Scent Bar VII - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-09, 22:20   #1201
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Scent Bar VII

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Opowiesz o tym?
Jak nadarzy się ponowna okazja,do zastosowania tego tekstu, i o ile się odważę

Cytat:
Gryxiu i Madziczko - w duecie jesteście nieustannym źródłem radości.

Chociaż nie wiem czy z nas "duecik" - Gryksiu mnie ostatnio strasznie zaniedbuje. A co robi zaniedbywana kobieta? Wypisuje się z dueciku

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:25   #1202
edytapa68
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
vesenko mniam

chyba zaraz cos zrobię sobie do jedzenia, konkretniejszego, przez 9 dni zjadłam tylko 2 normalne obiady
Zuziunio Wracaj do życia Myśl przyszłością, czego dokonasz, jakich ludzi poznasz...Ach! chciałabym mieć Twoje lata. Jest taka maksyma, moze już"wytarta"ale jakże mądra,że :"wszystko jest trudne, nim stanie się proste"I tego Ci zyczę.
edytapa68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:26   #1203
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Edyto - uwielbiam tę maksymę Chyba ją sobie dam w podpis, ku pokrzepieniu

Frank Zappa

Stary 2009-01-09, 22:31   #1204
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

O tak! Frytki!
Ale takie prawdziwe, na oleju, nie jakieś beztłuszczowe atrapy z piekarnika.
Frytki muszą być własnoręcznie zrobione z ziemniaków i usmazone specjalistycznym sposobem , mrożone się nie nadają...
Ja mam jeszcze dziwny (ponoć) nawyk jedzenia frytek ze śmietaną...
Specjalnie w celu frytkowania zakupiłam robota z tarczą do frytek- co prawda wychodzą łukowate, ale to mi nie przeszkadza...

Cytat:
Polly, tam jest duzo miejsca - zmieścimy się obie.
Z resztą w dobrym towarzystwie będzie jeszcze fajniej.
To kiedy?
Ja do Peru się wybieram od 17 lat co najmniej.... może za następne 17 się uda...

Zaczyna mi się udzielac Scenbarowy noworoczny nastrój...znaczy się dół...
Nie mogę się zmobilizowac do roboty , no nie mogę normalnie ....

chciałabym siąść z winkiem i obejrzeć jakiś film...
a siedze przed tym kompem i żygac mi się chce...i w sumie siedzę juz któryś dzień i nic nie robie...bo mi sie nie chce.
codziennie spóźniam się do roboty bo jak rano otwieram oczy i myślę ze mam tam iść to normalnie czuję jak przyrastam do wyra...

Dobra...pogadała:rolleyes : ale jak wszyscy to wszyscy...heh...życie...

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-01-09 o 22:34 Powód: literówki
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:38   #1205
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Powinnas się awanturować razem ze sprzedającą.
O to to!

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
No problem Dokarmianego rodzeństwa nigdy za dużo. Szczególnie fajnego rodzeństwa
Szalona kobieto, czy Ty wiesz, co mówisz? Bo ja też się wproszę na małą, głodną siostrzyczkę Póki co jedzenie non stop dobrze mi robi na figurę, ale myślę, że niedługo osiągnę cienką granicę, za którą bardziej zaokrąglone kształty przestaną mnie zachwycać

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
A co robi zaniedbywana kobieta? Wypisuje się z dueciku
Piękne

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Frytki muszą być własnoręcznie zrobione z ziemniaków i usmazone specjalistycznym sposobem , mrożone się nie nadają...
To ja podobnie - chociaż nie z samą śmietaną - do śmietany dodaję sporo czosnku i małą łyżeczkę majonezu. Pyyycha!

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 22:58   #1206
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Jak nadarzy się ponowna okazja,do zastosowania tego tekstu, i o ile się odważę
O, jasne. samo Ci się "wypsnie".

Cytat:
Chociaż nie wiem czy z nas "duecik" - Gryksiu mnie ostatnio strasznie zaniedbuje. A co robi zaniedbywana kobieta? Wypisuje się z dueciku
Hihihi! Czy to juz podpada pod groźbę?
Cytat:
Specjalnie w celu frytkowania zakupiłam robota z tarczą do frytek- co prawda wychodzą łukowate, ale to mi nie przeszkadza...
Ja mogę i mrożone, szczególnie, że teraz mozna kupić takie specjalnie do oleju.
A łukowate to w ogóle jakaś super ekskluzywna wersja - bardziej wyp[aśna niż karbowane.
Cytat:
To kiedy?
Ja do Peru się wybieram od 17 lat co najmniej.... może za następne 17 się uda...
Ja chyba jeszcze dłużej, więc jesli to ma być ten sam okres karencji, to liczmy wedle Twojego.
Za 17 lat bede jeszcze młoda i sprawna. Do tego czasu poćwiczmy zwiedzanie w Chinach i Meksyku na przykład, co?

Cytat:
Zaczyna mi się udzielac Scenbarowy noworoczny nastrój...znaczy się dół...
Nie mogę się zmobilizowac do roboty , no nie mogę normalnie ....
Ja też. Robie tylko to, co naprawdę muszę. Nie to, co po prostu muszę - podkreślam. To, co naprawdę, naprawde, naprawdę muszę.
Cytat:
chciałabym siąść z winkiem i obejrzeć jakiś film...
a siedze przed tym kompem i żygac mi się chce...i w sumie siedzę juz któryś dzień i nic nie robie...bo mi sie nie chce.
codziennie spóźniam się do roboty bo jak rano otwieram oczy i myślę ze mam tam iść to normalnie czuję jak przyrastam do wyra...

Dobra...pogadała:rolleyes : ale jak wszyscy to wszyscy...heh...życie...
Polly...
Niechże mi ktoś powie, co się dzieje? Jakiś kolejny Czernobyl utajony? Zaraza jaka?
Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
To ja podobnie - chociaż nie z samą śmietaną - do śmietany dodaję sporo czosnku i małą łyżeczkę majonezu. Pyyycha!
O! To tak jak i ja, tylko jeszcze przed nawaleniem sosu czosnkowego posypuję wrzące frytki tartym żółtym serem. Pychota!
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 23:07   #1207
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
O, jasne. samo Ci się "wypsnie".
Kiedyś mi się tak "wypsnęło" w podstawówce do księdza. Poinformował nas, że odchodzi. Mnie się na głos wyrwało -"I bardzo dobrze". Nagle ksiądz wstał i zapytał "Kto to powiedział" ( bo w klasie panował ogólny gwar). Kiedy spojrzał na mnie, niewinnie przepisywałam coś z tablicy

Cytat:
Hihihi! Czy to juz podpada pod groźbę?
Nie Ja bym to nazwała specyficzną "zasadą wzajemności"

Frank Zappa

Stary 2009-01-09, 23:15   #1208
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Niechże mi ktoś powie, co się dzieje? Jakiś kolejny Czernobyl utajony? Zaraza jaka?
Stanowczo jakaś paskudna zaraza.
Idę z nią walczyć, oglądając jakiś serial, a potem pójdę spać, nic tu po mnie.

Zastanawiam się, czy nie zrobić sobie odpoczynku od netu, do forów - mam nadzieję, że dam radę, na pewno by mi się przydało. Czuję się jak antena, która zbiera sygnały, niestety głównie te najgorsze
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 23:16   #1209
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Ja tez się piszę za 17 lat do Peru , tylko za 17 lat ja juz mogę nie móc

miałam dzisiaj taki nijaki nastrój , nie wiedziec czemu , ale godzinka snu i szklanka cacao pół wody pół ze smietanka 12% i cukrem znakomicie poprawiła mi humor w ciagu 15 minut ,
może to ten magnez ?
Stary 2009-01-09, 23:18   #1210
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość

miałam dzisiaj taki nijaki nastrój , nie wiedziec czemu , ale godzinka snu i szklanka cacao pół wody pół ze smietanka 12% i cukrem znakomicie poprawiła mi humor w ciagu 15 minut ,
może to ten magnez ?
Muszę wypróbować Ale bez śmietanki 12%, bo mi żołądek padnie

Frank Zappa

Stary 2009-01-09, 23:27   #1211
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Kiedyś mi się tak "wypsnęło" w podstawówce do księdza. Poinformował nas, że odchodzi. Mnie się na głos wyrwało -"I bardzo dobrze". Nagle ksiądz wstał i zapytał "Kto to powiedział" ( bo w klasie panował ogólny gwar). Kiedy spojrzał na mnie, niewinnie przepisywałam coś z tablicy

Cytat:
Nie Ja bym to nazwała specyficzną "zasadą wzajemności"
Aaa! To zupełnie co innego!
To jedna z najważniejszych zasad współżycia (sic!) międzyludzkiego, więc zdecydowanie nalezy jej przestrzegać. Niechby i specyficznie.
Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Stanowczo jakaś paskudna zaraza.
Idę z nią walczyć, oglądając jakiś serial, a potem pójdę spać, nic tu po mnie.

Zastanawiam się, czy nie zrobić sobie odpoczynku od netu, do forów - mam nadzieję, że dam radę, na pewno by mi się przydało. Czuję się jak antena, która zbiera sygnały, niestety głównie te najgorsze
Aragonte, przepraszam. Wiem, że smęt ze mnie ostatnio okrutny.
Staram się i obiecuję starac się bardziej. Szczególnie, że dziś dzień cudów. Mój kłopot numer jeden odzyskał przytomność, moje kłopoty numer dwa i trzy przycichły. A ja sama dreszczy już nie mam, drugi dzień jem nie wymiotując... A zaraz pójdę do łóżeczka z książką. I tu dopiero będzie tragedia, bo kończe drugi tom, a trzeciego nie mam. Łaaaa!
Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Jak to nie móc? A KTO CI ZABRONI?!
Czuj się zaproszona.

Rozterko, moja mama powiedziałaby że słodka dziurka z Ciebie (w znaczeniu, że lubisz słodycze) ale ja chyba tak nie powiem, bo brzmi dwuznacznie.

Wiem! Powiedziałam!

Dobrej nocy wszystkim.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-09, 23:45   #1212
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Nolu, nie masz wrażenie, że to własnie osoby, które "ze wszystki sobie radzą' tak sie własnie dokumentnie rozsypują?
Bo typ biadolący i nieustannie użalający się nad soba odreagowuje w ten sposób stres. A ludzie, którzy trzymaja go w sobie kiedy juz się łamią, to naprawdę trudno je poskładać. Nie mówiąc o tym, że skupiona na sobie płaksa zawsze znajdzie górę współczucia, a taki, co to zaciska zęby i "sobie radzi" nawet kiedy wyśle sygnał, że potrzebuje pomocy, to nikt w to nie uwierzy...

Wiesz... straszliwie mi przykro, kiedy czytam to, co piszesz, bo robisz na mnie wrażenie pod wieloma względami pokrewnej duszy i wiem, jak trudno Ci po pierwsze z tym zyć, po drugie to napisać.

Wyślę do Ciebie PW z numerem gg. Jesli zechcesz - skorzystaj.
Nie będe pouczać, nie będę truć, nie będę smolić mądrości, bo nie mam metody na to, przez co przechodzisz (przechodzimy?) poza tym przymuszaniem się i kopaniem w zadek.
Ale mogę Ci opowiedziec o tym, że istnieje zycie po depresji. Że nie zawsze przeszłośc siedzi Ci na plecach. Że są chwile, kiedy jestes po prostu szczesliwa. Daję uroczyste slowo honoru, że to prawda.

No niestety, tak właśnie jest. Nawet jeśli już zbiorę się na odwagę i wyślę światu jakiś sygnał, że coś nie gra, nikt się zwykle nie przejmuje, bo ja i tak zawsze sobie poradzę. I ja wiem, że sobie prawdopodobnie, prędzej czy później, poradzę. Tyle, że z pomocą byłoby mi lepiej, łatwiej, a i zęby czasem od zaciskania aż bolą.
Napisać było mi ciężko. W ogóle ostatnio złapać kontakt z ludźmi jest mi ciężko. I wiele innych rzeczy też, ale... Wystarczy.

Chciałabym wierzyć, że jeszcze będzie dobrze. A za PW byłabym wdzięczna
Dzięki
Stary 2009-01-09, 23:49   #1213
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
Przyznam, że sama czasem wysyłając próbki mam ochotę je zawinąć w bąblofolię i włożyć do takiego pojemniczka, jaki służy do oddawania moczu do analizy i dopiero wtedy w kopertę ... ale tego nie robię , bo to podnosi koszty przesyłki - ale to nie na temat jest
Po ostatniej przygodzie z madziczkową próbką postanowiłem, że będę pakował je bardziej pancernie Głupi myślałem, że owinięcie kilka razy bąblofolią załatwi sprawę

Swoją drogą - nie widziałaś Madzik odcisku buta na kopercie?

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Ja za to właśnie skończyłam piec gofry. Wyszły pyszne i chrupiące. Część na słodko, będą ze śmietaną i dżemem jagodowym, a część nietypowych, bo na pikantnie, z szynką,żółtym serem, papryką, pieprzem i bazylią
Zły post! Zły post!

Gdzie się nie spojrzysz - Szatani

Cytat:
Napisane przez ivanna Pokaż wiadomość
Mam jutro koło z międzynarodowego - prosze o kciuki! od 14.00

Cytat:
Gryxiu i Madziczko - w duecie jesteście nieustannym źródłem radości.

Cytat:
O tak! Frytki!
Ale takie prawdziwe, na oleju, nie jakieś beztłuszczowe atrapy z piekarnika.
Na oleju, z majonezem i ketchupem

A te atrapy to zawsze potraktuję przed wstawieniem do piekarnika olejem (wlewam trochę bezpośrednio do worka i miętolę) - są trochę lepsze

Cytat:
Nolu, nie masz wrażenie, że to własnie osoby, które "ze wszystki sobie radzą' tak sie własnie dokumentnie rozsypują?
Bo typ biadolący i nieustannie użalający się nad soba odreagowuje w ten sposób stres. A ludzie, którzy trzymaja go w sobie kiedy juz się łamią, to naprawdę trudno je poskładać. Nie mówiąc o tym, że skupiona na sobie płaksa zawsze znajdzie górę współczucia, a taki, co to zaciska zęby i "sobie radzi" nawet kiedy wyśle sygnał, że potrzebuje pomocy, to nikt w to nie uwierzy...
Coś w tym jest. Zawsze byłem dobrym (tak myślę) doradcą i pocieszycielem, ale sam nie potrafię się zbyt mocno uzewnętrznić (no... czasami tutaj). A wiele, wiele razy zbierałem się, aby powiedzieć kumplowi, że mój optymizm, uśmiech i to, że "będzie dobrze", to chyba tylko marna "gra", bo u mnie dobrze nie jest, bo po prostu nie chcę dodatkowo go dołować gdy widzę, że ma problem/-y. I tak już weszło mi w krew, że "jest dobrze". Nie chcę mówić o swoich "demonach", bo zakładam, że tego nie zrozumie, a nawet, że to może popsuć w jakiś sposób naszą przyjaźń. Bo jak to - ten "wielki doradca" nie potrafi ogarnąć swojego życia? Ano nie potrafię...
Kiedyś, przy wódce, wygadał się, że wie o moich przejściach z ojcem od mojego szwagra. W pierwszej chwili byłem zły. Jak to? Ktoś zwierza się za mnie z moich problemów? Później poczułem ulgę. Zapytany, dlaczego nic o tym nie wspominałem, siedziałem tak w tym fotelu z miną dziecka przyłapanego na kłamstwie. I czułem się hipokrytą. Tak już mam, że nie dziele się swoimi problemami. A nie na tym polega chyba obustronna przyjaźń?

Piszę tego posta po przerwie. Ale od początku. Zawiozłem kumpla (tego, o którym mowa) na polter. Jego dostawczym samochodem, którym jazda przyprawia mnie o lekką panikę (gaśnie mi cholera i dlatego nie zatrzymałem się nawet na kolejowym Stop, widząc w wyobraźni siebie w tym aucie, stojącym na środku torów i nie chcącym odpalić, gdy z którejś strony nadjeżdża radośnie pociąg). Dzwonię po dwóch godzinach, o której przyjechać. Słyszę, że auto mogę podstawić pod jego dom, a go ktoś odwiezie. OK, nie chodzi przecież o to, że planowałem tego wieczoru "popiwkować", a czekałem jak głupek na telefon. Dzwoni niedawno - "Gdzie jesteś? Rodziców nie ma w domu, a klucze masz u siebie, przy samochodowych". OK, zaraz będę (10 minut spacerkiem). Czy zabolało mnie to "Rusz dupę"? Niespecjalnie, bo przecież nietrzeźwi nie zawsze się kontrolują. Pomogłem wstać, otworzyłem drzwi, pytam "Dasz sobie radę"? Tak, spoko (wypowiedziane z wielkim trudem). Droga powrotna - zbawiciel świata, z którym nie trzeba się liczyć.

Cytat:
Nie "zaniedbuje", tylko próbuje wzbudzić zazdrość o swoją osobę To metoda pt. "Pokaż, że ci nie zależy, a ona oszaleje za tobą"

---

U znajomych też poważny kryzys małżeński. Cyt. "To może się rozpaść z wielkim hukiem"
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-09, 23:53   #1214
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

Ja mogę i mrożone, szczególnie, że teraz mozna kupić takie specjalnie do oleju.
A łukowate to w ogóle jakaś super ekskluzywna wersja - bardziej wyp[aśna niż karbowane.
Jako że jestem szczęśliwą posiadaczką obieraczki do ziemniaków i robota-frytkoroba, nie widzę potrzeby kupowania mrożonych-jeszcze nie jadłam dobrych-a najgorsze są te co po usmażeniu okazują się puste w środku

Cytat:
Ja chyba jeszcze dłużej, więc jesli to ma być ten sam okres karencji, to liczmy wedle Twojego.
Za 17 lat bede jeszcze młoda i sprawna. Do tego czasu poćwiczmy zwiedzanie w Chinach i Meksyku na przykład, co?
Oj meksyk koniecznie...
czasami jak nie mam większych zmartwień to dopada mnie dół, że życia mi zabraknie na zobaczenie wszystkiego co chcę, a uważam że jakoś głupio byłoby odchodzić z tego świata nie wiedząc wcale jak on wygląda

Cytat:
Ja też. Robie tylko to, co naprawdę muszę. Nie to, co po prostu muszę - podkreślam. To, co naprawdę, naprawde, naprawdę muszę.
Ja w robocie nic już nie robie, na szczęście wciąż mi płacą

Cytat:
O! To tak jak i ja, tylko jeszcze przed nawaleniem sosu czosnkowego posypuję wrzące frytki tartym żółtym serem. Pychota!
oooo! takich nie jadłam...muszę spróbować!

Cytat:
dobre!

Cytat:

A zaraz pójdę do łóżeczka z książką. I tu dopiero będzie tragedia, bo kończe drugi tom, a trzeciego nie mam. Łaaaa!
Oj raz tak miałam i myślałam że mnie pokręci...zresztą była to chyba jedyna książka w 3 tomach, którą czytałam...

Sabbath
Stary 2009-01-10, 00:05   #1215
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Przy okazji oglądania różnych sposobów wiązania gorsetu, znalazłam to: Cat Woman i umarłam ze śmiechu .... a może z rozpaczy

Edytowane przez Favkes
Czas edycji: 2009-01-10 o 00:08
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 00:18   #1216
gryx82
BAN stały

Fav, po jakich Ty się (ekhem) stronach poruszasz?
Stary 2009-01-10, 00:18   #1217
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Aragonte, przepraszam. Wiem, że smęt ze mnie ostatnio okrutny.
Staram się i obiecuję starac się bardziej. Szczególnie, że dziś dzień cudów. Mój kłopot numer jeden odzyskał przytomność, moje kłopoty numer dwa i trzy przycichły. A ja sama dreszczy już nie mam, drugi dzień jem nie wymiotując... A zaraz pójdę do łóżeczka z książką. I tu dopiero będzie tragedia, bo kończe drugi tom, a trzeciego nie mam. Łaaaa!

Nie przepraszaj nie masz powodu. Przykro mi, że znowu na Ciebie tyle spadło Miałam tylko schizy (bo nie wiedziałam dokładnie, co się dzieje - w sumie dalej nie wiem, ale nie będę dopytywać się, najwyżej kiedyś powiesz), że ostatnio, zamiast Ci pomóc, zaszkodziłam albo coś palnęłam i Cię zdenerwowałam. Ściskam mocno i jak ostatnio - życzę spokojnego snu
A co to za książka?
U mnie ostatnio bryndza z pisaniem, nie mogę się za to zabrać

Gryksiu, ja bym się czuła ciut wykorzystywana w tej sytuacji, o której pisałeś - ale faktycznie, alkohol swoje robi

Edytowane przez Aragonte
Czas edycji: 2009-01-10 o 00:23
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 00:44   #1218
gryx82
BAN stały

Cytat:
faktycznie, alkohol swoje robi
Wiem, ale to już nie pierwszy raz. Poza tym - nie chcę usprawiedliwiać takiego zachowania alkoholem. Już nie
Stary 2009-01-10, 01:16   #1219
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Fav, po jakich Ty się (ekhem) stronach poruszasz?
gryxiu
No przecież mówię, że szukałam instrukcji wiązania gorsetu
Swoją drogą, to jestem trochę rozczarowana ( chociaż pewnie powinnam się cieszyć ) kupiłam "S" i ściągnięty na maxa w talii i tak nie tak ciasny jak bym chciała

Sabb. cieszę się, ze już lepiej
Ucałuj te swoje kłopoty numer dwa i trzy ode mnie no i siebie ..... tylko mocniej

Edytowane przez Favkes
Czas edycji: 2009-01-10 o 01:19
Stary 2009-01-10, 01:28   #1220
Sabbath
Wiedźma

Wróciłam. Przynajmniej teraz jestem wykąpana.

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość

No niestety, tak właśnie jest. Nawet jeśli już zbiorę się na odwagę i wyślę światu jakiś sygnał, że coś nie gra, nikt się zwykle nie przejmuje, bo ja i tak zawsze sobie poradzę. I ja wiem, że sobie prawdopodobnie, prędzej czy później, poradzę. Tyle, że z pomocą byłoby mi lepiej, łatwiej, a i zęby czasem od zaciskania aż bolą.
Napisać było mi ciężko. W ogóle ostatnio złapać kontakt z ludźmi jest mi ciężko. I wiele innych rzeczy też, ale... Wystarczy.

Chciałabym wierzyć, że jeszcze będzie dobrze. A za PW byłabym wdzięczna
Dzięki

Nolu, ja już nie wiem, czy Ty piszesz bardziej o sobie, czy bardziej o mnie.
Choć ja kontakt z ludźmi łapię tak, jak Gryxio. Jestem do dyspozycji i nie potrafię przyjąć pomocy. Z resztą - wiele odmawiania nie mam, bo przeciez ja twarda jestem. ;]
Napisałam PW. Na spokojnie pogadamy i obu nam będzie z tym lepiej.

Cytat:
Zły post! Zły post!

Cytat:

A te atrapy to zawsze potraktuję przed wstawieniem do piekarnika olejem (wlewam trochę bezpośrednio do worka i miętolę) - są trochę lepsze

Ależ to jest świetny sposób! Nie wpadłam na to nigdy - lałam olej na blachę w desperacji, ale wówczas frytki strasznie namakały.
Dzięki!

Cytat:
Coś w tym jest. Zawsze byłem dobrym (tak myślę) doradcą i pocieszycielem, ale sam nie potrafię się zbyt mocno uzewnętrznić (no... czasami tutaj). A wiele, wiele razy zbierałem się, aby powiedzieć kumplowi, że mój optymizm, uśmiech i to, że "będzie dobrze", to chyba tylko marna "gra", bo u mnie dobrze nie jest, bo po prostu nie chcę dodatkowo go dołować gdy widzę, że ma problem/-y. I tak już weszło mi w krew, że "jest dobrze". Nie chcę mówić o swoich "demonach", bo zakładam, że tego nie zrozumie, a nawet, że to może popsuć w jakiś sposób naszą przyjaźń. Bo jak to - ten "wielki doradca" nie potrafi ogarnąć swojego życia? Ano nie potrafię...
Kiedyś, przy wódce, wygadał się, że wie o moich przejściach z ojcem od mojego szwagra. W pierwszej chwili byłem zły. Jak to? Ktoś zwierza się za mnie z moich problemów? Później poczułem ulgę. Zapytany, dlaczego nic o tym nie wspominałem, siedziałem tak w tym fotelu z miną dziecka przyłapanego na kłamstwie. I czułem się hipokrytą. Tak już mam, że nie dziele się swoimi problemami. A nie na tym polega chyba obustronna przyjaźń?

Piszę tego posta po przerwie. Ale od początku. Zawiozłem kumpla (tego, o którym mowa) na polter. Jego dostawczym samochodem, którym jazda przyprawia mnie o lekką panikę (gaśnie mi cholera i dlatego nie zatrzymałem się nawet na kolejowym Stop, widząc w wyobraźni siebie w tym aucie, stojącym na środku torów i nie chcącym odpalić, gdy z którejś strony nadjeżdża radośnie pociąg). Dzwonię po dwóch godzinach, o której przyjechać. Słyszę, że auto mogę podstawić pod jego dom, a go ktoś odwiezie. OK, nie chodzi przecież o to, że planowałem tego wieczoru "popiwkować", a czekałem jak głupek na telefon. Dzwoni niedawno - "Gdzie jesteś? Rodziców nie ma w domu, a klucze masz u siebie, przy samochodowych". OK, zaraz będę (10 minut spacerkiem). Czy zabolało mnie to "Rusz dupę"? Niespecjalnie, bo przecież nietrzeźwi nie zawsze się kontrolują. Pomogłem wstać, otworzyłem drzwi, pytam "Dasz sobie radę"? Tak, spoko (wypowiedziane z wielkim trudem). Droga powrotna - zbawiciel świata, z którym nie trzeba się liczyć.

Gryxiu, na Peruna, ja myslałam, że tylko ja taki frajer jestem... No to jest nas dwoje.
I jeszcze pewnie po takiej akcji mówisz: nie ma sprawy, w razie czego chętnie pomogę, nie krępuj się, po to są kumple etc. Co?
Ja teoretycznie jestem w tej sytuacji, że mam przyjaciół, którzy pomogą. Ale po pierwsze to zwykle nie ci, którzy najwięcej wymagaja ode mnie, a po drugie I TAK NIE POPROSZĘ!

A najbardziej trafia do mnie to zdanie:
Bo jak to - ten "wielki doradca" nie potrafi ogarnąć swojego życia? Ano nie potrafię...
Jest co do literki tak, jak piszesz.

Cytat:
Jako że jestem szczęśliwą posiadaczką obieraczki do ziemniaków i robota-frytkoroba, nie widzę potrzeby kupowania mrożonych-jeszcze nie jadłam dobrych-a najgorsze są te co po usmażeniu okazują się puste w środku
Mnie się puste w środku prawie wszystkie w piekarniku robiły. Ale ja potrafię wodę przypalić, więc nie mam prawa glosu w sprawiach związanych z gotowaniem.
za to jedzenie idzie mi doskonale.
Cytat:
Oj meksyk koniecznie...
czasami jak nie mam większych zmartwień to dopada mnie dół, że życia mi zabraknie na zobaczenie wszystkiego co chcę, a uważam że jakoś głupio byłoby odchodzić z tego świata nie wiedząc wcale jak on wygląda
Polly, czemu Ty piszesz mój tekst?
To ja tak myślę.

Mawiam jeszcze, że to, co kupię zestarzeje się , zużyje, albo zepsuje, a tego, co zobaczę nikt mi nie zabierze. Chyba że Alzcheimer.

Cytat:
Ja w robocie nic już nie robie, na szczęście wciąż mi płacą
I chyba o to chodzi. Przeciez praca jest po to, żeby zarabiac na życie, a nie po to, żeby pracować.
Cytat:
oooo! takich nie jadłam...muszę spróbować!
Smacznego.

Cytat:
Oj raz tak miałam i myślałam że mnie pokręci...zresztą była to chyba jedyna książka w 3 tomach, którą czytałam...

Sabbath
Ja kiedys dostałam książkę od kumpeli (jej własną, to znaczy przez nia napisaną) i wiedziałam o niej, że to jednotomowiec. Cztya, czytam... A tu kończy się:
- Teraz XYZ wiedział już, co zrobić.
I ciąg dalszy w drugim tomie.
Normalnie szlag mnie trafił! dzwonię do niej: Opowiadaj mi tu dalej bo nie zdzierżę!
Okazało się, że wydawca podzielił jej książke na tomy, drugi za rok.
Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Przy okazji oglądania różnych sposobów wiązania gorsetu, znalazłam to: Cat Woman i umarłam ze śmiechu .... a może z rozpaczy
Moje instrukcje via gg Cię tak nastroiły?
Cytat:

Nie przepraszaj nie masz powodu. Przykro mi, że znowu na Ciebie tyle spadło Miałam tylko schizy (bo nie wiedziałam dokładnie, co się dzieje - w sumie dalej nie wiem, ale nie będę dopytywać się, najwyżej kiedyś powiesz), że ostatnio, zamiast Ci pomóc, zaszkodziłam albo coś palnęłam i Cię zdenerwowałam. Ściskam mocno i jak ostatnio - życzę spokojnego snu
Nic nie palnęłaś i nie zdenerwowałaś mnie. Slowo daję, że to nie Twoja wina. ja po prostu w stresie zwykle się zamykam i nie potrafię przełamać blokady. Jak gdybym się bała. I tylko o to chodzi. Słowo!
Jestes kochana.

Cytat:

A co to za książka?
U mnie ostatnio bryndza z pisaniem, nie mogę się za to zabrać
"Perski chłopiec". Drugi tom trylogii o Aleksandrze Macedońskim.
Duuużo gorszy niż pierwszy: "Ogień z niebios", ale i tak czytam.

Teraz to już na 100% dobranoc.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2009-01-10 o 01:31
Stary 2009-01-10, 01:29   #1221
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
gryxiu
No przecież mówię, że szukałam instrukcji wiązania gorsetu
Ale, wnioskując po załączonym filmiku, nie znalazłaś
Stary 2009-01-10, 01:46   #1222
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Wróciłam. Przynajmniej teraz jestem wykąpana.
Ja też
nawet głowę umyłam
i jeszcze zapakowałam się w gorset
Teraz tylko czekam na Ciachulca
Cytat:
Moje instrukcje via gg Cię tak nastroiły?

Jako ciekawska bestia, chciałam zobaczyć na własne oczęta
A Twoje instrukcje okazały się najlepsze - zrobiłam dokładnie tak jak pisałaś
Jest ok. ale .... no mógłby być z 5 cm ciaśniejszy no
Cytat:
Ale, wnioskując po załączonym filmiku, nie znalazłaś
a właśnie, że znalazłam
o tutaj - wiązanie gorsetu

Stary 2009-01-10, 02:23   #1223
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:

Zły post! Zły post!

Fotka specjalnie dla Ciebie. (reszta ujęcia w profilu )
Pyszny serowy sosik do frytek

Gryksiu, trzymaj dietę, na wiosnę dołożysz jakiś sport i będzie super
Nawet GrekMaki będzie wolno

Sabbath, trzymaj się ciepło, chętnie oddałabym Ci z połowę (albo więcej) swojej obecnej energii i pogody ducha, przesyłam ile się tylko da
Twoje życzenia naprawdę mają niezwykłą moc, nigdy tego nie zapomnę. Dziękuję z całego serca
Jeśli tylko uznasz, że mogę cokolwiek dla Ciebie, wal śmiało na pw czy coś. Nawet tak, że oczy się boją, a ręce robią. Czasem trudno jest inaczej...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mcd.jpg (31,3 KB, 31 załadowań)
Stary 2009-01-10, 09:31   #1224
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Vesenko ja tam z niecierpliwością czekam na wszelkie przepisy. Gofrownicy niestety nie mam, szkoda.
Jednogarnkowe przepisy są najlepsze. Piernik z wiśniówką i dodaną łyżeczką syropu wiśniowego Paola jest rewelacyjny. Wiśnie za mną chodzą ostatnio.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2009-01-10 o 09:38
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 09:39   #1225
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Swoją drogą - nie widziałaś Madzik odcisku buta na kopercie?
Nie

Cytat:
Nie "zaniedbuje", tylko próbuje wzbudzić zazdrość o swoją osobę To metoda pt. "Pokaż, że ci nie zależy, a ona oszaleje za tobą"

Oj Gryksiu, Gryksiu - nie można stosować takiej samej metody do wszystkich kobiet Na mnie ona nie działa - a wręcz przeciwnie - przynosi odwrotny skutek do zamierzonego przez mężczyznę

A z tym księdzem to mi się naprawdę "wypsnęło". Tzn wypsnęło zanim pomyślałam Ale nie znosiłam go szczerze

Frank Zappa

Stary 2009-01-10, 12:37   #1226
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:

Oj meksyk koniecznie...
Oj,mam tak samo, chciałąbym zobaczyć tyle miejsc... Argentyna, Meksyk, Japonia, Australia i całą reszta, której jeszcze nie widziałam! Liczę na to, że choć troszkę z tego się uda

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-10, 13:02   #1227
gryx82
BAN stały

Cytat:

Gryxiu, na Peruna, ja myslałam, że tylko ja taki frajer jestem... No to jest nas dwoje.
I jeszcze pewnie po takiej akcji mówisz: nie ma sprawy, w razie czego chętnie pomogę, nie krępuj się, po to są kumple etc. Co?
Ja teoretycznie jestem w tej sytuacji, że mam przyjaciół, którzy pomogą. Ale po pierwsze to zwykle nie ci, którzy najwięcej wymagaja ode mnie, a po drugie I TAK NIE POPROSZĘ!

A najbardziej trafia do mnie to zdanie:
Bo jak to - ten "wielki doradca" nie potrafi ogarnąć swojego życia? Ano nie potrafię...
Jest co do literki tak, jak piszesz.

Jednostki wybitne nie maja łatwego życia

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Fotka specjalnie dla Ciebie. (reszta ujęcia w profilu )
Pyszny serowy sosik do frytek
Betty-Szatan

Cytat:
Gryksiu, trzymaj dietę, na wiosnę dołożysz jakiś sport i będzie super
Nawet GrekMaki będzie wolno
Trzymam, trzymam Chociaż efekty ostatnio marne

Btw - co to jest GrekMak?

Cytat:
Oj Gryksiu, Gryksiu - nie można stosować takiej samej metody do wszystkich kobiet Na mnie ona nie działa - a wręcz przeciwnie - przynosi odwrotny skutek do zamierzonego przez mężczyznę
Kurde... Ja już nie wiem, jak Ciebie podejść

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 13:09   #1228
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Kurde... Ja już nie wiem, jak Ciebie podejść

Jak do człowieka?

A czemu ty chcesz mnie "podejść"?

A co do "Maców" - to może GryxMac? Tylko nie wiem, z czym by on miał być

Frank Zappa

Stary 2009-01-10, 13:26   #1229
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Jak do człowieka?

A czemu ty chcesz mnie "podejść"?

A co do "Maców" - to może GryxMac? Tylko nie wiem, z czym by on miał być
może z kaszą gryczaną
Stary 2009-01-10, 13:27   #1230
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Proponuję pierożki z kasza gryczaną. I będziemy mówiły pieszczotliwie "Ty nasz pierożku" do Gryksia

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości