Suknia ślubna z muślinu - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-20, 21:24   #1201
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dot.: Suknia ślubna z muślinu

Witam

Strasznie mnie zaintrygowałyście tą konkursową fryzurą. Ale nie mogę znaleźć tej dziewczyny... Pomożecie?
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 22:07   #1202
MARINA
Raczkowanie

No i kochane w sobotę zamówiłam suknię!
Mimo, że uparłam się początkowo cassi Maggie Sottero to zamówiłam Reese maggie sottero.
Zapłaciłam już 1500 zl a ogólnie zapłace za nia 3150. Nie chwaląc się wyglądałam cudnie hahaha
Zabrałam ze sobą mamunie i tesciowa i byly zachwycne...nie mialy zadnych zastrzezen.
Zdecydowalam sie na smietankowa biel. w snieznej bieli nie wygladalam tak dobrze...tragedii nie bylo, ale jednak ta smietanka lepsza.
ogólnie jestem w niej zakochana i nie moge sie juz doczekac az bede ja miec w domku. bede czekac do czerwca na nia. eh
Welon wybralysmy dlugasny do konca trenu lekko obsypany kamieniami. dostala piekny wielki parasol w kształcie serce i podwiazke gratis.

Tylko teraz mam problemik i chce zebyscie mi pomogly.
Czy do smietnkowej bieli bedzie pasowal różowo-amarantowy bukiet z peonii np? I jakie buciki...mogą być srebrne? No i najwazniejsze... jaka fryzurka? Mam dlugie wlosy... http://www.maggiesottero.com/viewBri...fstyle%3dA3240
Stary 2010-12-20, 22:12   #1203
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

wow, gratuluję Reese jest cudna Jakbym miała troche więcej kasy i odwagi, to sama bym ją wzięła ;-)
Proponuję luźno upięte włosy, żeby nie zasłaniac tyłu sukni. Butki, jak najbardziej, srebrne mogą być do tego różowy bukiet, moim zdaniem też będzie wyglądał ekstra. Minimum biżuterii, najlepiej maluteńkie kolczyki. Tylko welon, jak ma być długi, to podobno powinien sięgać za tren, tak chociaz 20 cm dalej. Ehhh ale Ci zazdroszczę tej boskiej kiecki

Główna przyczyna rozwodów?
Kobiety myślą, że po ślubie mężczyzna się zmieni, a on się nie zmienia, natomiast mężczyźni mają nadzieję, że kobieta się nie zmieni, a ona się zmienia.
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 23:11   #1204
Amcizia
Rozeznanie

Witajcie, bylam dziś zobaczyć i zmierzyć moja suknie, i jest jeszcze piekniejsza, wiecie, mierzylam w kolorze smietankowym,ale ta snieznobiala wersja jest przecudna, i ma ladniejsza koronkę. dobrałam tez dzisiaj weleon i rekawiczki, jestem zachwycona, normlanie niemialam ochoty jej siągnąć. zalaczam zdjecia, przepraszam za ich jakosć ale robila je moja siostra ktora ma ostatnio koszmarny humor, bo kolega z ktorym miala isc na wesele kuzynki ma zabieg na zatoki i nie da rady, wiec sie wyrzywa na wszystkich a najbardziej na mnie, al ena szczesie zdjecia zrobila

i mam takiego pomysla, aby ta czesc tej wody z tylu, co tak opada po bokachprzyszyc sobie do ramiaczek, bede miec wtedy zaslaniete ramiona w koscile, ale jak tak przylozylam, to jest to tak piekne i inne, i ta woda z tylu nawet zyskuje, ze sie zastanwiam czy nie przyszyc moze tego na stale, a nie tylko na ceremonie w kosciele.

suknie jeszcze w biuscie jest niedopasowana, bo rozmiar sukni to 36 ale moj biust to w sumie 34, wiec panie dopiero beda mi ja dopasowywac jak juz bede miec odpowiedni biustonosz, norlanie tak anielsko w tej sukni wygladam, do dzis nie sadzilam, ze mozna sie w sukni zakochac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia P201210_16.07.jpg (45,9 KB, 215 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia P201210_16.08.jpg (44,2 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia P201210_16.08_[01].jpg (58,1 KB, 151 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia P201210_16.08_[02].jpg (52,1 KB, 130 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopia P201210_16.12_[01].jpg (60,9 KB, 169 załadowań)
Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 23:36   #1205
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

śliczna suknia, świetnie wyglądasz, ta woda z tyłu
Tylko błagam... bez tych rękawiczek... zupełnie psują lekkość sukni i moim zdaniem nie pasują ani troszeczkę!

Kobiety myślą, że po ślubie mężczyzna się zmieni, a on się nie zmienia, natomiast mężczyźni mają nadzieję, że kobieta się nie zmieni, a ona się zmienia.
Stary 2010-12-20, 23:43   #1206
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez MARINA Pokaż wiadomość
Mimo, że uparłam się początkowo cassi Maggie Sottero to zamówiłam Reese maggie sottero.
Zapłaciłam już 1500 zl a ogólnie zapłace za nia 3150. Nie chwaląc się wyglądałam cudnie hahaha
Zabrałam ze sobą mamunie i tesciowa i byly zachwycne...nie mialy zadnych zastrzezen.
Zdecydowalam sie na smietankowa biel. w snieznej bieli nie wygladalam tak dobrze...tragedii nie bylo, ale jednak ta smietanka lepsza.
ogólnie jestem w niej zakochana i nie moge sie juz doczekac az bede ja miec w domku. bede czekac do czerwca na nia. eh
Welon wybralysmy dlugasny do konca trenu lekko obsypany kamieniami. dostala piekny wielki parasol w kształcie serce i podwiazke gratis.

Czy do smietnkowej bieli bedzie pasowal różowo-amarantowy bukiet z peonii np? I jakie buciki...mogą być srebrne? No i najwazniejsze... jaka fryzurka? Mam dlugie wlosy... http://www.maggiesottero.com/viewBri...fstyle%3dA3240
Aaa śliczna suknia!! Od dawna mi się ten model podoba ale niestety nie był na mój biust Trochę kosztuje ale jak kogoś stac to niech kupuje Gratuluję!!
Dobra ja to widze tak:
- bukiet różowo-amaratowy powinien pasowac do smeitankowej bieli Sama miałam suknię w tym kolorze i bukiet miałam właśnie z kwiatów w kolorze: różowo-fuksjowo-beżowym
- bucki powinny być o ton ciemniejsze od sukni. Moje były takie lekko złotawe i trochę za ciemne w stosunku do sukni ale generalnie to nie za wiele widać buta w czasie ślubu Warto zainwestować w obuwie nie tylko wygodne ale i praktycznie - zeby po ślubie jeszcze wykorzystać. Moje były taneczne z Akcesu i do teraz w nich sobie tańczę na kursie i różnych imprezach..
- fryzurka baaardzo podoba mi się ta -> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1292361738 romantyczna, delikatna, podkreślająca długość włosów a zarazem eksponuje dekolt i ramiona o co w tej sukni chodzi. No i praktyczna bo w czasie szalonej zabawy rozpuszczone wlosy zaczną się zlepiać w miejscu gdzie będzie pot.

Cytat:
Napisane przez Amcizia Pokaż wiadomość
Witajcie, bylam dziś zobaczyć i zmierzyć moja suknie, i jest jeszcze piekniejsza, wiecie, mierzylam w kolorze smietankowym,ale ta snieznobiala wersja jest przecudna, i ma ladniejsza koronkę. dobrałam tez dzisiaj weleon i rekawiczki, jestem zachwycona, normlanie niemialam ochoty jej siągnąć. zalaczam zdjecia, przepraszam za ich jakosć ale robila je moja siostra ktora ma ostatnio koszmarny humor, bo kolega z ktorym miala isc na wesele kuzynki ma zabieg na zatoki i nie da rady, wiec sie wyrzywa na wszystkich a najbardziej na mnie, al ena szczesie zdjecia zrobila

i mam takiego pomysla, aby ta czesc tej wody z tylu, co tak opada po bokachprzyszyc sobie do ramiaczek, bede miec wtedy zaslaniete ramiona w koscile, ale jak tak przylozylam, to jest to tak piekne i inne, i ta woda z tylu nawet zyskuje, ze sie zastanwiam czy nie przyszyc moze tego na stale, a nie tyąko na ceremonie w kosciele.

suknie jeszcze w biuscie jest niedopasowana, bo rozmiar sukni to 36 ale moj biust to w sumie 34, wiec panie dopiero beda mi ja dopasowywac jak juz bede miec odpowiedni biustonosz, norlanie tak anielsko w tej sukni wygladam, do dzis nie sadzilam, ze mozna sie w sukni zakochac
Śliczna ejst taka inna, delikatna. Bardzo trafny wybór. Co do wady to mozesz ja przyszyc, jasne. Bo w sumie material zwisa z boku a tak bylby złapany i chyba faktycznie "woda" prezentowałaby sie lepiej.
Nie podobają mi się rekawiczki. Nie podobają ki się wyjątkowo do takich zwiwnych sukienek. Bezy, księzniczki to jeszcz ujdą. . Moim zdaniem albo welon albo rękawiczki. Ale jak je już kupiłaś to pewnie zalożysz

