izotek - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 16:15   #1201
palinkaaa13
Raczkowanie

Dot.: izotek

Cytat:
Napisane przez Lalina91 Pokaż wiadomość
Naprawde nikt nie miał z tym problemu??
ja miałam i mam do teraz kuracja dalej tez u mnie trwa..... włoski a wszedzie nawet na dekolcie i piesiach .... to jest jedyny skutek uboczny ktory mnie wykoleil dla mnie to dramat naprawde.... jakos watpie ze to zniknie po kuracji...

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez DlaczegoTak Pokaż wiadomość
Jak dla mnie prawie tak samo, tylko już nie tak sucho.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Brałam Izotek. Generalnie Izotek, Aknenormin, Axotret itd. to wszystko jest to samo. Tylko inna nazwa i producenci, a co za tym idzie - ceny.
a nie zauważyłas np w kolorycie jakies roznice, a czy pojawiaja sie jakies syfy w ogole. Ja probowalam pare razy juz odstawic ale za kazym razem cos pogarzalo sie i wracalam. chyba ze to jest taki stan po odstawieniu ze skora sie normalizuje hmmm
palinkaaa13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 18:40   #1202
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez palinkaaa13 Pokaż wiadomość
a nie zauważyłas np w kolorycie jakies roznice, a czy pojawiaja sie jakies syfy w ogole. Ja probowalam pare razy juz odstawic ale za kazym razem cos pogarzalo sie i wracalam. chyba ze to jest taki stan po odstawieniu ze skora sie normalizuje hmmm
Yyy... nie wiem czy zgubiłam wątek...
Parę razy próbowałaś odstawić izo? I wracałaś? Ile razy przechodziłaś kurację? I jak długie?
Stary 2014-06-21, 13:15   #1203
DlaczegoTak
Przyczajenie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Co do kolorytu nie umiem tego stwierdzić niestety. Po odstawieniu skóra się normalizuje i u mnie np. wychodziły takie małe kropeczki miejscami, ale nikt oprócz mnie tak naprawdę tego nie widział. Do tej pory nie uświadczyłam żadnego ropnego wulkanu czy większego syfa. Na nosie ani jednego wągra, a buzia generalnie czysta, jak od czasu do czasu wyskoczy jakaś mała krostka to nawet specjalnie nie ma się czym przejmować, bo naprawdę - tego nie widać. Teraz jestem przed okresem - i też jest spokój. Tfu tfu,odpukać, żeby nie zapeszyć. Jedyne co mnie martwi to właśnie wypadanie tych włosów, poza tym wszystko jest ok.
DlaczegoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-22, 11:33   #1204
palinkaaa13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez HelenaTrojańska Pokaż wiadomość
Yyy... nie wiem czy zgubiłam wątek...
Parę razy próbowałaś odstawić izo? I wracałaś? Ile razy przechodziłaś kurację? I jak długie?
tak juz dawno przyjelam dawke ktora powinnam ... odawiam a moja skora robi sie o wiele gorsza... pojawialo sie duzo takich roznych syfków... nawet w niektorych miejscach nie nazwalabym tego pryszczem tylko takie zgrubienia bliznowate pod ktorymi jest jakis syf ale chyba gleboko... jem bardzo niska dawke teraz i tez skora jet gorsza niz np w polowie kuracji... derma mi przepisuje na podtrzymanie niby ale chyba stracila rachube ile paczek juz wzielam... a ja boje sie odstawic zwlaszcza teraz jak jest lato. umarlabym gdyby mi zaczelo cos nagle mocno wylazic. Mam tak zwichrowana psyche od tego paroletniego pernmentnego tradziku....
Stary 2014-06-23, 19:55   #1205
krakowianka1991
Raczkowanie

kurcze, ale tego leku nie można ciągle brać!!! Po wybraniu pełnej skumulowanej dawki należy zrobić min 8 tygodni przerwy i jeśli coś będzie źle to wtedy dopiero można brać kolejną serię.....porozmawiaj z lekarzem o bo bez sensu łykać to ciągle organizm sobie wyniszczysz....
krakowianka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 12:58   #1206
palinkaaa13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez krakowianka1991 Pokaż wiadomość
kurcze, ale tego leku nie można ciągle brać!!! Po wybraniu pełnej skumulowanej dawki należy zrobić min 8 tygodni przerwy i jeśli coś będzie źle to wtedy dopiero można brać kolejną serię.....porozmawiaj z lekarzem o bo bez sensu łykać to ciągle organizm sobie wyniszczysz....
derma mowiła mi ze mozna go nawet rok brać i po wyjedzeniu pelnej dawki mozna jesc na podtrzymanie. Nie no chce najdalej po wakacjach calkowicie odejsc od tego. Czuje sie dobrze. teraz zrobie badania znowu aby potwierdzic to.
Stary 2014-06-24, 14:58   #1207
Patico
Raczkowanie

Mnie też ostatnio przyłamało - jestem na 3 opak w dawce 30 mg i przed @ mnie nieźle wysypało :/ dodatkowo to co miało zniknąc i nigdy więcej się nie pojawić wyskoczyło ponownie i na obydwu policzkach (jakby mi ktoś czerwone pinezki wbił)

Nie mogę sobie poradzić z mega zasuszoną albo ususzoną lub jeszcze inaczej złuszczającą się skórą wokół ust i skrzydełek nosa- to co dawało rade w nawilżaniu tych miejsc (isana,cepathil, la roche) nie daje już rady. jak się posmaruje jest super, ale po umyciu twarzy znów to samo. Po 8 godz z makijażem, skóra w tym obrębie wygląda jak serwetka papierowa (taka fruwająca) ;((
Już nie mówią o fakcie jak się czuje "atrakcyjnie" leżąc w łóżku z nasmarowaną mordką jak silnik w samochodzie obok swojego faceta. Widok pewnie porywający.... ://

Druga rzecz, że mój dermatolog chyba wyprawił sobie urlop a mnie sie izotek kończy - no i jest wielki klops bo inni dermatolodzy mają poumawiane już wizyty :/
Czy któraś z Was korzystała z porady internisty w celu powtórzenia przez tego lekarza recepty? Będę próbowac ale boje się że zostanę bez leków :/ a to nie jest fajna wizja...
Patico jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 15:16   #1208
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

W mojej rodzinie dziewczyna brała izotek... Zaczęło się od suchości ust, potem problemy z cholesterolem, krwią, potem osłabiło jej organizm do tego stopnia, że co chwilę choruje na zapalenia płuc/oskrzeli, następnie zaatakowało oczy (zapalenie spojówek i jeszcze cos innego) i tak oto młoda dziewczyna po izoteku chodzi od lekarza do lekarza, ktory rozwalił jej całkowicie organizm.
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 17:00   #1209
DlaczegoTak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Choco_Latte_ Pokaż wiadomość
W mojej rodzinie dziewczyna brała izotek... Zaczęło się od suchości ust, potem problemy z cholesterolem, krwią, potem osłabiło jej organizm do tego stopnia, że co chwilę choruje na zapalenia płuc/oskrzeli, następnie zaatakowało oczy (zapalenie spojówek i jeszcze cos innego) i tak oto młoda dziewczyna po izoteku chodzi od lekarza do lekarza, ktory rozwalił jej całkowicie organizm.
Jeśli ktoś się decyduje na kuracje tym lekiem, niestety trzeba mieć świadomość, że skutki uboczne bywają różne i mają różne nasilenie - i to samo jest z ich ustępowaniem po zakończeniu. Suche usta to norma, podwyższony cholesterol w trakcie kuracji też się zdarza, choroby to pewnie wynik osłabionego organizmu, a problemy z oczami mogą mieć związek z ogólną suchością błon śluzowych jaka występuje. Niestety ale wszystko zależy od organizmu jednostki. Jedni leczenie znoszą bardzo dobrze, a inni niestety nie.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Patico Pokaż wiadomość
Mnie też ostatnio przyłamało - jestem na 3 opak w dawce 30 mg i przed @ mnie nieźle wysypało :/ dodatkowo to co miało zniknąc i nigdy więcej się nie pojawić wyskoczyło ponownie i na obydwu policzkach (jakby mi ktoś czerwone pinezki wbił)

Nie mogę sobie poradzić z mega zasuszoną albo ususzoną lub jeszcze inaczej złuszczającą się skórą wokół ust i skrzydełek nosa- to co dawało rade w nawilżaniu tych miejsc (isana,cepathil, la roche) nie daje już rady. jak się posmaruje jest super, ale po umyciu twarzy znów to samo. Po 8 godz z makijażem, skóra w tym obrębie wygląda jak serwetka papierowa (taka fruwająca) ;((
Już nie mówią o fakcie jak się czuje "atrakcyjnie" leżąc w łóżku z nasmarowaną mordką jak silnik w samochodzie obok swojego faceta. Widok pewnie porywający.... ://

Druga rzecz, że mój dermatolog chyba wyprawił sobie urlop a mnie sie izotek kończy - no i jest wielki klops bo inni dermatolodzy mają poumawiane już wizyty :/
Czy któraś z Was korzystała z porady internisty w celu powtórzenia przez tego lekarza recepty? Będę próbowac ale boje się że zostanę bez leków :/ a to nie jest fajna wizja...
Przez długi czas też miałam problem ze złuszczającą się stale skórą nad górną wargą - spróbuj posmarować to przez jakiś czas Alantanem plus w kremie. Nie widziałam, żebyś pisała, że tym próbowałaś, jeśli tak, to przepraszam. A co do tej recepty - jeśli trafisz na jakiegoś normalnego internistę to powinien Ci spokojnie ją przepisać
DlaczegoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 19:57   #1210
marcys255
Raczkowanie

Fakt,lekarz rodziny opakowanie powinien dac,ja tak bralam ja smaruje sie kremem z mocznikiem isana med do kupienia w rossmanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-24, 20:23   #1211
Marcin_619
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcys255 Pokaż wiadomość
Fakt,lekarz rodziny opakowanie powinien dac,ja tak bralam ja smaruje sie kremem z mocznikiem isana med do kupienia w rossmanie

wersja na dzien czy na noc? moglabys podrzucic sklad? bardziej nawilza czy natluszcza?

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 20:52   #1212
Lalina91
Raczkowanie

Hej, ja tez jestem właśnie na 3 opakowaniu, dzien 62. Dermatolog zmniejszył mi dawke z 30 na 20 mg. Od wczoraj mam wiekszy problem z oczami i z suchością ust, naokoło ust i górna wargą. Do tej pory byl problem z tym ale bylo ok. Teraz jakby sie nasililo niestety. Jeśli chodzi o twarz to jest dużo ładniejsza nic nowego juz nie wyskakuje. Mam kilka malutenkich krosteczek na policzkach ale jest ich malo i niezbyt widoczne no ale czekam az calkowicie wszystko zniknie. Natomiast bardzo ciesze sie z tego ze do tej pory bylam bardzo czerwona(rumien, pekające naczynka i do tego teraz przy tych tabletkach przez podrazniona skore). Jak ktos mnie dluzej nie widzial to sa zdziwnieni ze nie jestem juz taka czerwona Generalnie zadko uzywalam pudru odkad biore tabletki to wogole odstawilam i daje skorze pooddychac jedynie krem z filtrem Czekam na calkowicie czysta i gladka buzke Maam nadzieje ze sie doczekam Dermatolog planuje koniec kuracji na koniec sierpnia ewentualnie koniec wrzesnia Takze juz coraz blizej celu
Lalina91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 07:51   #1213
Patico
Raczkowanie

dzięki za podpowiedź ale mam właśnie mleczko/balsam z Isany z tym mocznikiem (urea) i właśnie skubany przestał pomagać na okolice okołoustną. :[

Teraz próbuje smarować się non stop kremem nawilżającym Rive loop (jakos tak ) też z rossmanna. Ten zawsze stosuje pod podkład i można powiedzieć, że jest naprawdę dobry do nawilżenia skóry.

A Alantan spróbuje
Patico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-25, 23:00   #1214
milagros_
Wtajemniczenie

Dot.: Efekt "podtrzymujący" po kuracji izotkiem

Cytat:
Napisane przez ola220 Pokaż wiadomość
Moze te zaskorniki sa wynikiem zlej pielegnacji skory? Codziennie mocny makijaz:korektor, podklad, puder na twarz. Wszystko mocno kryjace(mam blizny) i dotego czasem nie mam zwyczajnie czasu zmyc makijazu na noc.
z pewnością może mieć to wpływ, demakijaż jest to jedna z najważniejszych czynności w pielęgnacji cery trądzikowej, musi ona być dokładna, ja osobiście polecam linie aknicare i iwostin sensitia gdyż sama przeszłam już dwie kuracje izo, teraz koncze trzecią
milagros_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-26, 13:30   #1215
Paulus3k
BAN stały

Edytowane przez Antymionka
Czas edycji: 2014-06-26 o 23:48 Powód: Próba sprzedaży leku
Paulus3k jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-27, 19:25   #1216
marcys255
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marcin_619 Pokaż wiadomość
wersja na dzien czy na noc? moglabys podrzucic sklad? bardziej nawilza czy natluszcza?

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Na noc bo na dzień nie idzie dostać, skład możesz popatrzeć na http://puderniczkama.blogspot.nl/201...em-do.html?m=1
Mnie i nawilża i natłuszcza też bo ma treściwą konsystencje

Stary 2014-06-30, 17:49   #1217
Marcusia
Rozeznanie

Hej.
Rozpoczynam 19 tydzień kuracji. pierwsze 6 tyg brałam 40mg/doba kolejne 60mg od na dzisiejszej konsultacji lekarz zdecydował się na 100mg/doba
Buzia o wiele czystsza. Pod okiem wyskoczył mi jeszcze duży ropny pryszcz (około 8. czerwca) i cały czas go mam, ale nie ruszam. dużo naczynek na wierzchu, ale doktor mówi, że trzeba ciągnąć kurację. Usta suche, w głowie rozkojarzona, spojówki suche czasem mi łzy polecą ze względu na jakiś ostry zapach.
Ale sesje zdałam w pierwszym podejściu, ale przyznać muszę, że w naukę włożyłam większy wysiłek niż zwykle.
Stary 2014-06-30, 18:24   #1218
Marcin_619
Raczkowanie

ile kosztuje opakowanie izoteku?
Stary 2014-06-30, 21:08   #1219
krakowianka1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marcusia Pokaż wiadomość
Hej.
Rozpoczynam 19 tydzień kuracji. pierwsze 6 tyg brałam 40mg/doba kolejne 60mg od na dzisiejszej konsultacji lekarz zdecydował się na 100mg/doba
Buzia o wiele czystsza. Pod okiem wyskoczył mi jeszcze duży ropny pryszcz (około 8. czerwca) i cały czas go mam, ale nie ruszam. dużo naczynek na wierzchu, ale doktor mówi, że trzeba ciągnąć kurację. Usta suche, w głowie rozkojarzona, spojówki suche czasem mi łzy polecą ze względu na jakiś ostry zapach.
Ale sesje zdałam w pierwszym podejściu, ale przyznać muszę, że w naukę włożyłam większy wysiłek niż zwykle.
oo matko 100 mg na dobę? masakra i to jeszcze w lecie?? ja przez 3 miesiące brałam 40 mg przy wadze 45 kg, a teraz ze względu na słońce lekarz na lipiec i sierpień zmniejszył mi dawkę do 20 mg na dobę....
krakowianka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-30, 21:37   #1220
Marcusia
Rozeznanie

tez sie zdziwiłam. unikam słonca, bo sie boje... moja waga to 52kg
Stary 2014-07-01, 12:57   #1221
pixie088
Zakorzenienie

Dziewczyny,po jakim czasie pojawiły się u was pierwsze skutki uboczne?
pixie088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 15:45   #1222
kennedy
Zakorzenienie

Wow strasznie duzo ma sak ra.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-01, 18:22   #1223
HelenaTrojańska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pixie088 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,po jakim czasie pojawiły się u was pierwsze skutki uboczne?
U mnie pierwszy wysyp wystąpił w 2-3 tygodniu.
Po tygodniu lub dwóch suchość ust.

Dziewczyny, tak się ostatnio cieszyłam, że moja buzia znormalniała a ty w weekend zaczęła mi skóra płatami schodzić! Nie pamiętam, żebym nawet w najgorszym etapie kuracji się coś takiego działo. Normalnie jak po solidnym opalaniu. Umalowanie się graniczy z cudem, bo skóra się łuszczy. Nie jest jakoś specjalnie podrażniona, ale to łuszczenieeee.... Zna któraś z was jakiś cudowny proceder, który pomoże?
Macie jakieś sposoby? Myślałam o peelingu, ale się boję. No ale chyba jakoś się pozbyć muszę tej skóry...

Edytowane przez HelenaTrojańska
Czas edycji: 2014-07-01 o 18:33
HelenaTrojańska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-01, 19:14   #1224
kennedy
Zakorzenienie

Nie peelinguj. Moze umyj delikatnie paszcze i naloz duuuuzo kremu jak bedziesz szla spac mi pomagalo.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:39   #1225
ola220
Raczkowanie

Dot.: Efekt "podtrzymujący" po kuracji izotkiem

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez milagros_ Pokaż wiadomość
z pewnością może mieć to wpływ, demakijaż jest to jedna z najważniejszych czynności w pielęgnacji cery trądzikowej, musi ona być dokładna, ja osobiście polecam linie aknicare i iwostin sensitia gdyż sama przeszłam już dwie kuracje izo, teraz koncze trzecią
łoł przeszlas 3 kuracje? Kiedy konczylam pierwsza mialam juz dosc. A co dopiero myslec o nastepnej. Oby do tego nie doszlo. A dokuczaja Ci jakies skutki uboczne? Mi strasznie wypadaly i wypadaja wlosy. Coz i te zamkniete i otwarte zaskorniki dalej mam.
Dziekuje ci za opowiedz.

Edytowane przez ola220
Czas edycji: 2014-07-02 o 19:41
ola220 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 17:06   #1226
pixie088
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HelenaTrojańska Pokaż wiadomość
U mnie pierwszy wysyp wystąpił w 2-3 tygodniu.
Po tygodniu lub dwóch suchość ust.
Dziekuje A wiec wszystko jeszcze przede mna. U mnie dopiero tydzien z izo,wiec poki co zadnych skutkow ubocznych...i o dziwo doslownie wszystkie pryszczolce zeszly juz mi z twarzy,nie moge sie napatrzec. Ale pewno to tylko chwilowe i zaraz nawiedzi mnie wysyp

pixie088 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 10:12   #1227
martul1988
Przyczajenie

No cóż, co do łuszczenia skóry mi niezmiennie pomaga tylko i wyłącznie Emollium krem specjalny. Ostatnio sądząc, że przesuszona skóra to już nie mój problem, po skończeniu opakowania emollium smarowałam się innym kremem - już po 2 dniach na buzi masakra. Natychmiast pobiegłam po swój krem i po kilku użyciach znów mam spokój. Jedynie raz na jakiś czas lekkie łuszczenie występuje pod dolną wargą.
martul1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-04, 11:38   #1228
palinkaaa13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kishiro Pokaż wiadomość
Hej, ja już drugi raz poddałam się kuracji izotekiem. Tutaj znajdziecie krótką relację z całej kuracji: http://wprostysposob.pl/tag/izotretynoina/ Będę dodawała kolejne posty. Na pewno napiszę czy było warto i skumuluję pełną dawkę informacji o moim samopoczuciu podczas kuracji i skutkach ubocznych, no i jak czuję się teraz, już po...
Pozdrawiam i zapraszam do lektury,
K.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

A odnośnie wypadających włosów to mnie to spotkało na długo po pierwszej kuracji, raczej po odstawieniu hormonów, które brałam przy kuracji. Ale znalazłam świetny sposób, żeby szybko odrosły
http://wprostysposob.pl/skrzyp-na-pr...acymi-wlosami/
Pozdrawiam,
Karola
hej hej jak to wygladalo u ciebie jak tradzik wrocil po jakim czasie i w jakim natezeniu ? po jakim czasie poddalas sie kolejnej kuracji? ja juz d dawno przekroczylam dawke ktora powinnam przyjac ale ciagle jak probuje odstawic wylaza mi syfy pewnie to dlatego ze po skora po prostu dalej widze syfy i one najnormalniej wylaza na wierzch... ost znowu wrocilam o paniki i coziennie buze sie z lekiem co nowego na mojej buzi sie wykluje... mam dola i znowu barykaduje sie w domu... mimo ze nie jet tego bardzo duzo to ciagle jest i wiem ze jak calkiem odstawie lek to bedzie sajgon ;( nie wiem czy po protu znowu nie przycinac z dawka aby wytepic na maxa to skoro dalej tam sa czy odstawic lek i za jakis czas jak nie bezie poprawy zrobic druga kuracje...
Stary 2014-07-08, 12:31   #1229
kishiro
Przyczajenie

Cytat:
hej hej jak to wygladalo u ciebie jak tradzik wrocil po jakim czasie i w jakim natezeniu ? po jakim czasie poddalas sie kolejnej kuracji? ja juz d dawno przekroczylam dawke ktora powinnam przyjac ale ciagle jak probuje odstawic wylaza mi syfy pewnie to dlatego ze po skora po prostu dalej widze syfy i one najnormalniej wylaza na wierzch... ost znowu wrocilam o paniki i coziennie buze sie z lekiem co nowego na mojej buzi sie wykluje... mam dola i znowu barykaduje sie w domu... mimo ze nie jet tego bardzo duzo to ciagle jest i wiem ze jak calkiem odstawie lek to bedzie sajgon ;( nie wiem czy po protu znowu nie przycinac z dawka aby wytepic na maxa to skoro dalej tam sa czy odstawic lek i za jakis czas jak nie bezie poprawy zrobic druga kuracje...
Hej, u mnie trądzik wrócił po ok. 2 latach od kuracji. W międzyczasie odstawiłam również antykoncepcję (mniej więcej po pół roku po kuracji), którą stosowałam przez mniej więcej 5 lat bez przerwy, także nie została ona dodana do mojej kuracji, tylko już ją stosowałam. Wrócił w postaci wysypki swędzącej i początkowo myślałam, że jest to uczulenie - dostałam wtedy pierwszą pracę i byłam bardzo zestresowana - pomyślałam zatem, że może hormony z nerwów wywołały trądzik. Po 2 miesiącach lekarz zalecił drugą kurację izotretynoiną i na początku miałam straszny wysyp - STRASZNY - nigdy nie miałam takiego trądziku. Nie byłam w stanie tego przykryć ( http://wprostysposob.pl/tag/izotretynoina/ - tutaj cały przegląd zdjęć). No i reszta już na blogu. W piątek (11.07.2014) idę do dermatologa na kontrolę. Postaram się wrzucić na blog relację z wizyty
A jaką dawkę przyjmujesz dziennie? Ja miałam 30 mg przy wadze 52 kg
Może dawka dzienna była zbyt niska? Najlepiej porozmawiać z lekarzem, a może skonsultuj się z innym lekarzem? Ja tak zrobiłam po miesiącu, kiedy uczulenie nie chciało przejśc:/
Pozdrawiam i trzymam kciuki!
K.
kishiro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-09, 11:09   #1230
palinkaaa13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kishiro Pokaż wiadomość
Hej, u mnie trądzik wrócił po ok. 2 latach od kuracji. W międzyczasie odstawiłam również antykoncepcję (mniej więcej po pół roku po kuracji), którą stosowałam przez mniej więcej 5 lat bez przerwy, także nie została ona dodana do mojej kuracji, tylko już ją stosowałam. Wrócił w postaci wysypki swędzącej i początkowo myślałam, że jest to uczulenie - dostałam wtedy pierwszą pracę i byłam bardzo zestresowana - pomyślałam zatem, że może hormony z nerwów wywołały trądzik. Po 2 miesiącach lekarz zalecił drugą kurację izotretynoiną i na początku miałam straszny wysyp - STRASZNY - nigdy nie miałam takiego trądziku. Nie byłam w stanie tego przykryć ( http://wprostysposob.pl/tag/izotretynoina/ - tutaj cały przegląd zdjęć). No i reszta już na blogu. W piątek (11.07.2014) idę do dermatologa na kontrolę. Postaram się wrzucić na blog relację z wizyty
A jaką dawkę przyjmujesz dziennie? Ja miałam 30 mg przy wadze 52 kg
Może dawka dzienna była zbyt niska? Najlepiej porozmawiać z lekarzem, a może skonsultuj się z innym lekarzem? Ja tak zrobiłam po miesiącu, kiedy uczulenie nie chciało przejśc:/
Pozdrawiam i trzymam kciuki!
K.
Podajlinka do bloga Wiesz co w trakcie kuracji jadlam na poczatku 20 mg prez miesic, Potem 40 mg tyle ile moglam wiec chyba z miesiac. potm jeden dzien 20 drugi 40. I tak to sie wleklo. No ja mam wage 47 kg. kuracje zaczelam jakos 20 marca 2013 jk wyjadlam dawke jaka powinnam to robilam przerwy jakies tam nawet 3 szt w tg jaldam. ale jak pogarszalo sie to przycislam troche. Zdazaly sie przerwy po 2 tyg nawet. Teraz mam nawet spoko bo przycislam z dawka i jest ok. Derma mi mowila ze na wiosne i jesien sie cera sama siebie czesto pogarsza.... taki okres przejsciowy. Planuje po wakacjach zupelnie juz odstawic.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości