Rossman - część III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-22, 14:21   #1201
00aga00
Wtajemniczenie

Dot.: Rossman - część III

Cytat:
Napisane przez aksalotl Pokaż wiadomość
czym się różni, poza obiektywnymi różnicami (konsystencja, pojemność itp.) to mleczko od tego kremu? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...zon-cream.html Zaintrygowałyście mnie tym mleczkiem, z kremu nie jestem zadowolona, będę testować teraz balsamy brązujące, ale jako przykładna kosmetoholiczka zrobiłabym sobie już zapasy, skoro jest w promocji
Chyba podstawową różnicą jest to, że mleczko łatwiej rozprowadzić równomiernie, aby nie zrobiło smug i zacieków. Wolę też lżejsze kosmetyki, więc na taki balsam bym się raczej nie zdecydowała
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca
lecz widać można żyć bez powietrza !"

00aga00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 14:42   #1202
aksalotl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 00aga00 Pokaż wiadomość
Chyba podstawową różnicą jest to, że mleczko łatwiej rozprowadzić równomiernie, aby nie zrobiło smug i zacieków. Wolę też lżejsze kosmetyki, więc na taki balsam bym się raczej nie zdecydowała
no i przepadłam
aksalotl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 15:21   #1203
AryaxD
Wtajemniczenie

te mam ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...opalajace.html samoopalacz fajny jest dobry dla laika
Stary 2008-06-22, 15:23   #1204
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
no i przepadłam
a co, kupiłas w kremie?
Może nie będzie tak źle Tylko wystarczy dobrze zaaplikować
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2008-06-22, 15:31   #1205
aksalotl
Zadomowienie

Cytat:
a co, kupiłas w kremie?
Może nie będzie tak źle Tylko wystarczy dobrze zaaplikować
nie, właśnie wpisałam mleczko na listę zakupów
krem właśnie wykańczam a właściwie on mnie
Stary 2008-06-22, 15:50   #1206
*angel1710**
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
i bardzo dobrze . a zdradzisz jakiego filtru używasz ? właśnie szukam jakiegoś do tłustej cery
wiesz co używam Iwostinu 40, tyle że od pół roku biorę retinoidy więc jestem w fazie totalnego przesuszenia skóry i ust więc w zasadzie momentalnie się wchłania. ostatnio dermatolog mi zmniejszyła dawkę do minimalnej i widzę tylko przesuszenie ust, a filtr nadal idealnie się wchłania i nic się nie świecę. dodam, że nie używam żadnego fluidu i pudru więc może jeśli Ty używasz całkowicie by zniwelowały świecenie jeśli by w ogóle wystąpiło najlepiej jakbyś zdobyła jakąś próbkę bo opakowanie jest baaaardzo wydajne i ja zapłaciłam coś koło 40 zł więc szkoda tej kasy wyrzucać w błoto
*angel1710** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 15:57   #1207
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
nie, właśnie wpisałam mleczko na listę zakupów
krem właśnie wykańczam a właściwie on mnie
ups Mleczko jest obecnie w promocji - tyle mam na swoją obronę
Ja wczoraj się posmarowałam mleczkiem, a dziś leżałam na słońcu (niedługo i po południu) Mam nadzieję, że nie będę w łatki
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2008-06-22, 16:01   #1208
aksalotl
Zadomowienie

Cytat:
ups Mleczko jest obecnie w promocji - tyle mam na swoją obronę
Ja wczoraj się posmarowałam mleczkiem, a dziś leżałam na słońcu (niedługo i po południu) Mam nadzieję, że nie będę w łatki
przyjmuję jako koronny argument
a czemu miałabyś być w łatki?
Stary 2008-06-22, 16:02   #1209
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani@1987 Pokaż wiadomość
Estella a dokładnie czego próbki dostałaś z tej serii?Proszę daj znać jak wypróbujesz
Ja tez jeśli chodzi o stoisko Bielendy w Lbn to nie narzekam-dostałam rożne próbki-tez z serii Morze Martwe(krem pod oczy)ale nie z EcoCare...ale wysmarowałam sie miodkiem z tej seriii pani była bardzo miła, ale o te próbeczki musiałam poprosić
Cytat:
Napisane przez istari Pokaż wiadomość
ja byłam tam zaraz po otwarciu, może dlatego nic nie dostałam. ale nie narzekam - mam siatkę innych próbek
Ja też byłam zaraz po otwarciu, chyba jakoś pierwsza zainteresowana ja sama poprosiłam o próbki, bo akurat te dwie serie mnie interesują, wprowadzili je niedawno i chciałam wypróbować.
Z Morza Martwego dostałam: krem nawilżający na dzień SPF10, rozświetlający krem pod oczy, balsam do ciała i krem odżywczy na noc.
Eco Care: zabieg wyszczuplający z borowiną i torfem oraz krem dzień/noc z torfem i wodorostami.
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
thx właśnie wydawało mi się, że ja gdzieś widziałam produkty tej firmy,ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie....może to właśnie w Galerii Centrum było
Sprawdź, chyba nie widziałam ich nigdzie więcej - ew. w jakiś małych dobrze zaopatrzonych drogeriach.
Cytat:
Napisane przez aako Pokaż wiadomość
Dziewcyny, do czego używacie oliwki HiPP do ciała czy do twarzy??
Można i do tego i do tego
Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Hmmm, no po prostu, smaruje sie kilka dni pod rzad (bo nie uzywam tych balsamow non stop, tylko takimi seriami kilka dni co jakis czas), a wiec majac balsam na skorze jak sie wycieram po prysznicu to scieram balsam ze skory i zostaje to na reczniku i po jakims czasie recznik robi sie troche pobrazowiony... Kurcze, czyli jednak tylko mi sie tak robi Ech
Ja też tak mam, przecież te balsamy brązują tylko naskórek, nie wnikają głęboko, więc jeżeli skóra się łuszczy lub mocno ja potrzesz to może pobrudzić ręcznik.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 16:25   #1210
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
JJa też tak mam, przecież te balsamy brązują tylko naskórek, nie wnikają głęboko, więc jeżeli skóra się łuszczy lub mocno ja potrzesz to może pobrudzić ręcznik.
No wlasnie, dlatego sie zmartwilam, ze nikomu sie tak nie dzieje, ale ja sie dosc mocno tre recznikiem Uff

Z Rossmannowskich hitow bardzo dobra jest jeszcze pomadka ochronna Alterra --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html

Kusicie ta oliwka Hipp, skonczyla mi sie ta balsamowa oliwka Nivei i chyba kupie ta, bo mam taki patent na mieszanie balsamow z oliwka, zeby lepszy efekt dawaly - tak pozuzywalam marnie nawilzajace balsamy Avonowe Naturals No i na skorki wokol paznokci uzywam czasem.
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 16:38   #1211
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
*Dziewcyny, do czego używacie oliwki HiPP do ciała czy do twarzy??
Do twarzy.
Stary 2008-06-22, 16:47   #1212
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
przyjmuję jako koronny argument
a czemu miałabyś być w łatki?
bo jakoś mam mieszane uczucia, co do stosowania opalacza a potem opalania się na normalnym słonku... ale jeśli nie ma takiego ryzyka to jestem spokojna
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Stary 2008-06-22, 16:52   #1213
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *angel1710** Pokaż wiadomość
wiesz co używam Iwostinu 40, tyle że od pół roku biorę retinoidy więc jestem w fazie totalnego przesuszenia skóry i ust więc w zasadzie momentalnie się wchłania. ostatnio dermatolog mi zmniejszyła dawkę do minimalnej i widzę tylko przesuszenie ust, a filtr nadal idealnie się wchłania i nic się nie świecę. dodam, że nie używam żadnego fluidu i pudru więc może jeśli Ty używasz całkowicie by zniwelowały świecenie jeśli by w ogóle wystąpiło najlepiej jakbyś zdobyła jakąś próbkę bo opakowanie jest baaaardzo wydajne i ja zapłaciłam coś koło 40 zł więc szkoda tej kasy wyrzucać w błoto
dzięki, pewnie wyprobuje, ale wiadomo z próbkami może być ciężko . No i póki co to mam 100 ml mleczka Avene więc mam co używać

