Zapomniałam spytać gina i teraz nie wiem co mam zrobić
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia nakręciłaś mnie na to grzybobranie, choć grzybów jeszcze brak. Moze jutro sie wybiorę na mały leśny spacer. A od jutra w Radomiu Air show. Szyby z okien mi powypadają
Mąż z synkiem się wybierają, a ja rezygnuję. Wystarczy mi ten łomot za oknem. Aha, zrobiłam dzisiaj test Więcej nie muszę mówić chyba.
|
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama sie nakrecam na grzybki, i sie nie moge doczekac wysypu grzybuskow ![]() ale lasek to dobry pomysl, zeby pojsc na spacerek musze tego mojego malza troche rozruszac, bo zachowuje sie jak stary tatusiek, ktorego schemat dnia od paru dni wyglada tak: praca, z pracy, kanapa, prysznic, spanie ![]() a z reguly wszedzie go pelno, wszystko w domku zrobi, autka sam naprawi i jeszcze zone na motorze zawiezie nad wode (w cieple dni)
|
|
#1199 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Serducho mnie boli z tego wszystkiego. Chowam się przed mężem, żeby tylko nie widział, że popłakuję sobie bo znowu by mi mówił, że zachowuje się jak dzieciak. A on chyba nie wie co to znaczy być kobita i to wrażliwą na wszystko Poza tymczuję sie jakbym była jakas niedołężna przez to, że nie moge zajść w ciąże, to tak jakby mi rękę albo nogę ucięło. Staram się jakos opanować ale między czasie łzy same mi napływają do oczu. a najgorsze jest to, że nie wiadomo co ze mną jest nie tak.Cytat:
Ami to może ty mi powiesz cos na ten temat bo mi to dziwnie wygląda. Nie miałam robionych, żadnych hormonów, ani tych badań podstawowych jakieś Lh, prolaktyna i inne. A doktorek mi przepisał Clo mimo, że skoki temp są super (chyba, że ma się to przydać do czegoś innego), do tego Duphaston i to bez, żadnych obserwacji pęcherzyków na usg. Clo mam brać po 1 tabletce raz dziennie od 5-9 d.c. a duphaston 0d 16-25. Już sama nie wiem. A jeszcze jak nie zadziała Clo po następnym cyklu (czyli pierwszym z tym lekiem) to mogę zwiększyć dawke do 2 dziennie A w ulotce własnie czytałam o tych skutkach ubocznych i wogóle o ciąży mnogiej.I co ja mam zrobić
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

na myjni samochodowej u wujka 

a teraz znow nas na pustynie wywialo i kisimy sie w 29 palms. I moze bardzo dobrze, bo w dniu wyjazdu ominol nas huragan Dean (chyba tak to sie pisze

Czasami tak jest, ze w jeden dzien wyrzucasz wszystko co siedzi w tobie, a z czym normalnie jakos nacodzien dajesz sobie rade.
A w ulotce własnie czytałam o tych skutkach ubocznych i wogóle o ciąży mnogiej.