Cytat:
Napisane przez motylek270 Pokaż wiadomość
Ja tez byłam już u krawcowej, zaliczkę zapłaciłam, a na szycie jestem umówiona dopiero na 17 maja (ślub: 25 czerwca) - wtedy 1. przymiarka. Wiecie co? Nie mierzyłam w żadnym salonie sukien, bo zobaczyłam jedną spodobała mi się i stwierdziłam, ze taką chcę mieć. Będzie mnie kosztować 1600zł. Co o niej sądzicie? Załączam zdjęcia.
No ciekawa. Fajnie rozwiazana góra. Skromna wiec można zaszalec w jakąś ładną biżuterią. Tez nie mierzylam ani jednej sukienki. Nie byłam w żadnym salonie. Zobaczylam swoją sukienkę na fotce w necie, zauroczyłam się i wiedziałam, ze będzie ta i tylko ta. I też szyłam u krawcowej

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Dziś wraca z Ukrainy mój A., chyba sporo tam załatwił, ale nawet nie wiem co bo nie miał czasu na nic, nawet żeby do mnie napisać kilka zdań, więc dziś się dowiem co nam jeszcze zostało.
Wczoraj przyszły buty z Akcesu. Są piękne, niestety odrobineczkę za długie, ale pójdę zaraz do sklepu szewskiego jakieś podpiętki czy coś kupić. Jak tylko znajdę ładowarkę do aparatu to Wam je pokażę. Super, jestem bardzo zadowolona z zakupu
O super, że zamawiałaś w Akcesie. Sprawdzona marka że tak powiem Jkai model?? Pokaż plisssssssssssssss

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-20, 23:46   #1207
Amcizia
Rozeznanie

własniete rękawiczki, to dla mnie najwiekszy dylemat, bo z jednej strony nie zalezy mi na nich, bo to taki wydatek jak i welon na raz, az drugiej strony jakos tak nie wyobrazam sobie tanczac walca wiedeńsiego nie miec rekawiczek, bo do tego tanca o nie sie aż prosi. nie zupełnie one nie pasuja, bo maja dokłądnie takie same wykonczenia jak suknia, czego na zdjeciu nie widać, na razie mam je tylko zarezerwowane, mam do kwietnia czas żeby podjąć decyzje
zgadzam sie ze bez nich jest taka lżejsza ale z nimi tez nie jest zle...
Stary 2010-12-21, 08:53   #1208
kfaska
Rozeznanie

Cytat:

Suknia cudna Amarant ze śmietankowa bielą sama wypróbowałam- jestem za Peonie są przepiękne! co do butów to owszem srebrne do tego pasują, ale ja osobiście nie lubię mocno zabudowanych srebrnych butów, także moim zdaniem, jeśli srebrne, to sandałki, a te sa niewygodne. Może uda ci się znależc co s jasnego ze srebrnymi dodatkami?
będzie pięknie.

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:

i mam takiego pomysla, aby ta czesc tej wody z tylu, co tak opada po bokachprzyszyc sobie do ramiaczek, bede miec wtedy zaslaniete ramiona w koscile, ale jak tak przylozylam, to jest to tak piekne i inne, i ta woda z tylu nawet zyskuje, ze sie zastanwiam czy nie przyszyc moze tego na stale, a nie tylko na ceremonie w kosciele.

W sukni wyglądasz supoe- mega dziewczęco. JAk będzie dopasowana jeszcze w bouscie to juz wogóle Stanowczo mają dziwwczyny rację z tymi rękawiczkami- błagamy- nie psuj nimi tej cudnej kiecki. Wogóle to jak cię zobaczyłam z tymi rozpuszczonymi włosami to na Twoim miejscu nie ubierałabym juz nic, poza kwiatem do włosów Włosy zostawiła rozpuszczone Ale pewnie będziesz chciała ten welon-tez będziesz ślicznie wyglądać.
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 10:14   #1209
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:

Sukienka piekna i efektowna, ale błagam, błagam, błagam nie kupuj rekawiczek, kompletnie nie pasują do całości, niszczą efekt. Rekawiczki nie pasuja do sukienek muślinowych, nawet jesli maja takie same wykonczenia jak sukienka. A walc na pewno wyjdzie wspaniale nawet bez tego okropieństwa na rekach

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 11:34   #1210
DELL
Zakorzenienie

Amcizia, i jak widac, i tu odradzają Ci Kobietki tych rękawiczek, więc zastanów się proszę czy warto psuć efekt tak ślicznej muslinowej sukienusi

Bothsides, to pocieszyłaś mnie tą pozytywna opinią dot. bucików z Akcesu. Po nowym roku też sobie zamówie, a co tam!

Dziewczynki, nie chwaliłam się Wam, że juz wybraliśmy obrączki... standardowe, złote,będą gotowe na początek stycznia.
Achhh i nie mogę się pozbierać do kupy, jak mój TŻ przymierzył obrączkę u złotnika...az mi się tak cieplusio zrobiło na serduchu!
DELL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 14:47   #1211
BothSides
Rozeznanie

Śliczne sukienki, dziewczyny, też jestem zwolenniczką braku rękawiczek (ja będę mieć, ale z wełenki, żeby mi palce nie poodpadały )
Buciki model Tina, no kurcze przepadła mi ładowara do aparatu i nie mogę znaleźć!!!

Dziś mi się śniło, że nie zdążę ze wszystkim do ślubu, miał być z godzinę a ja szłam dopiero pod prysznic... Masakra.
W piątek miałam wieczór panieński (wesoło było, ale bez szaleństw, dwie moje przyjaciółki to ciężarówy, więc była domówka, mnóstwo pysznego jedzenia, zadania do wykonania dla mnie i pogaduchy... extra) a dziś byliśmy na sesji narzeczeńskiej, bo chcemy podarować rodzicom albumy ze zdjęciami. zabawnie było. A fryzurkę z konkursu wrzucam, bo też jej już nie znalazłam, na szczęście sobie zapisałam, coś będę próbować kombinować na jej podstawie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryz1.jpg (22,6 KB, 92 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz2.jpg (28,6 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryz3.jpg (28,6 KB, 86 załadowań)
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 16:10   #1212
iflower
Raczkowanie

Cytat:

zgadzam się z dziewczynami, rękawiczki zupełnie odpadają, nie ten styl
to coś na plecach zupełnie mi się nie podoba:/
ale przód śliczny

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
własniete rękawiczki, to dla mnie najwiekszy dylemat, bo z jednej strony nie zalezy mi na nich, bo to taki wydatek jak i welon na raz, az drugiej strony jakos tak nie wyobrazam sobie tanczac walca wiedeńsiego nie miec rekawiczek, bo do tego tanca o nie sie aż prosi. nie zupełnie one nie pasuja, bo maja dokłądnie takie same wykonczenia jak suknia, czego na zdjeciu nie widać, na razie mam je tylko zarezerwowane, mam do kwietnia czas żeby podjąć decyzje
zgadzam sie ze bez nich jest taka lżejsza ale z nimi tez nie jest zle...
mylisz się z rękawiczkami jest bardzo źle
ja bym się na Twoim miejscu jeszcze zastanowiła

wogle temat rękawiczek przerabiała moja ciotka na swoim ślubie 15 lat temu, nie wiem czemu one mają służyć skoro nawet nie mają palców, takie z palcami za łokieć to jeszcze ujdą do wieczorowej kreacji ale na ślubie stanowcze NIE
iflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 18:19   #1213
MARINA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
wow, gratuluję Reese jest cudna Jakbym miała troche więcej kasy i odwagi, to sama bym ją wzięła ;-)
Proponuję luźno upięte włosy, żeby nie zasłaniac tyłu sukni. Butki, jak najbardziej, srebrne mogą być do tego różowy bukiet, moim zdaniem też będzie wyglądał ekstra. Minimum biżuterii, najlepiej maluteńkie kolczyki. Tylko welon, jak ma być długi, to podobno powinien sięgać za tren, tak chociaz 20 cm dalej. Ehhh ale Ci zazdroszczę tej boskiej kiecki
Dziekuje
Tak kochana bizuterii minimum...co za duzo to nie zdrowo Mysle nad bransoletka swarovski crystal i kolczykami drobnymi jakimis tez swarovski - jakis jeden wiszacy kamien..
Eh ciezko pracowalam na ta sukieneczke. Studiuje na trzech kierunkach i nie bylo latwo. Ale 2 miesiace jako telefonistka w Orange i jest suknia!
Dobrze, ze mi podpowiedzialas z tym welonem...jak beda mi suknie skracac to musze koniecznie o tym pamietac.

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Aaa śliczna suknia!! Od dawna mi się ten model podoba ale niestety nie był na mój biust Trochę kosztuje ale jak kogoś stac to niech kupuje Gratuluję!!
Dobra ja to widze tak:
- bukiet różowo-amaratowy powinien pasowac do smeitankowej bieli Sama miałam suknię w tym kolorze i bukiet miałam właśnie z kwiatów w kolorze: różowo-fuksjowo-beżowym
- bucki powinny być o ton ciemniejsze od sukni. Moje były takie lekko złotawe i trochę za ciemne w stosunku do sukni ale generalnie to nie za wiele widać buta w czasie ślubu Warto zainwestować w obuwie nie tylko wygodne ale i praktycznie - zeby po ślubie jeszcze wykorzystać. Moje były taneczne z Akcesu i do teraz w nich sobie tańczę na kursie i różnych imprezach..
- fryzurka baaardzo podoba mi się ta -> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1292361738 romantyczna, delikatna, podkreślająca długość włosów a zarazem eksponuje dekolt i ramiona o co w tej sukni chodzi. No i praktyczna bo w czasie szalonej zabawy rozpuszczone wlosy zaczną się zlepiać w miejscu gdzie będzie pot.
Ja mam biust 70 C i fajnie wyglada w tej suknii
Z tymi bucikami to nie wiedzialam...dobrze, ze mi napisalas ze powinny byc o ton ciemniejsze... jak tylko znajde jakies to Ci podesle do oceny
Wiem jedno nie chce bardzo wysokich gora 6-7cm
A z fryzurką to trafiłaś w samo sedno. Dokladnie moj gust! Cały czas szukam czegos podobnego. tylko jak tam welon zamontować

Cytat:
Napisane przez kfaska Pokaż wiadomość
Suknia cudna Amarant ze śmietankowa bielą sama wypróbowałam- jestem za Peonie są przepiękne! co do butów to owszem srebrne do tego pasują, ale ja osobiście nie lubię mocno zabudowanych srebrnych butów, także moim zdaniem, jeśli srebrne, to sandałki, a te sa niewygodne. Może uda ci się znależc co s jasnego ze srebrnymi dodatkami?
będzie pięknie.
Kurcze mi sie tez peonie bardzo podobaja...tylko sie zmartwilam bo mi kuzynka powiedziala, ze wygladaja jak KAPUSTA
Ale mi i tak sie podobaja. I kocham amarant z rozem...takie tez beda najprawdopodobniej zaproszenia...kremowo amarantowe i dekoracja na sali tez i kwiaty w kosciele...
Wiecie co nie zamawiam dekoratorki do kosciola. Same z bratowa i mama zrobimy bukiety z peonii do wazonow chyba.
Powiem Wam, ze fajnie sie sklada bo to tanie kwiaty i kwiaciarka sprowaci mi ich duzo. Do kosciola i na sale do dekoracji stolow wiec mysle ze bedzie ok,
Dobrze ze Wam sie podoba zestawienie tych kolorow bo tego najbardziej sie obawialam.
jestescie kochane. Dziekuje za wszystkie dobre rady...ale ostrzegam...to poczatek moich rozsterek... Pewnie z czasem bedzie ich coraz wiecej

Edytowane przez MARINA
Czas edycji: 2010-12-21 o 18:21
MARINA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-21, 20:38   #1214
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DELL Pokaż wiadomość

Dziewczynki, nie chwaliłam się Wam, że juz wybraliśmy obrączki... standardowe, złote,będą gotowe na początek stycznia.
Achhh i nie mogę się pozbierać do kupy, jak mój TŻ przymierzył obrączkę u złotnika...az mi się tak cieplusio zrobiło na serduchu!
Wzruszająca chwila u nas było wesoło ale ogólnie milo wspominam wybór obrączek i graweru

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Buciki model Tina, no kurcze przepadła mi ładowara do aparatu i nie mogę znaleźć!!!
OK, kojarzę Tinke bo wzięłam sobie ten model w kolorze czarnym do tańczenia na kursie Fajowe sa

Cytat:
Dziś mi się śniło, że nie zdążę ze wszystkim do ślubu, miał być z godzinę a ja szłam dopiero pod prysznic... Masakra.
W piątek miałam wieczór panieński (wesoło było, ale bez szaleństw, dwie moje przyjaciółki to ciężarówy, więc była domówka, mnóstwo pysznego jedzenia, zadania do wykonania dla mnie i pogaduchy... extra) a dziś byliśmy na sesji narzeczeńskiej, bo chcemy podarować rodzicom albumy ze zdjęciami. zabawnie było. A fryzurkę z konkursu wrzucam, bo też jej już nie znalazłam, na szczęście sobie zapisałam, coś będę próbować kombinować na jej podstawie.
A tam nie zdążysz - ze wszystkim zdążysz A fryzurkę kojarzę, faktycznie śliczna Fajnie że wieczór panieński udany

Cytat:
Napisane przez iflower Pokaż wiadomość
wogle temat rękawiczek przerabiała moja ciotka na swoim ślubie 15 lat temu, nie wiem czemu one mają służyć skoro nawet nie mają palców, takie z palcami za łokieć to jeszcze ujdą do wieczorowej kreacji ale na ślubie stanowcze NIE
Ja sobie tak wlaśnie pomyslalam, ze skoro Amcizja nie wyobraża sobie zatanczenia walca wiedeńskiego bez rękawiczek to jak dla nie w grę wchodzą tylko z paluszkami. Ale generalnie nie podobaja mi się rekawiczki do tej sukni, przedobrzają caly zestaw.

Cytat:

Z tymi bucikami to nie wiedzialam...dobrze, ze mi napisalas ze powinny byc o ton ciemniejsze... jak tylko znajde jakies to Ci podesle do oceny
A z fryzurką to trafiłaś w samo sedno. Dokladnie moj gust! Cały czas szukam czegos podobnego. tylko jak tam welon zamontować
E no z takim biustem to tak ale jak ktoś ma 70 A to lepiej zeby w teki dekolt się nie pchał bo nie ma czym Jak znajdziesz buciki to pokaż. Dziewczyny (w tym ja) pozamawiały buty taneczne z Akcesu bo tam masz do wyboru 2 rodzeje obcasa i 3 wysokości. Ja miałam 5 cm ale podobno i 7 cm był wygodny.
Do takiej fryzurki to chyba welon niet... coś za coś jak to mówia

M&M

Staś

Stary 2010-12-21, 20:48   #1215
kaaasiaaa85
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez motylek270 Pokaż wiadomość
Mam do Ciebie pytanie: czy Twoja sukienka jest na półkole czy na samej halce? Masz pod spodem muślinu ile warstw? Ciekawa jestem. Fajnie w niej wyglądasz.
tak, mam pod spodem halke ale mozna bez.. jednak wg mnie znacznie wygodniej jest z halka (nie placze sie tak materiał między nogami )
Jesli chodzi o materiał... to nie jest jedna warstwa, calosc jest porozcinana tak jakby w pasy pionowe.. fajnie to wyglada i przy chodzeniu sie tak rozwiewają lekko i oczywiscie jest tez dluuugi tren
Ogólnie coraz bardziej mi sie ta suknia podoba i cieszę sie że w koncu się zdecydowałam

kaaasiaaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 08:21   #1216
kfaska
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuje
Tak kochana bizuterii minimum...co za duzo to nie zdrowo Mysle nad bransoletka swarovski crystal i kolczykami drobnymi jakimis tez swarovski - jakis jeden wiszacy kamien..
Eh ciezko pracowalam na ta sukieneczke. Studiuje na trzech kierunkach i nie bylo latwo. Ale 2 miesiace jako telefonistka w Orange i jest suknia!
Dobrze, ze mi podpowiedzialas z tym welonem...jak beda mi suknie skracac to musze koniecznie o tym pamietac.

Kurcze mi sie tez peonie bardzo podobaja...tylko sie zmartwilam bo mi kuzynka powiedziala, ze wygladaja jak KAPUSTA
Ale mi i tak sie podobaja. I kocham amarant z rozem...takie tez beda najprawdopodobniej zaproszenia...kremowo amarantowe i dekoracja na sali tez i kwiaty w kosciele...
Wiecie co nie zamawiam dekoratorki do kosciola. Same z bratowa i mama zrobimy bukiety z peonii do wazonow chyba.
Powiem Wam, ze fajnie sie sklada bo to tanie kwiaty i kwiaciarka sprowaci mi ich duzo. Do kosciola i na sale do dekoracji stolow wiec mysle ze bedzie ok,
Dobrze ze Wam sie podoba zestawienie tych kolorow bo tego najbardziej się obawiałam.
jesteście kochane. Dziękuje za wszystkie dobre rady...ale ostrzegam...to początek moich rozterek... Pewnie z czasem będzie ich coraz więcej
Ee tam kapusta Sama jest kapusta Równie dobrze na róże można powiedzieć ze wyglądają jak kapusta. A buciki, jeśli mają być jasne, to rzeczywiście o ton ciemniejsze od sukni tak jak Susanna mówiła.

Amcizia, skoro już musisz mieć do tańca rękawiczki, to może kup takie z palcami , najzwyklejsze, najbardziej eleganckie i ubierz na sam taniec?

Edytowane przez kfaska
Czas edycji: 2010-12-22 o 08:24
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 15:15   #1217
Amcizia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iflower Pokaż wiadomość
zgadzam się z dziewczynami, rękawiczki zupełnie odpadają, nie ten styl
to coś na plecach zupełnie mi się nie podoba:/
ale przód śliczny
mnie wlasnie ten tył urzekł w tej sukni, bo jest inni niz w wiekoszosci sukni. ale ile ludzi tyle opinii i gustow

nad tymi rekawiczkami sie bede jeszcze spokojnie zastanawiac, na razie tlyko mierzylam, nie sa zpalacone, i zwracam uwage, co wiekszosc z was pominela, ze ja tez nie uwazam rekawiczek za koniecnzosc, i nie bardzo wiem skad to sie wzielo, i nie chcialam ich kupowac, dopoki nie naogladalam sie roznych wykonan walca wiedenskiego, w ktorym to brak rekawiczek psuje niestety efekt, pomysl z takimi z palcami nie jest glupi, tylko te palczaste to są juz calkiem grube, ale zobacze jakby to wygladalo na przymiarce w kwietniu. po swietach i obronie magisterki zastanowie sie z mama na spokojnie nad kwestia rekawiczek. dzieki za opinie i mge bywac tu rzadziej bo goni mnie termin oddania pracy magisterskiej a jeszcze nie jest skonczona
Stary 2010-12-27, 11:24   #1218
Camilla
Zakorzenienie

dziewczyny ja moje poszukiwania zaczynam od nowa. Wlazłam na strone Pronovias obejrzałam kolekcje 2011 i to mnie zgubiło. Nie mniej jednak mam swoje nowe typy:
http://www.pronovias.com/wedding-gow...ction-fashion/ model nr 2 Abaco (wiem ze skromna, ale tak myślę czy nie doszyć do nich linii kryształków w 2 miejsach: odcięcia pod biustem i tej lini która skośnie przebiega od wcięcia w talii w dół) i 18 Acuarela ( nie mam zastrzeżeń, jednak troche bałabym sie czy ten bok bez ramiaczka nie zjeżdżałby mi odsłaniając bieliznę)
http://www.pronovias.com/wedding-gow...ction-costura/ model nr 10 Templo (jednak ten kwiatek średnio mi sie podoba i bym go wywaliła)

jesteśmy razem

Stary 2010-12-27, 12:48   #1219
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez Camilla Pokaż wiadomość
dziewczyny ja moje poszukiwania zaczynam od nowa. Wlazłam na strone Pronovias obejrzałam kolekcje 2011 i to mnie zgubiło. Nie mniej jednak mam swoje nowe typy:
http://www.pronovias.com/wedding-gow...ction-fashion/ model nr 2 Abaco (wiem ze skromna, ale tak myślę czy nie doszyć do nich linii kryształków w 2 miejsach: odcięcia pod biustem i tej lini która skośnie przebiega od wcięcia w talii w dół) i 18 Acuarela ( nie mam zastrzeżeń, jednak troche bałabym sie czy ten bok bez ramiaczka nie zjeżdżałby mi odsłaniając bieliznę)
http://www.pronovias.com/wedding-gow...ction-costura/ model nr 10 Templo (jednak ten kwiatek średnio mi sie podoba i bym go wywaliła)
Wszystkie trzy są cudne Tylko jeśli chodzi o tę Acuarelę, to ja osobiście kiepsko się czułam w takim typowo greckim kroju, ale są dziewczyny, które wyglądają w nim bosko i może akurat Tobie też spasuje. Poza tym nie uważam, żeby któraś z nich była za skromna, ale akurat jestem typową minimalistką i moja opinia może nie być obiektywna

Stary 2010-12-27, 14:45   #1220
Camilla
Zakorzenienie

Dorothea przymierzałam sukienkę na 1 ramie i moim zdaniem wygladam dobrze w tego tyou krojach. Jestem wysoka i szczupła, sukienka jest blisko ciała więc (jesli nie utyję w przeciągu pół roku) myslę że będe wygladac dobrze

Ja tez jestem minimalistką, za to "teściowa" uwielbia koronki i najchetniej w takiej sukience by mnie widziała

jesteśmy razem

Stary 2010-12-27, 19:22   #1221
BothSides
Rozeznanie

Śliczne wszystkie, mnie też urzekły, mega piękne, jeszcze raz Bogu dziękuję że moja sukienka spadła z nieba i nie musiałam wybierać. Moja teściowa też jest wielbicielką stylu królewskiego, TŻ ostrzega, że na weselu to ona będzie błyszczeć (dosłownie), bo ja oczywiście postawiłam na swoim i mam skromniutką sukieneczkę. Trzeba odwagi, ale warto się postawić i mieć swoją wymarzoną suknię!

Edytowane przez BothSides
Czas edycji: 2010-12-27 o 19:44 Powód: ortografia...
Stary 2010-12-27, 19:42   #1222
kaaasiaaa85
Przyczajenie

no i czemu ja wchodziłam na stronę Pronowais
zakochałam sie w poniższej... a przecież ja juz swoją zamowiłam suknie..
http://www.pronovias.com/wedding-gow...ction-fashion/

teraz bedę mysleć i sie zastanwiac czy dobrze zrobiłam że juz wybralam..ehh

kaaasiaaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-27, 21:18   #1223
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasiaaa85 Pokaż wiadomość
no i czemu ja wchodziłam na stronę Pronowais
zakochałam sie w poniższej... a przecież ja juz swoją zamowiłam suknie..
http://www.pronovias.com/wedding-gow...ction-fashion/

teraz bedę mysleć i sie zastanwiac czy dobrze zrobiłam że juz wybralam..ehh
a o który konkretnie model Ci chodzi?

jesteśmy razem

Stary 2010-12-27, 21:19   #1224
BothSides
Rozeznanie

Dobrze zrobiłaś!!!!
Stary 2010-12-28, 02:03   #1225
niemamco
Raczkowanie

Camilla Abaco jest przepiękna
niemamco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-28, 10:31   #1226
Susanna
Zakorzenienie

Camillo jak dla mnie w tej chwili tylko i wyłącznie Abaco! Jest kapitalna! Wyglada naprawdę interesujaco, pieknie podkresla biorda i wcięcie w talii. No naprawde sukienka która mnie zauroczyła

M&M

Staś

Stary 2010-12-29, 13:41   #1227
Maripossa
Zakorzenienie

Ja jakis czas temu wkljalam tu zdjecia moich faworytek wtedy plany slubu byly jeszcze dosc odlegle, bo nawet narzeczona nie bylam ale jako ze juz jestem i plany slubne juz sa (czerwiec badz sierpien 2012), to postanowilam sobie poprzegladac jeszcze jakies nowinki
ta mnie zachwycila: http://www.pronovias.com/wedding-dresses-catalog/ FAMOSA, ah i oh! kocham grecki styl sukien slubnych
Jednak poza ta mam faworytke tez z kolekcji Pronovias bodajze, model Mali... zdjecia ponizej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gr.jpg (10,9 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gr2.jpg (12,0 KB, 79 załadowań)

Edytowane przez Maripossa
Czas edycji: 2010-12-29 o 13:50
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 13:45   #1228
Maripossa
Zakorzenienie

ta tez jest swietna - nie mam pojecia z jakiej kolekcji pochodzi - , ale obawiam sie, ze musze miec szerokie ramiaczka ktore zakryja mi obojczyki, bo mam wystajace strasznie mnie to denerwuje...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gr3.jpg (17,6 KB, 115 załadowań)
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 14:22   #1229
Camilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Camillo jak dla mnie w tej chwili tylko i wyłącznie Abaco! Jest kapitalna! Wyglada naprawdę interesujaco, pieknie podkresla biorda i wcięcie w talii. No naprawde sukienka która mnie zauroczyła
Dzieki Suz...wiem że znasz się na szyciu. jak myslisz czy pod tego typu sukienki da sie załozyc jakąs halke lub sztywniak? Zależy mi na tym aby sukienka nie plątała mi sie miedzy nogami.

jesteśmy razem

Stary 2010-12-29, 21:24   #1230
Susanna
Zakorzenienie

Camillo myslałam nad tym sztywnikiem i wydaje mi się że tak, da się go wszyć. Niby sukienkę ładnie widać w calości ale modelka przybrala taką poze, że sukienka wydaje się bardzo wąska w kolanach. Pewnie tylko material sie tak na zdjeciu zagina i taki efekt wizualny mamy. Bo gdyby tak było w rzeczywistości to oups.. ani kroku nie zrobisz ani sztywnika raczej nie wszyjesz. Wydaje mi się że sukienka mocno opina biodra a potem już leci luźno w dół. Trochę złudzenie optyczne zadziałało przez te marszczenia w biordrach. Nie znam się aż tak na szyciu ale wydaje mi się, że jest tak jak piszę.

[edit]
Maripossa gratuluję zostania narzeczoną Masz jeszcze sporo czasu na przemyślenia sukienkowe Mi się na samym początku (czyli 2,5 roku przed planowanym ślubem) spodobała taka sukienka i byłam w 100% że będe taka szyć
7.jpg

a jak faktycznie przyszlo co do czego to wybralam zupełnie inną Ale widzę, że u Ciebie fason greczynki póki co króluje. Moze akurat nie zmieni Ci się gust. Obie sukienki sliczne, lubię ten styl.

M&M

Staś

Edytowane przez Susanna
Czas edycji: 2010-12-29 o 21:28
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości