Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-19, 22:07   #1201
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV

Malgogaj myslalam ze padne jak przeczytalam o tych gazetach autkowych na nocniku-nie ma co rasowy facethehe jak grubsza sprawa to gazeta musi byc

Maszko ja nauke samodzielnego jedzenia wprowadzilam Laurce jak nie miala jeszcze roku-co sie napralam i namylam to moje ale od ponad roku Laura je sama.nie zawsze czysciutko ale karmic nie musze.wogole moje dziecko jest okropnym brudasem a w dodatku nie lubiacym sie myc:/jak je to cala soba i najblizszym otoczeniem:Phehe trzymania w buzi nie znam-nigdy nam sie to nie przytrafilo-albo lubi i je albo nie.kilka razy zdarzylo jej sie wypluc-ale to sporadycznie-zazwyczaj jak cos nowego probuje.
pic ze szklanki uczylam tez przed ukonczeniem roczku.oczywiscie ja jej dawalam pozniej kupilam plastikowy kubek i juz sama dawalam.cciezko za to bylo zalapac jej slomke ale zalapala i teraz uwielbia picie ze slomki.w sumie to ona ze wszytskiego sie napije-nawet zupe z taleza jak jej smakuje a juz lyzka nie moze wygrzebac:Phehei tez lubi 2 litrowe butle-szczegolnie z cola;/

Zabko ale fajnie!!Asia juz od malego na wybeguhehe super pamiatka.jaksie tam znalazlas??

Elu super ze wroilas!!koniecznie wklej jakies zdjecia i nagraj chlopakow podczas zabawy-prosze

w kwestii cofanie to u nas nastapilo ono w mowieniu-mowi wszytsko ale mniej wyraznie niz wczesniej-tak samo alan-kurcze moze to jakas faza przejsciowa czy cus??
ubieranie-tylko na nocnik gora nie wchodzi w gre-ona nawet nie chce a ja nie zmuszam-przyjdzie i na to czas tak samo jak z dolem sama zaczela mnie odpychac i mowila -śama.
ytan jako takich dreczacych a po co na co i dlaczego jeszcze nie zadaje-wszystko przed nami.

nie chcialam pisacwczoraj bo nie chwalilam dnia przed zachodem slonca ale....JESTESMY ODSMOCZKOWANE
zrobilam to troszke inaczej bo Laura smoczkow oddac nie chciala a wiec wzielam sprawe w swoje rece.a wiec obcielam je i zawiesilam obciete na raczkach teletubisia ktorego jej kupilam i postawilam go na drugim prezecie zawolalam mala i mowie- Laura zobacz robaczki zjadly Ci smoczki ale zostawily prezenty-i byla radocha na calego.smoczki poszly na podloge a ona uradowana sie bawila.myslalam ze wieczorem bedzie problem ale go nie bylo-gdybym wiedziala ze to bedzie takie proste to duzo wczesniej bym to uczynila.polozylam ja spac pozniej niz zwykle-zeby byla zmeczona.lezala przy mnie i mowi-mamusiu przytul mnie chcem Ciebie-przytulilam a ona ja chce, chce chce, śli(maka ale nie skonczyla bo lezal obok przeciezty)i westchnela.gadala gadala nagle przestala ja patrze a ona spidzis to samo-jutro ja nagram bo nieraz nie moglam powstrzymac smiechu-o smoczku ani slowa-nic kompletnie.noc spokojna jak nigdy-ani azu bez przyczyny sie nie obudzila-co przedtem robila srednio2-3 razy.raz tylko wstala na siusiu-bo wola w nocy polozyla sie chciala pic dalam jej odwrocila sie na drugi bok i zasnela-chyba jestem szczesciara:P

i jeszcze jedno-Aranka nie ma internetu dlatego sie nie odzywa.

zdjecia
nr to pozegnanie ze smoczkiem, nr2 to moja kochana"wiesniara" dwa ostatnie ukazuja zajecie ktore pochlania Laure bez reszty a dac jej klej i kartke do naklejania to pol dnia potrafi przesiedziec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01702.jpg (51,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01704.jpg (64,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01724.jpg (76,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01745.jpg (113,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01755.jpg (54,6 KB, 36 załadowań)

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 22:09   #1202
maszka66
Zadomowienie

A Wiki na antybiotyku. Buu. Nie jestem przekonana czy był potrzebny, ale napędziła mi w nocy strachu. Wieczorem prawie 39 stopni, syropek, o 2 w nocy syropek. O 4 pobudka rozpalona jak nie wiem co, już się rozbudziła, powierciła, nagle jak zaczęła wrzeszczeć to zerwałam się na równe nogi bo brzmiało to okropnie. A Wiki trzymała w rękach swojego ukochanego królika i ze spazmami wołała co to? co to? Zachowywała się jakby zobaczyła potwora, nie pomogło tłumaczenie, że to jej królik (którego normalnie szuka w nocy i przytula), walnęła tym królikiem z taką nienawiścią, że żywemu kark by skręciła. Okazało się, ze goraczka wcale nie spadła a dziecko zaczęło mi zwyczjnie majaczyć. Od razu zimne okłady i tak spała wtulona we mnie tak mocno, ze aż bolało. Pospała do 10.20 co jeszcze jej się nie zdarzyło. Lekarz, antybiotyk. Zawsze zastanawiam sie czy potrzebny jest od razu taki silny atak chemii. Zobaczymy dzisiaj, ale nie powiem żebym się wyspała
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-20, 23:37   #1203
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

maszko,wspólczuję nocnych przezyc. Zdrowka zyczę! U nas ciut lepiej juz ale jeszce nie idealnie. Do lekarza nie chodzilam z jasiem bo nie było temp., wiec sama go kuruję. Jeszce brzydki kaszel został i mały katar.

Cytat:
Napisane przez zaba21_22 Pokaż wiadomość
super że Maksio przespal noc, bo kto lubi nocne pobudki?
ale dzis juz nie przespał
kina wam zazdroszczę

Marti, gratuluje odsmoczkowania. Picie - z butelki J. tez pije ale nie lubi napojów gazowanych.
Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Elu super ze wroilas!!koniecznie wklej jakies zdjecia i nagraj chlopakow podczas zabawy-prosze
Pewna jestes ze tego chcesz? nie wem czu film oddalby całą "zabawę" bo musialbym pędzic za nimi z aparatem, a nie w kazdym pomieszczeniu np korytarz bedzie dobra jakosc obrazu, pewnie tylko dzwięk bedzie.
A zdjecia jak sie zbiorę to cos powklejam dzis prawie 4 godziny w botaniku spaedzilismy z sasiadką, szkoda / brak czasu na siedzenie przed komputerem ale postaram się

W niedziele jedziemy do ZOO Safari

Dzis bylismy u dermatologa. AZS w łagodnym przebiegu Pani dr pochwalila mnie za dobór kosmetyków, gdybym mogła to maści tez bym sama przepisała, bo temat azs troche drążylam w necie, wiec niczym specjalnie nowym mnie nie zaskoczyła, potwierdzila to co podejrzewalam.
Poki co mamy szukac winowajcy alergena a jak sie nie uda to za pół roku (Jasio ma miec 3 latka) da skierowanie na testy.
Ale oczywiście jak na złośc jasio miał skorke prawie idealną, jedynie pod kolankiem miał zaczerwienienie i nie bardzo mielismy co pokazywac, raczej opisowo przebiegła wizyta. Pani dr obejrzala mu nawet stopy i wszelkie zadrapania i ranki, mnie o siniaka na ręce nawet zapytała.
jutro zalatwiamy lokal na chrzciny.

Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Czas edycji: 2009-05-20 o 23:39
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 11:42   #1204
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

[1=1d36bece409c03b7a589597 7e3eaa07c69f6d3f6_6423717 1b1711;12396561]ale dzis juz nie przespał
kina wam zazdroszczę [/quote]
Anioły i demony - nam sie bardzo podobało

Cytat:
A zdjecia jak sie zbiorę to cos powklejam dzis prawie 4 godziny w botaniku spaedzilismy z sasiadką, szkoda / brak czasu na siedzenie przed komputerem ale postaram się
my wczoraj prawie cały dzień na ogrodzie, Asia przeszczczęśliwa, bo może biegać na bosaka i nawet kamienie jej nie przeszkadzają i pod wieczór jak było chłodniej to ciężko było jej założyć buty

Cytat:
Dzis bylismy u dermatologa. AZS w łagodnym przebiegu Pani dr pochwalila mnie za dobór kosmetyków, gdybym mogła to maści tez bym sama przepisała, bo temat azs troche drążylam w necie, wiec niczym specjalnie nowym mnie nie zaskoczyła, potwierdzila to co podejrzewalam.
Poki co mamy szukac winowajcy alergena a jak sie nie uda to za pół roku (Jasio ma miec 3 latka) da skierowanie na testy.
Ale oczywiście jak na złośc jasio miał skorke prawie idealną, jedynie pod kolankiem miał zaczerwienienie i nie bardzo mielismy co pokazywac, raczej opisowo przebiegła wizyta. Pani dr obejrzala mu nawet stopy i wszelkie zadrapania i ranki, mnie o siniaka na ręce nawet zapytała.
jutro zalatwiamy lokal na chrzciny.
dobrze że trafiliście do konkretnego lekarza, a testy na upartego, to mozna nawet teraz zrobić, tylko wiadomo że mogą nie do końca wyjść dobrze, znajoma z córką była (prawie 2 latka) i wyszła jej alergia prawie na wszystko

Cytat:
Maszko ja nauke samodzielnego jedzenia wprowadzilam Laurce jak nie miala jeszcze roku-co sie napralam i namylam to moje ale od ponad roku Laura je sama.nie zawsze czysciutko ale karmic nie musze.wogole moje dziecko jest okropnym brudasem a w dodatku nie lubiacym sie myc:/jak je to cala soba i najblizszym otoczeniem:Phehe trzymania w buzi nie znam-nigdy nam sie to nie przytrafilo-albo lubi i je albo nie.kilka razy zdarzylo jej sie wypluc-ale to sporadycznie-zazwyczaj jak cos nowego probuje.
pic ze szklanki uczylam tez przed ukonczeniem roczku.oczywiscie ja jej dawalam pozniej kupilam plastikowy kubek i juz sama dawalam.cciezko za to bylo zalapac jej slomke ale zalapala i teraz uwielbia picie ze slomki.w sumie to ona ze wszytskiego sie napije-nawet zupe z taleza jak jej smakuje a juz lyzka nie moze wygrzebac:Phehei tez lubi 2 litrowe butle-szczegolnie z cola;/
Asia uwilbia c.colę i jakby mogła to piła by ja litrami, ma to po tatusiu
Ja u Asi wyczułam moment jak chciała sama jeść i jej na to pozwoliłam

Cytat:
Zabko ale fajnie!!Asia juz od malego na wybeguhehe super pamiatka.jaksie tam znalazlas??
to były targi dziecięce "Baby Care" i dzieci mogły wystąpić w pokazie strojów kąpielowych, więc czemu nie spróbować, Asi się bardzo podobało

Cytat:
nie chcialam pisacwczoraj bo nie chwalilam dnia przed zachodem slonca ale....JESTESMY ODSMOCZKOWANE
zrobilam to troszke inaczej bo Laura smoczkow oddac nie chciala a wiec wzielam sprawe w swoje rece.a wiec obcielam je i zawiesilam obciete na raczkach teletubisia ktorego jej kupilam i postawilam go na drugim prezecie zawolalam mala i mowie- Laura zobacz robaczki zjadly Ci smoczki ale zostawily prezenty-i byla radocha na calego.smoczki poszly na podloge a ona uradowana sie bawila.myslalam ze wieczorem bedzie problem ale go nie bylo-gdybym wiedziala ze to bedzie takie proste to duzo wczesniej bym to uczynila.polozylam ja spac pozniej niz zwykle-zeby byla zmeczona.lezala przy mnie i mowi-mamusiu przytul mnie chcem Ciebie-przytulilam a ona ja chce, chce chce, śli(maka ale nie skonczyla bo lezal obok przeciezty)i westchnela.gadala gadala nagle przestala ja patrze a ona spidzis to samo-jutro ja nagram bo nieraz nie moglam powstrzymac smiechu-o smoczku ani slowa-nic kompletnie.noc spokojna jak nigdy-ani azu bez przyczyny sie nie obudzila-co przedtem robila srednio2-3 razy.raz tylko wstala na siusiu-bo wola w nocy polozyla sie chciala pic dalam jej odwrocila sie na drugi bok i zasnela-chyba jestem szczesciara:P
super!!! moje gratulacje!

Cytat:
dwa ostatnie ukazuja zajecie ktore pochlania Laure bez reszty a dac jej klej i kartke do naklejania to pol dnia potrafi przesiedziec
widzę że Laura rozwija swoje zdolności manualne - super!
Stary 2009-05-21, 12:29   #1205
sohf
Wtajemniczenie

maszko mam nadzieję, że to nic poważnego i Wikuni aczuje się już lepiej. a Tobie wspólczuję nocki

marti gratulacje z okazji smoka widac że Laura bardzo zainteresowana wycinankami

elu koniecznie napisz jak było w tym zoo, bo my tez się planujemy wybrac o AZS nic nie powiem, bo sięnie znam ale dobrze, ze lakarka przynajmniej była konkretna i się zainteresowała, a nie oglądała Jasia z drugiego końca pokoju jak to czasem bywa...

ja dalej jestem na etapie poszukiwania sandałków. w sklepach nic kompletnie nie ma. beznadzieja. podobno tej firmy buciki sa bardzo dobre i wzory mi się tez podobaja. więc jak pomierzę Kubie noge, i znajde odpowiedni rozmiar (26 najprawdopodobniej) to chyba sie zdecyduję.
http://www.allegro.pl/item621778223_...r_16cm_24.html

my dalej bez pieluchy no i mam nadzieję, że tak już zostanie. chociaż Kube jeszcze raczej trzeba pilnować. ale już coraz częściej pokazuje jak mu się coś zachce. dzisiaj mijaja 2 tyg
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-21, 13:48   #1206
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Marti gratuluje odsmoczkowania. Taki mnie czarny humor naszedl, bo sobie pomyslalam o Twojej metodzie w naszym wypadku, dla przypomnienia dodam, ze Antonia ssie palucha :/ Zartuje oczywiscie!!! A Laura piekna jak zawsze.

Maszko caluski dla Wikusi, oby szybko wyzdrowiala. Co do Twoich antybiotykowych obaw, tez je zawsze mam. Chociaz Antonia miala w swoim zyciu 3 razy antybiotyk. Po ostatnim przejsciu z pecherzem i trzydniowka, najpierw sama sie zastanowie nad podaniem antybiotyku i chyba bede bardziej polegac na wlasnej intuicji i wiedzy niz na lekarzach.

Sohf to mam nadzieje, ze nie zapesze jak pochwale Kube za postepy nocnikowe.

Elu ja tez w sprawie AZS sie nie wypowiem, bo sie nie znam. Polecam Ci obejrzec program z tej strony http://www.wdr.de/tv/quarks/videos/u...medium=podcast, chodzi mi o odcinek z 12.05.2009, Allergien - Wenn das Immunsystem verrückt spielt. Jesli masz mozliwosc obejrzec go sobie jako podcast np. w sony walkman to sproboj. Naprawde ciekawy odcinek i wyniki badan nad alergiami.

A mnie nie bedzie przez najblizszy tydzien, bo dzisiaj wieczorem wylatujemy do Hiszpanii na urlop.
Stary 2009-05-21, 22:28   #1207
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Maszko i jak Wiki, mam nadzieję że już lepiej i antybiotyk zaczął działać, jak dla mnie antybiotyk to też ostateczność, ale czasem lepiej go dać od razu i żeby działał, niż czekać i nabawić się komplikacji. Duuużo zdrówka dla Wiki

Sohf gratuluję postępów nocnikowych, oby tak dalej

Kamilko udanych wakacji

a my wczoraj po południu pożegnałyśmy smoka, ostatecznie odgapiłam pomysł Marti, poszło bezprobloemowo, ale niestety jak Asia jest zmęczona i śpiąca to się dopomina swojego nana, nie jest łatwo, ale dajemy radę
Stary 2009-05-21, 22:44   #1208
maszka66
Zadomowienie

U Wiki delikatny katarek i temp. wzrastająca na wieczór do 38 stopni. Odpukać ale ogólnie nie jest źle. W ogóle nie ma apetytu za to energii z całą pewnością jej nie ubyło. Dostała ceklor a on już ostatnio bardzo szybko jej pomógł albo wcale nie był potrzebny. Pewnie wcale nie poszłabym do lekarza ale tamta noc tak mnie przeraziła, że wczoraj nie dałam Wiki króliczka do spania. Dzisiaj znów śpą razem.
No i dziękujemy za życzenia i całuski

Dziewczyny, gratuluję genialnego odsmoczkowywania. U nas znów smoczek jest niepotrzebny wiec czas najwyższy żeby trafił na dno szuflady ( w razie czego zabiorę do szpitala, będzie musiał wystarczyć zamiast picia, brr).
Stary 2009-05-21, 22:46   #1209
marti86
Zakorzenienie

Maszko zycze malutkiej duzo zdroweczka a Tobie wytrwaloscinieste ty czasami antybiotyk jest niezbedny:/

Sohf gratuluje sukcesow!!oby tak dalej

Kamilko zycze udanego wypoczynku.

Zabo przede wszystkim gratuluje!!a jak mala sie domaga i dajesz jej tego obcietego smoka to coo dalej chce??u nas narazie tylko raz sie zdarzylo wspomniec jak sie malej cos przysnilo i sie przebudzila z placzek i mowi ze chce pacia dalam jej a ona ze jest brzydki i wyrzucila po czym blogo zasnela.

wogole to powiem Wam ze forum dziala na mnie bardzo motywujaco...jak czytam jakie sa postepy Waszych dzieci to staram sie wprowadzic u siebie.
musze Wam tez powiedziec ze moja Laura to taka sierota ze juz nie mam slowo wszytsko sie przewraca-taka mameja:/mam nadzieje ze z tego wyrosnie.bo nie zdarze powiedziec-uwazaj a ona juz lezy albo cos wyleje itp:/

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-06-16 o 19:27
Stary 2009-05-22, 08:33   #1210
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Maszko to dobrze że z Wiki już lepiej

Marti my od razu tego kikuta wyrzuciłyśmy, nawet Asia to zrobiła osobiście jak sobie o nim przypomina, to mówię że się przecież zepsuł i smok smokojad zamienił go jej na tubisia, właczam jej tubisiową melodyjkę i staram się odwrócić jej uwagę od braku, disiaj rano nawet o niego nie zawołała, choć zawsze po przebudzeniu lubiała sobie pociumkać

a jeśli chodzi o przewracanie, to czasami Asia potyka się o prostą podłogę, ale to najczęściej jak jest zmęczona, małe dzieci mają to do siebie, że nie patrzą pod nogi
Stary 2009-05-22, 10:39   #1211
marti86
Zakorzenienie

Zabo ja dlatego zostawilam, smok jest caly czas na widoku i zero problemu-robaczki zjadly i tyle.a jak mala spi w nocy??

Stary 2009-05-22, 10:51   #1212
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

a my wyrzuciłyśmy dlatego, bo Asia i tak próbowała by go ssać, bo był już mocno nacięty, wisiał prawie na koniuszku a i tak mała go ssała, a tak, to go smok zabrał i koniec, jak zasypiała to usiadłam na fotelu obok łózeczka i moja obecność jej wystraczyla aby zasnąć
ze spaniem w nocy nie było u nas problemów, z tym jak się rano obudziła to zawsze jeszcze leżała i ciumkała, a teraz prawie od razu wołała pić i jeść

Joasia i jej przyjacółka - tubiś Lala
na 2 i 3 zdjęciu w tle sowa, którą zwinęła dziadkowi, przywieziona z Rosji za czasów kryzysowych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1110929.jpg (49,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1110933.jpg (51,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1110936.jpg (49,9 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez zaba21_22
Czas edycji: 2009-05-22 o 11:06
zaba21_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-22, 11:03   #1213
sohf
Wtajemniczenie

myśmy też od razu wyrzucili smoka, co by nie kusił za to wczoraj byliśmy w odwiedzinach u znajomych którzy mają czteromiesieczną córeczkę i Kubie w pewnym momencie udało sie pociumkac jaj smoczka :P na szczęście dał go sobie bez problemu zabrać. nie wiem czy to zazdrość, czy jednak mu się cycuś przypomniał.

no i Kuba u nich zrobił kupke na kibelku bo nocnika nie posiadają na razie cool

kurcze mam nadzieję, że Aranka sobie tego neta jakoś załatwi bo pusto tu bez niej strasznie.

Kasiu co z fotami??
Stary 2009-05-22, 11:48   #1214
marti86
Zakorzenienie

smoczki obcielam tak ze nie sposob bylo je ciagnachehe.od dwoch dni mamy problem z zasypianiem.Laura potrafi lezec w lozku godzine:/wczoraj zajelo nam to 40 min.chcialabym zeby zasypiala jak wczesniej o 19 bo mialam dla siebie mase wolnego czasu.wiem ze to dopiero poczatek i mam nadzieje ze ten czas zasypiania bedzie sie skracal.jak narazie to czasami nie moge powstrzymac smiechu tak mala nawija.wszytsko chce pic, jesc, bawic sie zebym ja calowala i jest-no posie cie mamusiu no posiewszytsko ja boli o wszytskich gada

Sohf u nas poki niunia ciagnela pacia to jak chodzilysmy do mojej przyjaciolki to tez potrafila zwinac Majce smokateraz jednak jest jej juz obojetny.jak juz kibelek zaprzyjazniony to macie z gorki

Zabo widze ze Asia tez uwielbia tubisie??u nas to hit sezonuod dwoch lat.

sie ma hery sie ma warkocze jak to moj Michal mowii motylekwiem wiem...mecze Was ale wpadlam w trans fotografowania:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01769.jpg (73,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01787.jpg (61,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01788.jpg (39,7 KB, 13 załadowań)

Stary 2009-05-22, 11:59   #1215
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Marti jakie Laura ma śliczne warkoczyki ja to si,ę chyba u Asi takich nigdy nie doczekam, dzisiaj jej ponownie podciełam trochę włoski

a teletubisie uwielbia, tak jak i dobranocny ogród (ostatnio trafiłam na katalog zabawek z tym że nie pamiętam którego producenta i robią zabawki z dobranocnego ogrodu)

Edytowane przez zaba21_22
Czas edycji: 2009-05-22 o 12:02
zaba21_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 13:41   #1216
maszka66
Zadomowienie

Marti i Laura pozwala tak się czesać U Wiki zapięcie spinek i utrzymanie ich przez cały dzień to wielki sukces. O żadnych kucykach itp. nie ma mowy
Stary 2009-05-23, 11:18   #1217
malgogaj
Zadomowienie

Zabo, Marti gratuluje odsmoczkowania! Gratulacje właściwie dla Młodziezy bo to dla nich cieżko. Super.
Sohf dla Kuby tez gratulacje! U nas tez sukces w tym temacie. Olaf w 95 % woła, czasem trzeba mu przypomniec, czasem ma juz popuszczone w majtusie jak sie zabawi. Ale siura w majty już dawno nie było od kilku dni Kupa w 100 % do nocnika.
Maszko mam nadzieje ze zdrowiejecie

A do nas przyjechała moja mama. Olaf szaleje, ma wielka radoche z babcia ja chwile oddechu

Marti fotki rewelacja. Wczoraj pokazalam Tzowi i jest tez pod wrazeniem, juz ogada aparty i tu pytanie: jaki to dokladnie model?
Co do tresci natomiast to Laura ma sliczne warkoczyki. I fajowo wycina, jakie skupienie! Ja nie umiem nauczyć Oalfka trzymamnia nożyczk w jedej rączce. Moze kiedys.
Jest natomiast sukces jesli chodzi o puzzle. Olaf nie potrafił się nigdy skupić a teraz powoli sie przekonuje i umie ułożyć puzzle z kilkunastu elementów z mała moją pomoca. Do tego czesto sam się bawi u siebie w pokoju, potrafi tak nawet z godzine czyms się bawic. To wielki progres, bo jeszcze miesiąc temu łaził za mną. Natomiast na placu zabaw musi być pod ciągłą obserwacją, bo bije dzieci jak trafi na zadziore to wywiązuje sie bójka! Albo popchnie. Masakra.

Elu witaj w domu

Edytowane przez malgogaj
Czas edycji: 2009-05-23 o 11:20
malgogaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 13:10   #1218
maszka66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malgogaj Pokaż wiadomość
Maszko mam nadzieje ze zdrowiejecie
Chyba tak, chociaż zwiększyła się kichawka i katar a noc też jakaś cięzka i płaczliwa. Nie wiem o co chodziło bo Wiki płakała, ale nie rozbudziła się więc nie można było się z nią porozumieć.

No i zazdroszczę suchych majteczek. U nas znów lepiej, ale dzisiaj Wiki zagapiła się w TV i w ogóle nie zwróciła uwagi na to, że właśnie po nogach leci siku.

Wygląda na to, że na żłobku są listy przyjętych dzieci, ale bramka zamknięta. Zżera mnie ciekawosć, ale nie wypada skakać przez płot.
Stary 2009-05-23, 17:11   #1219
marti86
Zakorzenienie

edit

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-06-16 o 18:54
Stary 2009-05-23, 17:47   #1220
maszka66
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny czy ktoras z Was ma w swoim miescie sklepy sieci textil??u nas jest ja tam wsyztsko kupuje bo maja ceny srednio40%nizsze a jak jest promocja to jakies 70%.i takim oto sposobem wczoraj kupilam 3 pary spodenek-szortow i dwie spodniczki firmy cross kazda po 8.9- bralam wszytsko co na mnie pasowaloo ubrankach dla dzieci i bieliznie juz nie wspomne.np za rajstopy gatta ze wzorkiem place tam 3.90 a srednio kosztuja kolo15 zl ,wczoraj zakupilam leginsy gatty z cyrkoniami na wykonczeniu za 3zl i ponczochy samonosne czarne za 1zl za rajstopki woli dla Laury place 6zl-nawet nie wiem ile w sklepach ale napewno drozej.duzo by wymieniac ale warto sie rozejrzec.
To niezły sklep. Odkąd tanie odzieze stały się drogimi szmateksami to szukam nowych sklepów. W dwóch komisach nie mieli ani jednej pary spodni dla Wiki. Dzisiaj w Next kupiłam jej naprawdę ładne spodnie za 15 zł. Ceny mają wyjątkowo przystepne tylko, ze wybór mały. Ostatnio w Pepco kupiłam jej ładne body po 4,90. Niestety na wyjścia body na razie obowiązkowe.

A ze żłobkiem to mam stres, pobiegnę w pon. z samego rana. Wyniki miały być 30 więc nie chodziłam a dzisiaj coś mnie tknęło i tylko zwiększyłam ciekawość.

Dałam Wiki w garsc nożyczki i kawałek kartki. Tnie już godzinę i po mału zaczyna załapywać jak trzymac nożyczki. Mam nadzieje, że nie będe zaraz szyć wszystkiego co było na drodze.
Stary 2009-05-23, 19:18   #1221
Konto usunięte

Cytat:
ZNatomiast na placu zabaw musi być pod ciągłą obserwacją, bo bije dzieci jak trafi na zadziore to wywiązuje sie bójka! Albo popchnie. Masakra.
To sie nazywa rozwój spoleczny
Jasio na początku sezonu piaskownicowego był gapa totalna, pozwalal sobie zabierac zabawki i nawet nie zaprotestował. A teraz ... nie pozostaje dłuzny w czynach Na szcescie do bojek jeszcze nie doszlo ale pojedyncze kuksańce były.
U nas zalatwianie sie na nocniku opanowane juz dość dawno... rok temu?? na wiosne zaczelismy nauke zalatwiania sie na trawke i tez juz jest po problemie. Moze ze 3-4 siurniecia w majtki byly Jasio tylko wybiera sobie krzaczek pozostał sedes w domu, bo w innych miejscach zalatwi sie do sedesu, moze nie zbyt chetnie ale wie ze nie ma innego wyjścia. Domowy sedes jeszcze mu odpuszczam bo wygodnie nam z nocnikiem. Na sedes musialabym go wsadzac i zdejmowac a z nocnikiem mam spokój.

Marti, super zdjęcia!

Przed chwilą Maks sam wstał z siadu na nogi, postal dluzszą chwilę

Edytowane przez 1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Czas edycji: 2009-05-23 o 19:52
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-24, 17:14   #1222
maszka66
Zadomowienie

Dziewczyny, czy jest sens kupować "dorosły" rowerek na kauczukowo-piankowych kołach czy tylko dętkowe powinny mnie interesować?

A Wiki zamiast przechodzić choroba to przechodzi jakieś jej apogeum, jest zasmarkana i zakichana na fest.

Brawo dla Maksa. No to zacznie ci się Elu na nowo pilnowanie szafek.
Stary 2009-05-24, 23:12   #1223
Konto usunięte

maszko, ja chyba detkowymi bym sie interesowala...
Szafki... oj chyba będę ich strzec tym razem Jasio interesowal sie szufladami z ubraniami, regularnie wietrzył odzież a Maks widze ze odwrotnie - szuflady go nie interesują ale szafka z produktami sypkimi korci. Jasio nigdy mi nawet grama mąki nie wysypał a Maks ma zakusy

Bylismy dzis w ZOO Safari. Dla dzieci chyba fajnie było, poniewaz nie bylo duzo chodzenia, nie bylo tak męcząco jak w normalnym zoo. Minus za to ze nie mozna było wejsc do zwierzątek. (w Kadzidlowie na mazurach mzna poglaskać kazde zwierzatko a swinki po parkingu chodzą). Na koniec dotarlismy do placu zabaw gdzie nawet maks oddawal sie przyjemnościom
Pojechalismy ze znajomymi na 2 samochody, a rano jeszcze sąsiadka z synkiem tez się zdecydowała wiec ekipa była fajna. Niedziela szybciej minela.
Zdjęcia wkrótce.
Stary 2009-05-25, 09:16   #1224
sohf
Wtajemniczenie

maszko chyba lepiej dętkowy. zdrówka dla Wiki, biedulka

Elu, fajnie że wyjazd się udał. ale faktycznie szkoda, zę do zwierzaków nei mozna podejść. czekam na foty no i gratulacje dla Maksia za chwile będzie CI tormado po domu biegac

malgo, Kuba co prawda dzieci nie bije, ale wszystkim próbuje zabierac zabawki. wszystko jest jego i ciężo go przekonać żeby oddał. Gratuluje Olafkowi postępów nocnikowych

a ja mam nadzieję nie zapeszę jak powiem, że odpieluchowanie zostało zakończone sukcesem Kuba ładnie pokazuje że chce na nocnik, jeszcze czasem zdazy mu sie popuścić troszkę, no ale to pewnie jeszcze przez jakiś czas będzie. troche ponad 2 tyg nam to zajęło. a jeszcze tydz temu Kubie ciekło po nogach i w sumie miał to gdzieś. uff ciesze się.

a wczoraj na spacerku Kuba znowu wyglebił, i znów sobie rozwalił łokieć. od paru tyg, na zmianę albo kolano albo łokiec w uzyciu:P i tak pewnie przez nstępne 10 lat
Stary 2009-05-25, 13:42   #1225
malgogaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
malgo, Kuba co prawda dzieci nie bije, ale wszystkim próbuje zabierac zabawki. wszystko jest jego i ciężo go przekonać żeby oddał. Gratuluje Olafkowi postępów nocnikowych
No i od Olafka od razu dostałby Kuba w łeb
My tez gratulujemy!
Stary 2009-05-25, 13:51   #1226
sohf
Wtajemniczenie

Cytat:
No i od Olafka od razu dostałby Kuba w łeb
My tez gratulujemy!
przynajmniej umie chłopak bronić swojego
Stary 2009-05-25, 14:29   #1227
maszka66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
przynajmniej umie chłopak bronić swojego

Wik jeszcze nikogo nie pobiła no i niestety nie broni swoich zabawek, ale na ślizgawce zawsze rozpycha się łokciami. I nie ma znaczenia jakiej płci jest towarzystwo i czy ma 5 lat czy 10 to Wiki i tak musi być pierwsza. Dziadzio ją mocno temperuje, ale nie wiem czy dobrze w końcu rozpychanie się łokciami bardzo w życiu pomaga

A rowerek faktycznie będzie (mam nadzieje, że wreszcie go kupię) dętkowy. Dzięki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-25, 18:42   #1228
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

Malgo to Olaf przeszczęśliwy, że babcia u was i niezły się z niego zrobił rozrabiaka, Asia na placu zabaw szleje i chce być wszędzie na raz

Maszko i jak żłobek, przyjęli Wiki? A rowerek z kółkami jak najbardziej dętkowymi

Elu to gratulacje dla Maksia!!! Czekam na foty z ZOO safari, z chęcią zobaczę jak tam jest

Asia bije sie o zabawki najczęściej z Oliwią, musimy jej pilnować, bo jak jest bardzo rozzłoszczona i bezradna to gryzie (ugryzła Olcię już 2 razy)

A ja mam totalny brak koncepcji na prezent dla Asi na dzień dziecka, podsuńcie coś, myśłałam o małym namiocie, ale siostra mnie uprzedziła, że ona jej kupi

A u nas nadal do końca nie wiadomo jak z przedszkolem, sprawa rozgrywa się o pomieszczenie dla 5 grupy (są przygotowane dla 4 grup, dla 5 można przerobić z jadalni), wójt jest jak najbardziej za, ale wszystko zależy od tego co powie sanepid itp.
Stary 2009-05-26, 12:30   #1229
maszka66
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaba21_22 Pokaż wiadomość
Maszko i jak żłobek, przyjęli Wiki? A rowerek z kółkami jak najbardziej dętkowymi
.

Mamy żłobek i mamy rowerek !!!

W żlobku 35 dzieci w grupie , muszę tylko potwierdzić chęć chodzenia Wiki. Jest trzy grupy a do każdej grupy po 15-18 dzieci rezerwowych.

Rowerek oczywiście dętkowy. Chciałam kupić przez internet, ale dobrze że tego nie zrobiłam bo to co fajnie wygląda na zdjęciu w rzeczywistości jest jakimś strasznym badziewiem. Tak więc mamy zieloną żarówę bo inne kolory to były miesiąc temu a nie teraz, ale ma kwiatuszki i motylki więc jest ok. (chyba bo Wiki jeszcze go nie widziała).

Żabo, a basenik macie?, a może plastikową zjeżdżalnie skoro Asia jest fanką placów zabaw. Zależy ile zer chcesz wydać Ja i tak rowerek chcialam kupić więc okazja jest ku temu najlepsza.

Edytowane przez maszka66
Czas edycji: 2009-05-26 o 12:32
Stary 2009-05-27, 10:45   #1230
Konto usunięte

Zdjecia z majowego wyjazdu do dziadków.
Ostatnie zdjecie przedstawia jasia zmeczonego ogladaniem zdjęć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości