|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
ja miałam i mam do teraz kuracja dalej tez u mnie trwa..... włoski a wszedzie nawet na dekolcie i piesiach .... to jest jedyny skutek uboczny ktory mnie wykoleil
dla mnie to dramat naprawde.... jakos watpie ze to zniknie po kuracji...---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1202 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Parę razy próbowałaś odstawić izo? I wracałaś? Ile razy przechodziłaś kurację? I jak długie?
|
|
#1203 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
tak juz dawno przyjelam dawke ktora powinnam ... odawiam a moja skora robi sie o wiele gorsza... pojawialo sie duzo takich roznych syfków... nawet w niektorych miejscach nie nazwalabym tego pryszczem tylko takie zgrubienia bliznowate pod ktorymi jest jakis syf ale chyba gleboko... jem bardzo niska dawke teraz i tez skora jet gorsza niz np w polowie kuracji... derma mi przepisuje na podtrzymanie niby ale chyba stracila rachube ile paczek juz wzielam... a ja boje sie odstawic zwlaszcza teraz jak jest lato. umarlabym gdyby mi zaczelo cos nagle mocno wylazic. Mam tak zwichrowana psyche od tego paroletniego pernmentnego tradziku....
|
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
kurcze, ale tego leku nie można ciągle brać!!! Po wybraniu pełnej skumulowanej dawki należy zrobić min 8 tygodni przerwy i jeśli coś będzie źle to wtedy dopiero można brać kolejną serię.....porozmawiaj z lekarzem o bo bez sensu łykać to ciągle organizm sobie wyniszczysz....
|
|
|
|
#1206 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1207 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też ostatnio przyłamało - jestem na 3 opak w dawce 30 mg i przed @ mnie nieźle wysypało :/ dodatkowo to co miało zniknąc i nigdy więcej się nie pojawić wyskoczyło ponownie i na obydwu policzkach (jakby mi ktoś czerwone pinezki wbił)
![]() Nie mogę sobie poradzić z mega zasuszoną albo ususzoną lub jeszcze inaczej złuszczającą się skórą wokół ust i skrzydełek nosa- to co dawało rade w nawilżaniu tych miejsc (isana,cepathil, la roche) nie daje już rady. jak się posmaruje jest super, ale po umyciu twarzy znów to samo. Po 8 godz z makijażem, skóra w tym obrębie wygląda jak serwetka papierowa (taka fruwająca) ;(( Już nie mówią o fakcie jak się czuje "atrakcyjnie" leżąc w łóżku z nasmarowaną mordką jak silnik w samochodzie obok swojego faceta. Widok pewnie porywający.... :// Druga rzecz, że mój dermatolog chyba wyprawił sobie urlop a mnie sie izotek kończy - no i jest wielki klops bo inni dermatolodzy mają poumawiane już wizyty :/ Czy któraś z Was korzystała z porady internisty w celu powtórzenia przez tego lekarza recepty? Będę próbowac ale boje się że zostanę bez leków :/ a to nie jest fajna wizja... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1208 |
|
Addicted of makeup.
|
W mojej rodzinie dziewczyna brała izotek... Zaczęło się od suchości ust, potem problemy z cholesterolem, krwią, potem osłabiło jej organizm do tego stopnia, że co chwilę choruje na zapalenia płuc/oskrzeli, następnie zaatakowało oczy (zapalenie spojówek i jeszcze cos innego) i tak oto młoda dziewczyna po izoteku chodzi od lekarza do lekarza, ktory rozwalił jej całkowicie organizm.
|
|
|
|
#1209 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
Fakt,lekarz rodziny opakowanie powinien dac,ja tak bralam
ja smaruje sie kremem z mocznikiem isana med do kupienia w rossmanieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1212 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja tez jestem właśnie na 3 opakowaniu, dzien 62. Dermatolog zmniejszył mi dawke z 30 na 20 mg. Od wczoraj mam wiekszy problem z oczami i z suchością ust, naokoło ust i górna wargą. Do tej pory byl problem z tym ale bylo ok. Teraz jakby sie nasililo niestety. Jeśli chodzi o twarz to jest dużo ładniejsza nic nowego juz nie wyskakuje. Mam kilka malutenkich krosteczek na policzkach ale jest ich malo i niezbyt widoczne no ale czekam az calkowicie wszystko zniknie. Natomiast bardzo ciesze sie z tego ze do tej pory bylam bardzo czerwona(rumien, pekające naczynka i do tego teraz przy tych tabletkach przez podrazniona skore). Jak ktos mnie dluzej nie widzial to sa zdziwnieni ze nie jestem juz taka czerwona
Generalnie zadko uzywalam pudru odkad biore tabletki to wogole odstawilam i daje skorze pooddychac jedynie krem z filtrem Czekam na calkowicie czysta i gladka buzke Maam nadzieje ze sie doczekam Dermatolog planuje koniec kuracji na koniec sierpnia ewentualnie koniec wrzesnia Takze juz coraz blizej celu
|
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za podpowiedź ale mam właśnie mleczko/balsam z Isany z tym mocznikiem (urea) i właśnie skubany przestał pomagać na okolice okołoustną. :[
Teraz próbuje smarować się non stop kremem nawilżającym Rive loop (jakos tak ) też z rossmanna. Ten zawsze stosuje pod podkład i można powiedzieć, że jest naprawdę dobry do nawilżenia skóry. A Alantan spróbuje
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Efekt "podtrzymujący" po kuracji izotkiem
Cytat:
|
|
|
|
|
#1215 |
|
BAN stały
|
Edytowane przez Antymionka Czas edycji: 2014-06-27 o 00:48 Powód: Próba sprzedaży leku |
|
|
|
#1216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie i nawilża i natłuszcza też bo ma treściwą konsystencje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Rozpoczynam 19 tydzień kuracji. pierwsze 6 tyg brałam 40mg/doba kolejne 60mg od na dzisiejszej konsultacji lekarz zdecydował się na 100mg/doba Buzia o wiele czystsza. Pod okiem wyskoczył mi jeszcze duży ropny pryszcz (około 8. czerwca) i cały czas go mam, ale nie ruszam. dużo naczynek na wierzchu, ale doktor mówi, że trzeba ciągnąć kurację. Usta suche, w głowie rozkojarzona, spojówki suche czasem mi łzy polecą ze względu na jakiś ostry zapach. Ale sesje zdałam w pierwszym podejściu, ale przyznać muszę, że w naukę włożyłam większy wysiłek niż zwykle.
|
#1218 |
|
Raczkowanie
|
ile kosztuje opakowanie izoteku?
|
#1219 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
tez sie zdziwiłam. unikam słonca, bo sie boje... moja waga to 52kg
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,po jakim czasie pojawiły się u was pierwsze skutki uboczne?
|
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
Wow strasznie duzo ma sak ra.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po tygodniu lub dwóch suchość ust. Dziewczyny, tak się ostatnio cieszyłam, że moja buzia znormalniała a ty w weekend zaczęła mi skóra płatami schodzić! Nie pamiętam, żebym nawet w najgorszym etapie kuracji się coś takiego działo. Normalnie jak po solidnym opalaniu. Umalowanie się graniczy z cudem, bo skóra się łuszczy. Nie jest jakoś specjalnie podrażniona, ale to łuszczenieeee.... Zna któraś z was jakiś cudowny proceder, który pomoże? ![]() Macie jakieś sposoby? Myślałam o peelingu, ale się boję. No ale chyba jakoś się pozbyć muszę tej skóry...
20.05.2017 ŚLUBUJEMY Edytowane przez HelenaTrojańska Czas edycji: 2014-07-01 o 19:33 |
|
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Nie peelinguj. Moze umyj delikatnie paszcze i naloz duuuuzo kremu jak bedziesz szla spac mi pomagalo.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1225 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Efekt "podtrzymujący" po kuracji izotkiem
[/COLOR]
Cytat:
Dziekuje ci za opowiedz. Edytowane przez ola220 Czas edycji: 2014-07-02 o 20:41 |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiec wszystko jeszcze przede mna. U mnie dopiero tydzien z izo,wiec poki co zadnych skutkow ubocznych...i o dziwo doslownie wszystkie pryszczolce zeszly juz mi z twarzy,nie moge sie napatrzec. Ale pewno to tylko chwilowe i zaraz nawiedzi mnie wysyp ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1227 |
|
Przyczajenie
|
No cóż, co do łuszczenia skóry mi niezmiennie pomaga tylko i wyłącznie Emollium krem specjalny. Ostatnio sądząc, że przesuszona skóra to już nie mój problem, po skończeniu opakowania emollium smarowałam się innym kremem - już po 2 dniach na buzi masakra. Natychmiast pobiegłam po swój krem i po kilku użyciach znów mam spokój. Jedynie raz na jakiś czas lekkie łuszczenie występuje pod dolną wargą.
|
|
|
|
#1228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ost znowu wrocilam o paniki i coziennie buze sie z lekiem co nowego na mojej buzi sie wykluje... mam dola i znowu barykaduje sie w domu... mimo ze nie jet tego bardzo duzo to ciagle jest i wiem ze jak calkiem odstawie lek to bedzie sajgon ;( nie wiem czy po protu znowu nie przycinac z dawka aby wytepic na maxa to skoro dalej tam sa czy odstawic lek i za jakis czas jak nie bezie poprawy zrobic druga kuracje...
|
|
|
|
|
#1229 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A jaką dawkę przyjmujesz dziennie? Ja miałam 30 mg przy wadze 52 kg Może dawka dzienna była zbyt niska? Najlepiej porozmawiać z lekarzem, a może skonsultuj się z innym lekarzem? Ja tak zrobiłam po miesiącu, kiedy uczulenie nie chciało przejśc:/ Pozdrawiam i trzymam kciuki! K. |
|
|
|
|
#1230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co w trakcie kuracji jadlam na poczatku 20 mg prez miesic, Potem 40 mg tyle ile moglam wiec chyba z miesiac. potm jeden dzien 20 drugi 40. I tak to sie wleklo. No ja mam wage 47 kg. kuracje zaczelam jakos 20 marca 2013 jk wyjadlam dawke jaka powinnam to robilam przerwy jakies tam nawet 3 szt w tg jaldam. ale jak pogarszalo sie to przycislam troche. Zdazaly sie przerwy po 2 tyg nawet. Teraz mam nawet spoko bo przycislam z dawka i jest ok. Derma mi mowila ze na wiosne i jesien sie cera sama siebie czesto pogarsza.... taki okres przejsciowy. Planuje po wakacjach zupelnie juz odstawic.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

dla mnie to dramat naprawde.... jakos watpie ze to zniknie po kuracji...

Generalnie zadko uzywalam pudru odkad biore tabletki to wogole odstawilam i daje skorze pooddychac jedynie krem z filtrem

A wiec wszystko jeszcze przede mna. U mnie dopiero tydzien z izo,wiec poki co zadnych skutkow ubocznych...i o dziwo doslownie wszystkie pryszczolce zeszly juz mi z twarzy,nie moge sie napatrzec. Ale pewno to tylko chwilowe i zaraz nawiedzi mnie wysyp