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Do twarzy.
a Ty stosujesz w celu nie świecenia się skóry? bo własnie sie zastanawiam, czy to by działałało za pierwszym razem czy dopiero po kilku użyciach. Ja raz spróbowałam i niestety tragedia . nie wiem czy mam dłużej próbować czy dać sobie spokój ..
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 17:32   #1214
Nanusia76
Zadomowienie

[quote=dygotka8;7956878]ooo....a czy te tabl to nie są na ochudzanie będę w lipcu w swojej aptece to się zorientuję i spróbuję
dzięki wielkie a dziewczyny nie ukrzyżują Cię bo to super przepis jest

Tak ,masz rację co do tych tabletek one sa na odchudzanie . Zawierają enzym- bromelainę, która złuszcza martwy naskórek stąd zastosowanie w pillingu.
Jak masz delikatną skórę to możesz spróbować zamiast wody dodać mleko w proszku lub jogurt naturalny ( o temp. pokojowej, nie zimny z lodówy )- np. łyżeczka "proszku ananasowego"+ 1/2 łyżeczki jogurtu. Sama po jakims czasie dojdziesz do tego jakie proporcje są dla ciebie najlepsze. Może na początek nałóż na 10 min. i jak będzie ok. to następnym razem wydłużysz czas.

Mam jeszcze kilka sprawdzonych pomysłów na takie wynalazki, jak ktoś bedzie chciał wypróbować to chętnie zdradzę

Szkoda,że w Rossie nie ma tabl. z ananasem .

Dziewuszki jak mogę zrobić wielocytat, bo ciemnota jestem w te klocki.
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 17:42   #1215
Ani@1987
Rozeznanie

Cytat:
Z Rossmannowskich hitow bardzo dobra jest jeszcze pomadka ochronna Alterra --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html
O takostatnio gdzieś mi sie zgubiła, ale po wielkich poszukiwaniach znalazłam ją w płaszczyku wiosennym
Dziewczyny niektóre nasze hity(syrenka, serum Eveline, oliwka...)to nie takie hity rossmanowe bo można je kupić w innych miejscach, a takie jak ta pomadka, czy samoopalacz SunOzon tylko w Rossamnie więc robimy listę hitów rossmanowych czy rossmanomaniaczek?

Cytat:
a Ty stosujesz w celu nie świecenia się skóry? bo własnie sie zastanawiam, czy to by działałało za pierwszym razem czy dopiero po kilku użyciach. Ja raz spróbowałam i niestety tragedia . nie wiem czy mam dłużej próbować czy dać sobie spokój ..
Oliwkę Hipp trzeba wmasować w wilgotną buzie po czym delikatnie wytrzeć ręcznikiem papierowym zaraz po nałożeniu. Trzeba ją stosować właśnie tak bo wtedy daje najlepsze efekty jeśli chodzi o nawilżanie i o świeceniu sie buzi nie ma mowy Nakladajac oliwkę na sucho po jakimś czasie oliwka może wysuszyć cere.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-22, 18:07   #1216
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Najpierw klikasz ten znaczek między Cytuj a Odp., taki jakby "+ po kolei przy wszystkich tych postach, ktore chcesz zacytowac, a na koncu to Odpowiedz na dole. Nie wiem czy jasno wytlumaczylam
Stary 2008-06-22, 18:32   #1217
MagdaP
Zadomowienie

Cytat:
znów byłam na targach. Dzisiaj było zdecydowanie lepiej. Cierpliwie czekałam sobie na wszelkie badania. Niestety nie wygrałam w konkursie, coż nie dopisało mi szczęście ale i tak było bardzo fajnie.
Dużo dowiedziałam się o skórze i mam mase kosmetyków do wypróbowania. Lista już się pisze co trza kupić przy następnej wizycie w ross
Ja odnioslam wrazenie ze dzisiaj bylo wiecej ludzi. Lowy udane. Mialam super szczescie - stalam w kolejce do ziaji a akurat zwolnilo sie miejsce i panie zaproponowaly mi zabieg algowy. Bardzo to przyjemne
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 19:17   #1218
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Mnie kiedys Mama pogonila za uzywanie oliwki, bo potem reczniki byly tluste i nie daly sie wyprac I tak samo wkurzyla sie, jak na recznikach zostaly nieestetyczne "brudne" plamy po balsamie brazujacym, ktore tez nie chcialy sie sprac Jak sobie z tym radzicie??? A moze tak sie Wam nie robi? Kurcze, bo jak spytalam kolezanki, to one nie maja takich problemow...
Ja miałam podobny problem tylko że z myciem włosów po farbowaniu, załatwiałam kolejny ręcznik i się wściekałam dopóki nie wpadłam na genialny pomysł , przeznaczyłam do tego tylko jeden ręcznik i używam go tylko do włosków .

Może kup sobie dwa ciemne np. granatowe lub brazowe reczniki i używaj je tylko wtedy gdy sie oliwkujesz lub brązowisz, albo wycieraj się po oliwkowaniu tylko jednorazowym papierowym ręcznikiem. Nie zużyjesz jednorazowych ręczników zbyt dużo jeżeli zamiast mocno trzeć będziesz delikatnie dociskać do skóry
A mamę rozumię ,bo sama dostawałam piany na ustach jak się ręczniki nie dopierały
Dzięki za instrukcję ,na pewno będę próbowac i mam nadzieję że głupot nie narobię.
Stary 2008-06-22, 19:33   #1219
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Ja miałam podobny problem tylko że z myciem włosów po farbowaniu, załatwiałam kolejny ręcznik i się wściekałam dopóki nie wpadłam na genialny pomysł , przeznaczyłam do tego tylko jeden ręcznik i używam go tylko do włosków .

Może kup sobie dwa ciemne np. granatowe lub brazowe reczniki i używaj je tylko wtedy gdy sie oliwkujesz lub brązowisz, albo wycieraj się po oliwkowaniu tylko jednorazowym papierowym ręcznikiem. Nie zużyjesz jednorazowych ręczników zbyt dużo jeżeli zamiast mocno trzeć będziesz delikatnie dociskać do skóry
A mamę rozumię ,bo sama dostawałam piany na ustach jak się ręczniki nie dopierały
Dzięki za instrukcję ,na pewno będę próbowac i mam nadzieję że głupot nie narobię.
Dzieki za rady Dobry pomysl, nawet o tym myslalam ostatnio

A do wlosow po farbowaniu tez mam taki specjalny jeden Bo np. po czerwonej Ferii przez dluuugi czas wlosy mi farbowaly, a np. po Poly Brillance nie, ale na wszelki wypadek na poczatku siegam po ten specjalny recznik

Wpadlo mi jeszcze do glowy, ze seria do stop Rossmannowska jest niezla, uzywam dezodorantu --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html, a ostatnio kupilam Mamie zelowe poduszeczki.
Stary 2008-06-22, 19:47   #1220
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki za rady Dobry pomysl, nawet o tym myslalam ostatnio

A do wlosow po farbowaniu tez mam taki specjalny jeden Bo np. po czerwonej Ferii przez dluuugi czas wlosy mi farbowaly, a np. po Poly Brillance nie, ale na wszelki wypadek na poczatku siegam po ten specjalny recznik

Wpadlo mi jeszcze do glowy, ze seria do stop Rossmannowska jest niezla, uzywam dezodorantu --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html, a ostatnio kupilam Mamie zelowe poduszeczki.
Tak, tak jest super jak mogłysmy o tym zapomnieć ?
Kupuje ten dezodorant dla mojego TŻ i naprawdę jest bardzo skuteczny. Oprócz dezodorantu mam też wkładki odświeżające do butów i chłodzący żel do nóg. Ostatnio coraz częściej mam problemy z obolałymi nogami,pewno to rezultat mojej pracy- cały czas na nogach . Więc jak wracam do domu to żel na kopytka i kopytka na ścianę
Stary 2008-06-22, 20:06   #1221
2016070150903
Konto usunięte

cześć kochane Rossmannomaniaczki. ostatnio czytałam Was w kratkę i muszę nadrobić zaległości.

poszłam dziś wreszcie do R. i przyniosłam:

*serum Eveline
*oliwkę Hipp
*balsam brązujący Dove w komplecie z kremem do twarzy- kosztował 17.29, miałam kupon ze SU, więc zapłaciłam 14.29.

półki ogołocone. Fitelli brak.

muszę się wrócić po to mleczko samoopalające Sun Ozon. w sumie to nie pamiętam, czemu go nie wzięłam.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 20:21   #1222
AryaxD
Wtajemniczenie

No mleczko SunOzon ja sobię chwalę

Ja muszę w tygodniu namówic tatę by ze mną pojechał, musze mieć fitelle, no i na szampony koloryzujace spojrzec , ostatnim razem zapomnialam.

Ja myślę, że moze warto by bylo zrobić listę produktów Rossmanowych ale to drugie...tez chyba :P

Ja osattnio jak nie było oliwki Babydreama ani Hippa wzięłam mleczko BD fajne jest, świetnie nawilża
Stary 2008-06-22, 20:28   #1223
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

Umbra no wlasnie, jak czasem ide do mojego R. to jak w PRL-u wygladaja polki
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-22, 20:30   #1224
AryaxD
Wtajemniczenie

Co do SU to u mnie jeżeli chodzi o Wibo to ebz probolemu dostalam błyszczyk
Syrene tez moglam wziac ale zwykla...
A z pedigree dawali, te jednorazowe karmy mokre sama mialam!

badanie cery w ziaji tez mialam , pomoglo mi to duzo

Właśnie sobie przypomniałam, że jeszcze jak będe w R. to musze kupic receptury natury jeśli będą - nie wiem czy je tam sprzedają.Na figurę - bo jest super smak i na odproność - zoabczymy czy to pic na wodę
Stary 2008-06-22, 21:59   #1225
agacior89
Zakorzenienie

GG do agacior89

Cytat:
nie tylko Ty , ja tez się nie opalam. Filtru 50+ używam cały rok . Chociaż przyznam, ze ostatnio troche zdradzam naszą bladość, kupiłam mleczko samoopalające sun ozon , coby nad morzem nie straszyć ludzi , a pozatym przeokropnie nie lubię białych nóg

Co do HR to ja nominuję : żel sernikowy Isany , mleczko samoopalające sun ozon, oliwkę Hipp i póki co tyle.
Ja też. uwielbiam bladość, blond włosy, trzy piegi na lewym policzku i niebieskie oczy! Ale na litość boska na tym wątku siedzą DIABŁY WCIELONE co nawet biedną bladą agacior89 próbują pozbawić wrodzonej bladości kusząc o podpisane faktu z MEFISTOFELESEm co się zowie ROSSMANN SELBSTBRAUNUNG SZPREJ!

Cytat:
Napisane przez Yoriko Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź.
Tak jak pisała Ani@1987 chodzi o mleczko do opalania a nie o samoopalacz. Choć jego też się boję. Samoopalacz mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,18702,selbstbraun ungsmilch-mleczko-samoopalajace.html i ...
Co dziwne sprawdzałam skład jaki podałaś Ani@1987 - ja mam troche inny. Nie wiem czy to może mieć wpływ na ocenę mleczka, albo tego co mogło uczulić. Oto skład:
aqua, c12-15 alkyl benzoate, octocrylene, alcohol denat., butyl methoxydibenzoylmethane, glyceryn, titanium dioxide, methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol, cetyl dimethicone, tricontanyl pvp, phenoxyethanol, panthenol, tocopheryl acetate, parfum, decyl glucoside, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, cocoglucoside, simethicone, disodium etda, aminomethyl propanol, propylene glycol, xantan gum.
Uff przepisałam

Taak chusteczki Babydream, żel do mycia też jest super. Ja używam do ciała i do twarzy Żelu oczywiście
Filtry do kawy
Syrena oczywiście też
Jeśli od mleczka do opalania to stawiałbym na alkohol. jak czuć, jest go dużo w składzie, a w tak dużej ilości może podrażnić skórę. Można zrobić test: dodać spirytusu do porcji jakiegoś kremu, spróbować zaaplikować na skórę- najlepiej przedramienia. ja tak zrobiłam, żeby sprawdzić czy mogę używać kosmetyków z duża ilością alkoholu. Po teście nawet mnie nie zapiekło :P Inne wyjście: uczulenie na któryś z filtrów. To już mniej radosna sprawa, ale się zdarza (choć dokładnie nie wiem, mnie to nie interesowało bo mam wyjątkowo odporna skórę ale niektóre dziewczyny psioczą na filtry chemiczne )

Cytat:
Napisane przez *angel1710** Pokaż wiadomość
O nieeeee, ja miałam iwostinu 50+ (tragedia na moją tłustą skórę) i próbkę 40 (niewiele lepsza). Jak na razie najlżejszy to był spray z rossmanna 30 dla dzieci,a le juz go nie ma- już pisąłam, że jestem z tego powodu w żałobie?

Cytat:
No wlasnie, dlatego sie zmartwilam, ze nikomu sie tak nie dzieje, ale ja sie dosc mocno tre recznikiem Uff

Z Rossmannowskich hitow bardzo dobra jest jeszcze pomadka ochronna Alterra --> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,19240,kamille-lippenpflege-balsam-do-ust-stara-wersja.html

Kusicie ta oliwka Hipp, skonczyla mi sie ta balsamowa oliwka Nivei i chyba kupie ta, bo mam taki patent na mieszanie balsamow z oliwka, zeby lepszy efekt dawaly - tak pozuzywalam marnie nawilzajace balsamy Avonowe Naturals No i na skorki wokol paznokci uzywam czasem.
Nie wie czy stosowanie oliwki z balsamem to dobry pomysł przecież obydwu używa się w inny sposób...
Może właśnie dlatego miałaś tłuste ręczniki? Też tak kiedyś miałam, ostatnio też się zdarzyło, ze oliwka się nie wchłonęła i była tylko gruba, tłusta warstwa oliwki. Smaruję ją od razu po wyjsciu z wanny, anwet jeszcze przed wyjściem- tylo wstaję z wody cała cieknąć jeszcze, i jak najszybciej smaruję oliwką. Oliwka tworzy warstewkę ochroną na skórze, pozwalając jej wchłonąć całą wodę jaka jest na skórze. Ponieważ ciało jest mokre, wystarczy jedna kropelka olwki, ładnie rozsmarowana- a potem albo odczekać aż się wchłonie, albo tylko przyłożyć ręcznik, nie wycierać. Nigdy się nie wycieram ręcznikiem, to też takie przyzwyczajenie- tylko go delikatnie przykladam do skóry żeby zebrać nadmiar wody, reszta się osusza sama (podczas rytuału tonik, krem, bla bla

[quote=Nanusia76;7961060]
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ooo....a czy te tabl to nie są na ochudzanie będę w lipcu w swojej aptece to się zorientuję i spróbuję
dzięki wielkie a dziewczyny nie ukrzyżują Cię bo to super przepis jest

Tak ,masz rację co do tych tabletek one sa na odchudzanie . Zawierają enzym- bromelainę, która złuszcza martwy naskórek stąd zastosowanie w pillingu.
Jak masz delikatną skórę to możesz spróbować zamiast wody dodać mleko w proszku lub jogurt naturalny ( o temp. pokojowej, nie zimny z lodówy )- np. łyżeczka "proszku ananasowego"+ 1/2 łyżeczki jogurtu. Sama po jakims czasie dojdziesz do tego jakie proporcje są dla ciebie najlepsze. Może na początek nałóż na 10 min. i jak będzie ok. to następnym razem wydłużysz czas.

Mam jeszcze kilka sprawdzonych pomysłów na takie wynalazki, jak ktoś bedzie chciał wypróbować to chętnie zdradzę

Szkoda,że w Rossie nie ma tabl. z ananasem .

Ojej, Nanusia! Nobla Ci przyznaję za ten pomysł z peelingiem ananasowym! Takie proste i oczywiste Mua
Masz jeszcze jakieś tego tpu pomysły? Bardzo proszę
Cytat:
Najpierw klikasz ten znaczek między Cytuj a Odp., taki jakby "+ po kolei przy wszystkich tych postach, ktore chcesz zacytowac, a na koncu to Odpowiedz na dole. Nie wiem czy jasno wytlumaczylam
a ja się przyzwyczaiłam ze otwieram nową odpowiedź w nowym oknie, a potem wszystkie wycinam i wklejam w jednego posta. Sprytne

a co do HR; proponuję żeby były to produkty dostępne tylko w rossmannie.
a jeszcze co do SU; nie wiem na ile wiarygodne były te badania, ja podeszłam do nich jak do chwytu marketingowego... i nie bardzo wierze w to, co usłyszałam. Bo usłyszałam na przykład coś zupełnie odwrotnego od tego, co wiem o swojej skórze. Czyżbym jej nie znała czy.. Aj, i tak nie będę używać "przeznaczonych dla mnie" produktów OLAY czy PANTENE- w życiu! :P
agacior89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 22:32   #1226
cochonnetta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani@1987 Pokaż wiadomość
Oliwkę Hipp trzeba wmasować w wilgotną buzie po czym delikatnie wytrzeć ręcznikiem papierowym zaraz po nałożeniu. Trzeba ją stosować właśnie tak bo wtedy daje najlepsze efekty jeśli chodzi o nawilżanie i o świeceniu sie buzi nie ma mowy Nakladajac oliwkę na sucho po jakimś czasie oliwka może wysuszyć cere.
ooo dzięki jutro wypróbuje ten patent.

Cytat:
Napisane przez agacior89 Pokaż wiadomość
Ja też. uwielbiam bladość, blond włosy, trzy piegi na lewym policzku i niebieskie oczy! Ale na litość boska na tym wątku siedzą DIABŁY WCIELONE co nawet biedną bladą agacior89 próbują pozbawić wrodzonej bladości kusząc o podpisane faktu z MEFISTOFELESEm co się zowie ROSSMANN SELBSTBRAUNUNG SZPREJ!
to tak jak ja , bladzioch blond włosy , niebieskie oczy i troche piegów , ale teraz chce się trochę "opalić" samoopalaczem, jednak latem kiedy nie używam podkładu to praktyczniejsze
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 23:00   #1227
Nanusia76
Zadomowienie

Ojej, Nanusia! Nobla Ci przyznaję za ten pomysł z peelingiem ananasowym! Takie proste i oczywiste Mua
Masz jeszcze jakieś tego tpu pomysły? Bardzo proszę

Niestety ten Nobel nie należy się mnie bo nie jest to mój pomysł , przeczytałam gdzieś o tym specyfiku , wypróbowałam i przekazuje dalej. Po co wydawac kasę na kolejne kosmetyki i nacierać się chemią skoro mozna pięknieć bardziej naturalnie.

Kolejna propozycja : "ulepszona" oliwka HIPP
- do oliwki Hipp (zakupionej oczywiście w Roosie ) dodaje kilka kropel wit.E lub wit. A+E lub wyciskam kapsułkę wiesiołka lub ogórecznika, w zależności od tego na co mam ochotę i co mi wpadnie pod rękę . Witaminę E kupuję w kropelkach bo fajnie się łączy z oliwką, wit.A+E, ogórecznik i wiesiołek są w kaps. Nakłuwam igłą i wyciskam zawartość na dłoń, rozcieram paluchem, dolewam oliwki i nacieram mokrą jeszcze skórę.
Chociaż teraz latem raczej nie powinno się uzywać wit. A, chyba że ktoś jest sumienny w nakładaniu filtrów- ja do takich nie należę
Stary 2008-06-22, 23:08   #1228
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Nie wie czy stosowanie oliwki z balsamem to dobry pomysł przecież obydwu używa się w inny sposób...
Może właśnie dlatego miałaś tłuste ręczniki? Też tak kiedyś miałam, ostatnio też się zdarzyło, ze oliwka się nie wchłonęła i była tylko gruba, tłusta warstwa oliwki. Smaruję ją od razu po wyjsciu z wanny, anwet jeszcze przed wyjściem- tylo wstaję z wody cała cieknąć jeszcze, i jak najszybciej smaruję oliwką. Oliwka tworzy warstewkę ochroną na skórze, pozwalając jej wchłonąć całą wodę jaka jest na skórze. Ponieważ ciało jest mokre, wystarczy jedna kropelka olwki, ładnie rozsmarowana- a potem albo odczekać aż się wchłonie, albo tylko przyłożyć ręcznik, nie wycierać. Nigdy się nie wycieram ręcznikiem, to też takie przyzwyczajenie- tylko go delikatnie przykladam do skóry żeby zebrać nadmiar wody, reszta się osusza sama (podczas rytuału tonik, krem, bla bla
A nie nie, te tluste reczniki to bylo kilka lat temu, jak wlasnie na mokra skore uzywalam oliwki.

A to z balsamami... no nie wiem, nie znam sie, dolewalam troche oliwki do marnego balsamu i nie wysuszalo mi skory, a czy to zly patent to nie wiem, byc moze Teraz przerzucilam sie na sprawdzone balsamy, bo doszlam do wniosku, ze szkoda kasy na te buble, wiec problemu nie ma

A jesli chodzi o wycieranie - no coz, kazdy ma swoj sposob, ja niestety nie potrafie sie lekko osuszac, tylko sie tre, moze to zle dla skory, ale kurcze przyzwyczajenie druga natura czlowieka
Stary 2008-06-22, 23:25   #1229
Ani@1987
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Jeśli od mleczka do opalania to stawiałbym na alkohol. jak czuć, jest go dużo w składzie, a w tak dużej ilości może podrażnić skórę. Można zrobić test: dodać spirytusu do porcji jakiegoś kremu, spróbować zaaplikować na skórę- najlepiej przedramienia. ja tak zrobiłam, żeby sprawdzić czy mogę używać kosmetyków z duża ilością alkoholu. Po teście nawet mnie nie zapiekło :P Inne wyjście: uczulenie na któryś z filtrów. To już mniej radosna sprawa, ale się zdarza (choć dokładnie nie wiem, mnie to nie interesowało bo mam wyjątkowo odporna skórę ale niektóre dziewczyny psioczą na filtry chemiczne )
a co do HR; proponuję żeby były to produkty dostępne tylko w rossmannie.
a jeszcze co do SU; nie wiem na ile wiarygodne były te badania, ja podeszłam do nich jak do chwytu marketingowego... i nie bardzo wierze w to, co usłyszałam. Bo usłyszałam na przykład coś zupełnie odwrotnego od tego, co wiem o swojej skórze. Czyżbym jej nie znała czy.. Aj, i tak nie będę używać "przeznaczonych dla mnie" produktów OLAY czy PANTENE- w życiu! :P
Tak od razu pomyślałam ze to ten alkohol mógł uczulić/podrażnić...ja na szczęście na niego nie jestem "wyczulona"
Zgadzam sie z Tobą Agacior...ja tez większość z tych wszystkich Festiwalowych "badań" których doświadczyłam potraktowałam z przymrużeniem oka
A co do HR tez jestem właśnie za takimi produktami które mamy jedynie dzięki rossmannowia więc moje 3 HR:
-samoopalacz w mleczku SunOzon
-żel do golenia ISANA
-pomadka Alterra
Stary 2008-06-22, 23:50   #1230
00aga00
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja się przyzwyczaiłam ze otwieram nową odpowiedź w nowym oknie, a potem wszystkie wycinam i wklejam w jednego posta. Sprytne
Ja też tak kiedyś robiłam Aż odkryłam magiczny plusik
Dziewczyny, jutro wyjezdzam na 3 dni i aż się boję ile będę miała zaległości w tym wątku!
trochę śpiąca
trochę bardziej milcząca

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości